|
ارسال به دوستان
به بهانه سالگرد درگذشت استاد حبیبالله معلمی، شاعر سرودهای تأثیرگذار دوران دفاعمقدس
معلم حماسهسرایان
گروه فرهنگ وهنر: اینکه حبیبالله معلمی شخصیت منحصربهفردی است به خاص بودن دفاعمقدس ارتباط دارد؛ جنگی که مشابه هیچ کدام از جنگهای دنیا نبود. قواعدی داشت که هیچ کدام از جنگهای دنیا نداشتند و تبلیغاتی داشت خاص و منحصربهفرد همان جنگ. در چنین فضایی حبیبالله معلمی که دلداده دفاعمقدس شده بود، محرک جهاد میشود. به گزارش «وطنامروز»، حبیبالله معلمی، شاعر تعدادی از تاثیرگذارترین سرودها و نوحههای دفاعمقدس است؛ اشعاری موضعمند، نوحهها و سرودهایی مطرح، که در دوران دفاعمقدس خلق شدند تا فضایی سرشار از حماسه و شور برای حضور رزمندگان در جبهههای حق علیه باطل ایجاد کنند. این تصویرسازی به زبان شعر، نتیجه ذوق شاعری است که خود رزمندهای بود که در کنار رزمندگان در جبههها یا فرماندهان در قرارگاههای عملیاتی و در اوج انفجار و اضطراب با آرامش، دل به توکل و ایمان میسپرد و شعر میسرود.
رهبر انقلاب در یکی از دیدارهای رمضانی شاعران با ایشان به مساله تاثیرگذاری نوحهها بر فضای انقلابی اشاره کرده و از معلمی نام برده و گفتند: «نوحه خیلی اثر دارد، خیلی میتواند تأثیر بگذارد؛ [البته] اگر مضمونی در این نوحهها وجود داشته باشد... مفاهیم سیاسی آن روز را که در مبارزه مطرح بود، در قالب نوحه منتقل کرده بودند. ما شبیه این را در دوره دفاعمقدس داشتیم؛ این نوحههایی که آقای آهنگران خواند - و آن شاعر محترمی که خدا رحمتش کند، آقای معلمی که در اهواز برای ایشان شعر میگفت- آنها هم همینجور، اینها هم شعرهایی و نوحههایی بود که آموزشدهنده بود. ما باید این کار را جدی دنبال بکنیم».
اشارهای که البته سابقه هم داشت. رهبر انقلاب در دوران حیات آقای معلمی هم از ایشان تقدیر کردند. پس از جنگ، بارها حبیبالله معلمی مورد ستایش رهبر انقلاب قرار گرفته است. در یکی از تقدیرنامههای رهبر انقلاب برای حبیبالله معلمی اینطور آمده است: «برادر عزیز آقای معلمی، هنگامی که شعر روشن شما که چون جویبار مصفایی با نغمه برادر خواننده عزیز، آقای آهنگران به کلام جان مشتاقان میریزد و روحی تازه و سرشار از انگیزه و احساس انقلابی به شنونده میبخشد، شأن شعر و سرود انقلابی و اسلامی و مردمی و اوج شاعر مومن و صالح، آشکار و ملموس میگردد. سرود دلنواز شما و سرایش صمیمی و شیرین آن برادر، بیشک یکی از پایههای جهاد مقدس ما در برابر دشمن جهانی و جنگ تحمیلی است».
