|
انتخاب استانداران شاید زمان ببرد اما بهترین انتخابها را انجام میدهیم
احمد وحیدی، وزیر کشور درباره روند انتخاب استانداران گفت: این کار در مسیر انجام است و انجام خواهد شد و هماهنگیها را انجام خواهیم داد تا بهترین انتخاب را داشته باشیم. با توجه به شرایط استانها، موارد را با نمایندگان مجلس و معتمدان منطقه بررسی میکنیم. این کار امکان دارد زمان ببرد ولی ارزش دارد تا بهترینها را انتخاب کنیم و در زمان مقرر به هیات دولت ارجاع خواهد شد.
ارسال به دوستان
کنفرانس عمومی آژانس بینالمللی انرژی اتمی آغاز شد روز اول به سکوت گذشت؛ هیأت ایرانی به ماجرای نقض NPT در قراداد فروش زیردریاییهای هستهای آمریکایی به استرالیا واکنش نشان دهد
زمانی برای رسواییآژانس
گروه سیاسی: شصتوپنجمین کنفرانس عمومی آژانس بینالمللی انرژی اتمی با حضور هیات ایرانی به ریاست محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی در شرایطی آغاز به کار کرد که در جریان آن کوچکترین اشارهای به پیمان امنیتی اخیر و جنجالی «اوکاس» میان آمریکا، انگلستان و استرالیا در تجهیز کانبرا به 8 فروند زیردریایی هستهای برای آنچه این کشورها مقابله با چین خواندند، نشد.
به گزارش «وطنامروز»، مساله مغفول در کنفرانس سالانه آژانس از آن جهت حائز اهمیت است که اقدام واشنگتن، لندن و کانبرا که از اعضای «انپیتی»- پیمان منع گسترش سلاح هستهای- هستند، موجب نقض فاحش این معاهده شده و اعتبار آژانس را کاملا مخدوش کرده و زیر سوال برده است. اقدام تنشآفرین و غیرقانونی دولت بایدن و دولت بوریس جانسون طی روزهای گذشته سرخط تمام رسانههای بینالمللی بوده است.
جالب اینکه جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا در پیام کتبی خود که روز دوشنبه از سوی نماینده این کشور در شصتوپنجمین نشست مجمع عمومی آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرائت شد، نوشت: از تمام کشورها میخواهم پروتکل الحاقی را به عنوان استاندارد جهانی در زمینه عدم اشاعه تسلیحات هستهای بپذیرند. در همین راستا ایالات متحده همچنان به دنبال بازگشت متقابل به توافق هستهای ایران و خلع کامل سلاح هستهای شبهجزیره کره است. وی همچنین از تمام کشورهای شرکتکننده در نشست خواست پایبندی پایدار خود را به پیمان «انپیتی» در اجلاس پیش رو نشان دهند.
همچنین مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز دوشنبه با سکوت کامل نسبت به زیر سوال رفتن حیثیت آژانس توسط ۳ کشور عضو «انپیتی»، نسبت به حل مسائل اضطراری درباره برنامه هستهای ایران ابراز امیدواری کرد. «رافائل گروسی» که طی نطق آغازین شصتوپنجمین نشست سالانه آژانس اتمی در وین صحبت میکرد، گفت: «امیدواریم به مسائل فوری مربوط به برنامه هستهای ایران بپردازیم. تلاش میکنیم به جهان تضمین دهیم هیچ نگرانیای درباره برنامه هستهای ایران وجود ندارد». وی همچنین افزود: «ما راه را برای تلاشهای دیپلماتیک بیشتر مورد نیاز برای دستیابی به وضعیت رضایتبخش درباره برنامه هستهای ایران هموار میکنیم».
