|
دیدار برجامی نمایندگان روسیه و اتحادیه اروپایی در مذاکرات وین
مذاکرهکننده ارشد روسیه در وین با اشاره به دیدارش با معاون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی تصریح کرد: درباره موضوعات حساس باقیمانده که باید حلوفصل شود، رایزنی کردیم. میخائیل اولیانوف، رئیس هیات مذاکرهکننده روسیه در رایزنیهای وین در صفحه رسمی خود در توئیتر نوشت: با انریکه مورا، هماهنگکننده اتحادیه اروپایی در مذاکرات وین درباره برجام دیدار کردیم. وی ادامه داد: ما درباره وضعیت فعلی و همچنین حساسترین موضوعاتی که در دستور کار باقی مانده و باید حلوفصل شود، بحث و رایزنی کردیم.
ارسال به دوستان
چرا پیشنهاد غربگرایان به دولت سیزدهم درباره «کابینه فراجناحی» بحرانآفرین و بهمثابه یک تله است؟
کابینه مبتنی بر گفتمان باشد
یونس مولایی: پایان دوره 8 ساله ریاستجمهوری حسن روحانی تا 5/1 ماه دیگر و آغاز دولت سیزدهم به ریاست حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی را احتمالا میتوان به عنوان مهمترین حادثه سال1400 به حساب آورد. تعویض قوای اجرایی در شرایطی که میراث حسن روحانی را میتوان در انباشت نارضایتی عمومی و سرخوردگی بخش بزرگی از جامعه ایران مشاهده کرد میتواند زمینهساز گامهای بلندی برای ایجاد اصلاحات ساختاری و حصول تغییرات بنیادین به نفع مردم رنجکشیده کشورمان باشد. در این میان هر قدر در حد فاصل آغاز رقابتهای انتخاباتی تا روز برگزاری انتخابات با میدانداری نامها روبهروییم، از فردای انتخابات بتدریج نام منتخب نهایی مردم با تیم اجرایی و کابینهاش شناخته میشود؛ تیمی که حالا فراتر از ایده و شعار کلی دولت باید در جزء به جزء امور جاری کشور کنترل قدرت را به دست گیرد و با حسن سیاستگذاری و کارآمدی، زمینه را برای عبور از شرایط موجود به سوی موقعیت مطلوب فراهم کند. بر همین مبنا هر قدر تا روز جمعه 28 خرداد نام سیدابراهیم رئیسی به عنوان یک گزینه بالقوه بر سر زبانها افتاده بود، اکنون دیگر گمانهزنیها معطوف به مردان و زنان دولت او است؛ تیمی که هر قدر با ظرافت، دوراندیشی و دقت بیشتری چیده شود به اعتلای نام او در افکار عمومی کمک میکند و هر قدر در چینش آنها غفلت صورت گیرد میتواند به افول سرمایه اجتماعی رئیس دولت به عنوان منتخب مردم منتهی شود. بر مبنای همین توضیحات شاید بتوان مهمترین چالش پیش روی رئیس جدید دولت را در منطق چینش کابینهاش جستوجو کرد؛ منطقی که فراتر از نامها و گزینهها نشان از صورتبندی کلی کابینه او دارد. آیا رئیسی در این مسیر دشوار تحت تاثیر سهمخواهیها و فشارهای بیرونی که در اوان تشکیل هر دولتی شاهد آن بودهایم قاعده بازی را واگذار میکند یا آنچنان که در رقابتهای انتخاباتی خبر از تشکیل یک دولت مقتدر داده بود با ایستادگی در مقابل این فشارها بهترین و هماهنگترین کابینه را برای مدیریت اجرایی کشور برمیگزیند؟ یقینا پاسخ نهایی را باید در لحظه معرفی کابینه یافت اما شواهد موجود و برخی سرخطهای مخابره شده در رسانههای کشور نشان از آن دارد که گروه شکستخوردهای که خود مسبب وضعیت نامطلوب موجود است سعی دارد ذیل کلیدواژههایی همانند «دولت ائتلافی» یا «دولت فراجناحی» برای باقی ماندن خود در جایگاههای عالی دولتی تلاش کند؛ مسالهای که نه میتوان بسادگی از کنار آن عبور کرد و نه میتوان آن را به صرف چینش کابینه آینده محدود دانست، به عبارت دیگر نوع مواجهه رئیسی با این تجویز خطرناک نشان از سلسله تصمیمات آتی دولت او در 4 سال آینده خواهد داشت.
