|
حاجحیدر رحیمپورازغدی از مروجان عدالتطلبی انقلابی بود
رئیس مجلس شورای اسلامی در پیامی درگذشت حاجحیدر رحیمپورازغدی را تسلیت گفت. در بخشی از پیام محمدباقر قالیباف آمده است: «آن مرحوم که در سالهای مبارزه با رژیم ستمشاهی از پیشگامان نهضت اسلامی در خراسان بود، در سالهای بعد از انقلاب نیز عمر خود را وقف ترویج معارف اسلامی کرد و همواره از مروجان مطالبهگری و عدالتطلبی انقلابی بود و با بیان صریح کاستیها و ضعفها، جمع کثیری از جوانان مومن و انقلابی را با آرمانهای انقلاب اسلامی و اندیشههای امام خمینی(ره) آشنا کرد».
ارسال به دوستان
نخستین حضور ناوگروه هفتادوپنجم نیروی دریایی ارتش در اقیانوس اطلس نشان از ظرفیت بالقوه برای افزایش حوزه نفوذ دریایی ایران در آبهای دوردست دارد
اقتدار در آتلانتیک
گروه سیاسی: نخستین حضور نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران در اقیانوس اطلس در قالب ناوگروه هفتادوپنجم ارتش متشکل از ناوشکن سهند و ناوبندر مکران که توانستند رکورد جدیدی در میزان مسافت طیشده ناوگان دریایی کشور ثبت کنند تا در تاریخ ماندگار شوند؛ مسالهای است که نشان از ظرفیت بالقوه افزایش حوزه نفوذ دریایی ایران در کیلومترها دورتر از دریاهای سرزمینی خود دارد.
به گزارش «وطنامروز»، هفتادوپنجمین ناوگروه نیروی دریایی ارتش متشکل از ناوشکن ایرانی سهند و ناوبندر مکران پس از ۱۳۳روز دریانوردی در دریاهای آزاد و اقیانوسها و طی 44 هزار کیلومتر، با عبور از کنار ۵۵ کشور در ۳ قاره جهان، ۳ کانال مهم و ۸ تنگه دریایی در مقابله با طبیعت خشن اقیانوسها، پنجشنبه 18 شهریورماه ماموریت خود را که بزرگترین و تاریخیترین رویداد نظامی ایرانی در حوزه دریایی بود به اتمام رساند و به آبهای سرزمینی ایران رسید. این ناوگروه 12 اردیبهشتماه با هدف ارتقای اقتدار دریایی، تامین امنیت خطوط دریانوردی و تقویت دیپلماسی دریایی راهی مأموریت دریانوردی در اقیانوسهای هند، اطلس جنوبی و شمالی شد و با اهتزاز پرچم جمهوری اسلامی، حامل پیام صلح و دوستی ملت بزرگ ایران بود.
ناوگان دریایی جمهوری اسلامی در سالیان اخیر به جز اقیانوس هند، از سمت شرق با ناوشکن سبلان به سمت دریای چین رفت؛ در ادامه در دریای مدیترانه حاضر شد و تا جبلالطارق حرکت کرد و بعد از آن به سمت دماغه امیدنیک رهسپار شد که در سال ۱۴۰۰ این دماغه را نیز دور زد. سپس بعد از عبور از اقیانوس اطلس شمالی به سمت سنپترزبورگ حرکت و در رژه روز نیروی دریایی روسیه شرکت کرد.
این اتفاق نشان داد هر زمان که نیاز باشد، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران میتواند در تمام پهنههای آبی جهان حضور یابد.
