|
دیدارهای وزیر خارجه عراق در تهران
وزیر خارجه عراق دیروز با دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان دیدار و گفتوگو کرد. فواد حسین در سفرش به تهران، روز گذشته با شمخانی دیدار و گفتوگو کرد. وزیر خارجه عراق که صبح سهشنبه وارد تهران شد بعدازظهر با محمدجواد ظریف، وزیر خارجه نیز دیدار و گفتوگو کرد. بغداد در تلاش برای برگزاری نشستی منطقهای با حضور تعدادی از سران کشورهای منطقه است. برخی گمانهزنیها حاکی از این است که وزیر خارجه عراق در سفر خود احتمالا از مقامات کشورمان برای شرکت در این نشست دعوت کند.
ارسال به دوستان
اخبار
سردار فدوی: سپاه از هر زمان دیگری مقتدرتر است
جانشین فرماندهکل سپاه پاسداران با بیان اینکه سپاه از هر زمان دیگری مقتدرتر است، گفت: قدرت کشور قابل قیاس با گذشته نیست. به گزارش تسنیم، دریادار پاسدار علی فدوی در آیین معارفه فرمانده و جانشین سپاه حضرت عباس(ع) استان اردبیل، با بیان اینکه سپاه از هر زمان دیگری مقتدرتر است، تصریح کرد: اگر چه کشورمان در بسیاری از زمینههای نظامی و دفاعی قابل مقایسه با آمریکا نیست اما با توجه به نتایج میتوان گفت ارتش ما یک ارتش بینالمللی است و قدرت کشور قابل قیاس با گذشته نیست. سردار فدوی با بیان اینکه فرمانده سپاه یعنی فرمانده خدمتگزار و جابهجایی از جایگاهی به معنای بازتاب است نه بازنشستگی، ادامه داد: وظیفه همه مسؤولان، خدمت به مردم و جلب رضایت خداست و بدانیم هر آمدنی رفتنی هم دارد و هیچکس در این پست و جایگاه ابقا نشده است.
وی خدمتگزاری به مردم را عبادت دانست و تصریح کرد: فرماندهان سپاه همواره در صف اول همدلی قرار دارند و همه فرماندهان سپاه برای رفع مشکلات مردم «همدل و همراه» شدهاند، چرا که معتقدیم هر قدر بین مسؤولان همدلی و همراهی باشد مشکلات مردم بهتر حل میشود. جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تصریح کرد: دشمنان نظام و کشور در طول 43 سال گذشته، با تمام توان علیه ایران اسلامی توطئه کردهاند اما هرگز نتوانستهاند حتی یک پیروزی برای خود ثبت کنند و این وعده خداوند است که در جنگ حق علیه باطل، همواره حق پیروز میدان است.
ژاپن: آماده همکاری با دولت جدید ایران هستیم
وزارت خارجه ژاپن اعلام کرد «توشیمیتسو موتگی» وزیر خارجه این کشور قرار است از ۱۵ آگوست (۲۴ مرداد) طی یک سفر دورهای از قاهره، تهران، تلآویو، امان، دوحه و آنکارا دیدن کند. به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری کیودو، این وزارتخانه همچنین اعلام کرد وزیر خارجه ژاپن در این سفر درباره همکاریها برای مقابله با همهگیری ویروس کرونا و ثبات منطقه رایزنی خواهد کرد. وزیر خارجه ژاپن روز سهشنبه در یک کنفرانس خبری در توکیو درباره این سفر توضیحاتی ارائه داد و درباره تشکیل دولت جدید در ایران به ریاستجمهوری سیدابراهیم رئیسی هم اظهارنظر کرد. توشیمیتسو موتگی در این کنفرانس خبری گفت: «در طول این سفر من بر تعهدمان نسبت به خاورمیانه تاکید مجدد خواهم کرد، منطقهای که (ژاپن) به صلح و رفاه در آن طی سالیان گذشته کمک کرده است».
