|
زلزله 2/5 ریشتری صالحآباد ایلام خسارت جانی نداشت
زلزلهای به قدرت 2/5 ریشتر دیروز ایلام را لرزاند. مدیرکل مدیریت بحران استانداری ایلام صبح دیروز گفت: تیمهای ارزیاب به این بخش اعزام شدهاند و در حال بررسی خسارتهای احتمالی هستند ولی تاکنون خوشبختانه این زمینلرزه خسارت جانی نداشته است. آیت قیصربیگی افزود: بهرغم ارسال اکیپهای امداد و نجات هنوز خبری از خسارت احتمالی گزارش نشده است.
ارسال به دوستان
در روز نخست آتشسوزی مهیب پالایشگاه تهران هیچ یک از مدیران شهری برای مدیریت میدانی در محل حادثه حاضر نشدند
پایتخت بدون مدیریت میدانی!
عضو سابق شورای شهر تهران در گفتوگو با«وطنامروز»: روحیه ایثار و جهاد در مدیران فعلی شهر دیده نمیشود
عصر چهارشنبه (12 خرداد) ساعت 19 خبرهایی مبنی بر حریق در پالایشگاه نفت تهران مخابره شد. این آتشسوزی همراه با انفجار طبق گفته منصور درجاتی، مدیرکل بحران استانداری تهران بر اثر نشت یکی از لولههای خطوط انتقال در داخل پالایشگاه نفت تهران رخ داد.
ابعاد این سانحه به حدی بزرگ بود که توان کنترل آن از دست سیستم آتشنشانی پالایشگاه و شهرری خارج بود و باید نیروهای آتشنشانی تهران برای مهار آن دست به کار میشدند، به نحوی که به گفته سیدجلال ملکی، سخنگوی سازمان آتشنشانی تهران، ١٠ ایستگاه از سازمان آتشنشانی تهران برای مهار این آتشسوزی مامور شده و در این رابطه حدود ۶٠ دستگاه خودرو و ١٨٠ آتشنشان به محل حادثه اعزام شدند.
با این حجم از اعزام نیرو به محل وقوع حادثه عملا مدیریت میدانی مهار آتش در اختیار تهران قرار گرفت تا از پیشرفت آتش و سرایت آن به دیگر بخشها که در صورت درگیر شدن با آتش از پتانسیل بالایی برای ایجاد بحرانی دیگر برخوردار بودند، جلوگیری به عمل آمد. تصاویر منتشر شده از ابعاد مختلف این حادثه نشان از تلاش طاقتفرسای کارکنان خدوم آتشنشانی داشت، هرچند در کنار تمام این تلاشها یک بار دیگر جای خالی مدیریت میدانی مدیران شهری و مسؤولان دولتی نمایان شد و مدیران یا به محل حادثه نرسیدند یا اگر هم رسیدند بسیار دیر این اقدام انجام شد. تصاویر این حادثه حکایت از آن داشت که آتشنشانان بعد از ساعتها جدال با آتش و دود، تنها محل استراحتشان موزاییکهای حواشی پالایشگاه بود و مدیریت شهری فارغ از سختی پیشآمده برای نیروهای تحت امرش، با یک روز تاخیر در محل حادثه حضور یافت؛ این در حالی است که پیش از این در حوادثی همچون پلاسکو و آبگرفتگی مترو، مدیران شهری دوره چهارم در نخستین ساعات وقوع حادثه خود را به محل حادثه رسانده و مدیریت میدانی جهت رفع موانع برای اجرای هرچه موثرتر عملیات را بر عهده گرفته بودند.