* بازسازی توان نیروی دریایی در سالیان اخیر
حضور مقتدرانه نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران از خلیجفارس به شرق تنگه هرمز و دریای عمان و در امتداد آن به خلیج عدن، بالغ بر چندین سال استمرار داشت اما نخستین موضوعی که باعث گسترش حوزه نفوذ دریایی ایران شد، ناامنی در دریای سرخ بود که خطوط مواصلاتی نیروی دریایی و مجموعه شرکت ملی نفت و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران را بشدت مورد آزار قرار میداد. به همین منظور مجموعه تلاشهایی در این زمینه برای تامین امنیت شکل گرفت که در نهایت با ورود نیروی دریایی به این منطقه، غائله ناامنی تا حد بسیار زیادی فروکش کرد.
برای حضور در دریای سرخ نیاز به ایجاد ظرفیتهای جدیدی بود و لازم بود اسکورت مستقیم همگام با نفتکشها صورت گیرد. این امر در حالی اتفاق میافتاد که سامانه رانش ناوشکنها احیا میشد.
در این مدت تقریبا تمام ناوشکنهای ایران به جز سبلان به طور کامل دچار تغییر در سیستمهای رانش خود شدند. بنابراین ظرفیتی به وجود آمد که ناوشکنهای ایرانی بیش از ۱۰ گره دریایی (حدود 20 کیلومتر بر ساعت) سرعت پیدا کردند.
طی سالهای اخیر ساخت ادوات و کشتیهای جنگی تمامبومی شدت گرفت به طوری که ناوشکن سهند، ناوشکن دنا و ناو موشکانداز زره، زیردریایی فاتح و ناوبندر مکران از جمله شناورهایی بودند که در این دوره چندساله به نیروی دریایی راهبردی جمهوری اسلامی ایران ملحق شدند.
ناوشکن سهند که در ماموریت افتخارآمیز اخیر حضور داشت، به طور کامل در مجموعه نیروی دریایی ارتش ساخته شد و به همین دلیل موفقیت این ناوشکن زمانی که در اقیانوسها حرکت میکند، به نوعی ظرفیتهای، علمی، اقتدار نیروی انسانی و انباشتی از دانش جدید و فناوریهای نوین نیروی دریایی و وزارت دفاع را با خود همراه دارد و به نمایش جهانیان میگذارد. امروز به برکت انقلاب اسلامی، ایران در ساخت تجهیزات دریایی مورد نیاز خود خودکفاست و همچنین با دانش بومی در عرصه دریاها از این تجهیزات استفاده میکند.
حرکت نمادین ناوگروه ۷۵ نیروی دریایی ارتش در اقیانوس اطلس، دریای شمال، دریای کارائیب و خلیج فنلاند با تمام تهدیدات و خرابکاری دشمنان ایران که سعی در متوقف کردن این روند پیشرفت و موفقیت داشتند، به نوعی بیانگر تبلور توانمندی و اقتدار دانش فرزندان این مرز و بوم است.
اکنون پهنه خلیجفارس و دریاهای عمان و خزر زیر سیطره نیروی دریایی ارتش قرار دارد و از امنیت دریایی و منافع ملی جمهوری اسلامی ایران حراست میشود.
* در حوزه پیشران، موتور تمام ساخت ایرانی طراحی شده است
در همین ارتباط امیر دریادار شهرام ایرانی گفت: با افتخار اعلام میکنم ناوگروه عملیاتی نیروی دریایی ارتش متشکل از ناوشکن تمام ایرانی سهند و ناوبندر مکران با عبور از ۳ اقیانوس هند، اطلس جنوبی و اطلس شمالی و آبراههای مهم این ۳ اقیانوس که راههای راهبردی بوده و در حوزه ژئوپلیتیک دریایی مطرح هستند و با پیمودن ۴۵ هزار کیلومتر مسیر سخت دریایی و مواجهه با توفانهای سخت هر ۳ اقیانوس بویژه اقیانوس اطلس و ۱۲۰ روز دوری از وطن به آبهای سرزمینی وارد شده و طی چند روز آینده در اسکله پهلو خواهد گرفت.
فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: مأموریت مهم «تامین امنیت شاهراه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در عمق دریاها» از زمان دفاعمقدس تا امروز بر عهده ما است و در آینده هم ادامه خواهیم داد، بیش از ۹۰ درصد تجارت ما از طریق دریا انجام میشود و تقریبا بیشترین ساحل یعنی ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر را در جنوب کشور در اختیار داریم که در حوزه مأموریتی نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران است اما این بخش به توانمندی در چند حوزه نیاز دارد.
وی تصریح کرد: یکی از نیازها در حوزه نیروی انسانی است که بحث آموزش آنها بیشتر مطرح است، دیگری حوزه تجهیزات است و بحث فناوری حرف نخست را در این زمینه میزند و حوزه بعدی تکنولوژی است که صنعتگران، مراکز تحقیقاتی و پژوهشی را شامل میشود. همه آنها را در اختیار میگیریم و در قالب یک برنامه در عرصه دریا حضور پیدا میکنیم و حضورمان هم دائمی است.
ایرانی اضافه کرد: ما در منطقه تنها کشوری هستیم که به صورت مستقل این مأموریت سنگین را در شرایط تحریم و تهدید انجام میدهیم و تا امروز و در آینده این حوزهها را تقویت خواهیم کرد، هیچ تهدیدی ما را از مسیر و مأموریتمان باز نداشته و نهتنها عقب نرفتیم بلکه جلوتر هم رفتیم، چون امروز اقیانوس هند هم برای ما تقریبا کوچک است.
وی در توضیح آخرین وضعیت پیشرانهای تولید داخل، اظهار داشت: در حوزه پیشران، موتور تمام ساخت ایرانی با کمک مراکز علمی و شرکتهای دانشبنیان و با تلاش جوانان برومند طراحی شده است و امیدواریم مراحل تست آن تمام شود تا نسبت به رونمایی پیشرانها اقدام کنیم. پیشرانهای موصوف در واقع موتورهای دیزلی دریایی هستند که از مشخصات ویژهای برخوردارند.
***
پیام رهبر انقلاب در پی بازگشت ناوگروه ۷۵ نیروی دریایی از پهنه اطلس
در پی بازگشت مقتدرانه ناوگروه ۷۵ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از مأموریت دریانوردی پهنه اقیانوس اطلس، حضرت آیتالله العظمی خامنهای، رهبر حکیم انقلاب اسلامی در پیامی این موفقیت را تبریک گفتند. پیام فرمانده معظم کل قوا که به امیر سرلشکر موسوی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران ابلاغ شد، به این شرح است:
بازگشت مقتدرانه و عزتآفرین ناوگروه ۷۵ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از مأموریت خطیر دریانوردی پهنه اقیانوس اطلس را که برای نخستینبار در تاریخ دریانوردی کشور انجام شده است، تبریک میگویم. امروز بحمدالله ارتش جمهوری اسلامی ایران با کارکنان بصیر، غیور و خستگیناپذیر خود در صحنه حاضر است و آماده مجاهدت در راستای اهداف بلند انقلاب شکوهمند اسلامی میباشد. این توانمندیها را حفظ کنید و ارتقا دهید. مراتب تشکر و قدردانی اینجانب را به فرمانده و یکایک کارکنان عزیز ناوگروه و دستاندرکاران برسانید.
ارسال به دوستان
اخبار
نخستوزیر عراق با چه برنامهای به تهران میآید؟
یک منبع دولتی در عراق گفت نخستوزیر این کشور در سفر امروز خود به تهران، چند پرونده مهم را پیگیری خواهد کرد. به گزارش فارس، «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر عراق برای دومین بار در دوره نخستوزیریاش قرار است یکشنبه وارد ایران شود و در سفر یکروزه با حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور دیدار کند. یک مقام دولتی عراقی بدون ذکر نام خود در این باره به خبرگزاری فرانسه گفت مصطفی الکاظمی در این دیدار قرار است پرونده واردات انرژی از ایران، امنیت و مقابله با تروریسم و روابط ایران و عربستان سعودی را بررسی کند. به گفته وی، در این دیدار روابط پرتنش ایران و عربستان سعودی و تلاش عراق برای میانجیگری مورد بحث و گفتوگو قرار خواهد گرفت؛ پیش از این عراق میانجی چند دیدار میان مقامات ۲ کشور بوده است. این مقام عراقی همچنین گفت در این دیدار موضوع صدور ویزا برای زائران ایرانی جهت زیارت عتبات مقدسه در نجف و کربلا نیز بررسی میشود.
