|
گرمای هوا این هفته بازمیگردد
طبق پیشبینیهای سازمان هواشناسی، از روز دوشنبه ۱۸ مردادماه در بیشتر نقاط کشور دما بیشتر از نرمال سالانه خواهد شد. از امروز روند افزایش دما در بیشتر نقاط کشور آغاز شده و شاهد گرمتر شدن هوا در بیشتر نقاط کشور از جمله نیمه غربی و نیمه شمالی خواهیم بود. البته با توجه به آنومالی منفی دمایی فعلی، روزهای ابتدایی هفته آینده نیز آنومالی منفی دمایی خواهیم داشت اما بتدریج از روز دوشنبه در بیشتر نقاط کشور دما بیشتر از نرمال سالانه خواهد شد.
ارسال به دوستان
فرآیند واکسیناسیون برای مهار سویه جدید کرونا باید تسریع شود
واکسیناسیون؛ فوری وانقلابی
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفتوگو با «وطنامروز»: در صورت استفاده از ظرفیت آموزش و پرورش در ایجاد مراکز تجمیعی، سرعت واکسیناسیون افزایش مییابد
ویروس جهشیافته کرونا موسوم به دلتا در حالی مسیر پیشرفت را در کشور میپیماید که به دلیل سرایتپذیری بالای آن، خیلی از بیمارستانهای کشور دیگر جایی برای پذیرش بیماران کرونایی ندارند. این ویروس مسری خطرناک که سن و سال هم نمیشناسد، همه را درگیر کرده و حتی کسانی را که 2 دوز واکسن کرونا تزریق کردهاند دچار بیماری میکند. به گزارش «وطنامروز»، آمار مرگومیر ناشی از ابتلا به کرونا در کشور دیروز مرز 450 نفر در یک شبانهروز را رد کرد به طوری که فقط طی دیروز ۴۳۸۱ بیمار بدحال از تعداد حدود 35 هزار نفری که با علائم کرونا به مراکز درمانی مراجعه کرده بودند، در بیمارستانها بستری شدند. طبق گفته کارشناسان بهداشت، تا زمانی که ورودی بیمارستانها در حال افزایش باشد، مرگومیر هم متاسفانه افزایش مییابد. آنها معتقدند تنها راه جلوگیری و مهار این بیماری مرگبار خودمراقبتی و رعایت اصول بهداشتی و فاصلهگیری اجتماعی در کنار سرعتبخشی روند واکسیناسیون است. تعدادی دیگر لاک داون یا همان تعطیلی سراسری با اعمال محدودیتهای سفت و سخت را راهکار مهار کرونا عنوان میکنند که البته با توجه به وضعیت اقتصاد کشور، اجرای آن بعید به نظر میرسد.
در چنین شرایطی اما آمار جانباختگان کرونا با مرگ 458 بیمار جدید در شبانهروز گذشته مرز 93 هزار نفر را در نوردید. روابط عمومی وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته متاسفانه ۴۵۸ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را به دلیل این بیماری از دست دادند و با این حساب مجموع جانباختگان از ۹۳ هزار نفر فراتر رفت. بر این اساس از ظهر روز پنجشنبه تا ظهر جمعه ۱۵ مردادماه بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۴ هزار و ۹۱۳ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۴۳۸۱ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در طول این مدت، ۴۵۸ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۹۳ هزار و ۸۶ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۳میلیون و ۴۹۲ هزار و ۴۶۸ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۶۲۷۹ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر ۲۸۵ شهر در وضعیت قرمز، ۱۱۰ شهر در وضعیت نارنجی و ۵۳ شهر در وضعیت زرد قرار دارند. از سویی بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۱۱ میلیون و ۷۶۵ هزار و ۵۲۸ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۲ میلیون و ۹۷۰ هزار و ۶۶۹ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۴ میلیون و ۷۳۶ هزار و ۱۹۷ دوز رسیده است. افراد واجد شرایط برای تزریق واکسن حتما در سامانه salamat.gov.ir ثبتنام کنند.
