|
بیش از 9 هزار نفر وام ودیعه مسکن گرفتند
معاون مسکن و ساختمان وزارت راهوشهرسازی از رسیدن تعداد گیرندگان وام ودیعه مسکن به ۹ هزار و ۴۰۰ نفر خبر داد. محمود محمودزاده تأکید کرد: تاکنون بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار متقاضی در سامانه وام ودیعه ثبتنام کردهاند که از میان آنها حدود ۲۷۰ هزار نفر به نظام بانکی معرفی شدهاند و بیش از ۹۴۰۰ متقاضی توانستهاند تسهیلات دریافت کنند.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از ظرفیتهای اقتصادی عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای
ورود به بازار ۷ تریلیوندلاری
عضویت کامل ایران در سازمان همکاری شانگهای نقش کشورمان را در ۳ طرح زیرساختی ابتکار کمربند و جاده، اتحادیه اقتصادی اوراسیا و کریدور شمال – جنوب بیش از پیش پررنگ میکند
علی جهانگیری: ایران از زمان دستیابی به مقام ناظر در سازمان همکاری شانگهای (SCO) در سال 2005، یکی از کشورهایی بود که به دنبال عضویت کامل در این پیمان بود. ایران با سخنرانی محمود احمدینژاد در اجلاس سران شانگهای در 15 ژوئن 2006 میلادی تمایل خود را برای عضویت کامل در سازمان همکاری شانگهای نشان داد. اگرچه نخستین تلاش رسمی آن برای عضویت کامل در سازمان همکاری شانگهای در سال 2008 رد شد اما روز گذشته و 13 سال پس از آن تاریخ، جمهوری اسلامی ایران نهمین کشور عضو اصلی سازمان همکاری شانگهای شد. پرواضح است عضویت دائم ایران در این پیمان، افقهای اقتصادی بسیاری را پیش روی ما قرار خواهد داد.
به گزارش «وطنامروز»، اگرچه سازمان شانگهای در آغاز برای حلوفصل اختلافات مرزی و مبارزه با تروریسم و اقدامات جداییطلبانه تأسیس شد اما به سرعت بحث انرژی به دلیل حضور شمار مهمی از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان نفت و گاز جهان در آن به بحث اصلی این سازمان تبدیل شد. سال 2001 اعضای سازمان همکاری شانگهای یک تفاهمنامه در زمینه همکاریهای اقتصادی منطقهای امضا کردند که پس از آن برنامه تجارت و توسعه چندجانبه در سال 2003 تصویب شد. این برنامه بعدا در اجلاس تاشکند در سال 2004 که 127 پروژه در آن تعریف شد، با جزئیات بیشتری مشخص شد. از این تعداد، 19 مورد مربوط به همکاری در زمینه انرژی، 20 مورد در زمینه حملونقل و بقیه مربوط به همکاری در زمینههای آموزش، علم و فناوری بود. در همان سال همچنین چین اعلام کرد مبلغ 900 میلیون دلار اعتبار صادراتی برای کشورهای آسیای مرکزی برای شروع سریع برنامه ارائه میدهد. این برنامه سرانجام در اجلاس سران دولت در مسکو (پاییز 2005) اجرا شد و نهادینه شدن همکاری بینبانکی و تجاری کشورهای عضو افزایش یافت. تأمین انرژی بحث کلیدی امنیت ملی چین است و یافتن بازارهای جدید و مطمئن از جمله در خاورمیانه برای آن حیاتی است. از سوی دیگر روسیه نیز به دنبال یافتن بازارهای جدید برای فروش محصولات خود است و وقتی صحبت از همگرایی منافع و تقابل با نفوذ آمریکا پیش میآید، در عین رقابت استراتژیک با ایران، حاضر است بحث همکاریهای گسترده با ایران در زمینه انرژی بویژه گاز و خطوط انتقال انرژی را پیش کشد. استقبال از ایده ایجاد «اوپک گازی» شاهد خوبی بر این مدعاست. ایران طبق آمارهای موجود، بیشترین ذخایر درجای نفت و گاز جهان را روی هم دارد که بشدت مورد نیاز چین و هند به عنوان ۲ عضو مهم پیمان شانگهای است؛ ضمن اینکه جمهوری اسلامی ایران پیمانهای راهبردی با چین و همچنین هندوستان دارد. این روابط راهبردی میتواند در کنار همکاریهای امنیتی پیمان شانگهای به عنوان یک مکمل ویژه برای سیاست نگاه به شرق ایران باشد.
