|
بیاعتباری نشست بدون طالبان
با اعلام انصراف گروه طالبان از شرکت در مذاکرات موسوم به صلح افغانستان که قرار بود شنبه آینده در استانبول برگزار شود، برگزاری و اعتبار این اجلاس به ابتکار مشترک آمریکا، قطر، پاکستان و ترکیه در هالهای از ابهام قرار گرفته است. ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان خبر داد تا زمانی که نیروهای خارجی در این کشور حضور داشته باشند این گروه در هیچ نشستی از جمله نشست استانبول شرکت نخواهد کرد.
ارسال به دوستان
لجاجت نتانیاهو در عدم همکاری با دیگر احزاب برای تشکیل کابینه، بحران سیاسی در رژیم صهیونیستی را تشدید کرد
عامل بحران!
شکست نتانیاهو در انتخابات درونحزبی، اعضای حزب لیکود و سران گروههای راستگرا را
برای عبور از «بنیفساد» مصمم کرده است
گروه بینالملل: بحران سیاسی 2 سال اخیر در رژیم صهیونیستی پس از انتخابات چهارم کماکان پا برجاست و کشیده شدن دامنه آن به بخشهایی از جامعه صهیونیستها سبب شده تا اعتراضات و آشوبهای اجتماعی نیز بر آن افزوده شود. در این بین وزنکشی احزاب سیاسی مخالف نتانیاهو در هر ۲ جریان راست و چپ که به دنبال لغو مصونیت وی و انتخاب جایگزینی برای نخستوزیری و تشکیل کابینه در این رژیم هستند، سبب شده جنگ قدرت بیش از هر زمان دیگری عیان شود؛ تا جایی که پس از مدتها، رهبر جریان اکثریت در پارلمان یعنی نتانیاهو نتوانست کنترل کمیته موسوم به ترتیبات را در پارلمان از آن خود کند.
* اولین شکست نتانیاهو پس از انتخابات چهارم
به گزارش «وطن امروز»، شکست بنیامین نتانیاهو نخستوزیر مکلف رژیم صهیونیستی در انتخابات مربوط به تعیین اعضای «کمیته ترتیبات کنست» سبب شد گمانهها درباره اینکه وی در بین جریانهای راستگرا مقبولیت خود را تا حد قابل توجهی از دست داده، تشدید شود. بر اساس این گزارش، نتانیاهو روز دوشنبه کنترل «کمیته ترتیبات کنست» را که احتمالا بهترین فرصت برای رسیدن به قدرت بود، از دست داد. این رایگیری اگرچه در موقعیت فعلی او در سهمیه حزب لیکود در پارلمان یا ریاست نتانیاهو بر بزرگترین فراکسیون پارلمانی خللی ایجاد نمیکند اما از آنجا که نظام سیاسی در رژیم صهیونیستی پارلمانمحور است، تاثیر بسزایی در آشکار شدن بحران «وجود نتانیاهو» در ساختار قدرت این رژیم دارد. به عبارت دیگر از آنجا که در نبود دولت، پارلمان مسؤول پیشبرد امور جاری است، رای نیاوردن رئیس بزرگترین فراکسیون پارلمانی برای حضور در کمیته مربوط به این امر، پیامی جدی برای شخص نتانیاهو و همحزبیهای او است؛ رایی که میتواند چشماندازهای فکری نمایندگان حزب لیکود در پارلمان را تغییر دهد. در حال حاضر دستکم 20 عضو پارلمان از احزاب راستگرا (احزاب همسو با حزب لیکود به رهبری نتانیاهو) در سطوح مختلف با نخستوزیری نتانیاهو مخالفت و برای برکناری وی فعالیت میکنند. این نمایندگان مدتهاست از نتانیاهو ناراضیاند و میتوان گفت این وضعیت نتیجه عملکرد خود نتانیاهو است.
