|
رژیم صهیونیستی یکی از رهبران حماس را بازداشت کرد
منابع خبری روز چهارشنبه اعلام کردند نظامیان صهیونیست، «جمال الطویل» از رهبران جنبش اسلامی حماس را بازداشت کردند. تارنمای روزنامه «القدس العربی» در این باره نوشت نیروهای ویژه رژیم صهیونیستی، یکی از سران جنبش حماس را در کرانه باختری بازداشت کردند. نظامیان صهیونیست با ورود به خانه الطویل در منطقه «امالشرائط» واقع در شهر «البیره» در مرکز کرانه باختری، او را دستگیر و به محل نامعلومی منتقل کردند.
ارسال به دوستان
تشکیل کابینه جدید رژیم صهیونیستی در ساعات پایانی دیروز با چالش عدم همکاری فهرست عربی مواجه شد
آخرین فرصت لاپید
گروه بینالملل: روز گذشته در اثنای تحولات داخلی رژیم صهیونیستی درباره توافق یا عدم توافق احزاب این رژیم با «یائیر لاپید» بر سر تشکیل کابینه جدید، رسانههای این رژیم بزرگترین دغدغه سیاستمداران و صاحبنظران صحنه سیاسی اسرائیل را نحوه واکنش نتانیاهو به تشکیل کابینه جدید و پایان دوران 12 ساله نخستوزیریاش عنوان کردند. به هر روی آنچه مسلم است بر خلاف ادعاهای مطرح شده از سوی رسانههای صهیونیست درباره اینکه تشکیل کابینه به منزله پایان بحران سیاسی در این رژیم است، از آنجا که توافق احزاب برای تشکیل کابینه حول عبور از نتانیاهو است و اختلافاتی جدی بین ائتلافکنندگان وجود دارد، به نظر میرسد تشکیل کابینه جدید سرآغازی بر دور تازهای از بحرانهای امنیتی و سیاسی در این رژیم خواهد بود.
* تأثیر «لیست مشترک عربی» بر روند تشکیل کابینه
به گزارش «وطنامروز»، در شرایطی که صبح دیروز امید یائیر لاپید برای تشکیل کابینه با حمایت «بنی گانتس» رهبر حزب «آبی و سفید» افزایش یافته بود اما ساعاتی بعد انتشار خبری مبنی بر مخالفت لیست مشترک عربی برای همراهی با وی، گمانهها درباره از دست رفتن شانس لاپید برای تشکیل کابینه را تقویت کرد. عصر دیروز روزنامه صهیونیستی«ماکور ریشون» گزارش داد حزب «یش عتید» درخواست «لیست مشترک عربی» (ائتلاف اعضای عرب پارلمان رژیم صهیونیستی) برای پیوستن به ائتلاف تشکیل کابینه را نپذیرفته است. «ماکور ریشون» در این باره گزارش داد لاپید تا این لحظه و تنها چند ساعت مانده به پایان مهلتش برای تشکیل کابینه هنوز موفق به تشکیل یک ائتلاف نشده است. بر اساس این گزارش، در حال حاضر، لیست مشترک عربی یکی از موانع بزرگ بر سر راه تشکیل ائتلاف است. ماکور ریشون میگوید حزب «یش عتید» به ریاست یائیر لاپید درخواست «لیست مشترک عربی» برای پیوستن به ائتلاف تشکیل کابینه را رد کرده است. طبق این گزارش، چنین اختلافی، راهی به روی بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر فعلی رژیم صهیونیستی و حزب «لیکود» (حزب نتانیاهو) برای تشکیل کابینه باز خواهد کرد. در ادامه این گزارش ادعا شده نتانیاهو با درخواست «لیست مشترک عربی» درباره لغو یک قانون درباره اعطای اختیارات شهرکسازی موافقت کرده است.
