|
زن عصبانی شوهرش را در خیابان تیرباران کرد
یک مرد روز گذشته مقابل ساختمان شورای حل اختلاف کرمانشاه هدف شلیک گلوله قرار گرفت و به بیمارستان انتقال یافت. حاضران، فرد شلیککننده را همسر مرد معرفی کردند که با وی اختلاف خانوادگی داشته است. این زن ۵ تیر به همسرش شلیک کرد و پس از آن در حال متواری شدن از صحنه بود که توسط ماموران نیروی انتظامی دستگیر شد. سرهنگ دلیری، فرمانده انتظامی کرمانشاه با تشریح این حادثه گفت: بر اثر اختلافات خانوادگی خانمی چند گلوله به سمت همسرش شلیک کرد و مضروب به بیمارستان منتقل شد.
ارسال به دوستان
طی یک شبانهروز 19 هزار و 846 بیمار جدید مبتلا به «کوویدـ 19» در کشور شناسایی شدند و 286 بیمار جان باختند
روزهای نفسگیر کرونا
5 هزار و 455 بیمار مبتلا به کرونا در بخش مراقبتهای ویژه هستند
تهران و 28 استان دیگر در سختترین وضعیت بیماری کرونا قرار دارند و اغلب بیمارستانهای کشور مملو از بیمارانی است که برخی از آنها در بخش مراقبتهای ویژه بستریاند. طبق گزارشهای موجود، روزانه حدود 20 هزار نفر با علائم کرونایی به مراکز درمانی و بیمارستانی مراجعه میکنند که تعداد زیادی از آنها بستری میشوند. کارشناسان بهداشت میگویند طی 18 ماه گذشته وضعیت بیماری «کووید-19» به سختی پیک پنجم نبوده است. حال در چنین شرایطی میزان رعایت دستورالعملهای بهداشتی به زیر 40 درصد رسیده است، این در حالی است که ویروس دلتا چندین برابر سویههای قبلی کرونا قدرت سرایت دارد. در این شرایط، مسؤولان بیمارستانی نسبت به پر شدن ظرفیت تختهای بیمارستانی هشدار میدهند.
* 29 استان کشور درگیرکرونای دلتا
با آنکه روند واردات واکسن کرونا به کشور تسریع شده و گروههای هدف بیشتری برای واکسیناسیون فرا خوانده شدهاند اما ویروس سرکش کرونا با سویه دلتا تقریبا همه استانهای کشور را فرا گرفته است. در اینباره سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اعلام شیوع کرونای دلتا در ۲۹ استان کشور و هشدار جدی نسبت به پر شدن تختهای بیمارستانی، گفت: رعایت پروتکلها در کشور به زیر ۴۰ درصد سقوط کرده و این در حالی است که دلتا، ویروسی با قدرت سرایت بالاست که میتواند همه را مبتلا کند. علیرضا رئیسی در حاشیه آخرین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه میزان مراجعه و بستری با علائم کرونا در بیمارستانها در حال افزایش است، گفت: ظرفیت تختهای بیمارستانی در حال تکمیل بوده و این هشدار جدی است که اگر پروتکلها به همین شکل رعایت شود تا یک هفته آینده ممکن است درگیر موج بسیار سهمگینتری شویم. وی با تاکید بر اینکه هنوز به قله این موج از کرونا در کشور نرسیدهایم، گفت: رعایت پروتکلها در کشور به زیر ۴۰ درصد سقوط کرده است و ویروسی با چنین قدرت سرایت بالایی میتواند همه را مبتلا کند. رئیسی افزود: فکر میکنم اکنون همه خانوادهها در اطرافیان نزدیک خود به علت سرایت بالای کرونای دلتا حداقل یک مبتلا سراغ دارند و از طرفی مردم هم تایید خواهند کرد که تخمین میزان رعایت پروتکلها هم نیاز به مطالعه دقیق ندارد و اگر به سطح شهرها سر بزنیم میبینیم پروتکلها بخوبی رعایت نمیشود. به رغم اینکه هشدار دادیم یکی از مکانهای پرخطر قابل سرایت رستورانهاست هنوز هم عده زیادی به رستوران میروند و این یک هشدار جدی است. باید گفت حتی آنهایی که دوز اول واکسن را زدهاند به دلیل قدرت سرایت بالا مستعد ابتلا هستند، بنابراین افراد باید از حضور در اماکن پرازدحام و سربسته پرهیز کنند. رئیسی ادامه داد: در کنار هشدارهایی که دادیم میزان ورودی واکسنمان قابل قبول است و طی ۲ روز گذشته حدود 5/2 میلیون دوز واکسن جدید به دستمان رسید و فردا (امروز) هم حدود یک میلیون دوز دیگر به دستمان میرسد و تا پایان مرداد ۷ میلیون دوز واکسن به دستمان خواهد رسید. سرعت واکسیناسیون نیز قابل قبول است. معاون بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد: از امروز برای کل کشور سامانه واکسیناسیون برای افراد ۵۵ سال به بالا باز است و خواهش میکنم فقط بر اساس نوبت خود به مراکز مراجعه کنند و سبب ازدحام در مراکز نشوند. سامانه دیگر تکنوبتی است و با ثبتنام همان لحظه پاسخ میدهد و لازم نیست منتظر پیامک بعدی باشید و محل و روز تزریق انتخاب میشود. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: برای گروههای سنیای که اعلام میکنیم هیچ نگرانی برای واکسن وجود ندارد و واکسن برایشان داریم.
* میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی به پایینترین حد رسید
سهلانگاری نسبت به رعایت دستورالعملهای بهداشتی و فاصلهگذاریهای اجتماعی موجب شده است تا سرایتپذیری ویروس جهشیافته کرونا تند و تیزتر شود. سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور به 22/39 درصد رسیده که این میزان کمترین حد رعایت از اوایل تیرماه 99 تاکنون است. سیماسادات لاری درباره میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی کرونا در کشور اظهار کرد: سیر نزولی میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی کرونا در کشور تقریبا از اواسط خردادماه تاکنون ادامه داشته و از هفته اول تیرماه 1400 تاکنون این روند به سرعت کاهشی شده و در حال حاضر به 22/39 درصد رسیده است. وی ادامه داد: از 30 تیر تا 6 مردادماه 1400 تعداد 30 هزار و 852 واحد مرکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و واحدهای کارگاهی اخطار دریافت کرده و به مراجع قضایی معرفی شدند. همچنین در این بازه زمانی تعداد هزار و 420 مرکز متخلف پلمب شدند. وی بیان کرد: سویه دلتای ویروس کرونا در کشور در حال چرخش است و به همه هموطنان توصیه میکنیم حتی پس از تزریق واکسن «کووید-19» نیز از ماسک استفاده کرده، فاصلهگذاری را رعایت کنند و در اماکن پرجمعیت حاضر نشوند.
* کادر درمان در مقابله با کرونا تنهاست
وضعیت وخیم همهگیری کرونا با سویه دلتای هندی در کشور تا جایی است که رؤسای ۶۵ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی کشور نامهای به رئیس و اعضای ستاد ملی مبارزه با کرونا نوشتند و در آن شرایط بحرانی بیماری را مورد اشاره قرار دادند. در بخشی از این نامه آمده است: در شرایطی که موج اخیر بیماری کرونا با گونه دلتا در تمام کشور به صورت برقآسا به پیش میرود و هر روز سهم بیشتری از ظرفیت بهداشت و درمان کشور و بویژه ظرفیت تختهای بیمارستانی را اشغال میکند، ارائه خدمت با ایثار کارکنان نظام سلامت به دشواری انجام میشود. کارکنانی که ۱۸ ماه بیوقفه در صف مقدم مبارزه با «کووید-۱۹» حاضر بودهاند و بسیاری از ایشان تا مرز شهادت در دفاع از سلامت مردم نیز پیش رفتهاند، اکنون در اوج خستگی باید در برابر موج بیماری بزرگتر از تمام امواج قبلی همچنان در صف مقدم بمانند. تکمیل ظرفیت بستری بیمارستانها، فقط به معنی اشغال تخت نیست که با افزودن تختهای سیار و بیمارستانهای صحرایی قابل جبران باشد، بلکه به معنی اشباع کامل ظرفیت کادر ارائهدهنده خدمت نیز هست. تخت و تجهیزات بدون حضور کارکنان آموزشدیده و آماده به کار نمیتواند بیماران را نجات دهد. اکنون باید هشدار دهیم که ظرفیت جسمی و روانی کارکنان نظام سلامت در تمام عرصهها، چه عرصه خدمات بهداشتی و درمانی سرپایی و چه خدمات درمانی بستری به حد اشباع نزدیک شده و ادامه این فشار فزاینده، سبب افت شدید عملکرد ایشان خواهد شد.
