|
حفرههای امنیتی با برجام بیشتر شد
مصطفی میرسلیم در قسمتی از گفتوگوی مشروح خود با مهر به این مساله اشاره کرد که حفرههای امنیتی در مراکز هستهای ما از سالهای قبل وجود داشته اما برجام آن را تشدید کرده است. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بر ضرورت تجدیدنظر اساسی در سامانه امنیتی سازمان انرژی اتمی تاکید کرد و گفت: دولت باید با دست پر و با برآورد دقیق از خسارتهایی که به مردم ما در این سالها بر اثر تحریمها وارد شده است، وارد مذاکرات جدید برجامی ۱+۴ شود.
ارسال به دوستان
ربیعی با متهم کردن منتقدان دولت به سوءاستفاده انتخاباتی از تحریمها بر نگاه ملی دولت در سیاست خارجی تأکید کرد
نعل وارونه
سخنگوی دولت: دولت هیچ وقت از منافع ملی برای منافع انتخاباتی هزینه نکرده است
گروه سیاسی: سخنگوی دولت بار دیگر منتقدان دولت را به سوءاستفاده انتخاباتی از مذاکرات هستهای متهم کرد؛ اتهامی قدیمی که بارها از زبان مقامات مختلف دولتی تکرار شده است.
به گزارش «وطنامروز»، علی ربیعی در نشست خبری روز گذشته خود بار دیگر ارائه توضیحات پیرامون سرانجام مذاکرات را با حمله به منتقدان دولت آغاز کرد، با این تفاوت که این بار منتقدان به خیز انتخاباتی در سایه مذاکرات متهم شدند! اتهامی برخلاف آنچه در نیمه اول عمر دولت روحانی پیگیری میشد. اگر سابق بر این دولتیها تلاش میکردند با توهینهای زنجیرهای (بیسواد، تازه به دوران رسیده، افراطی، بیشناسنامه و...) نظرات منتقدان را فاقد ارزش کارشناسی بدانند، با روشن شدن صحت انتقادات، حالا منتقدان به داشتن نگاه انتخاباتی به جریان مذاکرات متهم میشوند!
سخنگوی دولت در بخشی از نشست خبری اظهار داشت: دولت در راه احیای برجام هیچ انگیزه انتخاباتی جز رفع تحریمها و مشاهده اثر مثبت آن بر زندگی مردم که میتواند پیشدرآمدی برای مشارکت حداکثری در انتخابات و تحقق خواست مقام معظم رهبری باشد، ندارد. وی با بیان اینکه کسانی که غیر از این زاویه، شائبه انگیزه انتخاباتی دولت در مذاکرات احیای برجام را به میان میکشند، همانهایی هستند که سالهاست در انتظار نابودی برجام بودند، اظهار کرد: آنان به بهای مشقت زندگی مردم کوشیدهاند که از این نمد، کلاهی سیاسی نصیب خود کنند و حالا که مذاکرات احیای برجام آغاز شده، قیاس به خود میگیرند و تصور میکنند که لابد دولت هم باید مثل آنها نیت سیاسی و انتخاباتی از این مذاکرات داشته باشد. سخنگوی دولت ادامه داد: از نظر دولت، مساله احیای برجام یک مساله ملی است و نباید ابزار انتخاباتی قرار بگیرد. دولت برخلاف عدهای، هیچ وقت از جیب مردم و منافع ملی برای منافع جناحی و انتخاباتی هزینه نکرده و نخواهد کرد.
ربیعی در پاسخ به این پرسش که آیا سرنوشت برجام برای دولت عبرتانگیز بود، اظهار کرد: سرنوشت برجام به ما یاد داد که هر چند در امنیتزایی ایران موفق شدیم و افقی از امکانات تازه به رویمان گشوده شد اما به خاطر اختلافات داخلی نتوانستیم چنانکه شایسته بود از آن استفاده کنیم. سخنگوی دولت تاکید کرد: مهمترین عبرتی که از سرنوشت برجام گرفتیم این بود که تصور نمیکردیم یک جناح خاص، رقابتی سالم را تا مرز عداوتی مسموم پیش ببرد، همصدا با بدخواهان ایران، دولت را یک روز متهم به نابودکردن دستاوردهای هستهای، یک روز متهم به عدم توجه به توانمندی داخلی و یک روز هم متهم به وادادگی کردند و علیه کسانی که در راه دفاع از منافع ملی و آسایش مردم، در حال مصاف دیپلماتیک با قدرتهای جهانی بودند، تهمت و قلم زدند.
