|
ارسال به دوستان
یادداشتی درباره نقش غدیر در وحدت امت اسلام
نخ تسبیح امت
سیدحسین موسویانور*: واقعه عظیم غدیر خم هرچند از دیدگاه شیعه به عنوان یک مساله اعتقادی است اما در حقیقت میتوان گفت بخش مهمی از تبیین شریعت اسلام توسط پیامبر اکرم(ص) در آن روز و مکان محقق شده است.
با توجه به آیات نازل شده بر پیامبر(ص) در حجه الوداع و سال آخر عمر شریف آن حضرت، پرداختن به موضوع ولایت در آن روز را میتوان به عنوان اصلیترین ماموریت پیامبر گرامی اسلام تلقی کرد، یعنی تبیین موضوعی که میتواند یکپارچگی و وحدت را به دنبال داشته باشد و مساله حاکمیت اسلامی با محور ولایت بنا به دستور پروردگار عالم که توسط نبی مکرم اسلام ابلاغ شد تا همه امت اسلامی از اقشار و ملیتهای مختلف را که در آنجا حضور داشتند به امری دعوت کند که نماد اهمیت مردم در حکمرانی اسلامی است. همه کسانی که از کشورهای یمن، ایران و حتی کشورهای آفریقایی در آخرین حج پیامبر(ص) حضور داشتند در منطقه غدیر خم به دستور آن حضرت توقف کردند، به طوری که حضرت دستور دادند کسانی که جلوتر هستند، برگردند و صبر میکنیم تا کسانی که نرسیدهاند به ما ملحق شوند، شاید به همین دلیل است که جریان غدیر خم ۳ روز به طول انجامید. زمانی که از ولایت در واقعه غدیرخم صحبت میکنیم در واقع به ۲ نکته باید توجه کرد؛ اولین نکته آینده جامعه اسلامی و تعیین سرنوشت مردم و دومین نکته معرفی و تعیین شخصیت مورد تایید پروردگار عالم همچون امیرالمومنین علی(ع) برای رهبری یک جامعه است که مردم با شناخت، پذیرش و اطاعت از ایشان میتوانند راه سعادت را بیابند و بر حول محور آن گرد آمده و امت واحده را تشکیل دهند.
اندیشمند بزرگوار شهید مطهری مقالهای دارد تحت عنوان «الغدیر و وحدت اسلامی» که در آن به موضوع وحدت در کتاب شریف الغدیر پرداخته و پژوهش مهمی درباره منابع علمی فِرَق و مذاهب اسلامی صورت داده است.
وی در این مقاله به مساله ولایت و یکپارچگی امت اسلامی در سایه مساله ولایت میپردازد و آن را نماد دموکراسی مطرح میکند و یکی از محورهای وحدت اسلامی را همین میداند.
مقام معظم رهبری نیز بر همین عقیده هستند و میفرمایند: در مساله غدیر غیر از جنبهای که شیعه آن را به عنوان اعتقاد قبول کرده است، یعنی حکومت منصوب امیرالمومنین(ع) از طرف پیامبر(ص) که در حدیث غدیر آشکار است، اصل مساله ولایت نیز مطرح شده است و این دیگر شیعه و سنی ندارد.
اگر امروز مسلمانان جهان و ملتهای کشورهای اسلامی، شعار ولایت اسلامی سر دهند، بسیاری از راههای نرفته و گرههای ناگشوده امت اسلامی باز خواهد شد.
بنابراین اگر امت اسلامی بر محور ولایت، اعتصام بورزند و امالقرای اسلامی را تشکیل دهند میتوانند بر همه مصائب و مشکلات فائق بیایند، البته هر چند امر ولایت با این اهمیتی که دارد مورد شناخت همه امت اسلام قرار نگرفته است و نیز متاسفانه کسانی که از این موهبت برخوردار شدند به حقیقت ولایت پی نبردند و آن را تنها خلافت یا حکومت دانستند و به همین سبب نور ولایت که مهمترین میراث الهی و نبوی است میتواند به عنوان الگوی حاکمیت الهی، محور وحدت اسلامی و یکپارچگی امت اسلامی قرار بگیرد.
