|
مسأله فلسطین همچنان باید در صدر دغدغههای جهان اسلام باشد
دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی در نشست مجازی «روز قدس، روز مستضعفین» که از سوی مجمع جهانی بیداری اسلامی برگزار شد، روز قدس و مساله فلسطین را مهمترین مساله در صدر دغدغهها و مسائل راهبردی جهان اسلام دانست. علیاکبر ولایتی با ادای احترام به تمام شهیدان فلسطینی و غیرفلسطینی راه آزادی قدس بویژه سردار پرافتخار جهان اسلام سپهبد شهید سلیمانی گفت: این روز حقیقتا «یومالله» است که نشان میدهد مساله فلسطین، همچنان باید در صدر دغدغهها و مسائل راهبردی جهان اسلام قرار داشته باشد.
ارسال به دوستان
عباس عراقچی در گفتوگو با شبکه ژاپنی از احتمال تمدید توافق 3 ماهه ایران و آژانس خبر داد
امتیازدهی خارج از نوبت؟
گروه سیاسی: عباس عراقچی، رئیس تیم مذاکرهکننده ایرانی در مذاکرات وین طی موضعی سوالبرانگیز گفت ممکن است ایران تمدید همکاریها با آژانس بینالمللی انرژی اتمی را در زمینه بازرسی از سایتهای هستهای خود در نظر بگیرد.
به گزارش «وطنامروز»، معاون سیاسی وزارت امور خارجه در گفتوگو با شبکه تلویزیونی «اناچکی» ژاپن در این باره گفت: ایران امیدوار است پیشرفت کافی (در وین) حاصل شود تا به تمدید (توافق با آژانس) نیازی نباشد. وی افزود: اما اگر نیاز شود، ایران در زمان مناسب تمدید را در نظر خواهد گرفت.
طبق گزارش این رسانه، ایران اعلام کرده همکاری خود با آژانس درباره بازرسیهای هستهای را در صورت عدم حصول پیشرفت در گفتوگوها بر سر برداشته شدن تحریمهای آمریکا و سایر مسائل، تا اواخر ماه مه (اوایل خرداد) پایان خواهد داد.
اناچکی ژاپن در ادامه گزارش خود مینویسد: تصور میشود عراقچی و «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در دیدار روز پنجشنبه خود در مقر آژانس در وین در این باره گفتوگو کردهاند.
اشاره این رسانه ژاپنی در شرایطی است که عباس عراقچی بعدازظهر پنجشنبه پس از ورود به اتریش برای شرکت در دور جدید مذاکرات، با مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مقر آژانس در وین دیدار کرد و نکته قابل تامل این دیدار این بود که از محتوای ملاقات و محورهای مطرح شده در این گفتوگوی دوجانبه هیچگونه خبری منتشر نشد و این دیدار در فضایی اتفاق افتاد که پیش از آن روزنامه والاستریتژورنال گزارش داد هیأتی از آژانس بینالمللی انرژی اتمی طی روزهای آینده به ایران سفر میکند.
تیم مذاکرهکننده دولت در مذاکرات احیای توافق هستهای به ریاست عراقچی به سبک و سیاق مذاکرات برجام رویکرد مخفیکاری را در پیش گرفته است و همانطور که روایتهای تیم ایرانی از میز مذاکرات گرند هتل وین مبنی بر رفع تحریمها اختلاف و تضادهای فاحشی با روایت طرف آمریکایی و اروپایی دارد، این بار هم تیم ایرانی ترجیح داد از ملاقات عراقچی و مدیرکل آژانس و قول و قرارهای احتمالی داده شده در این دیدار اطلاعاتی داده نشود و تیم مذاکرهکننده ایرانی تمام توان خود را به تکذیب اخبار موثق شبکه برونمرزی ایران- پرس تیوی- از روند مذاکرات که تاکنون به مذاق دولتیها خوش نیامده است، مصروف کرد.