وی با بیان اینکه البته ما در دولت هیچ وقت برای احقاق حقوق ملت از هیچ طعنه، فشار، ترور حیثیتی داخلی و ترور فیزیکی خارجی ترسی نداشته و نداریم، تصریح کرد: اما بیشتر از قبل به این باور رسیدیم که برای گرفتن حق مردم نباید تسلیم فشارها و طعنهها شد و نباید به خاطر فشارهای مختلف سیاسی از تلاش برای بازگردان حقوق ملت دست کشید. پس برجام درسهای زیادی به ما یاد داد.
وی ادامه داد: حتی زمانی که دولت زورگو و قانونشکن ترامپ از برجام خارج شد و سختترین تحریمهای تاریخ را علیه ملت ما وضع کرد، این افراد از تخریب و افترا علیه دولت که در خط مقدم جنگ اقتصادی بود، دست برنداشتند.
ربیعی با اشاره به اینکه ما در دولت، باید تولید و اقتصاد را باهم پیش میبردیم، یادآور شد: خوشبختانه سال ۹۹ را با رشد ۲ درصد تمام کردیم؛ هم باید مراقب روان جامعه میبودیم و در عین حال، با عقب راندن تحریمها، حق جامعه و مردم ایران را از نظام ظالمانه جهان میستاندیم. در این شرایط، باید منتظر هجمههای داخلی هم میبودیم.
* چه کسانی از سیاست خارجی وام انتخاباتی گرفتند؟
با تمام این توضیحات، آیا منتقدان دولت چشم طمع انتخاباتی به سرنوشت مذاکرات داشتهاند؟ پاسخ این سوال را پیش از هر چیز میتوان در الگوی رفتاری دولت یازدهم و دوازدهم مشاهده کرد. دولت روحانی که با وعده مذاکرات کار خود را آغاز کرده بود از نخستین روزهای فعالیتش همواره تلاش میکرد با دوقطبی کردن جامعه حول موافقان و منتقدان سیاست خارجی دولت، جبهه منتقدان را با برچسبهای مختلف مورد هجمه قرار دهد و حتی با خلق این تصور که بدنه منتقدان دولت طرفدار تحریمها هستند افکار عمومی را با خود همراه کند. اما این تمام ماجرا نبود و نگاه انتخاباتی دولت به مذاکرات تا جایی پیش رفت که وزیر امور خارجه در شورای روابط خارجی آمریکا صراحتا به نقش تعیینکننده مذاکرات هستهای در سرنوشت اصلاحطلبان اشاره و به آنها یادآوری کند که در صورت عدم توافق، موقعیت غربگرایان در داخل ایران تضعیف میشود.
انعقاد برجام و اجرایی شدن آن نیز برخلاف آنچه تصور میشد خیال دولتیها را راحت نکرد و آنها در انتخابات ریاستجمهوری سال96 نیز سعی کردند بیشترین بهره سیاسی را از مذاکرات خارجی ببرند. حتی اگر بتوان چشم بر ادعاهایی همانند نقش شعارنویسی روی موشکها در بیاثر کردن برجام (!) در جریان مناظرات انتخاباتی بست نمیتوان از این واقعیت غافل بود که رئیسجمهور و دولتمردانش تمام اهتمام انتخاباتی خود را بر اصل تخریب منتقدان سیاست خارجی و به موازات آن هراسآفرینی جامعه از آنان گذاشتند. ادبیات «آب و صابونی» در میانه تبلیغات انتخاباتی رئیسجمهور تنها شاهد مثال کوچکی از این استراتژی حساب میشود. با این حال پیروزی در انتخابات سال 96 و اقرارهای مسؤولان دولتی به بیاثر بودن برجام در مناسبات اقتصادی در نهایت به خروج رئیسجمهور سابق آمریکا از این توافق منتهی شد. دولتمردانی که رویاهای برجامی خود را از دست رفته میدیدند بخوبی هشدارهای منتقدان درباره محتمل بودن این سرنوشت را به خاطر داشتند اما سعی کردند این بار با طرح ادعاهایی همانند رضایت منتقدان از بازگشت تحریمها و طمع انتخاباتی آنها نسبت به ایران تحریم شده باز هم به منتقدانی که شرایط سخت پسابرجامی را در روزهای جشن برجامی به آنها یادآور شده بودند حمله کنند. در این میان فارغ از نتیجه مذاکرات میان و ایران 1+4 در وین شاید آنچه بیش از هر زمان دیگر باعث ناامیدی افکار عمومی از روزهای پایانی دولت دوازدهم میشود خیز دولتمردان به احیای دوگانههای ضدملی با نیت بریدن صدای منتقدانی است که پیش از این حقانیت گفتههایشان یک بار به دولت ثابت شده بود.