در حالی که مدیرکل آژانس با تمرکز روی فعالیتهای هستهای ایران انتظارات فراپادمانی از تهرانطلب میکند، در پیمان «اوکاس»، بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی حتی نمیتوانند در یک زیردریایی هستهای که در اختیار استرالیا قرار میگیرد، حضور داشته باشند تا بتوانند آنجا را مورد بازرسی قرار دهند. با این حال، انتظار میرود تیم ایرانی شرکتکننده در این کنفرانس در واکنش به این موضوع با به رخ کشیدن بیاعتباری و بیحیثیت شدن آژانس، این مساله را به برگ برنده کشورمان تبدیل کند اما متاسفانه این راهبرد فعلا در دستور کار رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران قرار نگرفته و هیات ایرانی با سکوت از کنار آن گذشت؛ آن هم در روزهایی که آژانس سعی میکند در پرونده هستهای ایران هر روز به بهانههای جدید، موضوعات تازهای را روی میز قرار دهد. با این تفاسیر، محمد اسلامی که به همراه هیأتی از جمله کاظم غریبآبادی، نماینده دائم ایران در آژانس و بهروز کمالوندی، معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی در این نشست حضور یافت، گفت: آژانس، بر اساس اساسنامه خود موظف به یاری رساندن بدون تبعیض به کشورهای عضو، در توسعه بهرهبرداری صلحآمیز از انرژی هستهای است. با توجه به نیازها و اولویت کشورها، آژانس همچنین باید به تقویت حوزههای همکاری فنی مبادرت ورزد و بر این اساس، به کشورهای عضو، در رسیدن به اهداف توسعه پایدار از طریق توزیع دانش، تجربه و انتقال فناوری و تجهیزات، بدون هرگونه تبعیض و سیاسیکاری، مساعدت و همراهی کند.
* آژانس از سیاسیکاری بپرهیزد
معاون رئیسجمهور خاطرنشان کرد: برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) که با هدف رفع موانع پیشرفت توسط جمهوری اسلامی ایران پذیرفته شد، یک نمونه بارز از حسننیت جمهوری اسلامی ایران است که ایالات متحده آمریکا با بیتوجهی کامل نه تنها به آن عمل نکرد، بلکه با بهکارگیری سیاستهای یکجانبهگرایی مفاد برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرد و از آن خارج شد. سیاست به اصطلاح «فشار حداکثری» نیز به شکست انجامید و دولت آمریکا راهی ندارد به غیر از اینکه اعتیاد خود به تحریمهای یکجانبه را ترک کند و به قوانین بینالمللی احترام بگذارد.
وی در ادامه گفت: در این زمینه، تنها پس از حدود ۲ سال و نیم از گسترش مداوم تحریمهای فراگیر اقتصادی توسط ایالات متحده و عدم انجام اقدامات عملی از سوی ۳ کشور اروپایی و اتحادیه در اجرای تعهدات خود، مجلس شورای اسلامی ایران دوم دسامبر ۲۰۲۰ قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن، دولت موظف شد در صورت تداوم عدم پایبندی مشارکتکنندگان توافق، ظرف ۲ ماه پس از لازمالاجرا شدن قانون، اجرای کلیه فعالیتهای راستیآزمایی و نظارت فراتر از موافقتنامه جامع پادمان در ایران را متوقف کند. اسلامی اضافه کرد: اکنون زمان آن فرا رسیده که ایالات متحده سیاستهای غلط خود را اصلاح کرده و در ابتدا همه تحریمها را به شیوهای عملی، موثر و قابل راستیآزمایی لغو کند. وی بیان کرد: جناب آقای آیتالله دکتر سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور محترم جمهوری اسلامی ایران، اعلام کردهاند دولت خواهان مذاکرات نتیجهمحور، با هدف برداشته شدن فشارها و تحریمهای ناعادلانه علیه ملت ایران است. رئیس سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: ایران همواره با آژانس همکاری کرده است. در عین حال لازم است که آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز از سیاسیکاری بپرهیزد و استقلال، بیطرفی و حرفهای بودن خود را حفظ کند.