در عین حال مساله حائز اهمیت در گفتوگوی عراقچی با خبرنگار شبکه ژاپنی این است که معاون سیاسی محمدجواد ظریف بر اساس کدام مجوز و به نمایندگی از چه کسی پالس احتمال و امکان تمدید توافقی-تفاهم موقت ۳ ماهه با آژانس- را میدهد که تصمیمگیری درباره آن حاکمیتی و بر عهده نهادهای عالی از جمله شورای عالی امنیت ملی است؟ افزون بر اینکه این اقدام دور زدن و بلااثر کردن قانون هستهای مجلس- اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران- است که با متوازن کردن معادله هستهای یکطرفه و به ضرر ایران، نقش مهمی در اهرمسازی کشورمان در برابر اهرم فشار طرف مقابل داشته است.
گفتنی است بعد از تفاهم کوتاهمدت و ۳ ماهه سازمان انرژی اتمی ایران با آژانس، رافائل گروسی، مدیر کل این سازمان در گفتوگوهای متعدد رسانهای خود از خاموش شدن دوربینهای نظارتی آژانس در ایران و توقف کامل اجرای پروتکل الحاقی از سوی کشورمان به انحای مختلف ابراز نگرانی کرده است، از جمله اینکه مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مصاحبه اخیرش با بلومبرگ اظهار کرد نگران است ایران اطلاعات ضبط شده را در صورت عدم توافق بموقع پاک کند و افزود امیدوار است این اتفاق نیفتد.
این شبکه آمریکایی هفته گذشته و پیش از ملاقات عراقچی و گروسی در وین گزارش داد قدرتهای جهانی در تلاشند توافق هستهای با ایران را قبل از موعد پایان توافق ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی احیا کنند. بلومبرگ با اشاره به تایید این مساله از سوی ۲ مقام اروپایی که در میانجیگری روند گفتوگوها در وین مشارکت دارند و به دلیل حساسیت این گفتوگوها خواستند نامشان فاش نشود، هدفگذاری شدن این تاریخ را تایید کرد و به نقل از آنها افزود اگرچه ایران و آمریکا در مسیر توافق پیشرفت کردهاند اما همچنان راه زیادی تا رسیدن به تفاهم باقی است. طبق این گزارش، با نزدیک شدن به ۲۲ مه (اول خرداد) گفتوگوها فوریت یافته است. دامنه نگرانیها از پایان توافق ایران و آژانس البته به واشنگتن هم رسید و جمعه وندی شرمن، معاون وزیر خارجه آمریکا در نخستین موضعگیری رسمی خود درباره مذاکرات احیای برجام در وین پس از تصدی معاونت وزارت خارجه با رای سنای آمریکا در گفتوگو با اندیشکده شورای آتلانتیک ابراز امیدواری کرد آمریکا بتواند به تفاهمی در مذاکرات وین دست پیدا کند تا بتوان توافق فنی میان ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی را که در پایان ماه جاری میلادی منقضی میشود، تمدید کرد. او گفت: «امیدوارم به تفاهماتی دست پیدا کنیم تا بتوانیم توافق فنی آژانس بینالمللی انرژی اتمی با ایران را که اواخر ماه مه منقضی میشود، تمدید کنیم».
حالا در شرایطی که ایران تنها طرف عملکننده به برجام بوده و باید در موضع طلبکاری قرار داشته باشد، عراقچی و تیم مذاکرهکننده ظاهرا میخواهند باز هم در مقام برطرفکننده نگرانیهای غیرمشروع طرف مقابل عمل کنند. اناچکی ژاپن که ظاهرا از آنچه در جریان ملاقات معاون سیاسی وزارت امور خارجه و مدیرکل آژانس گذشته اطلاع دارد، مینویسد: گمان میشود عراقچی و گروسی در دیدار روز پنجشنبهشان در مقر آژانس در وین درباره این موضوع (تمدید توافق) گفتوگو کرده باشند. این شبکه در ادامه گزارش خود مینویسد: تحلیلگران معتقدند ایران ظاهرا میخواهد با حفظ موضع همکاریاش به مذاکرات دیپلماتیک اولویت بدهد، چون متوقف کردن بازرسیهای هستهای با محکومیت جهانی مواجه خواهد شد.
اینکه عراقچی خبر امکان تمدید توافق ایران و آژانس را باید در گفتوگو با رسانه ژاپنی در میان بگذارد هم جالب توجه است؛ چه اینکه در مقطعی از سال 98 که حسن روحانی و محمدجواد ظریف بشدت متمایل به مذاکره با ترامپ شده بودند، این «آبه شینزو» نخستوزیر مستعفی ژاپن بود که نقش واسطه ترامپ را ایفا کرد و با مسافرت به ایران پیام رئیسجمهور سابق آمریکا را به تهران آورد.
