|
یزدانی صاحب گردنآویز طلا شد
در ادامه رقابتهای کشتی آزاد قهرمانی آسیا که به میزبانی قزاقستان انجام شد و دیروز روز پایانی آن بود، حسن یزدانی به مدال طلا رسید. در وزن ۸۶ کیلوگرم، حسن یزدانی بعد از استراحت در دور نخست، در مرحله یکچهارم نهایی مقابل ایشیگورو از ژاپن مبارزه کرد و ۱۰ بر صفر به برتری رسید تا راهی نیمهنهایی شود. در ادامه قهرمان المپیک ریو در فینال در مصاف با پونیا از هند ۱۰ بر صفر پیروز شد و مدال طلا را کسب کرد تا بدون از دست دادن امتیاز و با امتیاز کامل این عنوان را به دست آورد.
ارسال به دوستان
شب خوب فوتبال ایران با برتری پرسپولیس و فولاد مقابل رقبای قطری و اردنی
روی ریل برد
روز دوم لیگ قهرمانان فوتبال آسیا شنبهشب برگزار شد و نمایندگان کشورمان نتایج درخشانی گرفتند. پرسپولیس طی یک بازی غافلگیرکننده و عالی توانست با نتیجه 3 بر یک از سد الریان قطر بگذرد. قرمزها در این بازی 3 گل زدند و بیش از 3 گل را نیز خراب کردند. همزمان فولاد مقابل الوحدات اردن صفآرایی کرد و موفق شد طی یک بازی مالکانه و خوب با نتیجه یک بر صفر از سد این تیم بگذرد. تراکتور تنها تیم ایرانی بود که نتوانست از سد رقیبش بگذرد اما تساوی مقابل الشارجه امارات نتیجه چندان بدی برای پرشورها به حساب نمیآید. شما در حالی این متن را میخوانید که استقلال دیشب برابر الشرطه عراق بازیاش را انجام داده و امیدواریم نماینده کشورمان این بازی را با برد پشت سر گذاشته باشد.
***
* قدر یحیی را بیشتر بدانیم
تیم فوتبال پرسپولیس با پیروزی ۳ بر یک مقابل الریان قطر در پایان هفته دوم رقابتهای گروه E لیگ قهرمانان ۲۰۲۱ آسیا با ۶ امتیاز در صدر جدول قرار گرفت تا فینالیست فصل گذشته این رقابتها بار دیگر برای باشگاههای متمول حاشیه خلیجفارس خطونشان بکشد.
سرخپوشان در حالی مسیر موفقیت در آسیا را تکرار میکنند که رقیبان آنها نیز دست از ولخرجیهای خود در کادر فنی و بازیکنان برنداشتهاند؛ پولهایی که باعث شد شجاع خلیلزاده قید حضور در بازی فینال آسیا را بزند و در ابتدای فصل از جمع سرخپوشان جدا شد و در بازی شنبهشب گذشته با پیراهن الریان قطر مقابل همتیمیهای سابق خود بازی کرد.
خلیلزاده که با رفتن به الریان مورد انتقاد هواداران قرار گرفت، انگیزههای زیادی در بازی برابر پرسپولیس داشت اما عملکرد شاگردان یحیی به گونهای بود که شجاع و همتیمیهایش چارهای جز تسلیم مقابل پرسپولیس نداشتند.
الریان قطر نه تنها خلیلزاده، بلکه بازیکنانی نظیر فائه کن، براهیمی، ترائوره و... را نیز به خدمت گرفته است؛ بازیکنانی که زیر نظر لوران بلان، ستاره سابق تیم ملی فوتبال فرانسه سعی بر شکست پرسپولیس داشتند.
با این حال یحیی گلمحمدی بار دیگر نشان داد تواناییهای فنیاش بیشتر از بزرگی اسم ستارگان فوتبال جهان است. پرسپولیس در پایان نیمه اول با یک گل خورده به رختکن رفت اما در نیمه دوم ۳ بار دروازه الریان را گشود تا مقتدرانه به ۳ امتیاز شیرین این بازی برسد.
یحیی در گذشته نیز بیتوجه به نام همتای خود در نیمکت رقیب توانسته بود تاکتیکهای مدنظرش را در زمین مسابقه پیاده کند. ژاوی هرناندز که نبوغ تکنیکیاش در زمان بازی برای بارسلونا و تیم ملی اسپانیا علاقهمندان به فوتبال را به وجد میآورد، سال گذشته از این تیم شکست خورد تا چارهای جز تمجید از هوش بالای بازیکنان پرسپولیس و تاکتیکهای یحیی برایش نماند؛ اتفاقی که پس از پایان بازی برای بلان نیز رقم خورد. سرمربی پرآوازه فوتبال اروپا برد در ۴۵ دقیقه ابتدایی بازی با پرسپولیس را با شکست در نیمه دوم عوض کرد تا یحیی گلمحمدی بار دیگر فارغ از نامها برای دیدارهایی که معادلاتش پیچیده میشود، بهترین تصمیمات را اتخاذ کند.
