|
3 نماینده جدید استان تهران در مجلس خبرگان رهبری مشخص شدند
ستاد انتخابات استان تهران اسامی 3 نماینده جدید استان تهران در مجلس خبرگان رهبری را اعلام کرد.رئیس ستاد انتخابات استان تهران اعلام کرد: بر اساس نتایج شمارش آرا، به ترتیب آقایان «علیرضا اعرافی، حسینعلی سعدی و احمد دانشزادهمومن» توانستهاند بیشترین آرای انتخابات میان دورهای مجلس خبرگان را در این استان کسب کنند. آیتالله علیرضا اعرافی با یک میلیون و ٢٩٣ هزار و ٧٢ رای، حجتالاسلام حسینعلی سعدی با ٦٥٦ هزار و ١١ رای و حجتالاسلام احمد دانشزادهمومن با ٥٨٤ هزار و ٥٤٩ رای به ترتیب بیشترین آرا را کسب کردهاند.
ارسال به دوستان
نقش ضعف و بیتدبیری وزارت امور خارجه در تأمین امنیت انتخابات و ماجرای حمله به هموطنان ایرانی رأیدهنده در خارج از کشور
غیرت و بیغیرتی
گروه سیاسی: حمله به رایدهنده ایرانی در شهر بیرمنگام انگلستان را میتوان تکمیلکننده پازل حملات به اماکن دیپلماتیک ایران در کشورهای خارجی طی سالهای اخیر و نمادی دیگر از ناکارآمدی دولت فعلی در حفظ و صیانت از منافع جمهوری اسلامی در خارج از کشور دانست.
به گزارش «وطن امروز»، دولتهای یازدهم و دوازدهم به ریاست حسن روحانی تنها دولتهایی در تاریخ جمهوری اسلامی ایران بودند که دال مرکزی گفتمان خود را حول محور مسائل سیاست خارجی علیالخصوص تنشزدایی و رابطه با غرب برای حل مشکلات داخلی و رفع تحریمها قرار دادند و توانستند به واسطه همین شعارها، نظر و رای اکثریت مردم را به خود جلب کنند. با این حال آخرین روزهای روی کار بودن دولت دوازدهم یکی از ضعیفترین برهههای دیپلماسی ایران را به نمایش گذاشته است؛ ضعفی که مصداق عیان آن در حمله گروههای ضدانقلاب به هموطنان خارج از کشورمان که روز جمعه برای شرکت در انتخابات ریاستجمهوری راهی سفارتخانهها و کنسولگریهای ایران شده بودند به نمایش درآمد. در این زمینه انتشار تصویری که نشاندهنده توحش این گروهها و عدم مداخله جدی پلیس و نیروهای امنیتی بود با واکنشهای گستردهای در فضای افکار عمومی همراه بود، با این حال در روزهای اخیر شاهد انفعال دستگاه دیپلماسی در مواجهه با حوادث تلخ روز جمعه بودهایم؛ انفعالی که البته چندان جدید نبوده و در 8 سال گذشته به اشکال متعددی شاهد آن بودهایم.
