|
واکنش فیفا به برد دورقمی ایران برابر کامبوج
صفحه رسمی فیفا به بازتاب پیروزی پرگل ایران برابر کامبوج پرداخت. فدراسیون بینالمللی فوتبال (فیفا) در واکنش به برد ۱۰ بر صفر ایران برابر کامبوج در انتخابی جامجهانی قطر نوشت: ملیپوشان ایرانی با برد پرگل و روحیهبخش برابر کامبوج، امیدهای خودشان را برای سرگروهی در گروه C انتخابی جامجهانی قطر زنده نگه داشتند. تیم ملی فوتبال ایران در آخرین دیدار خود در دور دوم انتخابی جامجهانی قطر باید به مصاف عراق برود.
ارسال به دوستان
در چه صورتی تساوی ایران مقابل عراق هم منجر به صعود ما میشود؟
شانسمان بیشتر شد
مرتضی یعقوبی: پس از بازیهای برگزارشده در هفته ماقبل پایانی انتخابی جامجهانی، شانس ایران برای صعود به عنوان تیم دوم در صورت تساوی با عراق بیشتر شد. تیم ملی ایران برای صعود به مرحله سوم انتخابی جامجهانی نیاز به کسب پیروزی برابر عراق یا قرار گرفتن در جمع ۵ تیم برتر دوم مسابقات دارد؛ این اتفاق با اما و اگرهایی همراه خواهد شد که باید تا روز پایانی مسابقات منتظر ماند بویژه که در روز پایانی، اکثر بازیها بعد از بازی ایران- عراق برگزار میشود. با این حال، به بررسی اجمالی شرایط صعود ایران در صورت تساوی با عراق میپردازیم که نسبت به هفتههای گذشته افزایش یافته اما هنوز قطعی نشده است.
در حال حاضر ایران با کسر امتیازها و گلهای زده مقابل کامبوج به علت انصراف کرهشمالی در گروه H و قانون فیفا برای تعیین تیمهای برتر دوم، دارای ۹ امتیاز و تفاضل گل ۵+ است. در صورت تساوی با عراق، ایران دارای ۱۰ امتیاز و تفاضل گل ۵+ خواهد شد. با همین شرایط به بررسی وضعیت سایر تیمهای دوم میپردازیم.
گروه A
چین: ۱۰ امتیاز، تفاضل ۱۰+
بازی آخر چین با سوریه صدرنشین است و در صورت شکست هم به علت تفاضل گل بهتر، بالاتر از ایران قرار میگیرد.
گروه B
اردن: ۸ امتیاز، تفاضل گل ۵+
بازی آخر اردن با استرالیاست که تاکنون همه بازیهای خود را برده است. اردن تنها در صورتی بالاتر از ایران قرار میگیرد که استرالیا را شکست دهد که کاری سخت به نظر میرسد. هر چند استرالیا به عنوان تیم نخست گروهش به دور بعد صعود کرده و ممکن است در بازی پایانی چندان جدی عمل نکند.
گروه C
ایران: ۹ امتیاز، تفاضل گل ۵+
بازی آخر ایران با عراق است که در صورت پیروزی صدرنشین میشود و در صورت تساوی، دارای ۱۰ امتیاز و تفاضل گل ۵+ خواهد شد.
گروه D
ازبکستان: ۹ امتیاز، تفاضل گل ۶+
بازی ازبکها با عربستان برای کسب صدرنشینی است. در صورتی که ازبکستان برنده این دیدار شود، به صدر جدول صعود میکند و عربستان به عنوان تیم دوم با ۱۳ امتیاز (با کسر امتیازات مقابل یمن قعرنشین) شرایطش بهتر از ایران خواهد شد. در صورت مساوی، ازبکستان با ۱۰ امتیاز و تفاضل گل ۶+ شرایطش بهتر از ایران خواهد بود و فقط در صورت شکست ازبکستان، این تیم پایینتر از ایران قرار میگیرد.