* آنالیز بازی وحید امیری
فقط چند بازیکن در تیم ملی و لیگ ایران قادر به بازی در چندین پست هستند اما مطمئنا هیچ یک از این بازیکنان نتوانستهاند مانند وحید امیری در پستهای غیرتخصصی عرض اندام کنند.
وجود بازیکنی با قابلیت بازی در چندین پست، یک موهبت بزرگ برای هر مربیای است. چنین بازیکنی علاوه بر انعطلافپذیری لازم برای تغییر تاکتیک در حین بازی، برای روزهای سخت و دشوار مانند فرارسیدن محرومیتها و مصدومیتهای غیرمترقبه یک سلاح پنهان است.
شاید بازیکنانی وجود داشته باشند که بتوانند در اطراف پست تخصصی خود جابهجا شوند. مثلا یک مدافع چپ تخصصی گاه به عنوان وینگر یا مدافع وسط هم به میدان میرود اما بازیکنی که بتواند مدافع راست و چپ، وینگر راست و چپ و مهاجم کاذب و هدف بازی کند، یک آچار فرانسه به تمام معنی است.
چنین بازیکنی نه تنها در حین تغییر پست، دچار سردرگمی و افت فنی نمیشود، بلکه معمولا تحسین مربیان و کارشناسان را هم برمیانگیزد و نشان میدهد نه تنها از نظر بدنی، بلکه از نظر ذهنی کاملا آماده بازی در پستهای مختلف است.
وحید امیری یکی از این بازیکنان است. او در لیگ قهرمانان آسیا، به مدافع چپ پرسپولیس تبدیل شده و تقریبا جز یکی، دو اشتباه که معمولا از بازیکنان تخصصی هم سر میزند، عملکرد خوبی ارائه کرده است. او در حالی در این پست ایفای نقش میکند که تا ۲ ماه قبل و در نبود یک مهاجم حاضر و آماده در ترکیب پرسپولیس، مهاجم هدف پرسپولیس بود.
رفتهرفته او یک پست عقبتر آمد و به عنوان وینگر راست به بازی پرداخت. کمی قبلتر و در بازی ایران و سوریه، پشت سر علی قلیزاده و تقریبا به عنوان یک هافبک راست متمایل به مرکز زمین بازی میکرد. در دوران کارلوس کیروش، او به همراه مهدی طارمی وینگر چپ تیم ملی بود و در جام جهانی از همین نقطه از زمین بود که جرارد پیکه را محو کرد.
تقریبا وحید امیری جز پست دفاع وسط و شاید هافبک دفاعی، در هر پستی بازی کرده و هیچگاه تبدیل به نقطه ضعفی برای نفوذ حریفان نشده است. هوش بالای امیری همراه با دوندگی بالای این بازیکن، او را تبدیل به بازیکنی با مهارت بازی در چندین پست مختلف کرده که هیچگاه از ترکیب تیمش بیرون نمیماند و حتی مربیان برای داشتن او سر و دست میشکنند.
او در ضمن عملکرد عالی در پست وینگر راست، در پستهای دیگر هم تبدیل به آلترناتیوی برای همتیمیهای خود شده است. کمتر زمانی پیش آمده که امیری پرنوسان ظاهر شود و مربی یا هواداران پرسپولیس از او به علت افت فنی انتقاد کنند اما حیف که این بازیکن خیلی دیرتر از آنچه معمول است، به فوتبال معرفی شد.
شاید بیش از اینکه امیری از تاخیر حضور در بالاترین سطح فوتبال ضرر کند، این فوتبال ایران است که از کشف دیرهنگام این بازیکن با استعداد ضرر کرده ولی هنوز برای دیدن کیفیت بالای امیری در پرسپولیس و تیم ملی دیر نیست.
***
فوتبال مالکانه فولاد و ۳ امتیاز حساس
تیم فولاد خوزستان موفق شد برابر الوحدات اردن به پیروزی دست یابد.
فولاد با این برد در گروه خود ۴ امتیازی شد و به همراه النصر در صدر گروه قرار گرفت. النصر با تفاضل ۲ و فولاد با تفاضل یک در ردههای اول و دوم قرار دارند.
فولادیها در این بازی 623 پاس با دقت 86 درصد به هم دادند تا رکورد تیمهای ایرانی در این فصل را بشکنند. شاگردان نکونام در دیدار با الوحدات یک برد اقتصادی کسب کردند و با ۳ امتیاز برای دیدار با النصر آماده شدند.
