|
حمله به پایگاه آمریکایی «ویکتوریا» نزدیک بغداد
رسانههای عراقی از حمله پهپادی به پایگاه «ویکتوریا»، محل استقرار نظامیان آمریکایی در نزدیکی فرودگاه بینالمللی بغداد خبر دادند. پایگاه خبری صابریننیوز گزارش داد این حمله شامگاه دوشنبه توسط ۲ فروند پهپاد نوع Fix Wing انجام شد. طبق اعلام این شبکه، هدفگیری دقیق بود و باعث اختلال در عملکرد سیستمهای TWQ-1 و سیستم C_RAM این پایگاه شد. صابریننیوز گزارش داد در پی این حمله، هواپیماهای آمریکایی سی ۲۷ جی اسپارتان بر فراز پایگاههای آمریکایی در اربیل به پرواز درآمدند.
ارسال به دوستان
در ادامه حمله به مناطق مختلف افغانستان نظامیان طالبان دیروز به کمربند امنیتی شهر مزارشریف رسیدند
افغانستان در هراس طالبان
گروه بینالملل: طی 2 ماه گذشته بر اثر حملات موسوم به «بهاره» طالبان به شهرهای افغانستان در مناطق مختلف این کشور، بیش از 100 شهر از کنترل دولت خارج شده و مناطق تحت درگیری به بیش از 50 درصد از وسعت خاک افغانستان رسیده است؛ وضعیتی که نشان ضعف دولت مرکزی در مدیریت وضعیت موجود است.
* طالبان پشت دروازههای مزار شریف
به گزارش «وطنامروز»، منابع خبری بامداد دیروز اعلام کردند نیروهای طالبان ۶ شهر را در ولایات (استانهای) بلخ، قندوز و اورزگان افغانستان تصرف کردند و بعدازظهر روز دوشنبه نیز تعدادی از افراد این گروه از کمربند امنیتی شهر مزارشریف عبور و عکسی از حضور خود در دروازه ورودی شهر در فضای مجازی منتشر کردند. به دنبال انتشار این تصویر، شماری از فرماندهان سابق جهادی، نمایندگان مجلس و مردم خود را برای دفاع از مزارشریف آماده کردند. این در حالی است که وزارت دفاع افغانستان عصر دیروز در تازهترین اطلاعیه خود اعلام کرد طالبان از حومه شهر مزار شریف عقب رانده شده است. در همین ارتباط «محمدافضل حدید» رئیس شورای استانی بلخ در گفتوگو با رسانههای محلی افغانستان تایید کرده بود که طالبان از کمربند امنیتی شهر مزار شریف عبور کرده و جنگ در حومه شهر جریان دارد. در همین حال خبرگزاری افق اعلام کرد «عطا محمد نور» والی سابق بلخ از حامیانش خواسته است برای جلوگیری از ورود طالبان به مزار شریف و مقابله با نیروهای طالبان بسیج شوند. وی همچنین اعلام کرد که برای دفاع از مردم به مزار شریف خواهد رفت. بسیج مردم علیه طالبان در استانهای جوزجان، فاریاب، تخار، بغلان، پروان و قندوز نیز از چندی قبل آغاز شده و پس از رسیدن طالبان در حومه مرکز این استانها مردم برای دفاع از شهر آماده شدند. تسلط طالبان بر تعدادی از شهرها طی یک ماه گذشته و تصرف تعدادی از مقرهای فرماندهی پلیس باعث شده که مردم خود را برای دفاع از شهرها آماده کنند. «میررحمان رحمانی» رئیس مجلس افغانستان روز دوشنبه در نشست علنی مجلس از دولت خواست که برای مردم سلاح و تجهیزات نظامی فراهم کند تا آنها در کنار نیروهای امنیتی از شهر و روستاهای خود دفاع کنند. وی در نشستی که دیروز با رئیسجمهوری و فرماندهان جهادی سابق در کاخ ریاستجمهوری برگزار شد از غنی خواست با بسیج عمومی از کمک مردم برای دفاع از شهرها کمک بگیرد. نکته قابل تامل اینکه در چنین شرایطی که گفتوگوهای صلح به بنبست رسیده و طالبان هم به پیروزی از راه جنگ در افغانستان باور دارد، آمریکا از محمداشرف غنی و عبدالله عبدالله دعوت کرده است که به آمریکا سفر کنند. بر اساس گزارش تلویزیون ملی افغانستان قرار است محمداشرف غنی رئیسجمهوری و عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی روز جمعه آینده عازم آمریکا شوند.