* وقوع یکی از بدترین شرایط اپیدمی کرونا در کشور
وضعیت نامساعد کشور در مواجهه با پیک پنجم کرونا طوری است که 80 درصد تختهای بیمارستانی به این بیماری اختصاص داده شده است. معاون کل وزارت بهداشت گفت: شرایط بد کشور ناشی از تناقضهای رفتاری و مسافرتهای نابهنگام است. ایرج حریرچی با اشاره به آخرین وضعیت بیماری کرونا در کشور اظهار کرد: در حال حاضر کشور از نظر میزان ابتلا، بستری و مرگومیرهای ناشی از بیماری «کووید-19» یکی از بدترین شرایط را از زمان شیوع این بیماری در ایران تجربه میکند.
او ادامه داد: در شرایط فعلی راه اصلی رفع این اوضاع، انجام واکسیناسیون در کشور است که خوشبختانه امروز تزریق واکسن به آمار ۵۹۹ هزار نفر رسیده است. از مردم درخواست دارم که دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنند. حریرچی بیان کرد: عدم اقدام مناسب دستگاههای اجرایی محیطی، ندانستن عواقب بیماری کرونا توسط مردم، تناقضهای رفتاری، مسائل معیشتی و ترجیحات فردی مانند انجام مسافرت باعث بروز چنین شرایطی بدی در کشور شده است.
او با اشاره به آخرین وضعیت تختهای بیمارستانی گفت: در حال حاضر با توجه به افزایش تعداد بستری بیماران کرونایی و بیشتر شدن میزان ابتلا، پذیرش بیماران و مراجعهکنندگان با مشکلاتی انجام میشود. میران اشغال تختهای بیمارستانی اصلی در حدود ۸۰ درصد بود که با توجه به افزایش بیماران بستری، مبتلا و ظرفیت بیمارستانها، رسیدگی به بیماران غیرکرونایی نیز دچار مسائلی شده است.
* هیچ گروه سنیای مصون نیست
گونه دلتای کرونا که قدرت بسیار بالایی در انتقال دارد، هیچ گروه سنی را نمیشناسد به طوری که اکنون اغلب بیمارستانهای کودکان نیز مملو از افراد کمسن و سالی است که به این بیماری دچار شدهاند. یک متخصص کودکان با تاکید بر اینکه همه گروههای سنی در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار دارند، در عین حال علائم ابتلا به دلتا در کودکان را توضیح داد. دکتر ناصر کلانتری با اشاره به اینکه برخی به اشتباه تصور میکنند که کودکان به بیماری کرونا مبتلا نمیشوند، تاکید کرد: این در حالی است که ویروس کرونا میتواند تمام گروههای سنی از نوزاد یک روزه تا سالمند را مورد آسیب جدی قرار دهد. وی با بیان اینکه بسیاری از مطالب موجود در فضای مجازی درباره کرونا غیرواقع و در حد شایعه هستند، اظهار کرد: نسخههای قبلی ویروس کرونا در قبال کودکان میزان سرایتپذیری کمتری داشتند، در حالی که جهش دلتا به طور جدی کودکان را مورد هجمه و آسیب قرار میدهد اما در حالت کلی سطح ایجاد آسیب جهشهای مختلف ویروس کرونا در کودکان اندکی کمتر از بزرگسالان است. وی با اشاره به اینکه کودکان سیستم ایمنی خیلی قوی ندارند، توضیح داد: کودکان به دلیل عدم برخورداری از سیستم ایمنی قوی، میزان مقابله کمتری با ویروس کرونا را انجام میدهند و در نتیجه وضعیت وخیم بیماری را تجربه نمیکنند. این متخصص کودکان ادامه داد: بسیاری از کودکان ایرانی در موج پنجم کرونا به این بیماری مبتلا شدهاند و من در هر روز حداقل ۱۰ کودک را در ارتباط با بیماری کرونا ویزیت میکنم. اکثر کودکان مبتلا به کرونا در مسافرت یا دورهمی از بزرگسالان کرونا میگیرند. استاد دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی درباره علائم کرونا در کودکان توضیح داد: کودک مبتلا به کرونا گوشهگیر و کماشتها میشود. علائمی مانند عطسه، کیپ شدن بینی، گرفتگی صدا و سرفه در کنار گوشهگیری و کماشتهایی، بیماری کرونا در کودکان را اثبات میکند. وی با اشاره به اینکه جهش دلتا به طور کامل در داخل کشور چرخیده است، تاکید کرد: متاسفانه عموم مردم نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی اقدام نمیکنند. کلانتری با بیان اینکه علائم کرونای دلتا مشابه سرماخوردگی (عطسه، آبریزش بینی، سرفه و سردرد) است، اظهار کرد: البته ما در دوران شیوع ویروس کرونا، بیماری سرماخوردگی نداریم و هر علامت مشابهی به معنای ابتلا به کروناست.
