|
ارسال به دوستان
گزارش «وطنامروز» درباره مداحی این شبهای محمود کریمی، سیدمجید بنیفاطمه و میثم مطیعی در حسینیه داوود العاشور بصره
هموطنان حسینی
عباس اسماعیلگل: سال گذشته در برنامهای به مناسبت اربعین حسینی در یکی از کشورهای منطقه، تصویر پسزمینه سن مراسم توجهم را جلب کرد. جمله محوری آن تصویر این بود: «نحن امه الامام الحسین»
گزارهای که ما آن را اینطور میشناسیم و شنیدهایم: «ما ملت امام حسینیم».
شهید سلیمانی که به عنوان سردار مکتب و محور مقاومت شناخته میشود، الهامبخش بسیاری از حرکتهای عاشورایی در منطقه شده است. وقتی ایشان این گزاره را مطرح میکند که ما ملت امام حسینیم، بسیاری از علاقهمندان به محور مقاومت از کشورهای مختلف، خود را بخشی از این ملت میدانند. اینگونه است که «نحن امه الامام الحسین» برای آنان معنادار میشود. صحبتهای حاج محمود کریمی در آخرین شب هیات حسینیه داودالعاشور بصره، در جمع عزاداران عراقی، تاکیدی بر همین مساله بود. در این روزهایی که تلاش دشمنان برای کمرنگ کردن ارتباط عمیق میان مردم ایران و عراق است، این حرکت ارزشمند است.
این اتفاق جنبه هنری نیز به خود گرفت و در اشعاری که از سوی حاجمحمود کریمی خوانده شد، برجسته شد، بویژه وقتی به این بندها رسید: عراق و ایران، سوریا و لبنان، یمن و بحرین، کل کل کل نحن مله الحسین.
فضایی که مداحیهای امسال در بصره به عنوان اتفاقی شاخص و تاثیرگذار رقم زد، نتایج خود را در پیوند میان ملت ایران و عراق نشان میدهد. این پیوندهای فرهنگی و انسانی و عقیدتی در اربعین است که امنیت طولانیمدت در منطقه را تضمین میکند. این رویکرد، هم در میدان و هم در دیپلماسی میتواند حافظ مصالح کشورهای منطقه باشد؛ دیپلماسیای که از تکیه بر نیروهای ملی و عقیدتی نشأت گرفته و با پشتیبانی ایشان قوت میگیرد. در ادامه حضور مداحان ایرانی در هیات عزاداری در بصره بخصوص مراسم شبهای اخیر در حسینیه داودالعاشور بصره با مداحی محمود کریمی، سیدمجید بنیفاطمه و میثم مطیعی را از جهات مختلف بررسی کردهایم.
***
یوسف ارجونی، رئیس سازمان بسیج مداحان در گفتوگویی کوتاه با «وطنامروز» به تشریح نظرات خود درباره حضور مداحان سرشناس در بصره عراق پرداخت.
* یکی از مظاهر فرهنگی این اتفاق خود عزاداری است؛ شکل عزاداری، نوع نوحهخوانی و... همچنین نزدیک شدن مادحین ایرانی به فضای عراق و کاری که مداحان عراقی بالعکس انجام میدهند. مثلاً مداحی از عراق خطاب به ایرانیها میگوید شما فرزندان امام رضا هستید و برای ما به خاطر این ویژگی محترماید و دوستتان داریم. این شکل از پیوند خوردن اشعار و نوحهها چه اثر مناسکی دارد؟
قطعا خود اشعار و نوحهها باعث وحدت بین ۲ جامعه، ملت و دولتها میشود. ملت ایران هم علاقه بسیاری به مداحی به زبان عربی دارند، ضمن اینکه به دلیل روابط عمیق دینی و مذهبی که بین ۲ ملت ایران و عراق وجود دارد، خود این هم باعث شده مردم نسبت به زبان ۲ کشور علاقه و انس داشته باشند. این فضاهای نوحهخوانی که ایجاد شده است، بویژه اشعاری که در نوحهها خوانده میشود، این انگیزه را ایجاد میکند که در مناسبات دیگر نیز این ۲ ملت را با هم همراه کند.
