|
6 زخمی در حمله تروریستی نیوزیلند
برای نخستینبار یک دولت آنگلوساکسون یا متحد آمریکا حساب عملیات تروریستی گروهک داعش را از سایر اسلامگرایان جدا کرد. به دنبال حمله دیروز یک تبعه سریلانکا به مردم در منطقه وستآکلند نیوزیلند که به جراحت 6 تن انجامید، «جاسیندا آردرن» نخستوزیر این کشور عامل حمله را یک افراطگر خشونتطلب خواند که از ایدئولوژی داعش پیروی میکرده و تحت نظارت سنگین پلیس قرار داشته است.
ارسال به دوستان
بایدن پس از کشته شدن 50 نفر در تندبادها و سیلابهای آمریکا اعلام وضعیت اضطراری ملی کرد
نیویورک زیر آب
فاکسنیوز نوشت: وعدههای پوچ بایدن برای کمک به سیلزدگان
سیل بیسابقه در 6 ایالت آمریکا بویژه کلانشهر نیویورک، دستکم 50 کشته بر جا گذاشت و 20 میلیون نفر را تحت تاثیر و در وضعیت هشدار قرار داده است. این در حالی است که تعلل کاخ سفید در اعلام وضعیت اضطراری برای مواجهه با توفان آیدا، افکار عمومی را به یاد رفتار مشابه 16 سال پیش دولت جورج بوش پسر انداخته است.
تندباد آیدا از دوشنبه گذشته به مناطق جنوب شرق آمریکا حملهور شده اما کاخ سفید تازه از روز پنجشنبه و بعد از هجوم توفان آیدا با تبعاتی همچون گردباد، بارندگی شدید و سیلاب به سواحل شمال شرق آمریکا، وضعیت اضطراری اعلام کرد، یعنی زمانی که خسارات و تلفات اصلی بویژه در نتیجه سیلاب به بار آمده بود.
توفان چهارشنبهشب و صبح پنجشنبه در آمریکا و سیل ناشی از توفان آیدا، دستکم جان ۴۵ نفر را از مریلند تا کنتیکت گرفته است.
به گفته مقامات پلیس فدرال، فقط 13 نفر در نیویورکسیتی جان خود را بر اثر سیل از دست دادند، در حالی که در ایالت نیوجرسی نیز دستکم ۲۳ نفر جان باختند. سایر قربانیان شامل 5 تن در ایالت پنسیلوانیا و ۲ تن دیگر در ایالات کنتیکت و مریلند است. در میان قربانیان یک کودک ۲ ساله و یک نوجوان 19 ساله هم مشاهده میشوند.
این در حالی است که رسانههای خبری اصلی آمریکا در اقدامی عجیب از انتشار آمار تجمیعی خسارات و تلفات سیل و توفان آیدا در روزهای اخیر اجتناب کرده و با سانسور آمار کلی، موارد را به تفکیک ایالات و شهرها اعلام میکنند.
توفان آیدا از اواسط هفته گذشته از سواحل ایالات کنتیکت و نیویورک، مناطق شمال شرق آمریکا را درنوردید و تا چهارشنبهشب خود را به سواحل نیوجرسی، مناطق داخلی ایالت نیویورک و ایالات مریلند و پنسیلوانیا رساند و باعث جاری شدن سیل ناگهانی و اختلال در عبور و مرور شد و سپس بیش از یک میلیون نفر در شرایط قطع برق و خاموشی فرو رفتند. توفان آیدا در مسیر خود وارد مناطق داخلیتر شرقی شد. شاخه دیگر توفان آیدا ۳ روز قبل نیز از خلیج مکزیک به ایالت لوئیزیانا در جنوب شرق آمریکا حمله کرده بود.
