|
نماینده آمریکا: واشنگتن، انصارالله را طرفی قانونی در یمن میداند
تیم لندرکینگ، فرستاده آمریکا در امور یمن روز پنجشنبه گفت واشنگتن جنبش انصارالله را طرفی قانونی در یمن که دستاوردهایی کسب کرده است میداند. وی در عین حال گفت: جامعه جهانی باید بر انصارالله فشار بیاورد که حملات خود در مأرب را متوقف کند. عبدالوهاب المحبشی، عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن نیز در واکنش به این اظهارات گفت: اعتراف فرستاده آمریکا در یمن به مشروعیت انصارالله، اعتراف ضمنی به این است که آمریکا پشت جنگ علیه یمن قرار دارد.
ارسال به دوستان
احتمال سقوط دولت افغانستان تا 9 ماه دیگر با ادامه سریال سقوط ولسوالیها به دست طالبان
بیتفاوتی جو نسبت به التماس اشرف
به گزارش شبکه خبر، در ادامه روند سقوط شهرهای افغانستان به دست نیروهای طالبان، طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه گذشته، مرکز چندین ولسوالی (شهرستان) دیگر به دست این نیروهای عمدتا پشتونتبار افتاده است.
برآورد میشود بیش از نیمی از ولسوالیهای این کشور از زمان آغاز جنگ بهاره توسط گروه طالبان سقوط کرده و نیروهای دولتی در حال عقبنشینی گسترده از همه جبههها هستند. در همین حال انتشار گسترده فیلمی از سقوط بدون درگیری یکی از شهرهای افغانستان به دست گروه طالبان، رسانههای غربی را در شوک فرو برده است. در این ویدئو نیروهای مدافع مردمی هنگام ورود نیروهای طالبان به این شهر سلاحهای خود را به آنها که برادر خطابشان میکنند تحویل میدهند. در مقابل حدود 130 تن از سرکردگان طالبان در استان هرات خود را در مراسمی رسمی به مقامات دولتی و نیروهای نظامی تسلیم کردند. به گزارش تسنیم، برخی از نمایندگان پارلمان افغانستان تایید کردهاند که دستکم ۲ شهرستان دیگر یعنی «قرهباغ» در ولایت غزنی و «دولینه» در ولایت غور در حملات طالبان سقوط کردهاند. «عارف رحمانی» نماینده مردم غزنی در توئیتی نوشت نیروهای امنیتی ولایت قرهباغ پس از 70 روز محاصره به سمت «کروسای» عقبنشینی کرده و شهر سقوط کرده است. پیشتر «عبدالظاهر فیضزاده» والی غور نیز سقوط این شهر را به خاطر نرسیدن تجهیزات و تدارکات به نیروهای دولتی تایید کرده بود. پیش از این نیز شهرستانهای «جغتو»، «دهیک» و «آببند» در ولایت غزنی و شهرستانهای «شهرک»، «تولک» و «ساغر» در ولایت غور سقوط کرده بودند. علاوه بر این منابع گروه طالبان نیز مدعی شدهاند از روز پنجشنبه ولسوالیهای «گرزیوان»، «بلچراغ»، «قرمقول» و «قرغان» در ولایت فاریاب و همچنین «چهارچینو» در ارزگان، «ازره» در لوگر و «گذرگاه نور» را تصرف کردهاند.
