|
پوشاندن پلاک، بیشترین تخلف این شبها در پایتخت
سردار محمدحسین حمیدی، رئیس پلیس راهور تهران بزرگ درباره تخلفات شبانه رانندگی در ایام کرونا گفت: بیشترین تخلفات شبانه ما در ایام محدودیت تردد شبانه کرونایی، برمیگردد به پوشاندن پلاک و تخلفاتی که برخی رانندگان برای عبور از دوربینها و محدودیتهای تردد انجام میدهند؛ موضوعی که هم تخلف بوده و هم جرم است و پلیس هم به طور جدی با آن برخورد میکند. وی ادامه داد: سرعت و سبقت غیرمجاز در بزرگراهها جزو تخلفات شبانه دیگری است که در این ایام به ثبت میرسد.
ارسال به دوستان
تعداد قربانیان روزانه کرونا به 405 نفر رسید؛ در این شرایط حامیان روحانی و نمکی درباره مقصران وضعیت فاجعهبار فعلی و واردات واکسن علیه یکدیگر لشکر کشیدهاند
مدیریت نفسگیر
اسدالله خسروی: «405 نفر قربانی کرونا در یک شبانهروز» آمار وحشتناکی است که نتیجه تصمیم اشتباه ستاد ملی مقابله با کرونا و در رأس آن شخص رئیسجمهور برای بازگشاییهای بیقاعده نوروزی است. با وجود هشدارهای مکرر وزارت بهداشت و جامعه پزشکی و توصیه کارشناسان بهداشت به تداوم اعمال محدودیتهای کرونایی و جلوگیری از مسافرتهای نوروزی اما دولت با بیتفاوتی به این موضوع، دروازه شهرها را به روی همه گشود تا 15 هزار کرونایی سفیر این بیماری مرگبار در ایام نوروز شوند. هر چند متخصصان بهداشت، انفجار دوباره شیوع ویروس کرونا در کشور را در صورت اعمال نشدن محدودیتهای سفت و سخت ترددی در ایام نوروز و عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی پیشبینی میکردند اما مسؤولان اجرایی، با بیاعتنایی کامل به هشدارهای جامعه پزشکی، سلامت را در اولویت قرار ندادند و برای حمایت از بخش گردشگری و چرخش چرخ اقتصاد برخی مشاغل، محدودیتهای کرونایی را در ایام نوروز به حداقل رساندند، البته خیلیها از همان ابتدا به هشدارهای وزارت بهداشت مبنی بر نرفتن به مسافرت گوش کردند اما رئیسجمهور 7 فروردین در برنامهای تلویزیونی آب پاکی را روی دست کسانی که دغدغه سلامت دارند ریخت و در قامت متخصص بهداشت اعلام کرد: از پیک کرونا عبور کردهایم. این اظهارنظر غیرکارشناسانه آن هم از سوی شخص اول اجرایی کشور همه را نسبت به کند شدن ضرباهنگ شیوع کرونا و ضعیف شدن این بیماری در جامعه دلخوش کرد و باعث شد تا سراسر ایران پر از گردشگر شود و ویروس کرونا به شکل گستردهای در کشور به گردش درآید. بیتفاوتی مسؤولان در مقابله جدی با کرونا با بهرهگیری از تخصص کارشناسان و بیتوجهی به محدودیت ترددهای نوروزی باعث شده است تا آمار مرگومیر جانباختگان کرونا این روزها مرز 400 نفر در یک شبانهروز را درنوردد و به آمار قربانیان روزهای سخت کرونایی در آبانماه سال گذشته نزدیک شود. به اعتقاد کارشناسان، روند ابتلا و مرگومیر بیماری «کووید-19» در موج جدید به دلیل شیوع گسترده ویروس در کشور بسیار شدید خواهد بود که برای عبور از آن باید اقدامات اورژانسی به کار گرفته شود. حال در شرایطی که ویروس کرونا این روزها خیلی از مبتلایان به آن را به کام مرگ میکشاند، دولت به جای چارهاندیشی و بهرهگیری از نظرات متخصصان بهداشت، متاسفانه به دنبال حاشیه است.