***
احمد وحیدی رئیس شورای امنیت کشور شد
رئیسجمهور در اجرای اصل یکصدوهفتادوشش قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، با صدور حکمی احمد وحیدی، وزیر کشور را به عنوان «رئیس شورای امنیت کشور» منصوب کرد. در متن حکم حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی آمده است: «در اجرای اصل یکصدوهفتادوشش قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و به منظور انجام شایسته وظایف و ماموریتهای شورای امنیت کشور به موجب این حکم جنابعالی را با کلیه اختیارات به عنوان «رئیس شورای امنیت کشور» منصوب مینمایم. امید است شورای امنیت کشور به عنوان بازوی توانمند شورای عالی امنیت ملی، با هماهنگی و بهرهگیری از تمام ظرفیتهای دستگاههای ذیربط، ضمن برنامهریزی، اتخاذ تصمیمات لازم و پیگیری مستمر بتواند در راستای حفظ و ارتقای امر خطیر امنیت در داخل کشور گامهای موثر بردارد».
* «ساداتینژاد» رئیس کارگروه ملی بیابانزدایی شد
رئیسجمهور همچنین با صدور حکمی سیدجواد ساداتینژاد، وزیر جهاد کشاورزی را به عنوان رئیس کارگروه ملی بیابانزدایی منصوب کرد. در بخشی از پیام رئیسی آمده است: «شایسته است ضمن تشکیل کارگروههای تخصصی و مشارکت مؤثر با کنوانسیون مقابله با بیابانزدایی ملل متحد، نسبت به تعدیل اثر خشکسالی در سطح ملی و منطقهای، نتایج اقدامات دستگاههای اجرایی عضو در امر بیابانزدایی و اجرای تعهدات ملی و بینالمللی را در پایان هر سال به اینجانب گزارش نمایید. کلیه دستگاههای ذیربط در این زمینه همکاری لازم را با جنابعالی معمول خواهند داشت».
***
وزیر دفاع:
برای حمایت از طرحهای سازمان پدافند غیرعامل آمادگی داریم
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان اینکه وزارت دفاع برای حمایت از طرحهای سازمان پدافند غیرعامل آمادگی کامل دارد، گفت: بسترهای لازم جهت تعامل هر چه بیشتر سازمان پدافند غیرعامل با دستگاههای کشوری در راستای ایمنسازی مراکز و ارتقای قابلیت حفاظت از اماکن و تأسیسات و افزایش آستانه مقاومت ملی در مقابل تهدیدات احتمالی را فراهم خواهیم کرد.
امیر محمدرضا آشتیانی در دیدار سردار سرتیپ پاسدار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور اظهار داشت: در دوره جدید وزارت دفاع با تشکیل کارگروه ویژهای موضوعات اولویتدار پدافند غیرعامل پیگیری خواهد شد و از آنجا که وزیر دفاع، نایبرئیس کمیسیون سیاسی و دفاعی دولت است، بسترهای لازم جهت تعامل هر چه بیشتر سازمان پدافند غیرعامل با دستگاههای کشوری در راستای ایمنیسازی مراکز و ارتقای قابلیت حفاظت از اماکن و تاسیسات و افزایش آستانه مقاومت ملی در مقابل تهدیدات احتمالی را فراهم خواهیم کرد. وی در ادامه با اشاره به اینکه وزارت دفاع و سازمانهای صنعتی آن به لحاظ دارا بودن طرحها، ایدهها و زیرساختهای فناورانه میتوانند نقش مهمی در مصونسازی کشور در مقابل تهدیدات احتمالی ایفا کنند، ابراز امیدواری کرد «با همکاریهای فیمابین، تعاملات در حوزههای مختلف و مورد علاقه توسعه یافته و از این رهگذر بتوانیم گام مؤثری در کسب امنیت پایدار در توسعه کشور و پایدارسازی زیرساختهای حیاتی کشور برداریم».