* التماس شرمآور اشرف در واشنگتن
در چنین شرایطی محمد اشرف غنی، رئیسجمهور بیکفایت افغانستان به جای ماندن در کابل و سازماندهی نیروهای دولتی و مردمی علیه پیشروی طالبان، پنجشنبه خود را به واشنگتن رساند تا برای باقی ماندن نیروهای آمریکایی در افغانستان به جو بایدن التماس کند. به گزارش خبرگزاری صدای افغان، اشرف غنی که در رأس یک هیات عالیرتبه دولتی راهی سفر ۲ روزه به پایتخت ایالات متحده شده، قرار است علاوه بر کاخ سفید با سناتورها و نمایندگان کنگره از هر ۲ حزب نیز ملاقات کند تا شاید موافقت آنها برای متوقف کردن طرح فرار نیروهای آمریکایی و دیگر نیروهای غربی در چارچوب ائتلاف اشغالگر ایساف را جلب کند. اشرف غنی را در این سفر، امرالله صالح معاون اول ریاستجمهوری، عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی، محمدحنیف اتمر وزیر خارجه، حمدالله محب مشاور امنیت ملی، وحید عمر رئیس اداره ارتباطات عامه و استراتژیک ریاستجمهوری، عبدالمتین بیگ، حبیبه سرابی و فاطمه گیلانی از اعضای تیم مذاکرهکننده افغانستان و شهرزاد اکبر رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان همراهی میکنند. بنا به اعلامیه کاخ سفید، این دیدار روز جمعه میان رهبران سیاسی افغانستان و آمریکا انجام شد. با وجود بیانیه کاخ سفید مبنی بر تعهد ایالات متحده به ارائه کمکهای دیپلماتیک، اقتصادی و بشردوستانه به مردم افغانستان اما رسانههای جریان اصلی آمریکا بعید دانستهاند التماسهای دولت بیکفایت کابل به سران آمریکا تغییری در برنامه آنان برای خارج کردن نیروهای نظامیشان از باتلاق ۲ دههای افغانستان ایجاد کند. بر اساس آخرین گزارشها، پنتاگون عملا شکست در افغانستان پس از ۲ دهه اشغال آن را پذیرفته و احتمالا در هماهنگی با نیروهای طالبان تنها کمتر از 700 نیروی ویژه خود را در برخی از شهرها و پایگاههای اصلی در فلات پامیر حفظ خواهد کرد. جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید نیز گفته است آمریکا با خروج نظامیانش از افغانستان، آنها را از خطر افزایش حملات و هدف قرار گرفتن توسط طالبان در امان نگه داشته است.
در این میان رئیس ستاد مشترک ارتش تروریستی آمریکا به جای پاسخگویی درباره شکست در افغانستان، رو به پاک کردن صورت مساله آورده و منکر آمارهای رسمی درباره تعداد شهرهای اشغال شده به دست طالبان شده است. در حالی که رسانههای آمریکایی از کنترل ۱۴۰ شهرستان افغانستان توسط طالبان خبر دادهاند، ژنرال مارک میلی در اظهارنظری که مورد تمسخر رسانهها قرار گرفته با فرافکنی درباره اوضاع اسفبار افغانستان تحت اشغال آمریکا پرداخته و مدعی شده از مجموع 419 ولسوالی (شهرستان) افغانستان، تنها 81 شهرستان در ۲ ماه اخیر در کنترل طالبان قرار گرفته و این گروه حتی نتوانسته یک مرکز ولایت را اشغال کند. این در حالی است که همزمان ۲ نماینده افغان به سقوط مراکز ولایتهایشان اعتراف کردهاند.
ادعاهای میلی همچنین در مغایرت با گزارشهای اطلاعاتی است که اخیرا توسط منابع تخصصی وابسته به پنتاگون مثل «لانگوار ژورنال» منتشر شده و از سقوط 140 شهرستان افغانستان تا پنجشنبه گذشته خبر دادهاند، در حالی که 172 شهرستان در صحنه درگیری و تنها 86 شهرستان در کنترل دولت قرار دارد. روز سهشنبه هفته گذشته نیز «دبورا لاینز» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در افغانستان به شورای امنیت گفت از آغاز روند خروج نظامیان آمریکایی یعنی 11 اردیبهشت، طالبان 50 شهرستان را به تصرف خود درآورده است.
* سخنگوی طالبان: شیعیان برادر ما هستند
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان با تاکید بر اینکه در پیشرویهای جدید این گروه علیه غیرنظامیان اقدامی صورت نگرفته، به شیعیان افغانستان اطمینان داد هیچ اقدام تبعیضآمیزی علیه آنها انجام نخواهد شد. او گفت: «ما کاملا به این موضوع توجه داشته و اجازه نمیدهیم که مردم عادی، از هر قوم و مذهبی که باشند، مورد تبعیض قرار بگیرند، آنها هموطنان ما هستند... امنیت آنها تامین خواهد شد و هر خواستهای که دارند شنیده خواهد شد و در برخورد با آنها کرامت انسانی رعایت شده و برخورد اسلامی صورت خواهد گرفت».