پیشبینی مسؤولان بهداشت و درمان این است هفته آینده بسیار سختتر از آن چیزی است که طی 14 ماه گذشته تجربه کردهایم؛ پیشبینی میشود آمار فوتیها در این بازه زمانی به 700 نفر در روز برسد. روند رو به رشد بیماری در کشور در شرایطی به سمت وخیمتر شدن حرکت میکند که متاسفانه تمرکز حامیان دولت بر تخریب وزارت بهداشت و در رأس آن شخص وزیر قرار گرفته است. طی روزهای اخیر حملاتی میان دولتیها و عوامل رسانهای آنها و شخص وزیر بهداشت و برخی متخصصان پزشکی رد و بدل شده است. از جملات توهینآمیز دولتیها به وزیر بهداشت گرفته تا واکنشهای تند و بعضا غیرفنی حامیان وزیر به اطرافیان دولت، نشان میدهد در اوج خطرناکترین پیک کرونا در ایران مسؤولان و مدیران در دولت حسن روحانی مشغول زد و خورد و تسویهحسابهای شخصی هستند.
این درگیریها در حالی است که طی 24 ساعت 405 نفر از هموطنان بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند. خطرناکتر و تلختر از این آمار، رفتار مدیران دولت حسن روحانی است که همانند نمک بر زخم مردم ایران است.
* ۴۰۵ فوتی جدید کرونا در کشور
آمار جانباختگان کرونا به دلیل شیوع گسترده این بیماری در کشور دیروز رکورد زد و از مرز 400 نفر در یک شبانهروز گذشت. بنا بر اعلام وزارت بهداشت، در شبانهروز گذشته (ظهر شنبه تا ظهر یکشنبه) ۴۰۵ بیمار «کووید-۱۹» در کشور جان خود را از دست دادند. بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۳۸۹ هزار و ۲۶۶ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۱۲۷ هزار و ۵۹۴ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و به این ترتیب مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۵۱۶ هزار و ۸۶۰ دوز رسید. همچنین از ظهر شنبه 28 فروردین تا ظهر دیروز (یکشنبه) 29 فروردین و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۱ هزار و ۶۴۴ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۳ هزار و ۹۲ نفر از آنها بستری شدند. با این آمار، مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۲ میلیون و ۲۳۷ هزار و ۸۹ نفر رسید. متاسفانه طی این 24 ساعت، ۴۰۵ بیمار «کووید-۱۹» نیز جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری در کشور هم به ۶۶ هزار و ۷۳۲ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۷۸۵ هزار و ۳۵۸ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. ۴ هزار و ۷۶۶ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» نیز در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت نظر قرار دارند. تاکنون ۱۴ میلیون و ۳۸۶ هزار و ۴۲۳ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است. گفتنی است در حال حاضر ۲۵۷ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۲۹ شهر در وضعیت نارنجی، ۵۱ شهر در وضعیت زرد و ۱۱ شهر در وضعیت آبی بیماری قرار دارند.
* ۲۱ هزار کرونا مثبت نقض قرنطینه کردند
بیتفاوتی ستاد ملی مقابله با کرونا و در رأس آن شخص رئیسجمهور به اعمال محدودیتهای تردد در ایام نوروز موجب شد بار دیگر نقشه کشور رنگ قرمز کرونایی به خود گیرد و آمار مرگومیر روزبهروز افزایش یابد. معاون بهداشت وزارت بهداشت و سخنگوی ستاد ملی کرونا با بیان اینکه فعلا از وضعیت قرمز خارج نخواهیم شد، گفت: متاسفانه ۲۱ هزار نفر که تستشان مثبت بود، به سفر رفتند و نقض قرنطینه کردند. دکتر علیرضا رئیسی گفت: ما در اوج پیک سوم یعنی در قله پیک قبلی، ۲۳ هزار بستری داشتیم اما در حال حاضر که هنوز به قله پیک چهارم نرسیدهایم، ۴۳ هزار بستری داریم. پیشبینی ما این است که این میزان به حدود ۶۰ هزار بستری هم میرسد و موج چهارم کرونا قابل مقایسه با موجهای قبل نیست چرا که سرعت انفجاری دارد. وی در ادامه افزود: بر این اساس بحث تمدید محدودیتها تا پایان هفته ادامه مییابد و بر اساس آن دوباره پنجشنبه این هفته برای چگونگی محدودیتها تصمیم میگیریم. پیشبینی ما این است که ۲ هفته دیگر شاید ما به قله یا پیک نهایی موج چهارم برسیم. البته تفاوت این است که حتی اگر به پیک برسیم و روند ثابت شده یا نزولی شود، حالاحالاها از وضعیت قرمز خارج نخواهیم شد. رئیسی ادامه داد: رعایت پروتکلها همچنان رضایتبخش نیست. میزان رعایت پروتکلها در شهرهای قرمز و نارنجی هنوز به حد مطلوب نرسیده و در بسیاری از استانها و شهرها به میزان ۳۰ تا ۴۰ درصد پروتکلها رعایت نمیشود که این آمار زیاد است. وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت میکرد، گفت: متاسفانه در ۶ استان، ۷۱ درصد کل نقض ترددها در کشور اتفاق افتاده که شامل مازندران، اصفهان، البرز، همدان، آذربایجان شرقی و فارس است. حدود ۲۱ هزار نفر هم افرادی بودند که مثبت بودند و سفر رفتند و نقض قرنطینه کردند. رئیسی گفت: در زمینه نقض تردد شبانه ۶۶ درصد نقض کردند که تهران در صدر کل کشور قرار گرفته است.