* تردد در شهرهای سیاحتی و زیارتی بشدت کنترل شود
رنگ غالب در نقشه کرونای کشور قرمز است، این در شرایطی است که میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی به 40 درصد کاهش یافته و همین موضوع باعث شده آمار ابتلا و مرگومیر ناشی از این بیماری روندی صعودی به خود بگیرد. در این زمینه مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در گفتوگو با «وطنامروز» با بحرانی خواندن شرایط کرونا در کشور گفت: هماکنون کشور از نظر کرونا در شرایط نامطلوبی قرار دارد و متاسفانه کرونای دلتا به عنوان گونه غالب اکثر استانها و شهرهای کشور را درگیر کرده است. وی با بیان اینکه ظرفیت بیمارستانها در کشور در حال پر شدن است، خاطرنشان کرد: متاسفانه ظرفیت تختهای بیمارستانی در حال پر شدن است و ما میبینیم بخشهای آیسییو مملو از بیماران بدحالی شده که نیازمند مراقبتهای ویژه پزشکی هستند. متاسفانه روند ابتلا و بستری همچنان صعودی بوده و این وضعیت برای نظام سلامت و مردم مطلوب نیست. فوقتخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی به کمتر از 40 درصد رسیده است، از مردم خواست به منظور جلوگیری از شیوع بیماری همچنان نسبت به رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و استفاده از ماسک اهتمام داشته باشند. وی گفت: هر زمان اپیدمی طولانی میشود مردم بیحوصله شده و پروتکلها را رعایت نمیکنند. در تعطیلات اخیر تصمیمگیری شده بود تا تهران و البرز 6 روز تعطیل شود اما آنچه ما دیدیم در شهر نشانی از تعطیلی نبود و حجم بالایی از سفرها به استانهای شمالی کشور رقم خورد. فوقتخصص بیماریهای عفونی با گلایه از برگزاری مراسم عروسی و عزا بیان داشت: تا وقتی نسبت به عدم برگزاری این دست از مراسم متعهدانه عمل نکنیم و همچنان تجمعات برپا باشد نمیتوانیم این بیماری را که بسیار چموشتر از سویههای قبلی خود است مهار کنیم. وی تاکید کرد: هماکنون بسیاری از شهرهای ما درگیر با کرونای دلتا هستند و وضعیت در شهرهای زیارتی و سیاحتی بسیار وخیمتر است. از چند ماه پیش که احتمال ورود سویه دلتا به کشور میرفت برای این روزها باید تدبیر میشد و محدودیتهای جدی را برای سفر به شهرهای زیارتی و سیاحتی در نظر میگرفتند. هماکنون باید این شهرها بشدت کنترل شود تا بیش از این کرونا در کشور جولان ندهد.