* نقش نیروهای نفوذی در سقوط شهرها
برخی آگاهان نظامی و سیاسی بر این باورند که دستهای پشت پرده و برخی حلقههایی از درون دولت در سقوط شهرها نقش دارند. «گلبدین حکمتیار» رهبر حزب اسلامی افغانستان در مصاحبه با پایگاه خبری طلوعنیوز گفت دلیل سقوط شهرها وابسته شده بودن نیروهای افغان به حمایت هوایی و زمینی نیروهای خارجی است و اکنون که این پشتیبانی کم شده نیروهای دولتی شکست میخورند. به باور حکمتیار، از طرف دیگر برخی شهرها بدون هیچ مقاومتی با تمام تجهیزات به طالبان واگذار شده است که این روند نیز مشکوک و از دست داشتن افراد پشت پرده در این رویدادها حکایت دارد. نمایندگان بخش شمال افغانستان تأکید کردند درگیریها بین ۲ طرف در ۵ شهر شمال کشور نیز آغاز شده است که از شهرهای میمنه در فاریاب، تالقان در تخار، پلخمری بغلان و قندوز و مزار شریف نام میبرند.
* سقوط روزانه شهرها و راهبرد دولت
پیشرویهای نظامی اخیر طالبان در نقاط مختلف افغانستان که پیشتر مقامات دولتی و امنیتی در این کشور آن را «عقبنشینی تاکتیکی» توصیف کرده بودند به حدی رسیده که منابع دولتی حالا از سقوط روزانه چندین شهر و کنترل مستمر طالبان بر آنها خبر میدهند. شبهنظامیان طالبان اما این فتوحات را ناشی از برتری نظامی دانسته و مدعی شدهاند طی یک ماه گذشته بر بیش از ۴۰ شهر مسلط شدهاند. طلوعنیوز با استناد به آمارهایی که از منابع خود دریافت کرده یادآور شده که طی ۲ ماه اخیر حدود 60 شهر یا به دست طالبان افتاده یا کنترل آنها میان نیروهای دولتی و طالبان دست به دست شده است. تنها در روز دوشنبه 6 شهر در ولایتهای شمالی افغانستان به تصرف طالبان درآمدند. در قندوز یک منبع امنیتی به رسانه «سلام وطندار» گفت طالبان به شهرهای «قلعه زال» و «دشت ارچی» ولایت «قندوز» حمله کردند و نیروهای امنیتی بدون درگیری عقبنشینی کردند. در بلخ یک منبع دولتی دیگر خبر داد شهرهای «شولگره» و «کشنده» ولایت بلخ در حمله طالبان سقوط کرده و تمام مناطق آن به تصرف این گروه درآمده است. در بغلان «شمس الحق بارکزی» معاون شورای ولایتی بغلان به رسانه «جمهور» گفت: شهرهای «جلگه» و «دوشی» به دست طالبان سقوط کرده و هنوز از تلفات نیروهای امنیتی و طالبان اطلاعاتی نداریم. وی افزود با سقوط این ولسوالیها (شهرها)، امکان بسته شدن بزرگراه شمال به مرکز وجود دارد اما مقامات محلی هیچ برنامه و اقدامی برای بازپسگیری این شهرها ندارند.