* کابینه اصولی یا کابینه ائتلافی؟
به صورت اختصاری میتوان الگوهای چینش یک کابینه را بر اساس الگوهای اصولی و ائتلافی تقسیمبندی کرد. بر مبنای الگوی اصولی یک دولت مجموعهای از اصول ایجابی و سلبی را با یک پشتوانه تئوریک منسجم تعریف کرده و بر اساس آن کابینه خود را شکل میدهد. در این الگو هیچ مؤلفهای ارجح بر اصول و اهداف دولت نیست و دولت هم در مسیر تحقق این اصول گام برمیدارد. اما در الگوی ائتلافی کابینهها برخلاف مدل اصولی، دولت اهتمام خود را بر سهیم کردن همه گروهها و جناحها به حسب وزن و قدرت سیاسیشان میگذارد. در چنین کابینهای بیش از تحقق اصول، کسب رضایت طرفین ائتلاف موضوعیت دارد و تلاش میشود با تقسیمبندی قدرت و کسب رضایت گروههای مختلف بقای دولت و موجودیت آن تضمین شود.
هر چند کابینه اصولی و ائتلافی را باید ۲ سر یک طیف دانست و در نهایت هر کابینه اصولی حدی از ائتلاف و هر کابینه ائتلافی نیز حداقلهایی از یک اصول را برای خود لحاظ میکنند اما اصالتبخشی به هر کدام از این دو رویه باعث میشود کابینه هر دولت را اصولی یا ائتلافی تعریف کنیم. کابینه دولت سیزدهم به ریاست سیدابراهیم رئیسی نیز مستثنا از این امر نیست و رئیس دولت در زمان محدود باقیمانده تا معرفی کابینهاش باید یکی از این ۲ مسیر را انتخاب کند. آنچه واضح است بسیاری از گروهها و از جمله جریان غربگرا تلاش دارند با طرح صورت مساله «کابینه فراجناحی»، رئیسی را از برداشتن گام به سوی تشکیل یک «کابینه اصولی» بازدارند و از این طریق ضمن تضعیف دولت آینده، بخشی از نیروهای خود را در کسب کرسیهای قدرت منتفع کنند. در این میان قطعا تلاش میشود با مانور روی کلیشههایی همچون لزوم بهکارگیری تمام ظرفیتهای کشور مانع از آن شوند تا دولت ریل مدیریتی کشور را عوض کند.
* رئیس همه جمهور و چالش کابینه فراجناحی
میدان انتخابات و رقابتها برای کسب قدرت تاریخ انقضا دارد و پس از اتمام پروسه رقابتها، منتخب نهایی رئیسجمهور همه ایرانیان و از جمله افرادی است که تمایلی برای روی کار آمدن او نداشتهاند. در این مسیر رئیسجمهور برای صیانت از حقوق همه ایرانیان باید گام بردارد و رای هیچ فردی نباید او را از مجموعه حقوق اجتماعی و سیاسیاش محروم کند. این تعریف ساده از ریاستجمهوری را میتوان تعریفی مورد پذیرش و اجماع همگانی دانست. اما یکی از حربههایی که در پوشش این تعریف صحیح صورت میگیرد، تعبیر ریاست همه جمهور به جایگاهی برای توزیع قدرت بین همه طیفها و جناحهای سیاسی است.