* انتقاد از بیعملی آژانس در قبال حمله به تأسیسات هستهای
وی گفت: همانطور که در چندین تصمیم و قطعنامه مصوب کنفرانس عمومی بیان شده است، حمله به تاسیسات هستهای که برای اهداف صلحآمیز استفاده میشود، مغایر قوانین بینالمللی است و همه حملات مسلحانه به تاسیسات هستهای دارای کاربرد صلحآمیز، باید به صراحت ممنوع شود.
اسلامی یادآور شد: متأسفانه بیعملی سازمان ملل و آژانس بینالمللی انرژی اتمی در برخورد با اقدامات تروریستی علیه تاسیسات صلحآمیز هستهای، متجاوزان را تشویق به ادامه و حتی نقض اساسیترین و بنیادیترین اصول حقوق بینالملل و منشور ملل متحد کرده است.
وی تصریح کرد: بسیار ضروری است که آژانس فورا به این موضوع توجه کند تا هم از تاسیسات هستهای در برابر چنین اقدامات یا تهدیدهایی محافظت و هم از اعتبار خود صیانت کند.
رئیس سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: ما اعتقاد راسخ داریم راهحل اصلی برای تهدیدهای موجود ناشی از سلاحهای هستهای، خلع سلاح هستهای کامل و قابل راستیآزمایی است. ما خواستار اجرای کامل ماده ششم انپیتی هستیم و از اینکه کشورهای دارای سلاح هستهای بر حفظ زرادخانهها و سیستمهای انتقال خود مصمم هستند و برخی از آنها به طور جدی به دنبال بهروزرسانی آنها هستند، عمیقا ابراز تاسف میکنیم.
* نگرانی جدی از برنامه هستهای مخفی نظامی اسرائیل
به گزارش فارس، رئیس سازمان انرژی اتمی در سخنرانی خود اظهار کرد: ایران به عنوان مبتکر ایجاد منطقه عاری از سلاح هستهای در خاورمیانه از سال ۱۹۷۴، نگرانی جدی خود را از برنامه هستهای مخفی نظامی رژیم صهیونیستی بیان میکند. متأسفانه، بهرغم تصویب قطعنامه کنفرانس بازنگری NPT در سال ۱۹۹۵ و همچنین برنامههای اقدام بعدی آن در سالهای ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰، این رژیم هنوز فعالیتها و تاسیسات هستهای خود را ذیل موافقتنامه جامع پادمان آژانس قرار نداده، اقدامات تروریستی خود علیه تأسیسات صلحآمیز هستهای را ادامه داده، دانشمندان هستهای را ترور کرده و بدین طریق، ثبات و امنیت منطقه و یکپارچگی و اعتبار NPT و آژانس بینالمللی انرژی اتمی را به خطر انداخته است.
رئیس سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: ما برای دنبالکردن فعالیتها و برنامههای هستهای کاملا صلحآمیز خود مصمم هستیم و همانگونه که توسط رئیسجمهور کشورمان، طی نشست سران شانگهای در ۱۷ سپتامبر ۲۰۲۱، بیان شده «هیچ موضوعی نمیتواند فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران را که در چارچوب مقررات بینالمللی انجام میشود، دچار توقف کند».
ارسال به دوستان
رئیسجمهور با اشاره به هزینههای رویکرد غربگرایانه دولت سابق:
واردات واکسن را به پذیرش FATF موکول کرده بودند
گروه سیاسی: رئیسجمهور با تأکید بر اینکه اگر بر توان داخلی تکیه کنیم، انجام خیلی کارها ممکن خواهد شد، اظهار داشت: متأسفانه شاهد بودیم بعضیها واردات واکسن یا حتی پیوستن کشور به سازمان شانگهای را متوقف به پذیرشFATF کرده بودند و حتی در جلسات رسمی نیز بر موضع خود پافشاری میکردند.
حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی روز گذشته در دیدار جمعی از فرزندان و خانواده شهدا گفت: سخن و پیام شهیدان همچون سخن قرآن و پیامبر اسلام(ص) در فضا طنینانداز است ولی فقط گوشهایی که برای شنیدن سخن حق آماده شدهاند، طنین سخن و پیام آنان را میشنوند.