* نگرانی از آتشافروزی نتانیاهو
دیروز در بحبوحه اخبار مربوط به تشکیل کابینه، نگرانیها درباره واکنش احتمالی نتانیاهو در این باره تشدید شد. این نگرانی به حدی رسید که برخی رسانهها همچون معاریو در گزارشهایی به احتمال وقوع درگیری جدیدی با نوار غزه و حتی اهداف دیگری در منطقه پرداختند؛ حوادثی که میدانداری آن را بنیامین نتانیاهو با هدف بر هم زدن روند جابهجایی قدرت به عهده خواهد داشت. این روزنامه عبریزبان به نقل از منابع آگاه در نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی خبر داد اگر احتمالهای جنگ و آتشبس را در مقابل هم قرار دهیم، احتمال وقوع مجدد درگیری نظامی با نوار غزه بسیار بیشتر از ادامه آتشبس است. «عاموس هارئیل» تحلیلگر ارشد روزنامه هاآرتص هم در این رابطه اعتراف کرد بنیامین نتانیاهو ثابت کرده است هرگاه در تنگنا قرار گیرد، با انجام اقدامات تحریکآمیز و کشاندن شرایط به سوی درگیری و جنگ، خود را از مهلکه نجات میدهد؛ امری که سپتامبر 2019 هم با ترور «بهاء ابوالعطا» فرمانده نظامی سرایا القدس (شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین) اتفاق افتاد. به اعتقاد این کارشناس انجام یک قتلعام یا ترور یک شخصیت بارز، از راهکارهایی است که ظاهرا نتانیاهو برای برهم زدن توافق فعلی برای سرنگون کردنش به آن فکر میکند.
* ترکیب کابینه آتی رژیم صهیونیستی
رادیو ارتش رژیم صهیونیستی در خبری که صبح دیروز چهارشنبه منتشر کرد به نقل از منابع آگاه خبر داد بنی گانتس، وزیر جنگ فعلی اسرائیل توافق خود را با یائیر لاپید، نخستوزیر مامور تشکیل کابینه نهایی کرده است و در این چارچوب توافق شد حزب آبی و سفید به رهبری گانتس وزارتخانههای جنگ، فرهنگ و ورزش، مهاجرت و جذب و ابتکار و علوم و فناوری را در کابینه جدید در اختیار داشته باشد. بر اساس طرحی که روزنامه یدیعوت آحارانوت در رابطه با کابینه نفتالی بنت منتشر کرده، اعضای کابینه بر اساس توافق شکل گرفته در چارچوب ائتلاف تغییر به این ترتیب هستند: نفتالی بنت نخستوزیر، یائیر لاپید معاون نخستوزیر و وزیر خارجه، بنی گانتس وزیر جنگ، آویگدور لیبرمن وزیر دارایی، گدعون سار وزیر دادگستری، ایلیت شاکید وزیر امور داخلی، وات ساشا بیتون وزیر آموزش، میراو میخائیلی وزیر ترابری، عمار بارلو وزیر جبهه داخلی، نیتزان هوروویتز وزیر بهداشت، تامارا زندبرگ وزیر محیطزیست، میکی لوی رئیس کنست، فریج عیساوی وزیر همکاری و اقدامات منطقهای، والف الکین وزیر مسکن، پنینا تیمانوشتا وزیر مهاجرت و جذب (مهاجران)، ناچمن شای وزیر (یهودیان در) خارج و میر کوهن وزیر کار و رفاه. در همین حال روزنامه هاآرتص هم در گزارشی شرایط بنیامین نتانیاهو را مانند شرایط دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا بعد از اعلام شکست در انتخابات توصیف کرد و افزود: همانگونه که ترامپ بعد از اعلام شکستش از تقلب در انتخابات سخن گفت، نتانیاهو هم دولت بنت را فریب بزرگ قرن توصیف میکند و تاکید دارد لاپید یکی از راستگراترین شخصیتهای اسرائیل است اما توانسته چپگرایان را فریب داده و وارد کابینه خود کند.