معلمی نوحههای جاودانهای چون: شور حسین است چهها میکند، این لشکر حق عازم کرببلاست امشب، سوی دیار عاشقان رو به خدا میرویم، بهر آزادی قدس از کربلا باید گذشت، ای لشکر حسینی تا کربلا رسیدن یک یا حسین دیگر، کرببلا ای حرم و تربت خونبار حسین(ع) / این همه لشکر آمده عاشق دیدار حسین(ع)... و صدها نوحه و شعر شنیدنی و خاطرهانگیز را در کارنامه درخشان ادبی خود دارد. عمده سرودههای وی توسط صادق آهنگران، مداح نامآشنای جبههها اجرا شده است. بیشتر اشعار معلمی در کتاب «خونیننامه عاشقان حسین» در ۲ جلد و در زمان جنگ توسط انتشارات سپاه پاسداران چاپ و منتشر شد. کتاب شعر «وادی عشق» نیز از جمله کارهای او است. همچنین از دیگر مجموعه اشعار این شاعر میتوان به کتاب «شفق خونین» از انتشارات دارالهدی اشاره کرد. بیشتر آثار وی در قالب چهارپاره است، اگرچه در غزل و مثنوی نیز طبعآزمایی کرده است. به بهانه سالگرد درگذشت این شاعر ارزشمند که چهارم تیر 1392 در 87 سالگی دار فانی را وداع گفت، با مصطفی محدثیخراسانی و علی داوودی گفتوگو کردیم.
***
معلمی، شاعری زمانشناس
علی داوودی، شاعر و دبیر چهارمین جشنواره شعر انقلاب درباره جایگاه مرحوم حبیبالله معلمی در جریان شعر کشور به «وطنامروز» گفت: زندهیاد حبیبالله معلمی به عنوان شاعر و سراینده نوحههای حاجصادق آهنگران در دوران 8 سال دفاعمقدس، توانست با همراهی هوشمندانه حاجصادق نقش بیبدیلی را در ادبیات دفاعمقدس در آن دوران ایفا کند که این مساله موضوعی است که اغلب اهالی فرهنگ و ادب به آن صحه میگذارند اما مرحوم معلمی علاوه بر وجهه شاعری -که به عنوان یک شاعر پیشکسوت دوران دفاعمقدس و انقلاب در میان شعرا شناخته میشد- با زندگی و منش عارفمسلکی که داشت از محبوبیت خاصی میان رزمندگان دفاعمقدس و شاعران انقلابی برخوردار بود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: مرحوم معلمی در دوران دفاعمقدس -که بخش مهم و حیاتی از تاریخ کشورمان محسوب میشود- با تمرکز و با بهرهگیری از فضای مردمی بودن آن دوران، توانست بخوبی هر چه تمامتر نقش شاعرانه خود را در 8 سال دفاعمقدس ایفا کند.
کارشناس ادبی بنیاد حفظ و نشر ارزشهای دفاعمقدس افزود: در مقاطعی چون دوران دفاعمقدس که بشدت از فضای مردمی بودن نشأت میگیرد، آثار هنرمندان و فرهیختگانی به تعالی میرسد که با تمام وجود در میان اتمسفر مثبت مردمی حضور داشته باشند و به تعامل مناسبی با رزمندگان و مردم حاضر در صحنه دست یابند تا در نتیجه آن هنرمند و فرهیخته به نگاه خاصی که برای تولید آثار فاخر ادبی نیاز است دست پیدا کند، که به اعتقاد بنده زندهیاد حبیبالله معلمی یکی از نمونههای این دسته از فرهیختگان به شمار میرود.
داوودی که برگزیده کتاب سال دفاعمقدس در بخش شعر را در کارنامه کاری خود دارد، تصریح کرد: همانطور که اطلاع دارید مرحوم معلمی با آغاز جنگ تحمیلی در اهواز دفعات بسیاری همراه با فرزندانش در سنگرهای دفاع در کنار رزمندگان حضور داشت و همزمان به سرودن اشعار نیز میپرداخت، که این مساله بهترین فرصت برای تعالی آثار یک شاعر محسوب میشود که در بطن موقعیت مورد نظرش قرار بگیرد و متاثر از فضای پیرامونش، دست به خلق آثار بزند. بدونشک سرودن شعر حماسی و دفاع مقدسی در چنین فضایی بیشترین تاثیرگذاری را بر ارتقای کیفیت سرودهها میگذارد و در نتیجه شعر از یک عرفان خاصی برخوردار میشود که در همان ایام هم با نوحهسرایی حاجصادق آهنگران بر دل رزمندگان و مردم مینشیند. وی در پایان گفت: 8 سال از درگذشت حبیبالله معلمی میگذرد و این شاعر پیشکسوت دیگر در میان ما نیست اما همین که هر سال به بهانه سالروز درگذشتش اهالی رسانه و شاعران در رسانهها و فضای مجازی یادی از این شاعر پیشکسوت میکنند، نشاندهنده این مساله است که مرحوم معلمی در زمانی که باید تاثیر خود را میگذاشت، به بهترین شکل ممکن و با تمام وجود خود را وقف مردم و انقلاب اسلامی کرد به طوری که پس از پایان جنگ تحمیلی هم بارها آن مرحوم مورد ستایش و تکریم رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار گرفت و از وی تجلیل شد.