گفتنی است طبق ماده 6 قانون هستهای مجلس، دولت موظف بوده است در صورت عدم اجرای کامل تعهدات کشورهای متعاهد 1+4 (آلمان، فرانسه، انگلستان، چین و روسیه) در قبال ایران و عادی نشدن روابط کامل بانکی و عدم رفع کامل موانع صادرات و فروش کامل نفت و فرآوردههای نفتی ایران و برگشت کامل و سریع ارز حاصل از فروش نفت، ۲ ماه پس از لازمالاجرا شدن این قانون (اسفند 99) در مجلس شورای اسلامی، نظارتهای فراتر از پادمان از جمله اجرای داوطلبانه سند (پروتکل) الحاقی را متوقف کند.
با این حال غیر از بازه زمانی مقرر در قانون، از اسفندماه تاکنون که موعد تفاهم ۳ ماهه ایران و آژانس است که تهران یک فرصت دیگر به طرفهای مقابل اعطا کرد، طرفهای غربی در برجام به تعهدات خود عمل نکردهاند.
ارسال به دوستان
اخبار
نامه هنیه به رهبر انقلاب در پی تجاوزات اخیر صهیونیستها در قدس
«اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی «حماس» در مرقومهای به رهبر حکیم انقلاب اسلامی حضرت آیتالله العظمی خامنهای ضمن تشریح حوادث و تحولات جاری در قدس اشغالی، خواستار اتخاذ موضع قاطع جهان اسلام برای حمایت از ساکنان قدس و توقف جنایات اشغالگران اسرائیلی شد.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی فلسطین، متن این پیام بدین شرح است:
حضرت آیتالله العظمی سیدعلی خامنهای حفظهالله
رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
سلام علیکم و رحمهالله و برکاته
درودی صمیمانه و بعد؛
مایه خرسندی ما در جنبش حماس است که در این ایام مبارک و روزهای پایانی ماه رمضان، سلام و درود و تقدیر خالصانه خود را محضر جنابعالی تقدیم نماییم. از خداوند متعال خواستاریم که این ماه بزرگ و عید سعید فطر را بار دیگر با خیر و برکت نصیب جمهوری اسلامی ایران و ملت بزرگ آن و امت اسلامی گرداند؛ چه او شنوا و اجابتکننده دعاست.
همانگونه که حضرتعالی در جریان بوده و هستید، حملات و تجاوزات صهیونیستهای غاصب علیه قدس و ساکنان آن اعم از تشدید عملیات یهودیسازی، شهرکسازی، کوچاندن اجباری فلسطینیان، پاکسازی نژادی و حملات به منطقه بابالعامود و شیخ جراح، همچنین تجاوزات علیه مسجدالاقصی و معتکفین در آن اعم از تعرض به این مسجد مبارک یا سرکوب نمازگزاران و بستن درهای آن و ممانعت از ورود فلسطینیان به آن برای اقامه نماز و عبادت ادامه دارد که تمام اینها تلاشی گسترده از سوی سران رژیم اشغالگر برای مشروعیتبخشی به شهرکسازی، کوچاندن فلسطینیان، مصادره خانهها و املاک آنان و تثبیت تقسیم زمانی و مکانی مسجد مبارک الاقصی و تغییر وضعیت حاکم بر آن است و این جنایتی جدید است که از تمام خطوط قرمز فراتر رفته و احساسات و عواطف امت اسلامی را جریحهدار کرده و شهر قدس و تاریخ اسلامی آن و موجودیت، رزق و روزی و آینده و حقوق مشروع ساکنان آن را هدف گرفته است، کما اینکه مستقیما مسجد مبارک الاقصی و پاسداران آن را نیز هدف قرار داده است.