علاوه بر پای کار نبودن شهردار و نمایندگان شورای شهر در نخستین ساعات آتشسوزی پالایشگاه نفت تهران، جای خالی مسؤولان وزارت نفت نیز در این حادثه بخوبی احساس شد؛ هر چند بیژن زنگنه به عنوان وزیر نفت صرفا با نگارش متنی در صفحه شخصی خود در توئیتر در این باره واکنش نشان داد و از زحمات آتشنشانان تقدیر به عمل آورد. وی در پیام توئیتری خود نوشت: «آتشسوزی در مخزن ضایعات نفتی پالایشگاه تهران با موفقیت مهار شد و این پالایشگاه به مدار تولید بازگشت. شغل آتشنشانی سراسر از خودگذشتگی، ایثار و فداکاری است. از تلاش دستاندرکاران این عملیات بویژه آتشنشانهای فداکار تشکر میکنم. جا دارد از نقش موثر مدیران شرکت پالایش و پخش و همکاران پالایشگاه تهران که در این حادثه بخوبی به انجام وظایف خود پرداختند و نیز از همکاران انتظامی، امنیتی و قضایی که فضای مناسبی را در شرایط آتشسوزی برای مسؤولان فراهم کردند صمیمانه تشکر کنم. باید در اسرع وقت علل این حادثه بررسی و مستندسازی و از تکرار این قبیل حوادث جلوگیری شود». حال این سوال مطرح است: آیا در صورت وقوع چنین حوادثی، مدیران شهری و دولتی صرفا نقش یک ناظر را دارند یا باید با ورود به میدان عمل شرایط را برای مدیریت بحران فراهم و تبعات ناشی از حادثه را به کمترین حد خود برسانند؟ در حادثه اخیر جای خالی مدیران سبب شد موجی از نگرانی در شهر تهران ایجاد و در پی آن صفهای چند صد متری از خودروها برای دریافت بنزین در جایگاههای مختلف تشکیل شود.
*جای خالی مدیران جهادی در شهر
آتشسوزی پالایشگاه تهران نشان داد مدیران تراز اول شهری در زمان وقوع بحران، مدیریت میدانی را از نزدیک پیگیر نیستند، چرا که هیچکدام از مدیران شهری و شهردار تهران از همان ابتدای حریق در محل حضور نداشتند.
ابوالفضل قناعتی، عضو سابق شورای شهر تهران در گفتوگو با «وطنامروز» گفت: شهر مدیریت دلسوز و کارآمد میخواهد بویژه اینکه حادثهای در شهر اتفاق بیفتد که همه شهروندان نگران شوند. در چنین شرایطی مدیران شهری باید در همان ساعات اولیه مدیریت میدانی را برای رفع مشکلاتی همچون مهار آتشسوزی که هفته گذشته در پالایشگاه تهران رخ داد، در دست بگیرند و در محل حضور یابند.
وی با بیان اینکه مدیریت شهری پایتخت از همان روزهای اول مشخص بود که کارآمدی چندانی ندارند، افزود: آتشسوزی مهیبی که در پالایشگاه تهران اتفاق افتاد نشان داد این مدیران حتی حاضر نشدند در ساعات ابتدایی آتشسوزی به محل وقوع حادثه بیایند و از نزدیک مدیریت اطفای حریق را در دست گیرند و فقط آتشنشانان جان بر کف بودند که برای مهار این آتشسوزی پرخطر دل به آتش زدند.
قناعتی تصریح کرد: اکنون که روزهای پایانی مسؤولیت مدیران شهری است، انگیزه چندانی برای مدیریت شهر ندارند و بخشی از آنها به جای توجه به شهر به دنبال تهیه لیست انتخاباتی هستند.
عضو سابق شورای شهر تهران تصریح کرد: روحیه ایثار و جهاد در مدیران فعلی شهر دیده نمیشود، چرا که آنها با آتش گرفتن پالایشگاه تهران حاضر نشدند در ساعات اولیه صندلیهای خود را ترک کرده و به محل حادثه بروند.
وی در ادامه به بحث تامین تجهیزات مدرن آتشنشانی اشاره کرد و افزود: سازمان آتشنشانی نیازمند بهروزرسانی تجهیزات است؛ تجهیزات مدرنی که با استفاده از آن مانع از گسترش آتش در زمان حریق احتمالی شود، به عنوان مثال اکنون نردبانهای آتشنشانی وسیلهای مناسب و کارساز برای تسهیل فرو نشاندن آتش در ساختمانهای بلندمرتبه نیست.
