|
پیشبینی بنلادن درباره بایدن و بحران آمریکا
روزنامه نیویورکپست به انتشار نامهای از سرکرده پیشین القاعده اقدام کرده که سال 2010 منتشر شده که در آن بنلادن دست به یک پیشبینی جالب زده است. بنلادن در این نامه به یکی از فرماندهان نظامی خود نوشته بهتر است باراک اوباما، رئیسجمهور وقت آمریکا ترور شود اما جان جو بایدن، معاون او حفظ شود تا این «اردک لنگ» - کنایه از مقامی که پستی را تحویل میگیرد اما توانایی تصمیمگیری ندارد- آمریکا را به سوی بحران هدایت کرده و زمینه بازگشت طالبان به قدرت را فراهم آورد.
ارسال به دوستان
تنها گزاره قطعی درباره تحولات افغانستان این است که ایالات متحده هر زمان منافعش ایجاب کند بدون هیچ توضیحی متحدان خود را رها میکند
مدل آمریکایی
گروه بینالملل: شاید خوشبینترین فرماندهان طالبان هم گمان نمیکردند این گروه در کمتر از 4 ماه از آغاز «جنگهای بهاره» بتواند در ارگ ریاست جمهوری افغانستان عکس بگیرد. سرعت تحولات میدانی افغانستان بویژه در یک ماه گذشته به حدی افزایش یافت که طالبان در کمتر از یک هفته 18 مرکز ولایت از جمله هرات و مزارشریف را به کنترل خود درآورد. در این بین نیروهای دفاع مردمی درباره این روند دچار شوک و حیرت هستند؛ اینکه چطور یک گروه شبهنظامی، بدون بهرهمندی از تسلیحات زرهی سنگین و با استعداد نیروی کمتر از 80 هزار نفر توانسته بیش از 90 درصد خاک این کشور را تحت کنترل خود درآورد. حال سوالات متعددی درباره اینکه چرا ارتش و نیروهای امنیتی نهتنها از ولایات مرزی و پیرامون کابل که حتی از خود کابل نیز دفاع نکردند یا اینکه پشتپرده انفعال نیروی هوایی افغانستان چیست، وجود دارد. پیش از این حدود 2 ماه قبل، زمانی که ولسوالیها یک به یک تسلیم طالبان میشدند، استدلال مقامات دولتی و امنیتی این بود که ارتش تمرکز امنیتی و دفاعی خود را بر مراکز ولایات قرار داده و توجه ویژهای به ایجاد یک کمربند دفاعی پیرامون ولایات هممرز با کابل دارد اما از هفته قبل و پس از سقوط هرات و بلخ، گزاره توطئه عملا عینی شد و با سقوط کابل این سناریو به سرانجام رسید. طی هفته گذشته تحلیلها و اظهارات متعددی درباره چرایی شکلبندی این تحولات و آینده افغانستان منتشر شده است. از اظهارات بایدن درباره اینکه رئیسجمهور فراری افغانستان قول مقاومت برابر طالبان داده بود تا تشکیل هستههای دفاع مردمی در برخی ولایات نظیر پنجشیر و برخی راهپیماییهای مردمی در کابل و ولایات همجوار که با خشونت و مقابله به مثل طالبان مواجه شد. بر این اساس افغانستان کماکان در وضعیت عدم قطعیت به سر میبرد و احتمال وقوع جنگ داخلی در این کشور زیاد است. با این حال آنچه در رسانهها و همینطور اظهارات کارشناسان و چهرههای مشهور افغان و همینطور مواضع مقامات کشورهای دیگر به عنوان واقعیتی غیرقابل انکار مورد توجه قرار گرفته، این است که ایالات متحده آمریکا اولویتی جز منافع خود ندارد. به عبارت دیگر در هر لحظه که منافع این کشور ایجاب کند، دولت آمریکا بدون هیچ توضیح و توجیهی متحدان و همپیمانان خود را رها خواهد کرد.
