|
ارسال به دوستان
هفتاد و چهارمین جشنواره فیلم کن در حالی آغاز شد که افتتاحیه آن تحت تأثیر اظهارات ضد نژادپرستانه قرار گرفت
کن علیه کن
مصطفی پورکیانی: در حالی ۲ ماه پیش دستاندرکاران جشنواره «کن» فهرست اولیه بخش فیلمهای رقابتی این جشنواره را منتشر کردند که غیبت فیلمهای «نتفلیکس» در کن امسال، تیتر یک بسیاری از مطبوعات را به خود اختصاص داده بود.
این غیبت با اکران نشدن «قدرت سگ» فیلم جدید جین کمپیون نمود عیانتری پیدا کرد، زیرا فیلمهای کمپیون همواره مورد علاقه جشنواره کن بوده و این کارگردان تنها کارگردان زنی است که موفق شده نخل طلای کن را از آن خود کند.
از سوی دیگر تییری فرمو، مدیر جشنواره کن در مصاحبه با «ددلاین» گفته است از نتفلیکس دعوت شده تا فیلمهای «بلوند» ساخته اندرو دومینیک و «قدرت سگ» را در این دوره در بخش خارج از مسابقه به نمایش درآورد اما این شبکه استریمینگ این دعوت را رد کرده است.
وی افزوده است: نتفلیکس نمیخواهد به کن بیاید اما من از آنها دعوت کردم. مساله این نیست که ما فیلمهای نتفلیکس را نمیپذیریم، این نتفلیکس است که نمیخواهد یا نمیتواند در کن حضور پیدا کند و فقط حضور در بخش مسابقه برایشان قابل قبول است که این شامل فیلمهایی میشود که در سینمای فرانسه اکران شده باشند. هر چند اکران شدن در سینماهای فرانسه برای نتفلیکس مشکلی نیست اما فیلمهایی که در این کشور روی پرده بروند تا ۳ سال امکان انتشار به صورت آنلاین را نخواهند داشت.
این در شرایطی است که اساس کار نتفلیکس روی پلتفرمهای آنلاین پایهگذاری شده است. در فیلم «قدرت سگ» بندیکت کامبربچ، کریستن دانست و جسی پلمانز جلوی دوربین رفتهاند.
اما همه ماجرای غیبت نتفلیکس در جشنواره کن به موضوع ذکر شده ختم نمیشود. چندی پیش نتفلیکس اعلام کرد تا زمانی که تغییرات معناداری توسط انجمن رسانههای خارجی هالیوود (HFPA) اعمال نشود، هر گونه فعالیت مشترک با این سازمان را متوقف خواهد کرد که یکی از اصلیترین آنها مراسم گلدنگلوب است. این در حالی است که نتفلیکس در هفتادوهشتمین مراسم گلدن گلوب که در فوریه برگزار شد، بیشترین تعداد نامزدی (۴۲) و بیشترین پیروزی (۱۰) را نسبت به تمام استودیوها و شبکههای دیگر داشته است.
پس از نتفلیکس، آمازون هم همین موضع را اتخاذ و اعلام کرده اگر جامعه آماری و قوانین اخلاقی این سازمان تغییر نکند با آن ارتباطی نخواهد داشت. این ماجرا از زمانی آغاز شد که لسآنجلستایمز گزارش داد در حال حاضر حتی یک عضو سیاهپوست هم در میان ۸۶ عضو انجمن رسانههای خارجی هالیوود وجود ندارد. پس از این اعتراضها، هیات مدیره مطبوعات خارجی هالیوود طرحی را ارائه کرد که بر مبنای آن اعضای سیاهپوست و رنگینپوست این سازمان افزایش مییابد. پیش از این ماجرا، جشنواره کن «اسپایک لی» را به عنوان نخستین چهره سیاهپوست برای داوری بخش اصلی جشنواره کن انتخاب و در اقدامی عجیب برای نخستینبار عکس او را روی پوستر جشنواره نیز حک کرد. درباره انتخاب این پوستر گفته شده که تصویر وی با نگاهی کنجکاو بر نخلها، ساحل کن و صفحه نقرهای، همه مانند صفحهای سفید بر این پوستر نقش بسته و نگاه کنجکاو لی یادآور این است که او از فیلمهای بخش رقابتی اصلی استقبال میکند. اسپایک لی به عنوان نخستین سیاهپوست رئیس هیات داوران جشنواره فیلم کن در مراسم شب افتتاحیه تاکید کرد که کشتن سیاهپوستان در آمریکا باید متوقف شود. وی در این مراسم گفت: فیلم «کار درست را انجام بده» که در سال 1989 جایزه اصلی جشنواره را به دست نیاورد، صحنهای دارد که در آن یک جوان به نام «رادیو رحیم» توسط پلیس کشته میشود. همین چند هفته پیش سیودومین سالگرد فیلم بود. من آن را سال ۱۹۸۸ نوشته بودم. وقتی کشته شدن برادر اریک گارنر را میبینی، میبینی جورج فلوید را کشتند، به رادیو رحیم فکر میکنی، امیدوار بودی که با گذشت سی و چند سال کوفتی، دیگر زدن و کشتن سیاهان مثل حیوانات باید متوقف شده باشد.
