|
ارسال به دوستان
گزارش «وطنامروز» از روند افزایشی تولید مینی سریال در تلویزیون
مینیسریال، آنتن پر نمیکند
عباس اسماعیل گل: تا ۲ دهه پیش که خبری از شبکه نمایش خانگی و امکانات مالی و نیروی انسانی حرفهای برای ساخت فیلم و سریال به اندازه امروز نبود، سریالهای ایرانی اندکی ساخته میشد و در زمان پخش، هفتهای در نهایت یک قسمت سر از آنتن درمیآورد و خبری از پخش شبانه سریالها نبود؛ نوبت پخش فیلمهای ایرانی، عصر روزهای جمعه بود و در روزهای دیگر هفته، فیلمهای خارجی با دوبله تقدیم مخاطبان میشد. در آن روزها سریالها مخاطبان فراوانی داشتند و در زمان پخش، مردم بشدت با نقشهای آن سریالها همزادپنداری میکردند و سرنوشت آنها برای مردم اهمیت خاصی داشت. مثلا برای مردم مهم بود که عاقبت دعوای «آذر» با پدرشوهرش در سریال «پدر سالار» به کجا ختم میشود و...
اما بعد از سالها از اواسط دهه 80 قدرت سریالسازی سیما افزایش پیدا کرد و شبکههای مختلف تلویزیون در یک جریان رقابتی برای جذب مخاطب، تولید سریال را در دستور کار خود قرار دادند به طوری که شبکهها از هر فرصتی برای ساخت سریال استفاده میکردند و کمکم پای سریالهای مناسبتی به تلویزیون باز شد؛ رسانه ملی برای نوروز، ماه رمضان و محرم تدارک ویژهای میبیند که پخش سریال از اولویتهای این روزهای خاص شده است. از اواخر دهه 80 ساخت سریالهای «چند فصلی» به یکی از عوامل رقابت شبکهها تبدیل شد به طوری که با دلیل و بیدلیل، به بهانه ادامه داستان و استقبال مخاطب، ساخت یک سریال به فصلهای بعدی میرسید. این روند تا همین چند سال پیش با قوت ادامه داشت اما چند سالی است که سریالهای چند فصلی کمتری از سوی سیمافیلم و گروههای فیلم و سریال شبکههای مختلف به تولید و پخش میرسد. اما این روزها سریال تلویزیونی «حورا» که پس از توقف یکباره پخش فصل دوم سریال گاندو از تلویزیون، جای این سریال روی آنتن شبکه سوم سیما رفته است، جدیدترین مینیسریال تلویزیون است که به کارگردانی رضا کمالی، نویسندگی مهشید ابراهیمیان و تهیهکنندگی جواد فرحانی روی آنتن رفته است. «حورا» سریالی خانوادگی در ۱٠ قسمت است که ماجرای چالشهای یک خواهر و برادر را به تصویر میکشد که فرزندانشان بزرگ شدهاند و هر کدام داستانهایی برای خود دارند. بازیگران اصلی سریال «حورا» عبارتند از: فاطمه گودرزی، ایرج نوذری، مهروز ناصرشریف، عرفان ابراهیمی، مرجان قمری، ندا عقیقی، علی دهبان، گیتی معینی، ضحی منفرد، مهرداد مصطفوی، عاطفه سمرقندی، زینب عباسی، فرزاد حاتمیان، امین مظاهری، حسام خلیلنژادی و آزاده سدیری.