***
ضرورت افزایش مراکز واکسیناسیون
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی گفت: اکنون که شیوع بیماری «کووید-19» در کشور تشدید شده و آمار مرگومیر، ابتلا و بستریها در کشور افزایش یافته است، علاوه بر توجه به تسریع روند واکسیناسیون، جایگاههای تزریق واکسن نیز در کلانشهرها باید افزایش یابد. حسین نوشآبادی در گفتوگو با «وطنامروز»، درباره علت شیوع گسترده این بیماری در کشور و راهکارهای لازم برای جلوگیری از آن گفت: کمتوجهی خیلیها به رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی و شروع دیرهنگام واکسیناسیون در کشور به علت بدعهدی صادرکنندگان واکسن کرونا همراه با مشکل انتقال پول برای خرید آن، باعث شد ویروس جهشیافته کرونا سراسر کشور را فرا گیرد و آمار مرگومیر و مبتلایان به این بیماری را بشدت بالا ببرد. وی خاطرنشان کرد: تنها راه مقابله با این بیماری چه قبل و چه بعد از واکسیناسیون خودمراقبتی و رعایت دستورالعملهای بهداشتی است، البته هر چه روند واکسیناسیون در کشور افزایش یابد بیتردید ایمنی جامعه در مقابل با این بیماری هم بیشتر میشود. در چنین شرایطی مسؤولان باید به واردات و تولید داخل واکسن کرونا توجه ویژه کنند، چرا که در حال حاضر وضعیت بیمارستانها وخیم بوده و کادر درمان از این شرایط خسته شده است. عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: صداوسیما و رسانهها باید تمام توان خود را در آگاهی دادن از خطرات این بیماری به مردم به کار گیرند، از طرفی چون کشور ظرفیت بالایی در کمکرسانی توسط نیروهای امدادی خدماترسان نظیر سپاه، ارتش، بسیج و جهادگران دارد، لازم است از توان و تخصص این ارگانها و نهادها برای مهار بیماری و کمکرسانی به وزارت بهداشت در مهار بیماری استفاده شود. وی افزود: ارتش، سپاه، بسیج، نیروهای نظامی و انتظامی از همان روزهای اولیه شیوع کرونا در کشور در کنار وزارت بهداشت بوده و اکنون نیز مشغول خدماترسانی در این عرصه هستند اما برای توسعه مراکز تزریق واکسن کرونا در شهرهای بزرگ باید جایگاههای ویژه زیادی را مهیا کنند،بنابراین در صورت استفاده از ظرفیت آموزش و پرورش در ایجاد مراکز تجمیعی، سرعت واکسیناسیون افزایش مییابد.
