|
دور دنیا
توافقات اولیه دولت ونزوئلا و مخالفان
نمایندگان دولت ونزوئلا و مخالفان از توافقات اولیه در مذاکرات ۲ ماه اخیر در شهر مکزیکوسیتی خبر دادند. به گزارش رویترز، این مذاکرات میان هیات اعزامی از سوی نیکولاس مادورو، رئیسجمهور ونزوئلا و نمایندگان اعزامی خوآن گوایدو، رئیسجمهور خودخوانده و با هدف حلوفصل بحران سیاسی طولانی این کشور برگزار شد. ۲ طرف دوشنبه گذشته با انتشار بیانیه مشترکی تایید کردند به توافق درباره تدابیر و اقدامات اجتماعی بویژه درباره بحران شیوع ویروس کرونا دست یافتهاند. این مذاکرات به منزله شکست مخالفان مادورو و متحدان آمریکایی و اروپاییشان نیز محسوب میشود، چرا که با وجود تلاشهای 2 ساله آنان و حتی اقدام به کودتا، حالا نه تنها رئیسجمهور قانونی مستحکمتر از همیشه به کارش ادامه میدهد بلکه به واسطه انتخابات پارلمانی جدید شکل گرفته که بهانه مشروعیت مخالفان یعنی کرسیهایشان در کنگره ملی را از آنها میگیرد. ضمنا مشارکت نروژ، هلند، روسیه، ترکیه، چین و بولیوی در روند مذاکرات دولت کاراکاس طرح آمریکاییها برای انزوای کاراکاس را بیاثر گذاشته است. در حالی که مادورو تاکید کرده دستور نهایی این مذاکرات باید رفع تحریمهای آمریکا باشد، خورخه رودریگز رئیس کنگره و رهبر تیم مذاکرهکننده دولت ونزوئلا از ادامه روند مذاکرات خبر داده است. هفته پیش نیز ائتلاف اپوزیسیون موسوم به «پلتفرم متحد ونزوئلایی» در بیانیهای اعلام کرده بود تصمیم قبلی خود مبنی بر بایکوت انتخابات پاییزه در این کشور را تغییر داده است.
سوریه هر گونه ارتباط با ترکیه را تکذیب کرد
وزارت خارجه سوریه اخبار رسانههای ترکیهای را درباره ارتباط دمشق با آنکارا تکذیب کرد. به گزارش سانا، یک مقام رسمی سوری دیروز گفت: «دیگر برای عالم و آدم روشن شده است که رژیم حاکم بر آنکارا حامی اصلی تروریسم است و ترکیه را به منبع افراطیگری و تروریسم مبدل کرده است؛ تروریسمی که صلح و ثبات منطقه و جهان را تهدید میکند. این رژیم آشکارا قطعنامههای مشروع بینالمللی درباره مبارزه با تروریسم را زیر پا میگذارد». این واکنشی بود به گزارش روزنامه «تورکی گازتسی» که نوشته بود دیداری تاریخی میان «هاکان فیدان» رئیس میت (دستگاه اطلاعات و امنیت ملی ترکیه) و «علی مملوک» همتای سوریاش در بغداد شکل خواهد گرفت. این گزارش به نقل از «اسماعیل حقی پکین» رئیس اسبق اداره اطلاعات نظامی ترکیه آورده بود که این دیدار آغازی بر یک فرآیند و پروسه جدید میان سوریه و ترکیه خواهد بود، چرا که فرآیند چندین ساله رفع تنش میان ۲ کشور با وساطت روسیه و ایران بیاثر خواهد شد! این مقام سابق اطلاعات ترکیه همچنین بیان کرده بود که فیدان و مملوک در بغداد 2 مسأله سازمان کارگران کردستان و پناهجویان را بررسی خواهند کرد و علاوه بر آن درباره اوضاع در آن بخش از مناطق سوری که به ترکیه مرتبط است مانند ادلب و درعا رایزنی و درباره نقشه راه جدید گفتوگو خواهند کرد.