ولایت به عنوان محور دموکراسی و هدایت جامعه بشری توسط شایستهترین انسانها با شناخت و علاقه قلبی بر اساس اعتقاد دینی توسط مردم مورد قبول واقع میشود و این ولایت است که در صورت پذیرش، مردم به اوج سعادت و کمال خواهند رسید و در صورت عناد و رویگردانی موجبات سرگردانی، اختلافات و گمراهی آنها فراهم خواهد شد.
در نتیجه میتوان عیداللهالاکبر یعنی عید سعید غدیر خم را با محوریت ولایت، عامل مهم دموکراسی و وحدت اسلامی دانست. نکات مهمی در این موضوع وجود دارد، مانند تعیین ولایت بهترین انسانی که جامع تمام فضایل انسانی و بعد از پیامبر گرامی اسلام کاملترین انسانهاست، بدین معنا که مساله ولایت دارای چنان اهمیتی است که هر کسی شایستگی آن جایگاه مهم را ندارد، با این وجود در توصیههای پیامبر اکرم(ص) خطاب به امیرالمومنین(ع) است که اگر مردم آمادگی پذیرش ولایت را نداشتند و خواهان تو نبودند، بر آن اصرار نورز.
این امر نشانگر اهمیت جایگاه مردم در نظام ولایی است.
* نویسنده و پژوهشگر حوزه علمیه قم
***
داستان غدیر خم به روایت حذیفه
کتاب «غدیر در مدائن» شامل داستان غدیر به روایت حذیفه یمانی اثر موسسه خاکریز اندیشه توسط انتشارات شهید کاظمی به چاپ پانزدهم رسید.
به گزارش «وطنامروز»، کتاب «غدیر در مدائن» شامل داستان غدیر به روایت حذیفه یمانی اثر موسسه خاکریز اندیشه بهتازگی توسط انتشارات شهید کاظمی به چاپ پانزدهم رسیده است.
«غدیر در مدائن» نخستین قدم در روایت داستانی غدیر است. شخصیت محوری این داستان یک جوان ایرانی به نام «مسلم» است که ماجرای غدیر را از زبان حذیفه، فرماندار مدائن و از یاران حضرتامیر(ع) میشنود. با به خلافت رسیدن امام علی(ع) ۲ نامه به حذیفه میرسد که یکی از آنها را باید در مسجد برای مردم بخواند. در جریان قرائت نامه حذیفه امام علی(ع) را «امیرالمؤمنین حقیقی» خطاب میکند و همین تعبیر آتشی میشود بر خرمن تصورات پیشین مسلم تا بخواهد بداند و به جمع شیعیان بپیوندد و به سوی سرنوشت عاشقان امیرالمؤمنین(ع) قدم بردارد.
ذکر اسناد و مدارک این روایت و همچنین روایتهای دیگر در پانویس و ادامه داستان پس از روز غدیر تا شهادت آن جوان در جنگ جمل از ویژگیهای اینکتاب است. کتاب، پس از معرفی اجمالی حذیفه و توضیحی درباره حدیث غدیر، تیسفون یا غدیر در مدائن را به خواننده میشناساند. همچنین از تاریخچه غدیر در مدائن و دوران حکومت و امارت سلمان فارسی و حذیفه بر آن سرزمین سخن میگوید. نگاه این اثر بیشتر معطوف به خطابه بلندی است که حذیفه در تیسفون ایراد کرده و پاسخهایی که به سوالات جوان ایرانی داده است.
در قسمتی از اینکتاب میخوانیم: «صدای اذان ظهر از گلدستههای مسجد طنین افکنده بود. در بازار، کاسبها مغازهها را تعطیل میکردند تا برای نماز آماده شوند. مسلم با شتاب کوچه بازار را پشت سر گذاشت تا خود را هر چه زودتر به خانه امیر برساند. حکایتهایی که چند روز پیش حذیفه برایش تعریف کرده بود یکییکی در ذهنش تداعی میشد. هر لحظه و هر مکانی که شنیده بود مانند تصاویری از ذهنش میگذشت و او را در این چند روز رها نکرده بود. حتی نتوانسته بود در این مدت بخوبی استراحت کند.