* شکلگیری حکومت جدید در هفتههای آتی
به گزارش «وطنامروز»، خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام طالبان گزارش داد قرار است در چند هفته آینده چارچوب حکومت جدید از سوی آنان اعلام شود. «وحیدالله هاشمی» از رهبران ارشد طالبان گفت: کارشناسان حقوقی، مذهبی و سیاست خارجی طالبان قصد دارند چارچوب حکومت جدید را در چند هفته آینده ارائه دهند. به گفته وی، شیوه حکومت بر افغانستان بر اساس قوانین اسلامی و شرعی خواهد بود. وی تصریح کرد هیچ سیستم حکومتی دموکراتیک در افغانستان وجود نخواهد داشت. رهبری طالبان در افغانستان و قطر برای تشکیل دولت تلاش میکند. به گفته هاشمی، احتمالا فرماندهی دولت افغانستان در دست هبتالله آخوندزاده، رهبر جنبش باقی خواهد ماند. بر اساس گزارش رویترز، آنچه هاشمی درباره ساختار سیاسی عنوان کرده شبیه حکومت سابق طالبان در افغانستان است. وی گفت: اکنون زمان تأمین نیازهای مردم و بهبود زندگی آنها فرا رسیده است. این در حالی است که طالبان گفته بود به دنبال تشکیل حکومت فراگیر در این کشور خواهد بود.
* طالبان: هرگز انتظار این موقعیت را نداشتیم
همزمان با این اخبار یک رسانه افغانستانی از ورود معاون سیاسی طالبان به کابل خبر داد. به گزارش کابل نیوز، «ملا عبدالغنی برادر» به همراه هیاتی بلندپایه از طالبان از قندهار به کابل سفر کرد. بر اساس اطلاعات منتشر شده هدف از این سفر یافتن راهحلی برای بحران سیاسی جاری است. «احمدالله وثیق» از سخنگویان طالبان در کابل نیز گفته است ملا عبدالغنی برادر ۳ روز پس از وارد شدن نیروهای طالبان به کابل وارد قندهار در جنوب این کشور شده بود. معاون سیاسی گروه طالبان پس از تصرف کابل و ارگ ریاستجمهوری افغانستان گفته بود این گروه به دنبال حل مشکلات مردم این کشور و برآوردن انتظارات آنهاست. وی گفت: اکنون زمان تأمین نیازهای مردم و بهبود زندگی آنها فرا رسیده است. ملا برادر افزود: ما پیروزی بزرگ را به تمام ملت افغانستان بویژه مردم کابل و مجاهدان تبریک میگوییم. راهی که طی کردهایم غیرمنتظره بود، زیرا به موقعیتی رسیده بودیم که هرگز انتظارش را نداشتیم اما به یاری خداوند، که او به ما عطا کرد، پیروزی به دست آمد و چنین چیزی در تاریخ جهان وجود ندارد، بنابراین ما باید خدا را شکر کنیم. ما نباید غرور داشته باشیم.
* اظهارات متناقض بایدن درباره طالبان
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا با اعلام اینکه عملیات تخلیه شهروندان آمریکایی و متحدان افغانستانی «عملیاتی خطرناک» است، گفت نمیتواند درباره اینکه نتیجه نهایی آن چه خواهد بود، قولی بدهد. این در حالی است که او پیش از این در سخنانی گفته بود دولتش با طالبان در تماس است و آنها به وی قول دادهاند به آمریکاییها اجازه دهند برای خروج از افغانستان به فرودگاه کابل بروند. رئیسجمهور آمریکا همچنین گفته دولت او نمیداند چند آمریکایی هنوز در افغانستان حضور دارند. بایدن مدعی شد آمریکا تاکنون ۱۳۰۰۰ نفر را از افغانستان خارج کرده است. رئیسجمهور