* واکسیناسیون رایگان است
هلالاحمر در اطلاعیهای اعلام کرد: «این جمعیت در روزهای آتی واکسن کرونا وارد میکند اما این واکسنها رایگان نخواهد بود». از این اطلاعیه اینگونه استنباط شد که واکسیناسیون کرونا در ایران برخلاف آنچه پیشتر گفته شده رایگان نخواهد بود. در واکنش به این موضوع رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر رایگان بودن واکسیناسیون ملی «کووید-۱۹» تاکید کرد و گفت: واکسیناسیون کرونا تا رسیدن به نقطه هدف یعنی ایمنی جمعی ناشی از واکسیناسیون رایگان خواهد بود.
کیانوش جهانپور افزود: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هرگونه سیاست موازی یا دور زدن این برنامه ملی با هر عنوان اعم از پرداخت هزینه واکسن را که ناقض برنامه ملی واکسیناسیون باشد تکذیب میکند. جهانپور گفت: هر واکسن مجاز کرونا از هر جا وارد یا تولید شود، توسط وزارت بهداشت خریداری شده و در چارچوب برنامه واکسیناسیون ملی علیه «کووید-۱۹» و به صورت رایگان توزیع و تلقیح خواهد شد.
* انتصاب بازرس و ناظر ویژه وزیر بهداشت در واکسیناسیون کرونا
طی چند روز گذشته اخباری در زمینه سوءاستفاده برخی مسؤولان شهری آبادان از جایگاه خود برای تزریق واکسن کرونا منتشر شد که این موضوع بازخورد منفی شدیدی در افکار عمومی داشت. همین موضوع لزوم نظارت درست و دقیق روی تزریق واکسن کرونا به افراد مدنظر بر اساس طرحهای از پیش تعیینشده را بیش از پیش ضروری کرده است. بر همین اساس و به دنبال همین اتفاق روز گذشته سعید نمکی، وزیر بهداشت، دکتر محمدحسین حیدری، مشاور وزیر و مدیر کل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت بهداشت را به عنوان بازرس و ناظر ویژه خود در امر واکسیناسیون «کووید-۱۹»، منصوب کرد.
* اعطای ۴۰۰ هزار دوز واکسن رایگان کرونا توسط چین به هلالاحمر
سخنگوی جمعیت هلالاحمر از اعطای ۴۰۰ هزار دوز واکسن کرونا به صورت رایگان توسط صلیب سرخ چین به هلالاحمر خبر داد. وی گفت: بنا بر هماهنگیهای انجامشده، قرار است در مراحل بعدی نیز واکسن کرونا از چین وارد کشور شود. محمدحسن قوسیانمقدم با اشاره به ورود 400 هزار دوز واکسن کرونا به کشور اظهار کرد: پنجشنبه هفته گذشته از طریق صلیب سرخ چین 400 هزار دوز واکسن در اختیار جمعیت هلالاحمر قرار گرفت که در همان روز این واکسن به وزارت بهداشت تحویل شد. وی گفت: این واکسنها به صورت رایگان به جمعیت هلالاحمر داده شده بود که بدون اینکه یک عدد از این واکسن در اختیار نیروهای جمعیت هلالاحمر در مرزها قرار داده شود، تماماً به وزارت بهداشت تحویل شد. همچنین مکاتبهای با وزارت بهداشت برای اختصاص تعدادی واکسن به نیروهای هلالاحمر در مرزها شده که هنوز پاسخی به آن داده نشده است. قوسیانمقدم اضافه کرد: پس از پیگیریهای زیاد از سوی جمعیت هلالاحمر، سرانجام 14 فروردین مجوز واردات واکسن از سوی وزارت بهداشت به هلالاحمر صادر شد که نخستین محموله پنجشنبه 26 فروردین وارد کشور شد. سخنگوی جمعیت هلالاحمر از آمادگی این مجموعه برای واردات واکسن در مراحل بعدی خبر داد و گفت: بنا بر هماهنگیهای و رایزنی انجامشده از سوی هلالاحمر با صلیب سرخ چین، قرار است در مراحل بعدی نیز واکسن کرونا از چین وارد کشور شود. وی درباره تعداد واکسنهایی که در آینده از طریق جمعیت هلالاحمر وارد کشور خواهد شد، افزود: در این بخش تلاش زیادی برای ورود بیشتر واکسن کرونا انجام خواهیم داد، همچنین در این مراحل واکسن به صورت رایگان وارد نخواهد شد.