* ممکن است شبیه این اتفاق با حضور مداحانی که کمتر نامآشنا هستند طی سالهای قبل اتفاق افتاده باشد ولی چه میشود که امسال این مراسم با حضور مداحان سرشناس انجام میشود و این چنین مورد استقبال قرار میگیرد.
یکی از ظرفیتهایی که در حوزه ستایشگری وجود دارد بحث مادحین نخبه، سرشناس و اثرگذار است. به نسبتی که مداحان سرشناس، نوحه و کلامشان اثرگذار است، به همان نسبت هم این اثرگذاری در سایر کشورها وجود دارد و به همین دلیل امسال با این استقبال خوب این مراسم برگزار شد که دلیل اصلی آن میتواند تاثیرگذاری همین مداحان نخبه و سرشناس و عمق نفوذ کلام آنها باشد.
* چه فرصتهایی در دل این نوع از عزاداریها نهفته است. منظور بیشتر فرصتهای فرهنگی است؛ حتی در خود نوحهخوانی، مثل سبک و چیزهای دیگر.
فرصتهایی که میتواند در دل این عزاداریها وجود داشته باشد- که حالا مخصوصا تکیه بر حوزههای فرهنگی هست- بحث آداب و رسوم، باورها و اعتقادات دینی است که هم حضور مردم مومن و متدین ایران اسلامی در کشور عراق و در اماکن مقدسه و بالعکس حضور مردم عراق در شهرهای مذهبی ایران را شامل میشود. از سویی موضوع ترویج فرهنگ دفاع از حریم اهلبیت، فرهنگ مواسات و همدلی است که برگزاری آیینهای مذهبی یکی از مهمترین مواردی است که میتواند تلفیقی از همه اینها باشد. بحث پیادهروی عظیم اربعین حسینی واقعا یکی از دستاوردهای مهمی است که در این چند سال به فضل الهی به دست آمده و برپایی مجدد آن خواسته ۲ ملت بزرگ ایران و عراق است که البته باید با رعایت پروتکلهای بهداشتی انجام شود.
* این عزاداری چگونه به اربعین پیوند میخورد؟
در راستای پیوند عزاداری در بصره به اربعین میشود از حرکتی که امروز انجام شده الگو گرفت؛ حرکتی فرهنگی و زیربنایی که زمینههای دیگری را برای حضور در مناسبتهای دیگر کشور عراق ایجاد میکند.
***
قدرتنمایی شیعیان در اربعین
محمود کریمی، مداح اهلبیت(ع) در آخرین شب عزاداری حسینیه داوود العاشور بصره عراق با حضور مداحان ایرانی با اشاره به اینکه امام خمینی(ره) میفرماید ملیت ما اسلام است، گفت: اگر به اینجا (عراق) آمدیم، انگار به خانه خودمان آمدهایم. اختلاف بین ایرانیها و عراقیها، اختلاف میان امام رضا(ع) و امام حسین(ع) است. دشمنان به دنبال همین هستند. به گزارش «وطنامروز»، محمود کریمی طی سخنانی ضمن قدردانی از تلاش مسؤولان این هیأت اظهار داشت: از تمام عزاداران خواستارم در این چند شب اگر اشتباه و بدخلقیای از ما دیدند، حلال کنند.
وی با اشاره به اینکه امام خمینی(ره) میفرماید ملیت ما اسلام است، تصریح کرد: اگر به اینجا آمدیم، انگار به خانه خودمان آمدیم. اختلاف بین ایرانیها و عراقیها، اختلاف میان امام رضا(ع) و امام حسین(ع) است. دشمنان به دنبال همین هستند. همه عالم شاهد است که قدرت شیعه امیرالمومنین(ع) در اربعین دیده میشود. کریمی با بیان اینکه من شما را بسیار دوست دارم، افزود: چه کسی میتواند یکی را از جای دیگری بیاورد تا با یک زبان مشترک بخواند و همه هم بفهمند؟ این عشق به امام حسین(ع) است. امام حسین(ع) ما را دور هم جمع میکند. امام رضا(ع) هم میفرماید دور امام حسین(ع) جمع شوید.