آمریکا در پاسخ به انتقاداتی درباره اینکه آمریکا نباید اکنون از افغانستان خارج میشد، گفت هر تصمیمی غیر از خروج مستلزم افزایش حضور نظامیان آمریکا در افغانستان بود. او همچنین تصریح کرد متحدان آمریکا در ائتلاف ناتو از طرح واشنگتن برای خروج از افغانستان اطلاع داشتند. وی همچنین ادعا کرد متحدان آمریکا انتقادی از طرح آمریکا برای خروج نداشتهاند. رئیسجمهور آمریکا چهارشنبه گذشته هم در یک مصاحبه ضمن بیان اینکه تصور نمیکند طالبان تغییر کرده باشد، از تصمیم خود برای خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان به رغم آشفتگی ایجاد شده و موج انتقادات دفاع کرد. بایدن در مصاحبه با شبکه «ایبیسی نیوز» در پاسخ به این سوال که آیا فکر میکند طالبان تغییر کرده، گفت: نه! فکر نمیکنم. بگذارید اینطور بگویم؛ فکر میکنم آنها دچار نوعی بحران موجودیتی در این باره میشوند که آیا میخواهند از سوی جامعه بینالمللی به عنوان دولت قانونی شناخته شوند یا خیر. مطمئن نیستم بخواهند. با این حال او در بخش دیگری از مصاحبه گفت طالبانی که برای حاکمیت بر افغانستان قبل از بیستمین سالگرد حادثه ۱۱ سپتامبر بازگشتهاند، همانهایی نیستند که آمریکا و متحدانش سال ۲۰۰۱ برای سرنگونی آنها مبارزه کردند. وی در ادامه به رغم انتقادها از چگونگی خروج آمریکا از افغانستان و وضعیت آشفته این کشور به دلیل نحوه خروج آمریکا، بار دیگر تأکید کرد خروج نظامیان آمریکایی را کار درستی میداند و گفت حتی اگر دولت ترامپ در فوریه ۲۰۲۰ در دوحه به توافق صلح با طالبان نرسیده بود، خودش نیروهای آمریکایی را خارج میکرد. رئیسجمهور آمریکا در این باره گفت: من سعی میکردم بفهمم چگونه میتوان نیروهای خود را بیرون کشید؛ زمان مناسب برای خروج از افغانستان وجود ندارد.
* اعتقادی به ملتسازی ندارم
وی سپس باز هم ادعاهای گذشته را درباره به نتیجه رسیدن ماموریت آمریکا در افغانستان تکرار کرد و گفت ایالات متحده توانست اسامه بن لادن را بیابد و القاعده را در افغانستان از بین ببرد. بایدن افزود: اشتباه آمریکا این بود که اجازه داد ماموریت در افغانستان بتدریج به سمت این مفهوم برود که به جای داشتن توانایی ضدتروریسم برای داشتن نیروهای کوچک در آنجا یا در منطقه تا بتوانیم با القاعده در صورت بازسازی مقابله کنیم، تصمیم گرفتیم در زمینه ملتسازی فعالیت کنیم. این هیچ وقت برای من معنایی نداشت.
* برآوردمان درباره سقوط کابل غلط بود
بایدن در واکنش به اظهارنظر درباره شکست عظیم اطلاعاتی آمریکا در پیشبینی اینکه دولت افغانستان به این سرعت سقوط میکند، مدعی شد گزارشهای اطلاعاتی که خوانده بود پیشبینی میکرد احتمال قویتر این است که سقوط زمانی تا پیش از پایان سال (میلادی) باشد. وی سپس در توجیه اظهارات پیشین خود که احتمال تسلط طالبان بر کابل را رد کرده بود، بار دیگر همه تقصیر را متوجه نیروهای امنیتی افغانستان که به ادعای او بخوبی آموزش دیده و تجهیز شده بودند و تسلیم شدن آنها و همچنین فرار «اشرف غنی» رئیسجمهور افغانستان دانست.