ناوشکن بومی دنا آماده اعزام به مأموریت دریانوردی
امیر دریادار حسین خانزادی گفت: ناوشکن تمام ایرانی دنا جهت اعزام به ماموریت دریانوردی به سازمان رزم ناوگان سطحی منطقه سوم نیروی دریایی ارتش ملحق خواهد شد. به گزارش روابط عمومی نیروی دریایی ارتش، امیر دریادار حسین خانزادی ضمن بازدید از ناوتیپ سطحی منطقه سوم دریایی نداجا، با اشاره به اهمیت توسعه تمدن دریایی در سایه امنیت پایدار، ساخت شناورهای کاملا بومی را نشان خودکفایی متخصصان ایرانی دانست و افزود: حضور ناوگروههای نیروی دریایی راهبردی ارتش در آبهای بینالمللی، ضمن به اهتزاز درآوردن پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران و تامین امنیت خطوط دریایی در راستای حفظ منافع ایران، جلوهای از اقتدار و افتخار کشور را به نمایش میگذارد.
دریادار خانزادی با اشاره به لزوم تقویت حضور فرامنطقهای جمهوری اسلامی ایران در آبهای بینالمللی، گفت: ناوشکن تمام ایرانی دنا که حماسهای از هوش و استعداد مهندسان و فناوران ایرانی است به منظور ارتقای ظرفیت دریانوردی ناوگان نیروی دریایی ارتش بزودی به منطقه سوم دریایی نداجا مستقر در کنارک ملحق خواهد شد. فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: توانمندی این نیرو در همه زمینهها به صورت مداوم در حال افزایش است تا زمینه برای نسل آینده دریانوردان ایرانی به گونهای فراهم شود که بتوانند ماموریتهای محوله را با سهولت بیشتری انجام داده و گام مهمی در جهت توسعه تمدن دریایی با شعار صلح و دوستی بردارند.
سفر رئیس سیا به سرزمینهای اشغالی برای رایزنی درباره ایران
رسانه آمریکایی به نقل از مقامات رژیم صهیونیستی گزارش داد رئیس سیا برای گفتوگو با مقامات این رژیم درباره موضوعاتی با محوریت ایران عازم سرزمینهای اشغالی شد. به گزارش تسنیم، پایگاه خبری اکسیوس در گزارشی به نقل از مقامات رژیم صهیونیستی گزارش داد ویلیام برنز، رئیس آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) دیروز وارد سرزمینهای اشغالی شد تا با مقامات اسرائیلی گفتوگو کند. پایگاه خبری اکسیوس بدون اشاره به نام مقاماتی که از سفر ویلیام برنز به سرزمینهای اشغالی خبر دادهاند، به نقل از آنها اعلام کرده است «برنامه هستهای و فعالیتهای منطقهای ایران» موضوع محوری گفتوگوهای رئیس سیا و مقامات اسرائیلی خواهد بود. این مقامات صهیونیست به پایگاه خبری اکسیوس گفتهاند ویلیام برنز در سفرش به سرزمینهای اشغالی با «داوید بارنیاع» رئیس سازمان جاسوسی اسرائیل (موساد) دیدار خواهد کرد و انتظار میرود وی با دیگر مقامات بلندپایه رژیم صهیونیستی از جمله نفتالی بنت نخستوزیر، مقامات ارشد وزارت جنگ و مقامات اطلاعاتی رژیم صهیونیستی نیز دیدار کند.
ارسال به دوستان
مقاومت دست برنده
حضور معنادار نمایندگان جریان مقاومت در مراسم تحلیف ریاستجمهوری قدرت نمایی حزبالله در برابر اسرائیل و شکست پروژه آمریکا، انگلیس و رژیمصهیونیستی در تشدید فشار بر ایران در ماجرای کشتی اسرائیلی نشان از ظرفیتسازی جدید در منطقه دارد
گروه سیاسی: تثبیت و ارتقای جایگاه گروههای مقاومت اسلامی در عراق، لبنان و فلسطین طی چند ماه اخیر و تغییر ادبیات رهبران این گروهها در مواجهه با دشمنان، نشان ظرفیت بالقوه این گروهها برای جمهوری اسلامی ایران در اعمال دیپلماسی منطقهای و بینالمللی و خنثیسازی تهدیدات خارجی است. بسیاری از رسانهها حضور رهبران مقاومت در صف نخست مراسم تحلیف ریاستجمهوری ایران و نشستهای این رهبران با مقامات عالی کشور را نمادی از عزم دولت جدید در استفاده حداکثری از این ظرفیت دانستند. به گزارش «وطنامروز»، یکی از نکاتی که در مراسم تحلیف ریاستجمهوری در هفته گذشته به چشم آمد، حضور رهبران مقاومت در صف اول میهمانان این مراسم بود. این اتفاق که مورد توجه رسانههای مختلف نیز قرار گرفت، در حالی رخ داد که بسیاری از مسؤولان ارشد خارجی از جمله نماینده اتحادیه اروپایی در صفهای بعدی حضور داشتند! از جمله این میهمانان میتوان به «شیخ نعیم قاسم» قائممقام دبیرکل حزبالله لبنان، «فالح فیاض» رئیس سازمان حشدالشعبی عراق، «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس، «زیاد نخاله» دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین و«محمد عبدالسلام» فرستاده ویژه دولت نجات ملی یمن اشاره کرد. پس از مراسم تحلیف هم رئیسجمهور، رئیس مجلس و فرمانده کل سپاه پاسداران به طور جداگانه با رهبران گروههای مقاومت دیدار کردند.