***
تغییر الگوی مراجعه بیماران
با گسترش ویروس جهشیافته کرونا در کشور، یک بار دیگر میزان مراجعات به مراکز درمانی افزایش یافته و آمارهای مربوط به مرگومیر این بیماری در حال رکورد زدن است، این در حالی است که اگر طی یک ماه گذشته سیاست درستی در زمینه اعمال محدودیتها از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا در نظر گرفته میشد هماکنون شاهد این حجم مرگومیر نبودیم. آنطور که فرمانده عملیات مدیریت کرونا در کلانشهر تهران گفته، «الگوی مراجعه بیماران در روزهای اخیر تغییر کرده است». زالی گفت: بیماران با علایم شدیدتری به مراکز درمانی مراجعه میکنند. ضرورت دارد هر چه سریعتر بیماران پذیرش و کار درمان آغاز و از جابهجایی غیرضروری بیماران خودداری شود. وی اکسیژن را از حیاتیترین مؤلفههای درمان بیماران کرونایی برشمرد و تاکید کرد: باید برای روزهای آتی نیز تدابیری برای تأمین اکسیژن مورد نیاز مراکز درمانی اندیشیده شود و موضوع اکسیژندرمانی، تحت پوشش بیمهها قرار گیرد. فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران از تکمیل واکسیناسیون کارکنان مراکز درمانی دولتی و خصوصی در چند روز آینده خبر داد.
***
تعداد فوتیهای روزانه کرونا در تهران به 130 نفر رسید
تهران این روزها بالاترین قربانیان کرونا را دارد. رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه تعداد فوتیهای روزانه کرونا در تهران به بیش از 130 نفر رسیده است، گفت: شرکت شهرسالم شهرداری میتواند به حوزه واردات واکسن ورود کند. محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران در صحن دیروز شورا درباره وضعیت کرونا در پایتخت اظهار داشت: آمار فوتیهای ناشی از ابتلا به ویروس «کووید-۱۹» در پایتخت از 130 نفر هم بیشتر شده و شرایط تهران به لحاظ کرونا وخیم شده است. وی افزود: از مسؤولان انتظار داریم مسأله واکسیناسیون پرسنل شهرداری تهران را که بدون وقفه و تعطیلی در حال خدمترسانی هستند و احتمال ابتلا به کرونا در آنها زیاد است مدنظر قرار دهند. رئیس شورای شهر تهران گفت: پاکبانان، کارگران میادین میوه و ترهبار،کارکنان شهروند و پرسنل بخش سلامت شهرداری به صورت جدی در معرض ابتلا به ویروس «کووید-۱۹» هستند و با توجه به موافقت رئیسجمهور جهت تأمین واکسن توسط دستگاههای عمومی و خصوصی، شرکت شهرسالم میتواند به این حوزه ورود کند.