رئیسجمهور با بیان اینکه روزبهروز پیام شهدا که همان پیام قرآن و پیامبر(ص) است، در جهان طنینافکنتر میشود، افزود: تاریخ، گواه آن است که باطل هر چه هم تلاش کرده و در ظاهر قدرت یافته اما در نهایت رفتنی است اما حق روزبهروز بیشتر جلوه میکند و امروز شاهد هستیم جلوههای حق نظیر اربعین هر روز بیشتر از قبل مورد توجه قرار میگیرند. وی خانواده شهدا را پرچمهای برافراشته تفکر و راه شهدا توصیف و تصریح کرد: شما فرزندان و خانواده شهدا نماینده فرهنگ، راه و سخن شهیدان هستید و همه ما در دولت و دیگر نهادهای حکومتی موظف هستیم راه نورانی شهدا را ادامه دهیم.
رئیسی با بیان اینکه مناسبترین افراد برای تداوم راه شهدا، خانواده معظم شهیدان هستند، اظهار داشت: به طور طبیعی هر کس بهتر شهیدان و مرام آنان را درک کرده باشد در تداوم راه و مسیر آنان اولویت دارد؛ همانگونه که مقام معظم رهبری، امام راحل را بهتر از همه شناختند و امروز بهتر از هر کسی راه امام(ره) را تبیین کرده و به پیش میبرند و هرگز هم اجازه ندادند این خط نورانی بهرغم تلاشهایی که شد، منحرف شود. رئیسجمهور با تأکید بر اینکه دولت نیز تلاش خواهد کرد همین مسیر نورانی را ادامه دهد، خاطرنشان کرد: شما نمایندگان و خانواده شهدا حتما عملکرد دولت را زیر نظر قرار دهید و هرجا دیدید عملکرد یا اقدامی با راه و آرمان شهدا تطبیق ندارد، تذکر دهید. رئیسی ادامه داد: حتما برای این منظور سازوکاری برای ارتباط مستمر و منظم خانواده شهدا با دولت ایجاد خواهیم کرد تا از نظرات و یاری شبکه عظیم و اثرگذار یادگاران شهدا بهرهمند شویم. رئیسجمهور اضافه کرد: دولت نیز باید ارتباط منظمی با شبکه عظیم خانواده شهدا داشته باشد و از ظرفیتهای خوبی که در بین آنان است، استفاده کند. باید به فرزندان شهدا میدان داده شود تا جوهره وجودی خود را که از والدین شهید خود به ارث بردهاند، به منصه ظهور برسانند، همانگونه که امام راحل به پدران جوان شما میدان داد تا خودشان را نشان دهند. وی اظهار داشت: بنده سفارش میکنم و شما هم پیگیر باشید تا با وزیر کشور که از وزرای کلیدی دولت است، جلسه داشته باشید تا سازوکاری برای بهرهگیری شایسته از ظرفیتهای موجود در خانوادههای شهدا بویژه در زمینه مسائلی نظیر موضوع زن و خانواده ایجاد شود.