مانور روی کلیدواژه «دولت فراجناحی» و خلط این مساله با پیشفرض صحیح «رئیس همه جمهور» همان رویهای است که از ساعاتی پس از انتخاب سیدابراهیم رئیسی برای ریاست دولت سیزدهم از سوی جریان غربگرا پیگیری میشود. در این مسیر رئیسجمهور جدید باید نسبت به چند مساله آگاهی کامل داشته باشد.
دولت آینده هر چند نسبت به سرنوشت همه ایرانیان وظیفه و تکلیف یکسانی دارد اما منتخب بخشی از جامعه با مطالبهای جدید است، آنچنان که دولتهای پیشین نیز هرکدام بر مبنای مجموعهای از شعارها و با حمایت طیفی از نیروهای سیاسی انتخاب شدهاند. بر همین اساس دولت جدید تکلیفی به تقسیم کردن مناصب خود در میان همه گروهها ندارد.
دولت سیزدهم اساسا یک دولت ائتلافی نبوده است که نیازمند تشکیل کابینه ائتلافی باشد. منتخب مردم هر چند مورد حمایت آحاد مختلفی از جامعه بوده اما نماینده جریان انقلابی است و از قضا در این مسیر با بیشترین تخریب و توهین از سوی غربگرایان و اصلاحطلبانی روبهرو بوده است که پروژه ایجاد هراس اجتماعی از او را در سالهای گذشته با قدرت هر چه تمامتر پیگیری کردهاند.
رای به سیدابراهیم رئیسی یک اعلام انزجار جمعی نسبت به مدیریت لیبرالها و غربگرایانی است که کشور را در آستانه پرتگاه قرار دادند. رئیسی پرچمدار بازگرداندن مدیریت کشور بر مدار انقلابیگری است و در همین مسیر مطالبه عمومی جامعه و بویژه آحاد انقلابی آن است که در دولت منتخبشان با یک دولت انقلابی و نه ائتلافی روبهرو باشند. یقینا در این مسیر بهرهگیری از ظرفیت نیروهایی که توانایی تحقق بخشیدن به اهداف یک دولت انقلابی را دارند امری ضروری است اما بهرهگیری از این ظرفیتها نباید کابینه را تبدیل به محلی برای توزیع سهام برای گروههای مختلف از جمله غربگرایان کند.
بدیهی است ایجاد تغییر نسبتی با پیمودن مجدد مسیری طی شده ندارد. مسببان وضع موجود نمیتوانند کشور را به سمت موقعیت مطلوب راهبری کنند و کسب رضایت گروهها با واگذار کردن بخشی از کرسیها به آنها نمیتواند گامی در جهت تغییر این وضعیت باشد.
* بایستههای دولت مقتدر
یکی از پیشفرضها پیرامون کابینههای اصولی و ائتلافی به دامنه اقتدار آنها بر میگردد. کابینه و دولت ائتلافی اساسا کابینه و دولتی ضعیف است؛ کابینهای که در بستر بده بستان و خرید رضایت تشکیل میشود تا به بقای دولتها کمک کند و با نخستین تهدید به بحران تصمیمگیری و نهایتا فروپاشی میرسد. در نقطه مقابل کابینه و دولت اصولی را میتوان کابینه و دولتی مقتدر دانست که در مواجهه با تهدیدها به علت انسجام درونی و اصول مشترک مقتدرانه ایستادگی میکند و با تعارض منافع نیروهای خود نیز مواجه نمیشود.
یکی از وعدههای ثابت حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی در تبلیغات انتخاباتی تشکیل دولتی مقتدر برای عبور کشور از وضعیت نامطلوب موجود بوده است، یقینا شکلگیری چنین دولتی نیازمند یک کابینه اصولی است که نه در تصمیمگیری متشتت باشد نه در مدیریت بحرانها فشل و ناکارآمد. اگر 18میلیون نفری که روز جمعه 28خردادماه رئیسی را برای ریاست دولت سیزدهم انتخاب کردند انتظار مشاهده یک دولت انقلابی را دارند، تمام مردم ایران نیز خسته و سرخورده از دولت بیعمل مستقر به دنبال دولتی مقتدر و هماهنگ برای دفاع از منافع خود هستند. با چنین نگاهی پیشنهاد تشکیل «کابینه فراجناحی» فارغ از نادیده گرفتن مطالبه حامیان رئیسی، یک پوست موز در زیر پای دولت برای تضعیف اقتدار آن است.