دی زایت: دوران نخوت و غرور غرب پایان یافت
روزنامه نخبهگرای آلمانی در تحلیلی نوشت که دوران نخوت و غرور غربی دیگر به پایان رسیده است. دی زایت در این مقاله تحولات اخیر در افغانستان را نشانه اشتباه بودن این ایده و تصور در غرب دانست که میتواند دنیا را آنگونه که میخواهد تغییر دهد. در این مقاله که به مناسبت سالگرد حملات تروریستی 11 سپتامبر و با توجه به تحولات اخیر افغانستان منتشر شد، تاکید شده است: «غرب نمیتواند با زور و خشونت جهان را بر اساس آنچه خود میخواهد تغییر دهد».
تحلیلگر آلمانی در اعترافی تاریخی نوشت: «به نام حقوق بشر بمبهای زیادی در سالهای گذشته» توسط غربیها - سقوط کرد. این مداخلات در سال 1999 در کوزوو، 2001 در افغانستان، 2003 در عراق، 2011 در لیبی و 2013 در مالی اتفاق افتاد. این مداخلات نظامی با ادعای حمایت از کشورها و لزوم مسؤولیت غرب در این باره شکل گرفت. جامعه بینالملل در واقع نمیخواست در برابر نقض حقوق بشر در کشورها بیکار بنشیند. اواخر دهه 1990 و اوایل سال 2000 اصل مسؤولیت حفاظت و حمایت [از دیگران] بهعنوان یک اصل در غرب بهصورتی فزاینده تثبیت شد. این اصل به این گروه بهاصطلاح فعال حقوق بشر این امکان را میداد که بدون عذاب وجدان جنگطلبی کنند. غرب اعتقاد داشت برای این منظور بهاندازه کافی قدرت دارد. غرب بر این عقیده بود کسی که اتحاد جماهیر شوروی را شکست داده است حتماً بر افراطیها در هندوکش هم میتواند غلبه کند اما این یک اشتباه بود و طالبان بتازگی آن را نشان داد. طی 20 سال گذشته طالبان در غرب بهعنوان تروریستها و جنگجویان عصر حجر یاد میشدند. این گروه بهندرت از طرف غرب بهعنوان افغانهایی دیده میشدند که نمیخواهند اشغالگران را در کشور خود ببینند».
در ادامه این مطلب آمده است: اما این تنها اعتماد کاذب به قدرت خود نبود که غرب را به سمت فاجعه افغانستان هدایت کرد، همچنین در غرب اینطور تصور میشد که دنیای بیرون میتواند شبیه این بلوک شود.
نویسنده در بخش دیگری از این مطلب نوشت: ما اکنون نمیدانیم و هرگز هم نخواهیم دانست که طالبان تا چه اندازه نماینده مردم افغانستان است اما میدانیم که ظرف 10 روز تمام قدرت را در افغانستان کسب کرد، مطمئناً دلیل آن این بود که غرب اشتباهات زیادی را مرتکب شد و مطمئناً به این دلیل که دولت در کابل فاسد بود و البته به این دلیل که افغانها بهگونهای متفاوت از آنچه غرب تصور میکرد و میخواست هستند و بسیاری از افغانها چیزهایی متفاوت از غرب را میخواهند. نویسنده در بخش دیگری از این مطلب بار دیگر تأکید کرد این نشان میدهد که غرب نمیتواند دنیا را آنگونه که خود میخواهد تغییر دهد.
در هر صورت پیروزی طالبان پایان اصل مسؤولیت حمایت غرب [از دیگر کشورها] را که در سالهای اخیر شکل گرفته است نشان میدهد.
ارسال به دوستان
از سرگیری محاکمه مظنونان ۱۱ سپتامبر
دولت جو بایدن، محاکمه افرادی را که آنها را مظنونان حملات ۱۱ سپتامبر (به مرکز تجارت جهانی) میخواند، از جمله خالد شیخ محمد را - که واشنگتن معتقد است مغز متفکر این حملات بوده است - پس از یک سال و نیم توقف به دلیل همهگیری «کووید-۱۹» از سر گرفت. جلسه مقدماتی محاکمه اتباع سعودی متهم این واقعه بدون حضور هیچ یک از متهمان آغاز شد.