***
مردمی و بشدت تأثیرگذار
مصطفی محدثیخراسانی، شاعر، روزنامهنگار و اهل خطه خراسان درباره جایگاه حبیبالله معلمی و ارزش والای شعر آیینی در گفتوگو با «وطنامروز» گفت: ما در طول تاریخ ادبیات فارسی هم نمونههایی از این دست داشتیم که شاعرانی از دل مردم جوشیدند و بدون اینکه ادعا، جایگاه ادبی بالا و مقام شاعری داشته باشند، با ذهن و زبانی عامیانه و در عین حال تاثیرگذار، زبان آرزوها و آمال و حسرتهای مردم شدند.
وی افزود: قطعا آثار برخی از این بزرگواران اگر زیر ذرهبین نقد ادبی قرار گیرد، ممکن است نمره بالایی به لحاظ رعایت عناصر شعر و ادبیات نگیرد اما کارکرد اصلی و واقعی شعر این است که در واقع با مخاطب خود ارتباط برقرار کند و تاثیر آن در سطوح مختلف چه در سطح ادراک و چه ابراز آشکار شود و کسانی مانند آقای معلمی از این منظر در راستای شعر و ادبیات فارسی قرار میگیرند، چون به این مقصود اصلی شعر نایل آمدند.
محدثیخراسانی در ادامه از شاعری خراسانی نام برد که همچون حبیبالله معلمی، شاعری گمنام و مردمی بوده و افزود: حیدر یغما معروف به «خشتمال نیشابوری» که غزلهای بسیار درخشانی دارد و به دلیل سواد اندک، حتی قادر به نوشتن آن اشعار نبوده است نیز نمونهای از شعرای مردمی به حساب میآید.
وی ادامه داد: نکته مهمی که درباره آقای معلمی وجود دارد اینکه ایشان در یک مقطع تاریخی خاص و حساس، استعداد و ذهن و زبان خود را در اختیار راهبردیترین و استراتژیکترین واقعه تاریخی ملت یعنی جنگ و دفاعمقدس قرار داد و آثار ایشان توانست ضمن درآمیختن با موسیقی و لحن مداحان و خوانندگان تاثیرگذار سالهای دفاعمقدس، تبدیل به نوعی ژانر نغماتی شود که در بررسی هنر و موسیقی دفاعمقدس جایگاه ویژهای به دست آورد. دانش ضمنیای که این فضا ایجاد کرد، نباید فراموش شود و به یک دانش کاربردی تبدیل شود که در آینده هم بتواند این میدان را برای عرصههای دیگر و هنگامههای دیگری که ملت با آن مواجه میشوند مانند مسائل و بحرانهای فرهنگی و اقتصادی بدرستی آماده کند و بشود از این ظرفیت بالا مانند معلمیهایی که قطعا در بین ملت وجود دارند استفاده شود. محدثیخراسانی درباره غفلتی که از سوی مدیران فرهنگی درباره اهمیت و جایگاه شعر در بین مردم و عدم استفادههای کاربردی آن در شرایط مختلف شده است، گفت: مشکل به نظام فرهنگی و مدیران و برنامهسازانی برمیگردد که مدام به یک سری نامها و چهرههایی دلبستگی دارند که ممکن است چشمگیر باشند ولی پشت این ویترینها چیزی نهفته نیست و بالعکس همان برنامهسازان و متولیان فرهنگ از یک ظرفیت عظیمی که در بین شعر و شاعران ما وجود دارد استفاده نمیکنند. شعر، ضمن اینکه میراثی ارجمند برای ما در طول تاریخ بوده است به این نحو که اگر قرار باشد هر ملتی میراث گرانبهای خود را برای عرضه ارائه کنند، ما به جز شعر و ادبیات چه چیزی برای ارائه داریم که بتواند در دنیا با افتخارات سایر ملل برابری و قطعا پیشتازی کند؟ الان هم این جایگاه والا را دارد که به بهانه آن برنامهسازی شود تا بتواند علاوه بر جذب مردم، آنها را تربیت کند، روحیه دهد و باعث نشاط جمعی شود.