ارسال به دوستان
پیامهای تبریک سران و مقامات کشورهای جهان به رئیس جمهور منتخب ایران ادامه دارد
سلام جهان به رئیسی
گروه سیاسی: پس از قطعی شدن پیروزی حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی در انتخابات ریاستجمهوری، از روز شنبه مقامات و رؤسایجمهور دیگر کشورها در حال ارسال پیامهای تبریک به رئیسجمهور منتخب انتخابات 28 خرداد هستند. به گزارش «وطنامروز»، در همین زمینه «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزبالله با ارسال پیام تبریکی برای حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی، تصریح کرد: این پیروزی بزرگ و انتخاب شما به عنوان رئیسجمهور در این مرحله از تاریخ حساس ایران را تبریک میگویم. پیروزی شما امید ملت ایران و ملتهای منطقه برای آینده و قدرت مقابله با چالشها را زنده کرد. رزمندگان مقاومت و آزادگان شما را دژ و پشتوانهای قوی در مقابله با تجاوزگران میدانند. «نیکلاس مادورو» رئیسجمهور ونزوئلا هم با انتشار بیانیهای ضمن تبریک پیروزی حجتالاسلام «سیدابراهیم رئیسی»، به مردم ایران برای مشارکت شایان توجه در انتخابات ریاستجمهوری ایران تبریک گفت. در همین حال «میگل دیاز کانل» رئیسجمهور کوبا هم شامگاه شنبه در پیامی پیروزی «ابراهیم رئیسی» در انتخابات ریاستجمهوری ایران را تبریک گفت.
«نارندرا مودی» نخستوزیر هند هم در پیامی توئیتری نوشت: «به عالیجناب ابراهیم رئیسی بابت انتخاب به عنوان رئیسجمهور ایران تبریک میگویم. به دنبال همکاری با ایشان در راستای تقویت بیش از پیش روابط گرم ایران و هند خواهم بود». همچنین «الکساندر لوکاشنکو» رئیسجمهور بلاروس در پیامی به حجتالاسلام رئیسی رئیسجمهور منتخب جمهوری اسلامی ایران تبریک گفت. در این پیام آمده است: امیدوارم با هدایت شما، ایران بتواند بر تمام موانع خارجی غلبه کرده و به پیشرفت قابل توجهی در توسعه اقتصادی و اجتماعی دست یافته و روابط دوستانه بلندمدت با بلاروس همچنان در تمام ابعاد، تقویت و گسترش یابد. سفارت فلسطین در جمهوری اسلامی ایران هم اعلام کرد «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین با ارسال پیامی خطاب به رئیسجمهور منتخب، از سوی خود، مردم و دولت فلسطین پیروزی رئیسجمهور منتخب در انتخابات ریاستجمهوری اسلامی ایران را به ایشان و مردم کشورمان تبریک گفته است.
«قاسم تاکایف» رئیسجمهور قزاقستان هم در پیامی ضمن تبریک به حجتالاسلام رئیسی، تأکید کرد: ایران یکی از شرکای قابل اعتماد قزاقستان در جهان اسلام است. «میرضیایف» رئیسجمهور ازبکستان هم برای حجتالاسلام رئیسی پیام تبریک فرستاد. «عبدالله عبدالله» رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان هم دیگر مقامی بود که در پیامی پیروزی حجتالاسلام رئیسی را به وی تبریک گفت. «محمد الحلبوسی» رئیس پارلمان عراق، «مسرور بارزانی» رئیس دولت منطقه کردستان عراق و نیچروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق هم پیام تبریک برای حجتالاسلام رئیسی ارسال کردند. گفتنی است عمران خان نخستوزیر پاکستان، برهم صالح رئیسجمهور و مصطفی الکاظمی نخستوزیر عراق و سید عمار الحکیم رهبر جریان حکمت ملی عراق، ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه، بشار اسد رئیس جمهور سوریه، رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه، الهام علیاف رئیسجمهور آذربایجان و «محمد بن راشد آلمکتوم» نایبرئیس دولت امارات، مهدی المشاط رئیس شورای عالی سیاسی یمن، «هیثم بن طارق» سلطان عمان، «شیخ تمیم بن حمد آلثانی» امیر قطر و «نواف الاحمد الجابر الصباح» امیر کویت روز شنبه در پیامهایی جداگانه پیروزی سیدابراهیم رئیسی در انتخابات ریاستجمهوری را تبریک گفتند.