***
شیخ نعیم قاسم:
کشتیهای حامل سوخت ایران محاصره لبنان را درهم شکست
معاون دبیرکل حزبالله لبنان با بیان اینکه مقاومت قادر به مقابله با محاصره آمریکاست، گفت رسیدن نفتکشهای ایران به لبنان موجب درهم شکستن حلقه محاصره این کشور شده است. شیخ نعیم قاسم طی سخنرانیای گفت: از نتایج اقدامات ما این است که خاک لبنان آزاد شد، بهداشت بهتر شد (وزیر بهداشت لبنان از حزبالله است) و برای کاهش دردها از لحاظ اجتماعی، همبستگی و اتحاد داریم. وی با انتقاد از کسانی که مقاومت را به کمکاری و کارشکنی متهم میکنند، خطاب به آنها گفت: مسببان هرجومرج و آتشبیاران جنگ داخلی برای لبنان چه کردهاند؟ معاون سیدحسن نصرالله گفت: ما هرگز موافق هرجومرج نبودهایم و به محاصره هم تن نخواهیم داد و با احتکار مقابله خواهیم کرد و انشاءالله پیروز خواهیم شد. وی با بیان اینکه حزبالله به دنبال تصویب قانون رقابت برای مقابله با احتکار در لبنان است، درباره شکست اقدامات ضدلبنانی آمریکا گفت: آمریکاییها از اینکه دیدند کشتیهای حامل سوخت (ایران) موجب درهم شکستن حلقه محاصره لبنان و تامین این ماده حیاتی برای لبنانیها شد، غافلگیر شدند و این بهمثابه مرگی برای آنهاست. شیخ نعیم قاسم ادامه داد: در واقع کشتیهای سوخت یک دستاورد سیاسی، اجتماعی و اخلاقی در برابر ظلم آمریکا و جرائم این کشور در لبنان و در حق بشریت بود.
ارسال به دوستان
در آستانه نشست شورای حکام آژانس انرژی اتمی «رافائل گروسی» مدیرکل این سازمان راهی تهران شد
آژانس بر سر دو راهی
تبعات اقدام احتمالی آمریکا و متحدانش در صدور قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام چه خواهد بود؟
گروه سیاسی: تلاشهای مدیر کل آژانس انرژی اتمی برای سفر به تهران پیش از نشست شورای حکام در نهایت جواب داد و کاظم غریبآبادی، سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمانهای بینالمللی در وین، روز گذشته از سفر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران خبر داد.
به گزارش «وطنامروز»، نماینده دائم کشورمان در این باره بیان کرد: گروسی در این سفر با محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی دیدار و گفتوگو خواهد کرد و ۲ طرف بیانیه مشترکی را نیز صادر خواهند کرد. این نخستین سفر گروسی به تهران در دولت سیزدهم و نخستین دیدار وی با محمد اسلامی، رئیس جدید سازمان انرژی اتمی است. این سفر در آستانه نشست شورای حکام آژانس انجام میشود.
ساعاتی قبل از تایید غریبآبادی، خبرگزاری رویترز به نقل از ۳ دیپلمات گزارش داد سفر مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران پیش از نشست شورای حکام آژانس که روز دوشنبه آغاز میشود، تایید شده است. یکی از آنها گفت گروسی اوایل روز یکشنبه وارد تهران میشود و با رئیس سازمان انرژی اتمی دیدار خواهد کرد.