رئیسجمهور در دیدار قائممقام دبیرکل حزبالله لبنان، رئیس سازمان حشدالشعبی عراق، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس و دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین بر ادامه حمایت از مقاومت تاکید کرد. حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در دیدار «شیخ نعیم قاسم» گفت: حزبالله لبنان توانسته بازدارندگی موثری در برابر دشمن صهیونیستی، گروههای تکفیری و به طور کلی فتنههای آشکار و پنهان به نمایش بگذارد. وی همچنین در گفتوگو با «فالح فیاض» گفت: حشدالشعبی پشتوانه عظیمی برای توسعه و پیشرفت عراق و دفاع از مردم در برابر توطئهها و نقشههای بیگانگان است. رئیسجمهور در دیدار «اسماعیل هنیه» هم با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران همواره حامی مجاهدان فلسطینی خواهد بود، تاکید کرد: هرگز تردیدی در این سیاست نداشته و نخواهیم داشت. فلسطین از نظر ما مساله اول جهان اسلام بوده و خواهد بود. همچنین رئیسی در دیدار «زیاد نخاله»، «جهاد اسلامی» را مجموعهای تاثیرگذار برای دفاع از حقوق مردم فلسطین دانست و گفت: امروز ابتکار عمل برای تعیین سرنوشت فلسطین در دستان مجاهدان و گروههای مقاومت است و این ابتکار عمل تا پیروزی نهایی ادامه خواهد یافت.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی اسلامی و فالح فیاض پیرامون تحولات اخیر عراق و منطقه گفتوگو کردند و نقش مثبت نیروهای مردمی حشدالشعبی در تأمین امنیت عراق را یادآور شدند. همچنین قالیباف در دیدار هنیه خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران بر تعهد خود تا آزادی سرزمینهای اشغالی استوار است و موضوعاتی همچون عادیسازی و شناسایی صهیونیستها تاثیری بر عزم ما نخواهد داشت. وی در دیدار شیخ نعیم قاسم نیز با اشاره به رشادتهای نیروهای حزبالله در برابر رژیم اشغالگر قدس گفت: به فضل الهی بعد از پیروزی در جنگ 33 روزه، نیروهای حزبالله در اوج قدرت قرار دارند و دشمن صهیونیستی از رویارویی با این مجاهدان واهمه دارد. همچنین رئیس مجلس شورای اسلامی در گفتوگوی خود با زیاد نخاله گفت: مجلس شورای اسلامی از هر گونه رویکردی که منجر به وحدت و همبستگی میان گروهها و جریانات فلسطینی شود حمایت میکند.
سرلشکر سلامی فرمانده کل سپاه نیز در دیدار رهبران مقاومت فلسطین، بر اینکه صهیونیستهای سرکش را فقط قدرت میتواند آرام کند و قوی شدن فلسطین راهبرد و راهی است که هرگز نباید متوقف شود، تاکید کرد. سردار سلامی در دیدار فالح فیاض حضور توأمان رئیسجمهور عراق و فرمانده حشدالشعبی در مراسم تحلیف رئیسجمهور ایران را حاوی پیامهای مهم توصیف و از نقش راهبردی حشدالشعبی در پیروزی ملت عراق بر داعش و تأمین امنیت و ثبات این کشور تجلیل کرد. وی در دیدار شیخ نعیم قاسم نیز تاکید کرد: صهیونیستها از این واقعیت درک دقیقی دارند که اگر موتور حزبالله روشن شود، آنها باید قطعا از سرزمینهای اشغالی فرار کنند، زیرا شخصیت جدید حزبالله در بعد نظامی که قدرت جنگ روی زمین است، اگر به حرکت درآید، دومینوی فرار اتفاق خواهد افتاد.
