|
انجام بیش از ۲۷ هزار تست کرونا در مبادی مرزی کشور
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر گفت: از ۲۷ هزار و ۵۳۰ نفر در مبادی مرزی کشور تست PCR گرفته شد و ۳۷۶ هزار و ۲۴۱ نفر هم پایش شدند. مهدی ولیپور اظهار کرد: در طرح مراقبت بهداشتی پیشگیری از شیوع بیماری کرونا در مبادی مرزی رسمی کشور که با همکاری جمعیت هلالاحمر و وزارت بهداشت در حال انجام است، از ۲۷ هزار و ۵۳۰ نفر در مبادی مرزی کشور تست PCR گرفته شد و ۳۷۶ هزار و ۲۴۱ نفر هم پایش شدند.
ارسال به دوستان
با حضور مردم در پای صندوقهای رأی، شورای شهر تهران خود را آماده فصل جدیدی از خدمترسانی میکند
شروعی دوباره برای پایتخت
انتخابات 28 خرداد 1400 از ساعت 7 صبح روز گذشته در سراسر کشور آغاز شد و مردم با حضور پای صندوقهای رای به یکی از مهمترین وظایف اجتماعی خود عمل کردند. تهران نیز مانند دیگر نقاط کشور میزبان این حماسه بزرگ بود تا طی آن انتخابات چهارگانه ریاستجمهوری، مجلس خبرگان رهبری، میاندورهای مجلس شورای اسلامی و شورای شهر برگزار شود.
در این چهارگانه انتخابات، انتخاب اعضای شورای شهر برای تهران دارای اهمیت بسیاری بود، چرا که اداره امور شهر، انتخاب شهردار و مدیران شهری از طریق این انتخاب حاصل شده و عملا نحوه مدیریت و چگونگی شکلگیری خدمات در شهر از این راه شکل میگیرد.
در انتخابات ششمین دوره شوراهای شهر و روستا در تهران، بر اساس لیست نهایی شورای نظارت ۲ هزار و ۲۹۴ نفر برای نشستن روی ۲۱ صندلی شورای شهر تهران، ری و تجریش صلاحیت دریافت کردند تا با حضور در این رقابت، فصل جدیدی از خدمت در شهر را رقم بزنند. بر اساس آمار ارائهشده از سوی شورای نظارت، بیش از 300 هزار نفر در سراسر کشور برای حضور در شوراهای شهر و روستا ثبتنام کرده بودند.
در شرایطی این دوره از انتخابات شورای شهر تهران دارای اهمیت بود که طی 4 سال گذشته پایتخت کشور به دلیل رویکردهای سیاسی حاکم بر آن فاقد کارایی لازم جهت ارائه خدمت به مردم بود. عملا با توجه به کارنامه بسیار ضعیف این دوره از مدیریت شهری، میتوان این ادعا را داشت که فرصت ۴ ساله ساخت شهر از دست رفت و هماکنون با رای مردم و روی کار آمدن نمایندگان آنان در مدیریت شهر، دیگر نباید زمان را برای مدیریت صحیح و شایسته شهر از دست داد. اگر مردم تهران میخواهند در روزهای آینده زیر بار مشکلات کمر صاف کنند و راهکاری برای برونرفت از چالشهای پیش رو داشته باشند باید نسبت به رای خود حساس بوده و شورای شهر را مسؤول احقاق مطالبات بر زمین مانده شهر بدانند این رویکرد میتواند مانع از سیاستزدگی شورای شهر شده و رکود را از مدیریت شهر دور خواهد کرد.