ارسال به دوستان
اخبار
سردار قاآنی:
سردار شهید حجازی همواره مورد تأیید رهبران جهادی اسلام بود
مراسم تشییع پیکر مطهر سردار شهید سیدمحمد حجازی صبح دیروز در دانشکده پرواز در اصفهان با حضور مسؤولان لشکری و کشوری برگزار شد.
در این مراسم سرلشکر یحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا، سردار اسماعیل قاآنی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، سردار حسین اشتری فرمانده نیروی انتظامی، عباس رضایی استاندار اصفهان و جمع دیگری از مسؤولان حضور داشتند. فرمانده نیروی قدس سپاه به عنوان سخنران ویژه این مراسم در بخشی از سخنانش با اشاره به شخصیت والای سردار شهید حجازی اظهار داشت: سردار حجازی قبل از انقلاب اسلامی به مبارزه با رژیم طاغوت پرداخت و در دوره انقلاب اسلامی جزو جلوداران و پرتلاشهای این سرزمین بود. وی با بیان اینکه رشادتها و فعالیت سردار شهید حجازی همواره مورد تایید رهبران جهادی اسلام از جمله سیدحسن نصرالله، اسماعیل هنیه و... بوده است، ابراز داشت: همه رهبران جهادی اسلام شهادت این سردار اصفهانی را به رهبر معظم انقلاب تسلیت گفتند و این امر نشاندهنده اهمیت تلاشهای این شهر برای جهان اسلام است. فرمانده نیروی قدس سپاه با بیان اینکه سردار شهید حجازی مسؤولیتپذیر بود و همواره بر انجام مسؤولیت خود به بهترین شکل اصرار داشت، افزود: راه این شهید عرصه مقاومت همچنان ادامه خواهد داشت تا مادامی که پرچم حکومت جهان به دست امام زمان(عج) بر تمام جهان برافراشته شود. وی در پایان با تاکید بر اینکه جبهههای مقاومت در همه کشورهای اسلامی از جمله ایران، سوریه، لبنان، یمن، عراق و... هر روز اقدامی اساسی در برابر دشمنان انجام میدهند، تصریح کرد: این روند همچنان ادامه دارد و هر روز قاسم سلیمانیها و حجازیها را پرورش خواهیم داد.
***
معاون نیروی پدافند هوایی ارتش:
تهدید f35 را ۱۰ سال قبل برطرف کردیم
امیر سرتیپ دوم صمد آقامحمدی، معاون جهاد خودکفایی نیروی پدافند هوایی ارتش در قسمتی از گفتوگوی تفصیلی با تسنیم، درباره توانایی پدافند کشور برای کشف و رصد هواپیماهای پیشرفتهای مثل F35 که مدعی رادارگریزی هستند، اظهار داشت: در حال حاضر دغدغه ما اصلا کشف F35 نیست، این دغدغه از 10 سال پیش حلوفصل شد. ما با سامانههایی که رونماییشان را اعلام کردیم، وارد مقابله با ریزپرندهها شدیم. اینکه در حال حاضر هواپیمایی باشد که ما نتوانیم آن را کشف کنیم، وجود ندارد. ما در موضوع آیندهپژوهی و رصد تهدیدات، صرفا توانمندی آن تهدید را نمیسنجیم. منطق حکم میکند به این سمت برویم تا ببینیم نقاط ضعف احتمالیمان چیست. در تاریخ خودمان نیز این موضوع را داریم که عده کمی با درایت و هوشمندی و اتکال به قدرت لایزال الهی، بر عده کثیری که قدرت بسیار بالاتری داشتند، پیروز شدند. در جنگ خندق که همه دشمنان اسلام هجوم آوردند، سلمان فارسی پیشنهادی داد که مبتنی بر اصل پدافند غیرعامل بود و همه را غافلگیر کرد و کارهای خاصی در آن جنگ رخ داد، امروز هم ما وارث همان دین و همان افراد هستیم. وقتی 10 سال پیش که راه مقابله با F35 را پیدا کردیم، هیچ هراسی از اینکه این هواپیما چه توانمندیای دارد به دلمان راه ندادیم و نقاط ضعف را پیدا کردیم. الان در حوزه تحقیقات به این سمت نمیرویم که فرض کنید یک هواپیمای رادارگریز بیاید و ما ببینیم چطور باید آن را کشف کنیم، از این موارد عبور کردهایم و وارد مباحثی شدیم که تهدیدات آینده را رصد میکنیم.