طبق ادعای سخنگوی طالبان، نه تنها این گروه نگاه برابر به همه افغانهای مسلمان دارد بلکه در تشکیلات طالبان در بسیاری از ولایتهای شیعهنشین، اهل تشیع مسؤولیت دارند! مجاهد همچنین خطاب به شیعیان افغانستان گفت: «به برادران اهل تشیع اطمینان میدهیم که هیچ حرکت تبعیضآمیزی علیه آنها به راه نخواهد افتاد و اجازه آن را نخواهیم داد. در برخی مناطق که سربازان دشمن حضور دارند از هر قوم و مذهبی که باشند تا وقتی سلاح بر زمین نگذارند طبعاً در خط دولت کابل شمرده میشوند و اگر جنگ و مقاومت کنند علیه آنها اقدام میکنیم».
***
والاستریت: کابل تا 9 ماه دیگر سقوط میکند؟
به گزارش روزنامه والاستریت ژورنال، امکان دارد دولت افغانستان بین 6 تا 9 ماه دیگر – یا 3 تا 6 ماه پس از خروج کامل نظامیان آمریکایی و ناتو از افغانستان در اواخر تابستان - سقوط کند. این روزنامه به انعکاس گزارشهای سازمانهای اطلاعاتی آمریکا پرداخته که براساس آن تصرف دهها شهرستان و محاصره شهرهای بزرگ توسط طالبان طی تنها یک هفته باعث شده نهادهای اطلاعاتی ارزیابیهای خوشبینانه خود را درباره آینده افغانستان اصلاح کرده و درباره امکان بقای کابل به عنوان پایتخت دولت اشرف غنی تا ۲ سال پس از خروج نیروهای آمریکایی و ناتو، این بازه زمانی را به 6 ماه کاهش دهند. والاستریت ژورنال با اشاره به تسلیم گروهی نیروهای امنیتی به طالبان نوشت بیشتر این نیروها ماهها حقوق دریافت نکرده بودند و به ازای تضمین عبور امن توسط طالبان، خودروهای زرهی و انبارهای تسلیحاتی، از جمله توپخانه، خمپاره و مسلسلهای سنگین را به این گروه سپردند. دولت آمریکا در آخرین ماههای ریاستجمهوری ترامپ در چارچوب توافقنامه فوریه با گروه طالبان در دوحه، متعهد شده بود تمام نیروهای خود در افغانستان را تا اول ماه مه (55 روز پیش) خارج کند. بایدن این روند را تنها کمی به تاخیر انداخت. بر اساس آخرین اطلاعیه پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا)، پیشرویهای طالبان ممکن است فقط روند خروج نیروهایش از افغانستان را آهستهتر کند اما در هر حال به دستور جو بایدن همه نیروها در تاریخ تعیین شده یعنی 11 سپتامبر (20 شهریور) افغانستان را ترک خواهند کرد. خبرگزاری آسوشیتدپرس (AP) به نقل از برخی مقامات نظامی واشنگتن خبر داده که اگر چه خروج بیشتر نظامیان آمریکایی تا ۲ هفته دیگر انجام خواهد شد اما در حدود 650 نیروی نظامی ویژه برای تامین امنیت دیپلماتهای آمریکایی در افغانستان باقی خواهند ماند. با این حال اندیشکده آمریکایی «سیاسایاس» (مرکز مطالعات راهبردی و بینالمللی) فاش کرده شمار واقعی نیروهای آمریکایی که تا اول ماه مه در افغانستان باقی مانده بودند، حدود 9 برابر رقم 2500 نفر اعلام شده است که این شامل صدها مستشار نظامی و پرسنل لجستیکی و خدماتی میشود. بر این اساس علاوه بر 2500 نیروی آمریکایی مزبور، بیش از 16 هزار نیروی پیمانی پنتاگون از شرکتهای خصوصی در افغانستان فعال بودهاند که بیش از 6 هزار نفر از آنان آمریکایی هستند.
ارسال به دوستان
هشدار روسیه به انگلیس: ناوهایتان را میزنیم!
روسیه همچنان با توپ پر ناوگان ناتو در دریای سیاه را تهدید میکند. متعاقب رخداد چهارشنبه گذشته که طی آن یک ناو و یک جنگنده روسی به سوی ناوشکن نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا با عنوان دیفندر شلیک کردند، دولت روسیه همچنان طرف انگلیسی را تهدید میکند که در صورت هر گونه اقدام تحریکآمیز دیگر از سوی آنها، ابایی از بمباران ناوهای متخاصم ندارد. شلیکهای اخطار نیروهای روسی به ناو انگلیسی در حالی رخ داد که دیفندر حین رزمایش دریایی ناتو در در مناطق شمال غربی دریای سیاه، حدود ۳ کیلومتر وارد آبهای ساحلی شبهجزیره کریمه متعلق به روسیه شده بود.