* چگونگی شکلگیری پارلمان شهری
سال 1361 نخستینبار قانون شوراهای اسلامی کشور در مجلس شورای اسلامی مطرح و به تصویب رسید. این قانون چند سال مسکوت ماند تا اینکه در ادوار مختلف مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. این قانون که زمینهساز افزایش ضریب مشارکت مردم در مدیریت کشور میشد پس از ۵ نوبت بازنگری، تغییر و اصلاح، در نهایت در پنجمین دوره مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۷۵ مورد اصلاح نهایی قرار گرفت تا شوراها به عنوان پارلمان شهری وارد کارزار تصمیمسازی برای شهر شوند. بر اساس قانون شوراهای اسلامی کشور، این نهاد به عنوان ارکان تصمیمگیری کشور معرفی شده و باید امورات شهرها را به صورت یکپارچه مدیریت کند؛ مدیریتی که در آن باید نگاه خدماتمحوری در دستور کار قرار داشته و از اتخاذ رویکردهای سیاسی به دور باشد. پس از گذشت ۲ سال از اصلاح نهایی قانون شوراهای اسلامی کشور، سازوکار اجرایی این مهم در سال 77 محقق شد تا نخستین دوره انتخابات سراسری شوراها هفتم اسفندماه همان سال برگزار شود. در آن سال در بیش از ۴۰ هزار حوزه انتخاباتی، انتخابات برگزار شد و حدود ۲۰۰ هزار نفر از منتخبان مردم در سراسر کشور جهت اداره امور شهرها و روستاهای کشور به عنوان عضو شورای اسلامی شهر یا روستا برگزیده شدند و به این ترتیب شوراهای اسلامی در کشور از ۹ اردیبهشت سال ۱۳۷۸ فعالیت رسمی خود را آغاز کردند.
* روند نظارت بر انتخابات شورای شهر
بر اساس متن قانون، نظارت بر انتخابات شورای شهر و تایید صلاحیت کاندیداها بر عهده شورای نظارت بوده که اعضای آن متشکل از نمایندگان مجلس شورای اسلامی است. این در حالی است که در سایر انتخاباتها شورای نگهبان مسؤولیت نظارت و تایید صلاحیت کاندیداها را بر عهده دارد.
* تعداد اعضای شورا
طبق آنچه در قانون اساسی کشور مصوبه مجلس شورای اسلامی وجود دارد، تعداد اعضای اصلی و علیالبدل شورای شهر با توجه به میزان جمعیت هر شهر متفاوت است. بر اساس این قانون «شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر ۵ عضو اصلی و ۳ نفر علیالبدل، شهرهای ۵۰ تا ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ۷ نفر اصلی و ۵ نفر علیالبدل، شهرهای ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار نفر جمعیت ۹ نفر اصلی و ۶ نفر علیالبدل، شهرهای ۵۰۰ تا یک میلیون نفر جمعیت ۱۱ نفر اصلی و ۷ نفر علیالبدل، شهرهای یک تا ۲ میلیون نفر جمعیت ۱۳ نفر اصلی و ۸ نفر علیالبدل، شهرهای بالای ۲ میلیون نفر جمعیت ۱۵ نفر اصلی و ۱۰ نفر علیالبدل و تهران نیز ۲۱ نفر اصلی و ۱۱ علیالبدل دارد». برای شهر تهران اما تعداد اعضای شورا طی سالهای گذشته شاهد تغییراتی بوده است به نحوی که این شورا در ۳ دوره اول ۱۵ عضو اصلی و ۶ عضو علیالبدل داشت که در دوره چهارم تعداد اعضا به ۳۱ عضو اصلی و ۱۲ عضو علیالبدل افزایش یافت.
با ورود مجلس به موضوع تعداد نمایندگان شورای شهر و موافقت شورای نگهبان، در نهایت خرداد ۱۳۹۵ تعداد اعضای شورای شهر تهران به ۲۱ نفر کاهش یافت. بر همین اساس پنجمین دوره شورای شهر تهران، ری و تجریش با 21 عضو مشغول به کار شد.
* مروری بر انتخابات شورای شهر تهران
۹ اردیبهشت سال ۱۳۷۸ نخستین شورای شهر تهران افتتاح شد. این شورا کار خود را با قرائت پیام امام خمینی(ره) درباره شوراها و با صدور پیام ویژهای از سوی رهبر معظم انقلاب آغاز کرد اما این شورا به دلیل حاکمیت سنگین نگاه سیاسی بر آن زیاد دوام نیاورد و در سال 1380 به پایان کار خود رسید. بر این اساس هیات حل اختلاف مرکزی با توجه به بروز اختلافات، رای به انحلال شورای شهر در دوره اول دادند.