هر چند دولت روحانی در ابتدای شکلگیری خود وعدههای بزرگی در زمینه سیاست خارجی و برداشتن تحریمها میداد اما اکنون در آخرین سکانسهای حضورش در صحنه سیاسی کشور، فراتر از پابرجا ماندن تحریمها شاهد عادیسازی حمله به اماکن دیپلماتیک کشورمان در اروپا و حتی دادگاهی کردن دیپلماتهایمان هستیم. هجدهم اسفندماه سال 96 بود که عدهای از طرفداران یک فرقه انحرافی به سفارت ایران در لندن حمله کردند و این مکان را 3 ساعت به اشغال خود درآوردند. این افراد با ورود به محوطه و بالکن سفارت ایران در لندن پرچم ایران را پایین کشیده و پرچم گروه خود را به نمایش گذاشتند. پیش از این نیز بهمنماه سال 93 منافقین به این مکان حمله و با ورود به بخش کنسولی سفارت ایران در لندن اقدام به خرابکاری کردند. تعرض دیگر به اماکن دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران شهریورماه 97 در پاریس رخ داد. اما یکی از مهمترین و پرسر و صداترین تعرضات به اماکن دیپلماتیک ایران در عراق رخ داد. در ۲ سال گذشته به طور متعدد اماکن دیپلماتیک متعلق به جمهوری اسلامی ایران مورد تعرض شورشیان و مخالفان ایران قرار گرفت. حملات به کنسولگریهای ایران در بصره، نجف و کربلا از نمونههای این تعرضات بود. این موارد تنها نمونههایی از افزایش تعرضات به اماکن دیپلماتیک ایران در خارج از کشور بود. افزایش این حملات نشاندهنده این است که در دیدگاه مهاجمان، آسیب رساندن به این اماکن هزینه چندانی برایشان نخواهد داشت و از جانب دیگر برخی کشورها بویژه کشورهای غربی از وظیفه خود نسبت به حفاظت از اماکن دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران کوتاهی کرده و در قبال این کوتاهی پاسخ درخوری دریافت نکردهاند.
ناکارآمدی دولت در حوزه سیاست خارجی تنها به حفاظت از اماکن دیپلماتیک برنمیگردد، بلکه در حفاظت از حقوق و امنیت شهروندان ایرانی ساکن خارج از کشور نیز کوتاهیهای جدی صورت گرفت. در روز انتخابات ریاستجمهوری سیزدهم، تصویری از حمله و ضرب و شتم خانمی که قصد شرکت در انتخابات را داشت توسط عدهای از اپوزیسیون جمهوری اسلامی ایران منتشر شد؛ رویدادی که پیش از این سابقه نداشت و اتفاقی جدید بود. تجمع مخالفان جمهوری اسلامی در نزدیکی مراکز رایگیری و خطاب کردن رایدهندگان با الفاظ زشت نیز از اعمال بیسابقهای بود که واکنشهای بسیاری را برانگیخت. به گفته برخی منابع، در برخی مراکز رایگیری، رایدهندگان از درهای جنبی و غیراصلی وارد سفارت جمهوری اسلامی شدند. پیش از این نیز گفته شده بود که وزارت امور خارجه تمهیدات لازم برای انجام رایگیری که حق تمام شهروندان ایرانی است، صورت نداده است. این امر حتی واکنش رهبر معظم انقلاب را در پی داشت. ایشان در سخنرانی خود در چهارشنبه هفته پیش فرمودند: «در گزارشهای مربوط به خارج از کشور به بنده گزارش شده است که در برخی از کشورها - شاید تعداد زیادی از کشورها- آمادگیهای لازم به نحو مطلوب فراهم نشده؛ اینجور میگویند. من از وزارت کشور و وزارت خارجه جداً مطالبه میکنم و میخواهم که این قضیه را دنبال کنند و چون وقتی باقی نیست، نگذارند در این کشورها، آن ایرانیهایی که علاقهمندند در رایگیری شرکت کنند [معطل] بمانند».
این موارد تنها مصادیقی جزئی از روندی بود که در این ۸ سال رقم خورد. طی این روند نهتنها شعارهایی مثل بازگشت اعتبار به پاسپورت ایرانی تحقق پیدا نکرد، بلکه شاهد کاهش هزینه هر گونه تعدی به شهروندان، دیپلماتها و اماکن دیپلماتیک کشورمان در خاک اروپا بودیم.
با این اوصاف، شاید در بازه کوتاهمدتی که تا پایان دولت دوازدهم باقی مانده است، صیانت از حقوق شهروندان و اتخاذ موضع قاطع علیه دولتهای غربی که مانع شکلگیری حوادث تلخ روز جمعه نشدند کمترین و البته آخرین ماموریتی باشد که دستگاه دیپلماسی نسبت به آن اهتمام ورزد.