چیزی به خانه حذیفه نمانده بود. از دور جمعیتی را دید که سر گذر جمع شده بودند. نزدیکتر شد و به مردم نگاه کرد. بیدرنگ به داخل گذر پیچید و با دیدن جمعیت در مقابل خانه امیر دلش به شور افتاد. هنوز چند قدمی جلوتر نرفته بود که ناگهان از داخل خانه صدای «لا اله الا الله» بلند شد. خشکش زده بود و توان راه رفتن نداشت. آرام به دیوار تکیه زد و پاهایش خم شد. به رفت و آمد مردم خیره ماند. تابوت حذیفه روی دستان مردم که «لا اله الا الله» میگفتند از مقابل چشمان مسلم عبور کرد. به دنبال تابوت به راه افتاد. اشک از چشمانش سرازیر شده بود.
در دل فریاد زد: سلام بر تو ای حذیفه! که در روزهای سختی مولایت را تنها نگذاشتی. سلام بر تو که منافقین را خوب میشناختی و حق را کتمان نکردی...».
چاپ پانزدهم این کتاب در ۸۰ صفحه با قیمت ۱۲ هزار تومان عرضه شده است.
ارسال به دوستان
محسن چاوشی درباره بحران خوزستان:
نمیگذاریم رؤیای تکهپاره شدن ایران را در سر بپرورانند
محسن چاوشی درباره اتفاقات اخیر خوزستان گفت: تبدیل کردن ندای لبتشنههای عدالتجو به نجوای فاسد جداییطلبی، جز ظلم بیشتر به این مردم و این سرزمین نیست.
به گزارش «وطنامروز»، محسن چاوشی، خواننده خرمشهری موسیقی پاپ کشورمان با انتشار متنی سرگشاده در فضای مجازی ضمن اشاره به بحران آب در خوزستان، نسبت به سوءاستفاده جداییطلبان و دشمنان هشدار داد.
در متن منتشرشده از سوی محسن چاوشی آمده است:
آب قرارِ زندگی بود، نه بهانه مرگ و جدایی... باورکردنی نیست در نتیجه چندین سال سیاستهای نادرست و غلط، نخلهایی که گلولههای صدام نتوانست خم به ابرویشان بیاورد، سوختند و افتادند.
باید بازگردیم و ببینیم چگونه این همه تصمیم اشتباه کنار هم قرار میگیرند تا بر لب خشک کارون ترک بنشیند. مگر این سرزمین بدون تکتک اقوامش، بدون تُرک، کرد، لر، عرب و... معنا و هویت دارد!؟ سر باز کردن دوباره زخمی که بر سینه سرزمین و زادگاهم، بر قلب خوزستان نشسته است باعث شد که جای جای ایران بیشتر از گذشته با این رنج و اندوه همراه شوند.
برای من شنیدن صدای حمایت تُرک و لر و فارس از خوزستانِ لبتشنه، مرهمی بود بر زخمی که به جان داریم. هر چند همیشه هراسم از این بوده که به خاطر جهل، ظلم و اشتباهات عده قلیلی، جداییطلبان و دشمنان این آب و خاک، از آب گلآلود ماهی بگیرند و ایران را به سمت تجزیه ببرند. باور دارم که توده مردم و همه اقلیتها، دشمن این جدایی هستند. همانهایی که ۸ سال دست در دست هم، نگذاشتند یک وجب از این خاک کم شود، بعد از این هم نخواهند گذاشت که کسی از ایشان سوءاستفاده کند.
تبدیل کردن ندای لبتشنههای عدالتجو به نجوای فاسد جداییطلبی، جز ظلم بیشتر به این مردم و این سرزمین نیست. باور قلبی من این است که توده مردم ایران، جز مهر و دوستی و اتحاد، کلامی ندارند و جز عدالت، آزادی و آبادانی، سودایی را در سر نمیپرورند. ما دست در دست هم سرود ایران میخوانیم، برای مظلومیت خوزستان، سیستان و دیگر نقاط این سرزمین گریه میکنیم و فریاد سر میدهیم اما نمیگذاریم که حتی یک نفر از این آواز ما رؤیای تکهپاره شدن ایران را در سر بپروراند.