این مداح اهلبیت(ع) گفت: هیأت شما، هیأتی شاخص در عراق است. تصاویرش را همه میبینند. جوانهایی را اینجا میبینم که مثل ابر بهار گریه میکنند. روز قیامت اگر حضرت زهرا(ع) بپرسند شما چه کاره هستید، نمیتوان گفت من روضهخوان هستم، مگر اینکه روضه بخوانید. یعنی اگر زمانی که روی منبر روضه خوانده میشود، شما هم با او همراهی کنید تا نام شما هم به عنوان روضهخوان نوشته شود.
وی گفت: یک عالمی در مکاشفه امام حسین(ع) را زیارت کرد و از ایشان پرسید چه کسی از همه بهتر شما را صدا میزند؟ امام حسین(ع) فرمود پیرزنی است که در فلان روستا در سماوه، عصرها کنار برکه میآید. او غروب کنار آن برکه آمد. دید پیرزنی آمد که عقل کاملی هم نداشت، با چوبی در دست آمد و کنار آب نشست. او چوب را داخل آمد میزد و میگفت: حبیبی یا حسین.
کریمی با طرح یک سوال گفت: حضرت زهرا(س) زیر دِین امیرالمومنین(ع) ماند؟ ابدا! سوال کرد آیا مرا حلال کردی؟ چطور ممکن است زیر دین ما بماند؟ جواب همه گریههایتان را حضرت زهرا(س) خواهد داد.
این مداح اهلبیت(ع) همچنین در این مراسم نوحهای با موضوع محور مقاومت خواند و عراق، ایران، سوریه، یمن و بحرین را ملت امام حسین(ع) معرفی کرد.
ارسال به دوستان
بهلول حبیبیزنجانی، مداح اهلبیت:
حضور مداحان ایرانی در بصره در بهترین زمان ممکن رخ داده است
بهلول حبیبیزنجانی، مداح آذریزبان اهلبیت از آن دسته مداحانی است که تا قبل از دوران شیوع کرونا، سالهای متمادی را در کشورهایی چون ترکیه، آذربایجان و... به عنوان نماینده مداحان ایرانی به مداحی پرداخته است. این مداح اهلبیت در ابتدا درباره حسوحال مسلمانان کشورهای مختلف نسبت به نوحهخوانی ایرانیها گفت: با توجه به تجربه بالای خود از سالها مداحی در کشورهای مختلف باید بگویم، مردم کشورهای مسلمان همیشه به حس و حال عزاداری ایرانیها برای امام حسین(ع) غبطه میخورند و طی سالیان اخیر و با گذشت زمان، بسیاری از رسم و رسومات عزاداریهای ما در فرهنگ عزاداریهایشان رسوخ کرده است.
وی در ادامه گفت: این روزها شاهد هستیم چند مداح مطرح اهلبیت(ع) در بصره عراق برای عزاداران عراقی نوحهسرایی میکنند و بسیار مورد توجه قرار گرفته است و این مساله با توجه به تحولات منطقه در راستای تقویت وحدت شیعیان ایران و عراق از اهمیت بالایی برخوردار است و این عزاداریها در بهترین زمان ممکن رخ داده است.
حبیبیزنجانی خاطرنشان کرد: درباره حضور مداحان اهلبیت در بصره عراق ذکر این نکته ضروری است که برخلاف تصور عدهای، حضور مداحان ایرانی در کشورهای همسایه و مسلمان تا قبل از دوران کرونا بسیار چشمگیر بوده است و اینکه مداحی این عزیزان در بصره با پوشش زنده تصویری مواجه شده است، کار پسندیدهای است؛ امیدوارم این اتفاق برای سایر مداحان ایرانی که در کشورهای خارجی به مدیحهسرایی میپردازند هم رخ دهد تا این رخدادهای فرهنگی با اطلاعرسانی بهتری انجام شود.
وی تاکید کرد: ناگفته نماند طی سالیان گذشته شاهد تلاش بینالمللی بسیاری از مداحان اهلبیت در اشاعه فرهنگ عزاداری ایرانیان در کشورهای مختلف بودهایم که اغلب این مداحان در راستای اهداف خود موفق عمل کردهاند و بدون شک این موفقیتها از برکات توسل به آقا امام حسین(ع) نشأت میگیرد.