***
۲۸۶ فوتی و ۱۹۸۴۶ ابتلای جدید کرونا در کشور
با وجود هشدارهای پیدرپی کارشناسان بهداشت نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی، آمار مبتلایان به کرونا در کشور همچنان حدود 20 هزار نفر در روز است. این آمار، هشداری جدی برای پر شدن بیمارستانها و افزایش میزان مرگومیر بیماری «کووید-19» است. بنا بر اعلام وزارت بهداشت، از ظهر جمعه تا ظهر دیروز شنبه ۹ مردادماه و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۹ هزار و ۸۴۶ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شد که ۲ هزار و ۶۲۰ نفر از آنها بستری شدند و متاسفانه 286 بیمار کرونایی نیز جان خود را از دست دادند. متاسفانه در طول این مدت، با فوت ۲۸۶ قربانی جدید بیماری «کووید-19» مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۹۰ هزار و ۶۳۰ نفر رسید. البته خوشبختانه تاکنون ۳ میلیون و ۳۶۷ هزار و ۲۷۲ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. ۵ هزار و ۴۵۵ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» نیز در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت نظر قرار دارند. در حال حاضر ۲۸۵ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۰ شهر در وضعیت نارنجی و ۵۳ شهر در وضعیت زرد بیماری کرونا قرار دارند. بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۹ میلیون و ۵۵۲ هزار و ۵۲۶ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۲ میلیون و ۶۸۷ هزار و ۳۱۱ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند؛ مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور نیز به ۱۲ میلیون و ۲۳۹ هزار و ۸۳۷ دوز رسیده است. افراد واجد شرایط برای تزریق واکسن حتما در سامانه salamat.gov.ir ثبتنام کنند.
ارسال به دوستان
«وطنامروز» از استفاده بیرویه از آبهای زیرزمینی و ایجاد وضعیت بحرانی فرونشست زمین در کشور گزارش میدهد
بمب ساعتی ز یر پای شهر
عضو هیأت علمی دانشگاه در گفتوگو با «وطنامروز»: دولت به موضوع فرونشست زمین اهمیت نداد
چرا که مدیران بر این باورند صدای فرونشستها 10 سال بعد بلند میشود
مصطفی خدابخشی: منابع آبهای زیرزمینی ایران در دهه گذشته به دلیل عدم مدیریت شایسته در حوزه آبخیزداری با چالش جدی روبهرو است و همین موضوع باعث شد فرونشست زمین به تهدیدی تمامعیار برای نقاط مختلف کشور بویژه شهرها مبدل شود. بر اساس استانداردهای موجود در جهان، اجازه دسترسی به منابع آبی در هر کشور بین ۳ تا ۲۰ درصد است که اگر این آمار به ۴۰ تا ۶۰ درصد برسد از آن به عنوان تنش و در صورتی که به مرز ۶۰ تا ۸۰ درصد برسد از آن به عنوان بحران یاد میکنند. بر اساس دادههای موجود، برداشت از منابع آبی در ایران طی سالهای گذشته عموما بالاتر از رقم 80 بوده و همین موضوع زمینهساز بخش عمدهای از تنشهای آبی موجود در کشور شده است. طبق نظر کارشناسان، شرایط به وجود آمده برای آبهای زیرزمینی و در پی آن ایجاد فرونشستها در کشور، حاصل نبود تدبیر صحیح در حفظ و بهرهبرداری از منابع آبی از سوی دولت است چرا که نه تنها هیچ گونه سیاستی در جلوگیری از برداشتهای غیرمجاز طی 8 سال گذشته وجود نداشت بلکه تفکری در زمینه بهرهگیری از منابع آبی حاصل از سیلابها در دستور کار قرار نگرفت تا از طریق آن تغذیه سفرههای آب زیرزمینی که هر روز تشنهتر از قبل میشوند، مقدور شود.
آمارهای سازمان زمینشناسی حکایت از آن دارد در سالهای گذشته به دلیل تداوم برداشت بیرویه از آبهای زیرزمینی بدون توجه به محدودیتهای موجود در ۴۴ منطقه و ۱۰۹ نقطه کشور فرونشست زمین به وقوع پیوسته و طی یک دهه اخیر آمار فرونشست زمین در کشور به ۳ برابر افزایش یافته است. با تکیه بر این آمار میتوان گفت کشور به دلیل ضعف شدید مدیریت در منابع آبی هماکنون در حوزه آبهای زیرزمینی به مرز ورشکستگی آبی نزدیک و به دلیل برداشتهای بیش از حد، زیر پای شهرها و دشتهای کشور خالی شده و تهدیدی بزرگ برای زیستبوم ایران شکل گرفته است. موید این موضوع میزان سالانه فرونشست شهرهای بزرگ ایران است. بر اساس آمار، اصفهان تا ۱۷ سانتیمتر و تهران ۳۶ سانتیمتر در سال فرونشست دارند، این در حالی است که بر اساس اعلام اتحادیه اروپایی، فرونشست بیش از 4 میلیمتر در سال یک بحران جدی است.