لی همچنین به ترامپ اشاره کرد و گفت: این دنیا را گانگسترها میچرخانند. «مامور نارنجی» [دونالد ترامپ]، آن مرد در برزیل و... همهشان گانگسترند. به اخلاق پایبندی ندارند. این دنیایی است که داریم در آن زندگی میکنیم و باید علیه چنین گانگسترهایی اعتراض کنیم و حرف بزنیم.
هفتادوچهارمین جشنواره فیلم «کن» با نمایش فیلم «آنت» به عنوان فیلم افتتاحیه با بازی آدام درایور و ماریون کوتیار شروع شده است. مقررات امسال همه حضاری را که خارج از اتحادیه اروپایی به جشنواره آمدهاند، ملزم میکند تا هر ۴۸ ساعت یک بار تست کرونا بدهند تا بتوانند در مکانهایی مانند بازار کن، کنفرانسهای مطبوعاتی و حضور در بازار اجازه ورود داشته باشند. در مراسم افتتاحیه پدرو آلمادوار نخل طلای افتخاری را به جودی فاستر اهدا کرد. این جایزه پس از نمایش فیلمی کوتاه از مجموعه فیلمهای فاستر به وی اهدا شد و فاستر برای بار دوم در شب افتتاحیه در برابر حضار حاضر شد تا جایزه خود را دریافت کرده و یادآوری کند که بیش از ۴۵ سال پیش فیلم «راننده تاکسی» در همین جشنواره برنده نخل طلا شده بود. فاستر ۲ بار برای فیلمهای «متهم» در سال ۱۹۸۸ و «سکوت برهها» در سال ۱۹۹۱ جایزه اسکار را دریافت کرده است. فاستر با تشکر از دریافت این جایزه گفت این جشنواره به طور کل زندگی و مسیر کاری او را تغییر داده است. وی نخستینبار سال ۱۹۷۶ در جشنواره کن حضور یافت و در این زمان تنها ۱۳ سال داشت. او برای اکران اول فیلم «راننده تاکسی» اسکورسیزی که در آن در کنار رابرت دنیرو نقشآفرینی کرده بود و برنده نخل طلای کن شد، در جشنواره شرکت کرد.
فیلم سینمایی «قهرمان» آخرین ساخته اصغر فرهادی نیز برای نخستینبار در این جشنواره به نمایش درمیآید. دیوید رونی، دبیر بخش نقد فیلم هالیوود ریپورتر ۱۰ فیلم برتر جشنواره فیلم کن ۲۰۲۱ را در حالی معرفی کرده که در این فهرست فیلمهایی از چهرههایی چون اصغر فرهادی، وس اندرسون، تیموتی شالامه، آدام درایور، فرانسیس مکدورماند، بیل موری و پل ورهوفن جای دارند. هفتادوچهارمین دوره جشنواره فیلم کن از ۱۵ تیرماه آغاز می شود و تا ۲۶ تیرماه ادامه دارد.