قناعتی تاکید کرد: در دوره ششم، مدیریت شهری تهران باید تهیه هلیکوپتر با امکاناتی چون نازل آبپاش از راه دور را در دستور کار قرار دهد، چرا که امکانات آتشنشانی پاسخگوی مهار آتش در ساختمانهای بلند نیست.
عضو سابق شورای شهر گفت: در طول 4 ساله مدیریت شهری هیچ اقدامی برای بهروزرسانی تجهیزات آتشنشانی نشد، از اینرو در شورای ششم باید بهروزرسانی تجهیزات آتشنشانی در دستور کار قرار گیرد تا با برخورداری از امکانات آتشنشانی مدرن در صورت وقوع آتش، مهار آن چند روز به طول نینجامد.
***
رئیس شورای عالی استانها: کارنامه مدیریت شهری قابل دفاع نیست
شهر تهران با توجه به ۴ سال عقب ماندن در اجرای پروژههای عمرانی با چالشی اساسی روبهرو است، لذا شورای شهر ششم برای جبران این خلأ نیاز به تلاش شبانهروزی در این بخش دارد. حال سوال این است: چرا این خلأ با وجود همگرایی دولت و شورای شهر ایجاد شد و شورای پنجم نتوانست کارنامه موفقی به خود اختصاص دهد؟ وضعیت کنونی شورای پنجم نسبت به ادوار گذشته خود چگونه است؟
در پاسخ به این سوالات علیرضا احمدی، رئیس شورای عالی استانها گفت: سطح خدمات در دوره قبل با این دوره از مدیریت شهری قابل قیاس نیست. این را من نمیگویم؛ از همه مردم میشود سوال کرد که چه اتفاقی امروز در حوزه پروژههای فرهنگی- اجتماعی، احداث فرهنگسراها و... رخ داده و در رابطه با هوشمندسازی تهران، که دوستان در این دوره ادعاهای زیاد در این بخش دارند، چه اقدامی شده است؟
وی ادامه داد: در هوشمندسازی شهر، مدیریت شهری قبلی آمد دفتر خدمات الکترونیک شهری را راهاندازی کرد که مردم بدون مراجعه به شهرداری به این دفاتر مراجعه میکنند و بهسرعت و به صورت الکترونیکی کارهایشان انجام میشود، این در حالی است که مسؤولان شهری این دوره (شورای پنجم) در این بخش تنها وعده دادهاند. این مقام مسؤول بیان کرد: فعالیتهای جهادی که در شهر تهران دوره قبل انجام شده برای همه عیان است که این مساله را میتوان در اجرای پروژهها لمس کرد؛ با این توضیحات و قیاس دوره قبل با دوره پنجم، باید گفت در این دوره کار ویژه و خاصی انجام نشده است. یکی از دلایل این مساله را باید در انتخاب اشتباه شهردار تهران دانست، چرا که افرادی که در این فرآیند انتخاب شدند نتوانستهاند شرایط را مثل گذشته ادامه بدهند و وقتی برای شهر تصمیم درستی گرفته نمیشود و انتخاب شهردار بر اساس نگاه سیاسی باشد، خروجی مناسبی را در پی نخواهد داشت. وی ادامه داد: در انتخاب شهردار باید به تفکر انقلابی و پایبندی به موازین و چارچوبهای انقلابی توجه کرد. تفکر انقلابی، مدیر را به خدمت سوق میدهد. انتخاب شهردار با نگاه سیاسی و البته ناکارآمد، مشکل اصلی پایتخت در دوره پنجم شورا محسوب میشود که شرایط فعلی را به وجود آورده است؛ فردی باید مسؤولیت شهر را به عهده داشته باشد که به موضوعات مختلف اشراف کامل داشته باشد. احمدی تاکید کرد: اگر برداشت سیاسی نشود میخواهم بگویم کارنامه مدیریت شهری تهران در این دوره غیرقابل دفاع است؛ نه پروژهای کلید خورد و نه خدماتی اضافه شد که نظرسنجیهای مردمی نیز گواهی بر این مساله است. مردم عملکرد مدیران شهری گذشته را به یاد دارند؛ روزهای که پروژههای فاخر در شهر اجرا شد و هماکنون خبری از آن پروژهها نیست.