* واکنش آمریکا و رژیم صهیونیستی به انتخاب رئیسی
وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در توئیتی به پیروزی سیدابراهیم رئیسی در سیزدهین دوره انتخابات ریاستجمهوری ایران واکنش نشان داد. یائیر لاپید، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی روز شنبه با اشاره به پیروزی سیدابراهیم رئیسی در انتخابات ریاستجمهوری ایران مدعی شد وی به «جاهطلبیهای هستهای» و آنچه «کمپین تروریسم ایران» خواند، متعهد است. همچنین لیور حیات، سخنگوی وزارت خارجه رژیم صهیونیستی روز شنبه در رشته توئیتی با اشاره به اینکه سیدابراهیم رئیسی در لیست تحریمهای وزارت خزانهداری آمریکا قرار دارد، مدعی شد وی به پیشبرد برنامه نظامی هستهای ایران متعهد است. وی در ادامه نوشت: برنامه هستهای ایران باید فورا، به عقب رانده شده و به طور نامحدود متوقف شود. برنامه موشکهای بالستیک ایران باید منحل شود و یک ائتلاف بینالمللی جامع باید با «کمپین تروریستی جهانی» این کشور مقابله کند. دولت آمریکا بامداد یکشنبه به پیروزی حجتالاسلام «سیدابراهیم رئیسی» در انتخابات ریاستجمهوری ایران واکنش نشان داد. به نوشته خبرگزاری فرانسه، وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای اعلام کرد به تداوم گفتوگوها با ایران برای احیای توافق هستهای، بعد از انتخابات نیز متعهد است.
***
امروز؛ نخستین نشست مطبوعاتی رئیسجمهور منتخب
اولین نشست مطبوعاتی رئیسجمهور منتخب جمهوری اسلامی ایران ظهر امروز دوشنبه با حضور رسانههای داخلی و بینالمللی برگزار خواهد شد. نخستین نشست مطبوعاتی حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور منتخب جمهوری اسلامی ایران ظهر امروز ساعت 14 با حضور رسانههای داخلی و بینالمللی برگزار خواهد شد. این نشست، نخستین نشست رئیسی پس از پیروزی 62 درصدی در جریان انتخابات سیزدهمین دوره ریاستجمهوری در 28 خردادماه است.