ارسال به دوستان
اعتراضات مردمی به حملات هوایی پاکستان در پنجشیر؛ شعار مرگ بر پاکستان در خیابانهای کابل
خشم مردم افغانستان از دخالت خارجی
گروه بینالملل: پس از انتشار اخباری مبنی بر دخالت نظامی پاکستان در تحولات افغانستان و استفاده از هواگردها (هلیکوپتر) و پهپادهای ارتش پاکستان در بمباران مواضع «نیروهای مقاومت مردمی» در ولایت پنجشیر، از دیروز مردم افغانستان در اعتراض به وضعیت موجود و دخالت پاکستان در معادلات میدانی و نظامی این کشور در ولایات مختلف افغانستان به خیابانها آمدند. در کابل پایتخت افغانستان، مردم در اعتراض به آنچه دخالت پاکستان عنوان شده، در خیابان تجمع و درخواست تشکیل دولت مستقل کردند. طبق این گزارش، معترضان به دخالت پاکستان در جنگ پنجشیر معترض بوده و خواهان تشکیل یک دولت مستقل هستند. معترضان در جریان تظاهرات به سمت ارگ افغانستان حرکت کردند و در مقابل نیروهای طالبان با شلیک هوایی سعی در مقابله و جلوگیری از این اعتراضات کردند. نیروهای طالبان همچنین با باتوم معترضان را مورد ضرب و جرح قرار دادند. دوشنبه شب نیز اعتراضاتی در مناطق مختلف افغانستان از جمله کابل، مزارشریف، غزنی، دایکندی و چندین شهر دیگر این کشور رخ داد. در این راهپیماییها نیز معترضان شعارهایی درباره اینکه «حکومت دستنشانده پاکستان» را نمیخواهند و «مرگ بر پاکستان» سر دادند. پیش از این احمد مسعود، رهبر جبهه پنجشیر در پیامی پس از تصرف این ولایت توسط طالبان (ادعایی که از سوی مقامات طالبان رسما اعلام شد) خواستار قیام ملی علیه این گروه شده بود.
واکنش پاکستان به اخبار دخالت نظامی در افغانستان
در پی اعتراضات گسترده در افغانستان به دخالت پاکستان، ارتش پاکستان هرگونه دخالت این کشور در رخدادهای افغانستان از جمله پنجشیر را رد کرد و رسانههای پاکستانی نیز مدعی یک جنگ رسانهای علیه اسلامآباد هستند که هدف اصلی تخریب روابط با افغانستانیهاست. این در حالی است که تصاویر منتشر شده از پنجشیر نشان میدهد یک هواپیمای پاکستانی در جریان درگیری در پنجشیر به دست «نیروهای مقاومت مردمی» در این منطقه سقوط کرده است. همچنین یک هواگرد پاکستانی نیز در پنجشیر فرود آمده بود. با این حال سرلشکر «بابر افتخار» سخنگوی ارتش این کشور هرگونه اتهام مبنی بر دخالت در رویدادهای افغانستان بویژه در پنجشیر را مردود دانست و مدعی شد این ادعای بیهوده و بیاساس رسانههای هند است. رسانههای پاکستانی هم دیروز هند را به تخریب چهره اسلامآباد نزد مردم افغانستان با انتشار اخبار کذب یا انتساب تصاویر جعلی به تشکیلات امنیتی و نظامی پاکستان متهم کردند. به ادعای این منابع خبری، تصویر جنگندهای که گفته میشود متعلق به نیروی هوایی پاکستان بوده که در پنجشیر ساقط شده است، در حقیقت متعلق به آوریل ۲۰۱۸ و مرتبط با سقوط یک جنگنده «اف۱۷» آمریکاست.