اظهارات بایدن در حالی است که والاستریت ژورنال با انتشار سندی محرمانه اعلام کرد مقامهای سفارت آمریکا در کابل به وزیر خارجه کشورشان اطلاع داده بودند کابل ممکن است اندکی پس از خروج نظامیان آمریکا سقوط کند. بر اساس این سند بیش از ۲۰ مقام سفارت آمریکا در کابل ماه گذشته میلادی با ارسال یک یادداشت محرمانه به «آنتونی بلینکن»، به وزیر خارجه آمریکا هشدار داده بودند کابل ممکن است اندکی بعد از خروج نظامیان آمریکا سقوط کند. روزنامه والاستریت ژورنال این خبر را بامداد جمعه به نقل از یک مقام آمریکایی و فرد دیگری که از این مکاتبه مطلع بود منتشر کرد. روزنامه والاستریت ژورنال نوشته این نامه محرمانه جدیدترین شاهدی است که نشان میدهد به دولت بایدن درباره پیشرویهای سریع طالبان اطلاعرسانی شده است.
***
موضع سران کشورها و مقامات بینالمللی درباره تحولات افغانستان
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه: دنیا باید از فروپاشی افغانستان جلوگیری کند. مخالف تحمیل «ارزشهای بیرونی» به کشور افغانستان هستیم.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان: قضاوت نادرستی درباره مقاومت ارتش افغانستان در برابر شبهنظامیان طالبان شده بود. ما انتظار داشتیم پایداری و مقاومت آنها بیشتر باشد.
بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس: اگر برای یافتن راهکاری با هدف حلوفصل اوضاع افغانستان نیاز به همکاری با طالبان باشد، این اتفاق خواهد افتاد (جانسون روز یکشنبه پس از تصرف کابل توسط نیروهای طالبان گفته بود طالبان نباید به عنوان دولت افغانستان به رسمیت شناخته شود).
فرانک والتر اشتاین مایر، رئیسجمهور آلمان: تصاویر منتشر شده از مردم افغانستان که در حال تلاش برای فرار از کابل هستند، مایه شرم کشورهای غربی است.
سهیل شاهین، سخنگوی طالبان: انتظار ما این است برادران ترک ما بلافاصله پس از ایجاد توازن داخلی به طور کامل در این مسائل نقش فعال داشته باشند.
هوآچونینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین: شکست پروژه دموکراسی آمریکایی در افغانستان نشان داد دموکراسی تحمیلی از خارج نمیتواند دوام داشته باشد.
عضو ارشد طالبان: دوران مخفیکاری و پنهان شدن رهبران و مقامات طالبان پایان یافته است. جهان بتدریج تصویر تمام رهبران و فرماندهان طالبان را خواهد دید.
حشمت غنی، برادر «اشرف غنی» رئیسجمهور فراری افغانستان: برادرم به کشورش باز خواهد گشت (حشمت غنی احمدزی، برادر اشرف غنی دیروز در حضور خلیلالرحمن حقانی به طالبان پیوست).
نیس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو: ائتلاف نیازمند «ارتباطات عملیاتی تاکتیکی» با طالبان در افغانستان خواهد بود. «پرسشهای سختی» وجود دارد که بعد از 20 سال درگیری نیازمند پاسخ هستند. کشورهای همپیمان در ناتو از ابرازهای دیپلماتیک و احتمالا از تحریمها برای تضمین اینکه طالبان «به تعهداتش پایبند میماند» استفاده خواهند کرد.
ارسال به دوستان
واکنش غافلگیرکننده سوریه و لبنان به تجاوز اسرائیل
جدیدترین تجاوز رژیم صهیونیستی به قلمروی سوریه، دردسرهایی بیسابقه برای اسرائیلیها در پی داشته است. پنجشنبه شب گذشته جنگندههای رژیم صهیونیستی با تجاوز به حریم هوایی لبنان از سمت جنوب شرقی بیروت خود را به آستانه حریم هوایی سوریه رسانده و از آنجا دهها موشک کروز هوا به زمین به اهدافی در غرب دمشق و جنوب حمص شلیک کردند که با واکنش بیسابقه پدافند هوایی ارتش سوریه مواجه شدند. منابع روسی گفتهاند سامانه «اس 200» سوریها با موشکهای SA-5 خود دست کم 4 موشک از 6 فروند کروز شلیک شده توسط اسرائیلیها را رهگیری و منهدم کرده است.