روسیه و چین از بدو تشکیل سازمان شانگهای همواره تلاش کردهاند از این سازمان برای تأمین منافع خود در حوزه انرژی بهره گیرند و چین در نظر دارد جاده قدیمی ابریشم را به جاده انرژی مبدل کند. تقویت حضور سازمان همکاری شانگهای در خاورمیانه به این سازمان اجازه میدهد ضمن همکاری با کشورهایی چون ایران، مرکز فعالیتهای انرژی خود را به این منطقه منتقل کند و ضمن تأمین نیازهای انرژی اعضای مصرفکنندهای چون چین و احتمالا هند، آسانترین و کوتاهترین مسیر برای انتقال انرژی اعضای تولیدکننده خود در آسیای مرکزی به خلیجفارس و از طریق آن به دنیا را فراهم کند.
* سهم نیم درصدی ایران از اقتصاد کشورهای عضو شانگهای
مجموع صادرات و واردات کشورهای ذیل سازمان شانگهای به بیش از 7 تریلیون دلار میرسد که از این میزان 7/3 تریلیون دلار مربوط به صادرات و 4/3 تریلیون دلار واردات این کشورهاست. در کمال ناباوری اما مجموع تجارت ایران با مجموعه کشورهای عضو پیمان شانگهای درسال 55/99 میلیون تن به ارزش ۲۸ میلیارد دلار بوده است. در واقع سهم ایران از این 7 تریلیون دلار تنها 28 میلیارد دلار یعنی کمتر از نیم درصد است. ایران با ۱۱ عضو اصلی و ناظر پیمان شانگهای شامل چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان، مغولستان، پاکستان، هند، افغانستان و بلاروس، دارای تجارت فرامرزی است که در این میان بیشترین حجم تجارت ایران با چین به ارزش ۱۸ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار است. هند با ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار، افغانستان با ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار، روسیه با یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار و پاکستان با یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار در رتبههای بعدی از نظر حجم تجارت قرار دارند. به گفته سخنگوی گمرک از میان دیگر کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، حجم تجارت ایران با ازبکستان ۲۵۶ میلیون دلار، قزاقستان ۲۰۵ میلیون دلار، قرقیزستان ۵۱ میلیون دلار، بلاروس ۳۰ میلیون دلار، تاجیکستان ۲۴ میلیون دلار و مغولستان ۳ میلیون دلار بوده است. سبد صادرات کالاهای ایران به مجموعه کشورهای عضو پیمان شانگهای بسیار متنوع است که شامل انواع ماهی و محصولات دریایی، سبزیجات، میوه، پارچه و مصنوعات نساجی، انواع ماشینآلات صنعتی و کشاورزی، لوازم خانگی، فرش و گلیم، محصولات پتروشیمی و پسته و آجیل میشود و محصولات وارداتی نیز اغلب مواد اولیه صنعتی، قطعات ماشینآلات، گوشت، دارو، محصولات شیمیایی، تجهیزات پزشکی، قطعات و لوازم یدکی خودرو، انواع پارچه و مصنوعات هستند.
* ایران؛ حلقه وصل پروژههای زیرساختی
همانطور که سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور در سخنان خود در اجلاس سران شانگهای گفت: ابتکار کمربند و جاده، اتحادیه اقتصادی اوراسیا و کریدور شمال- جنوب به عنوان طرحهای کلیدی در حوزه اتصالات زیرساختی میتوانند در تقویت منافع مشترک کشورهای در حال توسعه و تقویت صلح در این منطقه نقش ایفا کنند. این پروژهها نه رقیب، بلکه مکمل یکدیگرند. ایران حلقه وصل ۳ طرح زیرساختی فوق است. ایران میتواند از طریق کریدور شمال - جنوب حلقه وصل جنوب و شمال اورسیا باشد و آسیای مرکزی و روسیه را به هند پیوند دهد. کریدور شمال- جنوب میتواند زیرساخت سخت همگرایی در قالب «اوراسیای بزرگ» را تقویت کند. ایران در مسیر یکی از کریدورهای ابتکار کمربند و راه، یعنی کریدور چین- آسیای مرکزی- غرب آسیا قرار دارد و میتواند پیونددهنده شرق و غرب اوراسیا باشد. همچنین بندر بزرگ چابهار ایران ظرفیت تبدیل شدن به مرکز تبادلات چندین کشور عضو و همسایه را به نحو ویژه دارد که با همت اعضا میتواند به نمادی از همکاری همه اعضای سازمان شانگهای تبدیل شود. در واقع ایران با بهرهگیری از موقعیت استراتژیک خود در آسیا میتواند بازیگری مهم در پیشبرد طرحهای اقتصادی و توسعهمحور کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای باشد.