توفان درجه ۴ آیدا با تندبادهایی با سرعت ۲۴۰ کیلومتر بر ساعت به خشکی زد و سواحل ایالت لوئیزیانا را با وجود کاهش شدتش به درجه ۲ دستخوش سیلابهای کمسابقه کرد. توفان در این ایالت خسارتهای جدی، از جمله قطع برق، توقف پرواز هواپیماها، قطع آب لولهکشی و کمبود بنزین و آب آشامیدنی همراه داشت و جان ۵ نفر را نیز گرفت. این توفان سهمگین با ورود به خشکی موجب آسیب خطوط انتقال نیرو و قطع برق بیش از یک میلیون نفر از شهروندان آمریکایی شد.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا از دوشنبه گذشته وضعیت لوئیزیانا را یک «فاجعه بزرگ» خوانده و دستور داده بود کمکهای دولت فدرال برای کمک به بازسازی مناطق آسیبدیده از توفان آیدا ارسال شود. او همچنین در سخنانی گفت آیدا تهدیدی برای زندگی مردم این کشور است و تخریب ناشی از آن به احتمال زیاد بسیار گسترده و فراتر از سواحل این کشور خواهد بود.
شدت این تندباد به قدری بود که جریان رودخانه میسیسیپی را معکوس کرد و باعث بالا آمدن آب در سواحل شد به طوری که هزاران تن از ساکنان لوئیزیانا خانههای خود را ترک کردند. این رخداد دقیقا در شانزدهمین سالگرد حمله توفان کاترینا به ایالت لوئیزیانا و غرق شدن پایتخت آن نیواورلئان به وقوع پیوست که در عین بیتوجهی دولت جورج بوش به حادثهزدگان، بیش از یکهزار و ۸۰۰ کشته و میلیونها بیخانمان در ایالات آمریکا در ساحل خلیج مکزیک بر جا گذاشت.
توفان آیدا سپس نیمهشب چهارشنبه وارد بندر نیویورک و دهانه رود هادسن شد و بخشهایی از محله پرجمعیت کوئین را سیل فرا گرفت. بر اساس گزارش اداره هواشناسی آمریکا، در آغاز بارانهای سیلآسا ناشی از توفان تنها در سنترال پارک نیویورک، در مدت یک ساعت بیش از ۷۶ میلیمتر باران بارید که این باعث آبگرفتگی گسترده خیابانهای شهر شد و سپس ایستگاههای مترو نیویورک را غرق در آب کرد که موجب اختلال در حملونقل شهری و سرگردانی شهروندان زیادی شد.
مقامات فدرال از وقوع سیل در 43 نقطه از مناطق شمال شرق آمریکا خبر دادهاند. گفته میشود مجموع بارندگیها تا شامگاه پنجشنبه در این مناطق بین 150 تا 250 میلیمتر بوده است. در برخی مناطق پنسیلوانیا، ارتفاع سیل حتی به سقف خانهها میرسید. در ایالت نیویورک با 5/19 میلیون نفر جمعیت که قلب تجاری آمریکا را در خود جای داده است، «بیل د بلاسیو» شهردار شهر نیویورک و همچنین «کتی هوکول» فرماندار ایالت وضعیت اضطراری اعلام کرده و از مردم خواستند از جادهها و زیرگذرها دوری کنند.
خانم هوکول نخستین فرماندار زن نیویورک که بتازگی جایگزین همحزبی دموکرات خود شده که متهم به فساد اخلاقی است، شامگاه چهارشنبه گذشته وضعیت اضطراری در این ایالت برقرار کرد. این در حالی است که کاخ سفید برای این کار تا ظهر پنجشنبه صبر کرد.
پیش از بازدید روز جمعه از مناطق آسیبدیده، فرماندار نیویورک خواستار اختصاص کمکهای ویژه و فوری به یک میلیون خانه آسیب دیده و دستکم ۶۰۰ هزار شهروند بدون دسترسی به آب لولهکشی شده بود.
خبرگزاری رویترز گزارش کرد مقامهای ایالتی از شدت خسارات و تلفات گیج شدهاند و خبرگزاری فرانسه شمار تلفات را بیش از آنچه پلیس نیویورک گفته اعلام کرده است.