***
وضعیت اسفنا بیمارستانها و نبود تخت خالی
میزان مراجعه به بیمارستانها با علائم کرونا در پیک پنجم این بیماری بسیار بالاست، طوری که ظرفیت خیلی از بیمارستانهای کشور پر شده و «آیسییو»ها هم جایی برای پذیرش بیماران بدحال ندارند. فوقتخصص بیماریهای عفونی، وضعیت فعلی بیمارستانها را در پیک پنجم کرونا اسفناک دانست و گفت: باید توجه کرد تا زمانی که ورودی بیمارستانها در حال افزایش است، مرگومیر هم متاسفانه افزایش مییابد. دکتر مسعود مردانی، درباره وضعیت بیماری کرونا در کشور گفت: در حال حاضر که در پیک پنجم بیماری «کووید-19» در کشور هستیم وضعیت بیمارستانها اسفناک است؛ یعنی تخت خالی گیر نمیآید و به سختی پیدا میشود. آیسییوها و ظرفیت پذیرش بیمارستانها هم پر است. وی با بیان اینکه میزان مراجعهکنندگان در این پیک به بیمارستانها بسیار زیاد شده است، گفت: بر همین اساس متاسفانه میزان مرگومیر هم همانطور که در آمارها میبینید رو به افزایش است. باید توجه کرد تا زمانی که ورودی بیمارستانها بالا باشد، مرگومیر هم متاسفانه افزایش مییابد. مردانی درباره تعطیلی موثری که میتواند از سرعت شیوع کرونا در کشور پیشگیری کند، گفت: اگر قرار باشد تعطیلی مانند 6 روزی باشد که اخیرا داشتیم، حتی یک ریال هم ارزش ندارد و نهتنها سرعت انتقال بیماری را کاهش نمیدهد، بلکه حتی میزان انتقال آن را افزایش هم میدهد، چرا که همه جا باز است؛ جادهها هم باز هستند و مسافرتها انجام میشود. وی تاکید کرد: «لاک داون» به این معنی است که همه چیز در جامعه باید به صورت واقعی تعطیل باشد. در صورت تعطیلی باید قوانین جدی و سخت اعمال شود. مردانی با اشاره به نزدیکی ایام محرم و احتمال برخی تجمعات در عزاداریها نیز گفت: امیدوارم عزاداری همه عزیزان در ایام محرم مورد قبول درگاه خداوند واقع شود اما باید در این ایام حتما دستورالعملهای وزارت بهداشت رعایت شود. در چنین شرایطی، تجمع و برگزاری هیاتهای عزاداری و برپایی دستههای عزاداری نباید اتفاق بیفتد. همچنین ایستگاههای صلواتی نباید برپا شود. وی تاکید کرد: توصیه ما این است که مردم عزاداریهایشان را به صورت مجازی برگزار کرده یا از تلویزیون مشاهده کنند تا بیماری گسترش نیابد.
***
تعطیلی مؤثر برای مهار کرونا یعنی «لاک داون» واقعی
درخواست تعطیلی ۲ هفتهای وزیر بهداشت به دلیل شیوع گسترده ویروس جهشیافته کرونا که هفته پیش ارائه شد، مورد موافقت قرار نگرفت. فرمانده عملیات مقابله با کرونا در تهران با اشاره به ویژگیهای موثر برای تعطیلی یا لاک داون موقت در کشور، گفت: به نظر میرسد با توجه به اینکه در جلسه قرارگاه کرونا در روز سهشنبه ۱۲ مردادماه که با درخواست تعطیلی موافقت نشد، اهمیت این موضوع هنوز خیلی درک نشده است؛ در حالی که فشار زیادی بر کادر درمان وارد است و تابآوری آنها را تحت تاثیر قرار داده است. دکتر علیرضا زالی درباره شروط موثر در تعطیلی ۲ هفتهای کشور برای مهار کرونا، گفت: تعطیلی موثر از نظر ما یعنی لاک داون و هر نوع تعطیلی غیر از این عملا اثربخشی ندارد. در واقع تعطیلی موقت یا ناقص اصلا اثربخشی نخواهد داشت. لاک داون به معنای واقعی مدنظر ما است. وی افزود: لاک داون به معنای تعطیلی کامل است و باید همه شهر تعطیل شده و فعالیتهای اجتماعی به حداقل برسد و جز مشاغل بسیار ضروری مانند تامین غذا، دارو و امدادی، سایر مشاغل باید تعطیل شوند. حتی حملونقل عمومی هم در لاک داونی که مدنظر ما است باید تعطیل شود. زالی با تاکید بر اینکه آنچه در فضای گفتمان شهری وجود دارد با لاک داون فاصله دارد، اظهار کرد: لاک داون تصمیم تلخی است که مانند مسکن عمل میکند و تنها جنبه تسکینی دارد و همانگونه که در اصطلاح جهانی از لاک داون یاد میشود، این اصطلاح یعنی سرعتگیر و یک تصمیم مقطعی و گذرا خواهد بود و وقتی اثربخشی کافی دارد که در کنار آن کارهای بنیادیتری انجام شود. به گفته وی، ردیابی بیماران، بیماریابی سریع، افزایش تست غربالگری، بالا بردن پوشش واکسیناسیون، حمایت از گروههای پرخطر، تامین بستههای معیشتی برای گروههای آسیبپذیر و ایجاد حمایت اقتصادی و مدنی برای گروههایی از مشاغل که در تعطیلی آسیب میبینند و... ملاحظاتی است که باید برای لاک داون موثر عملی شود. رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: اگر تعطیلی اعمال شود اما هیچ بسته حمایتی از مردم نداشته باشیم، همراهی آنها را نخواهیم داشت. لاک داون نیاز به اقناع افکار عمومی دارد تا همراهی کنند. دادن بستههای کمک معیشتی به اقشار فرودست در لاک داون بسیار ضروری است.