درگیری میان طالبان و نیروهای مقاومت پنجشیر ادامه دارد
خبرگزاری تاس دیروز به نقل از یک منبع نزدیک به جبهه مقاومت ملی در منطقه پنجشیر اعلام کرد درگیریهای شدید در منطقه ادامه دارد. بر اساس اطلاعات این خبرگزاری، از یکشنبه شب مواضع رزمندگان مقاومت مورد حمله هواپیماهای بدون سرنشین قرار گرفته، بنابراین بسیاری از آنها مجبور به عقبنشینی و عزیمت به مناطق کوهستانی شدند. روز دوشنبه، حملات بشدت فشرده ادامه یافت و تاکنون در جریان بوده است. درگیریها در استان اندرآب در ولایت بغلان نیز در جریان است. به گفته این منبع، به دلیل وضعیت متشنج در دره پنجشیر و گلولهباران مداوم از سوی طالبان، اکثریت ساکنان محلی خانههای خود را ترک کرده و به کوهها رفتهاند. همزمان طالبان میگوید کنترل خود را بر دره پنجشیر تقویت میکند.
«فهیم فطرت» سخنگوی جبهه ملی افغانستان با اعلام ادامه جنگ در پنجشیر گفت طالبان تنها توانسته بر جادههای عمومی پنجشیر مسلط شود. «فهیم فطرت» دیروز اضافه کرد جنگ بر سر مناطق استراتژیک پنجشیر همچنان ادامه دارد و نیروهای مقاومت با تمام توان به حمله برای بیرون راندن طالبان ادامه میدهند. یکی از نیروهای جبهه مقاومت نیز مدعی شد دوشنبهشب در مناطق تواخ، دره عبدالله، خیلآبشار و بازارک تلفات سنگینی به طالبان وارد شده است. وی که نامش ذکر نشده است، تصریح کرد جنگ علیه طالبان در «اندرآب» استان بغلان نیز بشدت ادامه دارد. آریانانیوز افغانستان هم به نقل از «کبیر واثق» معاون استاندار پنجشیر نوشت: جنگ در پنجشیر و اندرآب بشدت ادامه دارد و نیروهای مقاومت در این مناطق پیشرویهایی داشتهاند. طالبان تاکنون درباره این پیشروی اظهارنظری نکرده است. برخی منابع نیز از مشاهده هواپیماهای ناشناس بر فراز پنجشیر و هدف قرار دادن مواضع طالبان خبر دادهاند، البته تاکنون منابع مستقل این خبر را تایید نکردهاند.
از سوی دیگر «قاسم محمدی» یکی از افراد نزدیک به جبهه پنجشیر در گفتوگو با خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس درباره تازهترین تحولات در پنجشیر گفت: روز گذشته با عقلانیت فرماندهان پنجشیر، اعضای طالبان وارد این ولایت شدند و تمام جادههای آن را گرفتند و نیروهای مقاومت به درههای اطراف رفتند. پس از آن نیروهای طالبان به ساختمان فرمانداری و نزدیکی مزار شهید احمدشاه مسعود هم رفتند. وی افزود: در حالی که طالبان فکر میکرد پنجشیر کارش تمام شده، کوه پشت دهانه منفجر شد و نیروهایشان در آنجا گیر کردند و سبب شد از 2 طرف محاصره شوند. به گفته وی، جبهه پنجشیر تلاش داشت بدون درگیری آنها تسلیم شوند تا برای آزادی آنها بعداً تصمیم گرفته شود. این درحالی است که «سهیل شاهین» عضو دفتر سیاسی طالبان در مصاحبه با الشرقالاوسط با اشاره به تحولات پنجشیر گفت: ما برای 2 هفته با آنها مذاکره کردیم اما با پیشنهاداتمان مخالفت کردند و سقف خواستههایشان را افزایش دادند و همین مساله به نزاع منجر شد. ساکنان پنجشیر نمیخواهند با ما بجنگند و با ما هستند و بعدا نماینده در دولت خواهند داشت. تمام اقلیتها نمایندگانی در دولت خواهند داشت.