رئیسی با اشاره به انتصاب رئیس جدید بنیاد شهید و امور ایثارگران، تصریح کرد: آقای قاضیزادههاشمی بیش از ۱۲ سال سابقه خدمت در بنیاد جانبازان دارند و از آنجا که تخصص ایشان نیز پزشکی است، میتوانند در زمینه مسأله درمان جانبازان که امروز یکی از مشکلات جدی این بخش است، کمک مؤثری کنند. رئیسجمهور با انتقاد از اینکه خدمترسانی به خانواده معظم شهدا در بنیاد شهید و امور ایثارگران در جنبه مسائل خدماتی، محدود شده و خدمات فرهنگی و اجتماعی آن تقریبا تعطیل شده است، خاطرنشان کرد: معتقدم آقای قاضیزادههاشمی با عنایت به تجربه خوبی که در این زمینه دارند، میتوانند فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی بنیاد شهید را نیز فعال کرده و وجهه این بنیاد را از یک نهاد خدماتی صرف به بنیاد شهید واقعی که امام راحل بنیان گذاشتند، بازگردانند. رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اظهارات مطرحشده از سوی میهمانان جلسه، گفت: در زمینه توسعه کشور هیچ محدودیتی برای استفاده از تجارب کشورهای مختلف نداریم اما بیتردید برای انتخاب نسخه مناسب پیشرفت، دقت زیادی خواهیم داشت تا این نسخه تطبیق کامل با اقتضائات ایران اسلامی داشته باشد. وی با اظهار امیدواری نسبت به اینکه دولت بتواند در شکلدهی به سبک زندگی تأثیر مثبتی داشته باشد، افزود: امروز فضای ارتباطی جامعه با گذشته خیلی تفاوت کرده و دایره ارتباطات افراد بسیار گستردهتر شده و نمیتوان این فضای ارتباطی را محدود کرد. لذا باید تلاش کنیم تا حد امکان این عرصه را مصونسازی کنیم تا جوانان و آحاد مختلف جامعه به جای آنکه صرفا متأثر شوند، بتوانند مؤثر واقع شوند.
* ارتباط با همسایگان اولویت سیاست خارجی ما است
رئیسجمهور در ادامه با تأکید بر اینکه اگر بر توان داخلی تکیه کنیم، انجام خیلی کارها ممکن خواهد شد، اظهار داشت: متأسفانه شاهد بودیم بعضیها واردات واکسن یا حتی پیوستن کشور به سازمان همکاری شانگهای را متوقف بر پذیرشFATF کرده بودند و حتی در جلسات رسمی نیز بر موضع خود پافشاری میکردند. رئیسی تصریح کرد: در فاصله کوتاه سپری شده از دولت سیزدهم اتفاق خاصی نیفتاده که باعث افزایش واردات واکسن یا پذیرش عضویت کشورمان در سازمان شانگهای شود، الا اینکه کشورهای همسایه و دوست ما دیدند دیگر توجه ما صرفا به غرب نیست و ارتباط با همسایگان و کشورهای منطقه اولویت سیاست خارجی ایران شده است.
ارسال به دوستان
اخبار
تعرض به منافع ایران با پاسخی قاطع مواجه میشود
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: مسؤولان رژیم صهیونیستی هر از گاهی تهدیداتی را مطرح میکنند اما خودشان بخوبی میدانند هرگونه تعرض به سرزمین و منافع جمهوری اسلامی ایران با پاسخ قاطع ایران روبهرو خواهد
شد.
سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری در آیین تکریم و معارفه رؤسای قدیم و جدید دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران با توجه به اینکه تنها اتکا به خداوند متعال دارد و با وجود توانمندیهای بسیار، نیازمند آیندهپژوهیها و کمک به ساماندهیهای امور راهبردی کشور است. وی با بیان اینکه حادثه افغانستان باید درس عبرتی برای کشورهای منطقه باشد، عنوان کرد: عدهای فکر میکنند با اتکا به قدرت آمریکا و تشکیل حکومتی وابسته و بدون اتکا به ملت و بدون توجه به رویکردهای درون منطقه میتوانند شاهد ثبات و آرامش باشند اما افغانستان نمونه روشنی است از سرانجامِ دولت وابستهای که بدون اتکا به مردمش، با اعتماد به آمریکا و با پشت کردن به تمام همکاریها و رویکردهای منطقهای و همسایگان به این روز افتاد که ارتش و حاکمیتش را طی 11ـ 10 روز از دست داد. سردار باقری سپس با اشاره به اقدامات رژیم صهیونیستی گفت: سردمداران رژیم صهیونیستی با غصب سرزمین فلسطین و اتکا به قدرت آمریکا، فکر میکردند میتوانند در مسیر رو به رشد و قدرتگیری بیشتر حرکت کنند و دل خود را به ارتباط با چند کشور حقیر و مزدور در منطقه خوش کرده بودند اما حوادث افغانستان و سایر حوادث در محور مقاومت و شکستهای پیدرپی این رژیم کودککش، نشاندهنده این است که آینده خوشی در انتظار این رژیم نیست.