به بهانه آغاز پخش سریال «حورا» به عنوان جدیدترین مینیسریال «تلویزیون» نگاهی گذرا داشتهایم به روند تولید مینیسریالها در صداوسیما که چند سال است بشدت از سوی سیما فیلم رواج پیدا کرده و کمکم جای سریالهای 90 قسمتی و چند فصلی را میگیرد اما درباره مینیسریال باید گفت همانطور که از اسمش معلوم است نوعی سریال کوچک یا کوتاه است که تعداد قسمتهای محدودی دارد و بیش از یک دهه است در شبکههای پرمخاطبی چون نتفلیکس بشدت رواج پیدا کرده است؛ این مینیسریالها مخاطبان بسیاری را برای خود جذب کردهاند و به تبع آن شبکههای مختلف تلویزیونی دنیا هم به تولید و پخش مینیسریالها رو آوردهاند. صداوسیما هم که تا چند سال پیش بر تولید سریالهای چند فصلی و 90 قسمتی متمرکز شده بود طی چند سال اخیر به همت سیمافیلم به تولید مینیسریالهای مختلف و متعددی مشغول شده است که متاسفانه بسیاری از این مینیسریالها که از شبکههای پرمخاطب سیما روی آنتن رفته است، آنچنان که باید نتوانستهاند در جذب مخاطب موفق عمل کنند؛ شاید در این باره یکی دو استثنا وجود داشته باشد که در این میان میتوان نمونههای تقریبا موفق مینیسریال در ایران را «بانوی سردار» و «گیله وا» دانست که هر دوی این سریالها موضوعات تاریخی را مدنظر قرار دادهاند.
داستانهای بکر، برگ برنده این مینیسریالها محسوب میشد و چه بسا اگر این داستانهای بکر در قالب سریالهای 90 قسمتی ساخته میشد، خروجی بسیار جذابتر از کار در میآمد، البته نباید از این مساله گذشت که برخی مینیسریالها هم مناسبتی هستند. به عنوان نمونه سریالهایی که برای دهه اول ماه محرم ساخته میشوند یا سریالهایی با موضوع پلیسی که برای هفته ناجا پخش میشوند، از این دست هستند که باید در همان محدوده زمانی مناسبتی موردنظر تمام شوند اما روند تولید مینیسریالها چند سال است که فراتر از مینیسریالهای مناسبتی در تلویزیون رفته است و چند سال اخیر سیمافیلم به رغم مخالفتهای معاونت سیما به جد نسبت به تولید مینیسریالها در تلویزیون همت کرده است.
اما اینکه چرا غالب مینیسریالهای ساخته شده تلویزیون از کیفیت مطلوبی برخوردار نیستند را باید در چند وجه بررسی کرد، نخست اینکه مینیسریالها در فرمت استاندارد سینمای جهان به لحاظ ساختاری معمولا داستان فرعی ندارند و فقط به داستان اصلی میپردازند و برخلاف سریالهای بلند، تعداد بازیگران و نقشها محدودتر است، زیرا فرصت کافی برای معرفی آنها به مخاطب و شخصیتپردازی وجود ندارد؛ نکتهای که در مینیسریالهای ایرانی تلویزیون اصلا رعایت نمیشود و مخاطبان با شخصیتهای این مینیسریالها ارتباط برقرار نمیکنند که این مساله هم از ضعف فیلمنامهنویسی در سینما و تلویزیون کشور نشأت میگیرد. از سوی دیگر شاهد هستیم شبکههایی چون نتفلیکس که معدن مینیسریالهای پرمخاطب در سیمای جهان است، اغلب کارگردانان و نویسندگان این مینیسریالها دارای رزومه کاری قوی و حرفهای هستند و توانایی درآوردن داستان جذاب را در چند قسمت محدود دارند اما این مساله در صداوسیما تقریبا برعکس است و انگار مسؤولان تصمیمگیرنده به اشتباه مینیسریالها را محلی برای آزمون و خطای فیلمسازان جوان و کمتجربه میدانند یا در موارد محدودی تولید مینیسریالها را به فیلمسازان باسابقه اما ناکارآمد میسپارند و نتیجهاش میشود تولید دهها مینیسریال ضعیت و کممخاطب که با بودجه محدود صداوسیما به تولید رسیده است.