با گذشت یک سال از انحلال شورای شهر اول، دومین دوره انتخابات شورای شهر تهران در ۱۹ اسفند ۱۳۸۱ برگزار شد که طی آن ۵۶۲ هزار و ۵۲۲ نفر پای صندوقهای رای آمدند تا میزان مشارکت در این دوره به یکسوم مشارکت دوره نخست شورای شهر تهران برسد. شورای دوم تا سال 1385 فعالیت داشت و توانست دوره ۴ ساله خود را برخلاف دوره اول که با حواشی بسیاری همراه بود با موفقیت به پایان برساند.
انتخابات شورای سوم ۲۴ آذر سال ۱۳۸۵ برگزار شد که در آن یک میلیون و ۶۵۶ هزار و ۵۵۸ نفر شرکت کردند، یعنی چیزی حدود ۳ برابر مشارکت در دوره دوم شورا، این شورا 19 اردیبهشت 86 نیز تا سال ۱۳۹۲ فعالیت کرد. این دوره به دلیل لزوم همزمانی انتخابات شوراها با ریاستجمهوری با ۲ سال افزایش عمرش ۶ ساله به پایان رسید.
همچنین انتخابات چهارمین دوره شورای شهر تهران ۲۴ خرداد سال ۹۲ برگزار شد که در آن ۲ میلیون و ۷۸۶ هزار و ۳۵۷ نفر شرکت کردند و این دوره شورا نیز تا سال ۱۳۹۶ به فعالیت خود ادامه داد. انتخابات دوره پنجم شورا نیز خرداد سال ۱۳۹۶ برگزار شد و این شورا هم تا شهریورماه سال جاری میتواند به فعالیت خود ادامه دهد. در این دوره منتخب نخست شورا یک میلیون و ۱۳۸هزار و ۴۷۳ رای کسب کرد.
ارسال به دوستان
فرمانده ناجا: ۶۰۰ هزار نیروی پلیس برای تأمین امنیت انتخابات بسیج شدند
مشکل امنیتی نداشتیم
انتخابات ریاستجمهوری روز گذشته برگزار شد و نیروی انتظامی با استقرار 600 هزار نیرو امنیت در برگزاری آن همکاری کرد. در همین رابطه فرمانده نیروی انتظامی گفت: هیچ مشکل امنیتی نداشتیم.
سردار «حسین اشتری» فرمانده نیروی انتظامی پس از انداختن رای خود در صندوق حوزه انتخابیه مسجد مالک اشتر ستاد فرماندهی ناجا اظهار کرد: بحمدالله مردم از همان ساعات اولیه اخذ رأی حضور پرشور و با بصیرت خود را به نمایش گذاشتند. وی گفت: انشاءالله این انتخابات مایه خیر و برکت برای کشور و مردم خواهد بود و موجب یأس و نا امیدی دشمن خواهد شد. این مقام ارشد انتظامی با قدردانی از مردم عزیز ایران اسلامی، یادآور شد: از مردم عزیز به خاطر این حضور پرشور و شعور خود قدردانی میکنم. وی با بیان اینکه انشاءالله انتخابات و انتخاب فرد اصلح باعث پیشرفت و آبادانی روزافزون کشور شود، گفت: انشاءالله اثرات این انتخابات در آینده باعث پیشرفت و شکوفایی کشور میشود.
سردار حسین اشتری افزود: خوشبختانه امروز و از ساعات اولیه آغاز رایگیری شاهد حضور پرشور، با بصیرت و انقلابی مردم پای صندوقهای اخذ رای بودیم و قطعا این حضور پرشور موجب امیدواری دوستداران نظام و انقلاب اسلامی و ناامیدی دشمنان است.
* راهاندازی قرارگاه انتظامی امام علی(ع)
پروژه تامین امنیت انتخابات از دیماه سال گذشته با راهاندازی قرارگاه انتظامی امام علی(ع) در نیروی انتظامی کلید خورد تا تحت نظارت این قرارگاه، از نقطه صفر مرزی تا مراکز شهرها روند امنیت در کشور مورد بررسی قرار گیرد. در این زمینه فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینکه ۶۰۰ هزار نیروی پلیس در میدان تامین امنیت انتخابات ایفای نقش میکنند، گفت: نیروی انتظامی از ماهها پیش و از دیماه سال گذشته تحت عنوان قرارگاه انتظامی امام علی(ع) اقدامات خود را برای ماموریت بزرگ امنیت انتخابات آغاز کرد.