***
برای دستیابی به فناوریهای جدید منتظر کسی نمیمانیم
فرماندهکل سپاه پاسداران گفت: ما یاد گرفتیم که دشمن راه غلبه بر خود را به ما یاد نمیدهد، لذا حل تمام مشکلات درون باورهای ما است و این یک فرهنگ و اعتقاد است. سرلشکر حسین سلامی در مراسم رونمایی از تجهیزات راهبردی چک و خنثیسازی بمب سپاه طی سخنانی اظهار داشت: این تاریخ چهلوچند ساله انقلاب درسهای بزرگ و جاودانهای را به همه ما آموخته است. فرمانده کل سپاه افزود: ما از میان این فرازهای سخت و بحرانهای بزرگ، به واقعیتهای ارزشمندی دست یافتهایم. این حوادث به ما یاد داده است هر موفقیتی در میدان محصول یک همت بلند و یک اراده مستحکم و یک ایمان قوی در ذهن جامعه ما است.
سردار سلامی ادامه داد: هر بنبستی در عالم واقعیت محصول یک بنبست ذهنی درون انسانها و جوامع است. ما میان این مشکلات و فشارها اگر تسلیم میشدیم واقعا نمیتوانستیم و مجبور میشدیم تسلیم اراده دشمن شویم و در نقشه ذهنی او عمل کنیم. وی گفت: امامان بزرگ انقلاب ما به ما توانستن و همت و اعتماد به نفس را یاد دادند و ما به برکت شهیدان دوران پرشکوه انقلابمان از پیروزی انقلاب با عظمت تا امروز، نتایج درسهای انقلاب را دیدیم و فهمیدیم میتوانیم بر مشکلات پیروز شویم.
سردار سلامی ادامه داد: ما یاد گرفتیم دشمن راه غلبه بر خود را به ما یاد نمیدهد، لذا حل تمام مشکلات درون باورهای ماست و این یک فرهنگ و اعتقاد است. دشمن هرگز فناوریهای جدید را به کسی نمیدهد اما ما منتظر دشمن نمیمانیم. وی در پایان گفت: هیچ گامی نیست که انسان با شکل دادن آن در ذهنش نتواند بردارد و اسلام ذهنها را برای پیمودن قلههای رفیع آماده میکند.
***
توضیحات جانشین قرارگاه حمزه سیدالشهدا(ع) درباره حملات اخیر به مواضع گروهکهای تروریستی
انهدام 4 مقر ضدانقلاب در کردستان عراق
یک روز پس از اظهارات قاطع و تهدیدآمیز رئیس ستاد کل نیروهای مسلح مبنی بر ادامه حملات سپاه پاسداران به مواضع گروهکهای تروریستی فعال در اقلیم کردستان عراق، جانشین قرارگاه حمزه سیدالشهدا(ع) سپاه از انهدام 4 مقر گروهکهای ضدانقلاب در حملات اخیر خبر داد.
سردار مجید ارجمندفر پیش از ظهر روز گذشته در جمع خبرنگاران در تشریح عملیات اخیر سپاه علیه اهدافی در مرزهای شمالغرب ایران اظهار داشت: گروهکهای ضد انقلاب از سوی مجموعه اطلاعاتی کشورهای معاند و بیگانه و حتی برخی کشورهای عربی در شمال عراق ساماندهی شدهاند.
وی گفت: هدف این کشورها از استقرار گروهکهای ضد انقلاب در مناطق شمالغرب ایران استفاده از اهداف خود و ایجاد مانع در مسیر جمهوری اسلامی ایران است. این گروهکهای ضد انقلاب با فاصله کمی در جدار مرز ایران مستقر شده بودند که در این زمینه هشدارهای لازم را دادیم.