***
وزارت امور خارجه پیگیر حقوق پایمال شده ایرانیان خارج کشور باشد
عباس گلرو*: ایرانیان خارج از کشور همگام با سایر هموطنان خود در سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، مشارکتی جدی و اثرگذار داشتند که جا دارد از همگی این عزیزان تشکر کنم. متاسفانه در این دوره از انتخابات شاهد رفتارهای اهانتآمیز و ایذایی از سوی برخی معاندان ضدوطن علیه هموطنان خودشان آن هم در دیار غربت بودیم؛ عملی که هیچ توجیه انسانی، اخلاقی و وجدانی نداشت. ما نمایندگان مردم ایران ضمن محکومیت این گونه رفتارها و ابراز همدردی با هموطنان خارج از کشور، پیگیر احقاق حق این عزیزان از مجاری قانونی هستیم. وزارت امور خارجه موظف است با استفاده از ابزار حقوق بینالملل و بازخواست از دولتهای میزبان که در حفاظت و تامین امنیت ایرانیان رایدهنده در خارج از کشور، اهمال و کوتاهی کردند، آزاردهندگان هموطنان ایرانیمان را مورد پیگرد قانونی قرار بدهد. این دست وقایع را به حق میتوان نوعی حرکت تروریستی نامگذاری کرد که ناقض همه قوانین پذیرفته شده بینالمللی است.
* رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی مجلس
***
اهمالکاری وزارت امور خارجه در ایمنسازی مسیر رأیدهندگان خارج از کشور
فداحسین مالکی*: ضدانقلاب خارجنشین از حضور ایرانیان غیوری که متعهدانه با احساس مسؤولیت نسبت به سرنوشت هموطنان خود، در انتخابات شرکت کردند، خشمگین شده و با هتکحرمت این عزیزان حتی دست به ضرب و شتم آنان زد. متولی حقوق ایرانیان خارج از کشور، وزارت امور خارجه است و قطعا این وزارتخانه باید پاسخگوی اهمالکاریها و قصورهایی که راه را برای بروز این حوادث باز کرد، باشد.
ما در مجلس شورای اسلامی و کمیسیون امنیت ملی پیگیر این موضوع هستیم و به وزارت امور خارجه هم تاکید کردهایم اعتراض رسمی جمهوری اسلامی به دولتهایی که این وقایع در خاک آنها اتفاق افتاد، باید ابلاغ شود. آنگونه که ما بررسی کردهایم، برخی سفارتخانهها و کنسولگریها در پیشبینی و تمهید مقدمات امنیتی لازم برای برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری کشورمان، اهمال کردهاند. این سفارتخانهها باید هماهنگیهای لازم را با پلیس و نیروهای حافظ امنیت در محل مربوط انجام میدادند و بعد از وقوع حادثه نیز با ارائه گزارش به نهادهای مسؤول آن کشور، فیالفور برای برخورد با آن عناصر اقدام میکردند.
به هر حال سفارتهایی که این وقایع پیرامون آنان رخ داده، نمیتوانند خود را از اهمالکاریهای صورتگرفته در ایمنسازی مسیر رایدهندگان مبرا کنند و باید در این باره پاسخگو باشند.
هماکنون نیز نهادهای مسؤول باید با ارائه گزارشات و مستندات لازم، پیگیر برخورد با افراد خاطی که به حقوق هموطنانمان در خارج از کشور تجاوز کردند، باشند و برخوردی با این موضوع داشته باشند تا به هیچ وجه در آینده شاهد تکرار اینگونه حوادث نباشیم.
* عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس
ارسال به دوستان
با نزدیک شدن به پایان تمدید توافق ایران و آژانس، در صورت عدم تمدید آن اطلاعات دوربینهای نظارتی آژانس پاک میشود
شیفت دیلیت؟
گروسی: دسترسی به تأسیسات هستهای ایران بسیار محدود شده است؛ خیلی تحت فشار هستیم
گروه سیاسی: تمدید توافق فنی و موقت بین ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی فردا در شرایطی به پایان میرسد که تمدید مجدد این تفاهم در هالهای از ابهام قرار دارد.