این مداح اهلبیت در پایان گفت: بنده در کشورهای اسلامی و غیراسلامی مختلفی اعم از روسیه، ازبکستان، ترکیه، آذربایجان و... افتخار مداحی برای اهلبیت(ع) را داشتهام که این مداحیها همیشه از چند جنبه مورد اهمیت بوده است. معمولا در مراسمهایی که در خارج از کشور برگزار میشود و مداحان مختلف ایرانی در آنجا حضور پیدا میکنند، بخش عمدهای از مستمعان را ایرانیهای مقیم آن کشورها تشکیل میدهند که با مداحی مداحان، خاطرات عزاداری در ماههای محرم و صفر برایشان زنده میشود و در کشور غریب، یک حال و هوایی تازه میکنند. از سوی دیگر معمولا یک بخشی از مستمعان مداحیهای ما در مراسمهای خارج از کشور، مردم اهل سنت یا غیرمسلمان آن کشورها هستند که این اتفاق برایشان از چند وجه قابل تامل است؛ از جمله تماشای شور و اشتیاق عزاداران حسینی برایشان یک علامت سوال بزرگ به وجود میآورد که معمولا پس از مراسم با بحث و تبادل نظر با شیعیان همزبان و هموطن خود، تشنه کسب اطلاعات بیشتر درباره اهلبیت(ع) میشوند و چه بسا بسیاری از این افراد با رفت و آمد در چنین مراسمهایی در نهایت مسلمان و شیعه شوند.
ارسال به دوستان
راما قویدل «بینشان» را جلوی دوربین میبرد
راما قویدل سریال ۳۰ قسمتی «بینشان» را بزودی کلید میزند.
به گزارش «وطنامروز»، سریال «بینشان» به کارگردانی راما قویدل و تهیهکنندگی مرتضی رزاق کریمی بزودی کلید میخورد. این سریال ۳۰ قسمتی به نویسندگی مشترک آزیتا ایرایی و مهدی حمزه برای پخش از شبکه ۳ سیما ساخته میشود. مرتضی رزاق کریمی که به عنوان تهیهکننده، فعال صنفی و همچنین مدیر سینمایی شناخته میشود، پیش از این چندین فیلم سینمایی، تله فیلم و مجموعه تلویزیونی ساخته است. راما قویدل تاکنون کارگردانی سریالهای مختلفی از جمله «عملیات ۱۲۵» در همکاری با بهروز افخمی، «شب میگذرد»، «شاید برای شما هم اتفاق بیفتد»، «یک لحظه دیرتر»، فصل دوم «دولت مخفی»، «روحالله»، «دیوار شیشهای» و «خانواده دکتر ماهان» (در همکاری با علیمحمد قاسمی) را برعهده داشته و «ایلدا» به عنوان آخرین سریال تلویزیونی وی سال ۱۳۹۹ از شبکه یک پخش شده است.
ارسال به دوستان
زندگینامه مادر شهید مدافع حرم وارد بازار نشر شد
کتاب «مرضیه؛ حکایت یک اسم، روایت یک زندگی» نوشته لطیفه نجاتی توسط انتشارات راه یار منتشر و راهی بازار نشر شد.
به گزارش «وطنامروز»، «مرضیه»، روایتی از زندگی بیبی مرضیه میررضایی، مادر شهید مدافع حرم حجتالاسلام محمود تقیپور است که در ۵ فصل تدوین شده است. در این ۵ فصل زندگی این مادر شهید از کودکی و خانواده تا فعالیتهای انقلابی و اجتماعی روایت میشود. تحقیق و پژوهش مطالب این کتاب بر عهده زهرا عاشوری بوده است. در بخشی از این کتاب آمده است: نظر آقاجانم درباره کارکردن من تغییر کرده بود اما حرفهایی که روز اول در گوش دامادش خواند و تلنگرهایی که به او زد، آنقدر کاری افتاده بود که هنوز اثرش در حرفهای حسنآقا دیده میشد. تا صحبت از کار به میان میآمد، میخش را همان اول میکوبید و میگفت: «دوست ندارم خانمم با ۲ تا بچه کوچیک بره کار کنه. هر چی خودم نون دربیارم با هم میخوریم. چه نیازی به درآمد اون داریم؟» آقاجان به هر بهانهای حرف اشتغال من را پیش میکشید و تکرار میکرد: «من قبل از انقلاب مخالف سر کار رفتن مرضیه بودم اما الان احساس میکنم تکلیفه». ولی جواب حسنآقا همان بود؛ دلش به اشتغال من رضایت نمیداد. این کتاب با ۲۶۴ صفحه، شمارگان 1000 نسخه و قیمت ۴۰ هزار تومان منتشر شده است.
