|
مسؤولان برای حل مشکلات به راهحلهای کوتاهمدت بسنده نکنند
آیتالله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان روز پنجشنبه در هشتمین جلسه هیاترئیسه و کمیسیونهای مجلس خبرگان رهبری، توجه به رفاه و امور معیشتی و اقتصادی مردم را از انتظارات مجلس خبرگان رهبری از دولت جدید عنوان کرد و افزود: رئیسجمهور حتما در این زمینه باید جهادی کار کند و خبرگان نیز باید مطالبهگر کار دولت باشند. وی با اشاره به اینکه مسؤولان کشور باید برای حل مشکلات اقتصادی به راهحلهای کوتاهمدت بسنده نکنند، گفت: برنامههای درازمدت برای حل مشکلات کشور باید مورد توجه قرار گیرد.
ارسال به دوستان
سیدابراهیم رئیسی در دومین سفر استانی خود به صورت سرزده به استان سیستانوبلوچستان رفت
دولت همکلام با محرومان
رئیسجمهور و وزرا از نزدیک با مردم محروم این استان گفتوگو کرده و در جریان مشکلات و مطالبات مردم قرار گرفتند
گروه سیاسی: رئیسجمهور در جمع مردم زابل با بیان اینکه مسأله حقابه منطقه، موضوعی است که نه ما از آن میگذریم و نه مردم از آن خواهند گذشت، اظهار داشت: اما احقاق این حق نیازمند دیپلماسی فعال است تا این حق مسلم مردم منطقه احیا شود. به گزارش «وطنامروز»، صبح جمعه هفته پیش بود که حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی در سفری سرزده راهی خوزستان و با حضور در بیمارستان رازی اهواز خبرساز شد و حالا کمتر از یک هفته پس از سفر به خوزستان، رئیسجمهور سیستانوبلوچستان را به عنوان دومین مقصد سفر استانی سرزده خود انتخاب کرد تا بعدازظهر روز پنجشنبه وارد چابهار شود. در این سفر وزیران کشور، راهوشهرسازی، صنعت، معدن و تجارت، امور اقتصادی و دارایی، رئیس سازمان برنامه و بودجه و رئیس دفتر رئیسجمهور رئیسی را همراه کردند. رئیسجمهور در بدو ورود به چابهار، با بیان اینکه بعد از انقلاب کارهای زیادی در استان سیستانوبلوچستان انجام شده است،گفت: هنوز نسبت به آنچه باید در این استان انجام بگیرد فاصله وجود دارد و امیدواریم در این دولت با همکاری خود مردم، کارآفرینان، سرمایهگذاران و جوانان فعال استان اعم از شیعه و سنی، گامهایی برای توسعه بیشتر استان برداریم. در ادامه رئیسی پس از بازدید از پروژه یکهزار واحدی مسکن و گفتوگو با دستاندرکاران آن، با حضور در منطقه کپرنشین مرادآباد به طور مستقیم با مردم این منطقه محروم به گفتوگو نشست و از نزدیک از مشکلات و نارساییهای این منطقه مطلع شد. رئیسجمهور ساماندهی وضعیت مسکن ساکنان محله محروم مرادآباد را مورد تاکید قرار داد و گفت: کپرنشینی به هیچ وجه شکل مطلوبی برای زندگی و وضعیت مطلوبی برای مردم نیست و سامان دادن وضعیت این بخش از هموطنانمان بسیار اقدام پسندیدهای است که برای مجریان و بانیان آن برکات دنیوی و اخروی فراوانی دارد.
* مسأله کپرنشینی باید تا پایان سال جاری سامان یابد
رئیسی در جمع نمایندگان اقشار، علما و نخبگان چابهار اظهار داشت: بنا داریم هر آنچه در سفرهای استانی مطرح میشود، پیگیری شده و مردم از نتایج آن مطلع شوند. یکی از مسائلی که امروز برای ما بسیار ناراحتکننده بود، وضع کپرنشینان اطراف شهرستان بود که در جمعشان حضور یافتیم. باید سریعا اقدامی صورت گیرد و حداکثر تا پایان سال وضعیت به شکلی سامان یابد. وی با بیان اینکه سواحل مکران دروازه ورودی ایران به بسیاری از کشورهای دنیاست، تصریح کرد: سواحل مکران بسیار جایگاه حساس و مهمی دارد. باید سازوکار و مرکزیت فعالی برای عمران و آبادی این منطقه وجود داشته باشد که مسؤولیت این موضوع را به عهده بگیرد. رئیسجمهور اظهار داشت: کار در این منطقه باید در یک زمان معین به نتیجه برسد تا با بهرهگیری از این ثروت خدادادی و اقتصاد دریا، از فرصتهای ایجاد اشتغال و رونق تولید در این منطقه به نحو احسن بهره برده شود.