به گزارش «وطنامروز»، در صورت پایان توافق ایران و آژانس که تا الان نشانهای از تمدید دوباره آن نمایان نشده است، آرشیو اطلاعات دوربینهای نظارتی آژانس از اسفندماه 99 به این سو پاک خواهد شد و بازرسی آژانس را در موقعیت دشواری قرار خواهد داد. رافائل گروسی، مدیرکل آژانس با درک اهمیت این موضوع طی روزهای گذشته در گفتوگوهای متعدد رسانهای خود از محدود شدن بازرسیها و نظارت این نهاد در تاسیسات هستهای ایران ابراز نگرانی شدید کرده است.
البته مدیرکل آژانس در اقدامی شیطنتآمیز که در رویه مدیریتیاش در این نهاد بینالمللی مسبوق به سابقه بوده است، تلاش کرد در ازای محدودیتهای دسترسی به تاسیسات ایرانی، پرونده جدیدی مبنی بر ادعاهای جدید درباره عدم شفافیت تهران در قبال برخی موضوعات پادمانی روی میز بگذارد تا ایران را تحت فشار قرار دهد اما این اقدامات هم نتوانسته از اضطرار مدیرکل آژانس بکاهد. در این زمینه «گروسی» ابتدا یکشنبه 23 خرداد در مصاحبه با پایگاه خبری «اکسیوس»، توافق هستهای با ایران را لازمه دسترسی آژانس به فعالیتهای هستهای ایران توصیف کرد و با تأکید بر لزوم احیای توافق هستهای با ایران گفت: «داشتن توافق هستهای با ایران «ضروری» است، زیرا در غیر این صورت «ما (در ارتباط با فعالیتهای هستهای ایران) یک «کور سرگردان» خواهیم بود».
مدیرکل آژانس بینالملل انرژی اتمی در ادامه 27 خرداد در مصاحبه با بلومبرگ گفت آژانس هنوز پیشنهادی از طرف ایران برای تمدید توافق فنی حاصلشده میان ۲ طرف دریافت نکرده است. گروسی خاطرنشان کرد چنانچه توافقی برای تمدید تفاهمنامه فنی با ایران حاصل نشود اطلاعات ذخیرهشده از سایتهای ایران از ماه فوریه پاک خواهد شد. او گفت: «باید یادآوری کنم چنانچه این توافق تمدید نشود اطلاعاتی که از زمان آغاز آن در ماه فوریه جمعآوری شده پاک خواهد شد و این باعث وارد شدن لطمه به توانایی ما برای بازسازی اطلاعات مربوط به فعالیتهای ایران از ماه فوریه به بعد خواهد شد. امیدوارم این اتفاق نیفتد اما هنوز با من تعاملی [برای تمدید تفاهمنامه] صورت نگرفته است». مدیرکل آژانس اتمی در این مصاحبه همچنین تصریح کرد چنانچه تفاهمنامه فنی با ایران تمدید نشود و اطلاعات مربوط به سایتهای ایران از ماه فوریه پاک شود، یک «سیاهچاله» اطلاعاتی در فعالیتهای هستهای ایران از ماه فوریه به بعد ایجاد خواهد شد.