حال سخنگوی وزارت خارجه روسیه معتقد است اقدام تحریکآمیز ناوشکن انگلیسی در نقض مرزهای آبی این کشور در دریای سیاه برای آن بود تا افسانه غیرقابل پیشبینی بودن روسیه در فضای اطلاعاتی غرب تقویت شود تا اینگونه القا کنند که گویا روسیه تهدیدی برای کل جهان غرب است. ماریا زاخارووا در مصاحبه تلویزیونی اخیر خود گفت: «هدف از این اقدام تحریکآمیز چه بود؟ انگلستان که عضو ناتو است، مدت طولانی در نزدیکی مرزهای ما حضور نظامی دارد تا بتواند در صورت لزوم، به اقدامات تحریکآمیزی علیه روسیه دست بزند و سایر اعضای این پیمان را تحریک کند. اقدام ناوشکن انگلیسی در وارد شدن به آبهای ساحلی روسیه نمیتوانسته بدون اطلاع ایالات متحده صورت گرفته باشد. به همین دلیل دفتر مطبوعاتی کاخ سفید و پنتاگون به خبرنگاران توصیه میکنند در تفسیر حادثه رخ داده در دریای سیاه به مقامات لندن مراجعه کنند و آنها حرفی برای گفتن ندارند». از سوی دیگر سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه خطاب به انگلیسیها تأکید کرد در صورت تکرار نقض مرزهای ملی این کشور، مسکو حق خود میداند که کشتیهای بیگانه را بمباران کند.
ارسال به دوستان
163 کشته و مفقودی سقوط برج فلوریدا
ریزش یک برج مسکونی در شهرک ساحلی سرف ساید ایالت فلوریدای آمریکا دستکم 4 کشته و 159 مفقود بر جا گذاشت. به گزارش شبکه سیانان، این برج 12 طبقه 136 واحدی به قدمت 40 سال و به ارتفاع 50 متر، در نخستین ساعات بامداد پنجشنبه گذشته (به وقت محلی ساحل شرقی آمریکا) در حالی دچار ریزش ناگهانی شد که به گفته مقامات شهری، سقف آن در دست تعمیر قرار داشت.
ریزش این برج که در منطقه ساحلی معروف سرف ساید در نزدیکی میامی، مرکز ایالت فلوریدا قرار داشت به سرعت تبدیل به یک موضوع اضطراری در سراسر ایالاتمتحده شد. پس از فرو ریختن یک طرف این برج و تخریب 55 واحد مسکونی، نیروهای امداد و نجات به محل حادثه اعزام شدند و به جستوجوی افراد مفقود زیر آوار و نجات افرادی پرداختند که ممکن است همچنان زنده باشند. با این حال با وجود نجات ۳۷ نفر از ساکنان، پیدا شدن 4 جسد و انتقال دهها مجروح از محل آوار به بیمارستانها، آمار تکاندهندهای از تعداد 159 ساکن احتمالی آن وجود دارد که خبری از آنها در دست نیست. به گزارش آسوشیتدپرس، شهردار سرف ساید در حومه میامی گفته است بیشتر ساکنان این ساختمان هنگام وقوع حادثه در منازل خود حضور داشتهاند که این مساله نگرانیها درباره افزایش آمار جانباختگان را شدت بخشیده است. در همین رابطه کاخ سفید در بیانیهای اعلام کرد مجوز لازم توسط بایدن، رئیسجمهور آمریکا صادر شده که به وزارت امنیت داخلی و آژانس مدیریت اضطراری فدرال (FEMA) اجازه میدهد همه امکانات فدرال را برای امدادرسانی برای رفع بحران انجام دهند. با این حال میتوان حدس زد یکی از دلایل توجه ویژه بایدن به این واقعه یهودینشین بودن شهرک سرف ساید و احتمال حضور دهها یهودی ارتدوکس در این برج تخریبشده باشد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
آمادگی ۳ کشور برای فروش سامانه پدافند هوایی به عراق
عضو کمیسیون امنیت و دفاع مجلس عراق گفت چین، کره جنوبی و فرانسه آماده مجهز کردن عراق به سامانه پیشرفته پدافند هوایی هستند. به گزارش میدل ایست نیوز، یک عضو کمیسیون امنیت و دفاع مجلس عراق از ابراز آمادگی 3 کشور برای فروش سامانه پدافند هوایی به عراق خبر داد. «بدر الزیادی» عضو کمیسیون امنیت و دفاع مجلس عراق به خبرگزاری رسمی این کشور گفت عراق نیازمند سامانههای پدافند هوایی پیشرفته و بهروز است. او گفت کمیسیون امنیت و دفاع مجلس در این باره مذاکراتی با وزارت دفاع و فرماندهان امنیتی کشور داشته است و افزود ۳ کشور چین، کرهجنوبی و فرانسه آماده مجهز کردن عراق به چنین سامانهای هستند. وی افزود فرانسه به عراق پیغام داده که آماده فروش این سامانه به عراق است و حاضر است در پرداخت هزینههای آن تسهیلاتی در نظر بگیرد.