ارسال به دوستان
اخبار
زمان توزیع کتب درسی در مدارس مشخص شد
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی ضمن اشاره به تدوین الگوی برنامه درسی متناسب با شرایط کرونا برای سال تحصیلی پیش رو، از آمادهسازی و چاپ کتب درسی و توزیع بموقع آنها در ابتدای مهرماه خبر داد. حسن ملکی درباره برنامهریزی درسی مبتنی بر شرایط کرونایی برای سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ اظهار کرد: در سال تحصیلی گذشته یک برنامه ویژه کرونا طراحی کرده بودیم منتها در آن زمان هم فرصت ما کوتاه بود ولی خب گروههای ما محتوایی را آماده و به استانها ارسال کردند که در برخی استانها روند اجرا خوب بود و در برخی استانها خوب نبود. وی افزود: اما برای امسال یک کارگروه، بسیار جدی در حال کار هستند و تجارب جهانی را مدنظر دارند. رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی با بیان اینکه سال گذشته این حجم از تجارب جهانی را در اختیار نداشتیم، گفت: برای امسال مرکز امور بینالملل وزارتخانه طی 8 ماه گذشته، تعداد زیادی مطالب و محتوای علمی را ترجمه و گردآوری کرده است و کارشناسان ما نیز نسبت به شیوههای آموزش در دوران کرونا اشراف بیشتری پیدا کردهاند. ملکی درباره آمادهسازی چاپ کتب درسی نیز گفت: عمده کتابها از دفاتر تألیف به اداره کل چاپ و نشر ارسال شدهاند. چاپ کتب درسی در این ۲ شرکت یک مقدار به علت گرفتاریهای ناشی از قطعی برق با وقفهای مواجه شده بود اما اکنون مشغول هستند و به طور منظم کتب را چاپ میکنند.
***
مطالبات ترافیکی پلیس از شورای شهر ششم
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ به عنوان یکی از متولیان ترافیک در تهران انتظارات خود از شورای شهر ششم در زمینه رفع مشکلات ترافیکی را تشریح کرد. سردار محمدحسین حمیدی گفت: مدیریت شهری، مدیریت سلیقهای نیست. اینکه بگوییم میخواهیم جهت خیابانها را تغییر دهیم یا میخواهیم شهر را کنفیکون کنیم، همچنین چیزی نیست. مدیریت شهری در حوزه ترافیک یک برنامه است؛ برنامهای که باید همه به آن مقید بوده و آن را عملیاتی کنند. وی ادامه داد: این برنامه مبتنی بر ارتقای ایمنی، کاهش تصادفات، حذف محلهای حادثهساز و ایجاد انضباط ترافیکی در شهر است و باید در هر دورهای به آن توجه شود. حمیدی با اشاره به ۲ خواسته پلیس راهور از مدیریت شهری در حوزه ترافیک گفت: ما ۲ خواسته در حوزه مدیریت ترافیک از مدیریت شهری در هر دورهای داریم که باید آن را عملیاتی کنند. نخستین موضوع ارتقای ایمنی شبکه معابر است.
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ اضافه کرد: دومین خواسته نیز این است که مدیریت شهری روانسازی ترافیک با اصلاحات هندسی را محقق کند، نه اینکه این امر با حضور فیزیکی پلیس انجام شود. وی در همین زمینه توضیح داد: برخی تقاطعها و میادین نیاز به اصلاح دارد. برخی تقاطعها و زیرگذرها و روگذرها جانماییشان غلط است که باید اصلاح شود. اینها جزو مواردی است که اگر مدیریت شهری انجام دهد منویات پلیس و مردم را عملیاتی کرده است و میتوان در کاهش تصادفات شهری و کاهش ترافیک موثر عمل کرد.
