|
ایران در بازسازی سوریه در کنار ملت و دولت این کشور خواهد ماند
وزیر دفاع در دیدار هیات عالیرتبه سوریه گفت: مجموعههای اقتصادی وزارت دفاع آماده هرگونه همکاری و همراهی در بازسازی و تامین نیازهای کشور سوریه است. امیر سرتیپ حاتمی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران با همه توان خود برای کمک به حفظ تمامیت ارضی و مشارکت در بازسازی این کشور در کنار ملت و دولت سوریه خواهد بود.
ارسال به دوستان
کاندیداهای جبهه انقلاب باید روی مطالبات اصلی مردم و نقد ناکارآمدیهای دولت بهخصوص در حوزههای اقتصادی و معیشتی در 8 سال گذشته متمرکز شوند
ما حسن روحانی نیستیم
گروه سیاسی: رئیسجمهور با اشاره به اینکه مردم از کاندیداها برنامه میخواهند، اظهار داشت: کاندیداها استراتژی خود را برای مردم بیان کنند و مردم بفهمند که این نامزد انتخابات، تعاملی است یا تقابلی است. دنبال تعامل یا دعوا با جهان است.
به گزارش «وطنامروز»، رئیسجمهور و چهرههای منسوب به وی در روزها و هفتههای گذشته اهتمام خود را بر آن گذاشتهاند حداقل در ظاهر امر خود را به عنوان بازیگری بیطرف در انتخابات ریاستجمهوری آتی بازنمایی کنند، با این حال از یک سو نگاهی گذرا به سیر مواضع روحانی و چهرههای دولتی و از سوی دیگر صف طویل حامیان و مسؤولان دولتی در وزارت کشور برای ثبتنام در انتخابات نشان از آن دارد که از قضا روحانی و دولتمردانش تمام عزم خود را برای تمدید حضورشان در قوه مجریه جزم کردهاند. در این میان هر قدر که جهانگیری با طرح ادعای مرخصی از رئیسجمهور تلاش میکند دولت را به عنوان عنصری خارج از رقابتهای انتخاباتی نشان دهد اما مواضع صریح روحانی و تلاشش برای شکل دادن به دوقطبی اصلی افکار عمومی در آستانه انتخابات نشان از چیز دیگری دارد. دست خالی دولت و انبوه وعدههای عملنشدهای که در انتخابات سالهای 92 و 96 مطرح شده بود زنگ خطر را برای پاستورنشینان به صدا درآورده است، آنها بخوبی میدانند در فضای رقابتی که مساله اصلی آن بررسی عملکرد دولت باشد نهتنها هیچ چهره دولتی، بلکه حتی کاندیداهای نزدیک به دولت نیز اقبالی برای پیروزی نخواهند داشت، پس شاید تنها راه نجات آنها طرح، احیا و ضریببخشی به دوگانههایی باشد که روزگاری روحانی را با کمترین پایگاه رای اولیه تبدیل به پیروز نهایی انتخابات ریاستجمهوری کرد. بر همین اساس روحانی روز گذشته در جلسه هیات دولت صریحتر از همیشه علاقهاش به تکرار دوگانه مطلوب دولت را نشان داد؛ دوگانهای که در آن افراد یا همسو با دولت مستقر قرار میگیرند یا لاجرم به عنوان نمادی از تقابل با دنیا و ماندگاری تحریمها شناخته میشوند.