ارسال به دوستان
توضیحات «جواد قارایی» درباره ساخت فصل جدید ایرانگرد
مقصد «ایرانگرد 5» کجاست؟
جواد قارایی، کارگردان مجموعه مستند «ایرانگرد» توضیحاتی را درباره ساخت فصل پنجم آن، زمان پخش و مناطقی از ایران که به نمایش درمیآید، ارائه کرد. به گزارش تسنیم، مجموعه مستند «ایرانگرد 4» در حالی نوروز 1400 روی آنتن شبکه یک سیما رفت که بخشی از آن پخش و قرار شد بخش دیگر آن که آماده نشده بود، تابستان امسال پخش شود. ادامه «ایرانگرد 4» از هفته آینده دوشنبه و چهارشنبه ساعت 22:15 از شبکه یک سیما پخش میشود. جواد قارایی، کارگردان و تهیهکننده ایرانگرد گفت: در این بخش از ایرانگرد به استانهای اردبیل، لرستان، سمنان و هرمزگان رفته و بیشتر با جاذبههای گردشگری ایران آشنا میشویم. اکثر مناطقی که رفتهایم بکر است و کسی این مناطق را نمیشناسد. وی از ساخت ایرانگرد 5 در نوروز 1401 خبر داد و گفت: در ایرانگرد 5 به خراسان شمالی، گیلان، مازندران، هرمزگان، سیستانوبلوچستان و خراسان رضوی سفر میکنیم. اکنون مشغول تصویربرداری در خراسان شمالی هستیم و ایرانگرد 5 برای پخش در نوروز 1401 آماده میشود. تهیهکننده و کارگردان ایرانگرد با اشاره به درگذشت حمید مجتهدی، کارگردان مجموعه مستند «ایران»، خاطرهای را از او نقل کرد و گفت: به یاد دارم او را نخستین بار سال 1397 در سازمان صداوسیما دیدم. از من بسیار تشکر کرد که با نگاهی جدید درباره ایران و مردمشناسی ایران فیلم میسازم. آقای مجتهدی به من گفت: خوشحالم که کپی نمیکنید. من هم از ایشان بابت ساخت مستند ایران تشکر کردم که اثر بسیار خوب و فاخری است. قارایی افزود: ایشان با اینکه سن و سال زیادی داشت و با بیماری نیز دست و پنجه نرم میکرد تا آخرین روزهای عمرش با انگیزه کار میکرد. این رفتار ایشان برای من بسیار ارزشمند بود. ارسال به دوستان
چرخه اکران به روال سابق برمیگردد؟
2 ماه دیگر صبر کنید
رئیس انجمن صنفی پخشکنندگان سینمای ایران بیان کرد تا ۲ ماه دیگر اکران در سینما به روال سابق بازمیگردد. به گزارش مهر، علی سرتیپی، رئیس انجمن صنفی پخشکنندگان سینمای ایران درباره وضعیت اکران و مشکلاتی که شرکتهای پخش این روزها درگیر آن هستند، گفت: انجمن پخشکنندگان تمام تلاش خود را میکند تا بتواند با توجه به اینکه شرایط اکران در حال بهبود است، کاری کند فیلمهای جدید و پرمخاطب در سینماها اکران شود، در واقع تمام تلاش ما این است که بتوانیم چند فیلم جدید را که میتواند در جذب مخاطب موفق باشد اکران کنیم. وی ادامه داد: در واقع باید شرایطی فراهم شود تا تهیهکنندگان سینما راضی به اکران آثار خود شوند، به همین دلیل باید کمک مالی و گارانتی اکران مورد توجه قرار گیرد، البته در این زمینه قدمهایی نیز برداشته شده است که طی یک هفته آینده این اقدامات عملی میشود. مدیرعامل شرکت پخش فیلمیران درباره حمایت دولت از شرکتهای پخش بیان کرد: متاسفانه طی این مدت که سینما و اکران دچار معضل کرونا