ما در جنبش حماس در مقابل تجاوزات و جنایات دشمن صهیونیستی در ماه مبارک رمضان و اوضاع متشنج و خطرناک حاکم بر قدس و مسجدالاقصی -که نسبت به تبعات و پیامدهای خطرناک آن هشدار میدهیم- خواستار تحرک فوری برای اتخاذ موضعی قاطع در قبال این جنایات و تلاش برای بسیج مواضع اسلامی و دیپلماسی عربی، اسلامی و بینالمللی به منظور بازداشتن دشمن صهیونیستی از ادامه جنایات وحشیانه خود علیه ملت فلسطین و سرزمین و مقدسات آن در شهر قدس اشغالی بویژه مسجد مبارک الاقصی هستیم. تلاشهای مستمر و گسترده اشغالگران صهیونیست در شهر قدس برای کوچاندن اجباری ۲۸ خانواده فلسطینی در محله شیخ جراح و حملات شنیع علیه ساکنان محله بابالعامود و تعرضات متجاوزانه و تحریکآمیز به مسجدالاقصی و سرکوب معتکفین در آن، جنایت و اقدامی خطرناک است که نباید در مقابل آن سکوت کرد یا بدون واکنشی قوی که به بازداشتن رژیم اشغالگر و سران آن از ادامه جنایات علیه قدس و مسجدالاقصی و ملت فلسطین بویژه تصمیم شهرکنشینان اشغالگر اسرائیلی برای تعرض گسترده به مسجدالاقصی در ۲۸ ماه مبارک رمضان با هماهنگی گروهکهای یهودی و حمایت ارتش این رژیم بینجامد، از کنار آن گذشت.
ما در این ایام ماه مبارک رمضان، ماه همبستگی، همکاری و پیروزی این پیام را خدمت جنابعالی ارسال میکنیم و ما همه باور و امید داریم که امت اسلامی همچون بنایی محکم و آهنین در صفی واحد قرار گیرد - همیشه همین مایه پیروزی در قدس و مقدسات بوده است- و به حمایت از ملت فلسطین در قدس و مسجدالاقصی جهت مقابله با جنایات اشغالگران صهیونیست و بازداشتن شهرکنشینان اشغالگر از ادامه تجاوزات و حمایت از مقاومت و پایداری ساکنان قدس و پاسداران مسجدالاقصی برخیزد.
ملت فلسطین در قدس اشغالی که بیش از ۵۰ سال است راه مقاومت و صبر و بردباری را برای دفاع از سرزمین و مقدسات فلسطین به نیابت از امت اسلامی و عربی در پیش گرفته، هرگز از ادامه این مسیر تا پیروزی، بازگشت به این سرزمین و تشکیل کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس شریف باز نمیایستد. از درگاه خداوند متعال خواستاریم شما را محفوظ و موفق و پیشرفت و شکوفایی روزافزون را نصیب جمهوری اسلامی بگرداند. درود و تقدیر خالصانه ما را بپذیرید.
***
وزیر کشور:
معتقدم اقدام شورای نگهبان یک گام رو به جلو است
رحمانیفضلی گفت: معتقدم اقدام اخیر شورای نگهبان در زمینه تسهیل ثبتنام داوطلبان انتخابات ریاستجمهوری یک گام رو به جلو است. وزیر کشور در پایان جلسه ستاد انتخابات کشور در جمع خبرنگاران با اشاره به ابلاغیه اخیر شورای نگهبان و اجرای آن از سوی وزارت کشور گفت: شورای نگهبان پیرو ابلاغ سیاستهای کلی انتخابات موظف شده رجال سیاسی را تعریف و تفسیر کند و شرایطش را بگوید. این مسؤولیت کاملا بر عهده شورای نگهبان است که شورای نگهبان هم این کار را انجام داد و به وزارت کشور ابلاغ کرد. وزیر کشور با بیان اینکه طبق قانون هر نوع ابلاغیه قانون و آنچه در حکم قانون است باید توسط رئیسجمهوری به دستگاههای اجرایی ابلاغ شود، اظهار کرد: این موضوع را روز بعد از ابلاغ از سوی شورای نگهبان در نامهای به اطلاع رئیسجمهوری رساندیم. رحمانیفضلی افزود: در این زمینه موضوع اول نحوه ابلاغ است که باید از طریق رئیسجمهوری باشد و دوم اینکه تفسیر حقوقی توسط معاونت حقوقی رئیسجمهوری به ما اعلام شود. وی با بیان اینکه قسمت عمده این ابلاغیه مربوط به خود شورای نگهبان است و شورای نگهبان به نظر بنده یک گام در این زمینه جلو رفته است، گفت: قبلا هم شورای نگهبان طبق نظارت استصوابی عمل نظارت را بر همین اساس انجام میداده است. شورای نگهبان این بار نیز همان اقدامی را که انجام داده است تحت یک سری شاخصها و یک سری شرایط توضیح داد و مشخص و تبیین کرد.