«لارنس نورمن» خبرنگار روزنامه والاستریتژورنال نیز که اخبار اختصاصی مربوط به تحولات مرتبط با آژانس و ایران را در صفحه شخصیاش در توئیتر منتشر میکند، نوشت: «من صحبتهای تازهای از برخی منابع درباره احتمال سفر قریبالوقوع رافائل گروسی به ایران قبل از نشست شورای حکام آژانس شنیدهام». این خبرنگار آمریکایی همچنین به نقل از منبعی در پاریس مدعی شد آمریکا و ۳ کشور اروپایی هنوز هیچ تصمیمی برای صدور قطعنامه شورای حکام آژانس علیه ایران نگرفتهاند.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار است وضعیت همکاری ایران با این نهاد تخصصی وابسته به سازمان ملل را در نشست بعدی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی که بین روزهای ۱۳ تا ۱۷ سپتامبر (۲۲ تا ۲۶ شهریور) برگزار خواهد شد، به اعضای این شورا ارائه کند.
* پیچیدگیهای جلسه آتی شورای حکام
جلسه آینده شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی از آن جهت که میتواند روند مذاکرات احیای برجام را که پس از برگزاری 6 دور در وین متوقف شده تعیین کند، از اهمیت بسزایی برخوردار است.
مسأله کاهش نظارتهای آژانس که در گزارش تازه رافائل گروسی به آن اشاره شده و طی ماههای گذشته مدیر کل آژانس نسبت به آن ابراز نگرانی کرده، به نظر میرسد دستاویز آمریکا برای اقدام احتمالی در شورای حکام قرار بگیرد.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز سهشنبه در ۲ گزارش محرمانه که در والاستریتژورنال منتشر شد، اعلام کرد ایران دسترسی بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به سایتهای مرتبط هستهای را مسدود کرده و به توسعه فعالیتهای هستهای خود ادامه میدهد.
سفر گروسی به ایران نمیتواند بیارتباط با این موضوع باشد و مدیرکل آژانس که از آغاز مسؤولیتش در آژانس در نقش بازوی مذاکراتی آمریکا عمل کرده است، احتمالا میخواهد شانس خود را برای امتیازگیری از تهران و بازگرداندن دسترسیهای از دست رفته آژانس که از اسفند در نتیجه قانون هستهای مجلس- اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران- به وقوع پیوسته، امتحان کند.
تهران در مقطع حاضر به این دلیل با سفر گروسی به ایران موافقت کرد که این پیام را برساند که فقط به این دلیل مدیرکل آژانس را به حضور میپذیرد که مساله فیمابین موضوعی فنی است و این دیپلمات آرژانتینی دنبال اهداف دیگری در تهران نباشد، همچنین راه تعامل با آژانس مسدود نیست اما تنها راه بازگشت نظارتهای آژانس فقط رفع تحریمهاست.
آمریکا و ۳ کشور اروپایی عضو برجام با نیم نگاهی به صدور قطعنامهای ضدایرانی در شورای حکام تلاش دارند تهران را تهدید به آغاز فرآیند ارسال پرونده به شورای امنیت کنند اما این اقدام قمار بزرگی برای آنان محسوب میشود که میتواند تیر خلاص به برجام باشد و پاسخ قاطع تهران- که گزینههای متنوعتری هم نسبت به گذشته در اختیار دارد- را در پی داشته باشد. از طرف دیگر آمریکا و متحدانش با اجماعسازی در شورای حکام نیز مشکل خواهند داشت. هشدار روزهای اخیر مسکو نسبت به تبعات صدور چنین قطعنامهای از فقدان اجماع در شورای حکام خبر میدهد و نشان از آن دارد که ارسال پرونده ایران از شورای حکام به شورای امنیت، چندان عملیاتی نخواهد بود، زیرا روسیه تلویحا این هشدار را به طرف غربی داده که در آنجا با حق وتوی روسیه و چین، تلاشهای آمریکا و تروئیکای اروپا به نتیجه نخواهد رسید.