در این دیدار مهران موسوی با 94 درصد، محمدرضا عباسی 94 درصد، محمد میری 92 درصد، عارف آقاسی 91 درصد و آیاندا پاتوسی 90 درصد، دقیقترین بازیکنان فولاد در ارسال پاس بودند.
فولاد در ۲ دیدار آتی خود باید در ورزشگاه مرسول پارک شهر ریاض به مصاف النصر برود؛ ۲ دیداری که چهره تیم صعودکننده در گروه را تا حد زیادی مشخص میکند.
ارسال به دوستان
اخبار
ممانعت از حضور یاسمن فرمانی در لیگ بلژیک به دلیل داشتن حجاب
در حالی که اروپاییها مدام در شیپور آزادی میدمند اما در عمل شاهد رفتار متفاوتی از سوی آنها هستیم. اتفاقی که در لیگ فوتبال زنان بلژیک رخ داد، مایه تأسف و شگفتی بود. داور لیگ بلژیک اجازه نداد یاسمن فرمانی به دلیل داشتن حجاب در یکی از دیدارهای مرحله پلیآف لیگ این کشور به میدان برود. یاسمن فرمانی، فوتبالیست ایرانی تیم شارلوای بلژیک در یکی از دیدارهای مرحله پلیآف لیگ فوتبال زنان این کشور با مخالفت داور مسابقه اجازه حضور در زمین را پیدا نکرد. داور این دیدار به دلیل حجاب فرمانی با حضور او در ترکیب شارلوا مخالفت کرد. این بازیکن در گفتوگو با ایسنا خبر محرومیت خود را به دلیل داشتن حجاب تایید کرد.
فرمانی پیش از این بارها در ترکیب تیم خود به میدان رفته بود و مشکلی در زمینه بازی با حجاب نداشت.
***
اعلام زمان مسابقات حذفی 4 تیم آسیایی ایران
شرط برگزاری سوپرجام مشخص شد
مسؤول کمیته مسابقات سازمان لیگ توضیحاتی را درباره بازی حذفی سپاهان، دیدار معوقه فولاد-گلگهر و همچنین زمان برگزاری مسابقه سوپرجام ارائه کرد.
سهیل مهدی، درباره محل برگزاری بازی خوشه طلایی و سپاهان در مرحله یکهشتم نهایی جامحذفی و اینکه آیا ورزشگاه خانگی خوشه طلایی در ساوه شرایط استاندارد را برای برگزاری این دیدار دارد، اظهار داشت: قرار است امکاناتی در آنجا فراهم شود که دوستان در حال انجام این کار هستند. همکاران ما قرار است بازدیدی را انجام بدهند و تمام موارد را بررسی کنند. به طور کلی مهمترین مساله بحث نور ورزشگاه است، چون بازی زیر نور برگزار میشود. بقیه موارد مانند زمین نیز توسط نماینده سازمان لیگ بازدید میشود و بعد از گزارش همکاران تصمیمگیری میکنیم. هنوز چیزی را قطعی نکردهایم.
مسؤول مسابقات سازمان لیگ درباره زمان برگزاری 4 مسابقه جام حذفی که تیمهای آسیایی فوتبال ایران باید در آنها به میدان بروند، گفت: معوقههای جام حذفی را حتما تا قبل از برگزاری اردوی تیم ملی که پنجم یا ششم خرداد است، برگزار میکنیم. وی درباره برگزاری بازی معوقه گلگهر مقابل فولاد خوزستان از هفته هجدهم با توجه به اینکه تیم سیرجانی بعد از بازی جام حذفی (8 اردیبهشت) مدت زیادی را در تقویم خودش خالی دارد، عنوان کرد: تا هفدهم اردیبهشت هیچ تیمی نمیتواند بازی کند، چون شبهای احیا و قدر را داریم. از هفدهم اردیبهشت بازیها را شروع میکنیم. زمان بازی معوقه فولاد و گلگهر را به احتمال زیاد فردا (امروز دوشنبه) و دیگر بازیهای معوقه لیگ را نیز بتدریج اعلام میکنیم. در این زمینه باید هماهنگیهای لازم انجام شود و شرایط و اردوهای تیمها را در نظر بگیریم. فکر میکنم تا فردا (امروز دوشنبه) زمان 3-2 بازی معوقه اعلام شود.
مهدی درباره برگزاری مسابقه سوپرجام فوتبال ایران هم گفت: در حال بررسی هستیم. بازیهای معوقه مقداری تعادل برنامه ما را به هم زده است. به محض اینکه جای معوقهها را پیدا کنیم، زمان سوپرجام را هم اعلام میکنیم. این بازی باید برگزار شود اما زمان برگزاری آن منوط به نهایی شدن زمان بازیهای معوقه است. ما اسامی بازیکنان و زمان اردوی تیم ملی را هم باید داشته باشیم تا متناسب با آن برنامهریزی کنیم.