شده، دولت هیچ حمایتی از دفاتر پخش نکرده است، در واقع دوستان چندان به دفاتر پخش که رکن اصلی و پل ارتباطی بین تهیهکننده و سینماداران هستند، توجه نکردهاند. سرتیپی گفت: با توجه به برنامهریزیهای انجام شده فکر میکنم که اکران طی ۲ ماه آینده به روند سابق بازگردد. رئیس انجمن صنفی پخشکنندگان سینمای ایران توضیح داد: با توجه به شرایطی که طی یک سال و نیم گذشته سینمای ایران پشت سر گذاشته است باید اعتماد دوباره به وجود آید و تا زمانی که این اعتماد ایجاد نشود کسی حاضر نمیشود فیلم خود را در سینماها اکران کند. به همین دلیل باید شرایط مناسب فراهم شود و ما دنبال آن هستیم تا این شرایط مناسب فراهم شود. ارسال به دوستان
تغییر کارگردان «مستوران»
مسعود آبپرور، کارگردانی سریال «مستوران» به تهیهکنندگی عطا پناهی را ادامه میدهد. به گزارش «وطنامروز»، پس از گذشت ۵ ماه از تولید سریال «مستوران»، مسعود آبپرور برای ادامه کارگردانی سریال «مستوران» انتخاب شد. تصویربرداری این سریال که به دلیل شیوع ویروس کرونا و دستور ستاد ملی مقابله با این ویروس برای تعطیلی پروژههای سینمایی و تلویزیونی به مدت کوتاهی متوقف شده بود در شهرک سینمایی «مستوران» با کارگردان جدید از سر گرفته شد. کارگردانی ۷ قسمت اول این سریال تاریخی به تهیهکنندگی عطا پناهی بر عهده سیدجمال سیدحاتمی بود. تاکنون حضور حمیدرضا آذرنگ، نازنین فراهانی و رؤیا میرعلمی به عنوان بازیگران سریال «مستوران» رسانهای شده است. فصل اول سریال «مستوران» که برگرفته از قصههای کهن ایرانی است در ۲۶ قسمت تولید خواهد شد و مجری طرح این مجموعه «استودیو بادبان» است. سازمان هنری- رسانهای اوج سریال «مستوران» را برای پخش از رسانه ملی میسازد. مسعود آبپرور پیش از این کارگردانی آثار مختلف سینمایی و تلویزیونی را عهدهدار بود که میتوان از «هوش سیاه» و «عملیات ۱۲۵» به عنوان آثار شاخص وی نام برد.
ارسال به دوستان
کتاب
انتشار دومین مجموعه «قرار با ستاره»
دومین مجموعه از کتابهای «قرار با ستاره» با موضوع آشنایی نوجوانان با چهرههای ادبی - فرهنگی منتشر شد. به گزارش مهر، سری دوم مجموعه کتابهای قرار با ستاره که با موضوع آشنایی نوجوانان با چهرههای ادبی و فرهنگی از سوی انتشارات گویا منتشر شده، شامل ۹ عنوان کتاب درباره قیصر امینپور، سیمین بهبهانی، اکبر رادی، علی شریعتی، کیومرث صابری، سیدمحمود طالقانی، فروغ فرخزاد، هوشنگ گلشیری و حسین منزوی است. این کتابها که تعداد صفحاتشان بین ۹۶ تا ۱۳۶ صفحه است، توسط نویسندگانی چون سودابه امینی، طیبه شامانی، مریم شیرازی، مهدی شعبانی، حسین قربانزاده خیاوی، راضیه قلیپور، سیدهژاله گلستانه، زهره مسکنی و علی ناصری نوشته شده است. پیشتر ۸ عنوان دیگر از این مجموعه درباره چهرههایی چون عباس یمینیشریف، صمد بهرنگی، صادق چوبک، احمد محمود و... منتشر شده بود. این آثار در قالب کتاب مجله به شکل 4 رنگ با قیمت ۴۹ تا ۶۹ هزار تومان منتشر شده است.