موضع کشورهای مختلف درباره طالبان
«جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا در جمع خبرنگاران تایید کرد تا به رسمیت شناختن طالبان به عنوان دولت جدید افغانستان، فاصله زیادی وجود دارد و بر عدم قطعیتهایی که در آینده این کشور جنگزده وجود دارد، تاکید کرد.
«وانگ ونبین» سخنگوی وزارت خارجه چین با تاکید بر اینکه موضع کشورش در مساله افغانستان ثابت و مشخص است، گفت: از تشکیل دولت فراگیر در این کشور حمایت میکنیم. او روز دوشنبه در کنفرانسی خبری افزود: پکن همواره به حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی افغانستان احترام میگذارد و از مردم این کشور در انتخاب مسیر توسعه متناسب با شرایط ملی حمایت میکند.
«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه نیز دیروز در سخنانی اعلام کرد کشورش در صورتی به مراسم تحلیف دولت طالبان میرود که در برگیرنده تمام بخشهای جامعه افغانستان باشد. وزیر خارجه روسیه در این باره گفت: ما میخواهیم از روند تشکیل دولتی حمایت کنیم که منعکسکننده کل جامعه افغانستان شامل طالبان، سایر گروههای قومیتی و نه فقط پشتونها بلکه ازبکها و تاجیکها هم باشد.
«آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان و «آرمین لاشت» نامزد صدراعظمی از اتحادیه احزاب متحد مسیحی همکاری با طالبان را امری اجتنابناپذیر ارزیابی کردند و خواستار آغاز مذاکرات با این گروه در افغانستان شدند. مرکل تصریح کرد: آنچه به طالبان مربوط میشود این است که ما باید طبیعتا با آنها صحبت کنیم، چرا که اینها همانهایی هستند که ما باید آنها را خطاب قرار دهیم.
«فؤاد چوهدری» وزیر اطلاعات پاکستان نیز گفت پاکستان خواستار به رسمیت شناخته شدن یکجانبه طالبان به عنوان دولت جدید افغانستان نیست. وی افزود هرگونه تصمیم در این باره باید تصمیمی منطقهای باشد و پس از مشورت با قدرتهای منطقهای و بینالمللی اتخاذ شود.
«مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه گفت کشورش در به رسمیت شناختن طالبان هرگز شتاب نخواهد کرد و منتظر تشکیل دولتی با ترکیب قدرتهای مختلف سیاسی افغان است.
طالبان دولت موقت اعلام کرد
سخنگوی طالبان در کنفرانس خبری که عصر دیروز برگزار شد، اسامی سرپرستان وزارتخانهها در دولت موقت طالبان (امارت اسلامی) را اعلام کرد اما نگفت این سرپرستان برای چه مدت در این پستها باقی خواهند ماند. بر این اساس، «ملا محمد حسن آخوند» سرپرست نخستوزیری، « ملا عبدالغنی برادر» معاون نخستوزیر، « عبدالسلام حنفی» معاون نخست وزیر، «مولوی محمد یعقوب مجاهد» سرپرست وزارت دفاع، «الحاج ملا سراج الدین حقانی» سرپرست وزارت کشور، «مولوی امیرخان متقی» سرپرست وزارت خارجه، «ملا عیادت الله بدری» سرپرست وزارت دارایی، «شیخ مولوی نورالله منیر» سرپرست وزارت معارف، «ملا خیرالله خیرخوا» سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ، «قاری دین محمد حنیف» سرپرست وزارت اقتصاد، «شیخ مولوی نور