***
سردار حقبین به یاران شهیدش پیوست
سردار سرافراز محمدعلی حقبین از فرماندهان بنام گیلانی و فاتح نبل و الزهرا پس از تحمل دورهای از بیماری به همرزمان شهیدش پیوست. این فرمانده دلاور و شجاع گیلانی از یاران و همرزمان سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بود. سردار محمدعلی حقبین پیشتاز رزمندگان گیلانی در نبل و الزهرا بود که بعد از آزادسازی این ۲ شهر، سردار قاسم سلیمانی در مقر رزمندگان گیلانی حضور یافت و این کار بزرگ را فتح خیبر نامید. فرماندهی لشکر عملیاتی ۱۶ قدس گیلان، مشاور فرمانده نیروی زمینی سپاه و فرمانده قرارگاه مرکزی امام حسین(ع) نیروی زمینی سپاه از مهمترین سمتهای سردار حقبین در دوران حیات بود.
فرمانده سپاه قدس گیلان در پیامی عروج شهادتگونه سردار خطشکن جبهه مقاومت سردار محمدعلی حقبین را تسلیت گفت:
وَلا تَحسَبَنَّ الَّذینَ قُتِلوا فی سَبیلِالله أَمواتًا بَل أَحیاءٌ عِندَ رَبِّهِم یُرزَقونَ
شهادت سردار پرافتخار اسلام سردار محمدعلی حقبین فاتح نبل و الزهرا که رشادتهای وی در صحنههای حق علیه باطل به عنوان برگ زرینی در تاریخ جاننثاریهای قهرمانان پرافتخار گیلان به یادگار مانده را محضر حضرت ولیعصر(عج)، مقام معظم رهبری و بیت مکرم این سردار رشید اسلام تبریک و تسلیت عرض کرده و برای خانواده عزیزشان صبر عظیم مسألت دارم.
بیشک ملت بزرگ ایران و مستضعفین منطقه خود را وامدار از جانگذشتگیها و رشادتهای دلاورانی چون این شهید والامقام دانسته و سربازان و همرزمانش راه او را با اقتدار و قدرت ادامه خواهند داد.
***
رئیس جدید دیوان عدالت اداری معارفه شد
مراسم معارفه رئیس دیوان عدالت اداری با حضور حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای، معاون اول قوه قضائیه صبح دیروز برگزار شد. در این مراسم حجتالاسلام والمسلمین مصدق که پیشتر عهدهدار معاونت حقوقی و امور مجلس قوه قضائیه بود، به عنوان رئیس دیوان عدالت اداری معرفی و از زحمات حجتالاسلام والمسلمین بهرامی، رئیس سابق این دیوان تقدیر شد. در ادامه، حجتالاسلام والمسلمین اژهای به تکالیف دیوان عدالت اداری در اصل 173 قانون اساسی و اهمیت نقش این دیوان در جلوگیری از پیدایش انحرافات و کجرویها در دستگاهها پرداخت.