ارسال به دوستان
«سینمای آخرالزمان» یا «آخرالزمان سینمایی»
در نشست «رستاخیز واژهها» به رویاپردازی و قهرمانمحوری در فیلمهای آخرالزمانی هالیوود برای دفاع از فرهنگ نفسانی بشر و دفاع از استکبار مدرن اشاره شد.
به گزارش «وطنامروز»، ویژهبرنامه «رستاخیز واژهها» با موضوع نسبت سینما با فرهنگ و هویت اسلامی با حضور بهروز فرنو، محقق و پژوهشگر حوزه سینما و سیدمصطفی رضایی، استاد دانشگاه در فرهنگسرای اندیشه تهران برگزار شد. فرنو با بیان اینکه در تاریخ عالم دوره مدرنی داریم که از حیث مبانی نظری متفاوت با ادوار گذشته است، گفت: بعضیها معتقدند به دلیل استکباری که در این عصر ایجاد شده است، عصر آخرالزمان است. به همین دلیل هم عدهای معتقدند سینما در این دوره مؤلفههایی در راستای تبیین و تشریح آخرالزمان دارد.
وی اضافه کرد: یکی از موضوعات مهمی که مطرح است، توجه به ۲ مقوله «سینمای آخرالزمان» و «آخرالزمان سینمایی» است. در تعریف سینمای آخرالزمان باید گفت گونهای از سینماست که وظیفه آن دفاع از مبانی بشرانگاری است. این سینما قصد دارد مفهوم استکبار که متزلزل شده یا فرهنگ نفسانی را با قهرمانپردازیها، عشقهای کاذب، رویاپردازیها و... حفظ کند. نمونه این سینما را در بالیوود، هالیوود، فیلمفارسی و... میبینید. منتقد سینما بیان داشت: در نقطه مقابل، آخرالزمان سینمایی را داریم. در اینجا شاهد سینمایی هستیم که میخواهد آخرالزمان را با تمام ابعادش به نمایش بگذارد. برای مثال فیلم «ترومن شو» رویاپردازی در سینمای هالیوود را به نقد میکشد، بنابراین سینمای آخرالزمان، همان صنعت رویاپردازی هالیوود و بالیوود است و آخرالزمان سینمایی، روایتی از سینمای جهانی در موضوع آخرالزمان است.
فرنو با اشاره به سینمای ایران و ارتباط آن با موضوع آخرالزمان گفت: در سینمای داخلی باید این پرسش را مطرح کرد که بعد از پیروزی انقلاب، وضع آخرالزمانی را که انقلاب با آن سر و کار داشته است چگونه در سینما منعکس کردیم یا اینکه چه آثاری را داریم که چنین ویژگی را دارد؟ مهمترین آثاری که روایتگر وضع آخرالزمانی در جریان پیروزی انقلاب است، مجموعه مستندهای روایت فتح شهید آوینی است. شهید آوینی فتح را به 2 معنا روایت کرده است؛ یکی فتح به معنای مقابله و مقاومت فاتحانه که همان پیروزی ظاهری است و دوم اینکه وقتی کسی برای این فتح حرکت میکند، فتوحاتی نصیب خودش میشود که همان پیروزی نهایی است.
وی با اشاره به خاستگاه سینما افزود: قصه و داستان از سالها قبل وجود داشته اما در تحولاتی تبدیل به رمان شده است. رمان محملی برای ظهور سینماست. در واقع، توصیفات تصویری که در رمان دیده میشود توسط سینما تبدیل به تصویر واقعی میشود، پس سینما زاییده رمان است.
این محقق و پژوهشگر با اشاره به تفاوتهای سینمای غربی و دینی گفت: اگر سینمای غرب تمرکز خود را روی غرایز انسانی قرار داده است، در سینمای دینی میتوانیم روی فطرت بشر تاکید کنیم. همچنین میتوان به روابط متعالی انسانی اشاره کرد. اگر سینمای غرب سعادت بشر را در موضوعات مادی میبیند، سینمای دینی باید به سمت روح معنوی حاکم بر افراد برود. از این منظر، سینمایی دینی است که بتواند سنتهای الهی تکوینی را به تصویر کشیده و آنها را نقض نکند.