ارسال به دوستان
اخبار
کلاهبرداری از طریق خرید و فروش ارز دیجیتال
معاون فنی پلیس «فتا» گفت: مجرمان سایبری با استفاده از ترفندهای تبلیغاتی فریبنده در شبکههای اجتماعی و پیامرسانها مبنی بر «کسب درآمد بالا از طریق تولید یا خرید و فروش ارز دیجیتال در خانه» از کاربران کلاهبرداری میکنند. سرهنگ علی نیکنفس افزود: مجرمان سایبری با سوءاستفاده از عدم آگاهی کاربران از رمز ارزها و نبود قوانین و مقررات درباره ساماندهی این نوع ارزهای دیجیتال در کشور، ضمن ایجاد صفحات متعدد در شبکههای اجتماعی با نام و تصویر افراد مشهور، با وعده اهدای بیتکوین نسبت به تشویق جویندگان کار جهت ثبتنام در یک «صرافی آنلاین ارز دیجیتال»، اقدام به دریافت حساب کاربری کاربران کرده و با پرداخت سودهای کاذب و موقت از قربانیان کلاهبرداری میکنند. این مقام انتظامی ادامه داد: کلاهبرداران سایبری با بهرهگیری از شگردهای مختلف نظیر فراخوان برای سرمایهگذاری روی ارزهای دیجیتال بدون پشتوانه از کاربران به شیوه «پانزی» کلاهبرداری میکنند و در برخی موارد نیز کلاهبرداری از طریق فروش دستگاههای تولید رمزارز غیرمجاز و قاچاق با قیمتهای گزاف به افراد رخ میدهد؛ همچنین فروش رمز ارزهای جعلی یا شبیهسازی شده نیز از دیگر شگردهای رایج کلاهبرداران حرفهای در این حوزه است.
***
جابهجایی ۱۳ میلیون مسافر با مترو در فروردین
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری متروی تهران گفت: حجم تردد مسافر این ناوگان، روزانه از مرز ۸۰۰ هزار مسافر عبور کرده است. فرنوش نوبخت گفت: در ایام نوروز متروی تهران روزانه به طور میانگین بیش از ۲۸۰ هزار مسافر را جابهجا کرد و پس از تعطیلات نوروزی در نخستین روز کاری، میزان مسافران به ۴۴۱ هزار و ۴۸۱ مسافر رسید که نسبت به سال گذشته بیش از ۶۳ درصد افزایش داشته است. مدیرعامل شرکت بهرهبرداری متروی تهران و حومه با بیان اینکه از اول فروردینماه ۱۴۰۰ تعداد مسافران مترو روند افزایشی داشته است، گفت: نیمه دوم فروردینماه ۱۴۰۰ میزان مسافران نسبت به نیمه اول با ۳۱ درصد افزایش به ۸۹۸ هزار و ۷۵۱ مسافر رسید. نوبخت در ادامه با اشاره به اینکه فروردینماه سال گذشته متروی تهران ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار مسافر را جابهجا کرد، گفت: امسال تا ۲۷ فروردینماه ۱۳ میلیون و ۳۳۶ هزار و ۲۹۶ مسافر با متروی تهران جابهجا شدهاند که نشان از افزایش بیش از دو برابری دارد.
***
افزایش دما و بارش پراکنده در برخی نقاط کشور
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی از افزایش نسبی دما در نوار غربی کشور و بارشهای پراکنده در برخی نقاط خبر داد. وی با اشاره به اینکه امروز در استانهای کرمان، شمال هرمزگان، سیستانوبلوچستان، ارتفاعات البرز شرقی، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی ابرناکی و بارش پراکنده دور از انتظار نیست، گفت: طی روز سهشنبه (۳۱ فروردین) در بیشتر مناطق کشور آسمان صاف و آرام خواهد بود. ضیاییان ادامه داد: روز چهارشنبه (اول اردیبهشت) در شمال آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، ارتفاعات البرز مرکزی و اوایل شب در استانهای گیلان و مازندران افزایش ابر و بارش خفیف باران پیشبینی میشود. به گفته مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی، طی روز پنجشنبه (۲ اردیبهشت) در سواحل دریای خزر و ارتفاعات البرز در شرق تهران و مازندران و در استانهای سمنان، اصفهان، قم، مرکزی، شرق لرستان، چهارمحالوبختیاری و فارس بارش پراکنده باران گاهی همراه با رعد و برق و وزش باد بویژه طی ساعات بعدازظهر رخ میدهد.
***
انتشار 5 اثر پژوهشی با موضوع کرونا توسط پژوهشگاه قوه قضائیه
پژوهشگاه قوه قضائیه 5 اثر علمی - پژوهشی جدید با موضوع چالشهای حقوقی داخلی و بینالمللی ناشی از شیوع ویروس کرونا منتشر کرد. «ابعاد و چالشهای حقوقی بینالمللی ناشی از فراگیری «کووید-19»»، «تحلیل مواجهه نظام حقوقی ایران با ویروس کرونا از حیث مرجع صالح»، «ضوابط و معیارهای تدوین قانون وضعیت اضطراری سلامت عمومی»، «نقش دادستان در تضمین حق بر سلامتی؛ با تأکید بر مقابله با شیوع ویروس کرونا» و «تأثیر شیوع کرونا بر اجرای قرارداد (در پرتو آرای قضایی)» از جمله آثار علمی – پژوهشی جدیدی هستند که آثار و ابعاد مختلف شیوع ویروس کرونا و تاثیر آن بر نظام حقوقی داخلی و بینالمللی را مورد بررسی قرار دادهاند.