* «کمیته ترتیبات کنست» چیست؟
این کمیته یک نهاد با عمری کوتاه است که توسط هر کنست جدید برای مدیریت دستور کار پارلمان و انجام بسیاری از اقدامات خود در بازه زمانی سوگند خوردن کنست جدید و تشکیل رسمی ائتلاف حاکم برای ایجاد کابینه به وجود میآید. این کمیته با وجود زمان کوتاهی که امور را در اختیار دارد، از اختیارات بالایی برخوردار است. کنترلکننده این کمیته مسؤول ایجاد کمیتههای جدید کنست، تعیین کرسیها و اعضای آنها برای دوره موقت و هماهنگی دستور کار قانونگذاری بین فراکسیونهای پارلمان با دولت موقت است. بر این اساس هرکسی که کمیته ترتیبات را کنترل کند، برنامه قانونگذاری را کنترل میکند و این مهم است، زیرا هنگامی که نتانیاهو کنترل این کمیته را از دست دهد، تقریبا به طور قطع توانایی خود در قانونگذاری برای حل مشکلات خود را از دست خواهد داد؛ مسائلی نظیر مصوبات کمیته در رابطه با اینکه شخصی که دارای پرونده قضایی باز است، امکان تصدی پست نخستوزیری را نخواهد داشت؛ موضوعی که طی روزهای گذشته در برخی خبرها به آن اشاره شد.
* خرگوشهای نتانیاهو اینبار چه خواهند کرد؟
شهرت نتانیاهو در جامعه سیاسی اسرائیل علاوه بر پروندههای فسادش، به خرگوشهایی است که در مواقع بحران از کلاه خود خارج میکند. این اصطلاحی است که منتقدان و حامیان وی در سالهای اخیر درباره او زیاد به کار بردهاند. در شرایط فعلی نیز پس از اینکه نتانیاهو در رابطه با تشکیل کابینه و جلب نظر دیگر احزاب همسو موفق نبود، به دنبال تغییر زمین و شکل بازی است؛ سناریویی که انتخاب نخستوزیر با رای مستقیم شهروندان صهیونیست را دنبال میکند. هفته گذشته، استراتژیستهای حزب لیکود یک طرح عجیب و غریب برای حل بحران تشکیل کابینه ارائه دادند. این پیشنهاد که توسط حزب لیکود تهیه و روز دوشنبه توسط حزب ارتدوکس شاس در کنست ارائه شد، بر این اساس بود که کنست قانونی را تصویب کند تا انتخاب نخستوزیر در مدت 30 روز، با پارلمان کنار گذاشته شود؛ طرحی که به ظاهر باعث ممانعت از انحلال کنست و در عین حال انتخاب نخستوزیر میشود. «آریه دری» رهبر حزب شاس هنگام اعلام این پیشنهاد گفت: «این لایحه» بنبستی را که اسرائیل در آن قرار دارد حل میکند. این در حالی است که تحلیلگران معتقدند این طرح نیز مانند همه طرحهایی که در 2 سال گذشته برای حل بحران تشکیل کابینه از سوی کنست مطرح شد، ابزاری برای اعطای فرصت بیشتر به نتانیاهو برای بقا در سمت موقت و عبور از وضعیت بحرانی پروندههای فساد است. این لایحه مورد تمسخر و انتقاد بسیاری از جریانهای سیاسی قرار گرفته است. مخالفان این لایحه با بیان اینکه پیش از این بین سالهای 1996 تا 2001 سه مرتبه این نوع طرحها مطرح شده است، معتقدند این لوایح منجر به تضعیف احزاب و جایگاه کنست خواهد شد. نکته بعد اینکه وقتی یک اردوگاه سیاسی با مجموعه اعضای خود نمیتواند اکثریت را به دست آورد، چطور یک شخص میتواند این مساله را حل کند.