ساعاتی بعد اما روزنامه عبریزبان یدیعوت آحارانوت در گزارشی فاش کرد سامانه پدافند هوایی سوریه واکنشی جانانه به تهاجم اخیر جنگندههای اسرائیلی نشان داده و دهها موشک زمینبههوا به سوی آنها شلیک کرده که حتی یکی از این موشکها تا مرز اردن و فلسطین اشغالی جنگنده متجاوز را تعقیب کرده است.
صهیونیستها علاوه بر واکنش غیرمنتظره پدافند سوریه با واکنش سیاسی شدید لبنانیها نیز مواجه شدهاند.
به گزارش المیادین، «زینت عکر» سرپرست وزارت خارجه لبنان نقض حریم هوایی این کشور از سوی جنگندههای رژیم صهیونیستی در حمله به سوریه را محکوم کرده و شکایتی رسمی به شورای امنیت سازمان برده است.
به گفته عکر، این اقدام اسرائیل تهدیدی مستقیم و خطرناک برای سلامت هواپیماهای مسافری و ناوبری لبنان محسوب میشود.
او تاکید کرد: «جنگندههای متخاصم حریم هوایی نزدیک فرودگاه بیروت را نقض کردند و با خط هوایی مسافری در تماس مستقیم بودند. این اقدام به مثابه نقض قطعنامههای بینالمللی بویژه قطعنامه 1701 و تهدیدی برای امنیت و ثبات لبنان است».
وزیر موقت خارجه لبنان همچنین اعلام کرد بیروت از طریق «مدللی» نماینده لبنان در سازمان ملل به خاطر این اقدام ناقض حاکمیت لبنان، شکایت کرده و اینکه سازمان ملل باید مانع نقض حریم هوایی لبنان و استفاده از آن برای حملات ضد سوریه شود.
میشل عون، رئیسجمهوری لبنان هم در واکنش به تجاوز هوایی رژیم صهیونیستی خطاب به هماهنگکننده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور لبنان گفته است: نقض حریم هوایی ما از سوی جنگندههای اسرائیلی ناقض حاکمیت ما و قطعنامه 1701 است. باید اقدام فوری برای ممانعت از این اقدامات اسرائیل به عمل آید.
رئیس نیروهای حافظ صلح چندملیتی یونیفل در لبنان نیز پرواز جنگندههای اسرائیلی بر فراز حریم هوایی لبنان را نقض حاکمیت این کشور و قطعنامه 1701 شورای امنیت دانست و آن را محکوم کرد.
ارسال به دوستان
برگزاری آیین سوگواری عاشورای حسینی با وجود محدودیتهای کرونایی در کشورهای مختلف جهان
خط سرخ عاشورا در سراسر جهان
آیین سوگواری عاشورای حسینی با وجود حساسیتهای مربوط به فاصلهگذاری و قرنطینه اجتماعی، در کشورهای مختلف جهان بویژه آمریکا و اروپا برگزار شد. اگر چه همهگیری ویروس «کووید-۱۹» در جهان باعث شده آیین سوگواری ماه محرم در بسیاری از نقاط اروپا و آمریکا و جهان به صورت مجازی برپا شود و حسینیههای مجازی در قالب نرمافزار زوم شکل بگیرد اما اوج دلدادگی عاشقان اهلبیت عصمت و طهارت(ع) در ایالات متحده به سالار شهیدان در خیابانهای ۲ شهر مهم ساحل شرقی و ساحل غربی آمریکا تبلور یافت. روز یکشنبه هفته گذشته بود که مسلمانان نیویورک مانند سالهای گذشته اقدام به برگزاری آیین «روز حسین» در یکی از خیابانهای منهتن، قلب تجاری آمریکا و جهان کردند و دسته سینهزنی برپا کردند. آیین «روز حسین» هر سال در آمریکای شمالی در آخرین یکشنبه (روز تعطیل هفته) قبل از تاسوعا و عاشورای حسینی برپا میشود.
دهه اول محرم امسال، مرکز اسلامی نیویورک همچون سایر مراکز اسلامی در ایالات متحده شاهد حضور اتباع کشورهای مختلف از جمله ایران، افغانستان، تاجیکستان و پاکستان برای مراسم سوگواری سالار شهیدان بود. عزاداری شب عاشورا در این مرکز با قرائت زیارت عاشورا، نوحهخوانی و پردهخوانی واقعه کربلا و سینهزنی همراه بود. در واشنگتن نیز مراسم مشابهی برپا شد.