***
جولان دوباره کرونا در فلسطین اشغالی
وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی اعلام کرد با توجه به افزایش شیوع بیماری «کووید-۱۹» از ظهر روز جمعه زدن ماسک در اماکن سربسته الزامی شده است. به نوشته وبگاه عرب۴۸، کودکان زیر 7 سال، ورزشکاران و کسانی که به طور دائمی در فضای سربسته کار میکنند، از این اجبار معاف هستند. وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی همچنین توصیه کرده است در فضای باز نیز در صورت حضور جمعیت زیاد، افراد از ماسک استفاده کنند و کسانی که هنوز واکسن نزدهاند نیز از حضور در تجمعات خودداری کنند. این تصمیمات در حالی است که طبق آمار وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی، با وجود واکسیناسیون گسترده، روز گذشته ۲۲۷ مورد ابتلا به کرونا ثبت شد. در 4 روز گذشته نیز به طور میانگین ۱۰۰ نفر به کرونا مبتلا شدهاند. رسانههای اسرائیلی به نقل از مقامات این رژیم نوشتهاند اگر زدن ماسک آمار ابتلا را کاهش ندهد، آنها بار دیگر مجبور به ممنوع کردن تجمعات خواهند شد. روز پنجشنبه ثبت یک مورد ابتلا به کرونای هندی در شهر «عسقلان» مسؤولان صهیونیستی را بشدت نگران کرد. کابینه صهیونیستی دیروز اعلام کرد روز یکشنبه نشست کمیته وزارتی برای مبارزه با کرونا برگزار خواهد شد.
***
اعلام زمان برگزاری دور جدید مذاکرات آستانه درباره سوریه
روسیه اعلام کرد دور جدید مذاکرات آستانه درباره حلوفصل بحران سوریه اوایل جولای در نور سلطان، پایتخت قزاقستان برگزار میشود. به گزارش روسیا الیوم، یاروسلاو موسکالیک، معاون رئیس بخش عملیات اصلی در ستاد کل ارتش روسیه، روز پنجشنبه در جریان شرکت در نهمین جلسه کنفرانس امنیت بینالمللی مسکو گفت: ما به طور فعالانه در حال حل و فصل بحران سوریه در چارچوب مذاکرات آستانه هستیم که جلسه جدید آن بزودی ۶ تا ۸ جولای (۲۷ تا ۲۹ تیر) در شهر نور سلطان برگزار میشود. پیش از این میخائیل بوگدانوف، معاون وزیر خارجه روسیه اعلام کرده بود ۳ کشور ضامن آتشبس در مذاکرات آستانه (روسیه، ایران و ترکیه) احتمالا جلسه جدیدی را اواخر ماه ژوئن در نور سلطان برگزار کنند.