محمد ثاقب» سرپرست وزارت حج و اوقاف، «مولوی عبدالحکیم شرعی» سرپرست وزارت دادگستری، «ملا نورالله نوری» سرپرست وزارت سرحدات و قبایل، «ملا محمد یونس آخوندزاده» سرپرست وزارت روستاها، «شیخ محمد خالد» سرپرست وزارت ارشاد و امر به معرف و نهی از منکر، «ملا عبدالمنان عمری» سرپرست وزارت منافع عمومی، «حاجی محمد عیسی آخند» سرپرست وزارت معادن و نفت، «ملا عبدالطیف منصور» سرپرست وزارت آب و برق، «ملا حمیدالله آخوندزاده» سرپرست وزارت حمل و نقل، «مولوی عبدالباقی حقانی» سرپرست وزارت تحصیلات عالی، «مولوی نجیبالله حقانی» سرپرست وزارت ارتباطات، «حاجی خلیل الرحمان حقانی» سرپرست وزارت مهاجرین، «ملا عبدالحق وثق» سرپرست سازمان اطلاعات، «ملا محمد فاضل آخوند» معاون وزیر دفاع،«شیر محمد آقا استانکزی» معاون وزیر خارجه، «مولوی جلال» معاون وزیر کشور، «ذبیح الله مجاهد» معاون وزارت اطلاعات و فرهنگ، «ملا تاج میر جواد» معاون اول ریاست سازمان اطلاعات، «ملا رحمت الله نجیب» معاون اداری ریاست سازمان اطلاعات و «ملا عبدالحق» معاون وزیر کشور در امور مبارزه با مواد مخدر خواهند بود.
ارسال به دوستان
اذعان مقامات رژیمصهیونیستی به شکست امنیتی در ماجرای فرار مجاهدان فلسطینی از زندان جلبوع
غلبه نبوغ فلسطینی بر تجهیزات اسرائیلی
موج رسوایی ناشی از عملیات فرار پیروزمندانه 6 مجاهد اسیر فلسطینی از امنیتیترین زندان رژیم صهیونیستی همچنان ادامه دارد. هر چند اشغالگران تلاش کردهاند با اقداماتی مانند بمباران نوار غزه و حمله به صحن مسجدالاقصی، توجه افکار عمومی را از این افتضاح بزرگ منحرف کنند اما به نظر میرسد نگرانی قشرهای مختلف اسرائیلیها از عواقب امنیتی رویدادی که رویای شب عید سال نوی عبری را به کابوس بدل کرد، به قوت خود باقی باشد. طی شبانهروز پس از عملیات فرار تاریخی اسرایی که رژیم صهیونیستی آنها را در طبقهبندی فوقخطرناک برای موجودیت خود قرار میداد، رسانههای عبری و کاربران شبکههای اجتماعی، موج وسیعی از انتقادات و افشاگریها را به راه انداختهاند. حتی تصاویری که کشاورزان منطقه جلبوع در تاریکی پیش از سحرگاه با گوشی همراه از فرار 6 فلسطینی به رهبری زکریا زبیدی، فرمانده پیشین گردانهای شهدای الاقصی از پای دیوارهای زندان ثبت کردهاند، در حال دست به دست شدن است؛ تصاویری که نشان میدهد دیواره امنیتی مورد ادعای صهیونیستها چه نقاط کور بزرگی دارد. روزنامه هاآرتص در همین رابطه افشاگری کرده که مهلکترین خطای امنیتی شاباس (سازمان زندانهای اسرائیل) که تحت نظر شاباک (سازمان امنیت داخلی اسرائیل) قرار دارد، انتشار نقشه مهندسی زندان نظامی جلبوع در اینترنت بوده است. یک مقام امنیتی عالیرتبه که نامش ذکر نشده در گفتوگو با هاآرتص این احتمال را مطرح کرده که فراریان از این نقشه که دفتر مهندسی ناظر بر طراحی ساختمان زندان منتشر کرده، بهره بردهاند. او انتشار نقشه زندان امنیتی را یک شکست امنیتی- اطلاعاتی برای شاباس و طبعا شاباک قلمداد کرد.