ارسال به دوستان
«دشمن زبالهها» ویژه پخش در اربعین ساخته میشود
انیمیشن «دشمن زبالهها» به کارگردانی فرج صالحی، به منظور فرهنگسازی درباره معضل زبالهها در ایام اربعین ساخته میشود.
به گزارش «وطنامروز»، انیمیشن «دشمن زبالهها» به کارگردانی فرج صالحی، در قالب انیمیشن رتوسکوپی برای فرهنگسازی درباره معضل زبالهها در ایام اربعین، به تهیهکنندگی مرکز مستند حقیقت در حال ساخت است. این انیمیشن ۳ دقیقهای مصادف با ایام اربعین حسینی از شبکههای ایرانی و عراقی پخش میشود.
این انیمیشن به زبان عربی تولید شده و از دیگر عوامل تولید میتوان به مدیر تصویربرداری: مصطفی سیفی، نویسنده: کوثر امیدی، تهیهکننده: مرتضی شعبانی، انیماتور: محمد کشاورز، گریمور: فرزانه مولایی و بازیگران: یاسین طلوعی، کوثر دائم، ریحانه رحمتی و مهسا محمودی اشاره کرد.
ارسال به دوستان
سینما
«ساخت ایران ۳» ساخته میشود
سریال «ساخت ایران» به کارگردانی بهمن گودرزی در حالی جلوی دوربین رفت که بازیگران اصلی سریال مشخص شدند.
به گزارش «وطنامروز»، «ساخت ایران 3» جدیدترین محصول نمایش خانگی است که مراحل تصویربرداری خود را با حضور مجید صالحی و امین حیایی ۲ بازیگر اصلی پیش میبرد. فصل سوم سریال «ساخت ایران» در حالی جلوی دوربین رفته است که همه عوامل این سریال پیش از شروع کار واکسن دریافت کردند. در این سری مجید صالحی بازیگر جدیدی است که به همراه امین حیایی ۲ بازیگر محوری سریال هستند تا روایتگر داستانی دیگر در فضای طنز باشند.
فصل اول این سریال سال ۱۳۹۰ به کارگردانی محمدحسین لطیفی ساخته شد و فصل دوم آن به کارگردانی برزو نیکنژاد وارد شبکه نمایش خانگی شد. بهمن گودرزی که ساخت فصل سوم را آغاز کرده است، در کارنامه کاری خود ساخت فیلمهای «شیش و بش»، «آتیشبازی» و «ثبت با سند برابر است» را دارد و این سریال نخستین تجربه او در نمایش خانگی است.
***
«۸۷ متر» عیاری یک هفته بعد از اربعین پخش میشود
مجموعه تلویزیونی «۸۷ متر» کیانوش عیاری که قرار بود مردادماه به آنتن برسد، سرانجام یک هفته بعد از اربعین از شبکه یک پخش میشود. به گزارش «وطنامروز»، سریال افرا به کارگردانی بهرنگ توفیقی و تهیهکنندگی مشترک مجید مولایی و محمدکامبیز دارابی به عنوان سریال شبانگاهی شبکه یک سیما از پنجم شهریورماه روی آنتن است. به نقل از عیاری قرار است سریال «87 متر» یک هفته پس از اربعین روی آنتن برود.
