|
دستگیری ۲۸۵ سارق، زورگیر و خردهفروش مواد مخدر
فرمانده انتظامی شهرستان ری از دستگیری ۲۸۵ سارق، زورگیر، خردهفروش مواد مخدر و مزاحمان نوامیس طی یک شبانهروز خبر داد. سرهنگ جلیلیان با بیان اینکه در مرحله چهارم اجرای طرح رعد، ۱۳ باند سرقت شناسایی و منهدم شده و ۱۹۰ نفر از سارقان سابقهدار و حرفهای دستگیر شدند، گفت: در این طرح ۱۹۸ فقره سرقت کشف و بیش از ۸۴ کیلوگرم انواع مواد مخدر از ۴۸ فروشنده کشف و ضبط شد، همچنین ۲۲ نفر از اراذل و اوباش که غالبا مزاحمان نوامیس بودند دستگیر شدند.
ارسال به دوستان
پس از 10 سال غیبت رئیسجمهور، جلسه شورای عالی آموزشوپرورش دیروز با حضور رئیسی تشکیل شد
یک گام به سوی معلمان
ضرورت ایجاد کمیته مشترک برای حل مشکل مالی اجرای رتبهبندی معلمان
گروه اجتماعی: اردیبهشت سال جاری خبرهایی مبنی بر «پرداخت فوقالعاده ویژه فرهنگیان تا سقف ۵۰ درصد» در رسانههای کشور منتشر شد. بعد از آن بود که تناقضات و اختلافاتی در این زمینه ایجاد شد تا اینکه رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه در نامهای به وزیر آموزشوپرورش، اعمال فوقالعاده ویژه معلمان کشور به میزان حداقل ۲۱ و حداکثر ۲۷ درصد از ابتدای فروردین را بلامانع دانسته و قرار شده بود این مبلغ محاسبه و با حقوق مردادماه پرداخت شود. این موضوع که با خود بار مالی به همراه داشت با موانعی روبهرو شد تا اینکه مسعود میرکاظمی، رئیس جدید سازمان برنامه و بودجه همسانسازی حقوق معلمان را خلاف قانون دانست و گفت:«۱۸۰۰ میلیارد کسری بودجه آوردیم. من خودم معلم هستم و خیلی علاقهمندم معلمان را حمایت کنم. ما یک تعهدی داریم، باید جلوی بیانضباطی را بگیریم، اگر موضوع را مدیریت نکنیم، فشار اصلی به بخش ضعیف از جمله معلمان میآید». این طرح از نظر برآوردهای مالی دارای مشکلاتی است که از سوی دولت قبل بر دوش دولت سیزدهم گذاشته شد و هماکنون به عنوان یک مطالبه با عنوان لایحه رتبهبندی در بین فرهنگیان رخنمایی میکند، لذا ضروری است برای پاسخگویی به آن دولت تدابیر لازم را اتخاذ کند.
حالا حجتالاسلام رئیسی با حضور در هزارمین جلسه شورای عالی آموزشوپرورش بر حل مسائل معیشتی معلمان تاکید کرده است. حضور رئیسجمهور در جلسه این شورا که پس از 10 سال محقق شده، نویدبخش حرکت رو به جلو برای رفع معضلات موجود در نظام آموزش کشور و رفع مشکلات معیشتی معلمان است.
در همین رابطه رئیسجمهور به عنوان رئیس شورای عالی آموزشوپرورش در نخستین جلسه شورای عالی آموزشوپرورش در دولت سیزدهم گفت: نخستین گام در شورای عالی آموزشوپرورش باید آسیبشناسی خود این شورا باشد و نقاط قوت و ضعف آن مشخص شود. وی با تاکید بر اهمیت نقش و جایگاه آموزشوپرورش در جامعه و تربیت نسل آیندهساز کشور اظهار داشت: آنچه برای حیات، تربیت و تعالی انسان ضروری است، در مجموعه آموزشوپرورش نهادینه شده است.