رئیسجمهور صبح روز گذشته در جلسه هیات دولت با اشاره به در پیش بودن روز 28 خرداد گفت: انتخابات شوراها حائز اهمیت است ولی انتخابات ریاستجمهوری از لحاظ جهانی حائز اهمیت خواهد بود و در انتخابات ریاستجمهوری چشمهای همه دنیا به ایران دوخته شده است. وی با بیان اینکه ما مساله مهمی داریم که مردم باید توجه کنند و آن اینکه دولت دوازدهم در شرایط پیچیده و مشکلی مسؤولیت را بر دوش داشت که در 100 سال گذشته مشابه آن را نمیبینیم، گفت: اگر جنگ اقتصادی را با کرونا ضمیمه کنیم میبینیم آنچنان شرایط برای اداره کشور پیچیده بوده که با هیچ زمانی قابل مقایسه نیست و باید ظرف زمانی را درست شرح دهیم و بگوییم این امکانات با چه شرایطی و چه زمانی بوده است و اگر اینگونه نباشد واقعیتها را تحریف کردهایم. روحانی در ادامه سخنانش در دفاعی تمامقد از عملکرد 8 ساله خود اظهار داشت: چه بخواهند، چه نخواهند این دولت در این 8 سال مذاکرهای نکرد جز اینکه از آن موفق بیرون آمد و این دولت با شرایط قبل فرق میکند و بعضیها به مذاکرهای نرفتند جز اینکه قطعنامهای علیه کشور گرفتند و آمدند. ما هیچ مذاکرهای انجام ندادیم مگر اینکه پایانش پیروزی بود و به مردم قول میدهم که پایان مذاکرات وین پیروزی ملت ایران است. همین امروز قدمهای بسیار بزرگی برداشتیم. رئیسجمهور با اشاره به قولی که به مردم داده است، گفت: به مردم قول دادم و از چند ماه پیش گفتم که دولت برای رفع تحریم و شکستن کمر کرونا تمام توان خود را به کار میگیرد و کار میکند که تا امروز موفق بودهایم. از روز اول جنگ اقتصادی یعنی اردیبهشت سال ۹۷ خسته نشدهایم؛ تردید و شک نکردیم و لحظهای هم استراحت نکردیم. رئیس دولت دوازدهم ادامه داد: مردم از کاندیداها برنامه میخواهند. نامزدها برنامه خودشان را شرح دهند. امسال دچار خشکسالی هستیم؛ کاندیداها برنامه خود را برای خشکسالی بگویند. هنوز با تحریم مواجه هستیم و این گامها باید تکمیل شود و باید برنامهاش را در دوران تحریم بگوید. هنوز در شرایط کرونا هستیم و کاندیداها از اینها مهمتر استراتژی خود را برای مردم بیان کنند و مردم بفهمند که این نامزد انتخابات، تعاملی است یا تقابلی. دنبال تعامل یا دعوا با جهان است. وی با مهم دانستن استراتژی و راهبرد نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری گفت: رای مردم یک بار تا ۴ سال دیگر یا رای مردم هر روز؛ هر کاری که میخواهیم انجام دهیم با رای مردم است. نامزدی امروز میگوید فضای مجازی عالی است اما فردا که انتخابات تمام شد دنبال فیلتر با دست و پا میگردیم. باید بگوییم دنبال چه چیزی هستیم، بگوییم که افراطگریم یا اعتدالگرا. این بسیار مهم است که راهبرد و اصولمان را توضیح دهیم و برنامه را ارائه کنیم و دلسوزی خود را نشان دهیم. روحانی خاطرنشان کرد: مردم ما در این صورت احساس میکنند کاندیداهایی توانمند آمدهاند که دارای اصول هستند و قرار است دولتی توانمندتر و بابرنامهتر از دولت یازدهم و دوازدهم تشکیل شود و این آرزوی همه ما است که دولت بعدی دولت بسیار قوی و توانمند باشد و کشور را در این شرایط بسیار سخت تحریم به نقطه نهایی برساند.
* زمین شطرنج روحانی برای 28 خرداد
به صدا در آمدن زنگ انتخابات در نطق روز گذشته روحانی همانطور که گفته شد نشان از عزم جزم دولت برای منحرف کردن فضای انتخابات از مطالبهگری و تعیینکنندگی کاندیداهای انقلابی به سمت دوقطبی مطلوب غربگرایان دارد. رئیسجمهور در حالی از کاندیداها درخواست کرد نقشه راه خود را بر مبنای دوگانه «تعامل» یا «دعوا» تعیین کنند که چنین دوگانهای از اساس کاذب، انحرافی و تبلیغاتی است. یقینا تعامل با جهان و بهرهگیری از ابزار دیپلماسی یکی از شاخصهای اصلی در چشمانداز کاندیداهای انقلابی است اما نحوه مواجهه با مسائل خارجی هیچگاه محدود به یک ابزار خاص نخواهد بود. به عبارت دیگر آنچه جریان انقلابی در 8 سال گذشته با آن مخالف بوده است، نه دیپلماسی و مذاکره، که الگوی دیپلماسی منفعلانه و تعریف کردن تمام ابزارهای قدرت در ذیل آن بوده است.