اگر مسؤولِ دلسوزی هست که صدای ما را بشنود، از او میخواهم به داد خوزستان برسد. لطفا نگذارید زخمی بیش از این بر تن این سرزمین بنشیند. ما نیازمند تصمیمات درست، عاقلانه و فوری هستیم و از وعده، رنج و فراموش شدنها خستهایم... .
ارسال به دوستان
محسن پرویز خبر داد
پایان داوری دومین دوره جایزه شهید اندرزگو
دبیر دومین جایزه شهید اندرزگو از پایان داوری این جشنواره ادبی خبر داد.
به گزارش «وطنامروز»، محسن پرویز، دبیر دومین دوره جایزه شهید اندرزگو گفت: انقلاب اسلامی بستری برای هنرمندان است. یکی از رخدادهای بسیار بزرگ در کشور ما، انقلاب اسلامی بود که بنا به دلایلی به قدر کفایت در ادبیات داستانی و بخشهای مستندنگاری تاریخ، به آن پرداخته نشد. معمولا رخدادهای بزرگ اجتماعی بستری فراهم میکنند برای نویسندگان و شعرا که به آن مسائل بپردازند و بتوانند آفرینش هنری انجام دهند.
پرویز گفت: خیلی وقتها شاهد این هستیم که تصویری از بهترین نقطه شهر تهران مربوط به سالهای پیش از انقلاب را در کنار بدترین نقطه این شهر در زمان حال میگذارند و به خورد مخاطب میدهند و میگویند تهران اینطور بود و اینطور شد. در حالی که کسانی که آن روزها را دیدهاند، میدانند و به چشم خودشان دیدهاند که پیش از انقلاب، مناطق محدودی از شهر تهران جزو مناطق برخوردار بودند و شهرداری به آنها رسیدگی میکرد و مناطق زیادی از شهر مورد بیتوجهی قرار گرفته بودند. وقتی اینها به تصویر کشیده نمیشود، از آن طرف کسانی هستند که پول خرج کنند و انقلاب و شرایط موجود را تحریف کرده و پهلوی را تطهیر کنند. طبیعتاً فضا برای افراد باز میشود و با هزینه کردن، اتفاقاتی از این قسم را پیگیری میکنند. با توجه به کمکاریای که در نمایش انقلاب و کسانی که در انقلاب فداکاری کردند، زمینهها و دلایل بروز انقلاب و مسائلی از این دست صورت گرفته بود، تصمیم بر این شد مشوق جدیدی ایجاد کنیم برای پرداختن به واقعه مهم انقلاب که در نتیجه به جایزه شهید اندرزگو منجر شد.
وی افزود: این جایزه در ۳ بخش «داستان و شعر کودک و رمان نوجوان»، «داستان بلند و رمان بزرگسال» و «روایت تاریخ» برگزار میشود. در این دوره ۳۱۵ عنوان کتاب به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از میان آنها ۱۳۷ عنوان در حوزه روایت و تاریخ شفاهی، ۷۶ عنوان در حوزه داستان کودک و نوجوان، ۹۳ عنوان در حوزه داستان بزرگسال و ۹ عنوان هم به حوزه شعر اختصاص داشته است. در این بین، دبیرخانه دائمی جایزه بعد از پالایش تمام آثار و حذف آن دسته از آثاری که متناسب با رویکرد و موضوع جایزه نبودند، در نهایت ۵۵ عنوان کتاب را در حوزه داستان بزرگسال، ۸۶ عنوان را در حوزه تاریخ شفاهی، ۹ عنوان را در حوزه شعر و ۲۲ عنوان کتاب را هم در حوزه کودک و نوجوان برای بررسی به گروههای داوری ارجاع داده است.