ارسال به دوستان
«بدون قرار قبلی» شعیبی با بازی مصطفی زمانی
مصطفی زمانی، بازیگر فیلم سینمایی «بدون قرار قبلی» به کارگردانی بهروز شعیبی شد. به گزارش «وطنامروز»، با شروع سال جدید نقشآفرینی مصطفی زمانی در فیلم «بدون قرار قبلی» به کارگردانی بهروز شعیبی و تهیهکنندگی محمود بابایی آغاز شد. فیلمبرداری «بدون قرار قبلی» پس از چند روز تعطیلی به مناسبت سال جدید، بار دیگر در شهر مشهد از سر گرفته شده و تاکنون ۳۰ درصد از فیلمبرداری آن به اتمام رسیده است. «بدون قرار قبلی» پنجمین فیلم سینمایی بهروز شعیبی است که فیلمنامه آن توسط فرهاد توحیدی و مهدی تراببیگی با نگاهی به یکی از داستانهای مصطفی مستور نوشته شده است. بر اساس برنامهریزی قبلی، با شروع سال جدید ضبط سکانسهای فیلم با بازی مصطفی زمانی آغاز شده است و حضور او تا پایان فیلم ادامه خواهد داشت.
ارسال به دوستان
«به رنگ نوا» شنیدنی شد
آلبوم «به رنگ نوا» با نوازندگی تار رادمان توکلی و نوازندگی تمبک حمید قنبری در ژانر موسیقی ایرانی با تقدیم به حسین علیزاده پیش روی مخاطبان قرار گرفت. به گزارش «وطنامروز»، «به رنگ نوا» عنوان یکی از تازهترین آثار موسیقایی منتشرشده در ژانر موسیقی ایرانی است که با هنرمندی رادمان توکلی، نوازنده تار و حمید قنبری، نوازنده تمبک منتشر شد. «زندگی»، «آواز درآمد»، «ضربی گردانیه»، «آواز بیات راجه»، «چهارمضراب نوا»، «نیشابورک»، «ای عشق»، «آواز نهفت»، «ضربی مَجُسلی»، «آواز گَوِشت- عشیران – دوگاه – بیات ترک»، «ضرب اصول بیات ترک (بر اساس نواختههای حسین علیزاده و محمدرضا لطفی)»، «ادامه آواز بیات ترک و فرود به نوا» و «به رنگ نوا» قطعات تشکیلدهنده این آلبوم هستند.
ارسال به دوستان
«عبور از سینمای سانسور» چاپ شد
کتاب «عبور از سینمای سانسور؛ تاملاتی در فیلمسازی غیرطبیعی ایران» نوشته وحید جلیلی توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر و راهی بازار نشر شد. به گزارش «وطنامروز»، وحید جلیلی منتقد فرهنگی و هنری و مدیر دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، در کتاب پیشرو درباره وضعیت غیرطبیعی در فیلمسازی ایران سخن گفته است. این کتاب از یک مقدمه و ۱۵ نوشتار و گفتوگو تشکیل شده است. عناوین بخشها و نوشتارهای این کتاب عبارت است از: «مسأله سینمای ایران؛ پیوند ژنرال ازهاری و سناتور مک کارتی!»، «سینمای دینی اما کدام دین؟!»، «معناگرایی یا آرمانگریزی؟!»، «چالش عبور از سینمای سانسور»، «انفعال و باندبازی»، «جشنواره شاه سلطان حسینی»، «آنفولانزای سیمرغی در جشنواره فیلمهای فجرانسوی»، «قواعد استثنایی»، «حقیقت برو گم شو!»، «کلیشهشکنی کلیشهای»، «منطقه ممنوعه و لوکیشنهای گمشده»، «سینما بهمثابه انرژی هستهای» و «بازگشت عباس و سراغ خانه کدخدا».