ارسال به دوستان
رئیس دستگاه قضا با اشاره به شروط اجرای اصل 44 تأکید کرد
واگذاری به شرط اشتغال
تمام دستگاه قضا و بدنه آن باید متأثر از اجرای سند تحول شود
گروه سیاسی: آیتالله سیدابراهیم رئیسی در بیستوششمین سفر استانی خود، روز گذشته به همراه جمعی از مسؤولان عالی قضایی، وارد استان همدان شد.
در این سفر، بررسی مسائل و مشکلات قضایی و حقوقی استان همدان و نتیجه ارزیابی تیمهای کارشناسی که از هفتههای گذشته برای بررسی آخرین مسائل و تهیه گزارشهای کارشناسی در این استان حضور یافتهاند در دستور کار قرار خواهد گرفت. دیدار با قضات، کارکنان و مسؤولان قضایی و حضور در جلسه شورای اداری از برنامههای رئیس قوه قضائیه در سفر به استان همدان خواهد بود. آیتالله رئیسی در این سفر با حضور در شورای قضایی همدان به بررسی مشکلات حقوقی و قضایی این استان خواهد پرداخت. رئیس قوه قضائیه طی سخنانی در بدو ورود به فرودگاه همدان، این سفر استانی که در ماه مبارک رمضان انجام میشود را به فال نیک گرفت و اظهار کرد: قرار بود یک ماه و نیم قبل سفر به استان همدان انجام شود که به دلیل موج چهارم شیوع کرونا در کشور این مهم محقق نشد و امروز پس از استعلام و پیگیری از ستاد ملی مقابله با کرونا، شرایط برای انجام سفر مهیا شد.
آیتالله رئیسی در دیدار با قضات و کارکنان دادگستری همدان گفت: کسانی که به هر دلیل دچار آسیب شدند و کار آنها به زندان کشیده شد قوه قضائیه وظیفه اصلاح آنها را در کنار رسیدگی به پروندهها دارد. کسانی که آسیبدیده اجتماعی هستند باید «بازاجتماعی» شوند و نگاه و سیاست سازمان زندانها هم بر این موضوع است.
وی یادآور شد: تمام دستگاه قضا و بدنه آن باید متاثر از اجرای سند تحول شود. اگر همه بدنه دستگاه قضا حس تحول پیدا نکند تحول به عنوان یک دستورالعمل میماند. در ابتدا باید خود دستگاه این حس را پیدا کند. مردم باید حس کنند تحول ایجاد شده است. رئیس قوه قضائیه بیان داشت: اتقان تصمیمات دستگاه قضایی بسیار مهم است. فرآیند قضایی برای تضمین حقوق مردم است و نه نقض قطعی آرا، بارها تاکید کردهام و باز هم تاکید میکنم که در صدور قرار تامین بویژه قرار بازداشت یا منتهی به بازداشت بسیار باید با احتیاط عمل کرد و صرفا در مواقعی که ضرورت وجود دارد چنین قرارهایی صادر کرد.
رئیس قوه قضائیه در شورای اداری استان همدان اظهار کرد: میخواستند با تحریمها در صنایع دفاعی و صنعت هستهای پیشرفت نداشته باشیم اما امروز به اعتراف کارشناسان نوآوریهای بسیاری در صنایع دفاعی و هستهای داریم.
آیتالله سیدابراهیم رئیسی تاکید کرد: کسانی که به دنبال خنثی کردن تحریم هستند کار برایشان قابل انجام است. غربیها مگر میتوانند جلوی پیشرفت ملت ایران را بگیرند؟
وی افزود: آنچه رهبر انقلاب در سال پشتیبانی تولید از ما میخواهند همین است.
آیتالله رئیسی ادامه داد: در بازدید از کارخانه سوال کردیم مگر مواد اولیه از خارج وارد میشود؟ مواد اولیه کارخانه نهتنها در سطح کشور، بلکه در استان قابل تامین است. برداشت من این بود ظرف ۱۰ روز [هرچند ضربالاجل ۳۰ روزه داده شد] این کارخانه باید راه بیفتد.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه خصوصیسازی در برنامههای توسعه کشور مورد تاکید بوده است و باید انجام شود اما دولت باید ۳ کار کند، تصریح کرد: هدایت، نظارت و حمایت وظیفه دولت است.