کارشناسان بر این باورند که تمام شهرها و دشتهای کشور که قابلیت بهرهبرداری از آبهای شیرین زیرزمینی را دارند با خطر فرونشست زمین روبهرو هستند اما کلانشهرهایی مانند تهران، اصفهان، کرج، مشهد و دشتهایی همچون «مرودشت» در فارس و «رفسنجان» در استان کرمان با بیشترین حجم از این تهدید تاکنون روبهرو بودهاند.
فرونشست زمین بحرانی جدی است و تا زمانی که با آن رو به رو نشویم عمق بحرانسازی آن نمیتواند برای کسی روشن باشد لذا باید این نکته را مورد توجه قرار داد که فرونشست یک مخاطره غیرقابل بازگشت برای حوزه آبخوان است و از سوی دیگر این پدیده در سطح و پی سازهها با ایجاد ترک و شکاف بویژه سازههایی که طولی هستند مانند خطوط جادهها و راهآهن، خطوط انتقال برق و گاز، نفت یا سازههایی که ترازبندی آنها باید دقیق باشد مانند پالایشگاهها و نیروگاهها مشکلساز خواهد شد. باید توجه داشت که فرونشست موجب جابهجایی پی سازههای عمومی شده و این امر مقاومت سازهها در برابر سایر مخاطرات بویژه زمین لرزه را کاهش میدهد.
* درگیری ۲۹ استان ایران با فرونشست زمین
فرونشست زمین یک بحران جدی است که در صورت عدم توجه به آن امنیت و ایمنی شهرها تحت تاثیر قرارمیگیرد. نمونهای از این بحران را میتوان در حادثه انفجار لوله گاز شهران که بر اثر فرونشست زمین در سال 95 به وقوع پیوست مشاهده کرد. در آن حادثه نشست زمین در میدان شهران تهران باعث شکستگی خط لوله گاز و انفجاری مهیب در این منطقه شد. این یک نمونه از آن دست حوادثی است که میتواند بر اثر فرونشست زمین ایجاد شود و دستگاههای مسؤول نسبت به آن بیتوجه هستند. در این زمینه رئیس سازمان نقشهبرداری کشور با هشدار نسبت به اینکه از ۳۱ استان کشور ۲۹ استان در خطر پدیده فرونشست زمین قرار دارند، گفت: لازم است مسؤولان تصمیمات قاطع در این زمینه بگیرند، چرا که ایران در حال نشست است.
غلامعلی جعفرزادهایمنآبادی با بیان اینکه نرخ فرونشست زمین در کشور روز به روز در حال تشدید است، افزود: این در حالی است که در این زمینه فرهنگسازی نشده است و عملکرد دستگاههای مرتبط با این حوزه رضایتبخش نیست؛ چرا که این دستگاهها در راستای کاهش نرخ فرونشست تصمیمات قاطع و محکم اتخاذ نکردهاند. وی با تاکید بر ضرورت بازنگری در بهرهبرداری از چاهها، برداشت آب از سفرههای زیر زمینی و مدیریت منابع آب، اظهار کرد: برای جلوگیری از روند افزایشی نرخ فرونشست نیاز به قدرتی فراتر از قدرتهای اجرایی است و در صورتی که جلوی این روند گرفته نشود، شاهد تخریب بزرگ زیستمحیطی خواهیم بود.