بزرگترین تراژدی سیل نیویورک، در محله کوئین رقم خورد؛ جایی که یک خانواده نپالیتبار حین خواب بر اثر به زیر آب رفتن منزلشان غرق شدند. چهره پدر و مادر 50 و 48 ساله و همچنین کودک ۲ سالهشان «لوبسانگ لاما» دیروز روی جلد بسیاری از نشریات محلی نیویورک رفت. شهروندان کوئین به روزنامه نیویورکپست گفتهاند ۲ تن دیگر نیز در طبقه اول یک آپارتمان در همان حوالی غرق شدهاند. به گفته مردم محل، این فجایع اتفاقی نبوده و چندین سال است اهالی خیابان شماره 183 منطقه رامسکرت در کوئین خواهان وصل شدن این بخش به سیستم فاضلاب شهری برای تخلیه سیلابهای سطحی شدهاند.
* قولهای پوچ بایدن
دی بلاسیو، شهردار نیویورک سیلهای بیسابقه در 50 سال گذشته در نیویورک و نیوجرسی را نشانه قطعی بودن تغییرات آب و هوایی و لزوم تغییر در همه ابعاد زندگی آمریکاییها دانسته است.
جو بایدن هم به اداره هوانوردی فدرال مجوز داده است با پروازهای پهپادی در مناطق آسیبدیده از سیل، خسارتها به زیرساختهای آمریکا را ارزیابی کنند.
در همین رابطه روزنامه نیویورکتایمز، در تحلیلی با مطرح کردن این پرسش که چرا مقامات نتوانستند کلانشهری بینالمللی مثل نیویورک را از خطر سیل در امان نگاه دارند، تلاش کرد عملکرد دولت دموکرات در این زمینه را توجیه کند. در مقابل شبکه فاکسنیوز دیروز با مقصر خواندن رئیسجمهور آمریکا در عدم کمک بموقع به توفانزدگان، در صفحه اول تارنمای خود از تیتر «سیل کلمات پوچ» در کنار تصویر جو بایدن و مناطق سیلزده استفاده کرد. به گزارش این شبکه، بایدن همانطور قولش (از روز دوشنبه هفته پیش) برای کمک به سیلزدگان نیویورک و سایر ایالتها را شکاند که در وعده کمک به آمریکاییهای گرفتار شده در افغانستان ناکام ماند. همچنین خانم هوکول، فرماندار نیویورک مسؤولان دولتی را به خاطر عدم پیشبینی سیل شدید بازخواست کرده است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
پاسخ مثبت روسیه به بلاروس برای خرید «اس400»
«دیمیتری شوگایف» رئیس «سازمان فنی و نظامی روسیه» دیروز در حاشیه نشست انجمن اقتصادی شرق به خبرنگاران گفت هیچ مانعی برای فروش سامانه دفاع موشکی اس400 به بلاروس وجود ندارد. بر اساس گزارش خبرگزاری تاس، وی افزود: بلاروس شریک استراتژیک روسیه است و ما در یک اتحادیه زندگی میکنیم. از آنجا که سامانه اس400 اساسا برای صادرات است این منطقی است که به درخواست این کشور برای خرید این سیستم پاسخ مثبت بدهیم. من هیچ مانع یا محدودیتی برای صادرات این سیستم دفاعی به بلاروس نمیبینم. «الکساندر لوکاشنکو» رئیسجمهور بلاروس روز چهارشنبه گفته بود مسکو بزودی این کشور را با دهها هواپیمای نظامی، بالگرد، سیستمهای ضدهوایی و احتمالا سیستم دفاع هوایی اس400 تجهیز خواهد کرد. لوکاشنکو اوایل ماه آگوست نیز تاکید کرده بود مینسک علاقهمند به خرید اس400 از روسیه به قیمت مناسب است.