سردار اشتری با اشاره به آمادگی حداکثری نیروی انتظامی برای تامین نظم و امنیت انتخابات بیان کرد: حدود ۳۰۰ هزار نفر از همکارانم پای صندوقهای رای برای تامین امنیت شعب و صندوقهای اخذ رای به کمک بسیج، ایفای نقش کردند. از طرفی ۳۰۰ هزار نفر دیگر از همکارانم نیز اجرای ماموریتهای ذاتی خود بویژه برای تامین نظم و امنیت شهرها و روستاها را ادامه دادند.
فرمانده نیروی انتظامی تصریح کرد: در مجموع ۶۰۰ هزار نفر از همکارانم در سراسر کشور مشغول اجرای ماموریت خطیر تامین امنیت انتخابات هستند و به لطف خداوند هیچ مشکل امنیتی نداشتیم.
وی اضافه کرد: برآوردها بیانگر این است که انتخابات با آرامش و امنیت کامل و حضور پرشور مردم انجام شد و همانگونه که رهبر انقلاب فرمودند این انتخابات نیز باعث خیر و برکت برای مردم و ناامیدی دشمنان خواهد بود. این مقام انتظامی افزود: نیروهای پلیس تا پایان زمان شمارش آرا و اعلام نتایج از طریق وزارت کشور در آمادهباش کامل هستند.
* استقرار بیش از ۱۷ هزار نیروی پلیس در شعب اخذ رأی تهران
تهران به عنوان پایتخت کشور از نظر تامین امنیت برای برگزاری انتخابات شرایط ویژهای دارد بر همین اساس فرمانده انتظامی تهران بزرگ در تشریح فعالیتهای این پلیس از استقرار بیش از ۱۷ هزار نیرو در شعب اخذ رای پایتخت خبر داد.
سردار حسین رحیمی پس از بازدید از روند برگزاری انتخابات در حوزه اخذ رای حسینیه ارشاد و در جمع خبرنگاران گفت: از ساعت ۶ صبح استقرار کامل همکاران من در ۴۶۰۰ حوزه اخذ آرا در تهران، شمیران و شهر ری را شاهد بودیم.
وی در ادامه بیان کرد: مدتهاست در حال برنامهریزی در این حوزه هستیم و بالغ بر ۱۷ هزار نیرو در شعب مستقر شدند. از ابتدای صبح از شعبات زیادی بازدید داشتیم و به لطف خدا کوچکترین مساله امنیتی نداشتیم.
ارسال به دوستان
اخبار
مهلت ثبتنام دانشآموزان در پایگاههای تابستانی تا اول تیر
مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزشوپرورش با اشاره به مهلت ثبتنام دانشآموزان در کلاسهای اوقات فراغت تابستانی تا اول تیرماه اظهار کرد: پایگاههای تابستانی، پنجم تیرماه افتتاح میشود و پیشبینی میکنیم حدود ۳ میلیون دانشآموز در فعالیتهای تابستانی شرکت کنند. به گزارش ایسنا، علی رمضانی با اشاره به اینکه فعالیت تابستانی امسال تلفیقی از سامانههای همگام و شاد خواهد بود، گفت: به منظور غنیسازی اوقات فراغت، راهاندازی حدود ۳۰ هزار پایگاه تابستانی هدفگذاری شده و فعالیتهای تابستانی در شبکه شاد و به صورت غیرحضوری دنبال میشود، به همین منظور صفحهای در شبکه شاد برای فعالیت اوقات فراغت راهاندازی میشود. وی افزود: در حال حاضر دانشآموزان میتوانند با ورود به سامانه همگام برای ثبتنام در کلاسهای مورد علاقهشان ثبتنام کنند. مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزشوپرورش با بیان اینکه دانشآموزان برای ثبتنام کلاسهای تابستانی تا اول تیرماه فرصت دارند، گفت: پایگاههای تابستانی از پنجم تیرماه افتتاح میشود و پیشبینی میکنیم حدود ۳ میلیون دانشآموز در فعالیتهای تابستانی شرکت کنند. کلاسهای مجازی تابستانی در سامانه شاد همانند کلاسهای مدارس تشکیل میشود. وی افزود: مدارس متقاضی، کانونهای فرهنگی- تربیتی، دارالقرآنها، مراکز و هستههای مشاوره، پژوهشسراها، مجتمعها، سالنهای ورزشی و همه فضاهایی که در تابستان امسال قرار است به عنوان پایگاه تابستانی به دانشآموزان خدمات ارائه دهند از جمله تشکلها و نهادهای برگزارکننده پایگاههای تابستانی هستند که پیش از این اطلاعات پایگاهها و کلاسهای مورد نظر خود را در سامانه همگام ثبت کردهاند.