ارسال به دوستان
ستاد اجرایی فرمان حضرت امام رزمایش «احسان امام خمینی» را برگزار کرد
توزیع یک میلیون بسته معیشتی بین آسیبدیدگان کرونا
به همت بنیاد احسان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) یک میلیون بسته معیشتی و غذایی در ششمین مرحله رزمایش همدلی و احسان برای توزیع بین خانوارهای آسیبدیده از کرونا به سراسر کشور ارسال شد. به گزارش «وطنامروز»، صبح روز شنبه در ایام سالگرد رحلت جانسوز معمار و رهبر فقید انقلاب اسلامی و در جوار بارگاه نورانی حضرت امام خمینی(ره)، با حضور مسؤولان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، آیین رزمایش «احسان امام خمینی» برگزار شد. معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و نام بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی، گفت: ستاد اجرایی با فرمان حضرت امام(ره) و با هدف رسیدگی به وضع محرومان سراسر کشور شکل گرفته و این ستاد به عنوان میراث ارزشمند و کارآمد آن امام فرزانه، همواره خود را خادم مستضعفان و همان کسانی که به فرموده حضرت امام صاحبان اصلی این انقلاب و کشور هستند میدانسته و میداند. علی عسگری افزود: پس از رحلت امام و آغاز سکانداری انقلاب به دست توانمند مقام معظم رهبری، دغدغه و تأکید همیشگی ایشان به همه مدیران کشور بویژه مسؤولان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، مراقبت و حفظ پایبندی به همان خطوط ترسیمشده توسط امام و تلاش بیوقفه برای ایجاد عدالت در همه زمینهها از جمله در بخش آموزش، درمان، اشتغال، امکانات رفاهی و ورزشی و سایر خدمات بوده است. وی با اشاره به بخشی از خدمات این ستاد در سالهای اخیر افزود: هر جا در کشور، مردم به مشکل و معضلی برخوردند و احساس شد گرفتاری در سطحی به وجود آمده که سایر بخشها از پس آن برنمیآیند، تمام بخشهای ستاد اجرایی فرمان حضرت امام با دستور ریاست این ستاد موظف به ورود با تمام توان و با مدل جهادی و مردمی برای رفع آن معضل شدهاند؛ چه در بحث احداث مدرسه و مسجد و مسکن محرومان، چه در بحث توزیع نوشتافزار و تبلت و ارائه پلتفرم برای آموزش از راه دور در مناطق کمبرخوردار، چه در بحث احداث و تجهیز بیمارستان و مراکز درمانی و تلهمدیسین و ارائه خدمات درمانی رایگان برای زوجهای نابارور و کودکان ناشنوا و بیماریهای خاص، چه در بحث امدادرسانی هنگام بروز بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله و چه در بحث توزیع میلیونها بسته معیشتی و پروتئینی و بهداشتی و جهیزیه.