* بازی آمریکا با امنیت افغانستان
جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا دیروز به خبرنگاران گفت که امکان دارد سرعت خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان با توجه به وضعیت و حملات طالبان کاهش یابد. با این حال سخنگوی وزارت دفاع آمریکا افزود زمان تعیینشده برای خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان تغییر نکرده و موعد ۱۱ سپتامبر پابرجاست اما ممکن است با توجه به وضعیت این روند تغییر کند. جان کربی گفت مقامهای نظامی وضعیت را از نزدیک زیر نظر دارند و تصمیم خروج سربازان از افغانستان با در نظر داشتن این تحولات اتخاذ میشود. این اظهار نظر سخنگوی پنتاگون در حالی مطرح شده است که تجاوز نظامی آمریکا به افغانستان که از 2 دهه قبل آغاز شده و تاکنون ادامه داشته منجر به ویرانی بیمانندی در تاریخ این کشور شده است. اخیرا حامد کرزی، رئیسجمهوری اسبق افغانستان با انتقاد از حضور ۲۰ ساله آمریکا در کشورش گفت: «نیروهای آمریکا و ناتو از افغانستان خارج میشوند و فاجعهای بر جا میگذارند». کرزی در مصاحبه با آسوشیتدپرس افزود: جامعه جهانی و آمریکا ۲۰ سال پیش با هدف مبارزه با افراطگرایی و ایجاد ثبات به افغانستان آمد اما افراطگرایی در این کشور امروز در بالاترین مرحله قرار دارد، بنابراین آنها شکست خوردهاند. کرزی همچنین در پاسخ به این سوال که مردم و دولت افغانستان بعد از خروج نیروهای خارجی با چه شرایطی روبهرو خواهند بود، گفت: ما بدون حضور نظامی آنها وضعیت بهتری خواهیم داشت. کرزی تاکید کرد، من فکر میکنم ما باید از کشور خود دفاع کرده و به دنبال زندگی خود باشیم، زیرا حضور آنها به ما چیزی داده که امروز شاهد آن در کشور هستیم. ما نمیخواهیم به این بدبختی و خشم که با آن روبهرو هستیم ادامه دهیم، برای افغانستان بهتر است که آنها بروند.
***
کدام مناطق در کنترل کدام گروههاست؟
بر اساس تازهترین گزارش نشریه «لانگوار ژورنال»، در پی تشدید حملات طالبان، مناطق تحت کنترل این گروه از دولت بیشتر شده و در حالی که دولت تنها 92 شهر یا ۲۳ درصد از مجموع شهرهای افغانستان را تحت کنترل دارد، ۱۰۷ شهر یا ۲۷ درصد از مجموع شهرهای افغانستان تحت کنترل طالبان است و ۱۹۹ شهر دیگر یا ۵۰ درصد از آنها نیز همچنان صحنه درگیری طالبان و نیروهای دولتی است. یافتههای نشریه آمریکایی «لانگوار ژورنال» نشان میدهد برای نخستینبار در ۲ دهه گذشته مناطق تحت کنترل طالبان از مناطق تحت کنترل دولت افغانستان بیشتر شده است.