***
تراز دریاچه ارومیه کاهش یافت
تراز دریاچه ارومیه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است. به گزارش باشگاه خبرنگاران، حجم آب دریاچه ارومیه در مقایسه با سال گذشته تغییرات اندکی داشته است، هماکنون حجم آب این دریاچه به ۳ میلیارد و ۲۶۰ میلیون مترمکعب رسیده و آخرین تراز آن به ۱۲۷۱ متر و ۴۳ سانتیمتر رسیده است. تراز دریاچه ارومیه سال قبل ۱۲۷۱ متر و ۶۶ سانتیمتر بوده است که این نشان از کاهش تراز دریاچه ارومیه دارد. متاسفانه تاکنون تنها ۱۶۰ میلیون مترمکعب آب به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی شده که این میزان بسیار کمتر از حقآبه تعیین شده از سوی وزارت نیرو است.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
زلزله 9/5 ریشتری دیروز بندر گناوه 5 مصدوم برجا گذاشت
دلهره در جنوب
یک بار دیگر زلزله سراغ ایران آمد تا قرار گرفتن کشورمان روی کمربند زلزله، بیش از پیش یادآوری شود. این بار زلزله در جنوب کشور، ساعت 11 و 11 دقیقه روز گذشته در حوالی بندر گناوه به وقوع پیوست.
بر اساس گزارشها، این زمینلرزه در عمق 10 کیلومتری زمین و به بزرگی 9/5 ریشتر حوالی بندر گناوه در مرز استانهای بوشهر و فارس را لرزاند. این در شرایطی است که بنا بر گزارش مرکز لرزهنگاری کشور وابسته به مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، پس از گذشت ۲ ساعت از وقوع این زلزله، بندرگناوه 15 بار دیگر به لرزه درآمد.
این زلزله باعث قطع برق، تلفن ثابت و اینترنت در شهر گناوه شد، این در حالی است که مردم شهر گناوه بعد از وقوع این زلزله به دلیل ترس از پسلرزهها به خیابانها پناه بردند.
خوشبختانه بر اساس اعلام تیمهای ارزیاب اعزامی به منطقه، میزان خسارتهای واردشده در مناطق زلزلهزده چشمگیر نبوده و تلفات جانی از این زلزله به ثبت نرسید و صرفا 5 نفر از شهروندان بوشهری در این حادثه مصدوم شدند.
در پی وقوع این زلزله نگرانی جدی در زمینه ایجاد خسارت در تاسیسات نیروگاه اتمی بوشهر وجود داشت که در این زمینه روابط عمومی این نیروگاه با انتشار اعلامیهای صحت همه تاسیسات، تجهیزات و ساختمانهای نیروگاه اتمی بوشهر را تایید کرد.
در این اعلامیه آمد: «هیچگونه آسیبی به این مرکز وارد نشده و در روند انجام فعالیتهای جاری نیروگاه نیز خللی رخ نداده است. قابل ذکر است نیروگاه بوشهر بر اساس استانداردها و ضوابط بینالمللی طراحی و احداث شده و در برابر شدیدترین زلزلههای محتمل در کشور و منطقه ایمن است».
همچنین بر اساس اعلام هوشنگ صیدالی، مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز گچساران، این زمینلرزه یکی از توربینهای تلمبهخانه گوره را از سرویس خارج کرد و بخشی از سقف ساختمان تلمبهخانه گوره الف و سی نیز ریزش داشت.
همچنین جعفرزاده، مدیر کل بحران وزارت نیرو بیان کرد: «در لحظات ابتدایی زلزله ۶ فیدر فشار متوسط قطع شد که به تبع آن قسمتی از شهرهای بندر گناوه، دیلم و روستاهای اطراف دچار خاموشی شدند».
ناصر ابراهیمی، بخشدار ویژه خارک نیز از عدم بروز خسارت در تاسیسات نفتی این بخش خبر داد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|