حجتالاسلام رئیسی شورای عالی آموزشوپرورش را بهترین جا برای بحث و بررسی موضوعات مرتبط با این حوزه و بهترین جایگاه مشورتی درباره طرحها و لوایح قانونی مربوط به آموزشوپرورش دانست و افزود: نکته مهم دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد، این است که بدانیم نسبت شورای عالی آموزشوپرورش با نهادهای عالی تصمیمگیری همچون مجمع تشخیص مصلحت نظام، مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی چیست.
رئیس شورای عالی آموزشوپرورش با بیان اینکه این شورا سیاست اجرای قانون درحوزه تعلیم و تربیت را بر عهده دارد، گفت: هر موضوعی که با آموزشوپرورش ارتباط دارد باید ابتدا در این شورا بررسی و کارشناسی شده و بعد برای تصمیمگیری به نهادهای بالادستی و تصمیمگیرنده ارجاع شود و دیگر هیچ امری مربوط به آموزشوپرورش بدون طرح در شورای عالی آموزشوپرورش در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح نخواهد شد. رئیسجمهور نسبت بین شورای عالی آموزشوپرورش و اعضا و وزرای شرکتکننده در جلسات این شورا را دیگر موضوع مهم که باید مورد توجه قرار گیرد، عنوان کرد و با تاکید بر اینکه نسبت بین دستگاهها و آموزشوپرورش باید روشن شود، گفت: شورای عالی آموزشوپرورش باید از حاشیه خارج شده و وارد متن تصمیمگیریها درباره این حوزه شود.
رئیسی از اعضای شورای عالی آموزشوپرورش به عنوان بهترین افراد برای ارائه نظرات مشورتی کارشناسی و تخصصی درباره این حوزه نام برد و افزود: این شورا پشتوانه نظری و کارشناسی خوبی برای بررسی مسائل و ارائه راهکار برای حل مشکلات تعلیم و تربیت جامعه است.
* شأن، مهارت و معیشت معلم در نظر گرفته شود
بر اساس نظر کارشناسان، جامعهای که برخوردار از زیرساختهای آموزشی مناسب است، روند رو به رشد مناسبتری نسبت به دیگر کشورها دارد. این موضوع از نظر رئیسجمهور دور نمانده و وی با تاکید بر اینکه آموزشوپرورش میتواند توسعه پایدار و آینده کشور را تضمین کند، توجه ویژه دولت به این حوزه را مورد تاکید قرار داده است. وی در همین ارتباط گفت: شکی نیست محور آموزشوپرورش «معلم» است و باید شأن، منزلت، مهارت و معیشت معلم در نظر گرفته شود.
رئیسی با اشاره به اجرای طرح رتبهبندی معلمان گفت: در رابطه با رتبهبندی معلمان اصل بر افزایش کیفی و مهارتی این عزیزان است و موضوع مالی و معیشتی تنها یکی از مسائل مورد توجه است.
* ضرورت اجرای سند تحول بنیادین آموزشوپرورش
طی سالهای گذشته سند 2030 حجم زیادی از ظرفیتهای اجرایی و آموزشی کشور را با خود درگیر کرده بود اما حالا رئیسجمهور بر این نکته تاکید دارد که «نباید دنبال اجرای سندی برویم که نقشی در تنظیم و تدوین آن نداشتهایم». حجتالاسلام رئیسی به اهمیت اجرای سند تحول بنیادین آموزشوپرورش و تفاوت بین استفاده از تجارب دیگران و سندنویسی و نسخهنویسی اشاره کرد و گفت: ما در موضوعات مهم و بنیادین از جمله تحول در آموزشوپرورش از همه تجربیات دنیا استفاده میکنیم و هیچ حد و مرزی در این زمینه نداریم اما سندنویسی خودمان را داریم و نباید دنبال اجرای سندی برویم که نقشی در تنظیم و تدوین آن نداشتهایم و متناسب با باورها و فرهنگ کشور ما تنظیم نشده است. رئیسی خاطرنشان کرد: شورای عالی آموزشوپرورش باید درباره سند تحول بنیادین کمک و همراهی کند تا فاصله بین وضع فعلی و وضع مطلوب و مورد نظر را کاهش دهیم و برای ایجاد این تحول همه بخشها و لایههای آموزشوپرورش باید حس تحول و تحولگرایی پیدا کند و مدارس ما تحولمحور و تربیتمحور باشد.