* ۲ راهکار کوتاهمدت دولت برای حل مشکل آب سیستانوبلوچستان
رئیسجمهور در ادامه این سفر روز گذشته راهی زابل شد و در بدو ورود به خاطر امکانپذیر نبودن دیدارهای مردمی به خاطر رعایت دستورالعملهای بهداشتی از مردم استان عذرخواهی کرد. رئیسی مشکل آب را یکی از دغدغهها و مسائل مهم منطقه زابل دانست و افزود: قبل از اینکه به استان سفر کنیم، با همکاران دولت نشستهایی برای بررسی راهکارهای رفع این مشکل داشتیم. چند راهکار و پیشنهاد مطرح شده که قرار است وزیر نیرو با همکاری مسؤولان محلی و استاندار، دست به کار شده و برای رفع دغدغه مردم در رابطه با آب گامهای جدی برداشته شود.
رئیسجمهور همچنین در حضوری از پیش اعلام نشده به میان مردم روستای ملاعلی در منطقه مرزی ایران و افغانستان رفت و با اهالی این روستای دورافتاده دیدار و گفتوگو کرد. رئیسی در این دیدار صمیمی از نزدیک خواستهها و مشکلات مردم این روستا را شنید و در جمع آنان سخنرانی کرد. رئیسجمهور همچنین به صورت هوایی از چاهنیمههای زابل و محدودههای مرزی این استان بازدید کرد. وی طی سخنانی در جمع مردم این روستای مرزی، گفت: حضور شما در این منطقه باعث حفظ و ارتقای امنیت منطقه است. رئیسجمهور با بیان اینکه روستاییان کشور بیش از آنکه مصرفکننده باشند، تولیدکننده هستند، گفت: امروز اگر چه با کاهش نزولات آسمانی و کمبود آب مواجه هستیم اما شما مردم نشان دادید با سختکوشی و ابتکار عمل میتوانید از همه تهدیدها، فرصت بسازید. رئیسی با تاکید بر اینکه با همت و دست توانای شما و خدمتگزاری مدیران، میشود تهدید مشکل کمبود آب را حل کرد، اظهار داشت: قبل از سفر به سیستانوبلوچستان جلسهای با مسؤولان مربوط داشتیم و به این نتیجه رسیدیم که چند راهکار برای رفع مشکل کمبود آب منطقه وجود دارد. وی افزود: در این سفر مسأله آب را به عنوان یک موضوع محوری دنبال میکنیم و تصمیم گرفتهایم از چاهنیمهها به عنوان یک ظرفیت در دسترس استفاده کرده و با راهکارهای موجود، سطح بهرهوری از آنها را ارتقا دهیم. رئیسی تصریح کرد: راهکار دوم توسعه استفاده از منابع آب ژرف است که در این منطقه آغاز شده و میتوان به صورت گستردهتر از آن استفاده کرد و این یک راهکار ماندگار برای استفاده از این امکان خدادادی است که خداوند متعال در این منطقه قرار داده است.