باید توجه داشت صرف عضویت در این پیمان برای بهبود دیپلماسی اقتصادی کشور کافی نیست و برای ایجاد فرصتهای بزرگ اقتصادی لازم است با هر یک از کشورهای عضو نیز روابط دوجانبه قوی برقرار شود که انعقاد موافقتنامههای تجارت ترجیحی، کاهش منطقی نرخهای تعرفهای بویژه از سوی ایران و همگرایی در نرخهای تعرفه کالایی، شناخت دقیق بازارهای هدف به منظور گسترش صادرات غیرنفتی، رفع موانع سرمایهگذاری خارجی کشورهای عضو شانگهای در صنایع بالادستی ایران و پیگیری اجرای تفاهمنامه همکاریهای ۲۵ ساله ایران و چین از طریق ایجاد پروژههای درونسازمانی شانگهای از جمله ابزارهای آن میتواند باشد.
ارسال به دوستان
اخبار
تعداد مشترکان صنعت برق به مرز ۳۸ میلیون رسید
تعداد مشترکان صنعت برق ایران تا پایان تیرماه امسال ۳۷ میلیون و ۹۹۸ هزار شد، این در حالی است که این عدد پارسال ۳۷ میلیون و ۶۵۱ هزار مشترک بود. یکی از شاخصههای توسعهیافتگی کشورها میزان دسترسی مردمان آن به برق است و هر چه این شاخص بیشتر باشد، توسعه بهتری رخ خواهد داد. علاوه بر آن برق امروز به یکی از ضروریترین نیازهای زندگی انسان تبدیل شده و زندگی بدون برق مشکلات متعددی به همراه دارد، زیرا بیشترین میزان وابستگی زندگی به برق است.
***
سیمان به قیمت واقعی خود بازگردانده شد
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: وزیر صنعت، معدن و تجارت به نخستین تعهد خود به مجلسیها جامه عمل پوشاند و قیمت سیمان را به قیمت واقعی خود بازگرداند. به گزارش ایرنا، لطفالله سیاهکلی افزود: در این دوره صحبتهای مبسوطی با وزرا برای رای اعتماد در صحن مجلس و کمیسیونها داشتهایم و اعتماد ما به وزرا مشروط بوده است. وی شرط حفظ رای اعتماد را عمل به وعدهها و برنامههای ارائه شده برشمرد و ادامه داد: توجه به سیمان، فولاد، خودرو، تنظیم بازار، صادرات و... از جمله برنامههای وزیر صنعت، معدن و تجارت بوده است. نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه وزیر صنعت قول داده بود قیمت سیمان را تا مهرماه به قیمت واقعی بازگرداند، گفت: فاطمیامین با عمل به نخستین تعهد خود به مجلسیها، قیمت سیمان را به قیمت واقعی خود بازگرداند.