«رافائل گروسی» در آخرین گفتوگوی خود با پایگاه خبری «پس بلو» (Passblu) با اشاره به نزدیک شدن پایان مهلت توافق فنی ایران و آژانس در تاریخ ۲۴ ژوئن (سوم تیرماه) تصریح کرد دسترسی آژانس به تأسیسات هستهای ایران بسیار محدود شده است. مدیرکل آژانس به «استفانی لیختنشتاین» خبرنگار این پایگاه خبری اتریشی اظهار داشت که این توافق یک راهحل پایدار نیست و نمیتوان از آن به عنوان جایگزینی برای یک رویکرد راستیآزمایی مناسب از برنامه هستهای ایران استفاده کرد. مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره احتمال تمدید توافق فنی ایران و آژانس پس از سوم تیرماه گفت: «من هنوز انتظار دارم ایران به من پاسخ دهد. من مجددا سراغ ایران میروم و به آنها میگویم که باید یا به صورت مجازی یا حضوری بنشینیم و صحبت کنیم. همانطور که در آخرین کنفرانس خبری خود گفتم، تمدید یا حفظ این توافق که موقت است، روزبهروز دشوارتر میشود. آیا قرار است به این توافق موقت ادامه دهیم یا خیر؟ آیا 24 ژوئن پایان آن است؟ اگر چنین باشد، کارهایی را باید انجام دهیم که با حذف اطلاعات [ضبط شده روی دوربینهای موجود در تأسیسات هستهای ایران] آغاز میشود. این کار باید به شیوهای مناسب با حضور ما انجام شود زیرا این تجهیزات ما است. مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی سپس با اشاره به محدود شدن دسترسی بازرسان آژانس به تأسیسات هستهای ایران ادامه داد: «بسیار محدود است و به همین دلیل در گزارش آخر خود، جدولی را برای نشان دادن چیزهایی که بازرسان ما نمیبینند، وارد کردم. همه باید این مساله را درک کنند. بنابراین آنچه میخواهم بگویم این است که در حال حاضر ما نباید بیش از این محدود شویم، ما بسیار تحت فشار هستیم».
گفتنی است دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی ماه گذشته در پایان موعد بیانیه مشترک ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی، از تمدید این توافق تا سوم تیرماه خبر داد. این دبیرخانه در بیانیه خود اعلام کرد: «امروز سوم خردادماه ۱۴۰۰ فرصت ۳ ماهه درباره نگهداری دادههای دوربینهای نظارتی نصبشده در تاسیسات هستهای ایران به پایان میرسد. شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر تداوم توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی از سوی ایران بر اساس قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران» درباره نحوه ادامه کار پس از انقضای زمان توافق قبلی با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، تصمیم گرفت «با توجه به در جریان بودن مذاکرات فنی پیرامون حلوفصل موضوعات پادمانی بین ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی که به موازات مذاکرات وین در جریان است، حفظ دادههای دوربینهای نظارتی را به مدت یک ماه از تاریخ سوم خردادماه ۱۴۰۰ ادامه دهد تا از این طریق فرصت لازم برای پیشرفت و به نتیجه رسیدن مذاکرات فراهم شود».
ارسال به دوستان
اخبار
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت فرزند علیرضا محجوب
رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیتالله خامنهای در پیامی درگذشت فرزند آقای علیرضا محجوب را تسلیت گفتند. متن پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسماللهالرحمنالرحیم
جناب آقای علیرضا محجوب
درگذشت فرزند عزیزتان را به شما و دیگر بازماندگان تسلیت عرض میکنم. امید است که این داغ سنگین موجب توجه فیض و رحمت الهی به همه شما باشد. برای آن مرحوم از خداوند مغفرت و رحمت مسألت میکنم.