با این حال طرح دوگانه کاذب تعامل و تقابل در منظومه دولت یک معنا بیشتر ندارد و آن هم از این قرار است که یا کاندیدایی باید ادامهدهنده مسیر دولتهای یازدهم و دوازدهم باشد یا متهم به تقابل با جهان و عدم باور به دیپلماسی میشود. دوقطبی مورد نظر که بیشترین نقش را در روی کارآمدن دولت روحانی در ۲ انتخابات سال92 و 96 داشته، تنها دوقطبی مطلوبی است که میتواند حضور نیروهای دولت فعلی را برای 4 سال دیگر در قوه مجریه تمدید کند. بر همین مبنا دور از انتظار نخواهد بود که کاندیدا یا کاندیداهای نهایی که به نمایندگی از دولت روحانی و با نیت امتداد مسیر 8 سال گذشته در صحنه انتخابات حاضر میشوند، تمام توان تبلیغاتی خود را معطوف به جا انداختن این دوقطبی برای خارج کردن خود از جایگاه پاسخگویی و وادار کردن کاندیداهای انقلابی به اخذ مواضع انفعالی کنند.
در موردی مشابه با دوقطبی سیاست خارجی، میتوان به تلاش برای ایجاد دوقطبیهای اجتماعی به عنوان راهکار دیگر روحانی و جریان همسو با دولت برای تاثیرگذاری بر فضای انتخابات اشاره کرد. سخنان روحانی در مورد فضای مجازی و طرح ادعای بیاساس درباره سیاست رقبای انتخاباتی دولت برای فضای مجازی، نشان از خیز دولت برای تکرار کلیشههایی همانند دیوارکشی در انتخابات سال96 دارد.
* نقشه راه جریان انقلابی چه باید باشد؟
اما فارغ از سناریوی دولت برای ادامه دادن حضورش در قوه مجریه و پیروزی در انتخابات، کاندیداهای جریان انقلابی باید فعالیت انتخاباتی خود را در چه مسیری پیگیری کنند؟ پاسخ دقیق به این پرسش تا حد قابل توجهی ضمن خلع سلاح کاندیداهای همسو با دولت، میتواند بخشهای سرخورده جامعه را که حتی در اصل حضور در انتخابات نیز دچار تردید هستند، با نیروهای انقلابی همراه کند. به همان میزان که دولت و کاندیداهای منسوب به دولت سعی دارند با تثبیت این دوگانه که یا کشور باید با فرمان فعلی جلو برود یا آماده تحریم و فشار خارجی بیشتر باشد، سعی میکنند زمین رقابت را به نفع خود آماده کنند، نیروهای انقلابی نیز باید از دوگانه اصلی انتخابات یعنی «ادامه وضعیت موجود» یا «تعییر وضعیت موجود» رونمایی کنند. واقعیت امر آن است که خروجی 8 سال گذشته برای مردم کاملا عیان است. در این مدت نه تنها هیچکدام از وعدههای اصلی دولت -که برپایه همانها به قدرت رسیده بود- محقق نشد، بلکه بر شدت مشکلات نیز افزوده شد. حتی در زمینه تحریمهای اقتصادی که رئیسجمهور کماکان بابت آن از دولت خود تعریف و تمجید میکند(!) به رغم تمام اختیاراتی که به دولت داده شد، کشور در شرایطی به مراتب سختتر از سال92 و آغاز دولت یازدهم قرار دارد. گروهی که در این 8 سال مدیریت دولت را در دست داشتهاند، دیگر نمیتوانند مدعی بهبود اوضاع باشند. این امر برای مردم باورناپذیر شده است. اگر قرار بر تغییر وضعیت به سمت بهبود بود، باید در این ۸ سال نشانههایی در این راستا دیده میشد. «آزموده را آزمودن خطاست» باید محوریترین مبحث انتخاباتی جریان انقلابی را شکل دهد. مردم عمق ناکارآمدی دولت و نتایج بعضا جبرانناپذیر مدیریت این دولت را شاهد بودهاند و بخوبی دریافتهاند درخت بیثمر اعتدالگرایان و اصلاحطلبان چگونه بخش بزرگی از امیدهای آنان را ناامید کرده است.
در چنین فضایی نیروهای انقلابی با هوشیاری کامل نسبت به دوقطبیسازیهای کاذبی که میتواند به تکرار دولت مستقر منتهی شود، باید در صحنه رقابتها حاضر شده و با تبیین این واقعیت که نمود بیرونی تمام شعارهای غربگرایان را میتوان در وضع موجود مشاهده کرد، انتخابات 28 خرداد را به رفراندومی برای ادامه وضعیت موجود یا تغییر به نفع مردم تبدیل کنند. در این مسیر هر قدر فضای رقابتها ایجابیتر شود و هر قدر کاندیداهای انقلابی از برنامهها و راهبردهای خود برای خروج از این وضعیت رونمایی کنند، دست خالی غربگرایان برای پیگیری دوقطبی مطلوبشان بیشتر رو خواهد شد.