دبیر جایزه شهید اندرزگو در پایان گفت: داوران اسامی آثار منتخب هر بخش را به دبیرخانه اعلام کردهاند. فرآیند داوری از زمانی که آثار به دبیرخانه رسید، شروع شد و کتابها در اختیار داوران قرار گرفت. در حوزه داستان و رمان بزرگسال 5 اثر، در حوزه داستان کودک و نوجوان 5 اثر و در حوزه تاریخ شفاهی و روایت تاریخی 3 اثر و در مجموع 13 اثر به دبیرخانه معرفی شد. در واقع این 13 اثر، برندگان این دوره از جایزه شهید اندرزگو هستند و از تمام آثار تقدیر خواهد شد. اما در مرحله آخر داوری، این آثار در اختیار بیش از 20 نفر از نخبگان حوزه کتاب و ادبیات و رسانه قرار میگیرد و این هیأت نخبگانی با مطالعه آثار منتخب هیأتهای داوری و رأیدهی به آنها، برگزیدگان جایزه ویژه اندرزگو را انتخاب میکنند. در هفته اول شهریورماه، همزمان با سالگرد شهادت شهید اندرزگو، اسامی منتخبان آرای نخبگانی اعلام میشود.
ارسال به دوستان
ساخت سهگانه «جنگیر» با بودجه 400 میلیون دلاری
کمپانی یونیورسال با تعیین بودجه ۴۰۰ میلیون دلاری قصد دارد سهگانه جدیدی بر فیلم «جنگیر» بسازد. به گزارش «وطنامروز»، یونیورسال با تعیین بودجه ۴۰۰ میلیون دلاری قصد دارد ۳ فیلم جدید «جنگیر» را در «پیکاک» که سرویس جدید استریم و اکران آنلاین این کمپانی است به نمایش درآورد. گفته شده آلن برستاین، بازیگر برنده اسکار که نخستین بار در فیلم اصلی ساخته شده در سال ۱۹۷۳ بازی کرد، نقش خودش را به عنوان کریس مکنیل تکرار میکند. این سهگانه توسط دیوید گوردون گرین، فیلمسازی که سازنده جدیدترین بازسازی فیلم «هالووین» بوده، ساخته میشود. این سهگانه جدیدترین پروژه در ادامه صرف هزینههای خیلی بزرگ توسط سرویسهای استریم است. پیشتر نتفلیکس ۴۵۰ میلیون دلار برای ساخت ادامه «چاقوها بیرون» پرداخت و آمازون هم ۱۲۵ میلیون دلار تصویب کرد تا برای «آمدن به آمریکا ۲» صرف شود و ۲۰۰ میلیون دلار هم به ساخت «جنگ فردا» با بازی کریس پرت اختصاص داد. در ماههای اخیر سرویسهای نمایش آنلاین مانند دیزنی، وارنر مدیا و ویاکام رقابتهایشان را برای خلق محتوای سرگرمکننده برای سرویسهای اکران آنلاین افزایش دادهاند. انتظار میرود نخستین فیلم از سهگانه جدید «جنگیر» ۱۳ اکتبر ۲۰۲۳ اکران شود. درباره فیلمهای بعدی توضیحی ارائه نشده است. فیلم اصلی «جنگیر» در سال ۱۹۷۳ به کارگردانی ویلیام فریدکین ساخته شد و به موفقیتی بزرگ دست یافت. این فیلم در گیشه ۴۴۱ میلیون دلار فروخت و ۱۰ نامزدی اسکار هم کسب کرد و به نخستین فیلم ترسناکی بدل شد که در بخش بهترین فیلم اسکار نامزد دریافت جایزه میشد. این فیلم درباره مادری است که برای بیرون کردن شیطان از وجود دختر ۱۲ سالهاش ۲ کشیش کاتولیک را بالای سر وی میآورد. ارسال به دوستان
شهاب عباسی، کارگردان طنز «دستانداز»:
برنامهای برای تولید فصل جدید نداریم