گروه E
عمان: ۱۲ امتیاز، تفاضل گل ۴+
عمان در بازی پایانی با بنگلادش دیدار میکند که امتیاز این بازی به علت قعرنشین بودن حریف، محاسبه نمیشود اما صعود شاگردان برانکو قطعی است و بالاتر از ایران هستند.
گروه F
تاجیکستان: ۱۰ امتیاز، تفاضل گل ۱-
بازی آخر تاجیکها با میانمار قعرنشین است و امتیازش محاسبه نمیشود.
قرقیزستان ۴ امتیازی با تفاضل گل ۳-
بازی آخرش با ژاپن صدرنشین است.
در این گروه با احتساب بازی با تیم قعرنشین میانمار، هر دو تیم ۱۰ امتیازی هستند و بازی هفته پایانی تیم دوم را مشخص میکند. در صورتی که قرقیزستان دوم شود، امتیازاتش مقابل میانمار محسوب نمیشود و باز هم صعود نخواهد کرد. در صورتی که تاجیکستان دوم شود، آنها هم با ۱۰ امتیاز و تفاضل گل منفی صعود نخواهند کرد.
گروه G
ویتنام: ۱۱ امتیاز، تفاضل گل ۳+
امارات: ۹ امتیاز، تفاضل گل ۵+
بازی آخر این ۲ تیم مقابل یکدیگر است و در صورت پیروزی امارات، این تیم صدرنشین میشود و ویتنام تیم دوم خواهد بود که به ضرر ایران است، در صورت تساوی و دوم شدن امارات، این تیم هم با وجود تفاضل گل برابر با ایران، گل زده بیشتری دارد. مگر اینکه ایران جلوی عراق گلهای بیشتری به ثمر برساند.
گروه H
لبنان: ۱۰ امتیاز، تفاضل گل ۴+
بازی آخر این تیم با کرهجنوبی صدرنشین است. در صورتی که لبنان در بازی پایانی مقابل کرهجنوبی مساوی بگیرد، کار ایران سخت میشود و صعود به مرحله بعد با وجود تساوی با عراق، غیرممکن خواهد بود.
در نهایت و با توجه به احتمالات، اگر لبنان مقابل کرهجنوبی شکست بخورد و اردن هم در برابر استرالیا به پیروزی نرسد (مساوی یا شکست)، تیم ملی فارغ از هر نتیجهای در سایر بازیها و با تساوی مقابل عراق صعود خواهد کرد.
* چرا به تیم اسکوچیچ امیدواریم؟
یکی از بزرگترین مزیتهای تیم اسکوچیچ رشد قابل ملاحظه از نظر فرهنگی است که میتواند در ادامه هم به تیم ملی در مسیر رسیدن به موفقیتهای تازه کمک کند. در بازی با بحرین بخوبی دیدیم تیم ملی تن به هیچگونه حاشیهای نداد و به داور اعتراض نکرد. حتی در صحنهای که داور میتوانست برای تیم ملی پنالتی بگیرد هم بازیکنان تیم ملی اعتراض نکردند و نتیجه آن شد که تا پایان به بازی و تاکتیک از پیش طراحی شده ادامه دادند و در نهایت مزد برتری خود را با ۳ گل گرفتند. در مصاف با کامبوج بخشهای دیگری از ظرفیت فرهنگی تیم ملی هم نمایان شد. اینکه بعد از برد در برابر بحرین مغرور نشد و از سویی حریف خود را دستکم نگرفت و در پایان با پیروزی 10 بر صفر میدان را ترک کرد که اگر قدر موقعیتها را میدانست حتی پیروزی دور رفت هم قابل تکرار بود. اما بازی با کامبوج یک نکته دیگر هم به ما اثبات کرد. تیم اسکوچیچ تیمی نیست که تنها به دنبال نفوذ به عمق خط دفاعی حریف باشد و این تنها ایده گلزنیاش باشد. در این بازی به ما اثبات شد تیم اسکوچیچ گلزنی روی ضربات ایستگاهی و حتی کار ترکیبی از کنارهها از جمله اورلب را هم دوست دارد.