اسرار گاوصندوق آهنی جلبوع
به گزارش تارنمای عربی 21، زندان جلبوع در شمال فلسطین اشغالی با نظارت کارشناسان ایرلندی ساخته و سال ۲۰۰۴ افتتاح شد. نام این زندان از ارتفاعاتی گرفته شده که روی آن، درست مشرف به شهر جنین در شمال مرزهای کرانه باختری فلسطین ساخته شده است.
این زندان، زندان مدرنی است که در دره «بیسان» نزدیک زندان قدیمی «شطه» واقع شده و در اصل بخشی از آن است. این زندان شامل ۵ بخش است و در هر بخش ۱۵ اتاق وجود دارد و هر اتاق ۸ زندانی را در خود جا داده است. قلعهای از بتن مسلح و فولاد با دیواری به ارتفاع 9 متر که روی این دیوار به جای سیم خاردار، ورقههای آهنی قرار گرفته است. تمام پنجرههای زندان با آهن تقویت شده ساخته شده است؛ میلههایی که با ترکیبی از آهن و سیمان ساخته شده و در هیچ جای دیگر جهان نمونهای ندارد. علاوه بر این، یک سنسور مخفی در زیرزمین زندان قرار گرفته که مانع حفاری میشود. اگر قسمتی از بتن که کف زندان را میپوشاند، به هر دلیلی برداشته شود، رنگ کف اتاق به رنگ دیگری تغییر میکند و این امر نشاندهنده تلاش برای حفر تونل در زندان خواهد بود. از روز افتتاح، گروهی که هسته مهم و سرسختی از اسرای فلسطینی موجود در همه زندانهای اسرائیلی محسوب میشدند، متشکل از 70 تن از سازمانهای مختلف مقاومت فلسطین، به عنوان بخشی از طرح اسرائیل با هدف جدا کردن فعالان اسیر فلسطینی از سایر اسرا، به این زندان منتقل شدند. در این زندان که به گاوصندوق آهنی مشهور است، قوانین سختگیرانه و پیچیده امنیتی حاکم است که آن را به حفاظتیترین زندان رژیم اشغالگر تبدیل میکند. تا روز دوشنبه تقریبا تمام 400 اسیر فلسطینی این زندان را مجاهدین مقاومت فلسطین تشکیل میدادند که پس از این اتفاق مقامات شاباک آنها را از ترس وجود حفرههای دیگر، به دیگر زندانها منتقل کردهاند.
غلبه نبوغ فلسطینی بر ظلم اسرائیلی
«محمود مرداوی» آزاده فلسطینی که شناخت کاملی از این زندان دارد، با برشمردن تمام جزئیات ساختمانی، اداری و امنیتی آن در گفتوگو با تارنمای الجدید، از منظری کاملا فنی فرار 6 اسیر را «عملیات فرار مبارک» و ضربه به کمربند امنیتی اسرائیل دانسته است. او با اشاره به استفاده 6 آزاده فلسطینی از قاشق برای حفر «تونل آزادی» در دل زندان آهنی و سیمانی جلبوع میگوید: «این قهرمانان توانستند با ابزارهایی ساده و ابتدایی بدون اینکه صدایی شنیده شود، میزان زیادی خاک را از تونل حفاری شده خود خارج کنند و به شیوههای مختلف از شر این خاکها رها شوند، بدون اینکه سیستم پیشرفته این زندان، از آن بو ببرد. این امر بیانگر پیروزی ذهن و عقل فلسطینی و شکست عقل اسرائیلی است». آزاده فلسطینی تاکید کرد این واقعه یادآور عملیات فرار از زندان عسقلان در 20 سال پیش است که آن نیز به دلیل دقت بالا، ابتکار در نقشه و شجاعت در اجرا، بیشتر شبیه یک عملیات هالیوودی و سینمایی بود.
هرئیل: مثل فیلمهای ترسناک هالیوودی بود
عاموس هرئیل، کارشناس نظامی روزنامه هاآرتص به بررسی ابعاد و پیامدهای فرار اسرای فلسطینی پرداخته و تاکید کرده موفقیت این عملیات منجر به تحریک گروههای مقاومت فعال در نوار غزه برای اجرای عملیات نظامی ضد اسرائیل خواهد شد.