***
اسحاق هرتزوگ رئیس رژیم صهیونیستی شد
نمایندگان پارلمان رژیم صهیونیستی در جلسهای با ۸۷ رأی موافق، رئیس سابق حزب کارگر را به عنوان رئیس جدید این رژیم انتخاب کردند. «اسحاق هرتزوگ» رئیس پیشین حزب کارگر رژیم صهیونیستی دیروز (چهارشنبه) با رأی نمایندگان پارلمان (کنست) به عنوان رئیس جدید این رژیم انتخاب شد. به نوشته رسانههای صهیونیستی، اعضای کنست در جلسه دیروز با ۸۷ رأی موافق، با انتخاب هرتزوگ به عنوان رئیس جدید رژیم جعلی اسرائیل موافقت کردند. ۲۶ نماینده به رقیب وی رأی دادند. وی که هماکنون ریاست سازمان غیردولتی «یهودیان برای اسرائیل» را برعهده دارد، پسر «حییم هرتزوگ» رئیس اسبق رژیم صهیونیستی است. حییم هرتزوگ از سال ۱۹۸۳ تا ۱۹۹۳، 2 دوره عهدهدار ریاست این رژیم بود. اسحاق هرتزوگ ۶۱ ساله، جایگزین «رووین ریولین» ۸۱ ساله در ریاست رژیم صهیونیستی میشود که بعد از 7 سال حضور در این منصب، در نهایت ۹ جولای به کار خود خاتمه میدهد. وی در انتخابات درونپارلمانی برای تکیه زدن بر صندلی ریاست این رژیم، با «میریام پرتز» - زن معلمی که بدون سابقه سیاسی در این انتخابات نامزد شده بود - رقابت سادهای داشت. هرتزوگ یازدهمین رئیس رژیم جعلی اسرائیل خواهد بود. یکی از دبیران روزنامه «جروزالمپست» در صفحه توئیتر خود دیروز را برای رژیم صهیونیستی حائز اهمیت دانسته و نوشت: «اسرائیل بهمدت ۱۲ سال یک نخستوزیر، به مدت ۷ سال یک رئیس و سازمان موساد نیز بهمدت ۵ سال یک رئیس داشته است. تقریبا همه آنها امروز تغییر میکنند». روزنامه «هاآرتص»، درباره هرتزوگ نوشته، او - که 3 سال نیز نماینده تلآویو در سازمان ملل بوده - به طبقه اشرافی رژیم صهیونیستی بسیار نزدیک است اما ۱۵ سال را در کنست به عنوان نماینده حزب کارگر گذراند و ۵ سال پایانی نیز رئیس این حزب بود.
ارسال به دوستان
آرایش احزاب عراقی برای انتخابات اکتبر
گروه بینالملل: در فاصله 4 ماه مانده تا انتخابات پارلمانی عراق که بیم و امیدهای زیادی را برای آینده عراق در خود جای داده است، به نظر میرسد آرایش سیاسی احزاب و ائتلافها در حال شکلگیری نهایی است.
* ثبتنام 267 حزب عراقی برای انتخابات
به گزارش «وطنامروز»، کمیساریای عالی مستقل انتخابات عراق تاکید کرد زمان تعیین شده یعنی دهم اکتبر، حتمی و غیرقابل تغییر است، زیرا انتخابات آینده برای ثبات کشور و نشان دادن اراده رایدهندگان از طریق صندوقهای رای حائز اهمیت بسیار است. بر این اساس قرار است 44 ائتلاف سیاسی عراقی از جمله 267 حزب که همگی مجوز دارند، در انتخابات آینده رقابت داشته باشند. تعداد نامزدها حدود ۳ هزار و 523 نفر است که یکهزار و ۲ نفر آنان از سوی ائتلافها هستند و یکهزار و 634 نفر از سوی احزاب دیگر معرفی شدهاند. نامزدهای مستقل نیز بالغ بر 887 نفر هستند. همچنین از کل نامزدها، سهمیه زنان 25 درصد در نظر گرفته شده است و تعداد نامزدهای زن 936 نفر است.