در ایالت کالیفرنیا که بیشترین تعداد مسلمانان و شیعیان آمریکا را در خود جا داده، امسال نیز سنت برپایی دستههای سینهزنی، هیاتهای عزاداری حسینی و ادای نذر با رعایت فاصلهگذاری اجتماعی برقرار بود.
در لسآنجلس، پرجمعیتترین شهر ساحل غربی آمریکا، «مرکز فرهنگی ایمان» پذیرای هزاران مسلمان عزادار بویژه ایرانیان بود. در شهر سنخوزه در جنوب کالیفرنیا، مرکز اسلامی صبا و مراکز تابعه آن مثل مرکز اسلامی و مسجدالرسول در شهر کمپبل، محور برپایی آیینهای سوگواری تاسوعا و عاشورا بودند.
در روسیه مرکز اسلامی مسکو و همچنین مسجد امام خامنهای ماخاچ قلعه و مسجد رسول اکرم دربند در جمهوری داغستان، بزرگترین دستجات سوگواری حسینی تاسوعا و عاشورا را برپا کردند. شهرهای مختلف جمهوری آذربایجان و ترکیه نیز شاهد مراسمهای مشابه بودند. ایرانیان مقیم استانبول با حضور در سرکنسولگری کشورمان در عزای سیدالشهدا اشک ماتم ریختند. محبان اهلبیت از ترکیه و دیگر کشورها هم در این مراسم حضور داشتند. شبکه تلویزیونی شیعیان ترکیه این مراسم را زنده پخش کرد. مانند سالهای قبل از شیوع کرونا، شهرهای کویته و لاهور در پاکستان و بمبئی و حیدرآباد و اللهآباد در هندوستان، صحنه پرشورترین و بزرگترین تکیههای عزای حسینی بودند.
در این میان نیمروز پنجشنبه گذشته در شهر «بهاول نگر» در استان پنجاب پاکستان، یک حمله تروریستی به وسیله بمب کنار جادهای دسته عزاداری شیعیان را هدف قرار داد که متاسفانه به شهادت ۳ و جراحت 50 تن منجر شد. پلیس پاکستان از دستگیری عامل این ترور خبر داده است.
در شمال شبهقاره هند اما به رغم صدور مجوز رسمی برگزاری آیین سوگواری محرم در جامو و کشمیر، پلیس هند در برخی مناطق با عزاداران درگیر شد. در رم، مرکز شیعیان ایتالیایی امام مهدی(عج) آیین سوگواری ظهر عاشورا را با رعایت شیوهنامههای بهداشتی با حضور گروهی از عاشقان ایتالیایی، ایرانی، افغان و لبنانی اهلبیت(ع) با فریاد «یا حسین، یا حسین» و سینهزنی برگزار کرد. همزمان مراسم عزاداری حسینی در شهرهای میلان، تورینو و ناپل ایتالیا نیز برگزار شد.
در فنلاند عده کثیری از عاشقان حضرت اباعبدالله(ع) در مرکز اسلامی رسالت اهلبیت هلسینکی، شمالیترین پایتخت جهان با نامنویسی قبلی و رعایت نوبت، در گروههای یکصد نفری به داخل خیمه عزاداری راه یافتند و از کرامات سوگواری برای حضرت سیدالشهدا بهرهمند شدند. در این مراسم جز ایرانیان مقیم، اتباع افغان، پاکی و فنلاندی نیز شاهد مناسک مقتلخوانی و سینهزنی بودند.