شهاب عباسی، کارگردان مجموعه طنز «دستانداز» با اشاره به شرایط مردم و رخدادهای تلخ در جامعه، بیان کرد مردم پذیرش برنامهها و مجموعههای طنز را ندارند. به گزارش «وطنامروز»، شهاب عباسی با اشاره به مجموعه طنز «دستانداز» که از ابتدای نوروز روی آنتن شبکه نسیم رفت، درباره ادامه تولید آن بیان کرد: برنامهریزی ما برای این مجموعه در ۹۰ قسمت و تا قبل از شروع محرم بود و حالا هم مجموعه تا اواخر مرداد پخش میشود. وی اضافه کرد: برنامهای برای تولید فصل جدید این مجموعه نداریم. طرحهای جدیدی دارم که میخواهم سراغ آنها بروم اما فعلا قصد ساخت کار آیتمی را ندارم. وی درباره اینکه چرا این برنامه نتوانسته است آنطور که باید برای مخاطب جذاب و مفرح باشد، به مهر گفت: بخشی به ممیزیهای تلویزیون برمیگردد و اینکه شرایط تلویزیون همیشه ویژه بوده است. بخشی هم به خود همکاران ما برمیگردد که در زمان ساخت «دستانداز» خیلیها دوست نداشتند با آنها شوخی کنیم و ما صرفا با برخی از برنامههای تلویزیونی شوخی کردیم. وی درباره دلایلی که مخاطب این روزها کمتر با مجموعههای طنز میخندد، عنوان کرد: اقبال به یک مجموعه طنز به دلایل بسیاری برمیگردد، خیلی از جریانهای موازی حاکم بر اجتماع روی مخاطب و روحیات او تاثیر میگذارد و ممکن است آمادگی و پذیرش سریال طنز را نداشته باشد. عباسی درباره همکاری با استندآپکمدینها و اینکه چرا سراغ آنها نرفته است نیز تصریح کرد: نوع نوشتن آیتم با سریال یا حتی استندآپکمدی خیلی فرق میکند. در آیتم باید در کوتاهمدت نیاز را برآورده کنید و به جرأت میگویم نویسنده آن را نداریم. ارسال به دوستان
تجلیل روایت فتح از مسعود جعفریجوزانی
به پاس ۴ دهه فعالیت حرفهای و هنری در سینمای انقلاب اسلامی از مسعود جعفریجوزانی توسط رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح تجلیل شد.
به گزارش «وطنامروز»، سیدمحمدیاشار نادری، رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح به پاس ۴ دهه فعالیت حرفهای و متعهدانه در عرصه سینمای انقلاب اسلامی از مسعود جعفریجوزانی با اهدای لوح تقدیر و تصویر منقوش به سردار رشید اسلام حاجقاسم سلیمانی تجلیل کرد. در متن لوح آمده است: «این لوح یادبود نکوداشتی است کمترین بر تلاشهای خستگیناپذیرتان در ۴ دهه خلق آثار ماندگاری همچون شهسواران میدان حقیقت که مشتاقان هنر حقیقی را به وجد و سما آورده است. با آرزوی سلامتی و تندرستی شما هنرمند گرانقدر و به امید ساخت و تولید بیش از پیش ماندگارترین و ماناترین فیلمهای سینمای ایران اسلامی».
ارسال به دوستان
پخش ۴ برنامه ویژه عید غدیر از رادیو نمایش
به مناسبت فرارسیدن عید سعید غدیر خم ۴ برنامه زنده از شبکه رادیویی نمایش پخش میشود. به گزارش «وطنامروز»، «بخوان به نام پروانه، به ولایت امیرالمومنین، باران نور و جشنواره بزرگ صالح» عناوین برنامههای زندهای هستند که از رادیو نمایش پخش میشوند و «جشنواره بزرگ صالح» و «به ولایت امیرالمومنین» علاوه بر رادیو نمایش به صورت زنده از سایت و فضای مجازی این شبکه رادیویی و ایران صدا نیز پخش خواهند شد.