* شیعیان با 5 ائتلاف انتخاباتی
ائتلاف «فتح» به رهبری هادی العامری و قیس الخزعلی، ائتلاف «دولت قانون» به رهبری نوری المالکی (نخستوزیر پیشین عراق) که جنبش اراده و حزبالله عراق و جنبش جوانان و برخی گروههای وابسته به حزب الدعوه جزء این ائتلاف هستند، ائتلاف «نیروهای دولت ملی» به رهبری عمار حکیم که حیدر العبادی (نخستوزیر سابق عراق) رهبری شورای ریاستی آن را بر عهده دارد، «جریان صدر» به رهبری مقتدا صدر که بدون شریک (سیاسی) وارد رقابت انتخاباتی خواهد شد و ائتلاف «تصحیح» به رهبری همام حمودی که شامل مجلس اعلای اسلامی و سازمان عمل اسلامی میشود، ۵ ائتلاف شیعی حاضر در انتخابات پیش رو هستند.
* مهمترین ائتلافهای عربی شیعه برای رقابت در انتخابات
مهمترین جریانهای سنی در رقابتهای انتخاباتی شامل ائتلاف «العزم» به ریاست خمیس الخنجر (رئیس طرح عربی) با مشارکت شخصیتهایی مانند سلیم الجبوری، خالد العبیدی، جمال الکربولی (اخیرا به دلیل مظنون بودن به فساد بازداشت و سپس آزاد شد)، مثنى السامرائی، احمد الجربا و قاسم الفهداوی (وزیر سابق برق)، ائتلاف «تقدم:پیشرفت» به ریاست محمد الحلبوسی (رئیس کنونی پارلمان عراق)، ائتلاف «طرح ملی برای نجات» به ریاست اسامه النجیفی و مشارکت سایر شخصیتهای سیاسی از استان نینوا که سرشناسترین آنان خالد سلطان، فرزند سلطان هاشم (وزیر دفاع زمان رژیم سابق عراق) و ائتلاف «ملی» به رهبری ایاد علاوی که اعضای آن را اسلامگرایان و لائیکها و سایر نیروهای سنی تشکیل میدهند، هستند.
* گروههای کرد و عشایر
نیروهای کرد نیز با ۲ فراکسیون در انتخابات شرکت خواهند کرد که شامل ائتلاف کردستان به ریاست لاهور شیخ جنگی از اعضای ارشد ائتلاف کردستان و متشکل از اتحاد میهنی کردستان و جنبش تغییر و همچنین فراکسیون حزب دموکراتیک کردستان است. همچنین فهرست جنبشهای سیاسی که بارزترین فهرست آن «خانه ملی» و «اتحادیه کار و حقوق عراق» و «جنبش امتداد» و نیز «اتحادیه عراق» است هم در این انتخابات رقابت خواهند کرد. همچنین گفته میشود شخصیتهایی از طیفهای مختلف شامل عشایر، چهرههای دانشگاهی و از شوراهای منحل شده استانها و نیز چهرههای ورزشی و برخی وزیران و نمایندگان سابق و کنونی و برخی سیاستمداران مستقل در بیشتر استانهای عراق به شکل مستقل در انتخابات آینده شرکت خواهند کرد.