***
سوریه: حملات اسرائیل در حمایت از تروریستهاست
دمشق در واکنش به حملات رژیم صهیونیستی آن را در راستای کمک به تروریستها در سوریه دانست. به گزارش خبرگزاری سوریه (سانا)، وزارت خارجه سوریه در واکنش به حملات مکرر رژیم صهیونیستی اعلام کرد این حملات در عزم دولت سوریه در انجام وظایفش خللی وارد نخواهد کرد. در نامه وزارت خارجه سوریه به دبیرکل سازمان ملل و رئیس دورهای شورای امنیت ضمن تاکید بر اینکه دمشق به مبارزه با گروههای تروریستی ادامه میدهد، تاکید شده است: حمله بزدلانه اسرائیل به اراضی سوریه در راستای تکمیل سلسله جنایات این رژیم و نقض حاکمیت سوریه و ارتکاب جنایات علیه ملت سوریه است. وزارت خارجه سوریه بیان کرد: این حمله در راستای حمایت از تروریستها و ادوات رژیم صهیونیستی در سوریه و مانعتراشی در مسیر راهکار سیاسی بحران سوریه است. وزارت خارجه سوریه از شورای امنیت و سازمان ملل خواست به مسؤولیت خود در راستای منشور ملل متحد عمل کرده و این حملات و تجاوزات آشکار را محکوم و اقدامات فوری و کوبنده به منظور ممانعت از تکرار آن به عمل آورد.
***
نخستوزیر ژاپن کنارهگیری میکند
در حالی که عملکرد کرونایی «یوشیهیده سوگا» ضربه محکمی به محبوبیت وی بعد از یک سال نخستوزیری زده، او از قصد خود برای عدم شرکت در انتخابات درونحزبی حزب حاکم لیبرال- دموکرات خبر داد. یوشیهیده سوگا، نخستوزیر ژاپن روز جمعه اعلام کرد از قدرت کنار میرود؛ اقدامی که زمینه را برای انتخاب نخستوزیر جدید پس از یک سال نخستوزیری او آماده میکند. به نوشته رویترز، سوگا که پس از استعفای «آبه شینزو» در سپتامبر گذشته به دلیل مشکلات و اتهامات مالی، مسؤولیت را بر عهده گرفت، شاهد کاهش میزان حمایت از عملکرد خود به زیر ۳۰ درصد بوده، در حالی که ژاپن با بدترین موج همهگیری کرونا در آستانه انتخابات عمومی امسال این کشور دست به گریبان است. تصمیم روز جمعه یوشیهیده مبنی بر عدم شرکت در انتخابات حزب حاکم لیبرال- دموکرات در ماه سپتامبر به این معنی است که این حزب رهبر جدیدی را انتخاب میکند که نخستوزیر خواهد شد. مقامات حاکم حزب لیبرال- دموکرات گفتند یوشیهیده دوره ریاست خود بر حزب را به پایان میرساند، به این معنی که او تا انتخاب جانشین خود در انتخابات درونحزبی ۲۹ سپتامبر (هفتم مهر)، در این سمت باقی خواهد ماند.