***
مخالفت اروپاییها با پیشنهاد مرکل درباره روسیه
«آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان صبح دیروز (جمعه) در پایان روز نخست نشست سران اتحادیه اروپایی اعلام کرد رهبران کشورهای عضو نتوانستند درباره برگزاری نشستی مشترک با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه به توافق برسند. مرکل که پیش از این خود چنین پیشنهادی را مطرح کرده بود، گفت: «این موضوع بحثی بسیار مفصل و دشوار بود. ما بار دیگر مشخص کردیم که طرف آلمانی تحت شرایطی آمادگی دارد مشارکت نزدیکتری با روسیه داشته باشد و برای این منظور مناسب است که مذاکراتی با ولادیمیر پوتین انجام شود ولی در نهایت هیچ توافقی در این رابطه حاصل نشد». آژانس خبری بلومبرگ نیز دیروز گزارش داد حدود 10 کشور عضو اتحادیه اروپایی در نشست سران بروکسل با ابتکارعمل آنگلا مرکل و «امانوئل مکرون» رئیسجمهور فرانسه درباره برگزاری نشستی مشترک با ولادیمیر پوتین مخالفت کردند. طبق این اطلاعات، در جریان مباحثات در این زمینه، حداقل 10 کشور چنین ارسال علامت کردند که از این نظریه خوششان نیامده و در پیشنویس بیانیه پایانی نشست سران اتحادیه اروپایی نیز شکل مذاکرات با روسیه در گیومه گذاشته شده که به معنای این است که توافقی در این باره حاصل نشده است. پنجشنبه گذشته دفتر سیاست خارجی اتحادیه اروپایی مورد تأیید قرار داده بود که امکان برگزاری نشست سران رهبران اروپا با رئیسجمهور روسیه که آلمان و فرانسه پیشنهاد دادهاند، در دیدار رهبران کشورهای عضو بررسی خواهد شد. پیش از این، بعد از پیشنهاد صدراعظم آلمان در این باره، رئیسجمهور فرانسه از این ابتکار عمل حمایت کرده بود.
***
اعلام جنگ داعش علیه حماس
سخنگوی گروه تروریستی داعش بیانیهای علیه جنبش مقاومت فلسطین (حماس) صادر کرد. خبرگزاری فلسطینی «سما» اعلام کرد «ابوبکر القرشی» سخنگوی گروه تروریستی داعش در پیام صوتی خود خواستار قیام این گروه تروریستی علیه جنبش حماس به خاطر رابطهاش با «ایران» شد. گروه تروریستی داعش پیشتر بیانیههای متعددی علیه جنبش حماس صادر و این جنبش را «مرتد» توصیف کرده است. سخنگوی داعش در ادامه اظهارات حدودا ۳۸ دقیقهای خود به صورت غیرمستقیم به کشته شدن ابی بکر شیکاو، یکی از سرکردههای بوکوحرام واکنش نشان داد. وی در ادامه گفت کشته شدن «فتنه خوارج» را به شاخه داعش در غرب آفریقا تبریک میگوید. ابوبکر القرشی همچنین اعضای گروه تروریستی داعش در عراق را به افزایش ترور قضات و افسران امنیتی در این کشور ترغیب کرد و به آنها وعدههای مالی داد.
ارسال به دوستان
در کانادای مدعی حقوق بشر، باز هم گور جمعی کودکان کشف شد
وحشت در کانادا
گروه بینالملل: روزنامه کانادایی«نشنال پست» بامداد پنجشنبه از کشف صدها گور ثبتنشده در استان «ساسکاچوان» خبر داد که احتمالا حاوی اجساد کودکان است. این درحالی است که کمتر از یک ماه قبل خبر مربوط به کشف اجساد دستکم ۲۱۵ کودک بومی در محوطه یک مدرسه شبانهروزی کاتولیک در استان بریتیش کلمبیا کانادا، این کشور را در بهت فرو برد. علاوه بر این، طی هفتههای گذشته تشدید جنایت علیه خانوادههای مسلمان کانادایی از سوی نژادپرستان ضد مسلمان سبب شده تا عملا کانادا به کشوری ترسناک برای اقلیتها و بومیان مبدل شود.