* بحران سیاسی در رژیم صهیونیستی
اواخر ماه مارس سال جاری «رووین ریولین» رئیس رژیم صهیونیستی در آستانه برگزاری چهارمین انتخابات کنست (پارلمان) این رژیم تاکید کرد برگزاری چهارمین انتخابات طی ۲ سال گذشته، بیانگر وجود بحران در فلسطین اشغالی است. این بحران سیاسی که از سال 2018 و پس از ناتوانی جریانهای سیاسی برای تشکیل کابینه مستقل پدید آمد، تاکنون ادامه یافته است. در این مدت رقابت اصلی بین بنیامین نتانیاهو از حزب لیکود و بنی گانتس، وزیر جنگ این رژیم و رهبر جریان آبی و سفید بود. پس از انتخابات سوم، ۲ طرف طی توافقی به تشکیل کابینه ائتلافی و چرخشی بودن پست نخستوزیری به صورت هر 6 ماه یک بار رضایت دادند که پس از ۶ ماه اول و پایان دوره نخستوزیری نتانیاهو، وی با کارشکنی در سازوکار مورد توافق عملا به این بنبست سیاسی شدت بخشید. سرانجام پس از هفتهها کشمکش و انحلال پارلمان، انتخابات چهارم در مارس 2021 برگزار شد. طبق اعلام نتیجه نهایی رایگیری انتخابات چهارم کنست، کمیسیون انتخابات رژیم صهیونیستی پنجم فروردینماه اعلام کرد حزب راستگرای «لیکود» به ریاست «بنیامین نتانیاهو» و احزابی که متحد ذاتیاش محسوب میشوند، مجموعا ۵۲ کرسی از میان ۱۲۰ کرسی کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) را به دست آوردند. مجموعه دیگر احزاب، با تفکرات مختلف که در تلاش برای عزل نتانیاهو از قدرت هستند نیز ۵۷ کرسی به دست آوردند. با این تفاصیل، هیچ یک از ۲ طرف از ۶۱ کرسی لازم برای تشکیل کابینه برخوردار نبودند. با این حال رئیس رژیم صهیونیستی نتانیاهو را برای 28 روز مأمور به تشکیل کابینه کرد. برخی احزاب در سرزمینهای اشغالی پیشتر اعلام کرده بودند تنها در صورتی که نتانیاهو از حضور در کابینه رژیم صهیونیستی به عنوان نخستوزیر کنارهگیری کند، آماده ائتلاف با حزب لیکود به منظور ایجاد کابینه این رژیم هستند. چنانچه هیچ یک از ۲ طرف قادر به ایجاد ائتلافی متشکل از ۶۱ کرسی نباشند، رژیم صهیونیستی در رویدادی بیسابقه مجبور به برگزاری انتخابات برای پنجمین بار طی ۲ سال خواهد بود.
* آیا نتانیاهو از قدرت کنار خواهد رفت؟
واقعیت امر این است که نتانیاهو که با مخالفتهای گسترده داخلی مواجه است، به منظور فرار از محاکمه و زندانی شدن به دلیل فساد مالی و ارتشا، همچنان بر نشستن روی کرسی نخستوزیری در سرزمینهای اشغالی پافشاری میکند. نتانیاهو در ۳ پرونده فساد به فریبکاری، سوءاستفاده از اعتماد عمومی و پذیرفتن رشوه متهم شده است. او اتهامات مطرحشده علیه خودش را رد کرده و دستگاههای مجری قانون و رسانهها را به ضدیت با خودش متهم کرده است. نخستین جلسه دادگاه نتانیاهو در پرونده «فساد ۴۰۰۰» روز گذشته برگزار شد. نتانیاهو بعد از جلسه، محاکمهاش را «تلاش برای کودتا» توصیف کرد. نخستوزیر رژیم صهیونیستی پیشتر روز بیستم بهمنماه در دادگاه حاضر شده و به همراه شرکای جرم در پروندههای فساد علیه خود، تمام اتهامات وارده را رد کرده بود اما اخیرا بنی گانتس هشدار داده بود که نتانیاهو قصد دارد با اخراج دادستان کل، از روند محاکمه فرار کند. بر این اساس به نظر میرسد نتانیاهو تصدی پست نخستوزیری را همراستا با مصونیت خود تلقی میکند و در حال حاضر به لحاظ قانونی هیچ معادلی که بتواند این مصونیت را برای او فراهم کند، جز پست نخستوزیری وجود ندارد. البته برخی سناریوها پیرامون احتمال کنارهگیری وی از نامزدی برای نخستوزیری و تبرئه او یا حتی ریاستش بر رژیم صهیونیستی نیز مطرح شده است اما احتمال عملیاتی شدن آن با ترکیب فعلی کنست بالا نیست.