***
واعظیآشتیانی: عزیزیخادم نباید وارد بازی و فضای سیاسی شود
مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال گفت: رئیس فدراسیون اصلا نباید وارد بازی و فضای سیاسی شود و به نظرم پختگی لازم را برای ریاست ندارد. امیررضا واعظیآشتیانی درباره اینکه عزیزیخادم کارش در فدراسیون را با نشستهای سیاسی آغاز کرد، اظهار داشت: برخی جلسات برای اینکه برنامههای مدنظر در آینده پیش برود، باید برگزار شود اما قبل از اینکه این کارها را انجام بدهند، باید تصمیماتی را که در این مدت گرفتند مورد تحلیل قرار بدهند که آیا درست بوده یا خیر. باید خروجی این نشستها مشخص شود. اینکه بخواهند رایزنی کنند خوب است اما اینکه خروجی این نشستها در چند خط خلاصه شود، درست نیست. وی افزود: چندی پیش آقای صالحیامیری مدعی شد ظریف نامه اعتراضی به اینفانتینو نوشت. واقعا از این اظهارنظر تعجب کردم، چون این بازی در زمین سیاست است. ظاهرا ما بلد نیستیم چگونه از راه دیپلماسی در ورزش استفاده کنیم. قطعا آقای اینفانتینو نامه ظریف را پیگیری نخواهد کرد، چون با همین اظهارنظرهایی که میشود، خودمان خوراک را به مجامع بینالمللی میدهیم که در ورزش ما دخالت میشود. آشتیانی در گفتوگو با رادیو جوان تاکید کرد: بحث خود ما این است که فیفا و AFC در حال کار سیاسی هستند ولی وقتی آقای صالحیامیری چنین صحبتی میکند، جای تأسف دارد. امیدوارم نشستهایی که رئیس فدراسیون انجام میدهد، مدبرانه باشد تا بدرستی از آن برای فوتبال استفاده شود. عزیزیخادم در برگزاری این جلسات خیلی با عجله شروع کرد و به نظر من، نقش وزیر امور خارجه ورزش را اجرا میکند. اگر ۲ خط مینوشتند خروجی این جلسات چه بوده، قطعا همه چیز بهتر میشد.
***
حمایت هواداران از تصمیم فلیک برای ترک بایرنمونیخ
هواداران فوتبال با حمایت از هانس دیتر فلیک، تصمیم او برای خروج از مونیخ را صحیح میدانند. به گزارش فارس، فلیک بمب خبری عجیبی را منتشر کرد. او بعد از برد 3 بر 2 مقابل ولفسبورگ در بوندسلیگا گفت در پایان فصل از جمع مونیخیها جدا میشود. این مربی 56 ساله که فصل قبل 6 مقام قهرمانی برای باواریاییها گرفت و تاریخسازی کرد، به خاطر اختلافات شدید با حمیدزیچ، مدیر ورزشی باشگاه، از قراردادش که تا سال 2023 است، خارج شد. در پی انتشار این خبر کارشناسان و رسانهها آن را مورد ارزیابی قرار دادند. شبکه اسکایاسپورت نیز این مورد را با هواداران در میان گذاشت و از آنها پرسید آیا تصمیم فلیک برای ترک مونیخ با این شرایط صحیح بوده یا خیر؟ در نظرخواهی انجام گرفته که 8958 نفر تاکنون در آن شرکت کردهاند، 1/72 درصد با دادن پاسخ مثبت، عنوان کردند اقدام مربی منطقی بوده است. 9/27 درصد نیز پاسخ منفی دادند.
ارسال به دوستان
حمله شدید قطریها به کنفدراسیون فوتبال آسیا
به ۵۰ سال قبل بازگشتهایم!