به گزارش «وطنامروز» به نقل از روزنامه کانادایی نشنالپست، در حالی که هنوز یک ماه از کشف گور جمعی کودکان بومی در یکی از استانهای کانادا نگذشته، بار دیگر خبر هولناک مشابهی از این کشور به گوش رسید. بر این اساس روزنامه کانادایی«نشنال پست» بامداد پنجشنبه از کشف صدها گور ثبتنشده در استان «ساسکاچوان» خبر داد که احتمالا حاوی اجساد کودکان است. یکی از بومیان این استان گفت صدها گورِ بدون نشانی- که باور دارد بسیاری از آنها حاوی اجساد کودکان باشد- در نزدیکی محل استقرار سابق یک مدرسه شبانهروزی در منطقه «کووسس» کشف شده است. ساکنان استان ساسکاچوان احتمال میدهند تعداد اجساد کودکانی که قرار است از این چند صد گور تازه کشفشده بیرون بیاید، حداقل ۳ برابر تعداد اجسادی باشد که در گورجمعی در نزدیکی یک مدرسه شبانهروزی کاتولیک در استان «بریتیش کلمبیا» کشف شد. بر این اساس، فدراسیون اقوام بومی مستقل در کانادا شامگاه چهارشنبه در اعلامیهای توضیح داد: «تعداد این گورهای بدون نشانی، بیشترین میزان در تاریخ کانادا تاکنون خواهد بود». نشنالپست گزارش داد: «باقیمانده اجساد در این گورهای بدون نشانی، در یک قبرستان جمعی که سال ۱۸۸۵ ایجاد شده وجود دارند. این مدرسه در نهایت سال ۱۹۹۷ تعطیل شد. در فاصله کوتاهی پس از آن، تمام بخشهای مدرسه جز عبادتگاه، خانه کشیش و گورستان، تخریب شد». این در حالی است که هشتم خردادماه بود که اجساد دستکم ۲۱۵ کودک بومی که برخی از آنها حدود 3سال سن داشتند، در محوطه یک مدرسه شبانهروزی کاتولیک در استان بریتیش کلمبیا پیدا شد. پس از آنکه «جاستین ترودو» نخستوزیر کانادا از کلیسای کاتولیک خواسته بود مسؤولیت خود را بابت مدیریت مدرسهای که بقایای ۲۱۵ کودک بومی در آنجا کشف شد بپذیرد و عذرخواهی کند، پاپ فرانسیس در نخستین واکنش خود به این فاجعه گفت از این حادثه بسیار رنجیده و شوکه شده است اما حاضر نشد مستقیما عذرخواهی کند. رهبران بومی و بازماندگان مدارس شبانهروزی کاتولیک در کانادا اما از واکنش منفعلانه رهبر کاتولیکهای جهان به فاجعه کشف این گور جمعی به خشم آمدند. در بازه زمانی ۱۸۸۳ تا ۱۹۹۶، حدود ۱۵۰ هزار کودک بومی از خانوادههای خود به اجبار جدا شدند و به مدارس شبانهروزی فرستاده شدند که کلیسای کاتولیک آن را تأسیس کرده بود و هدف اصلی آن دور کردن این کودکان از جوامع بومی کانادا و جلوگیری از ترویج زبان و سنتهای مادریشان و تربیت آنها به شیوهای تحمیلی بود.
* حمله مردی با چاقو به ۲ خواهر مسلمان در کانادا
رسانههای محلی کانادا از حمله فردی مسلح با سلاح سرد به ۲ خواهر مسلمان در استان آلبرتای این کشور خبر دادند. به گزارش آناتولی، رسانههای محلی کانادا پنجشنبه گذشته گزارش دادند پلیس این کشور در جستوجوی فرد مظنونی است که ۲ خواهر مسلمان را در استان آلبرتا در غرب کانادا در اقدامی اسلامهراسانه مورد حمله مسلحانه قرار داد. طبق گفته پلیس کانادا، مردی که ماسک بر چهره داشت، به این ۲ خواهر مسلمان نزدیک شد و در حالی که شعارهای نژادپرستانه سر میداد، با تکان دادن چاقو آنها را تهدید کرد. دوشنبه هفدهم خردادماه نیز رسانههای محلی کانادا از حمله به 5 عضو یک خانواده مسلمان و کشته شدن 4 تن از آنان خبر دادند. بنا بر گزارشها، اعضای این خانواده هنگام عبور از خیابانی در استان «انتاریو» هدف این حمله وحشیانه قرار گرفتند. رسانههای کانادایی گزارش دادند فرد مهاجم سوار بر یک دستگاه کامیون به این خانواده حمله کرده و پس از قتل ۴ تن از اعضای آن از محل وقوع جرم متواری شده است. طبق اعلام پلیس انتاریو، انگیزه مهاجم از حمله به این خانواده مسلمان مذهبی بوده و وی عامدانه مرتکب این جنایت شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|