در دانمارک هم هزاران تن از عاشقان اباعبدالله حسین(ع) عصر عاشورا در راهپیماییای عظیم حضور یافتند. این اجتماع کمنظیر پس از یک سال تعطیلی به دلیل همهگیری کرونا امسال با حضور پرشور عزاداران حسینی از ملیتهای مختلف در خیابانهای کپنهاگ، پایتخت دانمارک برگزار شد. مسلمانان با نوحهسرایی، سینه و زنجیرزنی و سر دادن شعارهای «لبیک یا حسین» و «هیهات منا الذله»، عهد و پیوند خود را با فرهنگ عاشورا تجدید کردند. هفته گذشته در کابل، هرات، مزارشریف و بسیاری دیگر از شهرهای افغانستان نیز با وجود حضور طالبان، شور حسینی متوقف نشد. صدها هزار افغان اعم از شیعه و سنی، مراسم عزاداری عاشورای حسینی را در مساجد، حسینیهها و خیابانها برگزار کردند.
مناطق و خیابانهای غرب شهر کابل که بیشترین اهل تشیع در این مناطق زندگی میکنند، سیاهپوش شد و موکبها به عزاداران شربت و غذای نذری دادند. جوانان، نوجوانان و حتی کودکان که عشق اباعبداللهالحسین(ع) را در سر دارند، با لباسهای سیاه و پیشانیبندهای سبز و سیاه در خیابانهای شهر کابل به راه افتادند که جلوههای زیبایی را ایجاد کرد. جالب اینکه برخلاف سالهای پیشین، تضمین امنیت مراسم سوگواری محرم توسط نیروهای طالبان باعث شد دستجات عزاداران حسینی بویژه در کابل و مزارشریف با خیال راحتتری به فعالیت بپردازند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مراسم عزاداری روز عاشورا در پکن، پایتخت چین با حضور دوستداران سیدالشهدا و یاران باوفایش برگزار شد. در بینالنهرین، مراسم سوگواری روز عاشورا تحت تاثیر حمله تروریستی به عزاداران در کربلا قرار نگرفت و ۶میلیون زائر خود را به حرم مطهر سیدالشهدا رساندند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
تحریم جدید آمریکا علیه خط گازی روسیه و آلمان
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا با وجود تضمینهای اولیه به آلمان و روسیه درباره موافقت واشنگتن با اجرای طرح انتقال گاز شمال اروپا موسوم به نورد استریم 2، برای تحریم برخی شرکتها و مقامات روس مرتبط با این طرح دستور اجرایی صادر کرد. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه دولت بایدن گفته است که آمریکا تحریمهایی را علیه یک کشتی روس و ۲ فرد دخیل در این پروژه اعمال میکند. این در حالی است که به گفته ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه پروژه ۱۱ میلیارد دلاری نورد استریم۲ که موجب ۲ برابر شدن ظرفیت حمل گاز طبیعی روسیه به آلمان میشود تقریبا کامل شده و فقط ۱۵ کیلومتر از آن باقی مانده است. به گزارش ایتارتاس، آناتولی آنتانوف سفیر روسیه در واشنگتن، با ذکر اینکه چارچوب استفاده از خط لوله گازی نورد استریم ۲ باید در اروپا و در درجه اول از سوی آلمان ترسیم شود نه از سوی ایالات متحده، اقدامات یکجانبه دولت بایدن در این زمینه را ناقض قوانین بینالمللی و مغایر اصل آزادی روابط حاکم بر بازار و در راستای امتیازگیری رقابتی برای تأمینکنندگان فناوری و سوخت آمریکا دانسته است. خط لوله نورد استریم ۲ قرار است گاز طبیعی را از روسیه به آلمان و از آنجا به سایر کشورهای قاره سبز انتقال دهد. این در حالی است که آمریکا با ادعای ممانعت از وابستگی اروپا به مسکو، در این پروژه مانعتراشی میکند. همچنین وزارت خزانهداری آمریکا تحریمهایی را علیه ۹ تبعه روسیه و ۲ نهاد روس به اتهام مسمومیت ناوالنی و دخالت در برنامه تسلیحات شیمیایی روسیه اعمال کرده است.