به گفته وی، همچنین در بحث اشتغالزایی و اجرای صدها هزار طرح اجتماعمحور و خرد و خانگی و کمک به تأمین امنیت زنجیره غذایی کشور و آبرسانی و احیای روستاها و در یک سال اخیر هم در بحث ماسک و کیت تشخیص و تجهیزات مدرن بیماران تنفسی و در نهایت واکسن ایرانی کرونا خدمات زیادی انجام شد که همگی محصولات استراتژیک و تحریمی بودند که اگر ستاد اجرایی فرمان حضرت امام درباره تولید و تأمین برخی از آنها اقدام نمیکرد، مردم با بحرانهای جدی و نگرانکنندهای روبهرو میشدند. عسگری در ادامه به رزمایش «احسان امام خمینی» اشاره کرد و افزود: بنیاد احسان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) از ابتدای شیوع کرونا تاکنون در قالب رزمایشهای مختلف «احسان سلامت» و «احسان و همدلی»، بیش از ۱۲ میلیون بسته معیشتی، پروتئینی و بستههای بهداشتی ماسک و مواد ضدعفونیکننده را در مناطق محروم سراسر کشور توزیع کرده است. وی افزود: با استعانت از روح بلند و پرفتوح حضرت امام خمینی(ره)، ششمین مرحله «احسان و همدلی» را در قالب رزمایش «احسان امام خمینی» از امروز (شنبه 15خرداد) با توزیع یک میلیون بسته معیشتی شامل اقلام غذایی خشک مانند روغن، برنج، رب، حبوبات، ماکارونی و... به ارزش ۵۰۰ میلیاردتومان در سراسر کشور با اولویت آسیبدیدگان از کرونا آغاز میکنیم. معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام درباره نحوه توزیع این بستهها نیز اظهار کرد: تمام این بستهها توسط بنیاد احسان و با کمک گروههای جهادی و مردمی همکار ستاد اجرایی در مناطق محروم و کمبرخوردار استانها توزیع خواهد شد و این روند هر ۴۵ روز یک بار ادامه خواهد داشت. گفتنی است در ابتدای این مراسم مسؤولان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام با حضور در کنار ضریح مطهر امام خمینی(ره) ضمن ادای احترام و یادبود، با آن امام همام تجدید بیعت کردند.
ارسال به دوستان
اخبار
بارش پراکنده در برخی مناطق کشور طی ۵ روز آتی
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی از بارش پراکنده و وزش شدید باد در برخی مناطق کشور طی ۵ روز آینده خبر داد. صادق ضیاییان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در ۵ روز آینده در برخی نقاط استانهای ساحلی خزر بارش پراکنده باران و طی ساعات بعدازظهر و اوایل شب در برخی نقاط استان اردبیل، ارتفاعات البرز مرکزی، ارتفاعات شمالی استانهای آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی، خراسان شمالی، خراسان رضوی، ارتفاعات استانهای کرمان، هرمزگان و جنوب سیستانوبلوچستان رگبار پراکنده همراه با رعد و برق و وزش باد شدید موقت پیشبینی میشود. وی ادامه داد: از دوشنبه (۱۷ خرداد) طی برخی ساعات در استانهای تهران، البرز و سمنان وزش باد به نسبت شدید دور از انتظار نیست. ضیاییان درباره وضعیت جوی تهران هم تصریح کرد: آسمان استان تهران دوشنبه صاف، در بعضی ساعات همراه با وزش باد شدید و با حداقل دمای ۲۵ و حداکثر دمای ۳۶ درجه سانتیگراد و طی روز سهشنبه نیز صاف همراه با وزش باد و با حداقل دمای ۲۴ و حداکثر دمای ۳۵ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
***
آغاز فاز سوم طرح ملی واکسن ایرانی برکت در بوشهر
مجری طرح آزمایشی واکسن ایرانی برکت در استان بوشهر گفت: فاز سوم طرح ملی واکسن ایرانی برکت با تزریق به نخستین گروه داوطلبان شرکت در این طرح تحقیقاتی، روز ۱۵ خردادماه ۱۴۰۰، به شکل رسمی آغاز شد. دکتر کتایون وحدت دیروز با اشاره به آغاز فاز سوم طرح ملی واکسن ایرانی برکت در بوشهر گفت: پس از گذشت ۴۸ ساعت از انجام معاینات و آزمایشهای لازم، از داوطلبان گروه نخست برای تزریق واکسن دعوت به عمل آمد. وی با اشاره به اجرای فاز سوم کارآزمایی واکسن کوو ایران برکت در ۶ شهر تهران، کرج، مشهد، شیراز، اصفهان و بوشهر افزود: با توجه به استقبال خوب متقاضیان برای شرکت در این طرح ملی، نامنویسی از دیگر علاقهمندان در بوشهر همچنان ادامه دارد. مجری طرح آزمایشی واکسن ایرانی برکت در استان بوشهر خاطرنشان کرد: همکاران ما با افرادی که برای شرکت در فاز سوم طرح تحقیقانی واکسن ایرانی برکت ثبتنام کردهاند، تماس گرفته و تاریخ حضور آنان را بر اساس جدول زمانبندیشده اعلام میکنند.