***
مهمترین جایگزینهای نتانیاهو
در شرایطی که این رژیم در بحران عمیق سیاسی است و نتانیاهو تاکنون از ائتلاف با احزاب راستگرا ناامید شده است، گمانهها درباره انتخاب جایگزین وی هم در حزب لیکود و هم به عنوان نخستوزیر مکلف مطرح شده است. در همین راستا شبکه کان اعلام کرد یسرائیل کاتس، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی به دنبال رهبری حزب لیکود است. این شبکه عبریزبان در گزارشی اعلام کرد کاتس تصمیم دارد در صورت شکست نتانیاهو در تشکیل کابینه جدید، جای او را به عنوان رهبر لیکود بگیرد. این شبکه تاکید کرد کاتس در جریان نشستهای بسته حزب لیکود این تصمیم را اعلام کرده است. برخی منابع در حزب لیکود گفتهاند کاتس از اینکه برخی رهبران این حزب «یاریف لیوین» رئیس کنونی کنست را شخص مورد اجماع خود برای رهبری لیکود پس از نتانیاهو میدانند، خشمگین است. با وجود این اخبار، مرکز اطلاعرسانی فلسطین در خبری عنوان کرد کاتس ضمن رد خبر شبکه کان، از ادامه نخست وزیری نتانیاهو حمایت کرده است؛ واکنشی که به نظر میرسد محتاطانه و به منظور بقا در قدرت برای اتخاذ تصمیمات آتی است. در عرصه نخستوزیری نیز نفتالی بنت به عنوان اصلیترین گزینه پس از نتانیاهو به عنوان جایگزینی برای نخست وزیری در این رژیم مطرح شده است. نکته قابل تامل اینکه نتانیاهو، در جلسه روز دوشنبه حزب لیکود، به طور قطعی با درخواست نفتالی بنت، رئیسحزب «یمینا» مبنی بر اعطای نخستوزیری به او مخالفت کرد. نتانیاهو، در اظهاراتی کنایهآمیز به «نفتالی بنت» رئیس حزب یمینا گفته است: راهکاری برای حل درگیری سیاسی وجود دارد که بیشتر مردم آن را تأیید میکنند. باید به جای تشکیل دولتهای ناکارآمد به عنوان مثال دولتی با ریاست فردی که تنها 7 کرسی پارلمان را به دست آورده (اشاره وی به بنت است)، این راهکار را در پیش گرفت. باید انتخابات مستقیم و فوری بدون انحلال کنست برگزار شود.
ارسال به دوستان
دور دنیا
کدام نیروها از افغانستان خارج خواهند شد
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا 25 فروردین با اعلام تعویق 5 ماهه خروج نیروها از افغانستان گفت نظامیان آمریکایی تا پیش از فرارسیدن بیستمین سالگرد حملات 11 سپتامبر (20 شهریور) خاک افغانستان را ترک خواهند کرد. در حال حاضر براساس آمارهای رسمی ماموریت «حمایت قاطع» که مسؤولیت آموزش، کمک و مشاوره به نیروهای امنیتی و دفاعی افغان را دارد، در مجموع 9 هزار و 592 نظامی از 36 کشور در افغانستان حضور دارند که بیشترین شمار نیروها با 2500 نفر متعلق به آمریکاست. پس از آمریکا، آلمان با 1300 نظامی که غالبا در پایگاه مارمل واقع در مزارشریف مستقر هستند، در جایگاه دوم قرار دارد و سومین کشور که بیشترین حضور نظامی در افغانستان را دارد ایتالیا با 895 نظامی است و بیشتر این نیروها در ولایت هرات در نزدیکی مرز ایران مستقر هستند. گرجستان به عنوان کشوری که عضویت رسمی ناتو را ندارد با 860 نظامی در رده چهارم، انگلیس با 750 نظامی در رده پنجم، رومانی با 619 نظامی در رده ششم و ترکیه با 600 نظامی در رده هفتم بزرگترین کشورهای مشارکتکننده نظامی در افغانستان قرار دارند. لهستان، مغولستان، پرتغال، هلند، نروژ، دانمارک، ارمنستان، آذربایجان و بلغارستان جزو اعضا و متحدان