انتخابات پارلمانی عراق قرار بود ماه ژوئیه برگزار شود اما کمیساریای عالی مستقل انتخابات به دلیل عدم آمادگی فنی و نیز شیوع کرونا از دولت عراق خواست انتخابات را تا دهم اکتبر (۱۸ مهر) به عنوان زمان نهایی برگزاری انتخابات به تاخیر بیندازد. تصمیم کمیساریای عالی مستقل انتخابات عراق و محروم شدن عراقیهای خارج، از مشارکت در این انتخابات، بحث و جنجال زیادی در محافل مختلف عراق ایجاد کرد. در پی آن کمیساریای عالی انتخابات در بیانیهای اعلام کرد با موانع متعدد فنی، مالی، قانونی و بهداشتی از جمله زمان کوتاه باقیمانده تا برگزاری انتخابات روبهرو شد و این مدت برای صدور و نوسازی کارتهای پایومتری و مدارک رایدهندگان کافی نیست. همچنین وزارت خارجه عراق اعلام کرد شیوع کرونا مانع ثبت مدارک رایدهندگان در مقرهای دیپلماتیک خارج از عراق شده است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
تلفات 2 انفجار کابل به 10 کشته و 13 زخمی رسید
به گفته مقامات امنیتی کابل، در نتیجه وقوع 2 انفجار پیاپی در این شهر، 10 غیرنظامی کشته و 13 تن زخمی شدند. پلیس کابل اعلام کرد در پی ۲ انفجار جداگانه در این شهر 10 غیرنظامی کشته و 13 تن دیگر زخمی شدند. «فردوس فرامرز» سخنگوی پلیس کابل به روزنامه ۸صبح گفت چگونگی وقوع این دو انفجار در دست بررسی است. به گفته فرامرز، این دو انفجار سهشنبه شب، یازدهم خرداد، در فاصله زمانی یک ساعت از هم به وقوع پیوست. انفجار اول ساعت ۷:۱۵ در منطقه سرکاریز و انفجار دوم ساعت ۸:۱۵ شب کمی دورتر از محل انفجار اول در کوچه الماس غرب در منطقه گولایی دواخانه رخ داد. سیدحمید روشن، معاون سخنگوی وزارت کشور افغانستان نیز گفت انفجار نخست مقابل مسجد اهلبیت، در نزدیکی منزل محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان رخ داده است. منزل محقق در منطقه سرکاریز حوزه سوم امنیتی شهر کابل قرار دارد. چنانکه پلیس اعلام کرده است، این 2 انفجار غیرنظامیانی را که سوار بر خودروهای مسافری بودند، هدف قرار داده است. مسؤولیت این انفجارها را تاکنون فرد یا گروهی بر عهده نگرفته است. این 2 انفجار حدود 3 هفته پس از حمله خودروی بمبگذاری شده به مدرسه سیدالشهدا در غرب کابل رخ داده است. در آن حمله ۹۰ نفر شهید و بیش از ۲۴۰ نفر زخمی شدند. بیشتر قربانیان دانشآموزان دختر بودند که تازه از مدرسه تعطیل شده بودند.
***
ترامپ: ماه آگوست رئیسجمهور میشوم!
بر اساس گزارش یک خبرنگار نشریه نیویورکتایمز، دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا خطاب به «چند نفر» گفته «تا ماه آگوست» مجددا عنوان ریاستجمهوری آمریکا را پس میگیرد! به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا که در آخرین رقابت انتخابات ریاستجمهوری برابر جو بایدن شکست خورد، از پذیرش نتیجه این انتخابات که نوامبر ۲۰۲۰ برگزار شد خودداری کرده و همچنان به ادعاهای خود درباره اینکه پیروزی بایدن در این انتخابات در نتیجه تقلب گسترده بوده، ادامه میدهد. مگی هابرمان، خبرنگار نشریه نیویورکتایمز در یک توئیت که در ضمیمه آن ویدئویی از یک گزارش سیانان درباره درخواست جنجالی اخیر مایکل فلن، مشاور امنیت ملی دولت سابق آمریکا برای وقوع کودتای مشابه با کودتای میانمار در آمریکا قرار داشت، نوشت: ترامپ به چند نفر از کسانی که با آنها در ارتباط است گفته انتظار دارد تا ماه آگوست مجددا در سمت ریاستجمهوری منصوب شود. هابرمان در ادامه متذکر شد قرار نیست این اتفاق «در یک خلأ رخ دهد» و به این اشاره کرد چطور ترامپ «با امکان صدور کیفرخواست از سوی دادستان منهتن مواجه شود». این خبرنگار نیویورکتایمز تاکید کرد رئیسجمهور سابق آمریکا «تمرکز مطلق» روی بازشماری آرای انتخابات داشته است.