«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین، جمعه تاکید کرد مسکو به هرگونه قطعنامه احتمالی ضدایرانی در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، رأی منفی میدهد. دیپلمات روس در توئیتر نوشت: «هیچ توهمی نداشته باشید. اگر پیشنویس قطعنامهای علیه ایران در شورای حکام آژانس اتمی علیه ایران مطرح شود، روسیه به آن رأی منفی میدهد». اولیانوف در ادامه توضیح داد: «همانطور که روز گذشته توئیت کردم، هیچ نیازی به یک قطعنامه [علیه ایران] نیست، چون نه تنها بیمعنی خواهد بود، بلکه شدیدا زیانبار است. باید حساب بهتری روی دیپلماسی باز کرد».
* شتاب آمریکا برای خروج از وضعیت دشوار
طرف آمریکایی همزمان با تحولات اخیر بویژه گزارش جدید مدیر کل آژانس به فعالیتهای دیپلماتیک خود شدت بخشیده است. رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و عضو ارشد هیات مذاکراتی آمریکا در وین بتازگی به پایتخت روسیه و تروئیکای اروپا سفر کرد و در گزارش خود از رایزنی با این کشورها نوشت: «یک سلسله دیدارهای مفید در پاریس را با همتایان خودمان در اتحادیه اروپایی و ۳ کشور اروپایی (فرانسه، آلمان و انگلیس) درباره آینده مذاکرات برنامه جامع اقدام مشترک (توافق برجام) و اهمیت بازگشت سریع به پایبندی متقابل تمام کردم».
تاکید مالی بر بازگشت سریع و متقابل به برجام در شرایطی است که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه در جریان یک کنفرانس خبری در پایگاه نظامیان آمریکایی در رامشتاین آلمان هشدار داد: «ایالات متحده در مواجهه با بنبست مذاکرات و عدم همکاری تهران ناگزیر خواهد بود بزودی از تلاش برای به جریان انداختن توافق هستهای با ایران صرف نظر کند». وی همچنین تصریح کرد: «قرار نیست تاریخی را مشخص کنم اما به مقطعی نزدیک میشویم که بازگشت سخت به برجام دیگر تضمینکننده تداوم مزایای آن نخواهد بود».
با تغییر پارامترهای اثرگذار پیرامون برجام و همچنین تحولات منطقه، این واشنگتن است که به احیای فوری برجام نیاز دارد. مقامات دولت بایدن با اینکه تهدید میکنند تا ابد منتظر مذاکرات احیای برجام نمیمانند اما واقعیت همان است که رابرت مالی میگوید: «اهمیت بازگشت سریع به برجام».
***
گزافهگویی نفتالی بنت درباره گزارش برجامی آژانس
نخستوزیر رژیم صهیونیستی درباره گزارش جدید آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره برنامه هستهای ایران گزافهگویی کرد. به گزارش فارس، نخستوزیر رژیم صهیونیستی درباره این گزارش گفت: «اسرائیل وضعیت منعکسشده در این گزارش را که ثابت میکند ایران به دنیا دروغ میگوید، بسیار جدی میگیرد و تمام اقداماتی را که امکانش را دارد برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاحهای اتمی انجام خواهد داد. من خواستار پاسخ مناسب و فوری بینالمللی هستم».او اضافه کرد: «باید اطمینان حاصل شود ایران هرگز به قابلیت ساخت سلاح هستهای دست نخواهد یافت. گزارش آژانس اتمی هشدار میدهد اکنون وقت اقدام است. از این رو این انتظار سادهلوحانه که ایران آماده است از طریق مذاکره تغییر مسیر دهد، بیاساس از آب درآمد».نفتالی بنت اضافه کرد: «تنها اتخاذ یک موضع مستحکم از سوی جامعه بینالمللی میتواند باعث ایجاد تغییر در رژیم مستقر در تهران که خویشتنداری را به کل کنار گذاشته، شود».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|