مرتضی احمدی: یک روزنامه قطری عدم پخش مسابقات لیگ قهرمانان آسیا را یک شکست کامل برای کنفدراسیون فوتبال آسیا دانست و نوشت: انگار به ۵۰ سال قبل بازگشتهایم! روزنامه «الوطن» قطر در شماره دیروز خود مطلبی را علیه کنفدراسیون فوتبال آسیا و سیاست حق پخش مسابقات لیگ قهرمانان در این فصل منتشر کرد. در این مطلب آمده است: «شوکهام؛ درست مثل همه که شوکه هستند برای اینکه مسابقات لیگ قهرمانان آسیا چه از طریق ماهواره و حتی از کانالهای زمینی تلویزیون پخش نمیشود! این شگفتی واقعا تکاندهنده بود. ما در قرن ۲۱ زندگی میکنیم که ۲۱ سال از آن گذشته است با این وجود با خبر عدم انتقال و پخش مسابقاتی به بزرگی لیگ قهرمانان آسیا از خواب بیدار میشویم. انگار که به ۵۰ سال پیش و بیشتر از آن بازگشتهایم. آن دوره زمانی است که میتوان این ایده را پذیرفت که مسابقات وجود دارد و تماشای آن به صورت زنده دشوار است. بزرگترین تورنمنت باشگاهی در قاره آسیا به یک تورنمنت خاموش تبدیل شده است که تا ساعتها بعد از برگزاری و شاید یک روز بعد از آن، هیچکس چیزی نمیداند». در بخش دیگری از این مطلب آمده است: «برای بیننده آسیایی این به یک رویا تبدیل شده است که مسابقات را زنده تماشا کند. تردیدی نیست که هر تورنمنتی بدون در نظر گرفتن بزرگی آن، در صورتی که از طریق حق پخش در دسترس نباشد، از هر نظر یک تورنمنت ناموفق محسوب میشود و این درباره نسخه فعلی لیگ قهرمانان آسیا صدق میکند. وقتی بپرسید چه کسی مسؤول این مسخره بازی است که باعث شده میلیونها و شاید میلیاردها نفر در قاره آسیا از تماشای بازی تیمهای خود روی صفحه تلویزیون محروم شوند، پاسخی روشنتر از اینکه AFC مسؤولش است نمییابید. AFC بود که در ازای انتقال حق پخش مسابقات، مبلغ گزافی را دریافت کرد، به شکلی که حتی کانالهای ماهوارهای بزرگ هم قادر به اجرای خواستههای کنفدراسیون آسیا نبودند. نتیجهاش محروم کردن هواداران آسیا از پیگیری بازیهای تیمهایشان بود. بزرگتر از آن این است که مسابقات به اروپا منتقل میشود و هواداران آسیایی آن را تماشا نمیکنند. هدف از این کار چیست؟» در پایان این مقاله، روزنامه الوطن سیاستهای بازاریابی AFC را به باد انتقاد گرفته و به بهانههای این نهاد برای عدم انتقال حق پخش مسابقات لیگ قهرمانان آسیا تاخته است. این مطلب انتقادی به شیوهای دیگر در روزنامه «العرب» هم منتشر شده و قطریها که سالها با شرکت «بین اسپورت» حق پخش مسابقات لیگ قهرمانان را در اختیار داشتند، کنفدراسیون فوتبال آسیا را تحت فشار گذاشتهاند. کنفدراسیون فوتبال آسیا در این فصل از مسابقات لیگ قهرمانان آسیا حق پخش مسابقات را در اختیار گرفته است. تاکنون شرکتهای بسیار کمی از جمله شرکت ورزش عربستان (پخش از طریق اینترنت) موفق شده حق پخش مسابقات را بخرد و چند شرکت اروپایی هم این رقابتها را خریداری کردهاند. ارسال به دوستان
مصائب دولت بایدن را درک کنید!
سیدهفاطمه حسینی: نشریه فارین پالیسی پس از پایان مذاکرات اخیر وین، به نقل از منابع آگاه آمریکایی تاکید کرد: «واشنگتن قصد دارد در مقابل لغو برخی تحریمهای ایران، تهران را به پایبندی به برجام متعهد کند. این کاهش تحریمها به اندازهای خواهد بود که سیاستمداران داخلی آمریکا نتوانند به دولت بایدن حمله کنند و رئیسجمهور را مورد انتقاد قرار دهند».
گویا در این باره پیشنهادهای مشخصی از سوی «رابرت مالی» نماینده آمریکا در مذاکرات وین به اعضای 1+4 ارائه شده است. تروئیکای اروپا این پیشنهاد را سخاوتمندانه و واقعبینانه خوانده و بارها تاکید کرده باید «مصائب دولت بایدن» را نیز در پروسه «احیای برجام» در نظر گرفت!
وقاحت مقامات آمریکایی و اروپایی به بالاترین نقطه ممکن رسیده است! آنها رسما از ایران خواستهاند نگرانیها و دغدغههای داخلی دولت بایدن را نیز در آنچه به دروغ «بازگشت به برجام» میخوانند در نظر بگیرد! به نظر میرسد این گزاره به اندازهای تکرار شده است که در ذهن و ضمیر خودآگاه و ناخودآگاه برخی سیاستمداران و مجریان حوزه سیاست خارجی کشورمان نیز جای خود را باز کرده است! بیدلیل نیست که بسیاری از رسانههای اصلاحطلب، طی ماههای اخیر به صورت مداوم به نسبتبندی و مقایسه اعضای دولت بایدن و ترامپ پرداخته و از دموکراتها به مثابه «آمریکاییهای خوب» و از جمهوریخواهان به مثابه «آمریکاییهای بد» یاد میکنند!