رئیس سازمان نقشهبرداری کشور به اقدامات این سازمان برای پایش این پدیده اشاره کرد و یادآور شد: تاکنون ۱۱۰ نقطه و ۴۴ منطقه در کشور مورد بررسی و پایش این سازمان از لحاظ فرونشست قرار گرفته و همه اطلاعات آن و میزان نرخ فرونشست به مسؤولان مربوط ارسال شده است ولی دریغ از اینکه دستگاههای مرتبط برنامههای خود را در کاهش این بحران زیستمحیطی اعلام کنند. جعفرزاده سازمان نقشهبرداری کشور را یک نهاد رصدکننده توصیف کرد و ادامه داد: اطلاعات و دادههایی به دست آمده از پایشهای انجام شده در زمینه فرونشست اطلاعرسانی شده است ولی توجهی به آنها نشده و این در حالی است که نرخ فرونشست در ایران روند افزایشی دارد.
جعفرزاده با تاکید بر اینکه فرونشست یک مخاطره غیرقابل جبران است، اظهار کرد: راه برونرفت از این بحران آن است که از هماکنون درهای چاهها بسته و برداشت آبهای زیرزمینی متوقف و برنامههای نگهداشت ذخایر زیرزمینی اجرایی شود.
* بیتدبیری دولت در مبارزه با فرونشست زمین
نقش دولت در مدیریت آبهای زیرزمینی و جلوگیری از افزایش فرونشستها در کشور غیرقابل انکار است اما آنطور که عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان میگوید دولت در این زمینه هیچگونه اقدام خاصی را در دستور کار قرار نداده است.
دکتر مسعود مرسلی در گفتوگو با «وطنامروز» با بیان اینکه فرونشست زمین تهدیدی جدی برای کشور به حساب میآید، گفت: فرونشست زمین زمانی رخ میدهد که سطح منابع آبی زیرزمینی کاهش یافته و دانههای خاک به هم فشرده شوند. فرونشست زمین در نقاط مختلف کشور مشاهده شده اما با توجه به شرایط زمینشناسی حاکم در منطقه، این فرونشستها کمتر یا بیشتر بوده است.
وی با بیان اینکه ۲ پارامتر افت منابع آب زیرزمینی و پتانسیل زمینشناسی منطقه در ایجاد فرونشستها موثر هستند، بیان داشت: تهران، مشهد، اصفهان، کرمان، زرند همدان و... با مقوله فرونشست درگیر شدهاند. در مقالات علمی در جهان، ایران در کنار آمریکا و مکزیک به عنوان کشوری نام برده میشود که بیشترین میزان فرونشست در سال را دارد که این یک هشدار بسیار جدی است. متاسفانه موضوع فرونشست در کشور ما سال به سال در حال افزایش است و ارقام مربوط به آن بسیار بالاتر از استانداردهای جهانی و در مرحله بحران است.
وی با اشاره به راهکارهای مقابله با فرونشست در کشور گفت: در گام اول باید برداشت از منابع آب زیرزمینی کاهش یابد و در اقدامی دیگر محل برداشت از منابع آب زیرزمینی باید تغییر کند به این معنا که بدون اینکه میزان برداشت آب را کم کنیم، برداشت را از نقاطی که از پتانسیل فرونشست کمتر برخوردار هستند به انجام برسانیم. برای مثال در شمال تهران به دلیل جنس خاک و درشت دانه بودن آن، فرونشست کم است در حالی که برداشت آب بسیار زیاد است ولی جنوب تهران چون خاک دانه ریز است ما فرونشست با مقیاس بیشتر را شاهد هستیم.
این استاد دانشگاه بیان داشت: نرخ فرونشست در کشور ما سال به سال در حال افزایش است و اگر برای آن تدبیری لحاظ نشود این زلزله خاموش در آینده بحرانآفرین خواهد شد و علاوه بر خسارات جانی و مالی، مرگ آبخوان را به همراه میآورد.
مرسلی با بیان اینکه هدایت آبهای سطحی مدیریت شده نیست و همین موضوع باعث شده تا نفوذ آب به زمین به کمترین حد خود برسد، گفت: در صورتی که هدایت آبهای سطی بدرستی انجام میشد هم تغذیه سفرههای زیرزمینی فراهم میآمد و هم از سیلابهای مخربی که هماکنون هر از چندگاهی کشور را با چالش روبهرو میکند جلوگیری میشد.