***
راز پخش مراسم شیطانپرستی از تلویزیون استرالیا
یکی از پربینندهترین شبکههای تلویزیونی استرالیا با قطع برنامه خبری عادی خود اقدام به پخش مراسم شیطانپرستی کرد. شبکه ایبیسی هیچ توضیحی در این باره نداده اما این رخداد باعث حساسیت عمومی و مطالبه مردم برای برپایی دادگاه مربوط به محاکمه مسؤولان مدارسی شده است که آیینهای شیطانی را به محصلان آموزش میدهند. ایوون یانگ، مجری خبر این شبکه در حال نقل اخبار بود که ناگهان برنامه زنده او قطع شد و تصویری از مناسک شیطانپرستی روی آنتن رفت که در آن یک شخص ملبس به جامهای سیاه در کنار یک صلیب وارونه مشتعل میگفت: «درود بر شیطان!» عجیب آنکه نه خانم مجری و نه شبکه ایبیسی در ادامه برنامه هیچ توضیحی درباره اشتباه یا عامدانه بودن این اتفاق ندادند. پیگیریهای کاربران توئیتر نشان داد مراسم شیطانپرستی مزبور مربوط به پیروان معبد شیطانی نوسا در ایالت کوئینزلند استرالیا بود که اقدام به برگزاری این مناسک منحوس در قالب جلسات تعلیمات دینی مدارس میکند. در مقابل بیعملی شبکه ایبیسی، فرقه معبد نوسا با ری توئیت فیلم مزبور مدعی شد پخش مناسکشان جزو اعمال اسرارآمیز ابلیس بوده است! از طرف دیگر گروهی از فعالان اجتماعی این گمانه را مطرح کردهاند که پخش این مناسک منحوس از شبکه ایبیسی عامدانه بوده و به منزله نفوذ شیطانپرستان در رسانههای جمعی استرالیاست. آنها میگویند این رخداد در بیستمین سالگرد تاریخ نمادین شیطانپرستان یعنی روز یازدهم سپتامبر 2001 و وقایع شوم مربوط به آن در آمریکا، به منزله اعلام وجود این فرقه منحوس در رسانههاست. به گزارش رسانههای استرالیا، شیطانپرستان به رهبری رابین بریستو، از دولت فدرال کانبرا خواستهاند لایحه امور دینی مجاز را لغو کرده و بر مبنای حقوق بشر به آنها مجوز رسمی فعالیت بدهد.
***
آخرین دیدار رسمی مرکل و پوتین
آنگلا مرکل در آخرین دیدارش به عنوان صدراعظم آلمان از کاخ کرملین، با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه درباره آزادی الکسی ناوالنی، مخالف سیاسی دولت مسکو و همچنین توافق هستهای ایران و 1+5 گفتوگو کرد. پوتین در این دیدار که با تذکر بیسابقه او به مرکل درباره خاموش کردن گوشی همراهش در این نشست رسمی همراه بود، همچنین درباره محتوای گفتوگوی خود با سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری اسلامی ایران صحبت کرد.
***
محکومیت قتل عام رئیس دولت کودتای بولیوی
دادستان کل بولیوی، رئیسجمهور موقت پیشین این کشور را که طی کودتای سال 2019 جانشین اوو مورالس، رئیسجمهور قانونی مستقر شده بود به قتلعام مردم متهم کرد.
خوان لانچیپا، جمعه گذشته اعلام کرد خانم جانینه آنی یز، سیاستمدار غربگرای نزدیک به احزاب دست راستی و فاشیست مسیحی بولیوی متهم است نوامبر 2019 دو مورد تظاهرات مردمی در شهرهای بومینشین ساکابا در نزدیکی شهرهای کوچامبابا و سنکاتا در نزدیکی حومه لاپاز، پایتخت این کشور را به خاک و خون کشیده است.
نیروهای پلیس و ارتش به دستور آنی یز، این تظاهرات را که در حمایت از مورالس، رئیسجمهور با سابقه بومی و سوسیالیست بولیوی برگزار شده بود به گلوله بستند که به قتل دستکم 20 بومی و مجروحیت تعدادی دیگر انجامید. آنی یز که در رأس دولت کودتای تحت حمایت آمریکا قرار داشت حالا با محکومیت زندان به میزان 10 تا 20 سال مواجه است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|