بدیهی است در سایه ارسال چنین سیگنالهای حقیرانهای، بایدن و همراهانش به خود اجازه میدهند به سادگی از تبدیل «استراتژی فشار حداکثری دولت ترامپ» به «استراتژی فشار هوشمندانه» سخن گفته و تعلیق همه تحریمهای ناسازگار با برجام را ناممکن قلمداد کنند! بدون شک اگر ایران ابتدا به صورت یکجانبه از توافق هستهای خارج میشد یا حتی خروج دولت قبلی آمریکا (دولت ترامپ) از برجام معلول یک «توافق دوجانبه با ایران» بود، استدلال دولت بایدن تا حدودی مورد پذیرش بود اما نباید فراموش کرد دولت ترامپ به صورت یکجانبه، غیرقانونی و با وجود پایبندی مطلق ایران به همه مفاد توافق هستهای - حتی متأسفانه فراتر از آنچه در سند برجام آمده بود- از توافق هستهای خارج شد و تحریمهای بسیار شدید یکجانبه را علیه ملت و نظام ایران اعمال کرد! حال جای بسی تأسف و تعجب دارد که «دغدغههای داخلی دولت بایدن» نیز به یک مؤلفه محاسباتی در بازگشت آمریکا به برجام تبدیل شده است!
پیام مقامات آمریکایی در مذاکرات برجامی اخیر مشخص است: «برجام» کمترین اهمیتی به لحاظ حقوقی برای آنها ندارد و «بازگشت ظاهری به توافق هستهای» از سوی آنها نیز باید به گونهای صورت گیرد که کمترین انتقادی در داخل آمریکا بویژه از سوی جمهوریخواهان، متوجه دولت بایدن نشود!
گویا دموکراتها فراموش کردهاند دونالد ترامپ با استناد به ظرفیتی که از سوی دموکراتهایی مانند جان کری، تونی بلینکن، سوزان رایس، ریچارد نفیو، وندی شرمن، ویلیام برنز و رابرت مالی در اختیار وی قرار گرفت، از توافق هستهای خارج شد! تایید برجام از سوی رئیسجمهور آمریکا در بازههای زمانی 120 روزه و گنجاندن مکانیسم ماشه در برجام، دستپخت دموکراتهای پرادعاست! بدیهی است دموکراتها اساسا «نمیخواهند» به توافق هستهای با ایران بازگردند زیرا چنانکه بارها خود نیز تاکید کردهاند، اهرم فشار لازم برای چینش میز مذاکرات منطقهای و موشکی با تهران را از دست خواهند داد! اساسا «تعلیق واقعی تحریمهای ضدایرانی» جایی در قاموس سیاست خارجی دموکراتها و جمهوریخواهان ندارد و تروئیکای اروپا نیز در این مسیر همپای دولت مستقر در کاخ سفید پیش میرود.
گزارش اخیر نشریه «فارین پالیسی»، به وضوح نشان میدهد «برجام» پدیدهای «منبعث از تحولات داخلی آمریکا» محسوب میشود، نه یک «پدیده حقوقی در نظام بینالملل». این گزارش بخوبی نشان میدهد چرا مقامات دولت بایدن از زمان حضور رسمی خود در رأس معادلات سیاسی- اجرایی آمریکا کمترین اقدامی در رفع تحریمهای ایران صورت نداده و البته در آینده نیز نخواهند داد! این گزارش به وضوح اثبات میکند ۲ حزب سنتی آمریکا چگونه با «خلق موانع هدفمند» اهداف مشترک خود را در عرصه سیاست خارجی پیش میبرند!
نباید اندکی تردید داشت اجزا و قطعات منظومه و پازل وین به صورتی کاملا هدفمند از سوی واشنگتن و تروئیکای اروپا طراحی شده است. در این منظومه همه مؤلفهها از جمله «خرابکاری تروریستی در نیروگاه نطنز» تا «عجز و لابه درباره منتقدان آمریکایی بازگشت به برجام» جملگی در یک نسبت معین با یکدیگر تعریف شدهاند. «رفتار»، «گفتار»، «لبخندها»، «اخمها» و تاکتیکهای مشترک واشنگتن و تروئیکای اروپا جملگی در ذیل این منظومه تعریف میشود. اگر تسلیم «روایت آمریکایی-اروپایی از مذاکرات برجام» شده و به آدرسها و نشانههای خطرناک و نادرستی که از سوی آنها مخابره میشود استناد کنیم، «خسارت محض» دیگری به دیپلماسی، اقتصاد و سیاست خارجی کشور و معیشت مردم وارد خواهد شد.
ارسال به دوستان
دیپلمات هم نیستند چه برسد انقلابی!
علی آران: این روزها تیم وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در وین سخت مشغول مذاکره با همه شرکای غربی و شرقی برجام است. ظاهرا همه جز آمریکا! محفل گرم دیپلماتها در کمیسیون مشترک برجام، صدالبته شامل هیات عالی دیپلماتیک فرانسویها هم میشود؛ رژیمی که اسلامستیزی حکومتیاش چند ماه است هدف کارزارهای گسترده مسلمانان و حتی مراجع حقوق بشری و سیاسی در خود غرب قرار گرفته و آشکارا منافعش نهتنها در خاورمیانه و شمال آفریقا، بلکه بخش گستردهای از جهان اسلام و حتی جامعه مسلمانان این کشور، با ابراز انزجار مردم خشمگین تهدید میشود.