وی با تاکید بر اینکه دولت طی سالهای گذشته نتوانسته کاری جدی در زمینه فرونشست زمین و بهرهبرداری از منابع آبی زیرزمینی انجام دهد، گفت: نرخ فرونشستها نشان از آن دارد که دولت در این زمینه اقدامی نداشته است. مبارزه با مقوله فرونشست یک فعالیت بین ارگانی است و سازمانهایی همچون سازمان زمینشناسی، سازمان مدیریت بحران و وزارت نیرو باید کنار هم بیایند و در این زمینه تدبیری بیندیشند اما ما میبینیم که تعاملی در این بخش به وجود نیامده و هشدارهای علمی در زمینه فرونشست زمین جدی گرفته نشده است.
دکتر مرسلی خاطرنشان کرد: دولت به موضوع فرونشست زمین اهمیت نداد چرا که مدیران بر این باورند موضوع فرونشست 10 سال بعد صدایش در میآید. این نوع تفکر درست نیست و باید نقشه راهی برای فرونشست کشور تهیه و مشخص شود که این پدیده چه خسارتهای جانی و مالی با خود به همراه میآورد. ما نیاز داریم که مناطق نیازمند به احیا شناسایی شوند. هماکنون بیش از 10 درصد از آبخوانهایمان را از دست دادهایم و این میتواند کار را برای آینده بسیار سخت کند.
ارسال به دوستان
اخبار
فرمانده کل سپاه نخستین دوز واکسن ایرانی را دریافت کرد
فرمانده کل سپاه پاسداران دیروز به همراه جمعی از فرماندهان سپاه از مرکز واکسیناسیون مردمی نیروی زمینی سپاه در ورزشگاه تختی تهران بازدید و نخستین دوز واکسن ایرانی را دریافت کرد. سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی در جریان این بازدید از فعال بودن تمام بخشهای تخصصی و درمانی سپاه تا واکسیناسیون کامل هموطنان، در کنار کادر بهداشت و درمان کشور خبر داد و گفت: مردم ولینعمت ما هستند و هدف همه ما این است هر آنچه در جسم و جان داریم، تقدیم آنان کنیم. وی با اشاره به حضور فعال بخشهای بهداشت و درمان سپاه از جمله نیروی زمینی در کنار سایر نیروهای بهداشت و درمان کشور اظهار کرد: تمام ظرفیتهای سپاه در مراکز مختلف سراسر کشور از جمله مرکز تجمیعی استادیوم تختی برای کمک به واکسیناسیون مردم عزیزمان به کار گرفته شده است. سردار سلامی افزود: تا انتهای کامل واکسیناسیون، تلاشگران عرصه بهداشت و درمان سپاه حضور دارند و کار را ادامه خواهند داد تا به فضل الهی بتوانیم این بیماری را با کمک و مشارکت مردم از کشورمان بیرون کنیم و شرایط زندگی برای همه عادی شود.
***
هشدارهای پلیس برای افزایش امنیت در خریدهای اینترنتی
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتای ناجا هشدارهایی را برای انجام خریدهای امن اینترنتی ارائه کرد. سرهنگ علیمحمد رجبی با ارائه راهکارهایی برای انجام امن خریدهای اینترنتی گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا در ایران و جهان، خریدهای اینترنتی بیشتر از گذشته مورد توجه قرار گرفته و آمارها نشان میدهد استفاده از آن در اکثر کشورهای جهان افزایش یافته است. وی با بیان اینکه خریدهای اینترنتی نیازمند یکسری اصول است، افزود: بارها به شهروندان و کاربران هشدار داده شده اما باز هم شاهد آن هستیم که عدم اطلاع یا کمبود آگاهی درباره این خریدها شهروندان را دچار مشکلات متعددی کرده است که فیشینگ، دریافت اجناس تقلبی، کلاهبرداری و عدم ارسال کالا و... از جمله این موارد است. رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتای ناجا اضافه کرد: در همین راستا لازم است شهروندان هنگام خریدهای اینترنتی مواردی را رعایت کنند. اول اینکه خریدهای خود را از سایتهای معتبر و دارای نماد اعتماد الکترونیکی یا همان اینماد انجام دهند و حتما با کلیک بر روی لوگوی ای_نماد از مدت اعتبار و صحت آن با خبر شوند. رجبی افزود: همچنین کاربران باید قبل از خرید، قوانین فروشگاه و شرایط مرجوعی کالا را بررسی کنند تا در صورت وقوع هر گونه مشکل بتوانند از خدمات پس از فروش استفاده کنند. همچنین توصیه میشود تا حد امکان از گزینه پرداخت مقابل در منزل و هنگام تحویل کالا استفاده کنند.