***
پیشبینی آبوهوا در مناطق مختلف ایران
کارشناس سازمان هواشناسی به بررسی وضعیت جوی چند روز آینده کشور پرداخت. کبری رفیعی درباره آخرین وضعیت آب و هوایی کشور گفت: طی ۵ روز آینده در بیشتر مناطق کشور جوی آرام و آسمانی صاف را خواهیم داشت. در این مدت در ارتفاعات البرز مرکزی در ساعات بعدازظهر و اوایل شب احتمال بارش پراکنده و وزش باد شدید موقت وجود دارد. وی ادامه داد: روز شنبه با توجه به شمالی شدن جریانات روی دریای خزر دمای هوا در استانهای ساحلی خزر و اردبیل کاهش بین ۴ تا ۶ درجه را خواهد داشت. تا روز دوشنبه در شرق و جنوب شرق خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمان و سیستانوبلوچستان وزش باد شدید همراه با گرد و خاک و کاهش کیفیت هوا را پیشبینی میکنیم، بویژه در منطقه زابل که احتمال توفان و گرد و خاک هم وجود دارد. این کارشناس هواشناسی خاطرنشان کرد: از روز شنبه در استانهای ایلام، خوزستان، آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، قزوین، قم، مرکزی، همدان، اصفهان، یزد و جنوب سمنان در ساعات بعدازظهر سرعت وزش باد افزایش خواهد داشت که در برخی از این مناطق سبب خیزش گرد و خاک و کاهش کیفیت هوا نیز خواهد شد. همچنین فردا (امروز) دریای خزر هم مواج خواهد شد. شرق دریای عمان هم هفته آینده همچنان مواج خواهد بود.
***
اولویت دولت آینده رسیدگی به محرومان باشد
رئیس کمیته امداد امام(ره) گفت: اولویت دولت سیزدهم در کوتاهمدت باید رسیدگی به وضعیت نیازمندان و محرومان باشد.
سیدمرتضی بختیاری با اشاره به مشارکت مردم در انتخابات دیروز، گفت: مهمترین اولویت برای دولت آینده جمعآوری دیدگاهها و نظراتی است که طی چند هفته اخیر، مردم در رسانههای مختلف اعلام کردند و انتظاراتشان را از ریاستجمهوری آینده خواستند و در عین حال وعدههایی که خود رئیسجمهور داده است که باید این موارد را دستهبندی کنند. باید اولویت را به گرهگشایی از کار نیازمندان و مناطق محروم بگذارند. این نکته بسیار مهمی است. واقعا کار برای مناطق محروم، محرومان و جامعه هدف نهادهای حمایتی، از نظر مسائل اقتصادی، بسیار مهم است و باید اولویت را به این موضوعات داده و در عین حال از کارهای اصلی هم غافل نمانند. وی تاکید کرد: بنابراین اولویت در کوتاه مدت باید رسیدگی به وضعیت نیازمندان و محرومان باشد.