* احیای حقابه زابل را با دیپلماسی فعال پیگیری خواهیم کرد
رئیسی در ادامه با حضور در جمع عزاداران حضرت زینالعابدین(ع) در میدان امام حسین(ع) زابل، گفت: وقتی شنیدم شما اجتماع باصفایی به صورت سنواتی دارید که یادآور روحیه عاشورایی و شور و شعور حسینی مردم سیستان است، ترغیب شدم در میان شما حضور پیدا کنم. رئیسجمهور در سخنانی با بیان اینکه اعتبارات لازم برای افزایش بهرهوری چاهنیمهها تامین شده و از همین فردا این کار میتواند آغاز شود، اظهار داشت: درباره گازرسانی به استان نیز با پیگیریهایی که انجام شده بزودی مشعل گاز در منطقه سیستان روشن خواهد شد. همچنین اتصال راهآهن زاهدان به زابل و شبکه مواصلاتی ریلی کشور، در دستور کار است. وزیر راه با بررسیهای قبلی در این رابطه به منطقه آمده و مصمم است این کار را با سرعت به پیش ببرد. وی اضافه کرد: نکته دیگر مسأله حقابه منطقه است که نه ما از آن میگذریم و نه مردم از آن خواهند گذشت اما احقاق این حق نیازمند دیپلماسی فعال است تا این حق مسلم مردم منطقه احیا شود. رئیسی مسأله مهم دیگر را فعال شدن دادوستد مرزی بین مردم این منطقه و مردم مناطق مرزی افغانستان عنوان کرد و اظهار داشت: فعال شدن بازارچههای مرزی میتواند دادوستد مردم مناطق مرزی را قانونمند کند. گمرک، نیروی انتظامی، ادارات و سازمانهای مربوط در بازارچه مرزی باید در این زمینه فعال شوند تا به ایجاد اشتغال و رونق اقتصاد در منطقه کمک کنند.
* راهحل همه مشکلات در داخل کشور است
رئیسی در ادامه راهی زاهدان، مرکز استان سیستانوبلوچستان شد. وی در بدو ورود به زاهدان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: عصر امروز (دیروز) ضمن شرکت در جلسه شورای اداری و بررسی مسائل و مشکلات استان، گزارشی از روند برنامههای مختلف از زبان مدیران و مسؤولان استانی خواهیم شنید. وی با تاکید بر اینکه راهکارها و اولویتهای حل مشکلات را باید شناسایی کرد، گفت: راهحل همه مشکلات در داخل کشور است و هیچ مشکلی بدون راهحل نیست، به شرط اینکه در ابتدا آن مشکل و راهکارهای رفع آن را بخوبی شناسایی کنیم. رئیسجمهور با اشاره به اینکه ظرفیتهای عظیمی در سیستانوبلوچستان وجود دارد، افزود: دولت سیزدهم آمادگی کامل دارد در کنار جوانان به عنوان ظرفیت عظیم سیستان و بلوچستان به مقابله با مشکلات این استان بپردازد. وی تصریح کرد: امیدواریم با همکاری مردم، کارآفرینان، سرمایهگذاران و جوانان فعال شیعه و سنی گامهایی برای حل مشکلات استان از جمله بیکاری، تولید و مسائل فرهنگی - اجتماعی این استان که از استانهای مهم کشور محسوب میشود، برداریم.
ارسال به دوستان
سرلشکر سیدحسن فیروزآبادی، رئیس سابق ستاد کل نیروهای مسلح دارفانی را وداع گفت
در جوار شهدا
* پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت سرلشکر فیروزآبادی
گروه سیاسی: سردار سرلشکر بسیجی دکترسیدحسن فیروزآبادی، رئیس سابق ستاد کل نیروهای مسلح و مشاور عالی نظامی فرماندهی کل قوا پس از مدتی بیماری به دیدار معبود شتافت. به گزارش «وطنامروز»، سرلشکر سیدحسن فیروزآبادی سال ۱۳۳۰ هجری شمسی در مشهد در یک خانواده مذهبی اهل یزد متولد شد. وی تحصیلات خود را تا مقطع دکترای پزشکی در مشهد ادامه داد و سال ۱۳۵۹ با معدل عالی از دانشگاه علومپزشکی مشهد دکترای پزشکی خود را اخذ کرد. فیروزآبادی در مبارزات سیاسی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی از چهرههای شاخص در بین مبارزان در سطح دانشگاه و شهرستان مشهد بود تا جایی که حین مبارزات، ساواک او را دستگیر و زندانی کرد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی با صدور پیام حضرت امام خمینی(ره) مبنی بر تأسیس جهاد سازندگی، به آن سازمان پیوست و به عنوان مؤسس و عضو شورای مرکزی جهاد خراسان و سپس سال ۱۳۶۱ با حکم نخستوزیر وقت به عنوان عضو شورای مرکزی جهاد سازندگی کشور منصوب شد. بعد از آن در سال ۱۳۶۰ توسط شهید رجایی به عنوان رئیس جمعیت هلالاحمر و از سال ۱۳۶۴ نیز از سوی نخستوزیر، به سمت