ارسال به دوستان
دور جدید نشست کمیسیون مشترک برجام برگزار شد
تمدید چندباره مذاکرات وین
گروه سیاسی: دور جدید نشست کمیسیون مشترک برجام بعدازظهر روز گذشته در گرندهتل وین برگزار و در پایان مقرر شد گفتوگوها هفته آینده نیز ادامه یابد. در این نشست، رؤسای هیاتهای مذاکرهکننده کشورهای طرف برجام به بحث و بررسی درباره آخرین وضعیت گفتوگوهای فنی و پیشنویسهای اولیه متون و نحوه تداوم گفتوگوها پرداختند. در پایان این نشست عراقچی، رئیس هیأت ایرانی ضمن تأکید مجدد بر اصول و مواضع جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با برجام و مسیری که باید طی شود، روند کنونی گفتوگوها را بهرغم دشواریها و چالشهای موجود، رو به جلو ارزیابی کرد. عراقچی در عین حال تأکید کرد هیات ایرانی هر زمان که روند گفتوگوها به سمت زیادهخواهی، وقتکشی و چانهزنیهای غیرمنطقی برود، گفتوگوها را متوقف خواهد کرد. در این نشست، کشورهای مشارکتکننده در برجام توافق کردند علاوه بر ۲ گروه کارشناسی فعلی (در حوزه لغو تحریمها و هستهای)، هفته آینده یک گروه کارشناسی سوم نیز برای گفتوگو درباره ترتیبات عملی مورد نیاز برای اجرایی شدن لغو تحریمها و سپس بازگشت آمریکا به برجام ایجاد شود. هیاتها پس از مشورت در پایتختهای متبوع خود، هفته آینده ضمن از سرگیری نشست کمیسیون مشترک برجام، گفتوگوهای فنی و کارشناسی را دنبال خواهند کرد. نشست روز گذشته کمیسیون مشترک برجام در حالی با این تصمیم پایان یافت که روز دوشنبه یعنی 24 ساعت قبل از برگزاری این نشست، «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین در صفحه توئیتر خود از ورود به مرحله تهیه پیشنویس خبر داده و نوشته بود: «در جمعبندی نتایج ۲ هفته ارزیابی درباره احیای برجام میتوانیم با رضایت بگوییم مذاکرات وارد مرحله تهیه پیشنویس شده است. با راهکارهای عملی هنوز فاصله زیادی داریم اما از فقط صحبت کردن به توافق کردن روی گامهای مشخص برای حرکت به سمت اهداف رسیدهایم». این ادعا در حالی طرح شده بود که پیش از این عباس عراقچی در پایان دور قبلی نشست کمیسیون مشترک برجام هم از نزدیک شدن طرفین به زمان شروع نگارش متن خبر داده و گفته بود: به نظر میرسد تفاهم جدیدی در حال شکل گرفتن است و اشتراک در هدف نهایی الان بین همه وجود دارد. مسیری که باید طی شود الان یک مقدار شناخته شده است. این مسیر آسان نیست و اختلافنظرها اینگونه نیست که پایان یافته باشد و بعضا اختلافنظرهای جدی وجود دارد که باید در مذاکرات بعدی کاهش یابد. با این حال با توجه به اظهارات عراقچی پس از نشست روز گذشته و تاکید وی بر توقف گفتوگوها در صورت زیادهخواهی یا وقتکشی طرف مقابل باید به انتظار نتایج نشستهای بعدی نشست.
* تشکیل کارگروه سوم برای رسیدگی به مسائل توالی
«انریکه مورا» معاون دبیر کل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپایی از حاصل شدن پیشرفت طی گفتوگوهای برجامی ۲ هفته گذشته خبر داد و افزود اما احیای برجام کار سختتری را میطلبد. وی بعد از پایان نشست دیروز کمیسیون مشترک برجام در توئیتی نوشت: طی ۲ هفته گذشته پیشرفت حاصل شد اما کار بسیار بیشتری را میطلبد. این مقام ارشد اروپایی افزود: گروه کارشناسی سوم برای رسیدگی به مسائل توالی ایجاد شد. من همچنان فکر میکنم دیپلماسی تنها راه پیش روی برجام برای رسیدگی به چالشهای مداوم است.
* تکذیب طرح گامبهگام یا توافق موقت از سوی عراقچی
صبح روز گذشته پیش از آغاز دور جدید مذاکرات معاونان و مدیران سیاسی وزارتخانههای امور خارجه ایران و گروه ۱+۴، سیدعباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه و رئیس هیأت مذاکرهکننده جمهوری اسلامی ایران در وین، در واکنش به برخی گزارشهای منتشرشده در رسانههای غربی، تأکید کرد به هیچ وجه بحثی تحت عنوان «توافق موقت» یا موضوعاتی از این دست در گفتوگوهای بین جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+4 مطرح نیست. وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران تنها درباره گام نهایی به منظور رفع تحریمهای ظالمانه علیه ملت ایران گفتوگو میکند و شایعاتی نظیر طرحهای گامبهگام یا توافق موقت، بیپایه و اساس است. مذاکرهکننده ارشد ایرانی، همچنین خاطرنشان کرد جمهوری اسلامی ایران همانگونه که مقام معظم رهبری تأکید فرمودند، به هیچوجه اجازه فرسایشی شدن مذاکرات را نخواهد داد و در عین حال برای رسیدن به نتیجه شتاب و تعجیل نیز نخواهد کرد و تصریح دارد گفتوگوها باید با دقت و حفظ منافع و مواضع قطعی کشور انجام شود. سیدعباس عراقچی در پایان عنوان کرد هر گونه تصمیمی درباره روند و نتایج گفتوگوها، در تهران اتخاذ خواهد شد و تیم مذاکرهکننده گزارش خود را از وضعیت مذاکرات به طور مستمر به مقامات عالیرتبه ارائه میکند.