ارسال به دوستان
سفر اسماعیل هنیه و هیأت همراه به شمال غرب آفریقا و دیدار با مقامات ارشد مراکش و موریتانی
رهبر حماس در قامت رئیسجمهور فلسطین
گروه بینالملل: ابعاد دیپلماتیک سفر دورهای رهبر حماس به شمال غرب آفریقا او را در قامت رئیسجمهور فلسطین معرفی کرده است. «اسماعیل هنیه» پس از سفر موفقی که به جمهوری عربی مغرب (مراکش) داشت، راهی همسایه جنوبی آن، جمهوری اسلامی موریتانی شده است. به گزارش العربی جدید، رئیس دفتر سیاسی حماس و هیات همراهش در نخستین سفرشان به مراکش با مقامات ارشد تنها کشور آفریقایی هممرز با اتحادیه اروپایی و بریتانیا دیدار کردند که این رخداد موجبات عصبانیت مقامات رژیم صهیونیستی را به وجود آورد. او در بدو ورود به رباط، این سفر را تلویحا نتیجه پیروزی اخیر مقاومت فلسطین بر هیمنه نظامی اسرائیل دانسته و گفته بود: «ما ماموریتهای بسیاری برای مرحله پس از پیروزی اخیر (جنگ 12 روزه شمشیر قدس) داریم که به شکل عمیق با برادرانمان در مراکش و نخستوزیر و احزاب و گروهها مطرح خواهیم کرد. همچنین در دیدار با پادشاه مراکش همین مسائل مطرح خواهد شد، زیرا روابط مراکش با مساله فلسطین مسالهای آنی و گذرا یا بر اساس منافع و امری فوقالعاده نیست، بلکه بر اساس روابط دینی، ملی و برادرانه است». هنیه همچنین تصریح کرد استقبالی که از او در نخستین سفرش به مراکش انجام شد، تنها بعد حزبی و گروهی نداشت، بلکه بعد رسمی نیز داشت و این رسمی بودن از زمانی که هیات پا به فرودگاه رباط گذاشت تا رسیدنش به مقر نشست با سعدالدین العثمانی، دبیرکل حزب عدالت و توسعه و اعضای دبیرخانه این حزب کاملا مشهود بود. به گفته او، این سفر در راستای پاسخ به دعوت حزب عدالت و توسعه و تحت نظارت پادشاه و به احترام ملت مراکش انجام شد و پیام مهم مقاومت فلسطین به ملت مسلمان مغرب مبنی بر اینکه قدس در خطر است ابلاغ شد. رهبر سیاسی حماس اما پس از اقامت ۴ روزه خود در این کشور اطلسی قاره سیاه، به جمهوری اسلامی موریتانی سفر کرد؛ شمالیترین بخش آفریقای سیاه که کشوری بزرگ با تنها 4 میلیون نفر سکنه در منطقه صحرایی شمال غرب این قاره است. هیات همراه هنیه در این سفر، موسی ابومرزوق، عزت الرشق، خلیل الحیه، سامی ابوزهری و شماری دیگر از رهبران حماس بودند. به گزارش فلسطین الیوم، او در بدو ورود به نواکشوت با «محمد ولد الشیخ الغزوانی» رئیسجمهور موریتانی دیدار و گفتوگو کرد. در این دیدار ۲ طرف درباره آخرین تحولات در اراضی اشغالی فلسطین و غزه تبادل نظر کردند. اسماعیل هنیه همچنین بر لزوم تداوم حمایتها از مسأله فلسطین تأکید کرد.
* حماس، رژیم صهیونیستی را تهدید کرد
جنبش حماس تهدید کرد اگر رژیم صهیونیستی اجازه ورود کمک مالی ماهانه قطر را که ۳۰ میلیون دلار است، ندهد، این جنبش تنشها با این رژیم را افزایش خواهد داد. حماس، رژیم صهیونیستی را به بالنهای آتشزا و اقدامات اعتراضی در مرزهای اراضی اشغالی با غزه تهدید کرد. پیش از این اخباری مبنی بر اینکه رژیم صهیونیستی با بازگشایی گذرگاهها با نوار غزه و ورود کمک مالی قطر و ارائه تسهیلات قبل از حل پرونده معامله تبادل اسرا مخالف است منتشر شده بود. روزنامه الاخبار لبنان به نقل از گروههای فلسطینی نوشت: تور وینسلند، فرستاده سازمان ملل در روند صلح خاورمیانه پیامی با این محتوا را به رهبری حماس منتقل کرد: اسرائیل خواهان کاهش تعداد اسرایی است که حماس درخواست آزادی آنها را در راستای معامله تبادل اسرا داده است اما حماس با این مساله مخالف است و نسبت به انفجار اوضاع هشدار داده است. از سوی دیگر رسانههای اسرائیلی اعلام کردند توافقی درباره ایجاد مکانیزم جدیدی برای انتقال پولهای قطر به غزه حاصل شده است. رژیم صهیونیستی از زمان پایان درگیریهای اخیر میان غزه و این رژیم اجازه تحویل کمک مالی قطر به غزه را نداده است و خواهان آزادی سربازان اسرائیلی است که توسط حماس بازداشت شدهاند.