ناتو هستند که در چارچوب ماموریت حمایت قاطع دستکم بیش از 100 نظامی در افغانستان دارند. گفتنی است آمریکا در حالی مدعی خروج کامل نظامیانش از افغانستان است که کاخ سفید هنوز به طور روشن درباره سرنوشت 18 هزار نیروی قراردادی پنتاگون در افغانستان چیزی نگفته است و رسانههای آمریکایی نیز اخیرا فاش کردند که واشنگتن درباره شمار واقعی نظامیانش در افغانستان پنهانکاری کرده است. برخی کارشناسان بر این باورند که حضور گسترده نیروهای قراردادی در افغانستان منعکسکننده استراتژی واشنگتن برای برونسپاری جنگ افغانستان به شرکتهای امنیتی خصوصی است. به گفته این کارشناسان، آمریکا به دلیل اهمیت بسیار بالای ژئواستراتژیک افغانستان هرگز این کشور را ترک نمیکند، زیرا این کشور با چین و ایران مرز مشترک دارد و به روسیه نیز نزدیک است. حضور در افغانستان، آمریکا را قادر میسازد در نزدیکی مخالفان خود پایگاه داشته باشد و از سوی دیگر نیز منابع عظیم معدنی این کشور به ارزش 3 تریلیون دلار را به کنترل درآورد.
***
رئیسجمهوری چین:
پکن و ریاض شرکای راهبردی مهم یکدیگر هستند
به گزارش شینهوا، «شی جین پینگ» رئیسجمهوری چین در تماس با «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی گفت: چین و عربستان شرکای راهبردی جامع و مهم یکدیگر هستند و روابط ۲ کشور در همه زمینهها توسعه یافته است. شی جین پینگ در این تماس گفت: اعتماد متقابل سیاسی ۲ طرف پیوسته عمیقتر شده و همکاریهای ۲ کشور در زمینههای مختلف گسترش یافته است. او گفت: چین و عربستان اکنون با تبدیل شدن به دوستان، شرکا و برادران خوب یکدیگر توانستهاند به اعتماد و سود متقابل و توسعه مشترک برسند. شی اظهار کرد: چین با داشتن نگاه راهبردی و بلندمدت به روابط خود با عربستان سعودی همواره به حق حاکمیت و مسیر توسعه این کشور احترام میگذارد و مایل است رابطه نزدیک خود با عربستان برای ایجاد یک الگوی همکاری همهجانبه و سطح بالا در زمینههای انرژی، اقتصاد، تجارت و فناوری پیشرفته و همچنین تعمیق هماهنگی و همکاری در امور بینالمللی و منطقهای را حفظ کند و در عین حال روابط مشارکتی و راهبردی جامع ۲ کشور را به سطحی بالاتر برساند.
***
اولین زن سوری کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری کشورش شد
رئیس پارلمان سوریه اعلام کرد فاتن علی نهار درخواست کاندیداتوری برای پست ریاستجمهوری را ارائه داده و او نخستین زن سوری است که این درخواست را ارائه داده است. به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، حموده صباغ، رئیس پارلمان سوریه اعلام کرد پارلمان از دادگاه عالی قانون اساسی مطلع شد فاتن علی نهار درخواست کاندیداتوری برای پست ریاستجمهوری را ارائه داده است. درخواست نهار که از شخصیتهای شناخته شده در سوریه نیست، سومین درخواست کاندیداتوری است که به دست پارلمان رسیده است.
پیشتر صباغ روز دوشنبه گفت پارلمان ۲ درخواست از جانب دادگاه عالی قانون اساسی مبنی بر کاندیداتوری عبدالله سلوم عبدالله و محمد فراس یاسین رجوح در انتخابات ریاستجمهوری دریافت کرده است. هر کس شروط مشخص در قانون اساسی را داشته باشد، میتواند درخواست کاندیداتوری را ارائه دهد اما تنها در صورتی کاندیدای انتخابات میشود که تایید ۳۵ عضو پارلمان را کسب کند.