***
تهیه سیمکارت دانشآموزی اجباری نیست
مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزشوپرورش درباره آخرین وضعیت تهیه و توزیع سیمکارت دانشآموزی گفت: تهیه سیمکارت بر اساس درخواست اولیا صورت میگیرد و اجباری نیست که همه دانشآموزان موظف به داشتن سیمکارت باشند. محمود حبیبی در این باره اظهار کرد: هدف از طراحی سیمکارتها صیانت از دانشآموز در فضای مجازی است تا از محتوای آموزشی مناسب بهرهمند شوند. پیشنویس طرح آماده شده و در مرحله آمادگی برای امضای ۲ وزیر ارتباطات و آموزشوپرورش است. این احتمال وجود دارد که طرح این هفته به امضای ۲ وزیر برسد که در هر صورت اگر محقق نشد برای دولت بعدی باقی میماند. وی افزود: تهیه و توزیع سیمکارت دانشآموزی موضوعی است که چندان به تغییر دولتها بستگی ندارد و سیاستی است که باید اجرایی شود. مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزشوپرورش در پاسخ به اینکه آیا تهیه سیمکارت برای همه دانشآموزان اجباری خواهد بود؟ گفت: این اقدام بر اساس درخواست اولیا صورت میگیرد و اجباری نیست که همه دانشآموزان موظف به داشتن سیمکارت باشند. وبسایتی طراحی خواهد شد و خانوادههایی که تمایل داشته باشند میتوانند ثبتنام کنند. حبیبی درباره آمادگی برای تامین این حجم از سیمکارت برای دانشآموزان اظهار کرد: این فرآیند مرحله به مرحله جلو میرود و ممکن است همه دانشآموزان مایل به دریافت آن نباشند. پیشبینی ما این است در فاز اول شاید ۱۰ درصد دانشآموزان بخواهند سیمکارت دریافت کنند که برای تهیه این تعداد سیمکارت مشکلی وجود ندارد.
***
افزایش چشمگیر ورود پروندهها به دادگستری تهران
رئیس کل دادگستری استان تهران با تاکید بر لزوم توجه به اتقان آرا، از افزایش ۱۸ درصدی پروندههای وارده به دادگستری استان تهران در ۴ ماه ابتدایی سال جاری خبر داد. محمدجواد حشمتیمهذب، رئیس کل دادگستری استان تهران در نشست تصویری که برای بررسی عملکرد ۴ ماهه دادگستری استان تهران برگزار شد، با اشاره به انتصاب حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای به ریاست قوه قضائیه، بر اجرای دستورات رئیس قوهقضائیه در شورای عالی قضایی تاکید کرد. رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: با بسیج تمام منابع انسانی و همکاران باید مردم را مورد تکریم قرار دهیم و با روی باز از ایشان استقبال کنیم. وی توجه به اتقان آرا را ضروری دانست و گفت: از جمله تاکیدات صورتگرفته جلوگیری از ایجاد هزینههای اضافه برای مردم است که در صورت توجه به اتقان آرا هم زحمت برای مردم کم میشود و هم از ورود پروندهها به مراجع قضایی مختلف کاسته میشود. حشمتیمهذب گفت: لازم است پروندههای قضایی در بدو تشکیل به طور مناسب و بدون نقص به مراجع مربوط ارجاع شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|