***
هشدار درباره سیلاب ناگهانی در ۱۹ استان
سازمان هواشناسی با اشاره به تداوم فعالیت سامانه بارشی در کشور، نسبت به وقوع آبگرفتگی معابر و سیلاب ناگهانی در ۱۹ استان هشدار داد. بر اساس تحلیل نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی طی ۲ روز آینده در برخی مناطق آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، کردستان، کرمانشاه، ایلام، همدان، لرستان، کهگیلویهوبویراحمد، جنوب و ارتفاعات غرب اصفهان، چهارمحالوبختیاری، فارس، ارتفاعات استانهای مرکزی، بوشهر، کرمان و هرمزگان، دامنه و ارتفاعات استانهای گیلان، مازندران، گلستان، قزوین، البرز، تهران و سمنان در ساعات بعدازظهر و اوایل شب رشد ابر، رگبار باران، وزش باد شدید موقتی، رعدوبرق و در مناطق مستعد احتمال خیزش گردوخاک پیشبینی میشود. امروز (16 مرداد) همچنان در مناطق ذکر شده بارشها ادامه دارد و در استانهای واقع در شمال غرب و غرب بر شدت آن افزوده میشود. بر اساس اعلام سازمان هواشناسی، روزهای یکشنبه و دوشنبه آینده آسمان در اکثر مناطق کشور صاف است و در برخی مناطق استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و شمال اردبیل افزایش ابر، بارش پراکنده، گاهی رعدوبرق و وزش باد روی میدهد. سهشنبه در اکثر مناطق کشور جو آرام و آسمانی صاف پیشبینی شده است. طی ۵ روز آینده در برخی مناطق شمال شرق، شرق، مرکز و جنوب شرق کشور بویژه در منطقه زابل و خراسان جنوبی در برخی ساعات وزش باد شدید با احتمال خیزش گردوخاک و کاهش دید افقی و کیفیت هوا پیشبینی میشود.
***
لزوم تأسیس وزارت «خانواده»
رئیس شورای فرهنگی- اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: درباره خانواده در کشور یک نهاد و دستگاه اجرایی قوی وجود ندارد که سیاستهای ابلاغی و قوانین این حوزه را به مرحله اجرا برساند. به گزارش ایسنا، کبری خزعلی با تاکید بر لزوم تاسیس وزارت خانواده افزود: در مردادماه سال ۹۸ مقام معظم رهبری بر ضرورت ایجاد یک مجموعه و نهاد اجرایی قوی تاکید کردند که دستگاههای متعددی به هم وصل شوند و در این مجموعه متمرکز و منسجم و هماهنگ سیاستها و قوانین موجود اجرایی شوند و بودجهها هم به آن نهاد داده شود.
وی تاکید کرد: برای رفع مشکلات موجود در حوزه خانواده باید یک دستگاه اجرایی قوی پای کار میآمد تا سیاستها اجرایی شود ولی در کشور ما یک وزارتی برای خانواده نداریم که بتواند از قبل از تولد، دوران جنینی، دوران کودکی، نوجوانی، ازدواج، حمایت از تحکیم خانواده، تعالی خانواده، ایمنی خانواده و... را در دستور کار قرار دهد.
ارسال به دوستان
رئیس سازمان سنجش در گفتوگو با «وطنامروز» از نقش منفی برخی مؤسسات در انتخاب رشته داوطلبان گلایه کرد
انتخاب رشته یا فروش آرزو ؟
مصطفی خدابخشی: با مشخص شدن نتایج اولیه کنکور 1400 دانشجویانی که مجاز به انتخاب رشته شدهاند تا 18 مرداد فرصت دارند برای آینده تحصیلی خود برنامهریزی کنند. با داغ شدن فضای انتخاب رشته بین داوطلبان و خانوادههای آنان، یک بار دیگر بازار انتخاب رشته پررونق شده است.
در همین زمینه ابراهیم خدایی، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در گفتوگو با «وطنامروز» با اشاره به فعالیت برخی موسسات در زمینه انتخاب رشته داوطلبان، اقدام آنان را مانند فروش آرزو به داوطلبان دانست.
وی گفت: سازمان سنجش آموزش کشور به منظور تسهیل در انتخاب رشته داوطلبان ۲ موضوع را در دستور کار قرار داده است؛ نخستین اقدام در این زمینه انتشار ویژهنامه الکترونیک انتخاب رشته در سایت سازمان سنجش و دومین اقدام ایجاد بستر لازم برای انتخاب رشته مجازی در سایت سازمان سنجش است.