وی در پاسخ به اینکه سینمای دینی چگونه میتواند به تبلیغ دین کمک کند، گفت: سینما در تصویر عالم غیب میتواند به ما کمک کند. توصیف عالم غیب در قرآن و روایات آمده است اما تصویر عینی از آن نداریم. اگر سینما به سمت نمایش این صحنهها حرکت کند، میتواند این توصیفات را عینیت بیشتری ببخشد.
رضایی تاکید کرد: عدهای معتقدند که توقع از سینمای دینی این است که مردم را دیندار کند اما باید دقت داشت که کارکرد مهم سینما، تامین سرگرمی بشر است. وقتی انسانها به سینما میروند میخواهند تفریح کنند اما چون سینما در غرب تعریف شده است، بشر را به سمت تفریح مادی و لذایذ میبرد. این موضوع در حالی است که سرگرمی در نگاه دینی دارای تعریف مختص خود است، بنابراین توقع از سینما این نیست که همه را دیندار کند اما باید دقت داشت تفریحی که برای بشر به وجود میآورد مغایر با مفاهیم دینی نباشد.
ارسال به دوستان
تمدید مهلت ارسال فیلم به بخش بینالملل جشنواره فیلم کوتاه تهران
مهلت ارسال فیلم به بخش بینالملل جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران ۲ هفته تمدید شد. به گزارش «وطنامروز»، بر پایه اعلام دبیرخانه بخش بینالملل جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران، با توجه به قرار گرفتن این جشنواره در لیست جشنوارههای مورد تأیید اسکار و درخواست فیلمسازان برای ثبتنام در بخش بینالملل این رویداد سینمایی، مهلت ثبتنام آثار بینالمللی به مدت ۲ هفته تمدید شد. بر این اساس آخرین فرصت ارسال آثار به بخش بینالملل ۳۰ تیر ۱۴۰۰ تعیین شده است. با توجه به قوانین جشنواره، این فرصت مربوط به فیلمهای ساخته شده در خارج از ایران است و فیلمسازان متقاضی از ایران باید فیلمهای خود را ابتدا در بخش مسابقه ملی ثبتنام کنند.
ارسال به دوستان
«شهید نوید» به چاپ چهارم رسید
کتاب «شهید نوید» دربرگیرنده زندگینامه شهید نوید صفری - از شهدای مدافع حرم - به چاپ چهارم رسید. به گزارش «وطنامروز»، کتاب «شهید نوید» نوشته مرضیه اعتمادی، دربرگیرنده زندگینامه شهید نوید صفری از شهدای مدافع حرم بهتازگی توسط انتشارات شهید کاظمی به چاپ چهارم رسیده است. چاپ اول این کتاب فروردینماه امسال عرضه شد و سپس طی اردیبهشتماه به چاپهای دوم و سوم رسید. این کتاب مجموعه روایتهایی از زندگی شهید صفری را از زبان خانواده، دوستان و همسر شهید شامل میشود. این شهید ۱۶ تیر سال ۱۳۶۵ در محله تهرانپارس تهران متولد شد و در نهایت در صحرای بوکمال سوریه، همانطور که خودش خواسته بود، بیسر به شهادت رسید. بین خاطرات و روایتهای این کتاب، دستخطهای شهید صفری هم درج شده است. چاپ چهارم اینکتاب با ۲۰۸ صفحه و قیمت ۳۵ هزار تومان عرضه شده است.