جانشین قرارگاه حمزه سیدالشهدا(ع) سپاه با اشاره به هشدار ایران به دولت عراق و مسؤولان و مدیران در شمال این کشور تصریح کرد: ما تذکر داده بودیم که اگر کوچکترین خطایی از این گروهکهای معاند دیده شود پاسخ سختی دریافت خواهند کرد که این امر سبب متلاشی شدن 4 مقر این گروهکهای ضدانقلاب شد. ارجمندفر با هشدار شدید به گروهکهای تروریستی خاطرنشان کرد: باید این گروهکها تکلیف خود را مشخص کنند، چرا که ما گفتهایم که آنها هر کجا باشند در هر خاک و نقطهای به عنوان خاک دشمن محسوب میشود و ما بر خود وظیفه میدانیم که علیه آنها عملیات انجام دهیم و این امر را در برخورد اخیر ثابت کردیم؛ یعنی همه مواضع و مراکز فرماندهی و زاغه مهماتی که داشتند را مورد هدف قرار دادیم.
ارسال به دوستان
نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی با اشاره به وجود شکاف بنیادین میان اسرائیل و آمریکا در مسأله ایران گفت این رژیم برنامهای برای مقابله با ایران ندارد
تنهایی نمیتوانیم
گروه سیاسی: ناتوانی رژیم صهیونیستی در قد برافراشتن برابر جمهوری اسلامی ایران امری است که در برآوردهای کارشناسان و همچنین اظهارات مقامات رسمی فعلی و سابق این رژیم نمود داشته است. در حال حاضر رژیم صهیونیستی در مقابله با متحدان استراتژیک ایران که تنها جزئی از محور مقاومت هستند نیز با چالشهای جدی روبهرو است. نبرد «سیفالقدس» تنها نمونهای برای اثبات این ادعاست. در آخرین اعترافات مقامات ارشد این رژیم، نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی بر ناتوانی این رژیم در برابر ایران صحه گذاشت. وی در مطلبی مفصل به پیامدها و دلایل درماندگی این رژیم و حتی آمریکا در برابر برنامه هستهای ایران پرداخت.
به گزارش «وطنامروز»، نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی روز گذشته طی مقالهای در روزنامه یدیعوت آحارانوت نوشت این رژیم برنامهای برای مقابله با ایران ندارد. «ایهود باراک» در مقاله مذکور به ادعای اخیر روزنامه نیویورکتایمز به نقل از اندیشکده بینالمللی علوم و امنیت اشاره کرد که مدعی شده بود ایران تنها یک ماه تا تولید مقدار لازم برای ساخت سلاح هستهای فاصله دارد. به باور وی، در مقام سنجش و آزمایش نتایج توافق هستهای با ایران، این مساله، ورشکستگی سیاستی است که بنیامین نتانیاهو و دونالد ترامپ در برابر ایران اتخاذ کردند. این مقام سابق صهیونیست اذعان میکند خروج آمریکا از توافق هستهای با ایران باعث نشد این کشور در زیر تحریمها عقبنشینی کند ولی تهران این توان را یافت که بتواند توالی و کیفیت نظارت بر تأسیسات هستهای را درهم بشکند و زمان گریز هستهای را به صورت گسترده و خطرناکی کاهش دهد. باراک در ادامه به سیاستهای آمریکا در دوره بایدن اشاره کرد و نوشت این کشور در اوج فرآیند گسست ارتباطی با «خاورمیانه» به منظور تمرکز بر چین است؛ چینی که چالش مرکزی برای جایگاه ایالات متحده آمریکاست و ایران در مسیر این گام، به مثابه یک «خار مزاحم» است (تهدید جانبی تلقی میشود). وی همچنین به این مساله اذعان کرد که بین رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا «شکاف بنیادین» در مساله «تهدید از سوی ایران» وجود دارد. این مقام ارشد سابق رژیم صهیونیستی مدعی است