یادمان نرفته که رژیم فرانسه به عنوان رهبر سیاسی اتحادیه اروپایی، همواره اصرار عجیبی داشته تا دامنه تحریمهای هستهای غرب علیه کشورمان را به بهانههای دیگر گسترش دهد. همین هفته گذشته بود که شورای اروپا که خط مشی کلی اتحادیه اروپایی را تعیین میکند، درست در گرماگرم مذاکرات وین، 11 نهاد و مسؤول ارشد ایرانی را به بهانههای حقوق بشری تحریم کرد. پاریس همانطور که قبلا هم اعلام کرده بود در متن کارزار تحریم جدید اتحادیه قرار دارد، آن هم در شرایطی که طی 6 سال گذشته برقراری حکومت پلیسی و سرکوب کمسابقه اعتراضات دامنهدار مردمی در فرانسه توسط ۲ دولت متوالی سوسیالیست و لیبرال توسط جناحهای داخلی و رسانههای فرانسوی تقبیح شده و بحث از ظهور دیکتاتوری صورتی یک بناپارت جوان از دل جمهوری پنجم فرانسه است.
با همه اینها، آنچه از جریان مذاکرات به بیرون از گرندهتل وین درز کرده نشان نمیدهد ظریف و عراقچی برنامه خاصی برای فشار آوردن در این زمینهها به همتایان فرانسویشان داشته باشند که سالهاست در جریان تحریمهای ظالمانه پای رکاب آمریکا، گلوی ملت ما را فشردهاند. همانطور که در غائله خرابکاری آمریکایی- اسرائیلی در سایت نطنز و سپس اعلام غنیسازی 60 درصد توسط تهران در واکنش به این اقدام تروریستی مشاهده کردیم، در مذاکرات حساس و چندبعدی مثل مذاکرات احیای برجام که در حال حاضر در وین در جریان است، طرفها روی کوچکترین نقطه ضعف طرف مقابل دست میگذارند تا اهرمی برای تحقق حداکثری منافع ملی خود بسازند.
فرمانده هیات عالی دیپلماتیک فرانسه در این مذاکرات ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه است؛ کسی که بعد از اعتراضات تاریخی آبانماه پارسال مسلمانان جهان در محکومیت سخنان اسلامهراسانه مکرون، رئیسجمهور فرانسه چنان از وحشت به دست و پا افتاده بود که شاید در تاریخ معاصر دیپلماسی اروپایی نتوان نمونهای معادل حاشا و کلای او یافت. رئیس دستگاه دیپلماسی کشوری که خود را پیشرو و رهبر سکولاریسم میداند، با عقبنشینی عجیبی که حتی مذبوحانهتر از کرنشهای مشهور «مارشال پتن» در مقابل اشغالگران نازی در جریان جنگ دوم جهانی بود، طوری به توجیه و تناقضگویی افتاده بود که در اظهاراتی مضحک، دم از «نهایت احترام رژیم فرانسه برای اسلام» میزد یا اینکه حتی ناچار شد از اساس آنچه را امانول مکرون، چند روز جلوتر مقابل دوربین زنده به زبان آورده بود انکار کرده و بگوید حرفهای رئیسش تحریف شده است! مشکل اینجا بود که از این حرف مکرون که گفته بود «اسلامگرایان آینده ما را تهدید میکنند اما فرانسه کاریکاتورها[ی موهن به پیامبر اسلام]را رها نخواهد کرد» نمیشد برداشتی جز اسلامهراسی کرد، خصوصا که پشتبند این اظهارات، حزب لیبرال حاکم لوایحی امنیتی و اجتماعی با هدف محدود کردن فعالیتها، ابراز عقیده و حتی پوشش جامعه مسلمانان وضع کرد که 10 درصد جمعیت این کشور را تشکیل میدهد.
در حالی که سمپاشیهای رسانهای سنگین رسانههای شرکتی غربی- عبری- عربی از نخستین روز پیروزی انقلاب اسلامی، مهمترین دستاویز تحریمهای اروپایی- آمریکایی علیه کشورمان بوده، ظاهرا تیم وزارت امور خارجه دولت روحانی برنامهای برای امتیاز گرفتن از یک دولت غربی ندارد که دست بر قضا در محاصره افکار عمومی جهانی و داخلیاش قرار گرفته است.