ارسال به دوستان
برگزاری جشن دختران انقلاب در میدان امام حسین(ع) تهران
بهاره جنگروی، مسؤول گروه مردمی دختران انقلاب گفت: ستادهای کمکرسانی به زنان بدسرپرست و بیسرپرست را ایجاد کردیم و دقیقا مشابه زمان جنگ و دفاعمقدس که زنان در پشت خط مقدم کمکرسان رزمندهها بودند، ما در خط مقدم مقابله با کرونا بستههای سلامت را با دستان خود تولید کردیم و به دست نیازمندان رساندیم. به گزارش «وطنامروز»، مسؤول گروه مردمی دختران انقلاب با اشاره به اینکه متأسفانه کشور به دلیل کرونا و این خاموشیهای اخیر دچار مشکلاتی شده است، گفت: به مناسبت روز عفاف و حجاب و همزمان با سالروز ازدواج حضرت زهرا(س) و امیرالمومنین(ع) بنا داریم جشن دختران انقلاب را ۲۱ تیرماه در میدان امام حسین(ع) تهران برگزار کنیم. در این مراسم بنا داریم اولاً صدای مطالبه زنان ایرانی را به گوش مسؤولان فعلی برسانیم که در این ۸ سال برای حجاب کشور چه کردند؟! همچنین به مسؤولان دولت آینده نیز مطالبات خود در حوزه حجاب، معیشت، اقتصاد و ازدواج آسان را اعلام کنیم. وی با اشاره به اینکه در این مراسم، دشمنان لشکر بانوان ایران را خواهند دید که خواهان پایبندی به ارزشهای انقلاب هستند، گفت: در این مراسم به صورت نمادین مراسم ازدواج آسان چند تن از دختران انقلاب را برگزار خواهیم کرد. همچنین در این مراسم آیتالله جاودان، علیرضا زاکانی، فاطمه سلیمانی و خانوادههای شهیدان حججی، ابراهیم هادی، کاوه، همدانی، احمد کاظمی و... حضور خواهند داشت. جنگروی گفت: وزارت کشور مجوز برگزاری این مراسم را با رعایت دستورالعملهایی از قبیل برگزاری در فضای باز، رعایت فاصله چهار متری و همچنین استفاده از ماسک و تبسنجی صادر کرده است. انشاءالله بعد از این اجتماع، دختران انقلاب به دفتر مسؤولان متولی عفاف و حجاب در دولت فعلی خواهند رفت تا مطالبه کنند در این ۸ سال با بودجههای خود چه کردند؟ ارسال به دوستان
کتاب زندگی شهید مدافع حرم اسدالله ابراهیمی چاپ شد
کتاب «بهار، آخرین فصل» شامل مستند روایی زندگی شهید مدافع حرم «اسدالله ابراهیمی» توسط انتشارات روایت فتح منتشر شد. به گزارش «وطنامروز»، کتاب «بهار، آخرین فصل» شامل مستند روایی زندگی شهید مدافع حرم اسدالله ابراهیمی نوشته مرتضی اسدی بتازگی توسط انتشارات روایت فتح منتشر و راهی بازار نشر شده است. اسدالله ابراهیمی متولد سال ۱۳۵۱ بود که در نوجوانی در جبهه دفاعمقدس حاضر شد و سال ۹۵ بهعنوان نیروی مدافع حرم در حلب سوریه به شهادت رسید. پیکر شهید ابراهیمی در منطقه درگیری با تروریستهای تکفیری باقی ماند و مزار یادبودی برایش در بهشتزهرای تهران در نظر گرفته شد. کتاب «بهار، آخرین فصل» که دربرگیرنده زندگی و خاطرات این شهید است، در ۹ فصل نوشته شده و پس از این فصول، وصیتنامه شهید ابراهیمی -که خردادماه سال ۱۳۹۵ نوشته شده- درج شده است. در قسمتی از این کتاب میخوانیم: فهمید گردان عقبنشینی کرده اما کار از کار گذشته و او جا مانده بود. مقاومت در مقابل آن حجم از آتش سخت و ناممکن شده بود، آماده عقبنشینی بود که دید فاصلهاش با برخی از تکفیریها به کمتر از 20 متر رسیده است، جنگ رودرروی آنها شروع