ارسال به دوستان
کتاب
مهلت ارسال آثار به جایزه سرو تمدید شد
مشاور عالی مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاعمقدس از تمدید مهلت ارسال آثار به دومین دوره جایزه سرو خبر داد. به گزارش «وطنامروز»، توحید معصومی، مشاور عالی انجمن تئاتر انقلاب و دفاعمقدس گفت: با توجه به اینکه در دوران رکود نسبی تئاتر در کشور به علت شیوع ویروس «کووید-۱۹» قرار داریم و تئاتر با عدم تداوم و استمرار در اجراها روبهرو بوده است، تصمیم گرفته شد به پاس قدردانی از تلاشهای نویسندگان، پژوهشگران، دانشجویان و فعالان حوزه تئاترهای تلویزیونی دومین دوره جایزه سرو را با تمرکز بر نمایشنامهها، پژوهشها، پایاننامهها و تلهتئاترهای منتشرشده در بازه زمانی سالهای 90 تا 99 برگزار کنیم. معصومی افزود: بدین منظور با توجه به استقبال قابل قبول از این رویداد و درخواستهای مکرر متقاضیان، مهلت ارسال آثار به دبیرخانه این جایزه را تا پایان مردادماه ۱۴۰۰ تمدید کردیم تا طیف بیشتری از فعالان حوزه تئاتر مقاومت، انقلاب اسلامی و دفاعمقدس امکان حضور در این رقابت را پیدا کنند. وی اظهار امیدواری کرد که در صورت مساعد بودن شرایط و بهبود اوضاع کرونایی، مراسم اختتامیه و تقدیر از برگزیدگان و منتخبان این رویداد فرهنگی و هنری مهرماه سال جاری و همزمان با هفته گرامیداشت دفاعمقدس در تهران با حضور برگزیدگان و شخصیتهای فرهنگی هنری برگزار شود.
***
نقد عملکرد دولت به زبان طنز در «به عقب برنمیگردیم»
کتاب «به عقب برنمیگردیم» یادداشتهای طنز نقد عملکرد دولتهای یازدهم و دوازدهم توسط انتشارات شهید کاظمی روانه بازار شد. به گزارش «وطنامروز»، این اثر نخستین جلد از مجموعه طنز سیاسی «تدبیرهای کلیدی» است که با همکاری و تلاش باشگاه طنز انقلاب به نگارش درآمده است. کتاب «به عقب برنمیگردیم» مجموعه طنزهای کوتاه طنزپرداز جوان، محمدامین میمندیان است که به تمام شاخصهایی که قرار بود به جلو بروند اما به عقب برگشتند پرداخته است؛ از قیمت ارز و سکه تا خودرو و عزت و پاسپورت. بعد از خواندن طنزهای این کتاب، دیگر شنیدن جمله «به عقب برنمیگردیم» شما را یاد خاطرات بد نمیاندازد. نویسنده در این کتاب برخی مصادیق عینی و کافی از به عقب برنگشتن را مرور کرده و ابعاد مختلف تحقق یا عدم تحقق شعارهای انتخاباتی دولتهای یازدهم و دوازدهم را به تصویر کشیده است.
ارسال به دوستان
ابراز تمایل ۹ فیلم پرمخاطب برای اکران
مرتضی شایسته، دبیر شورای صنفی نمایش از تمایل ۹ فیلم پرمخاطب برای ورود به چرخه اکران عمومی خبر داد.
به گزارش «وطنامروز»، مرتضی شایسته، دبیر شورای صنفی نمایش با اشاره به ترغیب صاحبان فیلمها به اکران عمومی گفت: خوشبختانه با اکران موفق فیلم سینمایی «دینامیت» در سینماهای کشور، رضایت سینماداران نیز برآورده شد و آنها نیز با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی تمام تلاش خود را میکنند تا شرایط مناسبی را برای حضور مخاطبان در سینماها فراهم کنند.
دبیر شورای صنفی نمایش بیان کرد: البته سازمان سینمایی با پرداخت ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در قبال ۵ میلیارد فروش در گیشه به صاحبان فیلمها، شرایط خوبی را برای اکران فراهم کرد که اگر این مساله ادامه پیدا کند میتوانیم بگوییم فیلمهای بیشتری اکران خواهد شد. شایسته در پایان درباره آمار فیلمهای متقاضی اکران به مهر گفت: در حال حاضر ۲۵ فیلم بسیار پرمخاطب و عالی وجود دارد که میتواند در چرخه اکران قرار گیرد که از این بین ۹ فیلم تمایل به اکران عمومی دارند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|