* دانشآموزی به خاطر محرومیت، از تحصیل بازنماند
چند روز دیگر مدارس به صورت رسمی کار خود را آغاز میکنند اما وزارت آموزشوپرورش اعلام کرده ۳ میلیون نفر دانشآموز که حدود ۳۹ درصد دانشآموزان را شامل میشود به اینترنت متصل نیستند یا تجهیزات کافی ندارند. در همین زمینه رئیسجمهور با تاکید بر ضرورت اجرای عدالت آموزشی و فراهم کردن امکانات لازم برای همه دانشآموزان کشور در بهرهمندی از خدمات آموزشی بویژه آموزش مجازی از طریق شبکه شاد در دوران شیوع کرونا اظهار داشت: اینکه همه دانشآموزان در سراسر کشور به آموزش دسترسی داشته باشند و دانشآموزی به خاطر محرومیت از امکانات و تجهیزات نوین آموزشی از تحصیل محروم نشود، وظیفه ما است. رئیسی همچنین تاکید کرد: جایگاه آموزشوپرورش در نظام برنامهریزی و بودجهریزی کشور باید تعریف شود و مسائل و مشکلات معیشتی معلمان را یک بار برای همیشه حل کنیم تا مساله اصلی آموزشوپرورش ما مساله مالی و معیشتی نباشد. رئیسجمهور همچنین بر تقویت دانشگاه فرهنگیان به عنوان مرکز تربیت و آموزش معلمان نظام آموزشی کشور تاکید کرد و گفت: نیروی متخصص و متعهد مورد نیاز آموزشوپرورش برای تعلیم و تربیت آیندهسازان کشور باید از طریق دانشگاه فرهنگیان تامین شود.
***
ضرورت ایجاد کمیته مشتر برای حل مشکل مالی اجرای رتبهبندی معلمان
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: حضور شخص رئیسجمهور در جلسه شورای عالی آموزشوپرورش به صورت عینی بیانگر توجه ویژه وی به قشر وسیع فرهنگیان و معلمان کشور و نیز تلاش برای حل مشکلات مجموعه وزارت آموزشوپرورش است. مهرداد ویسکرمی در گفتوگو با «وطنامروز» گفت: طبق قانون رئیسجمهور باید ناظر بر عملکرد شوراها باشد ولی معمولا کمتر در چنین جلساتی حضور فیزیکی دارد با این وجود حضور دکتر رئیسی در جلسه شورای عالی آموزشوپروش نشان داد از نزدیک پیگیر امور و مسائل این شورای مهم برای پیشبرد اهداف عالیه آموزشوپرورش است. وی افزود: با وجود جایگاه شایسته تعلیم و تربیت در جامعه، همچنین با توجه به کثرت جمعیت فرهنگیان و دانشآموزان کشور، متاسفانه در دورههای قبل، رئیسجمهور به صورت عینی خیلی به این شورا توجه نمیکرد اما اکنون رئیسجمهور دولت سیزدهم شخصا در شورای عالی آموزشوپرورش پیگیر امور است و چنین رویکردی میتواند زمینهساز تحول در این بخش باشد. عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اهمیت پیگیری مسائل و مشکلات فرهنگیان تا جایی است که دکتر رئیسی در جلسه شورای عالی آموزشوپرورش به صراحت اعلام کرد مشکل فرهنگیان کشور باید حل شود. ویسکرمی ادامه داد: رئیسجمهور برای ارتقای سطح جایگاه آموزشوپرورش، نگاهی متفاوت و جدیتر به این مقوله دارد. حل مسائل مالی و معیشتی معلمان دغدغه رئیس جمهور است که قبلا نیز اعلام کرده است. وی درباره رتبهبندی معلمان نیز گفت: عمدهترین دلیل اجرا نشدن رتبهبندی معلمان به مشکل تامین اعتبار منابع بازمیگردد. در حالی که کارشناسان 20 هزار میلیارد تومان را برای اجرای این امر برآورد و پیشنهاد کردهاند، دولت مصر است فقط 17 هزار میلیارد تومان پول بپردازد. بنابراین به نظر میرسد برای حل این مشکل باید کمیتهای مشترک بین دولت و کمیسیون آموزشوپرورش با حضور دستاندرکاران این وزارتخانه تشکیل شود تا با بررسی دقیق، مشکل اجرای رتبهبندی معلمان حل شود.