***
تشدید درگیریها در محورهای مختلف مأرب
در استان مأرب درگیریهای شدیدی میان نیروهای ارتش یمن و متجاوزان سعودی جریان دارد و شدت این درگیریها در «صرواح» در غرب این استان بیشتر است. المیادین اعلام کرد: نبردهای سنگینی میان نیروهای صنعا و نیروهای وابسته به متجاوزان در منطقه «خب و الشعف» در استان الجوف در مرز با نجران عربستان جریان دارد و جنگندههای ائتلاف ریاض حمایت هوایی از عوامل خود به عمل میآورند. در منطقه الشهلا واقع میان الحزم و خب و الشعف، درگیریها جریان دارد و نیروهای هادی مدعی دفع حمله نیروهای صنعا در منطقه شهلا شدهاند. همزمان جنگندههای سعودی 14 بار پادگان اللبنات در جنوب شرق الحزم در استان الجوف را هدف قرار دادند. در استان مأرب درگیریهای شدیدی میان نیروهای صنعا و متجاوزان جریان دارد که شدت این درگیریها در صرواح در غرب این استان بیشتر است. طی ساعات گذشته جنگندههای سعودی دهها بار صرواح را بمباران کردند و ۳ حمله هم به رحبه در جنوب استان مأرب انجام دادند و این حملات ۲ روز پس از بازپسگیری منطقه الکوله در رحبه رخ میدهد که به دنبال درگیریهای شدید یک ماهه که دهها کشته و زخمی بر جا گذاشت، به دست نیروهای صنعا فتح شد. منابع یمنی از ادامه درگیریها در جبهههای جنوب و غرب مأرب خبر داده و اعلام کردند نبردها در منطقه رحبه در جنوب مأرب و نیز جبهههای الکساره و المشجح در غرب این استان متمرکز است. نیروهای صنعا دستاوردهای نظامیای در جبهههای مأرب به دست آوردهاند که پیشروی آنها را برای گشودن جبهههای جدید در حریب و الوادی آسانتر میکند. منابع یمنی اعلام کردند نیروهای صنعا جبهههای جدیدی در شمال شهر مأرب گشودهاند و به سوی تپه الصمده در منطقه الوادی الکبیر و وادی عبیده پیشروی کردهاند.
ارسال به دوستان
در چهارمین روز جنگ پنجشیر، ۲ طرف مدعی پیشروی در مناطق مختلف این ولایت شدند
پنجشیر در کشاکش جنگ
تحولات میدان جنگ در افغانستان برای چهارمین روز متوالی حول لشکرکشی طالبان به پنجشیر و درگیری با نیروهای جبهه مقاومت به رهبری «احمد مسعود» ادامه پیدا کرد و هر دو طرف در این میان مدعی پیشروی در مناطق مختلف این ولایت شدهاند. به گزارش «وطنامروز» به نقل از رسانههای افغانستان،حامیان مسعود گفتهاند در منطقه «کوتل خاواک» در پنجشیر و در نزدیکی ولایت بغلان چندین منطقه را از تصرف طالبان خارج کرده و تلفاتی را به این گروه وارد کردهاند. خبرگزاری روسی تاس به نقل از منابعی در ولایت پنجشیر گزارش داد نیروهای طالبان در حمله اخیر خود به دره پنجشیر متحمل خسارات سنگینی شده و مجبور به عقبنشینی شدهاند. به گفته این منابع، طالبان در پنجشنبهشب و ساعات اولیه روز جمعه تلاش کرد از طریق «دره اندرآب» در منطقه پل حصار و همچنین از طریق منطقه گلبهار به پنجشیر نفوذ کند. آنها در هر دو منطقه ناکام ماندند و با خسارات سنگین مجبور به عقبنشینی شدند. این منابع حاضر در پنجشیر مدعی شدند تعداد زیادی نیز از نیروهای طالبان اسیر شدند. خبرگزاری تاس به نقل از همین منابع گزارش داد شرایط فعلا در اطراف دره پنجشیر آرام و باثبات است. پیش از این خبرگزاری روسی تاس گزارش داد در درگیریهای اخیر میان طالبان و جبهه مقاومت