وی ادامه داد: اگر وظایف دولت انجام شود، فردی که به او واگذاری صورت میگیرد باید تولید را حفظ کند و افزایش دهد و اشتغال ایجاد کند، نه اینکه ۵۰۰ نیرو را به ۵۰ نیرو تبدیل کند. ما به عنوان دستگاه قضایی از خصوصیسازی حمایت میکنیم اما باید بر خصوصیسازیها نظارت داشت.
رئیس دستگاه قضا گفت: نسبت به تجویزهای کشورهای دیگر باید دقت کرد؛ آنها نمیخواهند ما درباره موضوعات مختلف [به عنوان مثال در کشاورزی] به استقلال برسیم.
وی افزود: نظام سلطه نمیخواهد کشورهای دیگر مستقل شوند. باید از تجربههای کشورهای دیگر استفاده کنیم اما مراقب تجویزهای آنها باشیم.
آیتالله رئیسی تصریح کرد: ما باید از مدیران ریسکپذیر شجاع دارای روحیه جهادی و فرهنگ «ما میتوانیم» حمایت کنیم و ما به عنوان قوه قضائیه وظیفه داریم از این مدیران حمایت کنیم.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه درکنار کیفر مجرم، اصلاح مجرمان نیز اهمیت دارد، گفت: زندانهای ما باید آموزشگاه نیکیها باشد.
وی ادامه داد: کارهای تحولی آغاز شده و امیدواریم حرکت به سمت «باز اجتماعی کردن» فرد آسیبدیده اجتماعی باشد.
ارسال به دوستان
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به مذاکرات وین:
قانون لغو تحریمها قفل مذاکرات هستهای را شکست
دیپلماسی بدون قدرت میدان توان موفقیت ندارد
گروه سیاسی: رئیس مجلس گفت: بدون قدرت میدان، قدرت دیپلماسی توانی برای موفقیت ندارد و این دوگانهسازی به طور حتم ضد منافع ملی است.
محمدباقر قالیباف در ابتدای جلسه علنی روز گذشته مجلس شورای اسلامی گفت: این روزها مذاکرات بین ایران و ۱+۴ همراه با فراز و نشیبهای زیادی در جریان است. یک روز اخبار پیشرفت مذاکرات و روز دیگر، خبرهای بروز اختلافات منتشر میشود که همه اینها نشاندهنده جدی بودن مذاکرات است. وی ادامه داد: خداوند بزرگ را شاکریم که قانون اقدام راهبردی مجلس برای لغو تحریمها باعث باز شدن قفلهای صنعت هستهای شده و ظرفیتهای لازم جهت مذاکرات را برای تیم مذاکرهکننده فراهم آورد. همین ظرفیتهای تولیدشده و قدرت عینیتیافته، محور بده بستانها در مذاکرات جاری قرار گرفته تا به پشتوانه این قدرتآفرینی امکان تأمین و تضمین منافع مردم فراهم شود. رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: صدای واحد مسؤولان جمهوری اسلامی که تحت مدیریت هوشمندانه رهبر انقلاب ایجاد شده، نقش مهمی در جلوگیری از زیادهخواهیهای دشمن داشته است. حفظ این اتحاد تا رسیدن به نتیجه مطلوب نهایی ضروری است. قالیباف افزود: همسو با سیاستهای تعیینشده از سوی رهبر انقلاب، ما به دنبال رفع کامل، عملی و فوری همه تحریمها هستیم. اگر همه تحریمها به طور کامل برداشته شود و اثرات اقتصادی آن نیز به صورت عملی راستیآزمایی شود، نباید حتی یک ساعت در موافقت با انجام تعهداتی که ایران در برجام پذیرفته است، تأخیر کرد. وی تأکید کرد: دشمنان ایران بدانند مردم ما بهرغم تلاش برای رفع تحریمها، هرگز منتظر اقدام آنان نخواهند بود. ابتکار عمل دست ایران است، بنابراین به آنها توصیه میکنیم به جای زیادهخواهی و تعلل در مذاکرات، با انجام کامل و عملی تعهدات خود، بیشتر از این در رفع کامل تحریمها تعلل نکنند زیرا با گذشت زمان، هزینه آنها برای بازگشت به برجام