شد! چند نفرشان را به هلاکت رساند و به سمت جاده خروجی روستا عقبنشینی کرد. آنها هم امان ندادند و بیوقفه شلیک کردند. فهمید اتفاق عجیبی در حال رخ دادن است! صدها تیر همزمان به طرفش شلیک میکردند؛ بدون اینکه حتی کوچکترین زخمی بردارد هنوز زنده بود و مقاومت میکرد. در عوض تلفات بسیاری از دشمن گرفت. مراد برای دیدن اسدالله به مقر گردان احتیاط برگشت و متوجه شد گردان را برای انجام عملیات به منطقه اعزام کردهاند. چند دقیقه آن اطراف چرخی زد تا نیروهای گردان خسته و کوفته از عملیات برگشتند. ارسال به دوستان
رسانه ملی هیچ برنامهای برای ایجاد شبکه موسیقی ندارد
سازمان صداوسیما میگوید قصد راهاندازی شبکهای تخصصی برای موسیقی را ندارد و در آینده نیز چنین موضوعی را در دستور کار قرار نخواهد داد. به گزارش «وطنامروز» به نقل از روابط عمومی صداوسیما، محمدمهدی نراقیان (رئیس مرکز موسیقی صداوسیما) خبرهای منتشرشده درباره راهاندازی تلویزیون خصوصی موسیقی را دقیق ندانست و تصریح کرد: سازمان صداوسیما در حال حاضر سیاست و برنامهای برای راهاندازی شبکه اختصاصی موسیقی، چه در بستر شبکههای سراسری و چه پلتفرمهای مجازی ندارد و در آینده نیز چنین موضوعی در دستور کار نخواهد بود. رئیس مرکز موسیقی صداوسیما با رد برخی گفتهها در این زمینه در فضای مجازی، تأکید کرد: هر اتفاقی در این حوزه قرار باشد روی دهد، در چارچوب سیاستهای کلان نظام، سازمان و رهنمودهای ریاست سازمان خواهد بود که بر همین سیاستگذاری کلان تأکید دارد. وی با بیان اینکه اخبار، اطلاعات، برنامهها و سیاستهای صداوسیما به صورت رسمی از سوی حوزههای مسؤول و روابط عمومی سازمان و از طریق مجاری رسمی اعلام میشود، بر توجه به این امر در گمانهزنیها و اطلاعرسانیها تأکید کرد.
ارسال به دوستان
دفتر نمایندگی کانون مداحان کشور در حرم رضوی راهاندازی میشود
تولیت آستان قدس رضوی در جلسه هماهنگی فعالیتهای کانون مداحان کشور خبر از همکاری این آستان با کانون مداحان داد و مقرر شد دفتر نمایندگی کانون مداحان کشور در حرم رضوی برپا شود. به گزارش «وطنامروز»، جلسه هماهنگی فعالیتهای کانون مداحان کشور با حضور حجتالاسلام والمسلمین احمد مروی تولیت آستان قدس رضوی، حجتالاسلام گنابادینژاد معاون تبلیغات حرم، حاجمنصور ارضی به نمایندگی از شورای عالی ستایشگری کشور، احمد واعظی رئیس کانون مداحان کشور، جواد حیدری نایبرئیس کانون مداحان کشور و نماینده سازمان تبلیغات اسلامی در حرم رضوی برگزار شد. در این جلسه تولیت آستان قدس رضوی پس از استماع نکات و سخنان حاجمنصور ارضی و گزارش اعضا، با اشاره به سنت کریمانه حضرت رضا علیهالسلام در برخورد با شعرا و مادحین اهلبیت علیهمالسلام، حرم مقدس حضرت را خاستگاه اصلی این فرهنگ اصیل دانست و دستوراتی در راستای همکاری با کانون مداحان صادر کرد. در ادامه این جلسه حجتالاسلام مروی، حجتالاسلام گنابادینژاد، معاون تبلیغات آستان را مأمور همکاری و اجرای نیازهای کانون مداحان کشور کرد. همچنین مقرر شد با اختصاص محیطی مناسب، دفتر نمایندگی کانون مداحان کشور در کنار مضجع شریف حضرت ثامنالحجج علیبن موسی الرضا(ع) تأسیس شود.