معاون امور دفاعی نخستوزیر منصوب شد و در طول ۸ سال دفاعمقدس مسؤولیت جانشینی نخستوزیر در قرارگاه مرکزی خاتمالانبیا(ص) را بر عهده گرفت. وی در بیش از ۵۰ مأموریت در جبهههای نور، حدود ۳۰۰ روز را در سراسر جبهههای آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان و جزایر، در میان رزمندگان اسلام گذراند و به مدت ۸۰ ماه نیز مسؤولیت مستقیم پشتیبانی از جبههها را بر عهده داشت تا اینکه سال ۱۳۶۸ به فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی به ریاست ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران منصوب شد. وی همچنین عضو شورای عالی امنیت ملی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بود و سال ۱۳۷۴ هم از سوی فرمانده معظم کل قوا به درجه سرلشکری نائل شد. سال ۱۳۷۹ به لحاظ نقش موثر در پشتیبانی از دفاعمقدس و اعتلای اسلام و پاسداری انقلاب و حفظ میهن اسلامی ایران، نشان درجه یک نصر به وی اعطا شد. سال 1387 نیز بر اساس اصل 129 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و به دلیل قدردانی از لیاقت، شایستگی و اهتمام ارزنده در حفاظت از آرمانهای مقدس انقلاب اسلامی و حفظ کیان کشور، نشان عالی «استقلال» از سوی رئیسجمهور وقت به وی اعطا شد.
* پیام تسلیت رهبر انقلاب
حضرت آیتالله العظمی خامنهای در پیامی درگذشت سرلشکر سیدحسن فیروزآبادی را تسلیت گفتند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای، متن پیام رهبر حکیم انقلاب به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت همکار دیرین اینجانب، سرلشکر جناب آقای دکتر سیدحسن فیروزآبادی رحمهالله علیه را به همسر گرامی و فرزندان محترم و دیگر بازماندگان تسلیت عرض میکنم.
عمری مجاهدت ارزشمند، از تلاشهای مبارزاتی دوران دانشجویی در مشهد، تا فعالیتهای متنوع و گسترده در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی در عرصههای مهم مانند جهاد سازندگی و مجموعههای وابسته به شورای عالی دفاع، و بویژه خدمات طولانیمدت در رأس ستاد کل نیروهای مسلح و سرانجام عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام، ذخیره معنوی و توشه اخروی این برادر پرتلاش و خیرخواه است.روح تعبد و تدین و صدق و ثبات در پایبندی به ایمان و عمل انقلابی، امتیاز بزرگ دیگری است که همواره با این برادر گرامی همراه بود. این خصوصیات برجسته مایه رحمت و رضوان الهی برای ایشان خواهد بود؛ انشاءالله. مغفرت الهی برای وی و آرامش و بردباری برای بازماندگان را از خداوند متعال مسألت مینمایم.
سیدعلی خامنهای
12 شهریور 1400
***
پیام تسلیت مقامات کشوری و لشکری
حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور در پیامی با تسلیت درگذشت سردار سرافراز، سرلشکر بسیجی دکتر سیدحسن فیروزآبادی، مشاور عالی نظامی فرماندهی معظم کل قوا و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: این فرمانده بسیجی، متعهد و بااخلاص، سالیان متمادی از زندگی پربار خود را در سنگرهای مختلف خدمتگزاری، پاسداری و دفاع از ارزشها و آرمانهای انقلاب و نظام اسلامی سپری کرد.
سردار سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح هم در پیام تسلیت درگذشت سرلشکر فیروزآبادی بیان داشت: بیتردید خدمات و نقشآفرینیهای ارزنده و مخلصانه وی در سنگرها و مسؤولیتهای مهم طی ۴ دهه اخیر از جمله در دوران ۸ سال دفاعمقدس و سپس ۲۷ سال ریاست ستاد کل نیروهای مسلح و ایجاد هماهنگی، همافزایی و یکپارچگی بین نیروهای مسلح و دفاعی کشور برای پاسداری از امنیت ملی و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران برای همیشه ماندگار و الهامبخش خواهد بود. همچنین حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنیاژهای رئیس قوه قضائیه، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش و امیر سرتیپ محمدرضا آشتیانی وزیر دفاع، از دیگر مقامات لشکری و کشوری بودند که طی پیامهای جداگانه درگذشت سرلشکر حسن فیروزآبادی را تسلیت گفتند.