همزمانی این اتفاق با تلاشهای صهیونیستها برای محکوم کردن جمهوری اسلامی ایران در موضوع حمله به کشتی مرسر استریت و همچنین حمله راکتی حزبالله به سرزمینهای اشغالی در پاسخ به حملات صهیونیستها را نمیتوان بیارتباط دانست. به موازات این فعل و انفعالات، تلاش برخی کشورهای غربی و رژیم صهیونیستی برای پروژه تشدید فشارهای سیاسی و دیپلماتیک علیه ایران از طریق کشاندن این پرونده به شورای امنیت سازمان ملل با شکست مواجه شد و طرف انگلیسی که سردمدار اقدامات تحریکآمیز در این مناقشه بود، طی پیامی به جمهوری اسلامی گفت قصد تشدید تنشها را ندارد. بنابراین طراحی ضدایرانی این کشورها به جایی نرسید و مثلث واشنگتن- لندن- تلآویو گامبهگام در حال عقبنشینی از تهدیدات و لفاظیهای ضدایرانی خود هستند. از طرف دیگر در پاسخ به حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان که از جنگ 33 روزه بدین سو بیسابقه بود، حزبالله لبنان مناطقی از جولان اشغالی و مزارع شبعا را موشکباران کرد. دبیرکل حزبالله لبنان در سخنرانی به مناسبت سالگرد جنگ 33 روزه و پس از تحولات اخیر تاکید کرد معادله جدیدی در دستور کار مقاومت لبنان علیه رژیم صهیونیستی وجود ندارد و آنچه رقم خورده، تثبیت معادله قبلی مبنی بر پاسخ متقابل است. این ادبیات و ادبیات اخیر مسؤولان مقاومت فلسطینی پس از جنگ سیفالقدس، در کنار مواضع حشدالشعبی عراق در مقابله با نظامیان آمریکایی در عراق نشان تهاجمیتر شدن ادبیات رهبران مقاومت اسلامی و تزریق اعتماد به نفسی جدید در آنان طی ماههای اخیر است.
ارتقای نقشآفرینی مقاومت در مناسبات منطقهای
اظهارنظر اخیر نصرالله پیرامون همتراز بودن واکنش مقاومت به تجاوز رژیم صهیونیستی در نوع، شدت و موقعیت جغرافیایی نشان داد حزبالله لبنان پس از آنکه در تحولات داخلی این کشور اثبات کرد نقشی ثباتساز دارد و با پیگیری فرآیند تشکیل دولت، منافع ملی لبنان را اولویت خود میداند، حالا در عرصه بینالمللی نیز در مقام یک بازیگر اثرگذار و قاعدهمند نشان میدهد قواعد حقوق بینالملل و حقوق بشردوستانه را در نبرد مدنظر قرار داده و این جنبش به مثابه یک نیروی نظامی رسمی، مسؤولیت اقدامات خود را در چارچوب حقوق بینالملل تعریف میکند؛ بلوغی که فراتر از رفتار و عملکرد یک جنبش سیاسی- نظامی صرف است. سخنان نصرالله بیش از اینکه در قامت رهبر یک گروه سیاسی- نظامی بیان شود، در جایگاه یک رئیس دولت مطرح شد. مسائلی همچون موازنه تهدید تنها در ادبیات مسؤولان ارشد حکومتی بیان میشود که نشان میدهد جایگاه حزبالله ارتقا یافته است.
این مورد را میتوان به گروههای دیگر مقاومت نیز تعمیم داد. برای نمونه، رهبران مقاومت فلسطین زمانی که توانستند در نبرد 12 روزه با رژیم صهیونیستی به پیروزی برسند، جایگاه خود را بیش از پیش از سطح یک گروه نظامی- سیاسی ارتقا دادند و اکنون آنان نیز ادبیاتی در سطح مقامات ارشد حکومتی به کار میبرند. همچنین حضور گسترده حشدالشعبی در مناسبات سیاسی عراق نویددهنده افزایش نقش این گروه مقاومت است. حشدالشعبی اکنون این توان را دارد که مستقل از دولت رسمی عراق برای نظامیان آمریکایی اشغالگر محدودیت تعیین کند و در جهت خروج این نظامیان از عراق گام بردارد. همچنین حشدالشعبی حضور فعالی در تحولات سیاسی عراق ایفا میکند که از جمله آن میتوان به نقشآفرینی این گروه در انتخابات پارلمانی آتی عراق اشاره کرد. با گذاشتن این موارد در کنار حضور رهبران ارشد گروههای مقاومت در مراسم تحلیف ریاستجمهوری ایران و قرارگیری جایگاه آنان جلوتر از مقامات ارشد برخی دولتها و نمایندگان بینالمللی، به نظر میرسد سیاست خارجی جمهوری اسلامی در دولت سیزدهم حمایت بیش از پیش از گروههای مقاومت و ارتقای جایگاه آنان تا سطح دولتهای رسمی برای ایفای نقش در منطقه باشد.