ارسال به دوستان
فاضل نظری رفتن خود از «کانون» را تأیید کرد
فاضل نظری با تایید خبر رفتنش از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بر ضرورت تعیین تکلیف اعضای هیاتمدیره این مجموعه تاکید کرد. به گزارش «وطنامروز»، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در حاشیه آیین رونمایی از 4 تماشاخانه سیار کانون به سؤالی درباره اخباری که در زمینه تغییرات مدیریتی در کانون در رسانههای مختلف منتشر شده پاسخ داد و گفت: باید این سوال را از اعضای هیأت امنای کانون مطرح کرد اما بخشی از آن خبر که به من مربوط میشود صحت دارد و شایعه نیست و در هفته پایانی سال ۱۳۹۹ از سوی وزارت آموزشوپرورش به ما هم ابلاغ شد و قرار بود ظرف یکی دو روز، در همان هفته پایانی سال این تغییرات انجام شود که متاسفانه هنوز این اتفاق روی نداده و به روزهای آغازین سال جدید موکول شد و تاکنون هم محقق نشده است.
ارسال به دوستان
پخش «بوتیمار» بعد از ماه رمضان
تهیهکننده سریال «بوتیمار» درباره زمان پخش این سریال که قرار بود نوروز پخش شود، گفت: آخرین خبری که به ما دادند این است که بعد از ماه مبارک رمضان این سریال به کارگردانی علیرضا نجفزاده پخش میشود. به گزارش «وطنامروز»، مهران مهام گفت: امروز پیشتولید سریال «بیهمگان» را آغاز کردیم. وی درباره انتخاب کارگردان این سریال نیز بیان داشت: گزینههایی داشتیم و از میان آنها یکی را انتخاب کردیم که در خبرهای بعدی اطلاعرسانی میکنیم. سعید جلالی و علیرضا کاظمیپور از نویسندههای مجموعه تلویزیونی بیهمگان هستند و مهران مهام نیز تهیهکنندگی آن را به عهده دارد. بیهمگان که در ۲ فصل ۵۰ قسمتی تولید و به نگارش درآمده، ملودرامی اجتماعی- خانوادگی است که به موضوع ازدواج میپردازد.
ارسال به دوستان
در نشست خبری «هفته هنر انقلاب» مطرح شد
اعلام ۵ نامزد نهایی «چهره هنر انقلاب»
مجدالدین معلمی دبیر «هفته هنر انقلاب»، سیدمسعود شجاعیطباطبایی دبیر مسابقه «فلسطین تنها نیست» و سیدمرتضی دارابی دبیر هنرواره ملی روایت جهاد، برنامههای این رویدادها را تشریح کردند.
به گزارش «وطنامروز»، نشست خبری تشریح برنامههای هفته هنر انقلاب و معرفی نامزدهای نهایی برای معرفی «چهره هنر انقلاب» با حضور مجدالدین معلمی، معاون هنری حوزه هنری و دبیر رویداد «هفته هنر انقلاب» در حوزه هنری برگزار شد. «هفته هنر انقلاب» اسلامی که هر سال همزمان با سالروز شهادت سید شهیدان اهل قلم از سوی حوزه هنری با برپایی مجموعه برنامههایی گرامی داشته میشود، سال ۱۴۰۰ نیز کار خود را از ۱۸ فروردینماه آغاز میکند.
مجدالدین معلمی در تشریح برنامه «هفته هنر انقلاب» اسلامی گفت: حوزه هنری ششمین سال است اقدام به معرفی چهره سال هنر انقلاب میکند؛ آکادمیای از بزرگان عرصه هنر داریم و از افرادی که در فعالیتهایشان، فعالیتهای مقبول هنری یا فعالیتی دارند که بتواند گستره مخاطب عمومی را در بر گیرد و بر آموزش تاکید داشته باشد، نظرخواهی صورت میگیرد. سال قبل به لحاظ تولیدات هنری کمنظیر بود و چندین مناسبت بزرگ داشتیم که تولیدات بسیاری را در بر میگرفت. بنابراین تجربه سال ۹۹ تجربه خوبی بود که با توجه به میزان حضور، مخاطبان جدیدی را نیز به همراه داشت.