ارسال به دوستان
اخبار
تحول در سیستم اداری کشور نیازمند بسیج نیروهای اجتماعی است
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه یکی از اقدامات مهم دولت نهادینه کردن تجربههای موفق مردمی است، گفت: برای تحول در سیستم اداری کشور نیازمند بسیج نیروهای اجتماعی هستیم. سعید جلیلی در گفتوگویی تصویری با موضوع بررسی «ماشین دولت»، اظهار داشت: مهمترین کارویژه رئیسجمهور این است که بتواند ماشین بزرگ دولت را که حجم عظیمی از سرمایههای انسانی، امکانات و بودجه کشور را در اختیار دارد، کارآمد کند. وی با بیان اینکه معیار کارآمدی ماشین دولت، نتیجه است نه فرآیند، اظهار داشت: کارآمدی باید بر اساس نتایج ساختار اجرایی سنجیده شود. جلیلی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تغییر سازوکار مهمتر از تغییر ساختار است، اظهار داشت: در ۲ دهه اخیر، شاهد تغییراتی در ساختار وزارتخانهها یا سازمانهای دولتی بودیم. بعضی وزارتخانهها ادغام شدند اما نتیجه مطلوب حاصل نشد. علت این است که باید تغییر سازوکارها در اولویت قرار گیرد تا بتوانیم تحولات اساسی را شاهد باشیم. نباید سازمان بر آرمان و اهداف غلبه کند. وی در ادامه با بیان اینکه نیروی انسانی برای نیل به موفقیت نیازمند انگیزه است، اظهار داشت: در دوران جنگ وقتی یک فرمانده در قرارگاه مینشست و به نیروهایش فرمان میداد، کار جلو نمیرفت اما وقتی با حضور جلوتر از نیروها به جای آنکه به آنها بگوید بروید، میگفت بیایید، آن حماسهها ایجاد میشد؛ این نتیجه ایجاد تفاوت در سازوکار بود. وی در ادامه گفتمان دولت سایه را یک گفتمان عمومی برای اصلاح سازوکارها دانست و تاکید کرد: رئیسجمهور، وزرا و مدیران ارشد نقش بسیار اساسی در شکلگیری فرهنگ حاکم بر ساختار اداری - اجرایی دولت دارند. بحث ما در دولت سایه این بود که هر فرد از آحاد جامعه باید روند کشور را در حد وسع خود سایهبهسایه دنبال کند و بر آن تاثیر مثبت بگذارد. اگر این اقدام تبدیل به یک حرکت عمومی شود، فرهنگ سیاسی- اداری کشور رو به بهبود خواهد رفت.
***
برای مبارزه با «مافیا» و «هزار فامیل» آمادهام
عزتالله ضرغامی گفت: خود را برای برخورد با مافیا و کسانی که منافعشان در ادامه یافتن وضع موجود است و باندهای الیگارشی و هزار فامیل که حتی فساد را نیز بین خود تقسیم کردهاند، آماده کردهام. کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری در گفتوگو با فارس، اظهار داشت: بنده با احترام به تمام نامزدها و افرادی که در انتخابات 1400 حضور دارند، تأکید میکنم هیچ خط قرمزی در انتخابات جز منافع کشور و مردم ندارم. وی در ادامه با بیان اینکه توجه به مساله جوان و دولت جوان انقلابی یک ضرورت برای تداوم انقلاب اسلامی است، گفت: باید تمام نامزدهای انتخابات موضع خود را به صورت صریح و شفاف در این زمینه اعلام کنند. ضرغامی با تأکید بر اینکه جوانگرایی نباید به صورت شعاری و ایده آرمانی مطرح شود، تصریح کرد: امروز خلاقیت، ابتکار و آشنایی با فناوریهای روز که بزرگسالان با آن فاصله دارند، تحت سیطره جوانان است، به همین دلیل توجه به جوان و جوانی ضرورت جدی دارد؛ ما باید مناصب اجرایی را به جوانان واگذار کنیم تا خلاقیت و پشتکار و نیروی جوانی به کمک کشور بیاید.