برگ برنده در برابر غرب
واقعه حمله به کشتی مرسر استریت و تلاش رژیم صهیونیستی، انگلستان و آمریکا برای محکوم و محدود کردن ایران به این بهانه با مقاومت جمهوری اسلامی در برابر این توطئه با شکست روبهرو شد. از طرف دیگر مقاومت موشکی حزبالله لبنان در برابر رژیم صهیونیستی نشان داد این گروه بخوبی توانایی ایجاد موازنه با صهیونیستها را داراست تا از زیادهخواهی این رژیم جلوگیری کند.
مقاومت حزبالله لبنان، حماس و جهاد اسلامی در برابر رژیم صهیونیستی و حشدالشعبی عراق در برابر آمریکا میتواند به عنوان برگ برندهای در دستان جمهوری اسلامی ایران در جهت پاسخ به توطئههای غربیها و متحدان منطقهای آنان به کار گرفته شود. تجربه ۸ سال گذشته که بیشترین ضربات سیاسی- امنیتی از جانب دشمنان به کشور وارد شد و همچنین تجربیات مثبت روزهای اخیر در مدیریت بحرانهای منطقهای و جهانی به ما نشان میدهد اگر دولت سیزدهم به ریاست حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی با موضع اقتدار و حمایت از مقاومت در مسائل منطقهای و جهانی ایفای نقش کند، خواهد توانست تهدیداتی را که از سمت برخی کشورهای غربی و رژیم صهیونیستی وجود دارد، خنثی کند و جایگاه جمهوری اسلامی را در مناسبات بینالمللی ارتقا بخشد.
ارسال به دوستان
رئیس قوه قضائیه:
دیوان عالی جای مصلحتاندیشی نیست
گروه سیاسی: رئیس قوه قضائیه گفت: دیوان عالی کشور جای مصلحتاندیشی نیست و باید بر اساس مر قانون و استنباط قضات صاحبنظر دیوان، رأی وحدت رویه صادر شود.
حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای در نشست هیات عمومی دیوان عالی کشور از این دیوان به عنوان بالاترین مرجع قضایی یاد کرد و وظایف مهم این مجموعه را نظارت بر احکام دادگاهها و صدور رأی وحدت رویه درباره موضوعات قضایی مورد اختلاف عنوان کرد. وی با تاکید بر تقویت نظارت بر احکام دادگاهها در کنار رسیدگی به فرجامخواهیها و اعاده دادرسیها و اعمال ماده ۴۷۷، به مسؤولان و قضات دیوان توصیه کرد برای جلوگیری از نقض مکرر آرای قضایی صادره، آرایی را که به دلیل اشکالات ماهوی و شکلی از سوی دیوان نقض میشود مورد آسیبشناسی قرار دهند.