معاون هنری حوزه هنری بیان کرد: در سال ۹۸ به دلیل شیوع ویروس کرونا و نداشتن تجربه برای برگزاری مراسم در شرایط قرنطینه و محدودیتها، چهره سال هنر انقلاب معرفی نشد لذا امسال چهره سال هنر انقلاب در سالهای ۹۸ و ۹۹ همزمان معرفی میشوند. وی درباره معیار انتخاب چهرهها توضیح داد: از نظر ما انقلاب همچنان ادامه دارد و مختص سال ۵۷ نیست، بنابراین هر هنرمندی که دغدغه مردمی دارد از نظر ما هنرمند انقلابی است. دبیر «هفته هنر انقلاب» اسلامی در ادامه نشست خبری این رویداد ۵ نامزد نهایی چهره هنر انقلاب را اعلام کرد و گفت: محمدرضا دوستمحمدی طراح گرافیک و تصویرساز، افشین علا شاعر و پژوهشگر ادبی، جلیل سامان فیلمنامهنویس، تهیهکننده و کارگردان، علیمحمد مؤدب شاعر و منتقد ادبی و مؤسس شهرستان ادب و وحید یامینپور پژوهشگر و نویسنده، ۵ نامزد نهایی چهره هنر انقلاب هستند که یکی از آنها در مراسم اختتامیه که ۲۵ فروردین برگزار میشود، معرفی و تقدیر خواهد شد.
معاون هنری حوزه هنری همچنین از افتتاح هفته هنر انقلاب در جوار مزار شهید سیدمرتضی آوینی خبر داد و گفت: به دلیل محدودیتهای موجود، مراسم افتتاحیه «هفته هنر انقلاب» در بهشتزهرا(س) و جوار مزار شهید آوینی برگزار میشود و از خانوادههای درگذشتگان هنری در سال کرونایی نیز تقدیر خواهد شد؛ خانوادههای استاد محمدعلی راغب و کریم اکبریمبارکه به صورت نمادین تقدیر میشوند.
همچنین سیدمسعود شجاعیطباطبایی، دبیر مسابقه کارتون و کاریکاتور «فلسطین تنها نیست» در این نشست با اشاره به فراخوان این رویداد، توضیحاتی درباره مسابقه ارائه کرد و درباره تیم داوری گفت: داوری آثار توسط تیمهای داوری داخلی و خارجی طی چند مرحله انجام شد. قرار بود سال پیش اختتامیه را برگزار کنیم اما تصمیم گرفتیم در پایان هفته هنر انقلاب اسلامی و در روز جهانی قدس برگزیدگان را در مراسمی معرفی کنیم. دبیر مسابقه کارتون و کاریکاتور «فلسطین تنها نیست» در پایان گفت: ۶۹۰ هنرمند از ۶۶ کشور جهان، بیش از ۳ هزار اثر ارسال کردند. اگر شرایط مهیا باشد مراسم اختتامیه به صورت فیزیکی و آنلاین در ۱۷ اردیبهشت همزمان با روز قدس برگزار خواهد شد. تندیس این مسابقه نیز توسط طاهر شیخالحکمایی تهیه شده است که به برگزیدگان اهدا خواهد شد. سیدمرتضی دارابی، دبیر اجرایی کارگروه هنرواره روایت جهاد هم در این نشست خبری گفت: بنای کار هنرواره از صحبتی بود که حضرت آقا با بخشی از کادر درمان در اردیبهشتماه داشتند و این اتفاق بر اساس صحبتهای ایشان رقم خورد و نهادها در قالب ستاد مشترک مردمی تشکیل شد و یکی از کارهایی که داشتیم برگزاری روایت ملی جهاد بود؛ اتفاقاتی که درباره مجاهدتهای مردمی صورت گرفته بود. وی افزود: بر اساس برنامهریزیها، فراخوان را در ۵ بخش همزمان با سالگرد سردار شهید حاجقاسم منتشر کردیم و آثار قابل اعتنایی برای ما ارسال شد. وی توضیح داد: آثار ارسال شده به تفکیک، ۴۹۷ اثر در حوزه ادبیات، ۳۶۵۹ اثر در حوزه هنرهای تجسمی، ۱۹۹ اثر در حوزه رسانه، ۱۰۶ اثر در حوزه موسیقی و ۴۲۱ اثر در حوزه هنرهای تصویری بودند. بهمنماه داوریها انجام و قرار شد همزمان با سالروز شهادت شهید آوینی، اختتامیه و اعلام برگزیدگان را داشته باشیم.