ارسال به دوستان
اهدای ۷۰۰ جلد کتاب به کودکان محروم شرق کشور
گروه جهادی شهدا در روزهای ابتدایی تابستان با حضور در مناطق محروم شرق کشور علاوه بر توزیع اقلام غذایی ۷۰۰ عنوان کتاب کودک هم در این منطقه توزیع کرد. به گزارش «وطنامروز»، گروه جهادی شهدا در روزهای ابتدایی تابستان ۱۴۰۰ به شرق کشور رفت و ضمن اهدای کتاب، مواد غذایی و بهداشتی نیز میان هزار خانوار توزیع کرد. محسن اسماعیلی، مدیر گروه جهادی شهدا درباره اهدای این کتابها گفت: پیش از اعزام به شرق کشور، آسیبشناسی توسط اعضای گروه درباره جغرافیای فرهنگی منطقه انجام شد تا بر اساس آن کالاهای فرهنگی مورد نیاز را همراه ببریم. اسماعیلی با بیان اینکه هدف این سفر، سرکشی و رفع برخی مشکلات شهرستان سبزوار، بخش روداب و روستاهای آن بود، تصریح کرد: در این سفر روستاهای دوچاهی، ملوند، گرو، چاه عبدالملکی و چاه ملک به دلیل حضور تعداد زیادی از کودکان و نوجوانان مدنظر قرار گرفت و بر این مبنا حدود ۷۰۰ عنوان جلد کتاب کودک و نوجوان میان کودکان منطقه توزیع شد. با وجود تعداد زیادی از کودکان و نوجوانان این روستاها اما امکانات فرهنگی واقعا اندک است که امیدواریم با عنایت مسؤولان دولت سیزدهم، این روستاها هم از مراکز فرهنگی برخوردار شوند یا حداقل توزیع بستههای فرهنگی به طور منظم صورت گیرد. مدیر گروه جهادی شهدا ضمن اشاره به کتابهای اهدا شده به کودکان توسط گروه جهادی شهدا با مشارکت پایگاه بسیج امام صادق علیهالسلام موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: کتابهای «نشانههای ظهور»، «چهار سابقهدار»، «گلستان یازدهم»، «قصههای امام زمان»، «ستارگان و کهکشانها»، «همیار پلیس»، «آبنبات هلدار» و... توزیع شد. مدیر گروه جهادی شهدا دسترسی سریع به کتاب، ترویج کتاب و کتابخوانی و بسط فرهنگی در نقاط محروم را از اهداف این طرح دانست و خاطرنشان کرد: در برخی مناطق که شرایط جغرافیایی و جمعیتی اجازه دهد، کتابخانه تاسیس میکنیم ولی این بار به دلیل بافت منطقه و دسترسی آسان کودکان و نوجوانان به توزیع کتاب شعر و داستان پرداختیم. اسماعیلی با انتقاد از متولیان دولتی که جغرافیای فرهنگی کشور را در پایتخت و شهرهای بزرگ محدود میکنند، توضیح داد: ایران فرهنگی در منظر متولیان کشور باید کل جغرافیای کشور باشد، نه شهرهای بزرگ، چرا که فقر فرهنگی و اقتصادی در روستاها بیداد میکند. از این رو وسعت ایران باید مدنظر قرار گیرد. «نذر آب» نیز از دیگر اقداماتی است که همزمان با تابستان در دستور کار گروه جهادی شهدا قرار دارد و پیش از این نیز به روستاهایی آب رساندهایم و از مردم درخواست یاری در این زمینه را داریم. گروه جهادی شهدا با 8 عضو، سال ۱۳۹۵ به ثبت رسید. بعد از ثبت کشوری، سازماندهی شد و با حساب بانکی، سربرگ و نشان اختصاصی کار خود را ادامه داد. سال گذشته موضوع و دغدغه کتاب و کتابخوانی را مدنظر قرار داد و ایده تاسیس و تجهیز کتابخانه در مناطق محروم را به عنوان هدفگذاری پی گرفت. این گروه با همراهی و همکاری نهاد کتابخانههای عمومی کشور، موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، رادیو فرهنگ و واقفان، از ابتدای سال گذشته موفق شد 8 کتابخانه در نقاط مختلف ایران، تجهیز و احداث کند که هر کدام به نام یکی از شهدای دفاعمقدس و مدافع حرم است. گروه جهادی شهدا تاکنون کتابخانههایی مزین به نام شهید خرازی در روستای سیبن، کتابخانه شهید ابراهیم هادی در شهرستان دامغان، کتابخانه شهید حاجاحمد کاظمی در حومه رشت، کتابخانه شهدای خوئین در استان زنجان، کتابخانه شهید همت در روستای امامزاده ابوالحسن(ع) شهرری و کتابخانه حاجاحمد متوسلیان را دایر کرده است. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|