***
تداوم حمایت فرانسه از ارمنستان در تحولات قرهباغ
رئیسجمهور فرانسه حین استقبال از کفیل نخستوزیری ارمنستان در پاریس، خواستار خروج نیروهای جمهوری آذربایجان از خاک ارمنستان شد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، «امانوئل مکرون» هنگام استقبال از «نیکل پاشینیان» کفیل نخستوزیری ارمنستان در کاخ الیزه گفت: «نیروهای جمهوری آذربایجان باید قلمرو ارمنستان را ترک کنند». مکرون افزود: «تعیین مرز بین 2 کشور باید منحصراً در چارچوب مذاکره انجام شود و فرانسه آماده تسهیل گفتوگوهاست». مکرون همچنین خواستار محافظت از میراث فرهنگی مسلمانان و مسیحیان در قرهباغ شد. این در حالی است که یک دیپلمات ارشد انگلیس نیز سهشنبه به طرفین توصیه کرد نیروهای خود را به مرزهای مشخص شده منتقل کنند. «وندی مورتون» معاون اروپا و آمریکای وزارت خارجه انگلیس در توئیتی در این زمینه نوشت: «عمیقاً نگران تنشهای مستمر در مرز ارمنستان و جمهوری آذربایجان هستیم. انگلیس از هر دو طرف میخواهد سریعاً نیروها را به عقب رانده، از اقدامات تشدیدکننده و مینگذاریهای جدید خودداری کرده و بدون تعیین پیششرط درباره تعیین مرز، مذاکرات سازنده انجام دهند». در تازهترین تحول بین باکو و ایروان، وزارت دفاع جمهوری آذربایجان دوشنبه از رهگیری و به زمین نشاندن یک پهپاد ارتش ارمنستان خبر داد.
***
روسیه: رزمایش ناتو را زیر نظر داریم
نماینده رسمی دپارتمان نظامی روسیه گفت: وزارت دفاع روسیه، مراحل آمادهسازی و اجرای رزمایش دریایی ناتو را رصد میکند و در صورت لزوم واکنش مناسب نشان خواهد داد. ایگور کوناشنکوف روز چهارشنبه گفت: وزارت دفاع فدراسیون روسیه از نزدیک بر آمادهسازی و اجرای رزمایش اوکراین و آمریکا که با مشارکت کشورهای ناتو در حال انجام است، نظارت دارد و در صورت لزوم، به منظور تأمین امنیت نظامی فدراسیون روسیه واکنش مناسب نشان خواهد داد. وی خاطرنشان کرد: این رزمایش از نظر وضعیت حوزههای دریایی، از مرزهای واقعی فعالیت نظامی آن بسیار فراتر از بخش اوکراین دریای سیاه است. وزیر دفاع روسیه نیز پیشتر گفته بود: آمریکا و ناتو در دریای سیاه با اقدامات تحریکآمیز خود وضعیت منطقه را متشنج و پرتنش کردهاند. سرگئی شویگو گفته بود: اوضاع راهبردی در جنوب غرب روسیه به خاطر تلاش برخی کشورها برای افزایش حضور نظامی خود متشنج و پرتنش شده است. به گفته وزیر دفاع روسیه، دولت اوکراین همچنان برای بیثبات کردن اوضاع تلاش میکند. پیشتر هم در سال جاری ناتو در این منطقه رزمایش بزرگی را اجرا کرده بود. اختلافات ناتو و روسیه در سال جاری بر سر مسائلی نظیر کریمه، اوکراین و ناوالنی (منتقد دولت روسیه) بشدت افزایش پیدا کرده است.