ارسال به دوستان
سرنگونی دومین پهپاد پیشرفته ساخت آمریکا در مأرب توسط ارتش یمن طی 10 روز گذشته
تأثیر ارتقای توان پدافند هوایی یمن بر معادلات نبرد
نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن یک فروند پهپاد آمریکایی متعلق به ائتلاف سعودی را حین پرواز بر فراز مأرب هدف قرار داده و ساقط کردند. به گزارش «وطنامروز» به نقل از شبکه خبری المسیره یمن، نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن دیروز یک هواپیمای جاسوسی از نوع «اسکن ایگل»، ساخت شرکت «اینسیتو» (از شرکتهای تابع بوئینگ) را ساقط کردند. وبگاه شبکه المسیره نوشته این هواپیما در حال انجام «اقدامات خصمانه در استان مأرب» بوده است. یحیی سریع، سخنگوی نیروهای یمن گفت: «پدافند هوایی توانست به لطف خداوند یک هواپیمای جاسوسی آمریکا را در منطقه «المشجح» (شهر «صراوح» استان مأرب) با موشک زمین به هوا ساقط کند». پدافند هوایی یمن یکشنبه هفته گذشته نیز توانسته بود یک هواپیمای جاسوسی دیگر از همین نوع را در حوالی منطقه مذکور سرنگون کند. «اسکن ایگل»، هواپیمای بدون سرنشین ساخت شرکت اینسیتو است و در حال حاضر 11 میلیون دلار ارزش دارد. این پهپاد برای مکانیابی اهداف استفاده میشود.
* اهمیت سرنگونی پهپاد اسکن ایگل
پایگاه خبری «العهد» لبنان در یادداشتی تحت عنوان «یمن سامانه پدافند هوایی خود را ارتقا میدهد و سعودی سپر دفاعی خود را از دست میدهد» به بررسی ناکامی ریاض در جنگ یمن پس از گذشت بیش از 6 سال و در مقابل قدرتمندتر شدن نظامی یمن پرداخت. سرنگونی این هواپیمای جاسوسی آمریکا در «صرواح» واقع در استان مأرب با یک موشک زمین به هوا، از این جهت جالب توجه بود که این پهپاد از نوع «اسکن ایگل» (Scan Eagle) یکی از گرانترین پهپادهای شناسایی جهان به ارزش ۱۱ میلیون دلار با توانایی ویژه رصد و تصویربرداری به واسطه دوربین مادون قرمز است و قادر است در ارتفاعی مناسب برای شناسایی میدان نبرد و مشخص کردن اهداف با دقتی بالا از آسمان پرواز کند. از این رو اهمیت این رویداد، فراتر از اتفاقی معمول در روند جنگ و سرنگونی یک پهپاد است، زیرا برای پدافند هوایی یمن، سرنگون کردن یک پهپاد یا بالگرد چیز جدیدی نیست و تاکنون در دهها عملیات مشابه با موشکهای پدافندی مناسب چنین اقداماتی صورت گرفته است که سخنگوی نظامی نیروهای مسلح یمن، اغلب از آن خبر میدهد: «اهمیت و حساسیت موضوع؛ در توانمندی موشک مورد استفاده از سوی نیروهای یمن است که در فیلم منتشر شده از سوی گروه رسانهای «الاعلام الحربی» یمن نشان داده شد. در این تصاویر نشان داده شد که خط سیر موشک از بالای خط پهپاد مورد هدف ظاهر شد، برخلاف مسیر سنتی معروفترین موشکهای پدافندی که معمولا از پایین برای تعقیب دود ساطع شده از موتور هواپیما حرکت میکنند. اما با مشخص شدن این تکنولوژی پهپاد مورد نظر که برای جلوگیری از هدف قرار گرفتن، موتور آن در قسمتی بالاتر نصب شد، از موشک مناسب آن استفاده شد. همچنین مشخص شد که این موشک پس از کشف این تکنولوژی پهپاد، مسیری طولانی را برای تعقیب گاز آن از بالا طی کرد و پس از نزدیک شدن به آن و قرار گرفتن در فاصله مناسب، از طریق یک سنسور انفجار مورد نظر روی داد نه مانند شیوههای سنتی که اغلب با اصابت این انفجار صورت میگیرد».