***
بیکاری هفتگی آمریکا به طور غیرمنتظرهای افزایش یافت
تعداد آمریکاییهایی که هفته گذشته برای نخستین بار درخواست حمایت از خود را ثبت کردند، به طور غیرمنتظرهای افزایش یافت. در حالی که پس از چند هفته کاهش تعداد بیکاران هفتگی تحت پوشش بیمه آمریکا و با انتشار گزارشات اقتصادی قوی انتظار میرفت این هفته هم تعداد بیکاران روند کاهشی داشته باشد، تعداد افرادی که درخواست دریافت بیمه بیکاری خود را این هفته ثبت کردند، نسبت به هفته گذشته افزایش یافت. طبق گزارش جدید وزارت کار آمریکا، ۳۳۲ هزار آمریکایی در هفته گذشته بیکار شدهاند. این اتفاق در حالی افتاده که اقتصاددانان شرکتکننده در نظرسنجی داوجونز پیشبینی کرده بودند تعداد بیکاران جدید این هفته حداکثر به ۳۲۰ هزار نفر برسد. در حالی که دادهها نشان میداد اقتصاد آمریکا در حال قدرت گرفتن است اما ظاهرا بازار کار این کشور روند ریکاوری کندتری را در پیش گرفته است. در همین ارتباط اداره آمار آمریکا اعلام کرد فروش خردهفروشان این کشور ماه آگوست 7/0 درصد افزایش یافته است. این در حالی است که اقتصاددانان پیشبینی کرده بودند فروش آنها 8/0 درصد افت کند. تعداد بیکاران هفتگی آمریکا این هفته همچنان از متوسط تعداد بیکاران هفتگی قبل از پاندمی کرونا که ۲۰۰ هزار نفر بود، خیلی بیشتر است.
***
قیمت نفت خام افت کرد
قیمت جهانی نفت خام در معاملات روز گذشته تحت تأثیر بازگشت آرام تولید اسکلههای نفتی آمریکا پس از توفان آیدا افت کرد. به گزارش سیانبیسی، قیمت جهانی نفت خام در معاملات جمعه، تحت تأثیر بازگشت آرام تولید اسکلههای نفتی آمریکا پس از توفان آیدا افت کرد. البته همچنان حدود ۲۸ درصد تولید نفت خام خلیج مکزیک آمریکا مسدود است. بسته ماندن چاههای نفت دریایی آمریکا برای دومین هفته متوالی باعث شد قیمتهای نفت خام در روزهای اخیر رشد کند و قیمت نفت برنت در معاملات دیروز به بالاترین سطح ۷ هفتهای خود برسد. قیمت نفت آمریکا هم در معاملات دیروز تا بالاترین سطح ۶ هفته اخیر بالا رفت. دیروز قیمت پیشخرید هر بشکه نفت خام برنت (بنچمارک بینالمللی قیمت نفت) 44/0 درصد افت کرد و به 34/75 دلار رسید. قیمت پیشخرید هر بشکه نفت خام نیمهسنگین تگزاس آمریکا هم 59/0 درصد افت کرد و به 18/72 دلار بازگشت.
***
حذف بروکراسی ایجاد کسبوکار با مصوبه تسهیل صدور مجوزها
رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس گفت: حذف مسیر دیوانسالاری و بروکراسی خستهکننده، ثبت قراردادهای تسهیلات بانکی به صورت الکترونیک و رفع تعارض منافع برخی فعالیتهای مرتبط با صدور خدمات قضایی از اهداف اصلی طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار است. سیدشمسالدین حسینی در گفتوگو با خانه ملت، با اشاره به تصویب کلیات طرح تسهیل صدور مجوزهای کسبوکار در مجلس گفت: این طرح از 3بخش تشکیل شده که قسمت اول آن مبتنی بر ماده 7 مکرر و تبصرههای آن مربوط به اجرای اصل 44 قانون اساسی است و صدور مجوزهای کسبوکار را به ۲ بخش تاییدمحور و ثبتمحور تقسیم کرده است. وی ادامه داد: در بحث صدور مجوزهای ثبتمحور دیگر نیاز به طی مسیر دیوانسالاری و بروکراسی خستهکننده وجود ندارد و ضوابط و استانداردهای این نوع کسبوکارها در سامانه مربوط ثبت میشود. افراد متقاضی این گونه فعالیتها با مراجعه به سامانه و مقایسه کسبوکار مورد نظرشان با ضوابط تعیین شده، آن را در سامانه ثبت میکنند و این ثبت به معنای صدور مجوز است. عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تصریح کرد: مجوز صادر شده برای کسبوکار ثبتمحور به مراجع ذیربط ارسال میشود تا نظارتها به صورت پسینی انجام شود و این یعنی کنار گذاشتن دیوانسالاری سرسختی که موجب سختی محیط کسبوکار شده و همچنین حاکم کردن استانداردها، بنابراین فرد با ثبت کسبوکار خود در سایت مجوز را دریافت میکند اما نظارتهای پسینی برقرار خواهد بود.