***
شورای امنیت به «قربانگاه حقوق بشر» تبدیل شده است
دبیر ستاد حقوق بشر با تأکید بر همافزایی شیطانی آمریکا و رژیم صهیونیستی در نابودی ملت و محو کشور فلسطین، گفت: اگر «مزدوران صهیونیست» با استمرار جنایت و کشتار، زندان بزرگ غزه را به «قتلگاه وجود بشر» تبدیل کردهاند، «اربابان آمریکایی» با تشدید خصومت علیه انسان و انسانیت، شورای امنیت سازمان ملل را به «قربانگاه حقوق بشر» تبدیل کردهاند. علی باقریکنی در نشست مجازی بینالمللی «جوانان حامی فلسطین» که با حضور تنی چند از فعالان حقوق بشری کشورهای ایتالیا، سوریه، پاکستان، بحرین، فلسطین، عراق و یمن برگزار شد، اظهار داشت: رژیم آمریکا با بیش از هفت دهه حمایت از اشغالگری، تجاوزگری و جنایتپیشگی رژیم صهیونیستی، اکنون با همه توان از نسلکشی جلادان صهیونیست در غزه حمایت و با گستاخی تمام و برای سومینبار، حتی از صدور بیانیه شورای امنیت سازمان متحد نیز جلوگیری کرده است. باقریکنی با اشاره به رویکرد ضدانسانی رژیم آمریکا در قبال حقوق اساسی ملت فلسطین، تصریح کرد: رویکرد جنایتکارانه رژیم آمریکا در سومین وتوی صدور بیانیه از سوی شورای امنیت سازمان ملل عملا به معنای «وتوی حقوق بشر» و به سخره گرفتن انسان و حقوقش از سوی «گستاخترین مدعی حقوق بشر در جهان» است. وی با اشاره به تهاجم سنگین نظامی رژیم صهیونیستی به مردم بیدفاع فلسطینی و بایکوت گسترده رسانههای بینالمللی تصریح کرد: صهیونیستها و متحدان غربیشان تصور دارند میتوانند صدای مقاومت را خاموش کنند اما مقاومت قویتر از همیشه و صهیونیستها ضعیفتر از همیشه هستند، چراکه پژواک و امتداد گفتمان مقاومت نهتنها در سطح منطقه، بلکه حتی در قلب افکار عمومی آمریکا و اروپا به وضوح دیده میشود.
***
استفاده شورای نگهبان از مهلت 5 روزه دوم برای بررسی صلاحیت کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری
کدخدایی: به جمعبندی نرسیدیم
سخنگوی شورای نگهبان از تمدید زمان بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری سیزدهم به مدت 5 روز خبر داد. عباسعلی کدخدایی عنوان کرد: با توجه به گزارشهای کارشناسی و دقتی که اعضا دارند، روند بررسیها همچنان ادامه دارد و هنوز به جمعبندی نهایی نرسیدیم و باید از 5 روز دوم مهلت هم استفاده کنیم. وی با بیان اینکه بعید است زودتر از ۱۰ روز مهلت قانونی بتوانیم اسامی داوطلبان نهایی را به وزارت کشور اعلام کنیم، گفت: هر کدام از پروندهها، ساعتها از اعضای شورای نگهبان وقت میگیرد تا به جمعبندی اولیه برسیم و در نهایت در جلسه نهایی، به جمعبندی برسیم.
ارسال به دوستان
دور بعدی مذاکرات وین برای احیای برجام با بازگشت طرفهای مذاکره به پایتختهای خود به هفته آینده موکول شد
باقیماندن موضوعات حل نشده
گروه سیاسی: دور جدید نشست کمیسیون مشترک برجام با هدف احیای توافق هستهای با حضور هیأتهای ایران، 1+4 و نماینده اتحادیه اروپایی روز گذشته در گرند هتل وین و در فضایی برگزار شد که برخی طرفها از پیشرفت در مذاکرات صحبت میکنند و از جمله حسن روحانی دیروز برای چندمین بار از پیروزی در مذاکرات وین خبر داد.