ارسال به دوستان
تأکید حزبالله لبنان بر ضرورت تشکیل دولت
گروه بینالملل: معاون دبیرکل حزبالله لبنان ضمن اشاره به نقش محوری مقاومت در محافظت از این کشور مقابل توطئههای رژیم اشغالگر صهیونیستی اعلام کرد تنها راه نجات کشور تشکیل دولت است. به گزارش «وطنامروز» به نقل از روزنامه البناء، «شیخ نعیم قاسم» معاون دبیرکل حزبالله لبنان در سخنانی به مناسبت عید مقاومت و آزادی در نشست علمای مسلمان لبنان، به پرونده سیاسی این کشور پرداخت و گفت: تنها راه برای نجات کشور تشکیل دولت است و بدون دادن امتیازات متقابل میان طرفهای مربوط به نفع ملت نمیتوان دولت را تشکیل داد. معاون دبیرکل حزبالله لبنان تصریح کرد: شرایط کشور به گونهای است که نمیتواند مسائل فرقهای و اعمال فشار به قیمت گرسنگی و درد مردم را تحمل کند. شیخ نعیم قاسم در ادامه تأکید کرد: مدتها قبل گفتیم مشکل تشکیل دولت کاملا داخلی است و مهمترین چیزی که مانع تکمیل این پرونده میشود، تسویه حسابهای داخلی بر اساس اختلافات فرقهای است که بهای آن را کشور و شهروندان میپردازند. وی گفت: ما اکنون فرصت داریم و باید حرکت کنیم و اگر طرفهای مربوط برای تشکیل دولت اقدام کنند، به نفع همه است. من اکنون میپرسم کدام یک بهتر است؛ کشوری بدون دولت با بحرانهای انباشتهشده و خطرناک یا کشوری با یک دولت پایدار که امکان جبران و ترمیم برخی مسائل با آن وجود دارد؟ این مقام حزبالله افزود: 25 مه لبنان را از نقطه ضعف به قوت و از اشغال به آزادی و از تحمیل سیاستهای آمریکا و رژیم صهیونیستی به سمت کشوری مستقل منتقل کرد. رژیم اسرائیل بر مبنای تجاوز و اشغالگری و جنایت بنا شده و همواره در حال توطئهچینی برای حمله و جنگ جهت گسترش اشغالگری خود است. وی اظهار داشت: مقاومت تنها برای مزارع شبعا و تپههای کفرشوبا نیست، بلکه برای محافظت از لبنان در برابر تهدیدهای رژیم اشغالگر صهیونیستی است که همواره از مقامات این رژیم میشنویم و اگر مقاومت و سایر نیروهای لبنانی نباشند، رژیم اشغالگر صهیونیستی مجددا بخشهایی از خاک لبنان را اشغال میکند و هر کس را که در برابر آن بایستد میکشد و خانهها و روستاها را ویران میکند. شیخ نعیم قاسم ادامه داد: اگر قدرت بازدارندگی مقاومت نبود، اسرائیل سال 2006 عقبنشینی نمیکرد. مقاومت سپر لبنان و پشتیبان ارتش ملی آن است و هرگز جایگزینی برای دولت و کشور نبوده است و هیچگونه جاهطلبی برای سرمایهگذاری روی نیروهای نظامی داخلی ندارد. همچنین مقاومت قدرت خود را افزایش میدهد تا همواره در موضع بازدارندگی و آمادگی برای دفاع از کشور باشد. آن دورهای که اسرائیل گزینههای خود را تحمیل میکرد، گذشته است و این رژیم دیگر نمیتواند به اشغالگریهای خود مشروعیت ببخشد. معاون دبیرکل حزبالله لبنان در پایان تأکید کرد: نبرد «شمشیر قدس» ثابت کرد آزادسازی قدس نزدیکتر از هر زمان دیگری است و این نبرد نقطه عطفی به سوی آزادی کامل قدس به اذن خداوند متعال بود. نبرد شمشیر قدس همچنین معادلات و گزینههای جدیدی در درگیریها به وجود آورد.