تصور کنید به جای دولت جمهوری اسلامی ایران، همسایهمان جمهوری اسلامی پاکستان که نه انقلابی اسلامی در آن به ثمر نشسته و نه دولت و اکثریت جامعهاش دغدغه استکبارستیزی دارند و تازه همکاریهای تنگاتنگ امنیتی و نظامی با استکباریترین قدرتها بویژه آمریکا و انگلیس داشته و دارد، در یک چانهزنی سرنوشتساز و همهجانبه مثل وین شرکت میکرد. در این صورت آیا حداقل تنفر عمومی جهان اسلام از ابلیس پاریس و سیاستهای اسلامستیزانهاش را به روی هیات فرانسوی نمیآورد؟ آیا آقای شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان که صوفیمسلک و معتقد به اسلام لیبرال هم هست و مثل ظریف خودش را شیعه انقلابی نمیداند، دستکم تلاش نمیکرد پیش از چمدان بستن به سوی اتریش، برای بالا بردن دست دولتش در مسلخ مذاکرات از سرمایه اجتماعی کشور و همکیشانش بهرهای ببرد؟ فرض کنید نه عمران خان، نخستوزیر پاکستان که هنوز پاسپورت انگلیسی خود را باطل نکرده و نه وزیر خارجهاش که از بچگی با زبان انگلیسی بار آمده، یک ذره از اعتقادات مذهبی را که ظریف دم از آن میزند نداشتند اما آیا اسلامآباد در ظاهر هم که شده برای بازگرداندن مکر حقوق بشری مکرون به خود او، برنامهای رسانهای و تبلیغاتی برای زیر فشار گذاشتن سرسختترین دشمنش در جمع 1+5 در کنار آمریکا و انگلیس، تدارک نمیدید؟
آیا دولتمردان پاکستانی دستکم با مشاهده اینکه رژیم فرانسه درست در آستانه آغاز مذاکرات وین قوانینی کاملا ضداسلامی را -که حتی رهبر مشهور به اسلامستیزی جبهه ملی فرانسه، خانم مارین لوپن و همچنین دولت آمریکا هم آن را ناقض حقوق مسلمانان دانستهاند- از تصویب مجمع ملی با اکثریت همحزبیهای مکرون گذرانده، به صرافت نمیافتادند از فرصت استفاده کرده و با زنده کردن داغ مسلمانان چند کشور دوست و برادر علیه «ابلیس پاریس»، جنگی روانی را علیه دشمن پاریسی به راه اندازند که دستکم در کوتاهمدت رسانهها و افکار عمومی آنها را به خود مشغول سازند؟
شاید اگر از همان ابتدای این مقال، به موضعگیری سرسختانه حکومت پاکستان در مقابل اسلامستیزی رژیم فرانسه میپرداختیم، شاید صرفا موضعی از سر عصبیت مذهبی برادران پاکیمان برداشت میشد و اهمیت رفتار دیپلماتیک دولت اسلامآباد به چشم نمیآمد. عمران خان مدتها پس از فرو نشستن موج اعتراضات جهانی مسلمانان نسبت به مکرون، اخیرا دوباره موضوع اسلامستیزی- فراتر از اسلامهراسی- در این کشور اروپایی مدعی آزادی بیان و عقیده را باز کرده است.
نخستوزیر پاکستان در توئیتی خواهان آن شده که غربیها استانداردهای دوگانه درباره اسلام را بردارند و همانطور نفرتپراکنی درباره مردم مسلمان و مقدساتشان را مشمول تعقیب قضاییای سازند که هر گونه نفی هولوکاست یهودیان در جنگ دوم جهانی را مجازات قانونی میکنند. او مشخصا سیاستمداران فرانسوی را که زمینه این استاندارد دوگانه را فراهم آوردهاند در زمره «راستگرایان افراطی» قلمداد میکند.
کیش دیپلماتیک اسلامآباد به پاریس، بهرغم آن صورت میگیرد که به دستور او از تظاهرات هفته پیش پاکیها موسوم به «جنبش لبیک» در تقبیح وهن پیامبر اسلام(ص) توسط رژیم فرانسه ممانعت به عمل آمد، چرا که او این تظاهرات را نه در حمایت از اسلام بلکه افراطگرایانه و ضدفرانسوی میدانست. موضعگیری عمران خان در حقیقت نه اعتراضی مذهبی، بلکه برای همبستگی ملی با میلیونها پاکی است که از توهین به مقدساتشان رنجیدهاند. مسلما در کشوری که روحانی رئیس دولتش و ظریف وزیر امور خارجه آن است، از برگزاری تظاهراتی مشابه جلوگیری نمیشود اما چه فایده که این دولت و دیلماجهای همیشه خندانش، حتی به قواعد شطرنج دیپلماسی هم برای کیش دادن به رقیب پایبند نیستند! تصور دیپلماتی ملی بودن هم برای آنها زیاد است، چه رسد به اینکه انتظاراتی انقلابی از ایشان داشته باشیم!
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|