در بازی جمعه بیشتر گلها از روی این حربهها به ثمر رسید. نمونهاش گل دوم ایران حاصل ضربه سر شجاع خلیلزاده روی ضربه کرنری بود که علی قلیزاده روی دروازه کامبوج ارسال کرد. در ادامه دیدیم میلاد محمدی با نفوذی که از جناج چپ داشت و ارسالی که کرد دروازه تیم کامبوج با اشتباه مدافع این تیم در دفع توپ باز شد. اوج این گلها در نیمه دوم بود. گل پنجم تیم ملی روی کار ترکیبی خوب مهدی قائدی و میلاد محمدی در جناح چپ به ثمر رسید. ضربه سر مرتضی پورعلیگنجی هم روی ارسال از روی نقطه کرنر منجر به گل شد و کاوه رضایی هم با ضربه سر یکی از گلهایش را به ثمر رساند با این توضیح که موقعیتی که برای او مهیا شد از روی ارسال در جریان بازی بود. کاوه رضایی در ثانیههای پایانی بازی هم روی پاسی که کریم انصاریفرد از کنار برای او ارسال کرد گل دوم خود را در این بازی به ثمر رساند. اگر چه کامبوج تیم ضعیفی در گروه C به شمار میرود و قدرت بدنی ضعیف بازیکنان این تیم به آنها اجازه نمیدهد در منطقه یکسوم دفاعی پرتعداد در دفع حملات نمایش خوبی داشته باشند اما تیم ملی فوتبال ایران نشان داد به فراخور شرایط بازی به گلزنی روی میآورد و برای رسیدن به گل به یک ایده متوسل نمیشود. این مساله ایران را به تیم غیرقابل پیشبینی تبدیل میکند و به نوعی میشود گفت برگ برنده اسکوچیچ در بازی با عراق و دیدارهای بعدی خواهد بود. تیمی که تنها یک روش برای گلزنی داشته باشد تیمی قابل پیشبینی است و کار حریف برای مهار حملات این تیم آسان خواهد بود اما تیم اسکوچیچ در ۳ بازی سپری شده از همه راهها برای رسیدن به گل استفاده کرده است که این به دلیل حضور بازیکنان خلاق در ترکیب تیم و بهرهگیری دقیق مربی کروات از آنهاست.
ارسال به دوستان
قضاوت مسابقه نماینده رژیم صهیونیستی توسط داور ایرانی
حواس وزارت ورزش کجاست؟
داور ایرانی که در مسابقات کاراته پاریس حضور داشت در اقدامی عجیب و غیرمتعارف، رقابت حریفی از رژیم صهیونیستی را قضاوت کرد.
از روز جمعه آخرین مرحله انتخابی المپیک برای کاراته آغاز شد و در روز اول ۲ نماینده ایران از رسیدن به توکیو بازماندند. در کنار رقابت بازیکنان ایرانی، ۲ نماینده داوری ایران یعنی جواد سلیمی و همسرش المیرا گوزلزاده که در این مدت به صورت انحصاری در غالب اعزامهای رسمی و غیررسمی حضور داشتند، چند مسابقه را قضاوت کردند که متاسفانه حضور آنها با حواشیای همراه بود. در این مورد خبرگزاری فارس نوشت: در نخستین روز مسابقات پاریس و در خلال این رقابتها، اتفاقی ناخوشایند روی داد و در مسابقه ورزشکاری از رژیم صهیونیستی و حریفی از چین تایپه، داوری که قضاوت مسابقه را برعهده داشت، المیرا گوزلزاده بود.
در این سالها چه بسیار ورزشکاران، داوران و مربیان بزرگی که در راستای حمایت از جنبش مقاومت و آرمانهای ملت مظلوم فلسطین و به قیمت پایان دوران ورزشیشان، از رویارویی با نمایندگان رژیم صهیونیستی خودداری کردند تا ندای مظلومیت آنها را به سمع و نظر جهانیان برسانند.