احتمال دارد آمریکا، ایران را به عنوان «کشور حاشیهای هستهای» (در آستانه هستهای شدن) بپذیرد و این مساله به گفته وی، برای اسرائیل نزدیکترین چالش و بیشترین تهدید در آینده دور است. لازم به ذکر است «وطنامروز» در گزارشی که شنبه گذشته منتشر شد، ضمن اشاره به خروج نظامیان آمریکایی از کشورهای افغانستان و عراق، به چالشهای به وجود آمده به دلیل این خروج که بر متحدان منطقهای این کشور نظیر رژیم صهیونیستی و رژیم سعودی وارد میشود، پرداخته بود. نگرانی از تنها گذاشته شدن این کشورها توسط آمریکا در برابر ایران از نخستین نتایج خروج نیروهای آمریکایی است. باراک مینویسد: «به همان مقدار که غیرمعقول به نظر میرسد، من با مسؤولیت میگویم مشخص نیست آیا ایالات متحده آمریکا در مقطع کنونی، برای طرحهای عملی نظامی که بتوان با آن، تکمیل قدرت هستهای ایران را برای سالهای بسیار دور به تأخیر انداخت، برنامهای دارد یا نه؟» نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی افزود: «همچنین مشخص نیست اسرائیل طرحهای فوقالعاده قابل اجرایی که قدرت هستهای ایران را برای چند سال آتی به تعویق بیندازد، دارد یا نه؟» باراک در ادامه به شکست راهبردهای مشترک ترامپ- نتانیاهو در مقابله با جمهوری اسلامی ایران به وسیله خروج از برجام و تشدید فشارهای حداکثری میپردازد و مینویسد: «این شکست بزرگی برای ترامپ و نتانیاهو است. آنها با توهم، مسیر مقابله با دشمنی کارکشته و ماهر را طی کردند بدون اینکه «طرح ب» را آماده کنند، بویژه اینکه خود خروج از توافق هستهای گزینه جایگزین را برای اجرا سال به سال پیچیدهتر کرد». وی درباره احتمال اقدام مشترک تلآویو و واشنگتن علیه ایران مدعی شد حکومت اسرائیل اگر از ارتش بخواهد به ایران حملهای انجام دهد، حتما این کار را انجام خواهد داد ولی به نکته مهمی اشاره میکند که این کار پیامدهایی دارد و میتواند ضرر آن بیشتر از نفع آن باشد. نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی مینویسد: «این عملیات اسرائیلی باشد یا آمریکایی، واکنش و پاسخ ایران به نظر میرسد شتابان باشد و با شتاب بیشتر و تمام توان به سمت قدرت هستهای شدن حرکت کند. آنها (آمریکاییها و اسرائیلیها) معتقدند حملهای مانند این، دستیابی به سلاح هستهای را برای اهداف بازدارندگی و دفاع از خود تحمیل خواهد کرد». این مقام صهیونیست در ادامه ضمن اذعان به حملات اسرائیل به تأسیسات هستهای عراق و سوریه درباره احتمال تکرار این حمله در ایران مینویسد: «پاسخ این پرسش که چرا این را عراقیها یا سوریها هنگامی که ما نیروگاه هستهای آنها را نابود کردیم، انجام ندادند؟ این است که این نابودی و تخریب، حقیقتا آنها را برای سالها [ی زیادی] از قدرت هستهای دور کرد و خطر حملهای دیگر بالای سر آنها سایه افکند. هنگامی که برای تحقق تأخیر (برنامه هستهای) مشابه این، برنامهای نداشتی، باید قبل از اینکه اقدام کنی ۲ بار فکر کنی». وی در پایان نوشت: «اگر به اهداف غیرهستهای ایران حمله شود ما با خطر واقعی گسترش درگیری با ایران مواجه خواهیم شد و حتی به سمت درگیری با حزبالله نیز سوق پیدا خواهیم کرد. اسرائیل چند دلیل برای ترجیح تأخیر درگیری اینچنینی دارد».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|