***
آمار ۲۰ درصدی ناباروری زوجین در کشور
دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت درباره میزان ناباروری در کشور و برخی دلایل آن توضیحاتی ارائه داد. صالح قاسمی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با میزان ناباروری زوجین و دلایل آن اظهار کرد: آمار ناباروری در ایران حدود ۲۰درصد است. این در حالی است که میانگین جهانی آن حدود ۱۴درصد است؛ در واقع متوسط ابتلای زوجین به ناباروری در ایران ۶ درصد از متوسط ابتلای ناباروری زوجها در میانگین جهانی بالاتر است و این یعنی بیش از ۳ میلیون زوج و به تعبیری یکپنجم زوجها در ایران نابارور هستند. وی بیان کرد: موضوع ناباروری تاثیر زیادی روی شاخصهای جمعیتی میگذارد تا جایی که یکپنجم زوجهای ایرانی از چرخه فرزندآوری خارج شدهاند و باید حتما تحت درمان قرار گیرند تا بتوانند فرزندآوری کنند. دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت تصریح کرد: ناباروریها ۲ دسته هستند؛ ناباروریهای اولیه معمولا منشأ پزشکی و مشکلات فیزیولوژیک دارند اما ناباروریهای ثانویه که متاسفانه میزان آن در سالهای اخیر در حال افزایش است، میتواند منشأهای مختلفی داشته باشد که از مهمترین علل ناباروری ثانویه در کشور ما میتوان به سبک زندگی نادرست اشاره کرد. قاسمی گفت: ناباروری ثانویه یعنی ابتلا به ناباروری بعد از داشتن فرزند که جای تأمل دارد و باید موضوع ناباروری حتما مورد توجه قرار گیرد. دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت با بیان اینکه اگر چه بیماریهای زمینهای و مشکلات ژنتیکی و موروثی میتوانند دلایل عمدهای برای این منظور باشند، افزود: تاخیر در ازدواج و فرزندآوری از دیگر دلایل ناباروری هستند، چرا که فاصله انداختن زیاد بین ازدواج تا فرزندآوری باعث از دست رفتن قدرت باروری زوجها میشود و نوع تغذیه و... هم در این باره نقش پررنگی دارند.
***
آغاز ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی ویژه محرومان از تیرماه
رئیس مرکز برنامهریزی و پژوهش کمیته امداد از شناسایی ۲۰۰ هزار خانوار فاقد مسکن نیازمند خبر داد و گفت: کار ساخت مسکن برای این خانوادهها با همکاری نهادها تیرماه آغاز میشود. سعید زارعزاده یکی از اقدامات کمیته امداد در بحث توانمندسازی خانوادههای تحت حمایت را ساخت مسکن عنوان کرد و ادامه داد: با نیازسنجی انجام شده ۲۰۰ هزار خانوار محروم کشور فاقد مسکن شناسایی شدهاند. وی اضافه کرد: به منظور رفع نیاز این خانوادهها، تفاهمنامه چندجانبه بین کمیته امداد، بنیاد مستضعفان، آستان قدس، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و سپاه منعقد شده و قرار است برای این ۲۰۰ هزار خانوار محروم کشور خانه ساخته شود. زارعزاده اظهار کرد: کار کارشناسی این تفاهمنامه آغاز شده و با تشکیل پروندههای مددجویان از تیرماه سال جاری ساخت این خانهها شروع میشود. وی به برنامههای این نهاد برای تسریع در ساخت واحدهای مسکونی محرومان اشاره کرد و ادامه داد: کمک به آسانسازی ضمانتهای بانکی و مشارکت دستگاههای خدماترسان همچون شرکت آب، برق و گاز در جهت ارائه خدمات مکمل برای تسریع در ساخت مسکن محرومان مورد نیاز است. زارعزاده همچنین از افزایش سقف وامهای مسکن محرومان تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان خبر داد و افزود: این وامها به صورت قرضالحسنه با بازپرداخت ۲۰ ساله به نیازمندان پرداخت میشود.