خدایی در ادامه خاطرنشان کرد: داوطلبان میتوانند با مراجعه به سایت سازمان سنجش با توجه به وضعیت نمرات و رتبهای که به دست آوردهاند، مقایسه لازم را انجام داده و ببینند در کدام رشتهها میتوانند قبول شده یا در کدام دانشگاه میتوانند پذیرش شوند.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور ادامه داد: داوطلبان باید به این نکته توجه داشته باشند که برای انتخاب رشته به ۲ دسته اطلاعات نیاز دارند؛ اولی مربوط به نمره و رتبه است و دوم مربوط به رشتههایی است که میتوانند در آنها نامنویسی کرده و برنامهریزی داشته باشند. ما به داوطلبان توصیه میکنیم با توجه به این ۲ فاکتور، نسبت به انتخاب رشته اقدام کرده و در این زمینه واقعبینانه عمل کنند.
خدایی با اشاره به اینکه متاسفانه برخی مؤسسات و افرادی که در زمینه انتخاب رشته فعالیت میکنند صرفا امید واهی به داوطلبان میدهند، گفت: افراد و مؤسسات از داوطلبان پول میگیرند و این وعده را میدهند که داوطلب با هر رتبه و امتیازی در رشته و دانشگاه مورد نظرش پذیرفته میشود. این روش به هیچ وجه قابل قبول نیست و داوطلبان میتوانند با استفاده از سیستم مجازی انتخاب رشته به دور از فضای احساسی نسبت به انتخاب رشته اقدام و نتیجه مناسبتری را به دست آورند.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور تاکید کرد: توصیه ما به داوطلبان این است که حتما از سیستم انتخاب رشته مجازی که هزینه پایین 14 هزار تومانی دارد استفاده کرده و با توجه به وضعیت خود انتخاب رشته کنند. با توجه به کارایی این سامانه، داوطلبان میتوانند از ظرفیتها مطلع شده و نتیجه مطلوب را به دست آورند.
وی خاطرنشان کرد: حقیقتا یکسری از مسائل را در رسانهها میبینیم که جای تعجب دارد؛ برخی آرزو میفروشند. ما وقتی در مجموع در کشور تنها 10 هزار ظرفیت پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی داریم، چگونه برخی مؤسسات به داوطلبی با رتبه کشوری بالاتر از 10 و 11 هزار وعده قبولی پزشکی میدهند، در حالی که اصولا وی برای پذیرش در این رشتهها شانس قبولی ندارد. متاسفانه افراد و موسسات به نحوی داوطلب را توجیه میکنند که وی با چنین رتبهای میتواند در رشته پزشکی قبول شده و راهی دانشگاه شود.
وی ادامه داد: سازمان سنجش تمام اطلاعات مورد نیاز داوطلبان را در اختیارشان گذاشته است، لذا ضروری است داوطلبان با استفاده از این اطلاعات بهترین بهره را ببرند.
خدایی در پاسخ به این سوال که آیا با راهاندازی سامانه انتخاب رشته مجازی در آینده شاهد کمرنگ شدن ضریب نفوذ مافیای کنکور در این حوزه خواهیم بود یا خیر، گفت: پیشبینی ما همین است ولی متاسفانه داوطلبی که نمره امتحانش را خراب کرده عموما به این افراد و مؤسسات اطمینان میکند و همین موضوع باعث میشود یک مقدار کار سخت شود. پیشبینی ما این است که با این روش کاسبیها کمتر شود ولی واقعیت این است در بحث انتخاب رشته داوطلبان نمیتوان این موضوع را به صفر رساند.
دکتر خدایی در پایان خاطرنشان کرد: بر اساس قانون، داوطلبان از 14 تا 18 مرداد میتوانند نسبت به انتخاب رشته اقدام کنند. سازمان مباحث تمدیدی را نیز در نظر دارد و در صورتی که آمارها ضرورت تمدید این زمان را نشان دهد، در این زمینه تصمیمگیری خواهیم کرد اما تا این لحظه برنامه نهایی جهت انتخاب رشته داوطلبان تا 18 مردادماه است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|