ارسال به دوستان
گلوبالتایمز: ارتش چین باید آماده نبرد اتمی با آمریکا شود
گروه بینالملل: یک نشریه چینی با اشاره به افزایش تنش بین پکن و واشنگتن نوشت: تقویت زرادخانه اتمی چین با توجه به تشدید نیاز به مهار راهبردی آمریکا بسیار مهم است.
به گزارش «وطنامروز»، همزمان با تداوم تنش بین آمریکا و چین و اتهامزنیهای مقامهای ارشد آمریکایی علیه پکن، یک نشریه دولتی چین تقویت برنامه اتمی این کشور را برای بازدارندگی راهبردی برابر ایالات متحده امری حیاتی دانست. روزنامه انگلیسیزبان «گلوبالتایمز» در تحلیل خود نوشته است: تظاهرات در هنگکنگ و تایوان، بیماری کرونا و اتهامات علیه چین در زمینه نسلکشی مسلمانان اویغور، اختلافات عمیقتری را در روابط متشنج چین و ایالات متحده موجب شده است.
پکن یکی از مهمترین نگرانیهای آمریکاست و «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا تلاش کرده لحنی سختگیرانه در قبال آن اتخاذ کند، در عین حال چین بسیاری از اقدامها و اظهارات آمریکا را تجاوز به حاکمیت خود میداند. به نوشته این روزنامه، تشدید سخنان تحریکآمیز و رزمایشهای ۲کشور باعث نگرانی درباره یک جنگ احتمالی شده و باید برای تشدید رقابت بین چین و ایالات متحده آماده شد. با توجه به این موارد، شمار کلاهکهای اتمی چین باید به میزانی برسد که نخبگان ایالات متحده را در صورت داشتن ایده درگیری نظامی با چین مشغول به خود کند. این روزنامه از افزایش سریع تعداد کلاهکهای اتمی و ساخت موشکهای بالستیک قارهپیمای «دانگ فنگ-۴۱» حمایت کرد. این نشریه در بخشی دیگر به منشأ اختلافات بین ۲طرف پرداخت و نوشت: قبل از اینکه بایدن خشم چین را درباره منشأ ویروس کرونا برانگیزد، تنشها بر سر عبور یک ناو جنگی آمریکایی از تنگه تایوان افزایش یافت. ارتش آمریکا بر این عقیده بود تردد کشتی مطابق قوانین بینالمللی است و تعهد ایالات متحده به اقیانوس هند و اقیانوس آرام را نشان میدهد. با این حال، چین آن را تهدیدی در کنترل خود بر تایوان دانسته و ایالات متحده را به دلیل به خطر انداختن صلح و ثبات منطقه متهم کرده است. گلوبالتایمز در خاتمه نوشت، تقویت زرادخانه اتمی چین با توجه به تشدید مهار راهبردی آمریکا بسیار مهم بوده و تقویت بنیه نظامی، سنگ بنای بازدارندگی راهبردی چین مقابل آمریکاست. چندی قبل نیز رسانهها از تجهیز نیروی دریایی چین به زیردریایی جدید مجهز به موشکهایی که قادر به هدف قرار دادن سراسر خاک آمریکا هستند، خبر دادند. به نوشته روزنامه «چاینا مورنینگ پست» زیردریایی اتمی جدید چین که اخیرا رونمایی شد، مجهز به موشکهای بالستیکی است که میتوانند سراسر خاک آمریکا را هدف قرار دهند. زیردریایی جدید اتمی چین «تایپ ۰۹۹» است و موشکهای بالستیک آن اهدافی در فاصله ۱۰ هزار کیلومتری را منهدم میکنند. به گفته یک منبع نظامی، زیردریایی جدید اتمی چین مجهز به قدرتمندترین موشک بالستیک زیردریایی (SLBM) و قادر به ضربه به سراسر ایالات متحده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|