ارسال به دوستان
اخبار
وزیر خارجه چین:
حجم بالای واکسن سینوفارم در روزهای آینده به ایران ارسال میشود
وزیر خارجه چین در گفتوگوی تلفنی با وزیر امور خارجه کشورمان از ارسال حجم بالای واکسن سینوفارم در روزهای آینده به ایران خبر داد. به گزارش فارس، وانگیی، وزیر خارجه جمهوری خلق چین در گفتوگوی تلفنی روز گذشته با حسین امیرعبداللهیان، با ابلاغ سلام رئیسجمهور کشورش به رهبر معظم انقلاب و رئیسجمهوری اسلامی ایران، بر نقش سازنده و کلیدی کشورمان در تحولات منطقه تاکید کرد. وانگ با تأکید بر اینکه جهتگیری چین توسعه همهجانبه روابط دوجانبه است، اهتمام جدی رئیسجمهور چین برای توسعه روابط ۲ کشور را مورد تاکید قرار داد و افزود: معتقدیم هیچ تحول یا مانعی در سطح بینالمللی نمیتواند در روابط پایدار ۲ کشور خلل ایجاد کند. وزیر خارجه چین در ادامه آمادگی کشورش برای اجرای توافقات پیشین بین ۲ کشور از جمله سند مشارکت راهبردی ۲۵ ساله و همچنین پیگیری موارد مورد توافق در گفتوگوی تلفنی ۲ رئیسجمهور را مورد تاکید قرار داد. وانگیی در ادامه از ارسال حجم بالای واکسن سینوفارم در روزهای آینده به کشورمان خبر داد. امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان نیز در خلال این گفتوگوی تلفنی بر روابط راهبردی ۲ طرف و دوستی دیرینه مردم ۲ کشور تاکید و از حمایت چین برای پیوستن کشورمان به سازمان همکاری شانگهای تشکر کرد. وزیر امور خارجه کشورمان سیاست قطعی ایران در مخالفت با مداخلهجوییهای برخی قدرتها در امور داخلی کشورهای دیگر از جمله چین را مورد تاکید قرار داد. وی روابط ایران و چین را بر پایه دوستی راهبردی و شراکت قدیمی ارزیابی کرد و با تشریح اولویتهای دولت سیزدهم از جمله سیاست خارجی آسیامحور، اراده ایران برای توسعه همهجانبه روابط با چین را مورد تأکید قرار داد. امیرعبداللهیان همچنین اهتمام ویژه وزارت امور خارجه و دولت جمهوری اسلامی ایران بر عملیاتی کردن توافق مشارکت راهبردی و پیگیری برنامه توسعه روابط را مورد تاکید قرار داد. وزیر امور خارجه ضرورت تسریع در دریافت هر چه بیشتر واکسن در چارچوب توافق روسایجمهور ۲ کشور را مورد اشاره قرار داد و بر نقش آن در عبور از فراگیری فعلی کرونا در ایران تاکید کرد.
***
بلومبرگ:
گروسی به دنبال دیدار با رئیس جدید سازمان انرژی اتمی ایران است
شبکه بلومبرگ در گزارشی به نقل از منابع مطلع مدعی شد مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به دنبال دیدار با رئیس جدید سازمان انرژی اتمی ایران درباره موضوع ایجاد دسترسی بیشتر برای بازرسان آژانس است. این شبکه در گزارشی نوشت: طبق گفته 2 مقام رسمی که خواستند نامشان فاش نشود، در حالی که هیچ تاریخ رسمی برای آغاز دور هفتم مذاکرات احیای توافق هستهای در وین اعلام نشده است، انتظار میرود مذاکراتی در این زمینه در حاشیه کنفرانس عمومی آژانس بینالمللی انرژی اتمی انجام بگیرد که ۲۱ سپتامبر در وین برگزار میشود. بلومبرگ در ادامه مدعی شد: رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی پیش از کنفرانس وین به دنبال دیدار با محمد اسلامی، رئیس جدید سازمان انرژی اتمی ایران است. این شبکه افزود: به گفته این ۲ مقام مطلع، او میخواهد آمادگی و تمایل تهران را نسبت به ایجاد دوباره دسترسی بیشتر برای بازرسان آژانس بیازماید که در اعتراض به تحریمهای آمریکا از سوی ایران به آن پایان داده شده است.