پنجشیر 300 تن از اعضای طالبان کشته شدند. از سوی دیگر، «ذبیحالله مجاهد» سخنگو و سرپرست اطلاعات و فرهنگ طالبان اظهار داشت در درگیریهای پنجشیر دستکم 11 ایست و بازرسی تصرف شده است و 34 عضو جبهه مقاومت نیز کشته شدند. وی گفت طالبان به اندازه کافی پیشرفت کرده است و در حمله اخیر نیز ۲ فرمانده کلیدی نیروهای احمدمسعود در پنجشیر کشته شدند. مجاهد ادامه داد طالبان به جاده اصلی پنجشیر رسیده است و منطقه «شیتال» را نیز در اختیار گرفته است. انعامالله سمنگانی، عضو کمیسیون فرهنگی طالبان نیز در این باره گفت: «اعضای طالبان با حملات از سوی نیروهای پنجشیر روبهرو شدهاند اما به آنها پاسخ دندانشکنی داده شده است». پیش از این امیرخان متقی، رئیس کمیسیون دعوت و ارشاد طالبان گفته بود گفتوگوها با جبهه مقاومت در پنجشیر با شکست روبهرو شده و نتیجهای در پی نداشته است. در همین حال کاربران در فضای مجازی از زخمی شدن «امرالله صالح» معاون ریاستجمهوری سابق افغانستان خبر میدهند. همچنین برخی منابع دیگر گفتند طالبان شبکههای اینترنتی و برق ولایت پنجشیر را نیز قطع کرده است. طالبان اعلام کرد شهرستان شتل پنجشیر را به کنترل خود درآورده اما نیروهای مقاومت پنجشیر اعلام کردند همه راههای منتهی به پنجشیر را در دست دارند و حملههای طالبان به شهرستان شتل به عقب زده شده است. از چهارشنبه گذشته درگیریها میان نیروهای طالبان و طرفداران احمد مسعود در پنجشیر گزارش شده است. طالبان پیش از این از تحمیل خسارات به هر دو طرف درگیری خبر داده بود. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه روز جمعه با اشاره به مساله پنجشیر گفت: ما از طالبان و دیگر گروههای قومی و سیاسی در افغانستان خواستهایم بر سر تشکیل دولت انتقالی فراگیر به توافق برسند. ما فعلا برنامهای برای ایفای نقش میانجی در این مذاکرات نداریم. تاجیکستان به عنوان متحد روسیه در حال ایفای نقش درباره موضوع «پنجشیر» است. ***
امیدواری پوتین به رفتار متمدنانه طالبان
رئیسجمهور روسیه در یک نشست مطبوعاتی در مجمع اقتصادی شرق در شهر ولادیووستوک واقع در شرق دوردست روسیه، ابراز امیدواری کرد طالبان هر چه سریعتر متمدن شود.
ولادیمیر پوتین خروج سراسیمه نیروهای تحت رهبری آمریکا از افغانستان را که ماه گذشته میلادی تکمیل شد، پایانی فاجعهآمیز برای بحران افغانستان خواند و اعلام کرد کارزار جنگی 20 ساله آمریکا با 5/1 تریلیون دلار هزینه هیچ نتیجهای نداشت. پوتین گفت: «روسیه علاقهمند به فروپاشی افغانستان نیست. اگر چنین اتفاقی بیفتد دیگر کسی که طرف صحبت باشد وجود نخواهد داشت. هر چه زودتر طالبان وارد خانواده مردم متمدن شود، کار برای ارتباط و تماس برقرار کردن و تاثیر گذاشتن و سوال پرسیدن آسانتر خواهد بود». او همچنین هشدار داد تعداد زیاد جنبشهای افراطی که هماکنون در افغانستان فعالیت دارند، همسایگان و همپیمانان روسیه را با تهدید مواجه میکنند. او گفت: «جنبش طالبان همگن نیست هر چند که این جنبش عمدتا متشکل از قبایل پشتون است. نمایندگان سازمانهای زیاد دیگری از جمله سازمانهای رادیکال نظیر داعش در افغانستان حضور دارند. افراد زیادی از جمله رادیکالها از زندانها آزاد شدند».