***
تداوم بازداشتها در ترکیه به بهانه کودتای نافرجام
سیاست آنکارا در پاکسازی نهادها و سازمانهای دولتی از اعضا و وابستگان جنبش «فتحالله گولن» واعظ و اپوزیسیون آمریکانشین دولت ترکیه همچنان ادامه دارد. به نوشته خبرگزاری «آناتولی»، دادستانی آنکارا دیروز (سهشنبه) برای ۴۷ نفر از مظنونان به همکاری با سازمان گولن و دست داشتن در کودتای نافرجام پانزدهم جولای ۲۰۱۶ حکم بازداشت صادر کرد. این افراد به استفاده از نرمافزار «بایلاک» - برنامه مورد استفاده عوامل گولن در شب کودتا – متهم شدهاند. مقامات ترکیه میگویند عوامل کودتای 5 سال قبل پس از آنکه گروههای ارتباطی آنها در شبکه اجتماعی «واتسآپ» لو رفته بود، از نرمافزار بایلاک برای هماهنگی استفاده کردند. عملیات دیروز نیروهای امنیتی ترکیه به صورت همزمان در آنکارا و 17 شهر دیگر انجام شد که در جریان آن ۳۰ نفر بازداشت شدند. چند روز پیش نیز ۴۳ نفر از نیروهای ژاندارمری به بهانه مشابه بازداشت شده بودند. آنکارا سازمان گولن را - که به گفته دولتمردان این کشور، اعضای آن به صورت مویرگی در بیشتر نهادها و سازمانهای دولتی ترکیه نفوذ کرده بودند - تروریستی و عامل کودتای نافرجام ۱۵ جولای ۲۰۱۶ میداند و از آمریکا خواسته او را به ترکیه بازگرداند.
ارسال به دوستان
آمریکا در آستانه تظاهرات ضد نژادپرستی
از روز دوشنبه در آستانه اعلام رای دادگاه پلیس قاتل جورج فلوید، مرکز ایالت مینهسوتا بحرانی امنیتی را پشت سر میگذارد. با پایان یافتن جلسه علنی بررسی اتهامهای دریک چاوین، افسر پلیسی که سال گذشته با قرار دادن زانویش بر گردن یک شهروند آفریقاییتبار به نام جورج فلوید باعث خفگی او شد، مرکز شهر مینیاپولیس محل واقعه، از بیم تظاهرات و اغتشاشات خیابانی با تدابیر ویژه امنیتی از جمله محصور کردن منطقه اطراف دادگاه مواجه شد. یاکوب فری، شهردار مینیاپولیس گفته است 2 هزار مامور گارد ملی و 1100 مامور پلیس برای مقابله با هرگونه شورش و آشوب احتمالی در حالت آمادهباش هستند. این در حالی است که موج اعتراضات به نژادپرستی پلیس در مینیاپولیس یک هفته جلوتر از ختم جلسات دادرسی و شور هیاتمنصفه برای صدور رای نهایی آغاز شده است. هفته پیش پلیس این شهر در فاصله 16 کیلومتری از محل قتل فلوید، یک جوان 20 ساله سیاهپوست بیگناه را به ضرب گلوله از پای درآورد که اعتراضات مردم منطقه بروکلین به خشونت کشیده شده و باعث استعفای کلانتر منطقه شد.
با تشدید اعتراضات ضدنژادپرستی در مرکز ایالت مینهسوتا، یک کلیسای قدیمی در شمال شرق این شهر دچار آتشسوزی شد و بخشی از آن فرو ریخت.
موج اعتراضات به بسیاری از شهرها کشیده شده و همزمان با مینیاپولیس، پلیس آمریکا در نیویورک، واشنگتن، فیلادلفیا، لسآنجلس، پورتلند، سانفرانسیسکو و آتلانتا تدابیر امنیتی را افزایش داده است.