ارسال به دوستان
قالیباف ادعای تعطیلی ۲ هفتهای جلسات مجلس را تکذیب کرد
مجلس پیگیر مسائل اصلی
کارت زرد دوم بهارستان به وزیر اقتصاد
گروه سیاسی: رئیس مجلس شورای اسلامی در آغاز نشست علنی روز گذشته مجلس با اشاره به شرایط سخت کرونایی کشور و وضعیت قرمز اکثر شهرها و شهرستانها، از دولت خواست دستگاههای مسؤول در بحث کنترل و قرنطینهها و اعمال محدودیتها تلاش بیشتری انجام دهند تا با کنترل و قرنطینه بتوان روند رشد صعودی بیماری کرونا را متوقف کرد یا آن را کاهش داد. محمدباقر قالیباف افزود: اقشار مختلف جامعه بدانند ما متوجه شرایط سخت اقتصادی و معیشتی جامعه هستیم و تمام تلاش مجلس و دولت بر این است که حمایتهای لازم در این شرایط از اقشار مختلفی که در حوزه تعطیلی آسیب میبینند به عمل آید. وی خاطرنشان کرد: به خاطر سیر صعودی شیوع ویروس کرونا، مجلس تصمیم گرفت جلسات کمیسیونها و صحن مجلس هفته آینده برای رأیگیری برگزار نشود. هفته آینده به خاطر شرایط خاص کرونایی کشور در ۲ روزی که جلسه مجلس برگزار میشد، جلسه علنی برگزار نمیکنیم اما مجلس فعال است و نمایندگان اینجا هستند و به شهرستانها نمیروند، چرا که در شهرستانها هم شرایط کرونایی هست. احمد امیرآبادیفراهانی، عضو هیأترئیسه مجلس ۲ روز پیش در گفتوگو با خانه ملت خبر از تعطیلی ۲ هفتهای جلسات صحن علنی مجلس داده بود. رئیس مجلس در تکمیل و تصحیح این خبر اعلام کرد رئیس و هیأترئیسههای کمیسیونهای امنیت ملی و سیاست خارجی، اقتصادی، صنایع و معادن، انرژی و بهداشت و درمان حتما در شرایط کنونی در رابطه با مسائل هستهای، در بحث مربوط به مسائل بورس و مخصوصا در بحث مربوط به کرونا و بهداشت و درمان فعالیتهایشان در مجلس ادامه دارد اما جلساتی که در کمیسیونها و صحن به صورت رسمی و حضوری برگزار میشود را نخواهیم داشت. البته اگر لازم باشد حتما جلسه صحن هم هفته آینده برگزار خواهد شد.
* ساختمان مرکز پژوهشها به بهارستان میآید
در جلسه علنی روز گذشته مجلس همچنین پس از ارائه گزارش عملکرد مرکز پژوهشهای مجلس توسط علیرضا زاکانی رئیس این مرکز، کاظم دلخوش نماینده مردم صومعهسرا در تذکری به مبهم بودن عملکرد مرکز پژوهشهای مجلس، انفعال این مرکز در ارتباط با مسائل مهم مانند قانون برنامه یا قانون بودجه و عدم نظارت هیاترئیسه روی تغییر نیروی انسانی و حذف احتمالی نخبگان از این مرکز اشاره کرد. وی در نهایت با انتقاد از قرار گرفتن ساختمان مرکز پژوهشها در شمال تهران، درخواست کرد این مرکز به نزدیکی ساختمان مجلس شورای اسلامی در بهارستان منتقل شود. محمدباقر قالیباف در پاسخ به تذکرات وی اظهار داشت: مرکز پژوهشها ادعای اینکه همه کارها را به درستی انجام داده، ندارد و حتما اشکالات و ضعفهایی هست که تلاش میکنند اصلاح شود و اگر تغییری در ساختار باشد، در هیأترئیسه مجلس به عنوان هیأت امنای مرکز بررسی خواهد شد. وی در رابطه با ساختمان مرکز نیز افزود: آقای زاکانی در 4-3 نوبت پیگیری کرده که این ساختمان به پایین شهر منتقل شود و امیدواریم با اعتباراتی که در نظر گرفته شده، سال 1400 ساختمان این مرکز در کنار ساختمان مجلس در بهارستان تکمیل شده و به این مکان منتقل شود.