ارسال به دوستان
آمار جان باختگان کرونا طی یک شبانهروز به 122 نفر رسید
تزریق واکسن کرونا ادامه دارد
شایعات زیادی این روزها درباره توقف واکسیناسیو.ن کرونا در کشور به گوش میرسد اما سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا دیروز به این شایعات پایان داد و گفت: تزریق واکسن کرونا در کشور متوقف نشده و تا رسیدن محموله جدید، واکسینه شدن گروههای سنی پرخطر ادامه مییابد. علیرضا رئیسی تصریح کرد: بحث واکسیناسیون گروه سنی را شروع کردیم و ۸۰ سال به بالا را انجام دادیم، ۷۵ تا ۸۰ سالهها هم انجام شد. همچنین تعداد زیادی از جانبازان و معلولان و سالمندان مستقر در خانه سالمندان را هم واکسینه کردهایم. وی ادامه داد: اوایل هفته گذشته قرار بود یک محموله واکسن شامل ۳ میلیون دوز از یکی از کشورها به دست ما برسد و روند واکسیناسون بخوبی پیش میرفت اما چون آن محموله با تاخیر مواجه خواهد شد، برنامه ما این است فعلا برای افراد ۷۰ سال به بالا هم دوز اول و هم دوز دوم واکسن انجام شود. رئیسی تاکید کرد: فعلا نوبت واکسیناسیون گروه بعدی را به بعد از رسیدن واکسن موکول میکنیم اما اینکه روند واکسیناسیون متوقف شده حرف درستی نیست و تزریق برای گروههای سنی جدید به پس از رسیدن واکسنهای جدید موکول شده است. وی در ادامه اعلام کرد: خبر خوب اما اینکه فردا دوشنبه (امروز) و پس فردا (سهشنبه) جلسه کمیته اخلاق در پژوهش و کمیتههای بالینی برگزار خواهد شد. آخرین خبری هم که دارم این است که فازهای اول و دوم واکسنهای ایرانی از جمله برکت روند پیشرفت خوبی دارد و اگر بتوانیم فردا (امروز) مجوز مصرف اضطراری بگیریم، به این معنی است که میتوانیم از واکسن تولید داخل استفاده کنیم. رئیسی گفت: طی این هفته از واکسن تولید داخل حدود یک میلیون دوز به دست ما خواهد رسید و بعد از آن هم واکسیناسیون شروع خواهد شد.
* مجموع جانباختگان کرونا از مرز 81 هزار نفر گذشت
با آنکه آمار فوتیهای ناشی از کرونا چند روزی است روند کاهشی به خود گرفته است اما کارشناسان بهداشت پیشبینی میکنند با توجه به مسافرتهای چند روز گذشته، آمار مبتلایان در هفتههای پیش رو افزایشی شود. به گزارش «وطنامروز»، وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد طی یک شبانهروز ۱۲۲ بیمار مبتلا به کرونا جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان ناشی از این بیماری از ۸۱ هزار نفر فراتر رفت. از ظهر روز شنبه تا ظهر یکشنبه (۱۶ خرداد ۱۴۰۰) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۵ هزار و ۶۱۲ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۱۰۲۷ نفر آنها بستری شدند. طبق اعلام وزارت بهداشت، متاسفانه در طول این مدت ۱۲۲ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند تا مجموع جانباختگان این بیماری به ۸۱ هزار و ۶۳ نفر برسد. خوشبختانه تاکنون ۲ میلیون و ۵۵۲ هزار و ۴۰۱ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. این در حالی است که هماکنون ۳۷۶۹ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. بر اساس این گزارش، در حال حاضر ۱۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۰۱ شهر در وضعیت نارنجی و ۲۳۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند. بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۴ میلیون و ۲۰۳ هزار و ۷۸۴ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۶۱۹ هزار و ۷۹۵ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۴ میلیون و ۸۲۳ هزار و ۵۷۹ دوز رسیده است.