رئیس دستگاه قضا تاکید کرد: دیوان عالی هر چند وقت یک بار اشکالاتی را که در آرای قضایی مشاهده میکند -که به صورت مکرر اتفاق میافتد- به ستاد قوه قضائیه اعلام کند تا هم در دستور کار آموزشی قرار گیرد و هم در صورت لزوم با صدور بخشنامه و دستورالعمل از تکرار آن جلوگیری شود. محسنیاژهای درباره وظیفه دیگر دیوان عالی کشور برای صدور رای وحدت رویه درباره مسائلی که مورد برداشت و تفاسیر مختلف قرار میگیرند، به قضات دیوان عالی توصیه کرد از مصلحتاندیشی در اظهارنظر درباره این موضوعات اجتناب کنند. رئیس قوه قضائیه گفت: دیوان عالی کشور جای مصلحتاندیشی نیست و باید بر اساس مر قانون و استنباط قضات صاحبنظر دیوان، رای وحدت رویه صادر شود. حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای همچنین با اشاره به شفاف نبودن برخی قوانین که موجب برداشتها و تفاسیر مختلف میشود، از قضات دیوان عالی کشور خواست هر جا به قانونی برخورد کردند که به دلیل فقدان صراحت موجب اختلاف میشود، نظر کارشناسی خود را برای اصلاح قانون توسط مجلس اعلام کنند. رئیس دستگاه قضا تاکید کرد: قوانینی که وضع میشوند باید صراحت و شفافیت داشته باشند اما گاهی برخی قوانین دارای این شفافیت نیستند که باید مورد آسیبشناسی قرار گیرند. محسنیاژهای همچنین با تقدیر از تشکیل شورای علمی در دیوان عالی کشور برای بررسی کیفی احکام دیوان و آرای وحدت رویه، در عین حال متذکر شد این شورا نمیتواند رای وحدت رویه را تصویب کند، بلکه این کار از وظایف هیات عمومی دیوان است. رئیس قوه قضائیه خاطرنشان کرد: آنچه از سوی دیوان عالی به عنوان حکم یا رای وحدت رویه صادر میشود باید واجد استدلالهای قوی، شفاف و دقیق باشد تا خود این آرا موجب برداشتها و تفاسیر مختلف نشود. محسنیاژهای با تقدیر از زحمات و تلاشهای مدیران و کارکنان دیوان عالی کشور برای کاهش پروندهها و تلاشهای صورتگرفته در جهت بهروزرسانی آرای وحدت رویه، بر لزوم دقت در صدور نظرات و انشای آنها تاکید کرد تا نظرات دیوان از لحاظ محتوایی و شکلی کمترین نقد را داشته باشند.
در این نشست قضات دیوان عالی کشور در حضور حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای به بحث و بررسی نحوه ترتیب اثر دادن به توبه محکومان مجازاتهای تعزیری پس از قطعی شدن آرای صادره پرداختند که دادستان کل کشور و رئیس قوه قضائیه نیز نظرات خود را در این باره ارائه کردند. همچنین تعدادی از قضات دیوان عالی کشور با تقدیر از رهبر حکیم انقلاب به واسطه انتصاب رئیس دستگاه قضا از میان چهرههای درون قوه قضائیه، این انتصاب را موجب تسریع در روند تحول نظام قضایی در دوره تحول و تعالی دانستند.
ارسال به دوستان
پیکر مطهر شهید حجتالاسلام مالامیری نخستین شهید روحانی مدافع حرم پس از 6 سال کشف و شناسایی شد
رجعت از شام
گروه سیاسی: پیکر مطهر نخستین روحانی شهید مدافع حرم حجتالاسلام محمدمهدی مالامیری بعد از گذشت ۶ سال از شهادتش کشف و شناسایی شد و به میهن بازگشت. پیکر مطهر ایشان امروز به شهر مقدس قم منتقل میشود و در آغوش خانواده قرار میگیرد. به گزارش «وطنامروز»، دوشنبهشب همزمان با روز ملی شهدای مدافع حرم، نخستین شب ماه محرم و روز بزرگداشت شهدای مدافع حرم مصادف با 18 مردادماه 1400، پیکر مطهر نخستین شهید روحانی مدافع حرم پس از 6 سال و 4 ماه کشف و هویتش شناسایی شد و به میهن بازگشت و امروز به شهر مقدس قم منتقل و در آغوش خانواده قرار خواهد گرفت. حیدرلو، مسؤول ایثارگران سپاه امام علی بن ابیطالب(ع) با اعلام این خبر گفت: پیکر پاک این شهید والامقام عصر چهارشنبه 20 مرداد وارد استان قم میشود. پیکر مطهر این شهید مدافع حرم از طریق آزمایش DNA شناسایی شده است. شهید محمدمهدی مالامیری متولد 26 خردادماه سال 1364 در شهر نوشهر (کجور) استان مازندران بود. فضای طلبگی خانه