ارسال به دوستان
هشدار دادستان آمریکا درباره تروریسم داخلی
با اوجگیری مجدد اعتراضات ضدنژادپرستی در ایالات متحده، بار دیگر یک مقام برجسته آمریکا، نارضایتیهای اجتماعی این کشور را به تروریسم داخلی تعبیر کرد. در دوران ریاستجمهوری ترامپ، هیچ یک از ۲ طیف متضاد گروههای نژادپرست سفیدبرترپندار همسو با کوکلوکس کلانها و گروههای ضدنژادپرستی موسوم به آنتی فا توسط منابع امنیتی و قضایی، تروریستی خوانده نمیشدند اما از زمان روی کار آمدن جو بایدن، با توجه به دستور اجرایی او، دولت واشنگتن رویهای در پیش گرفته که طبق آن شبهنظامیان وابسته به هر دوی این طیفها میتوانند در زمره گروههای تروریستی داخلی قرار بگیرند.
در همین رابطه دادستان کل آمریکا نیز درباره خطر تروریسم داخلی هشدار داد. به گزارش هیل، ارگان کنگره، مریک گارلند روز دوشنبه در سخنانی در بیستوششمین سالگرد بمبگذاری در اوکلاهماسیتی گفت: «نوع و شکل اقدام تروریستی که در بمبگذاری مرگبار 1995 میلادی در اوکلاهماسیتی به وقوع پیوست، هنوز با ما است و خطر تروریسم داخلی همچنان وجود دارد». او همچنین درباره گزارش اخیر «افبیآی» درباره تهدید روزافزون ناشی از افراطگرایان هشدار داده است. ماه گذشته میلادی، «جیل سانبورن» دستیار مدیر افبیآی برای مقابله با تروریسم گفته بود:«افراطگرایان نژادپرست و افراطگرایان ضددولت، بزرگترین تهدید داخلی در سال های 2021 و 2022 خواهند بود».
ارسال به دوستان
رئیسجمهور چاد کشته شد
رئیسجمهور چاد به دست شورشیان این کشور به قتل رسید. به گزارش شبکه الجزیره، ادریس دبی ایتنو، رئیسجمهور چاد که پیشتر در جریان جنگ داخلی مجروح شده بود، بعد از ظهر دیروز جان سپرد. یک روز جلوتر، ارتش چاد اعلام کرده بود در درگیری با گروههای شورشی بیش از ۳۰۰ نفر از مسلحان مهاجم را که از ۸ روز پیش به منطقه «زیکی» در ایالت «کانم» در شمال این کشور نفوذ کرده بودند، کشته و در عین حال، ۵ نفر از نیروهای خود را نیز در این درگیریها از دست داده است. به گزارش خبرگزاری آناتولی به نقل از رسانههای محلی چاد، پس از کشته شدن رئیسجمهور، پارلمان و دولت این کشور منحل شده و احتمالا شورایی نظامی به ریاست «محمد ادریس دبی» پسر رئیسجمهور مقتول به مدت ۱۸ ماه تشکیل خواهد شد. چاد کشوری در جنوب صحرای آفریقا است و به دلیل قرار گرفتن در قلب قاره سیاه در همسایگی با لیبی، مصر، سودان، آفریقای مرکزی، کامرون، نیجریه و نیجر تنوع جمعیتی بالایی داشته و قبایل و اقوام مختلفی از جمله اعراب، نوبهایها، سیاهان ساحل غربی و بربرها در آن زندگی میکنند که این موضوع باعث درگیریهای قومی خونین میشود. ناآرامیهای چاد در روزهای اخیر به دیگر ایالات شمال این کشور نیز کشیده شد و در درگیری بین قبایل عرب و قبایل الدقل و الکیبت در ۲ روستای سیهیب و امباریت واقع در منطقه سلامات، دستکم ۱۰۰ نفر کشته شدند. به گفته ژنرال «یامبای مسیره عبدیل» حاکم این منطقه چندین خانه نیز در جریان درگیریها دچار حریق شدند که با دخالت نیروهای امنیتی و بازداشت تعدادی از مسؤولان، ناآرامیها تحت کنترل قرار گرفته است. به گزارش آناتولی، کمیته ملی حمایت از حقوق بشر چاد از دولت خواسته در منطقه سلامات وضعیت فوقالعاده اعلام کند، این کمیته همچنین بر ضرورت خلع سلاح ساکنان این منطقه تأکید کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|