***
افتتاح کتابخانه گوهرشاد حرم رضوی
کتابخانه جامع گوهرشاد، همزمان با ایام ولادت امام علیبنموسی الرضا(ع) در محل سالن اجتماعات دانشگاه علوم اسلامی رضوی واقع در صحن امام حسن مجتبی(ع) گشایش یافت. به گزارش «وطنامروز»، همزمان با ایام ولادت امام رضا(ع) کتابخانه جامع گوهرشاد در محل سالن اجتماعات دانشگاه علوم اسلامی رضوی واقع در صحن امام حسن مجتبی(ع) گشایش یافت. رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در مراسم گشایش این کتابخانه، به توجه و پژوهش درباره ابعاد مختلف شخصیت اهلبیت(ع) تأکید کرد و گفت: تبدیل این معارف در قالبهای مختلف فرهنگی راهی برای انتقال مفاهیم به مخاطبان در گروههای سنی مختلف است و ارائه آن فقط در قالب منابع چاپی نوعی خامفروشی است. حجتالاسلام سیدجلال حسینی همچنین این پژوهش را گامی در راستای تحقق مرجعیت علمی بیان و تصریح کرد: با ظرفیتی که در مجموعه حرم مطهر رضوی موجود است باید به شبهات زائر امام رضا(ع) پاسخ داده شود و با احادیث رضوی آشنایی و انس پیدا کند. کتابخانه گوهرشاد یکی از کتابخانههای تخصصی آستان قدس رضوی و تنها کتابخانه شبانهروزی کشور است که با توجه به تجدید بنا، مدتی را در تعطیلی به سر برد. این کتابخانه تا زمان به پایان رسیدن ساختمان جدید، در محل فعلی آماده ارائه خدمات به صورت شبانهروزی به مخاطبان خود خواهد بود.
ارسال به دوستان
5 زن در هیأت داوران کن 2021
5 زن و 3 مرد سینماگر بناست به ریاست اسپایک لی، کارگردان نامدار آمریکایی، فیلمهای بخش مسابقه هفتادوچهارمین جشنواره کن را داوری کنند. به گزارش فارس به نقل از ورایتی، ۵ زن و ۳ مرد سینماگر بناست به ریاست اسپایک لی، کارگردان نامدار آمریکایی، فیلمهای بخش مسابقه هفتادوچهارمین جشنواره کن را داوری کنند. هیات داوران جشنواره کن ۲۰۲۱ شامل 5 زن از جمله مگی جیلنهال و ملانی لوران است. جشنواره فیلم کن، ترکیب هیات داوران این رویداد سینمایی بینالمللی را اعلام کرد که اکثریت آن را زنان از جمله مگی جیلنهال بازیگر- فیلمساز آمریکایی، ملانی لورن بازیگر فرانسوی، ماتی دیوپ بازیگر فرانسوی- سنگالی، جسیکا هاوسنر کارگردان اتریشی و مایلن فارمر هنرپیشه و موزیسین فرانسوی شامل میشود. اسپایک لی ریاست هیات داوران این دوره از جشنواره کن را بر عهده خواهد داشت که طاهر رحیم بازیگر فرانسوی، کلبر مندونسا فیلیو برزیلی و سانگ کانگ هو بازیگر کرهجنوبی نیز از دیگر داوران این رویداد خواهند بود.