***
شناسایی نخستین مورد ابتلا به «قارچ سبز» در هند
اولین مورد ابتلا به «قارچ سبز» در هند که یک مرد ۳۴ ساله ساکن ایالت «ماهیا پرادش» است، شناسایی و بیمار برای مداوا با هواپیما به بیمارستانی در بمبئی منتقل شد. گزارشها حاکی از آن است این مرد که از کرونا جان سالم به در برده، روز دوشنبه در بیمارستان هندوجا در بمبئی بستری شد. آزمایشهای بعدی روی این مرد نشان داد وی مبتلا به قارچ سبز است که به آن آسپرژیلوس (افشانکچه) نیز میگویند. مقامهای بهداشتی منطقه اعلام کردهاند این مورد به احتمال زیاد نخستین بیمار مبتلا به قارچ سبز در هند است. دکتر راوی دوسی، رئیس گروه بیماریهای قفسه سینه در انستیتوی علوم پزشکی «سری اوروبیندو» گفت: مردی که مشکوک به ابتلا به عفونت قارچ سیاه (موکورمیکوز) بود، تحت آزمایش قرار گرفت. هرچند پس از آزمایشها مشخص شد که او در سینوسها، ریهها و خون خود به عفونت قارچ سبز (آسپرژیلوس) مبتلا شده است.
وی افزود این بیمار پس از بهبودی از کرونا، دچار خونریزی بینی و تب شدید شد. او همچنین به دلیل کاهش وزن، بسیار ضعیف شده بود. خبرگزاری «پیتیآی» گزارش داد ریههای این مرد ۹۰ درصد آلوده شده است. مدیر واحد آمار در اداره بهداشت «ایندوره» نیز در این باره گفت: حین انجام معاینات، قارچ سبز در ریههای این بیمار تشخیص داده شد که متفاوت از موکورمیکوز یا قارچ سیاه است.
ارسال به دوستان
طی 24 ساعت ۱۰ هزار و ۱۰۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا شناسایی شدند
127 فوتی جدید کرونا در کشور
کرونا همچنان در حال تاختوتاز است و بر اساس آخرین آمار ثبتشده از این بیماری در کشور، میزان مرگومیرهای روزانه ناشی از «کووید-19» ۳ رقمی باقی مانده است.
بنا بر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، تاکنون ۴ میلیون و ۳۶۹ هزار و ۳۹ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۸۹۵ هزار و ۵۲ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۵ میلیون و ۲۶۴ هزار و ۹۱ دوز رسیده است. بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، از ظهر روز پنجشنبه تا ظهر روز جمعه ۱۰ هزار و ۱۰۰ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شد که هزار و ۳۵۷ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران «کووید-19» در کشور نیز به ۳ میلیون و ۸۰ هزار و ۵۲۶ نفر رسیده است.
متاسفانه در این مدت زمان ۲۴ ساعت، ۱۲۷ بیمار «کووید-19» هم جان خود را از دست دادند تا مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۸۲ هزار و ۷۴۶ نفر برسد. خوشبختانه تاکنون ۲ میلیون و ۷۲۲ هزار و ۶۱۲ نفر از بیماران هم بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
همچنین ۳ هزار و ۳۱۶ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر ۲۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۷۵ شهر در وضعیت نارنجی و ۲۵۱ شهر نیز در وضعیت زرد بیماری قرار دارند.
* صندوق سیار ویژه بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستانها
روز گذشته همزمان با انتخابات که طی آن سرنوشت 4 سال آینده کشور رقم خواهد خورد، مردم حضوری پررنگ داشتند و حتی بیماری کرونا نتوانست مانعی برای حضور آنان در پای صندوقهای رای شود. دیروز افراد مبتلا به این بیماری با تدابیر اتخاذشده از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا توانستند در رایگیری شرکت کنند و نقش خود را در این روز بدرستی ایفا کنند. در همین رابطه روز گذشته سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به وضعیت رعایت پروتکلهای بهداشتی در شعب اخذ رای، از اختصاص صندوق رای سیار جهت مشارکت و رای دادن بیماران کرونایی بستری در بیمارستانها خبر داد.