به گزارش «وطنامروز»، در این نشست روسای هیأتها مروری بر پیشرفتهای حاصل شده در دور چهارم و آخرین وضعیت متنها کرده و به تبادل نظر درباره مسیر پیش رو پرداختند.هیأتها با اشاره به متنهای تهیه شده که در نتیجه نشستهای متعدد دوجانبه و چندجانبه در سطوح مختلف حاصل شده، از وضعیت کلی مذاکرات و مسیر طی شده ابراز رضایت کردند و بر ضرورت حفظ شتاب آهنگ کنونی در ادامه گفتوگوها تاکید کردند.در نتیجه این رایزنیها و نیز تلاشهای هیأتهای کارشناسی طرفهای درگیر در گفتوگوها، پیشنویس متون تا حد زیادی تدوین و تنقیح شده و به مرحلهای رسیده است که جز برخی موارد اختلافی پیچیده که نیازمند تصمیمهای سیاسی در پایتختهای کشورهاست، بقیه بخشهای متن تقریبا آماده است. هیأتها در پایان این دور از گفتوگوها عازم پایتختهای خود شدند و قرار است دور دیگر گفتوگوها هفته آینده مجددا از سر گرفته شود.
عباس عراقچی پیش از برگزاری نشست کمیسیون مشترک برجام در گفتوگو با خبرگزاری صداوسیما عنوان کرد: در ۲ هفته گذشته که دور چهارم مذاکرات بود، به نظرم پیشرفتهای خوبی انجام شده و چند موضوع کلیدی مانده که نیاز به بررسی بیشتر و تصمیمگیری در پایتختهاست که امیدواریم در چند روز آینده صورت بگیرد و در دور بعدی که برای مذاکرات خواهیم آمد، بتوانیم درباره آن مسائل انشاءالله به یک جمعبندی برسیم.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه و رئیس هیأت ایرانی افزود: این نشستی است که در پایان بیش از ۲ هفته مذاکرات برگزار خواهد شد و یک جمعبندی صورت خواهد گرفت و مجددا هیأتها برای مشورت به پایتختها مراجعه میکنند.
عراقچی درباره دیدارها و نشستهای کارگروهها در طول ۲ هفته اخیر نیز خاطرنشان کرد: نشستها فشرده بود و در همه سطوح به صورت دوجانبه و چندجانبه و بین هیأتهای مختلف و در سطوح کارشناسی و در سطح بنده نشست داشتیم و در طول بحثها تلاش کردیم درباره موضوعاتی که مورد اختلاف است به جمعبندی برسیم و اختلافات را رفع کرده یا هر چه کمتر کنیم. رئیس تیم مذاکرهکننده ایرانی در وین اظهار داشت: الان در موقعیتی قرار داریم که میتوانیم جمعبندی کلی داشته باشیم. چند موضوع کلیدی هست که باید حل شود. روی بقیه موارد توافق وجود دارد، روی متنها نگارش خوبی صورت گرفته است و الان موقعی است که یک رجوع مجدد به پایتختها انجام و مشورتهای آخر انجام شود و انشاءالله بعد از آن مذاکرات را ادامه میدهیم.
عراقچی در شرایطی از پیشرفتهای چشمگیر در مذاکرات وین میگوید که نگاهی به این قسمت از اظهارات وی مبنی بر حل نشدن برخی و باقی ماندن چند موضوع کلیدی نشان میدهد توافقی که منافع ملی و حقوق از دست رفته اقتصادی کشورمان به عنوان نتیجه نقض توافق از سوی طرف آمریکایی و وضع تحریمهای ظالمانه را تامین کند، همچنان دور از دسترس است. این موضوعات کلیدی حل نشده که تیم مذاکرهکننده دولت به آنها اشاره نمیکند احتمالا حفظ ساختار تحریمهای فلجکنندهای باشد که گشایشی در اقتصاد کشور حاصل نکند، تحریمهایی که دولت بایدن از برداشتن آنها طفره رفته و به صراحت از عدم رفع این دسته از تحریمها سخن گفته است.