ارسال به دوستان
بازدید معاون اول رئیسجمهور از میدان میوه و ترهبار و شرکت شیر پاستوریزه پگاه تهران
فرمانده اقتصاد در بازار
محمد مخبر در این بازدید سرزده ضمن گفتوگوی صمیمانه با مردم، از نزدیک در جریان مطالبات، انتقادها و پیشنهادهای آنها قرار گرفت
گروه اقتصادی: سیاستگذاران اقتصادی به منظور اتخاذ مسیر صحیح برای چالشهای اقتصاد ایران باید اطلاع کافی از موانع سیاستهای اقتصادی داشته باشند. به همین منظور یکی از اقدامات پسندیده که بسیار توصیه میشود، بازدید میدانی و گفتوگوی چهره به چهره با فعالان اقتصادی و مردم است. در همین راستا معاون اول رئیسجمهور دیروز از میدان میوه و ترهبار تهران بازدید و با برخی شهروندان گفتوگو کرد. محمد مخبر در جریان این بازدید از آخرین نرخهای عرضه میوه و ترهبار و کیفیت محصولات مطلع شد و برخی شهروندان نیز انتقادها و پیشنهادهای خود را با معاون اول رئیسجمهور در میان گذاشتند. معاون اول رئیسجمهور همچنین با توضیحات مسؤولان میدان میوه و ترهبار آزادی در جریان روند کاری بخشهای مختلف این مجموعه قرار گرفت و بر توزیع مایحتاج مورد نیاز مردم با قیمت مناسب تاکید کرد.
* بازدید مخبر از شرکت شیر پاستوریزه پگاه تهران
معاون اول رئیسجمهور ظهر دیروز پس از بازدید از میدان میوه و ترهبار و گفتوگو با برخی شهروندان، با حضور در شرکت شیر پاستوریزه پگاه تهران از بخشهای مختلف این مجتمع بزرگ لبنی بازدید کرد.
مخبر در این بازدید که با همراهی سیدرضا فاطمیامین، وزیر صنعت، معدن و تجارت انجام شد، با توضیحات مدیرعامل این کارخانه پیرامون روند کاری بخشهای مختلف این مجموعه، در جریان مشکلات صنایع لبنی و دغدغههای تولیدکنندگان این صنعت قرار گرفت.
معاون اول رئیسجمهور در این بازدید با اشاره به اهمیت موضوع سلامت مردم برای دولت سیزدهم، بر ضرورت ثبات قیمت لبنیات در کشور تأکید کرد.
مخبر با اشاره به تأثیر محصولات لبنی بر سلامت مردم و ضرورت افزایش سرانه مصرف شیر و سایر محصولات لبنیاتی در کشور اظهار داشت: باید با همکاری و هماهنگی دولت با بخش خصوصی و کشاورزان و دامداران بازار این صنعت در کشور را رونق و ثبات بخشید.
* زنجیره تولید محصولات لبنی ساماندهی میشود
وزیر صنعت در حاشیه این بازدید از مطالعه و برنامه ساماندهی زنجیره صنعت لبنیات خبر داد و گفت: با نظارت و ساماندهی تامین بموقع نهادهها و همچنین کاهش برخی هزینهها میتوانیم قیمتها را ساماندهی کنیم.
سیدرضا فاطمیامین که دیروز به همراه محمد مخبر از میدان میوه و ترهبار بازدید کرد، از مطالعه و برنامه ساماندهی زنجیره صنعت لبنیات خبر داد و گفت: این زنجیره شامل تامین خوراک دام تا شبکه توزیع محصولهای لبنی است و تلاش میکنیم با تقویت صنعت دامپروری و همچنین حمایت از صنعت لبنیات، قیمتها را به تعادل مناسبی برسانیم و این کار امکانپذیر است.
وی افزود: هفته پیش رو هم جلسهای در این باره برگزار خواهیم کرد و با نظارت و ساماندهی تامین بموقع نهادهها و همچنین کاهش برخی هزینهها میتوانیم قیمتها را ساماندهی کنیم که تاثیر مثبتی بر نرخها خواهد داشت. وزیر صمت افزود: تلاش میکنیم در حوزه تامین نهادهها و همچنین توزیع، کارهایی را در جهت کاهش قیمتها انجام دهیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|