اما در نهایت تعجب میبینیم داوری که با اعتبار نام ایران مجوز شرکت در این مسابقات را پیدا کرده، براحتی به آرمانهای انسانی و اسلامی پشت کرده است. داوری که از برنامه مبارزاتی که باید قضاوت کند، آگاه بوده و میتوانسته براساس قوانین فدراسیون جهانی براحتی و بدون هیچ مشکلی از قضاوت انصراف دهد، چرا مبادرت به قضاوت کرده است؟ این اتفاق با چه مبنا و برای چه صورت گرفته است؟
رئیس فدراسیون باید پاسخ بدهد چرا با وجود حضور در این اعزام، جلوی این اتفاق را نگرفته؟ خاطرمان باشد که فدراسیون کاراته با وجود اصرار فراوان آگاهان، افکار عمومی و رسانهها، هنوز درباره اخراج جواد سلیمی از شورای داوران جهان، آسیا، آسیای میانه و المپیک و از دست رفتن همیشگی کرسی ایران، تاکنون پاسخی نداده است. آیا آن سکوت و حمایت، به چنین فاجعهای ختم شده است؟
در کنار فدراسیون، نهاد بالادستی یعنی وزارت ورزش هم باید پاسخ بدهد که چرا با وجود حضور نماینده آن وزارتخانه در تیم اعزامی، چنین اتفاقی افتاده و چرا اقدام پیشگیرانهای در این باره به عمل نیامده است؟ وظیفه دستگاه حراستی این وزارتخانه، در این اعزام دقیقا چیست و چه نقشی را برعهده دارد؟
این اتفاق در حالی رخ داده که ورزشکاران مطرحی در دنیا نسبت به مظلومیت فلسطینیها واکنش نشان داده و جنایات صهیونیستها را محکوم کردهاند. انتظار از نهادهای نظارتی این است که در پی سکوت و نظاره فدراسیون کاراته و وزارت ورزش، به این ماجرا ورود کرده و برخوردهای لازم را انجام داده و از تکرار چنین اتفاقات ناخوشایندی جلوگیری کنند.
ارسال به دوستان
گره وزن ۷۴ کیلوگرم تیم ملی کشتی آزاد باز نشد
مسابقه انتخابی دیگری در راه است؟
با توجه به اتفاقات رقم خورده در وزن ۷۴ کیلوگرم به نظر میرسد گره این وزن در جام زیلکوفسکی باز نشده و احتمال برگزاری مسابقه انتخابی برای تیم ملی کشتی آزاد وجود دارد. پیش از اعزام تیم منتخب 8 نفره کشتی آزاد به لهستان، اعلام شد تورنمنت بینالمللی زیلکوفسکی مسابقه انتخابی در ۳ وزن المپیکی 74، 97 و 125 کیلوگرم خواهد بود، به همین دلیل کادر فنی برگزاری مسابقه انتخابی رودررو در ورشو را نیز محتمل دانست، که اگر در وزنی عملکرد نفرات و ردهبندی پایانی به گونهای باشد که نتوان بر اساس آن ملیپوش را انتخاب کرد، مسابقه رودررو نیز ترتیب داده خواهد شد. در وزن 97 کیلوگرم محمدحسین محمدیان با شکست هر ۲ رقیب ایرانیاش به مقام اول رسید و جایی برای بحث باقی نماند. در 125 کیلوگرم نیز شکست امین طاهری مقابل حریف مصری و اولی امیرحسین زارع کار را تمام کرد اما در وزن 74 کیلوگرم مصطفیحسینخانی کشتیگیر منتخب این وزن بعد از یک دور استراحت، ابتدا کامیل ریبسکی از لهستان را با نتیجه 7 بر صفر برد و سپس در نیمهنهایی، 15 دقیقه بعد از مبارزه یونس امامی با خادجی مراد گادجیف از آذربایجان، مقابل این کشتیگیر با نتیجه 3 بر صفر به پیروزی رسید. در حالی که کشتی با فرانک چامیزو میتوانست تکلیف این وزن را تا حدود زیادی مشخص کند اما بلافاصله بعد از کشتیهای نوبت صبح، مشخص شد این کشتیگیر کوباییالاصل ایتالیا قصد مبارزه در فینال را ندارد. از آن سو نیز یونس امامی بعد از آنکه در دور نخست 10 بر صفر دنیس پالوف اوکراینی را برد، مقابل خادجی مراد گادجیف آذربایجانی 4-2 مغلوب شد؛ به همین دلیل کادر فنی تیم ملی تصمیم گرفت بین حسینخانی و یونس امامی مسابقه رودررو برگزار کند که حسینخانی اعلام کرد شرایط روحی مناسب برای این کشتی را ندارد و این مبارزه در ورشو برگزار نشد. حالا باید دید مسابقه انتخابی رودررو به تهران کشیده خواهد شد؟ حسینخانی در ورشو با ۲ مبارزه قهرمان شد، در حالی که یونس امامی نیز در جام زیلکوفسکی یک برد و باخت را تجربه کرد. باید منتظر تصمیم کادر فنی تیم ملی آزاد در این باره ماند، ضمن آنکه بعید به نظر میرسد درباره سایر اوزان حرفی باقی مانده باشد و رضا اطری در 57 کیلو، مرتضی قیاسی در 65 کیلو، حسن یزدانی در 86 کیلو، محمدحسین محمدیان در 97 کیلو و امیرحسین زارع در 125 کیلو ترکیب المپیکی تیم را تشکیل خواهند داد. ارسال به دوستان
اخبار
اورسجی، سرپرست فدراسیون جهانی کبدی شد
رئیس فدراسیون کبدی ایران به عنوان سرپرست فدراسیون جهانی کبدی انتخاب شد. عباس خواجهاورسجی در رأیگیریای که با حضور نواب رئیس جهانی و روسای قارهها به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، به اتفاق آرا به عنوان سرپرست فدراسیون جهانی کبدی انتخاب شد. ریاست فدراسیون جهانی بیش از ۲ دهه در اختیار هندیها و «جی اس گهلوت» بود که وی یک ماه قبل از دنیا رفت. اساسنامه فدراسیون جهانی کبدی به این صورت است که هر کدام از قارهها یک نایبرئیس جهانی دارد و این تعداد به همراه دبیرکل فدراسیون جهانی برای انتخاب سرپرست جهانی اقدام به رایگیری کردند که تمام اعضا رای به سرپرستی عباس خواجهاورسجی به عنوان سرپرست فدراسیون جهانی کبدی دادند. حکم سرپرستی ریاست فدراسیون جهانی کبدی توسط دکتر یونگ، دبیرکل فدراسیون جهانی به کمیته ملی المپیک کشورمان و وزارت ورزش و جوانان ارسال شد. این نخستینبار است که مسؤولیت یک فدراسیون جهانی را یک ایرانی بر عهده میگیرد.
***
سرمربی آلمان گزینه مربیگری بارسلونا برای روز احتیاج
سرمربی تیم ملی فوتبال آلمان احتمال دارد در جریان فصل آینده رقابتهای باشگاهی قاره سبز روی نیمکت مربیگری بارسلونا بنشیند. مسابقات یورو 2020 که با یک سال تاخیر با مصاف ایتالیا - ترکیه کلید خورد، آخرین حضور «یوآخیم لوو» روی نیمکت تیم ملی آلمان است. وی چند ماه قبل اعلام کرد بعد از این پیکارها کنارهگیری میکند. فدراسیون فوتبال آلمان نیز «هانس دیتر فلیک» سرمربی بایرن مونیخ را به عنوان سرمربی آینده «مانشافت» برگزید. یوگی که از 15 سال قبل زمام امور ژرمنها را در اختیار دارد، بعد از کنار رفتن قصد دارد همچنان در سطح یک فوتبال کار کند. او حتی علاقهمند به حضور در رده باشگاهی است. طبق نوشته روزنامه بیلد، باشگاه بارسلونای اسپانیا نام وی را به عنوان آلترناتیو رونالد کومان در فصل آینده منظور کرده است. کاتالانها قصد دارند فصل را کماکان با مربی هلندی شروع کنند اما اگر در هفتههای ابتدایی نتیجه نگیرند، احتمال دارد از لوو 61 ساله بخواهند زمام امور آبیاناریها را برعهده
گیرد.