ارسال به دوستان
دور دنیا
عدم درج نام اسرائیل و عربستان در لیست «ناقضان حقوق کودکان»
پایگاه خبری النشره در گزارشی نوشت سازمان دیدهبان حقوق بشر از عدم گنجاندن نام رژیم صهیونیستی و ائتلاف متجاوز عربی به سرکردگی عربستان سعودی ضدیمن در لیست «ناقضان حقوق کودکان» که سالانه توسط «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد صادر میشود، انتقاد کرد. «جو بکر» مدیر بخش حمایت از حقوق کودکان در سازمان حقوق بشر بینالملل در این زمینه گفت آنتونیو گوترش با عدم گنجاندن نام اسرائیل و ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان علیه یمن طرفهای متخاصم را که در کشتار و معلول کردن کودکان دخیل بودند، نجات داد. وی افزود شکست مکرر دبیرکل سازمان ملل در تهیه لیست ناقضان حقوق کودکان بر اساس شواهد سازمان ملل خیانت به کودکان محسوب میشود و به مصونیت جنایتکاران از مجازات دامن میزند. اکنون که گوترش برای دومین بار منصب دبیرکلی سازمان ملل را به دست آورده باید این روش را کنار بگذارد و اطمینان حاصل کند که لیست وی واقعیتها را نشان میدهد. نکته جالب توجه اینجاست که سازمان ملل نام جنبش انصارالله یمن را در لیست ناقضان حقوق کودکان در مناطق درگیریهای مسلحانه در سال 2020 قرار داده است(!) همچنین نام رژیم صهیونیستی و عربستان در حالی در فهرست ناقضان حقوق کودکان در سازمان ملل درج نشده که گزارش دبیرکل این سازمان نشان میدهد سازمان ملل 1031 مورد جنایت شدید علیه 340 کودک فلسطینی در کرانه باختری اشغالی و قدس شرقی و نوار غزه را ثبت کرده است. این گزارش همچنین حاکی از آن است که سازمان ملل بازداشت 361 کودک فلسطینی در کرانه باختری و قدس اشغالی توسط نظامیان صهیونیست در سال 2020 را تایید کرده و 87 کودک گزارش دادند که در طول بازداشت تحت شکنجههای شدید قرار گرفتهاند.
***
ابراز نگرانی نبیه بری از اوضاع امنیتی لبنان
«نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان در گفتوگو با روزنامه «النهار» اعلام کرد طرح ابتکاری او برای تشکیل دولت لبنان همچنان پابرجاست و تا زمانی که ابتکار قابل قبول دیگری در دسترس نباشد، درباره آن تجدیدنظر نخواهد کرد. وی با تأکید بر حمایتش از سعد الحریری برای تشکیل دولت گفت پایبندی او به حمایت از الحریری به این دلیل است که وی از حمایت نمایندگان پارلمان، دار الفتوا و انجمن رؤسای دولتهای سابق و هوادارانش برخوردار است. نبیه بری با بیان اینکه لبنان تاب تعویق تشکیل دولت را ندارد، تصریح کرد: نمیتوان منتظر انتخابات پارلمانی حتی انتخابات زودهنگام بود، زیرا امکان برگزاری آن تا ۳ یا ۴ ماه دیگر وجود ندارد که در این صورت کشور ممکن است کاملا از هم فروبپاشد. وی گفت: اگر سعد الحریری از تشکیل کابینه عذرخواهی کند، این یک فروپاشی کامل خواهد بود و من از لحاظ امنیتی نگران هستم.