ارسال به دوستان
«خاطرات خانهای که...» روی صحنه میرود
«خاطرات خانهای که...» نمایش برگزیده جشنواره تئاتر مقاومت از هفته آینده روی صحنه میرود. به گزارش «وطنامروز»، «خاطرات خانهای که...» بر اساس نمایشنامهای از کامران شهلایی و کارگردانی امین اشرفی در تماشاخانه سرو اجرا میشود. این نمایش که از سوی منتقدان در هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت برگزیده شده بود، از روز یکشنبه ۶ تیرماه در تماشاخانه سرو انجمن تئاتر انقلاب و دفاعمقدس از ساعت ۱۹:۳۰ میزبان علاقهمندان خواهد بود. سیروس سپهری، رستا رضوی، حمیدرضا مرادی، بنیامین صیادینیا و کیانا سپهری بازیگران نمایش «خاطرات خانهای که...» را تشکیل میدهند.
ارسال به دوستان
جدیدترین اثر سعید نعمتالله چرا حاشیهساز شد؟
عاقبت «حکم رشد»
مدیرگروه فیلم و سریال شبکه ۳ با اشاره به حواشی «حکم رشد» بیان کرد مساله با این سریال، فقط ضعف در کارگردانی بوده و اختلافی درباره محتوا و فیلمنامه با سعید نعمتالله نداشتهاند.
به گزارش «وطنامروز»، سعید نعمتالله، فیلمنامهنویس و کارگردان مجموعههای تلویزیونی طی ویدئویی از سریال «حکم رشد» گفت و اینکه بعد از حدود ۱۷ یا ۱۸ روز که از کلید خوردن آن گذشته، از کارگردانی این سریال کنار کشیده و دلیل آن را هم دخالتهای مهدی آذرپندار، مدیرگروه فیلم و سریال شبکه ۳ اعلام کرد. مهدی آذرپندار درباره مطالب مطرح شده از سوی سعید نعمتالله به مهر گفت: پس از تجربه سریال «زمین گرم» که برای نخستینبار به سعید نعمتالله اعتماد شد تا این نویسنده باسابقه، برای نخستینبار در جایگاه کارگردانی بایستد، تردیدهای جدی در کیفیت کارگردانی آقای نعمتالله در گروه و در سیمافیلم به وجود آمد. از همین رو، وقتی بحث ساخت سریال پلیسی «حکم رشد» جدی شد، من این نگرانی را به آقای فرجی منتقل کردم، بویژه که این کار پرریتمتر و به جهت کارگردانی کار سختتری محسوب میشد.
آذرپندار افزود: بنابراین طبق قول و قرار اولیه، پس از حدود ۱8-۱7 روز از شروع کار، من همراه تهیهکننده به باکس مونتاژ رفتم و بعد از دیدن راشها، متوجه شدم کار مشکلات جدی دکوپاژ دارد. از جمله اینکه قابها بسیار بسته، فضا بیش از حد همیشگی غلوشده و دکوپاژها عمدتا نادرست بود. آقای فرجی هم در مقام تهیهکننده همین نگرانیها را داشت. بنابراین طی صحبت با تهیهکننده، بنا شد همان شب، نکات به آقای نعمتالله منتقل شود اما آقای نعمتالله هم این اشکالات را قبول نداشت و معتقد بود کار از کیفیت بالایی برخوردار است و اشکال از سلیقه ما است، در نتیجه، استعفای خود را تقدیم تهیهکننده کرد.
***
درگذشت بازیگر سینما و تلویزیون
میرصلاح حسینی، بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون کشورمان شامگاه چهارشنبه دوم تیر بعد از مدتها مبارزه با بیماری سرطان دار فانی را وداع گفت. به گزارش «وطنامروز»، میرصلاح حسینی، بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون کشورمان شامگاه چهارشنبه دوم تیر بعد از مدتها مبارزه با بیماری سرطان حنجره در ۷۳ سالگی دار فانی را وداع گفت. میرصلاح حسینی که از چندین سال پیش به دلیل ابتلا به سرطان حنجره در بستر بیماری بود و در این سالها نیز کمتر فرصت بازی در آثار تلویزیونی یا سینمایی را پیدا میکرد، طی دوران فعالیت خود در عرصه بازیگری تجربه بازی در بسیاری از آثار شاخص تصویری را از سر گذرانده که از آن جمله میتوان به «مختارنامه»، «هزار دستان»، «بوی کافور، عطر یاس» و «شیر سنگی» اشاره کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|