به هر حال تا زمانی که طرفین از چیزی که تاکنون بنا به ادعای عراقچی نگارش کردهاند فکت شیتی منتشر نکنند، مشخص نیست تیم مذاکرهکننده ایرانی به چه دستاورد ملموسی رسیده و آیا طرف آمریکایی را به رفع عمده تحریمها وادار کرده یا خیر. در همین حال اتحادیه اروپایی پیش از نشست چهارشنبه در بیانیهای اعلام کرد بازگشت احتمالی آمریکا به برجام و بررسی چگونگی تضمین اجرای کامل و مؤثر توافق هستهای ایران محور گفتوگوهای روز چهارشنبه طرفهای برجام خواهد بود. دور تازه مذاکرات وین در شرایطی از سرگرفته شد که سهشنبهشب برخی رسانههای خارجی به نقل از میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین و نماینده ارشد روسیه در مذاکرات نوشتند: مذاکرات پیشرفت عمدهای داشته و احتمالا تا فردا خبر مهمی منتشر خواهد شد. اما این دیپلمات روس در پیامی که در صفحه توئیتر خود منتشر کرد، گفت که هنوز مسائل حلنشده در مذاکرات باقی است. او در این پیام نوشت: «من نگفتم در مذاکرات وین درباره برجام، گشایش حاصل شده است. گفتم که از نظر من پیشرفتهای مهمی حاصل شده است. این صحت دارد اما مسائل حلنشده هنوز باقی ماندهاند و مذاکرهکنندگان برای نهایی کردن توافق درباره احیای برجام به وقت و تلاش بیشتری نیاز دارند».
* گفتوگوی تختروانچی و سناتور دموکرات
همزمان با مذاکرات در وین روز گذشته خبر رسید مجید تختروانچی، نماینده ایران در سازمان ملل و سناتور کریس مورفی مذاکراتی درباره برخی مسائل داشتهاند. شاهرخ ناظمی، رایزن مطبوعاتی نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در نیویورک ضمن تأیید گفتوگوی مجید تختروانچی با کریس مورفی، سناتور دموکرات آمریکایی، درباره جزئیات مطرح شده در این گفتوگو عنوان کرد: مجید تختروانچی در گفتوگوی مجازی بعدازظهر سهشنبه (۲۸ اردیبهشتماه) با سناتور کریس مورفی، با اشاره به مذاکرات جاری در وین، بر لزوم لغو عملی همه تحریمهای آمریکا که تحت عناوین مختلف وضع شده تاکید و از آن به عنوان کلید حل موضوع یاد کرد.
وی همچنین افزود: در این گفتوگو همچنین اراده جمهوری اسلامی ایران بر حلوفصل صلحآمیز جنگ در یمن مورد اشاره قرار گرفت و تاکید شد هرگونه راهحل بحران یمن، باید متضمن رفع کامل محاصره مردم و ارسال بدون مانع کمکهای انسانی به آن کشور و آتشبس باشد. ناظمی به موضوع تحولات اخیر در سرزمینهای اشغالی نیز اشاره و اضافه کرد: در این گفتوگو درباره جنایات صهیونیستها علیه مردم فلسطین هم تاکید شد که درگیری اخیر با تحریک رژیم صهیونیستی آغاز شد و با کشتار مردم فلسطین ادامه یافته است اما طی چند روز اخیر دولت آمریکا با حمایت از اسرائیل مانع تصویب حتی یک بیانیه مطبوعاتی شورای امنیت سازمان ملل درباره آتشبس شده است. وی بیان کرد: همچنین موضع جمهوری اسلامی ایران درباره تبادل جامع زندانیان ۲ کشور مورد تاکید قرار گرفت.
دفتر مورفی هم در بیانیهای درباره محور گفتوگوهای این سناتور آمریکایی و تختروانچی اعلام کرد: «من امروز (سهشنبه) مستقیما در دیدار با نماینده ایران در سازمان ملل، مجید تختروانچی از ایران خواستم تا در مذاکرات هستهای با جدیت و فوریت مشارکت داشته باشد، به حوثیها برای پایان جنگ در یمن فشار آورد و از حماس بخواهد تا آتشبس را بپذیرد و به حملات راکتی به اسرائیل پایان دهد و مراد طاهباز را از زندان آزاد کند».
ارسال به دوستان
تجمع مردم تهران در حمایت از مردم فلسطین در میدان امام حسین(ع)
صدای غزه در تهران
گروه سیاسی: تجمع مردم انقلابی تهران روز گذشته با عنوان «فلسطین تنها نیست» در محکومیت جنایات رژیم غاصب اسرائیل و حمایت از مردم فلسطین برگزار شد. هزاران نفر از مردم تهران دیروز در میدان امام حسین(ع) حاضر شدند و شعارهایی در حمایت از مردم فلسطین و محکومیت حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم و کودکان فلسطین سر دادند. در این تجمع مردم ضمن اعلام همبستگی با ملت فلسطین، شعارهای «مرگ بر اسرائیل» و «مرگ بر آمریکا» سر دادند. «خونی که در رگ ماست هدیه به رهبر ماست»، «ای رهبر آزاده آمادهایم آماده» و «الله اکبر» هم از دیگر شعارهای تجمعکنندگان بود. زنان، جوانان و خانوادهها به صورت چشمگیری در این تجمع حضور پیدا کرده بودند.