***
هشدار پوتین درباره تضعیف امنیت اروپا و خطر رقابت تسلیحاتی جدید
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه در مطلبی برای روزنامه آلمانی دی سایت به مناسبت هشتادمین سالروز حمله نازیها به اتحاد جماهیر شوروی، درباره وخیم شدن اوضاع امنیتی در اروپا هشدار داد. پوتین نوشت: کل سیستم امنیت اروپا اکنون بشدت تضعیف شده است. تنشها رو به افزایش است و خطرات رقابت تسلیحاتی جدید واقعیتر میشود. ما در حال از دست دادن فرصتهایی هستیم که از طریق همکاری حاصل میشود، از همه مهمتر اکنون که همگی ما با چالشهای مشترکی نظیر پاندمی کرونا و تبعات اجتماعی و اقتصادی وخیم آن مواجه هستیم. رئیسجمهوری روسیه تاکید کرد که انتخاب کشورش روابط سودمند با اتحادیه اروپاست و باور دارد که ساخت اروپا مطابق با ایده شارل دوگل امکانپذیر است؛ «از اقیانوس اطلس تا اورال» یا حتی «از لیسبون تا ولادیووستوک».
با این حال، اتحادیه اروپایی تصمیم گرفت به جهتی دیگر برود که منجر به پیوستن آلمان به ناتو، این «یادگار جنگ سرد» و متعاقب آن گسترش بلوک به اروپای شرقی شد. پوتین توضیح داد: از سال ۱۹۹۹پنج موج دیگر در گسترش ناتو داشتهایم. این سازمان به ۱۴ کشور جدید از جمله چندین عضو سابق اتحاد جماهیر شوروی عضویت اعطا کرد که عملا امیدها برای ایجاد یک قاره بدون خطوط جداکننده را ناکام گذاشت. رئیسجمهوری روسیه تاکید کرد که چنین سیاستی بسیاری از کشورها را وادار کرد تا یک انتخاب غیرطبیعی میان روسیه و غرب داشته باشند.
***
پیونگیانگ با مذاکره با آمریکا مخالفت کرد
بعد از ابراز امیدواری نماینده ویژه آمریکا در امور کرهشمالی برای مجابکردن این کشور به ازسرگیری مذاکرات خلع سلاح با واشنگتن و سئول، دولت پیونگیانگ توقعات آمریکا برای مذاکره را بیهوده و اشتباه توصیف کرد. «کیم یو جونگ» خواهر رهبر کرهشمالی - که به زعم بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان، نفر دوم قدرتمند این کشور است- روز سهشنبه گفت: «من اخباری را شنیدم مبنی بر اینکه مشاور امنیت ملی آمریکا گفته بود مواضع [کره شمالی] در قبال آمریکا را سیگنالی جالب توجه میداند». رسانه دولتی کرهشمالی (KCNA) به نقل از خانم کیم گزارش داد: «به نظر میرسد ایالات متحده این وضعیت را به نحوی که برای خودش دلگرمکننده باشد، تفسیر کرده است. این انتظارات که آنها (آمریکا) به اشتباه برای پناه بردن انتخاب میکنند، آنها را به ورطه استیصال و ناامیدی بزرگتری میکشاند». اظهارات خواهر رهبر کرهشمالی بعد از آن مطرح شدکه «سونگ کیم» نماینده جدید دولت آمریکا در امور پیونگیانگ روز گذشته ابراز امیدواری کرده بود پیونگیانگ بزودی واکنش مثبتی برای ازسرگیری مذاکرات خلع سلاح اتمی نشان دهد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|