ارسال به دوستان
اخبار
پیام سرلشکر سلامی به حجتالاسلام رئیسی
سپاه آمادگی همهجانبه برای تداوم همکاری با دولت را دارد
فرمانده کل سپاه در پیامی با تبریک خلق حماسه پرشکوه ملت ایران و انتخاب حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی به عنوان هشتمین رئیسجمهوری اسلامی ایران، آمادگی همهجانبه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای تداوم همکاری و همافزایی با دولتها در عرصه خدمتگزاری را اعلام کرد. به گزارش سپاهنیوز، در متن پیام سردار سرلشکر حسین سلامی خطاب به حجتالاسلام رئیسی آمده است: در این «حشر انقلاب»، اراده و همت وصفناپذیر مردم، قاطعانه و هنرمندانه پاسخ معنادار خود به طراحان تحریم انتخابات و عملیات روانی و جنگ رسانهای شومی که در پی ناامیدسازی و انصراف مردم از حضور در این آزمون حساس و سرنوشتساز بود را، به شایستگی داد. بیتردید چشمانداز آینده کشور، نمایانگر فصل نوین قوی شدن ایران و نقشآفرینیهای درخشان ملت بویژه جوانان پرشور، پیشرو و پیشران افتخارات ممتاز پیش رو است. پیروزی فرخنده جنابعالی با رای قاطع ملت شگفتیساز و حماسهآفرین ایران در «سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری» را صمیمانه تبریک و تهنیت عرض نموده و ضمن آرزوی موفقیت و سربلندی آن برادر مومن، انقلابی، مجاهد و مورد اعتماد «امام» و «امت» در این مسند مبارک و خطیر؛ آمادگی همهجانبه «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» برای تداوم راهبرد این نهاد انقلابی و مردمی در همکاری و همافزایی با دولتها در عرصه خدمتگزاری به مردم شریف و نجیب و پیشبرد برنامههای دولت سیزدهم برای تقویت و بهکارگیری ظرفیتها و فرصتهای تضمینکننده پیشرفت کشور و مانعزدایی از روند بهبود وضعیت زندگی مردم و اندیشیدن به سازندگی شایسته و در شأن میهن اسلامی را اعلام میدارم.
***
ستاد حقوق بشر:
آمریکا پس از دسترسی ایران به واکسن کرونا معافیت تحریمی صادر کرد!
ستاد حقوق بشر ایران با انتشار توئیتی به ادعای آمریکا مبنی بر معافیت مبادلات تجهیزات مقابله با کرونا از تحریمها واکنش نشان داد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ستاد حقوق بشر، ستاد حقوق بشر ایران در واکنش به معافیت مبادلات تجهیزات مقابله با کرونا از سوی آمریکا علیه ایران، نوشت: 83000 ایرانی قربانی کرونا شدند و اکنون آمریکا ۱۶ ماه پس از شیوع این ویروس منحوس و ساخت واکسن ایرانی، برای مبادلات کرونایی معافیت صادر میکند! در ادامه این توئیت آمده است: «مبادلاتی که تحریم آنها حتی در دوران جنگ خلاف قوانین بینالملل است. برداشتن تحریمهای غیرقانونی و مجازات عاملان آن خواست ملت ایران است». بر اساس گزارش ستاد حقوق بشر، خزانهداری آمریکا اخیرا ادعا کرده معافیت تحریمی برای مبادلات کرونایی با ایران را صادر کرده است. بنا بر دستورالعملی که منتشر شده، «کلیه مبادلات و فعالیتهای مرتبط با صادرات، باز صادرات، فروش یا عرضه مستقیم یا غیرمستقیم کالاها یا فناوریهای مورد استفاده در پیشگیری، تشخیص یا درمان «کووید-۱۹» با ایران یا حکومت ایران یا با افراد و کشورهای ثالث که چنین کالاهایی را به طور خاص برای بازفروش به ایران خریداری میکنند، از تحریمها معاف خواهند شد». این خبر در حالی منتشر میشود که واشنگتن همواره ادعا کرده بود کالاهای بشردوستانه چون غذا و دارو از تحریم معاف هستند اما در عمل، بانکها و دولتهای دنیا به خاطر تحریمهای آمریکا از انجام تراکنشهای مالی مربوط به طرفهای ایرانی حتی برای معاملات مربوط به غذا و دارو خودداری میکنند. معافیت صادر شده از سوی وزارت خزانهداری آمریکا مهر تاییدی بر موضع جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تحریم کالاهای بشردوستانه است که طبق قوانین بینالملل حتی در شرایط جنگ نیز شامل تحریم نمیشود.