سیدعلی خامنهای/ 1 تیر 1400
***
پیروزی رئیسی، زمینهساز همکاری مجلس و دولت است
رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب پیروزی حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی را مکمل مجلس یازدهم دانست و نوشت: «این پیروزی زمینهساز همکاری مثبت و همافزایی سازنده مجلس و دولت در گرهگشایی از مشکلات مردم است». غلامعلی حدادعادل که به مناسبت انتخابات ۲۸ خرداد بیانیهای با عنوان «فردا روز دیگری است» صادر کرد، با بیان اینکه انتخابات 28 خرداد 1400 را نباید پیروزی بخشی از ملت بر بخشی دیگر یا پیروزی یک فرد یا یک جریان سیاسی در کشور محسوب کرد، نوشت: روح سیاسی حاکم بر حضور مردم در انتخابات اخیر «مطالبه جدی مردم برای تغییر و تحول» بود و این حقیقت در مواضع و بیانات همه نامزدها در تبلیغات و مناظرههای انتخاباتی نیز آشکار بود. مردم خواهان کارآمدی بیشتر، مبارزه با فساد و رفع تبعیض و گسترش عدالت بودند و هستند؛ و از رئیسجمهوری که با اراده خود انتخاب کردهاند انتظار دارند نسبت به بهبود وضعیت معیشتی و اقتصادی آنان اهتمام بلیغ داشته باشد. در بخش دیگری از بیانیه آمده است: شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی که نهادی برخاسته از تجربه سیاسی و اجتماعی 42 ساله پس از انقلاب و مخصوصا تجربههای چند سال اخیر است، خدا را شاکر است که توانسته با پشتیبانی از نامزدی آیتالله رئیسی و تلاش برای پیروزی ایشان به وظیفه دینی، ملی و سیاسی خود عمل کند. شورای ائتلاف پیروزی آیتالله رئیسی را مکمل مجلس یازدهم میداند و آن را زمینه همکاری مثبت و همافزایی سازنده مجلس و دولت در گرهگشایی از مشکلات مردم محسوب میکند.
***
حرکتهای موازی جوانان جبهه انقلاب باید یکپارچه شود
سعید جلیلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در دیدار مجازی با جمعی از فعالان انقلابی شهرستان لارستان استان فارس گفت: جوانان دغدغهمند و کارشناس در هر جای ممکن با همافزایی با یکدیگر میتوانند الگوی دولت سایه را در شهر و روستای خود ادامه بدهند و در این مسیر نباید معطل بمانند. وی افزود: حرکتهای موازی جوانان جبهه انقلاب در ایام انتخابات باید یکپارچه شود و همه با هم برای پیشرفت و جهش کشور تلاش کنند. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: نباید بر سر موضوعات گذشته معطل ماند، حرکت باید رو به جلو، جمعی، نتیجهمند و برای رفع مشکلات مردم صورت بگیرد. از ظرفیت ادارات دولتی، نمایندگان مجلس و... استفاده کنید تا انشاءالله در 4 سال آینده بتوانیم پیشرفت واقعی در کشور را شاهد باشیم. جلیلی در رابطه با فعالیتهای دولت سایه، خاطرنشان کرد: ویژگی یکماهه اخیر این بود که دولت سایه تبیین و به همت جوانان در شهرهای مختلف به یک حرکت اجتماعی تبدیل شد. وی افزود: این حرکت اجتماعی زمانی ادامه خواهد یافت که جوانان شهرها و روستاها و مناطق مختلف کشور سایه به سایه روند کشور را دنبال کنند و در حد وسع خود بر آن تأثیر بگذارند. نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی با اشاره به فعالیتهای انتخاباتی جوانان انقلابی در مناطق مختلف کشور، گفت: این حرکتها اگر ادامه پیدا کند و شما جوانان در مناطق و محلات خود پیگیر مشکلات مردم باشید، شیرینی آن چشیده خواهد شد.