***
اشاره تلویحی وزیر دفاع انگلیس به پایان ابرقدرتی آمریکا
«بن والاس» وزیر دفاع انگلیس تأیید کرد کشورش ابرقدرت نیست. والاس در بخش دیگری از اظهاراتش هم تلویحا به اینکه آمریکا هم دیگر ابرقدرت نیست اشاره کرد. به نوشته روزنامه دیلیمیل، بنوالاس در مصاحبهای که چهارشنبه گذشته منتشر شد گفت وقت آن است مردم انگلیس نگاهی واقعگرایانه به جایگاه بریتانیا در دنیا داشته باشند. وزیر دفاع انگلیس در مصاحبه با مجله «Spectator» خاطرنشان کرد اکنون ۵۰ سال است لندن نتوانسته یک ارتش تودهای ایجاد کند. او در اظهاراتی کنایهآمیز گفت: «آشکار است بریتانیا ابرقدرت نیست اما ابرقدرتی که آماده نباشد بر سر چیزی مداومت داشته باشد هم احتمالا ابرقدرت نیست. چنین کشوری، ابرقدرت جهانی حساب نمیشود و فقط یک قدرت بزرگ به حساب میآید». برخی رسانههای انگلیس گفتهاند اشاره والاس در بخش دوم جمله بالا به آمریکاست که تصمیم گرفت به تلاشهای نظامیاش در افغانستان پایان دهد. برخی رسانهها اما به نقل از منابعی در وزارت دفاع انگلیس اینکه منظور والاس آمریکا بوده باشد را رد کرده و گفتهاند او قصد داشته ضرورت ایستادگی و مداومت غرب در برابر دشمنانش را مورد تأکید قرار دهد. روزنامه گاردین نیز به نقل از منابع نزدیک به والاس نوشته اظهارات وزیر دفاع انگلیس میتواند معطوف به آمریکا باشد اما روزنامه دیلیمیل هم به نقل از منابعی در وزارت دفاع انگلیس اینکه منظور والاس آمریکا بوده را رد کرده و نوشته منظور او اشاره به ضرورت ایستادگی غرب در برابر دشمنانش بوده است.
*** حاکم جدید افغانستان؛ ملاهبتالله یا عبدالغنی برادر خبرگزاری رویترز روز جمعه به نقل از ۳ منبع گروه طالبان نوشت: ملا محمد یعقوب، پسر ملا عمر رهبر و بنیانگذار طالبان و شیرمحمد عباس استانکزی عهدهدار مناصب عالی در دولت جدید افغانستان خواهند بود. این خبر در حالی منتشر شده است که پنجشنبه گذشته یکی از سخنگویان و از اعضای کمیته فرهنگی گروه طالبان اعلام کرد ملاهبتالله، رهبری دولت آینده را که بزودی اعلام خواهد شد، بر عهده خواهد گرفت. خبرگزاری صدای افغان (آوا) این خبر را به نقل از بلال کریمی نوشت و اعلام کرد ملاهبتالله آخوندزاده، رهبری دولت آینده را بر عهده خواهد گرفت و ملاعبدالغنی برادر نیز ریاست اجرایی دولت را به پیش خواهد برد. کریمی گفت مذاکرات پیرامون تشکیل دولت آینده پایان یافته و مذاکرات با رهبران دولت سابق نیز انجام شده است و بزودی دولتی اعلام شده و آغاز به کار خواهد کرد تا برای مردم این کشور نمونه باشد. گزارشگر ویژه فرانس ۲۴ نیز پنجشنبه از اعلام قریبالوقوع تشکیل دولت طالبان خبر داد و گفت خشم خفته افغانها در مواجهه با زندگی سخت روزمره و همچنین اقتصاد در آستانه فروپاشی این کشور، طالبان را واداشته هر چه سریعتر برای تشکیل دولت اقدام کند. خبرنگار ویژه اعزامی این رسانه فرانسوی گزارش داد: ۲ هفته پس از تصرف کابل و پایان جنگ ۲۰ ساله، اقتصاد افغانستان در آستانه فروپاشی قرار دارد، از این رو طالبان در تکاپوی سازماندهی قدرت خود است تا هر چه سریعتر اقتصاد این کشور را احیا کند. تشکیل دولت جدید افغانستان در حالی مطرح میشود که نزدیک به ۲ هفته است غیر از استان پنجشیر، تمام استانهای این کشور به تسلط نیروهای طالبان درآمده است. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|