ارسال به دوستان
پخش ۴ سریال جدید از رادیو نمایش
در هفته پیش رو ۴ سریال جدید از آنتن شبکه رادیویی نمایش پخش میشود. به گزارش «وطنامروز»، «مزرعه بلال»، «ماجرای عجیب سگی در شب»، «راز گردنبند» و «گمشده در تاریکی» عناوین سریالهایی است که این هفته از رادیو نمایش پخش میشود. «مزرعه بلال» با تنظیم رادیویی، سردبیری و کارگردانی ایوب آقاخانی و هنرمندی علیاصغر دریایی، بهناز بستاندوست، محمدرضا قلمبر، مهرداد عشقیان، مهدی نمینیمقدم، احمد هاشمی و شقایق خاکیپور از امروز شنبه ۱۳ شهریورماه ساعت یک بامداد از رادیو نمایش پخش میشود. در خلاصه داستان این نمایش آمده است: پسری به اصرار نامزدش در مسیر ملاقات با پدر که ظاهرا در مکزیک است سری به خانوادهاش میزند و در این بین اتفاقاتی رخ میدهد. «ماجرای عجیب سگی در شب» به نویسندگی نرگس الهی و کارگردانی رامین پورایمان از رادیو نمایش پخش میشود. این نمایش درباره پسر نوجوانی است که با تحقیق درباره کشته شدن سگ همسایه، متوجه رازی ناگفته درباره مادرش میشود که فکر میکرد فوت کرده اما توسط پدرش از او پنهان شده است. مجموعه نمایشی «راز گردنبند» به نویسندگی فاطمه حسنوند، سردبیری شهلا دباغی و کارگردانی سعیده فرضی بتازگی در اداره کل هنرهای نمایشی رادیو تولید شده و داستان آن درباره گردنبند گرانبهایی است که میراث خانوادگی شخصی بوده اما فروخته شده تا پدر خانواده به زندان نیفتد. «راز گردنبند» از رادیو نمایش پخش میشود و ساعت ۲ بامداد روی آنتن رادیو جوان میرود.
همچنین مجموعه نمایشی «گمشده در تاریکی» به نویسندگی داوود نقلانی بر اساس رمانی به همین نام از پل استر نوشته شده است. «گمشده در تاریکی» به تهیهکنندگی ژاله محمدعلی و کارگردانی جواد پیشگر یکشنبه ۱۴ شهریورماه ساعت ۱:۳۰ بامداد روی آنتن رادیو نمایش میرود.
ارسال به دوستان
جشنواره ونیز با تجلیل از «روبرتو بنینی» شروع شد
با نمایش فیلم «قدرت سگ»، جدیدترین فیلم جین کمپیون در جشنواره فیلم ونیز، حاضران ۴ دقیقه ایستاده برای این فیلم دست زدند.
به گزارش «وطنامروز»، جشنواره بینالمللی فیلم ونیز در سالهای اخیر به سکوی پرتاب فیلمهای متعددی برای رسیدن به اسکار بدل شده و حتی موفق شده اعضای بینالمللی جدید و بیشتری را به مجموعه رایگیریها بیفزاید.
با نخستین نمایش فیلم «قدرت سگ» ساخته جین کمپیون در ونیز، این فیلم با تشویق 4 دقیقهای حضار روبهرو شد تا بتواند خود را به عنوان یکی از جدیترین مدعیان اسکار بعدی معرفی کند.
این فیلم در سالن «سالا گرانده» با حضور کارگردان و بازیگران فیلم «بندیکت کامبربچ» و «کریستن دانست» به نمایش درآمد و با استقبال گرم تماشاگران روبهرو شد. در مراسم فرش قرمز فیلم، کمپیون از دریافت بزرگترین بودجه خود برای ساخت فیلمی توسط نتفلیکس سخن گفت و افزود هرگز چنین امکانی برای ساخت یک فیلم نداشته است.
«قدرت سگ» با اقتباس از رمانی نوشته توماس سوِیج ساخته شده که روایتگر داستان زندگی ۲ برادر در دهه ۱۹۲۰ در مونتانا است. این دو مزرعهدار هستند و «جورج بربنک» با بازی کامبربچ که از ازدواج برادرش «جورج» با بازی جسی پلمونز عصبانی است، سعی دارد زندگی وی را به هم بزند.
این فیلم دستاوردهای بازیگری کامبربچ را تکمیل میکند. وی سال ۲۰۱۴ برای بازی در «بازی تقلید» نامزدی اسکار را کسب کرد و به نظر میرسد امسال بازی متفاوتتری ارائه کرده باشد. در هفتادوهشتمین دوره جشنواره فیلم ونیز که با نمایش جدیدترین فیلم پدرو آلمادوار و با حضور بازیگران این فیلم از جمله «پنهلوپه کروز» و «میلنا اسمیت» روی فرش قرمز آغاز شد، شیر طلای افتخاری به روبرتو بنینی اهدا شد.