دکتر علیرضا رئیسی گفت: افرادی که بیمار مبتلا به کرونا بوده و در بیمارستان بستری هستند، وزارت کشور برایشان صندوق سیار برد تا در همان جا از آنها رای اخذ شود. وی افزود: همچنین یکسری شعب هم با همکاری وزارت کشور انتخاب شده که لیست آن در اختیار وزارت کشور است - امروز (دیروز) هم خواستیم یکبار دیگر این شعب را اعلام کنند - که این شعب مخصوص بیماران مبتلا به کروناست. رئیسی ادامه داد: این موضوع ۲ خاصیت دارد؛ یکی اینکه بیماران مبتلا به کرونا که برای رای دادن مراجعه میکنند، با سایر افراد سالم در یکجا نخواهند بود، دوم اینکه امکان مشارکت و رای دادن برای بیماران مبتلا به کرونا فراهم میشود.
وی درباره وضعیت رعایت پروتکلها در حوزههای انتخابیه، ضمن اشاره به مشارکت خوب مردم در انتخابات، گفت: خوشبختانه وضعیت رعایت پروتکلهای بهداشتی بسیار خوب است. طبق گزارشهایی که به ما رسید، به جز یکی، دو تا از شهرها که به صورت موقت اندکی تجمع ایجاد شده بود، وضعیت خوب بود. رئیسی گفت: تمام تمهیداتی که وزارت بهداشت اعلام کرده بود، اعم از حضور ناظر بهداشتی و... کاملا انجام شد.
* عبور شمار مبتلایان از ۱۷۸ میلیون نفر در جهان
طبق آخرین آمار جهانی، با ابتلای ۴۰۰ هزار نفر دیگر به ویروس کرونا در سراسر جهان، شمار مبتلایان از ۱۷۸ میلیون نفر فراتر رفت.
به گزارش تسنیم، بر اساس آخرین آمار جهانی پایگاه اطلاعاتی «worldometer» تا صبح روز گذشته 178 میلیون و 203 هزار و 604 نفر در جهان به ویروس کرونا «کووید-19» مبتلا شدهاند که از این تعداد 3 میلیون و 857 هزار و 939 نفر جان خود را از دست دادند.
از مجموع تعداد مبتلایان در جهان، تاکنون 162 میلیون و 710 هزار و 235 نفر بهبود یافته و توانستهاند این بیماری را شکست دهند.
آمریکا با بیشترین تعداد مبتلایان در جهان با افزایش 11 هزار و 203 مبتلا، به مجموع 34 میلیون و 377 هزار و 592 مبتلا رسیده است؛ تاکنون 616 هزار و 440 آمریکایی مبتلا به «کووید-19» در این کشور جان خود را از دست دادهاند.
هند پس از آمریکا در رده دوم جهان قرار دارد که با افزایش 62 هزار و 409 مبتلا در 24 ساعت، به مجموع 29 میلیون و 762 هزار و 793 مبتلا رسیده است؛ در این کشور تاکنون 383 هزار و 521 نفر جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادهاند.
برزیل به عنوان سومین کشور جهان با افزایش 74 هزار و 327 مبتلا در 24 ساعت، به مجموع 17 میلیون و 704 هزار و 41 مبتلا رسیده است؛ در این کشور تاکنون 496 هزار و 172 نفر جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادهاند.
کشورهای فرانسه، ترکیه، روسیه، انگلیس و ایتالیا نیز بهترتیب با 5 میلیون و 749 هزار و 691 نفر، 5 میلیون و 354 هزار و 153 نفر، 5 میلیون و 264 هزار و 47 نفر، 4 میلیون و 600 هزار و 623 نفر و 4 میلیون و 249 هزار و 755 نفر مبتلا در ردههای چهارم تا هشتم جهان قرار گرفتهاند.
همچنین کشورهای آرژانتین با 4 میلیون و 222 هزار و 400 مبتلا و کلمبیا با 3 میلیون و 859 هزار و 824 مبتلا در ردههای نهم و دهم جهان قرار دارند.
از لحاظ تعداد بهبودیافتگان نیز کشورهای آمریکا، هند و برزیل بهترتیب با 28 میلیون و 641 هزار و 439 نفر، 28 میلیون و 580 هزار و 647 نفر و 16 میلیون و 77 هزار و 483 نفر بهبودیافته در ردههای اول تا سوم قرار دارند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|