سنگینتر خواهد شد. قالیباف گفت: از تیم مذاکرهکننده میخواهیم با قدرت در چارچوب سیاستهای تعیینشده توسط رهبر انقلاب حقوق ملت ایران را مطالبه کنند و مراقب فریبهای تجربهشده پیشین باشند. رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: موضوع بعدی که لازم است بهرغم موضعگیریهای قبلی از تریبون مجلس نیز به آن اشاره کنم درباره برخی صحبتها علیه قهرمان ملی ایران و دوگانهسازی غیرکارشناسی و وهمآلود از قدرت میدانی و دیپلماسی است. قالیباف با بیان اینکه این دوگانهسازی ضد منافع ملی است، افزود: بدون قدرت میدانی، قدرت دیپلماسی توانی برای موفقیت ندارد و بدون قدرت دیپلماسی، قدرت میدانی هرگز به تمام اهداف خود برای تأمین منافع ملی دست نخواهد یافت، این همان مجاهدت هوشمندانهای است که حاجقاسم سلیمانی در منطقه با همافزایی قدرت میدانی و دیپلماسی، توطئه دشمنان را خنثی کرد و قدرت عظیمی برای دیپلماسی به وجود آورد. وی اظهار داشت: در روزهای اول پس از شهادت حاجقاسم گفته بودم همانطور که شهادت شهید بهشتی ریشه منافقان را کَند و خطر جریان نفاق را از انقلاب دور کرد، خون شهید سلیمانی نیز جریان خودباخته غربزده را رسوا میکند و به فضل الهی ریشه آنها را میخشکاند. امروز آثار این اتفاق عظیم را میبینیم و مطمئن هستیم خون شهید سلیمانی تأثیراتی تاریخساز در مسیر پیشبرد آرمانهای انقلاب خواهد داشت. رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مجلس وظیفه خود میداند نسبت به برخورد با عوامل و مؤثرین این قبیل اقدامات نسنجیده، پیگیریهای لازم را انجام دهد و از ظرفیتهای قانونی خود استفاده کند. قالیباف با بیان اینکه با نزدیک شدن به انتخابات ریاستجمهوری و شوراها، ضروری است برای زمینهسازی جهت برگزاری انتخابات پرشور، با مشارکت حداکثری تأکید کنیم، گفت: حضور آگاهانه و پرشور ملت ایران در عرصه انتخابات راه حل مشکلات کشور و خواسته همه دلسوزان نظام مقدس است. وی تاکید کرد: امیدوارم شاهد رقابت جدی بین نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری و شوراها باشیم که نتیجه آن حرکت به سمت کارآمدی ساختار اجرایی و اداری کشور برای حل مشکلات مردم باشد.
* برگزاری نشست کمیسیون امنیت ملی مجلس برای پاسخگویی ظریف
صبح روز گذشته جلسه غیرعلنی مجلس برای بررسی فایل صوتی وزیر امور خارجه برگزار شد. پس از آن نمایندگان مجلس در صحن علنی نیز نسبت به فایل صوتی محمدجواد ظریف واکنش نشان داده و بشدت اعتراض کردند. شهریار حیدری، نایبرئیس کمیسیون امنیت و سیاست خارجی در گفتوگو با مهر با اشاره به جلسه این کمیسیون با ظریف گفت: در این جلسه تحقیق و تفحص از مرکز تحقیقات استراتژیک ریاستجمهوری که مسؤولیت ضبط و نگهداری فایل صوتی ظریف را داشت، به تصویب رسید تا مشخص شود چه کسانی اقدام به پخش این فایل صوتی کردهاند. وی افزود: ۱۳ نفر از نمایندگان از وزیر امور خارجه درباره فایل صوتی سوال کردند، که ظریف پاسخ داد این فایل صوتی برای انتقال تجربه بود و من از پخش آن بیاطلاع هستم. نایبرئیس کمیسیون امنیت ملی تصریح کرد: وزیر امور خارجه اعلام کرد قصد تضعیف سردار سلیمانی را نداشتم اما پاسخهای ظریف برای سوالکنندگان قانعکننده نبود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|