ارسال به دوستان
با قرمز شدن وضعیت کرونایی پایتخت
«سینما» و «تئاتر» باز نشده، تعطیل شد!
کمتر از یک هفته پس از انتقال سینما و تئاتر به گروه ۲ مشاغل و بازگشایی آنها در شرایط نارنجی، با قرمز شدن وضعیت کرونا در پایتخت، بار دیگر این ۲ صنف با تعطیلی کرونایی مواجه شدند!
به گزارش «وطنامروز»، با تغییر وضعیت کرونایی شهر تهران از نارنجی به قرمز که از سوی ستاد ملی کرونا اعلام شد، همه مشاغل گروه ۲ نیز مشمول تعطیلی کامل شدند تا عمر خوشحالی فعالان سینما و تئاتر از تغییر گروه شغلی از ۳ به ۲ و امکان فعالیت در شرایط نارنجی، به یک هفته هم قد ندهد. بر اساس قانون گروهبندی مشاغل و صنوف از سوی ستاد ملی کرونا، همه مشاغل گروه ۲ امکان فعالیت در شرایط آبی، زرد و نارنجی را دارند و تنها در وضعیت قرمز ملزم به تعطیلی هستند.
قادر آشنا، مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد پیش از این به بهانه تغییر گروه شغلی سینما و تئاتر از ۳ به ۲، توضیح داده بود: با این تغییر گروه همه سالنهای سینما و تئاتر میتوانند در همه شهرهای نارنجی، زرد و آبی با رعایت پروتکلهای بهداشتی فعالیت خود را ادامه دهند و تنها در شرایط قرمز این فعالیتها تعطیل خواهد شد.
بحران حاکم بر فعالیت تئاتر و سینما در حالی وارد دومین سال شده و تهدیدهای جدیتری را متوجه فعالان این ۲ حوزه در نخستین ماه سال ۱۴۰۰ کرد که به نظر میرسد تعطیلی و بازگشایی گاهبهگاه تا پایان سال جاری همچنان گریبانگیر تصمیمگیران خواهد بود و همچنان بزرگترین معضل پیش روی این ۲ صنف نحیف هنری، «بلاتکلیفی» است.
ارسال به دوستان
در ادامه تصویربرداری فصل دوم «زیرخاکی»
هومن برقنورد مقابل دوربین جلیل سامان رفت
همزمان با حضور هومن برقنورد در مقابل دوربین فصل دوم «زیرخاکی» که محصول جدید سیمافیلم است، نخستین تصاویر از این سریال تلویزیونی، پس از ۳ ماه کار بیوقفه منتشر شد.
به گزارش «وطنامروز»، در شرایطی که نزدیک به ۳ ماه از آغاز تصویربرداری فصل دوم «زیرخاکی» به کارگردانی جلیل سامان و تهیهکنندگی رضا نصیرینیا میگذرد و گروه به صورت فشرده مشغول کار است، نقشآفرینی هومن برقنورد در این مجموعه تلویزیونی آغاز شد. در شرایطی که هنوز ضبط سریال به پایان نرسیده، برخی برای پخش آن در روزهای پیش رو گمانهزنی کرده بودند اما سختی کار در شرایط کرونا عملا اجازه پخش و تصویربرداری همزمان را نمیدهد.
تصویربرداری این سریال از نخستین روزهای سال جدید به صورت فشرده برای پخش از شبکه یک ادامه دارد و عوامل در کرج، ساعاتی طولانی در روز را مشغول کار هستند. مراحل فنی سریال از جمله تدوین آن نیز با پیوستن حسن حسندوست به عنوان تدوینگر در حال انجام است. در فصل دوم «زیرخاکی» بازیگرانی همچون هومن برقنورد، گیتی قاسمی، فروغ قجابگلو، مریم سرمدی و ستاره پسیانی به جمع دیگر هنرمندان آن پیوستهاند؛ ترکیبی که نشان میدهد مخاطبان احتمالا با سریالی با شخصیتهای متنوع و قصهای پرماجرا مواجه خواهند شد.