ارسال به دوستان
اخبار
٢٠ هزار تماس روزانه با اورژانس
رئیس اورژانس کشور از ٢٠ هزار تماس روزانه با اورژانس خبر داد و گفت: از این تعداد تماس ١٠ درصد مزاحمان تلفنی هستند. دکتر پیمان صابریان در گفتوگو با ایسنا، درباره تعداد تماسهای روزانه با اورژانس و مزاحمتهای تلفنی اظهار کرد: روزانه حدود ١٨ تا ٢٠ هزار تماس با اورژانس گرفته میشود که از تعداد کل تماسها ٣٠ تا ۵٠ درصد مرتبط با ویروس کروناست. وی در ادامه با اشاره به اینکه از تعداد کل تماسها حدود ۵۰۰۰ تماس منجر به انجام مأموریت میشود، گفت: از ۵۰۰۰ تماس حدود ٨٠٠ تا ٩٠٠ مأموریت موجب انتقال افراد به بیمارستان میشود و این تعداد کل مأموریتها است. صابریان درباره تعداد مزاحمان تلفنی اورژانس نیز اظهار کرد: حدود ١٠ تا ٢٠ درصد تماسها معمولا مزاحمان تلفنی هستند که اکثرا افراد ثابتی هستند. وی ادامه داد: بسیاری از این افراد واقعا بیماری دارند و به همین دلیل نمیتوان نسبت به تماس آنها بیتوجه بود. در بسیاری موارد هم که تماس گرفته شده این مزاحمان واقعا نیاز به کمک داشتند. صابریان گفت: مزاحمتهایی که برای اورژانس ایجاد میشود متفاوت است، بعضی آدرس اشتباه میدهند و برخی هم توهین میکنند و ناسزا میگویند.
***
مأموران منابع طبیعی ضابطان خاص دادگستری میشوند
مدیرکل دفتر حقوقی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: ماموران منابع طبیعی بر اساس ماده ۵۴ قانون حفاظت و بهرهبرداری، در ردیف ضابط خاص دادگستری محسوب میشوند و هر گونه تخریب و تصرف در اراضی ملی و منابع طبیعی را میتوانند با نظر دادستان متوقف و نسبت به تشکیل پرونده و معرفی فرد خاطی اقدام کنند. اصغر احمدی گفت: ماموران منابع طبیعی به عنوان ضابط دادگستری، برای دریافت کارت نخست باید آموزشهای لازم را زیر نظر دادستان عمومی و انقلاب شهرستان فرا بگیرند و پس از گذراندن دوره آموزشی، کد ویژه دریافت کنند. وی افزود: کارت برای ماموران منابع طبیعی با امضای بالاترین مقام و مسؤول در منابع طبیعی صادر میشود و منقوش به آرم سازمان و شناسه قوه قضائیه است. احمدی از جمله ویژگیهای یک ضابط منابع طبیعی در دادگستری را توانمندی در تنظیم گزارش موثق به دور از هر گونه اغراض شخصی یا منفعت خصوصی برشمرد و گفت: برای کسانی که وثاقت آنها احراز و در دوره آموزشی نمره قبولی کسب کنند، شناسه اختصاصی و سپس کارت ضابط دادگستری صادر میشود.