* احتمال بروز پیک پنجم «کووید-۱۹» در کشور
رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کرونا ضمن تشریح وضعیت شیوع بیماری کرونا در کشور، تاکید کرد: استعداد بروز پیکهای بعدی بیماری تا افزایش پوشش واکسیناسیون و رعایت پروتکلهای بهداشتی همچنان وجود دارد، بویژه آنکه هنوز نگرانی درباره واریانتهای جدید بیماری وجود دارد. حمید سوری با اشاره به فروکش کردن پیک چهارم کرونا، گفت: مدیریت ما در پیک چهارم کرونا نسبت به کشورهایی که درگیر واریانت بریتانیایی بودند موفقتر بوده است. درست است که حتی یک مورد مرگ ناشی از کرونا هم برای ما زیاد است اما نسبت به کشورهایی که مرگ بیش از ۱۰۰۰ نفر در روز را به خاطر واریانت انگلیسی تجربه کردند مرگومیر خیلی کمتری داشتیم. علت این توفیق در مدیریت، اول به دلیل افزایش تجربه کادر درمان و دوم به دلیل تاکید بیشتر بر رعایت پروتکلهای بهداشتی بوده است. وی درباره پیشبینی شرایط بیماری در روزهای آتی، اظهار کرد: اکنون شرایط اپیدمی تابع چند نکته مهم است. بخشی از آن بستگی به سیاستگذاریها و سادهانگاری در رعایت برخی از آنها همچون محدودیت سفرها، رعایت پروتکلها، افزایش پوشش واکسیناسیون، شناسایی طغیانهای جدید بیماری با واریانتهای جدید و... دارد و بخشی دیگر نیز مستقیما وابسته به رفتار مردم است. نباید فراموش کنیم تعداد مرگهای روزانه ناشی از کرونا چقدر است و باید بدانیم حتی اگر واکسن تزریق کرده باشیم به معنای عدم ابتلا به بیماری نیست، بلکه احتمال مرگ و بستری در صورت ابتلا کاهش مییابد، بنابراین باید رعایت پروتکلها ادامه داشته باشد. سوری درباره وضعیت بیماری در روزهای منتهی به انتخابات ریاستجمهوری و پس از آن، تصریح کرد: طبیعتا اگر موارد بهداشتی نظیر فاصلهگذاری اجتماعی، رعایت پروتکلهای بهداشتی و... رعایت نشود احتمال اینکه شاهد طغیان بیماری باشیم وجود دارد. همه چیز وابسته به رفتار ما است. به طور کلی هر تجمعی میتواند خطرناک باشد ولی هدف از رعایت نکات بهداشتی به حداقل رساندن خطرات است. وی درباره زمان تغییر سوش غالب کشور از بریتانیایی به سایر جهشها، بیان کرد: موارد جهش جدید بیماری چون عمدتا در مناطق مرزی رخ داده است بستگی به این دارد که سرعت انتشار بیماری با توجه به اقدامات بومی استانها و سرعت عمل مدیریت آنها چقدر باشد. باید بتوانیم سرعت انتشار بیماری را از کانونهای آلودگی کاهش دهیم تا فرصت کافی برای مقابله با جهشها ایجاد شود و برنامهریزیها توسط همه نهادهای استانی اجرایی شود تا تکثیر بیماری با ویروسهای جهشیافته کندتر رخ دهد. این اپیدمیولوژیست درباره احتمال بروز پیک پنجم کرونا به ایسنا گفت: استعداد بروز پیکهای بعدی تا افزایش پوشش واکسیناسیون و رعایت پروتکلهای بهداشتی همچنان وجود دارد، بویژه آنکه نگرانی درباره واریانتهای جدید بیماری همچنان وجود دارد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|