***
سفیر جدید انگلستان در تهران کیست؟
مأمور امنیتی انگلیسی با پوشش دیپلماتیک در راه تهران
وزارت خارجه انگلیس روز دوشنبه با انتشار بیانیهای اعلام کرد «سایمون شرکلیف» به عنوان سفیر جدید این کشور در ایران معرفی شده است. به گزارش مشرق، سفیر جدید انگلیس در ایران پیش از آنکه سابقه دیپلماتیک داشته باشد، یک مأمور امنیتی کارکشته است که سابقه مدیریت در بخش امنیت ملی وزارت خارجه بریتانیا را در کارنامه دارد. سایمون شرکلیف فارغالتحصیل دانشگاه کمبریج است که در یمن، نیجریه، کابل، واشنگتن و بغداد نیز سابقه کار دارد. وی همچنین مسؤول بخش مبارزه با تروریسم وزارت خارجه بریتانیا در سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ بوده و بعد از آن هم به عنوان معاون نمایندگی سفارت انگلیس در نیجریه فعالیت کرده است. نکته قابل تأمل اینکه دوره مأموریت شرکلیف در نیجریه نقطه اوج فعالیتهای گروه تروریستی بوکوحرام نیز محسوب میشود. در آن روزها این گروه شورشی- سلفی دست به کشتار و گروگانگیریهای سریالی در شهرهای مختلف کشور نیجریه میزد. آخرین مأموریت شرکلیف به مدت یک سال، از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ در یمن بوده است. در این تاریخ انگلیسیها برای نخستینبار به صورت مستقیم در موقعیت میدانی جنگ یمن حاضر شده و البته ضربات و خسارات شدیدی نیز از مقاومت خوردند. اخیرا یک منبع در وزارت دفاع دولت نجات ملی یمن در گزارشی اعلام کرده است بریتانیا در سال ۲۰۱۷ به شکل مستقیم در جنگ یمن نقش داشته و تجهیزات نظامی ائتلاف متجاوز سعودی را اداره کرده همچنین علاوه بر خدمات مستشاری در جبهههای شمالی، بخش زیادی از انواع سلاحهای عربستان توسط انگلیسیها تأمین شده است. سایمون شرکلیف چهره امنیتی انگلیس با پوشش دیپلماتیک از سال ۱۹۹۸ به وزارت خارجه بریتانیا پیوسته است؛ او قرار است جای سفیر پرحاشیه «رابرت مکایر» را در ایران بگیرد.
ارسال به دوستان
حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی در دیدار رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و فرماندهان ارشد نظامی تأکید کرد
همه توانمندی ها را بهکار میگیریم
گروه سیاسی: رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و جمعی از فرماندهان عالیرتبه نظامی در دیدار با سیدابراهیم رئیسی، انتخاب وی به عنوان رئیسجمهوری اسلامی ایران را تبریک گفتند.
به گزارش «وطنامروز»، در ادامه دیدارهای مسؤولان عالیرتبه با رئیسجمهور منتخب، روز گذشته جمعی از فرماندهان نظامی، رئیس دفتر مقام معظم رهبری و معاون اول رئیسجمهور با حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی دیدار و گفتوگو کردند.
سرلشکر محمد باقری همراه با جمعی از فرماندهان ارشد سپاه، ارتش، نیروی انتظامی، وزیر دفاع و جمعی از فرماندهان عالیرتبه نظامی کشور در دیدار با رئیسجمهور منتخب، ضمن تبریک پیروزی حجتالاسلام رئیسی در انتخابات ریاستجمهوری بر آمادگی نیروهای مسلح برای کمک به دولت جدید و ارتقای توانمندیهای جمهوری اسلامی در عرصههای مختلف و شکلگیری ایران قوی تأکید کردند. رئیسی نیز در این دیدار از ابراز محبت رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و فرماندهان نظامی تقدیر و تشکر کرد و ابراز امیدواری کرد با بهکارگیری همه توانمندیهای موجود در کشور، شرایطی بهتر از گذشته در انتظار مردم ایران باشد. گفتنی است پیش از این نیز فرمانده کل سپاه پاسداران و اعضای شورای فرماندهی سپاه و همچنین فرمانده نیروی انتظامی و جمعی از فرماندهان ارشد این نیرو در دیدارهای جداگانه با حضور در دفتر حجتالاسلام رئیسی، انتخاب او از جانب ملت را تبریک گفتند. حجتالاسلام محمدیگلپایگانی، رئیس دفتر مقام معظم رهبری نیز صبح روز گذشته با حضور در دفتر رئیسجمهور منتخب، با حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی دیدار کرد. وی در این دیدار با تبریک پیروزی رئیسی در انتخابات سیزدهمین دوره ریاستجمهوری، برای وی و دولت آینده آرزوی موفقیت کرد. رئیسجمهور منتخب نیز در این دیدار از ابراز محبت رئیس دفتر مقام معظم رهبری تقدیر و تشکر کرد.