داستان فصل اول «زیرخاکی» با تلاش ناکام فریبرز باغبیشه (پژمان جمشیدی) برای خروج از کشور همزمان با آغاز جنگ تحمیلی به پایان رسید.
ارسال به دوستان
«رؤیای سهراب» به فستیوال فیلم مسکو میرود
فیلم سینمایی «رؤیای سهراب» به کارگردانی علی قویتن اردیبهشتماه در فستیوال فیلم مسکو نمایش داده میشود.
به گزارش «وطنامروز»، علی قویتن، کارگردان فیلم سینمایی «رویای سهراب» از اکران این فیلم سینمایی در چهلوسومین فستیوال فیلم مسکو خبر داد. این دومین حضور بینالمللی فیلم «رویای سهراب» پس از فستیوال هند (شهر گوا) است که در شرایط سخت کرونایی روی پرده سینماهای خارج از کشور به نمایش درمیآید.
فستیوال مسکو که یکی از جشنوارههای درجه الف و معتبر جهانی است، امسال چهلوسومین دورهاش را از ۲۲ تا ۲۹ آوریل ۲۰۲۱ مصادف با دوم تا نهم اردیبهشتماه برگزار میکند که فیلم سینمایی «رویای سهراب» به کارگردانی علی قویتن نیز در این رویداد جهانی دیده خواهد شد. پخش جهانی فیلم سینمایی «رویای سهراب» از اواخر سال ۹۹ شروع شده و پس از مسکو به دیگر فستیوالهای بینالمللی نیز ارسال میشود. «رویای سهراب» درباره پارهای از نوستالژیها و عاشقانههای زندگی شاعر و نقاش ایرانی سهراب سپهری است.
قویتن درباره اینکه چرا فیلم سینمایی «رویای سهراب» ابتدا در ایران به نمایش گذاشته نشده، به مهر گفت: در داخل کشورمان هنوز آن توجه درخور به این فیلم شاعرانه و فرهنگی را ندیدهام. فیلم سینمایی «رویای سهراب» یک شوخی نیست، یک اثر از وجود شاعری نامدار است که در داخل کشور و خارج تاثیرگذار بوده و هست. بنابراین فیلم سینمایی «رویای سهراب» فعلا در فستیوال کشورهایی به نمایش درمیآید که به آن توجه نشان میدهند و خواستارش هستند. البته غیر از برلین و کن که به دنبال فیلمهای سیاسی هستند. سهراب سپهری یک شاعر و نقاش آرام و نازکدل بود؛ نه سیاسی بود و نه اهل طنز. اهل زدوبند هم نبود اما سفرهای زیادی کرد و دنیا را قدم زد. از نظر من او عارف و فیلسوف بوده است. اشعار و نقاشیهای او آدم را به سمت فهم و شعور و انسانیت سوق میدهد. من خوشحالم که اثری ساختهام از حال و هوای این شاعر و نقاش جاودانه. وی بیان کرد: در صورتی که تا آخر فروردین شرایط کرونا فروکش کند، به همراه چند بازیگر اصلی و مدیر فیلمبرداری برای سفر به مسکو آماده خواهیم شد.
بازیگران فیلم سینمایی «رویای سهراب» عبارتند از علی قویتن، بهاره کیانافشار، مهدی سلطانی، لاله اسکندری، ترلان پروانه، فروغ امجدی، حسین محمدیان، غزاله اکرمی، ابوالفضل میری، مینا جعفرزاده، محمد برسوزیان، داوود خلیلی، مهرداد داوری، امیررضا کرمپور، مرتضی مرتضایی، فاطمه کرمپور، شادی عزیزی، ابوالفضل غفوره، ساسان هوایی، عرفان پریرخ، دنیا روحی، حسن علیرضایی، ریحانه بابارضایی، امیریاسین مدبرنیا.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|