ارسال به دوستان
وزیر ارشاد در نخستین گفتوگوی تلویزیونی:
تعطیلی خانههای سینما، تئاتر و موسیقی صحت ندارد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در برنامه «شهر فرنگ» درباره چشماندازهای حوزه فرهنگ و هنر در دولت سیزدهم سخن گفت و به برخی شایعات پاسخ داد. به گزارش «وطنامروز»، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به نخستین پرسش درباره مسائل مطرحشده مبنی بر بیگانگی وی با حوزه فرهنگ در برنامه «شهر فرنگ» گفت: بنده یک سابقه ۲۳ ساله حضور در فضای فرهنگ و هنر دارم و طبیعتا با این حوزه بیگانه نیستم و نگاه من اساسا غیرکارشناسی نیست البته انتقاد و تنوع نگاه افراد به موضوعات را میپذیرم و تلاش بنده و همکارانم بر این است که فضای گشادگی و انبساط حوزه فرهنگ و هنر را تامین کنیم. اسماعیلی درباره وعده خود در مجلس مبنی بر مبارزه با ویژهخواری، بیعدالتی و فساد اقتصادی گفت: عدالت در هنر باید در همه کشور اجرا شود، زیرا فرهنگ و هنر مختص تهران نیست. ما هنرهای فراموششده در بسیاری از اقوام داریم، به همین منظور تلاش ما بر این است دسترسی عادلانه به فضای هنری را برای همه در کشور فراهم کنیم. نباید بگذاریم گلوگاههایی ایجاد شود که منشأ فساد است. وی ادامه داد: برای نمونه، درباره موضوع هنرستانها و آموزشهای هنری سعی داریم در هر استان و شهرستان یک هنرستان پسرانه و دخترانه داشته باشیم تا فضای رشد هنر فراهم شود، در واقع هنرستانها مخصوص تهران نیست و این امکان باید برای سایر استانها هم فراهم شود همچنین فضای اشتغال نیز باید فراهم شود، ضمنا جشنوارههای استانی را باید ایجاد کنیم تا امکان رشد کارهای هنری در حوزه هنرهای نمایشی، سینمایی، موسیقی و... شکل بگیرد. اسماعیلی اضافه کرد: تلاش ما بر این است سند تحول اقتصاد فرهنگی را نهایی کنیم، بخش قابل توجهی از هنرمندان ما احساس نارضایتی دارند، زیرا معتقدند امکان نمایش و حضور در صحنه را ندارند و این یعنی حلقههای محدودی وجود دارد که امکان کار برای دیگران را سلب میکند. باید به همه اصحاب فرهنگ و هنر احترام گذاشت، بسیاری از اهالی فرهنگ و هنر باید ابزار بروز هنر خود را داشته باشند. وی درباره رابطه خود با اصناف خانه موسیقی، سینما و تئاتر گفت: در زمان اخذ رای اعتماد با مدیران خانه تئاتر، سینما و موسیقی جلسه گذاشتم و سخنان این تلاشگران عرصه هنر را شنیدم. دقیقا زمانی که گلایهها از برنامه پیشنهادی ما وجود داشت این جلسه برگزار شد و شائبهها از بین رفت، البته شخصا تلاش کردم بدون حاشیه از این گلایههای به وجود آمده عبور کنم و در عمل به هنرمندان برنامهها را تبیین کنم. اسماعیلی در رابطه با ناامنی بازار محصولات فرهنگی- هنری خاطرنشان کرد: در حوزه آثار نمایشی این امر کاهش پیدا کرده و اپلیکیشنها و VODها کمک کرد جذابیت باندها و سارقان آثار هنری از بین برود و مردم با یک دسترسی آسان و هزینه کم آثار خوبی را ببینند اما در حوزه نشر همچنان سرقت ادبی وجود دارد؛ گاهی یک کتاب برجسته میشود و به محض دیده شدن همان کتاب را فورا تکثیر میکنند و حق ناشر و مؤلف را هم نمیپردازند که تلاش ما در این حوزه بر این است از این اتفاقات جلوگیری کنیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|