***
پوتین:
ایران در زمینه کرونا نیاز به کمک دارد اما غرب محدودیتهایش را لغو نمیکند
رئیسجمهور روسیه روز گذشته در یک سخنرانی از سیاست تحریمهای کشورهای غربی علیه ایران که مانع کمکرسانیهای بموقع به آن در وضعیت شیوع بیماری همهگیر کرونا میشود، انتقاد کرد. به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، ولادیمیر پوتین، در سخنرانی دیروزش در نشست عمومی مجمع اقتصادی شرق با اشاره به وضعیت شیوع ویروس کرونا در ایران گفت: ایران امروز با توجه به شرایط همهگیری نیاز به کمک دارد اما غرب محدودیتها علیه این کشور را لغو نمیکند. رئیسجمهور روسیه افزود: درباره ایران، من نمیخواهم وارد مسائل سیاسی شوم اما این کشور به کمک نیاز دارد ولی هیچ یک از تحریمها لغو نمیشود. حتی در این باره گفتوگوهایی صورت نمیگیرد. من درباره سایر کشورها چیزی نمیگویم، مثلا ونزوئلا. سیاست جای خودش اما کمکهای بشردوستانه همچنان بشردوستانه باقی میماند. پوتین خاطرنشان کرد که اغلب از «غرب» میتوان درخواستهایی را برای نیاز به کمکهای انسانی بینالمللی شنید. خب! این انسانیت کجاست؟ ولادیمیر پوتین افزود: محدودیتهای مربوط به همهگیری، بویژه در زمینه توزیع داروها و واکسنها برداشته نمیشود.
***
فرمانده جدید منطقه سوم دریایی ارتش منصوب شد
با حکم دریادار ایرانی، ناخدا حسین حسنی به عنوان فرمانده جدید منطقه سوم نبوت نیروی دریایی ارتش منصوب شد. به گزارش تسنیم، مراسم تکریم و معارفه فرمانده منطقه سوم نیروی دریایی ارتش با حضور امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نداجا، امام جمعه، فرماندار شهرستان کنارک و فرماندهان و کارکنان نیروهای مسلح استان سیستانوبلوچستان برگزار شد. امیر دریادار ایرانی با تأکید بر اینکه نیروی دریایی راهبردی ارتش در عمق دریاها پرچم ایران اسلامی را برافراشته است، اظهار کرد: نخستین مأموریت نیروی دریایی راهبردی ارتش دفاع از مردم و حضور در کنار مردم است. وی گفت: ما در قالب دیپلماسی دفاعی و ارتباط با کشورها، اقدامات زیادی را دنبال میکنیم و اخیرا یک رزمایش مرکب برگزار کردیم و روز گذشته اختتامیه مسابقات غواصی عمق ارتشهای جهان را داشتیم که این رقابتهای دوستانه همبستگی بین کشورها را بیشتر میکند. در پایان این مراسم ناخدا یکم حسین حسنی به عنوان فرمانده جدید منطقه سوم نبوت نیروی دریایی ارتش منصوب شد.