* دومین کارت زرد مجلس به وزیر اقتصاد
اما نمایندگان مردم در بخش دیگری از جلسه روز گذشته خود برای دومین بار به وزیر اقتصاد کارت زرد دادند تا دولت در ماههای پایانی بیش از پیش خطر استیضاح وزرایش را احساس کند. در همین زمینه نمایندگان در جریان بررسی سوال روحالله نجابت و 37 نماینده دیگر از فرهاد دژپسند، وزیر امور اقتصادی و دارایی، علت عدم اجرای ماده 7 قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی مبنی بر لزوم شفافیت و تسهیل شرایط صدور مجوزهای کسبوکار را جویا شدند. فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد در پاسخ به سوال نمایندگان با اشاره به مصوبه سال گذشته مجلس درباره بحث بهبود فضای کسبوکار برای اصلاح مواد 1 و 7 قانون اجرای سیاستهای اصل 44، آن را در مقرراتزدایی دارای نقش کلیدی دانست. وی به قرائت گزارش عملکرد وزارتخانه متبوعش در حوزه مقرراتزدایی و بهبود فضای کسبوکار در سال 99 پرداخت و به 11 اقدامی اشاره کرد که این اقدامات میتواند در بهبود رتبه ایران در فضای کسبوکار بسیار موثر و نقش کلیدی داشته باشد. دژپسند از کاهش فاصله زمان مورد نیاز ثبت شرکتها از 72 روز به 72 ساعت و همچنین برخی گواهیها و مجوزهای مالیاتی از 54 روز به کمتر از 4 الی 8 روز خبر داد. او همچنین مدعی شد تعداد مجوزهای لازم برای فعالان بخش خصوصی 400 عدد کمتر شده است. وی در ادامه اظهار داشت: زمان صدور مجوز از 100 روز در تیرماه 98 به 7 روز در اسفندماه 99 کاهش یافته است. وزیر اقتصاد در آخر اصلاحات این وزارتخانه را باعث بهبود فضای کسبوکار برای فعالان اقتصادی دانست.
روحالله نجابت در توضیح سوال خود به همراه 37 نفر از نمایندگان از وزیر اقتصاد مبنی بر علت عدم اجرای ماده 7 قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی، مبنی بر لزوم شفافیت و تسهیل شرایط صدور مجوزهای کسبوکار، مدعی شد وزارت اقتصاد به تکلیف قانونی خود عمل نکرده است.
وی آمارهای وزیر اقتصاد را غیرواقعی و غیرملموس در بین فعالان بخش اقتصادی دانست. نجابت با اشاره به آخرین گزارش بانک جهانی گفت: در بین 10 کشور آخر از جهت شاخصهای کسبوکار هستیم، در گزارش رسمی اتاق بازرگانی نیز که اسفند 99 اعلام شد بشدت شاخصها ضعیف است. این نماینده مجلس، راهاندازی سامانه G4B را باعث ایجاد محدودیتهای بیشتر برای صدور مجوزهای کسبوکار دانست. وی در آخر توضیحات دژپسند را مملو از اعداد و ارقام گیجکننده که با واقعیتهای میدانی تطابقی ندارد خواند. بعد از این پرسش و پاسخ بود که مجلس پاسخهای وزیر اقتصاد را به رای گذاشت و اکثریت مجلس آن را قانعکننده ندانستند و با 111 رأی موافق، 81 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 239 نماینده حاضر در صحن به او کارت زرد دادند. پیش از این هم مجلس شورای اسلامی نهم دیماه سال گذشته از توضیحات وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره مشکلات شرکت کشت و صنعت نیشکر هفتتپه قانع نشده و به وی کارت زرد داده بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|