***
تیم ملی والیبال ایران با هدایت آلکنو؛ هر بازی یک ترکیب!
سرمربی والیبال ایران معتقد است باید به تمام بازیکنان فرصت بازی در لیگ ملتهای والیبال را داد. به گزارش ایسنا، تیمملی والیبال ایران که در مسابقات لیگ ملتهای والیبال حضور دارد، در ۹ بازی اخیر خود به 5 پیروزی و 4 شکست دست یافته است.
ملی پوشان ایران مقابل ژاپن، روسیه، صربستان و آلمان تن به شکست دادند اما در بازی سوم تا هفتم مقابل هلند، کانادا، ایتالیا، بلغارستان و آمریکا به پیروزی رسیدند. ولادیمیر آلکنو، سرمربی روس والیبال ایران که هدف از حضور خود در والیبال ایران را بازیهای المپیک اعلام کرده است، قبل از اعزام تیم در جمع خبرنگاران تاکید کرد نتایج مسابقات لیگ ملتها اصلا برایش اهمیتی نداشته و تنها به فکر هماهنگی و شناخت بیشتر بازیکنان است. تیم ملی والیبال ایران در ۹ بازی اخیر خود با ترکیبهای متفاوتی وارد میدان شده است. آلکنو در این بازیها از تمام داشتههای والیبال ایران استفاده کرد و به نظر میرسد برای شناخت هر چه بیشتر، ترکیبهای متفاوتی را امتحان میکند. سرمربی روس والیبال ایران علاقه دارد بازیهای ایران طولانی شود تا بتواند بازیکنان ایران را تحت فشار قرار دهد؛ او اعتقاد دارد عیار بازیکنان تحت فشار مشخص میشود و از طرفی فشرده بودن لیگ ملتها باعث شده آلکنو نگرانیهایی بابت مصدومیت بازیکنان داشته باشد.
سرمربی پرافتخار والیبال ایران که در تصمیمات خود قاطع است این جرات را به خرج داده که با بازیکنان جوان شکست را تجربه کند؛ البته هواداران والیبال و کارشناسان بخوبی میدانند این باختها به علت جوانگرایی بوده و طبیعی است. آلکنو که تا المپیک زمان کمی دارد، ترکیبهای متفاوتی را در این بازیها میچیند؛ گاهی بازیکنان جوان را بازی میدهد و گاهی بازیکنان جوان را با باتجربهها راهی میدان میکند. به نظر میرسد ولادیمیر آلکنو در طول این بازیها موفق شده ترکیب مورد علاقه خود را پیدا کند و برای اینکه دستش برای تیمهای دیگر رو نشود بازیکنان را به تناوب بازی میدهد. علاوه بر این آلکنو نشان داده به جوانان اعتقاد دارد و میخواهد نگرانیها از بابت آینده والیبال ایران را برطرف کند. شاید برخی اوقات عدم تعویض بازیکنانی که پر اشتباه ظاهر شدند باعث عصبانیت هواداران و علاقهمندان والیبال شود اما واقعیت این است که آلکنو نمیخواهد روحیه بازیکنان را کاهش دهد و دوست دارد اعتماد به نفس بالا را به آنان القا کند. علاوه بر این، فرصت آلکنو به بازیکنان اجازه میدهد ملیپوشان به خود آمده و بتوانند عملکرد خوبی از خود به نمایش بگذارند. آلکنو قطعا میداند چه روندی را در پیش گرفته تا بتواند فاکتورهایی مانند کسب تجربه برای بازیکنان جوان، پیدا کردن ترکیب مورد علاقه خود در المپیک، عدم مصدومیت بازیکنان کلیدی و حتی برد را به دست آورد.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|