پدری و علاقه محمدمهدی خیلی زود باعث شد وی تصمیم خود را برای ادامه تحصیل در حوزه علمیه قم بگیرد. او سال ۱۳۷۸ وارد حوزه علمیه قم شد و دروس حوزوی را از مدرسه علمیه فاطمی آغاز کرد. وی بهسرعت مراحل علمی را پشت سر گذاشت و در زمره طلاب موفق قرار گرفت و زودتر از همدرسهای خود سطوح درسی را گذراند و در ۲۶ سالگی پس از اتمام تحصیل از اساتید سطح عالی در حوزه شد. شهید مالامیری مسلط به زبانهای عربی و انگلیسی بود و پایاننامه ارشد خود را به زبان عربی نوشت. وی در زمان دفاع از پایاننامه دکترایش به سوریه رفت. این شهید بزرگوار در سالهای آخر عمرش به شهرهای مرزی کشور که داعش از آنجا نیرو جذب میکرد رفت تا تیر دشمنان به سنگ بخورد. حتی به درخواست اهل تسنن که میگفتند جوانان ما را از افکار انحرافی داعش نجات دهید به سیستانوبلوچستان، خاش، ایرانشهر، کرمانشاه، تالش و آستارا میرفت و در آنجا به تبلیغ میپرداخت. پیشگام بودن این طلبه نخبه تنها به درس و حوزه محدود نشد؛ ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ برای مبارزه با جریانات تکفیری به سوریه اعزام شد و در 31 فروردینماه سال 1394 در دفاع از حریم اهلبیت علیهمالسلام در منطقه بصری الحریر شهر درعا واقع در سوریه که همراه با مجاهدان افغانستانی لشکر فاطمیون در حال جهاد بود به شهادت رسید اما پیکرش در منطقه ماند و در زمره شهدای جاویدالاثر قرار گرفت. به گفته حجتالاسلام احمد مالامیری، پدر شهید محمدمهدی مالامیری، وی آرزو داشت: «آنچنان باید با داعش بجنگیم و بکشیم که اگر خود کشته شدیم، نباید چیزی از بدن ما بماند تا زحمت تشییع جنازهمان به دوش دیگران نیفتد». مادر این شهید بزرگوار نیز گفت: «هرگز از خداوند نخواستم پیکر فرزندم برگردد و برگشتنش را جز حکمت خداوند نمیدانم اما مطمئنم در این زمان سبب خیر خواهد بود». از این شهید والامقام ۲ فرزند دختر به نامهای فاطمه و بشری به یادگار مانده است.
در جستوجوی شهادت
خرداد 94 تنها 2 ماه بعد از شهادت شهید مالامیری، خانواده این شهید بزرگوار یکی از میهمانان رهبر حکیم انقلاب در دیدار خانواده شهدای مدافع حرم بودند. پایگاه حفظ و نشر آثار حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای در گزارشی درباره جلسه مذکور نوشته است: نوبت خانواده شهید «حجتالاسلام محمدمهدی مالامیریکجوری» است؛ پدر شهید که از روحانیون است بدون عبا مقابل آقا ایستاده؛ انگار شوق دیدار با آقا موجب شده عبای پدر شهید جا بماند؛ آقا میپرسند: «عبایتان را کجا گذاشتید؟» پدر شهید میگوید: «یادم رفت!» آقا میگویند: «پس شما اینجا بیعبا آمدید و باید یک عبا به شما بدهیم»؛ هدیهای که در پایان دیدار به دست پدر شهید میرسد. پدر شهید درباره فرزندش میگوید: «استاد دروس سطح عالی حوزه بود» و بعد ادامه میدهد: «خوشحال هستیم که خانواده شهید شدیم. تا به حال در مقابل خانواده شهدا و جانبازان احساس شرمندگی میکردیم و تازه این شرمندگی از ما برداشته شد». آقا دعا میکنند: «خداوند شما را در دنیا و آخرت سرافراز کند». گفتوگوی این خانواده شهید با ابراز محبت آقا به ۲ دختر شهید ادامه مییابد؛ یکی از آن ۲ دختر، همان دختر با موهای دمخرگوشی این روایت است که حالا خوابش برده؛ همسر شهید هم به آقا میگوید: «وقتی شعری را که شما خواندید - ما مدعیان صف اول بودیم/ از آخر مجلس شهدا را چیدند- به همراه همسرم دیدیم، خیلی ناراحت شدیم، با صحبتی که آخرین بار با شهید داشتیم، نیت کردیم که اگر فرماندهانش قبول کنند بیشتر از ۴۵ روز در منطقه بماند، بعد از آن را به نیابت از شما در جبهه مقابله با تکفیریها باشد که الحمدلله با شهادت ایشان، این نیت او زیباتر شد». آقا میگویند: «خدا انشاءالله سایه شما خانواده شهدا را از سر این مملکت کم نکند».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|