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور هم با حضور در دفتر رئیسجمهور منتخب، با حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی دیدار کرد. وی در این دیدار با تبریک پیروزی رئیسی در انتخابات ریاستجمهوری 28 خرداد 1400، برای ایشان و همکارانش در دولت سیزدهم آرزوی موفقیت کرد. حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی نیز در این دیدار از ابراز تبریک معاون اول رئیسجمهور تقدیر کرد.
* ادامه تبریک مقامات خارجی به رئیسی
پیامها و تماسهای مقامات دیگر کشورها با حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی روز گذشته نیز ادامه داشت. اشرف غنی، رئیسجمهور افغانستان روز گذشته در تماسی با رئیسی، ضمن تبریک انتخاب وی در انتخابات ریاستجمهوری، روابط دوستانه ۲ کشور را دیرینه خواند و خواستار گسترش همکاریهای ۲ کشور شد. رئیسی نیز در این تماس تلفنی با تقدیر از پیام تبریک رئیسجمهور افغانستان، دکترین سیاست خارجی منطقهای دولت جدید را بر ۲ پایه «امنیت جمعی» و «همگرایی اقتصادی» عنوان کرد و گفت: بر این اساس روابط دیرینه ۲ ملت دوست و برادر ایران و افغانستان بیش از پیش تعمیق میشود. «عبدالمجید تبون» نیز رئیسجمهور الجزایر پیروزی سیدابراهیم رئیسی در انتخابات ریاستجمهوری ایران را تبریک گفت. حساب توئیتری ریاستجمهوری الجزایر نوشت: «عبدالمجید تبون، رئیسجمهور الجزایر امروز (دوشنبه) به سیدابراهیم رئیسی به مناسبت انتخاب وی به عنوان رئیس جدید جمهوری اسلامی ایران تبریک گفت».
«کیم جونگ اون» رهبر کرهشمالی هم با ارسال پیامی به منتخب ملت ایران نوشت: «من به نیابت از دولت و ملت جمهوری دموکراتیک خلق کره، تبریکات گرم خود به مناسبت برگزیدهشدن جنابعالی به عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران را اعلام میدارم». کیم همچنین افزود: «این فرصت را مغتنم میدانم تا باور خود را مبنی بر اینکه همکاری و روابط دوستانه بین کشورهایمان بیش از گذشته گسترش و توسعه خواهد یافت، اعلام کنم و برای جنابعالی در مسؤولیت خود در دفاع از حاکمیت ملی و ساخت ایرانی قوی آرزوی موفقیت دارم».
کاظم غریبآبادی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمانهای بینالمللی در وین، از ارسال پیام کتبی «محمد سانوسی بارکیندو» دبیرکل اوپک به حجتالاسلام رئیسی در پی پیروزی وی در انتخابات ریاستجمهوری خبر داد. در بخشی از این پیام آمده است: با انتخاب جنابعالی به عنوان رئیسجمهور، مردم بزرگ ایران خدمات طولانی جنابعالی و تعهد شما به رفاه کشورتان را به رسمیت شناختند. بارکیندو همچنین با اشاره به جایگاه والای ایران در اوپک، احساسات عمیق خود نسبت به مردم بزرگ ایران را ابراز کرد و نوشت: مردم کشور شما در سراسر جهان به خاطر فرهنگ، میراث و سنتهای غنی خود مورد احترام و تحسین هستند.
«حمدو بوهاری» رئیسجمهور نیجریه، «شیخ الاسلامالله شکور پاشازاده» رئیس اداره مسلمانان قفقاز و «نیچروان بارزانی» رئیس منطقه کردستان عراق هم در پیامهای جداگانه به رئیسی، انتخاب وی از سوی ملت ایران را تبریک گفتند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|