او با بیان اینکه رسوایی شکست شدید و وحشتناک اسرائیل در فرار اسرای فلسطینی سر به فلک کشیده، عملیات فرار شب عید روش هاشانا را بسیار شبیه یک فیلم ترسناک هالیوودی خوانده و آن را دومین پیروزی روزهای اخیر فلسطینیها بعد از کشتن تکتیرانداز اسرائیلی در مرز غزه میداند. هرئیل که روابط نزدیکی با موسسه امنیتی تلآویو دارد، به نقل از منابع ارشد رژیم گفته است این عملیات غیرقابل باور، در عین اینکه منجر به شادی همه فلسطینیها شده، فضای سردرگمی زیادی را بر جامعه اسرائیلی حاکم کرده و تشنج صهیونیستها همچنان ادامه دارد.
حمله به غزه، سرپوش شکست
سخنگوی جنبش حماس حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه را تلاش این رژیم برای سرپوش گذاشتن بر شکست و ناتوانیاش در مقابله با مقاومت و مبارزه ملت فلسطین بویژه بعد از فرار 6 تن از اسرای فلسطینی از زندان جبلوع دانست. 5 نفر از این آزادگان از اعضای جنبش جهاد اسلامی فلسطین هستند و یکی عضو جنبش فتح است. به گزارش خبرگزاری فلسطینی شهاب، حازم قاسم گفت: «درگیری بین ملت فلسطین و اسرائیل تا زمان آزادی کامل ملت فلسطین از چنگ این رژیم استعمارگر ادامه خواهد یافت». جنگندههای رژیم صهیونیستی بامداد سهشنبه به بهانه پرتاب بالنهای آتشزا 2 پایگاه متعلق به جنبش حماس در خانیونس را هدف قرار دادند. رسانهها هنوز منتظر توضیح کامل «نفتالی بنت» نخستوزیر رژیم صهیونیستی درباره این شکست هستند. همچنین مشخص نیست شخص موسوم به «آر» که تنها 5 روز پیش از این رخداد از معاونت شاباک - سازمان اطلاعات و امنیت اسرائیل- به ریاست آن ارتقا یافته تا جای «نداف آرگامن» رئیس قبلی را بگیرد، چه توجیهی برای این افتضاح دارد.
ارسال به دوستان
سنگسار ترودو توسط معترضان
جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا هدف حمله معترضان قرار گرفت. رهبر 39 ساله حزب لیبرال کانادا دوشنبه این هفته برای سخنرانی به شهر لندن ایالت انتاریو واقع در جنوب غرب تورنتو رفته بود که با هجوم صدها معترض مواجه شد. آنها به سوی او سنگریزه و اشیای ریز پرتاب کرده و به اتوبوس حامل او و همراهانش حمله کرده و آن را به محاصره خود درآورده و سپس نخستوزیر را مورد تمسخر قرار دادند. ترودو پس از این حادثه تایید کرد آسیبی ندیده است و آن را با حادثهای قیاس کرد که در جریان رقابتهای شهرداری همیلتون در سال ۲۰۱۸، یک زن معترض مشتی تخمه کدو تنبل به سمت وی پرتاب کرده بود. طبق گزارش سیتیوی، او تایید کرد با وجود مخالفت آنچه «مردم ضد واکسن» خواند، از تصمیمش عقبنشینی نمیکند. نخستوزیر کانادا در حال حاضر بابت تصمیمش برای اجباری کردن قرنطینه عمومی و ملزم کردن تمام کارکنان دولتی فدرال و تمام مسافران هوایی و ریلی داخلی به واکسینه شدن، مگر با معافیت پزشکی، مورد انتقاد شدید قرار دارد. معترضان ضدواکسن در چندین تجمع انتخاباتی او حاضر شدهاند که ۲ مورد آن در انتاریو بوده است. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|