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی میهمان ویژه این تجمع بود. سرلشکر حسین سلامی در سخنانی در این تجمع اظهار داشت: در ابتدای صحبتهایم درود و رحمت الهی را نثار میکنم به شهیدان دفاعمقدس و شهیدان مقاومت فلسطین و علیالخصوص پرچمدار بزرگ مقاومت سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی و به همه مردم مظلوم اما مقاوم و شجاع فلسطین. وی ادامه داد: در ایران از میدان امام حسین، از قلب ایران به شما مردم فلسطین اعلام میکنم قلب ما با شما است و همه ما امروز فلسطینی هستیم و دستهای ما برای پیروزی شما به آسمان بلند است. سرلشکر سلامی در ادامه افزود: آن زمان که موشکهای قاسم را به قلب رژیم صهیونیستی میزنید ما با شما هستیم و این عهد جاودانه و دائمی است. فرمانده کل سپاه ادامه داد: این حماسه، روز قدس را به ماه قدس تغییر میدهد. رژیم صهیونیستی فکر میکرد از مرز تهدیدات عبور کرده و آسیبناپذیر شده و در نتیجه فلسطین به فراموشی سپرده شده است و خیال میکرد میتواند فلسطین را پایگاه رژیم صهیونیست قرار دهد.
وی افزود: ۲ سالی بود که در کشورها دخالت کرده و برای صنعت هستهای ما مشکل ایجاد میکردند و تصور میکردند سیستم امنیت داخلی رژیم صهیونیستی آسیب نمیبیند اما ناگهان صحنه عوض شد؛ کشتیهای آنها مورد حمله قرار گرفت که این ماجرا مربوط به ۳ ماه گذشته است. سرلشکر سلامی اظهار داشت: بعد از خرابکاری در نطنز، کارخانه موشکسازی آنها منهدم شد و پالایشگاه حیفا منفجر و بزرگترین مجموعه دفاعیشان به نام رافائل دچار آتشسوزی شد؛ امنیت رژیم صهیونیستی با شکستی بیپایان مواجه شده است.
فرمانده کل سپاه با بیان اینکه بعد از ۶۰ سال برای نخستینبار هزاران موشک به سمت تلآویو شلیک شد، گفت: بیش از دوسوم شهرهای صهیونیستی با شرارههای موشک فلسطینی از سمت غزه مورد حمله قرار گرفت و هیچ جای امنی برای صهیونیستها باقی نماند. همه سامانههای پدافند ضدموشکی رژیم اسرائیل در قبال هزاران موشک فلسطینی نتوانستند کاری کنند. وی ادامه داد: این نخستینبار است همه صهیونیستها در پناهگاه هستند و این نخستینبار است آنها خود را در دریایی از آتش میبینند. همه سرخورده و سرافکنده شدند و دوباره روح مقاومت زنده شد.
امروز در فرانسه، آمریکا، هلند و... که از رژیم صهیونیستی حمایت میکردند با اعتراض مردم روبهرو شدهاند. امروز صفحه زمین در حال تغییر است؛ فلسطین با موشک میجنگد و دیشب ۶ پایگاه هوایی را زیر آتش قرار دادند. اسرائیل سرشکسته و افسرده شده و اعتمادبهنفس خود را از دست داده است. اسرائیل در غزه تنها ۵ دقیقه میتواند مقاومت کند. فلسطین فقط فلسطین نیست و همه ملت اسلامی است. سرلشکر سلامی با بیان اینکه شکست امروز اسرائیل نشان شکست آمریکاست، تصریح کرد: اگر فلسطینیها شهید شوند نهالهای مقاومت میرویند؛ امروز فلسطین جهانی است و جغرافیای آن دیگر نوار غزه نیست. آمریکاییها و اسرائیلیها بین ۲ شکست قرار دارند، اگر عقب بروند شکست خوردهاند و اگر بایستند هم شکست میخورند. فرمانده کل سپاه افزود: اگر به یمن هم نگاه کنید شاهد پیروزیهای خوبی هستیم؛ این تصویر هر نقطهای است که آمریکا میخواهد در آن نقطه عملیات کند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|