ارسال به دوستان
اولین کشتی حامل سوخت ایران به آبهای سوریه رسید؛ این محموله از راه زمینی به لبنان ارسال خواهد شد
سوخت و صلح
گروه سیاسی: خبر ارسال قریبالوقوع چهارمین محموله سوختی از جانب ایران به سمت لبنان در حالی مطرح شد که برخی منابع خبری از ورود اولین کشتی ایرانی حامل سوخت به آبهای سوریه و ارسال تانکرهای سوخت از راه زمینی به سوی لبنان خبر دادند؛ محمولههایی که میتواند همزمان با رفع موقت مشکل سوخت در این کشور، مقدمهای برای گسترش روابط ۲ کشور و تقویت جبهه مقاومت در لبنان باشد. به گزارش «وطنامروز»، منابع خبری روز پنجشنبه از ورود کشتی ایرانی حامل سوخت برای لبنان به آبهای سوریه خبر دادند. روزنامه الاخبار لبنان گزارش داد کشتی ایرانی حامل سوخت که «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزبالله در سخنرانی چند هفته قبل خود اعلام کرده بود به سمت لبنان حرکت کرده، دیروز وارد آبهای منطقهای سوریه شد. منابع آگاه به این روزنامه گزارش دادند محموله این کشتی بعد از تخلیه در یکی از بنادر سوریه، توسط تانکرهایی به لبنان منتقل خواهد شد. این منابع همچنین اعلام کردند ۲ کشتی دیگر ایرانی نیز با همین سازوکار محمولههای خود را به لبنان میرسانند که البته مشخص نیست بار آنها سوخت مازوت یا بنزین یا هر دو است، ضمن اینکه احتمالا کشتی چهارم نیز بزودی از سمت ایران به لبنان حرکت خواهد کرد.
محمدجلال فیروزنیا، سفیر ایران در لبنان در گفتوگو با شبکه خبری المنار ضمن اعلام خبر ورود قریبالوقوع محموله سوختی ایران به لبنان تاکید کرد: ما در کنار ملتهای منطقه و ملت لبنان هستیم و به هیچ طرف منطقهای و بینالمللی اجازه ممانعت از این روند را نخواهیم داد. این روند در راستای روابط برادرانه میان ۲ کشور و ۲ ملت است.
وی درباره حل بحران برق لبنان هم صریح کرد: ما پیشنهاد حل مشکل برق را به دولت لبنان دادهایم. ما طرحهایی در این زمینه داریم و از خیلی وقت پیش پیشنهاد دادهایم اما پاسخی دریافت نکردهایم. پیشنهادات و آمادگیها از جانب ما هنوز به قوت خود باقی است و امیدواریم دولت لبنان در این زمینه پاسخ بدهد.
بحث ورود محموله سوخت ایران به لبنان همزمان است با اظهارات هیات کنگره آمریکا مبنی بر اینکه «ایالات متحده به دنبال حل بحران سوخت لبنان بوده و نیازی به واردات سوخت ایران نیست». هیات آمریکایی مذکور روز چهارشنبه بعد از دیدار با مقامات لبنانی در حالی که سعی در مانعتراشی مقابل واردات سوخت از ایران به لبنان داشت، بیروت را ترک کرد.
* قدردانی وزیر سابق خارجه لبنان
«جبران باسیل» وزیر سابق خارجه لبنان و رئیس بزرگترین فراکسیون مسیحی پارلمان لبنان در تماس تلفنی با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان ضمن انتقال پیام «میشل عون» رئیسجمهور لبنان برای حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی از فروش و ارسال محموله سوخت از سوی جمهوری اسلامی ایران به مقصد لبنان قدردانی کرد.
وی با انتقاد از سیاستهای آنهایی که میخواهند به مردم لبنان گرسنگی بدهند تا به اهداف سیاسی خود برسند، خواستار گسترش همهجانبه روابط فیمابین شد و ضمن انتقال پیام میشل عون برای رئیس جمهور ایران، در خصوص تحولات منطقه با وزیر امور خارجه کشورمان به تبادل نظر پرداخت.
امیرعبداللهیان نیز در این گفتوگو آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای فروش محصولات نفتی خود به مشتریان جدید را مورد تاکید قرار داد و افزود: اگر دولت و تجار لبنان باز هم سوخت نیاز داشته باشند، ایران آمادگی فروش و ارسال آن را داشته و تدبیری که رهبر پرافتخار حزبالله برای پایان دادن به این بحران دستساخته صهیونیستها ضد مردم لبنان انجام داد، موید این واقعیت است که مسیر سرافرازی لبنان تنها از اتکا به خود و استفاده از سرمایهها و منابع خود میگذرد. وی با اعلام اینکه در حوزه گسترش روابط دوجانبه با لبنان هیچ محدودیتی وجود ندارد، دفاع همیشگی جمهوری اسلامی ایران از دولت، ارتش و مقاومت لبنان را مورد تاکید قرار داد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|