***
«عبدالباری عطوان» خطاب به سران عرب:
شما تنها صندوق سبزیجات را میشناسید
تحلیلگر مشهور جهان عرب با انتشار یک فایل ویدئویی خطاب به سران جهان عرب گفت: شما چه میدانید که انتخابات چیست؟ شما تنها صندوق سبزیجات را میشناسید؛ بیایید از ایران یاد بگیرید. به گزارش مهر به نقل از رأیالیوم، «عبدالباری عطوان» با انتشار یک فایل ویدئویی سخنانی را پیرامون انتخابات ریاستجمهوری ایران مطرح کرد و خطاب به اعراب گفت: شما حتی نمیدانید صندوق رأی چیست. شما تنها صندوق سبزیجات را میشناسید. بیایید انتخابات و برگزاری آن را از ایران یاد بگیرید. این تحلیلگر برجسته جهان عرب در ادامه افزود: انتخابات ریاستجمهوری اسلامی ایران تغییرات فراوانی را در معادلات جهانی ایجاد خواهد کرد. تحریمهای ایالاتمتحده آمریکا و اروپا علیه ایران نتوانست این کشور را به زانو درآورد. ایران توانست از تحریمها عبور کند. وی در ادامه تأکید کرد: رهبر عالی انقلاب اسلامی ایران از مردم این کشور خواستند در انتخابات شرکت کنند. همه دیدیم که میلیونها ایرانی پای صندوقهای رأی آمدند و در انتخابات شرکت کردند. این نماد بارز یک حکومت واقعی است. سردبیر روزنامه رایالیوم تصریح کرد: هرکسی در جهان عرب از ایران حمایت کند، متهم میشود. نگویید که عطوان از تهران حمایت میکند، اینطور نیست. من تنها امور را تجزیه و تحلیل میکنم. کسانی که مرا متهم میکنند، تنها صندوق سبزیجات را میشناسند. آنها باید از ایران یاد بگیرند.
ارسال به دوستان
جشن مردمی پیروزی سید ابراهیم رئیسی در انتخابات با حضور هواداران منتخب ملت در تهران برگزار شد
جشن پیروزی ایران
گروه سیاسی: با اعلام قطعی پیروزی سیدابراهیم رئیسی در سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری گردهمایی هواداران حجتالاسلام رئیسی، رئیسجمهور منتخب برای برگزاری جشن پیروزی وی در انتخابات عصر شنبه در میدان امام حسین(ع) و برخی نقاط شهر تهران برگزار شد.
به گزارش «وطنامروز»، بر این اساس هزاران نفر از شهروندان تهرانی با حضور در این مراسم واقع در میدان امام حسین(ع) پیروزی سیدابراهیم رئیسی را جشن گرفتند.
در ابتدای این مراسم آهنگ «سلام به آینده» اجرا شد و با همراهی حاضران که پلاکاردها و نوشتههایی به همراه داشتند، استقبالی مردمی از دولت انقلابی، کارآمد و ضدفساد به نمایش گذاشته شد.
همچنین حاضران با در دست داشتن عکسهای آقای رئیسی که حاوی شعارهای رئیسجمهور منتخب بود و به اهتزاز درآوردن پرچم ایران، خشنودی خود را از این رویداد بزرگ ملی اعلام کردند؛ از جمله نوشتههای در دست حاضران « به کوری بیبیسی، رای ما شد رئیسی»، «خبر بدین به لشکر نتانیاهو، مرگتو امضازده ضامن آهو» و «مردم مچکریم» بود. با نزدیک شدن به غروب و تاریک شدن هوا، هواداران رئیسجمهور منتخب میدان امام حسین(ع) تهران را با روشن کردن نور تلفنهای همراهشان نورافشانی کردند.
در دقایق پایانی جشن پیروزی، هواداران رئیسجمهور منتخب به صورت گروهی دعای فرج خواندند. علاوه بر این مراسم، جشن مردمی پیروزی رئیسجمهور منتخب در انتخابات 28 خرداد نیز شامگاه شنبه با حضور حامیان سیدابراهیم رئیسی در میدان ولیعصر(عج) تهران برگزار شد و حاضران قدردانی خود را از رای مردم اعلام کردند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|