***
انجام واکسیناسیون دانشآموزان در مهر و بازگشایی مدارس از آبان
مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزشوپرورش با اشاره به آغاز واکسیناسیون دانشآموزان، آخرین تصمیمات برای بازگشایی حضوری مدارس را تشریح کرد. محمد محسنبیگی اظهار کرد: واکسیناسیون دانشآموزان از ۲۸ شهریورماه در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفته است و طی هماهنگیهای صورتگرفته، مقرر شد واکسیناسیون از مقاطع سنی بالاتر یعنی از پایه دوازدهم آغاز و بتدریج به سایر مقاطع تحصیلی تسری یابد. وی افزود: البته دانشآموزان استثنایی نیز جزو همین گروه و در اولویت خواهند بود. وی با اشاره به اینکه با واکسیناسیون معلمان و پس از آن واکسیناسیون دانشآموزان، زمینه خوبی برای بازگشایی مدارس فراهم خواهد شد، گفت: واکسیناسیون عمومی بویژه در این ۲ گروه از حجم نگرانی خانوادهها برای حضور فرزندشان در مدرسه میکاهد. محسنبیگی در پاسخ به اینکه آیا با شروع واکسیناسیون، زمان حضور دانشآموزان در مدارس در مناطق مختلف تغییر خواهد کرد؟ گفت: خیر؛ جدا از بحث واکسیناسیون دانشآموزان، قرار بود بر اساس دستورالعمل ابلاغی برای بازگشایی مدارس، آموزش در شهرهای بزرگ و مراکز استانها به صورت غیرحضوری شروع شود. بنابراین بنایی برای بازگشایی حضوری مدارس در شهرهای بزرگ، مراکز استانها و مدارس پرتراکم در مهرماه نداشتیم و برنامه واکسیناسیون دانشآموزان تاثیری در این روند ندارد. ضمن آنکه تزریق واکسن و ایجاد ایمنی در دانشآموزان نیز چند هفته به طول میانجامد. وی ادامه داد: طبق دستورالعمل ابلاغی، بازگشایی مدارس به صورت حضوری در روستاها، مناطق عشایری با کمتر از ۵۰ دانشآموز از مهرماه امکانپذیر است و عملیاتی میشود. مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزشوپرورش با بیان اینکه در مهرماه واکسیناسیون انجام و نسبت به بازگشایی تدریجی مدارس از اوایل یا اواسط آبان ماه اقدام میشود، اظهار کرد: ذکر این توصیه ضروری است که حتی در صورت واکسیناسیون، رعایت پروتکلهای بهداشتی الزامی خواهد بود.
***
پلمب ۹ قهوهخانه و سفرهخانه
رئیس پلیس نظارت بر اماکن عمومی پایتخت از پلمب ۹ قهوهخانه و سفرهخانه متخلف خبر داد. سرهنگ نادر مرادی، رئیس پلیس نظارت بر اماکن عمومی پایتخت در گفتوگو با فارس از پلمب 9 قهوهخانه و سفرهخانه متخلف خبر داد. سرهنگ مرادی در تشریح جزئیات این خبر اظهار داشت: در راستای طرح ارتقای امنیت عمومی و جلوگیری از بروز تخلفات صنفی و شیوع ویروس منحوس کرونا، تیمهایی از ماموران اداره نظارت بر اماکن عمومی پایتخت به همراه تمام پایگاههای دهگانه پلیس امنیت عمومی، کنترل و نظارت بر صنوف را با جدیت و با به کارگیری تمام توان و استعداد موجود در دستور کار خود قرار داده و از تعدادی سفرهخانههای سنتی و قهوهخانههای سطح شهر تهران بازدید انجام دادند. رئیس پلیس نظارت بر اماکن عمومی پایتخت تصریح کرد: در این طرح نظارتی، مأموران به 9 قهوهخانه مشکوک شدند که در بازدید صورتگرفته، دریافتند متصدی سفرهخانه با بستن درهای ورودی و خروجی صنف خود بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی ضمن استعمال قلیان، این محل را به پاتوقی برای افراد مجرم و انجام برخی رفتارهای هنجارشکن تبدیل کرده که با هماهنگی قضایی، واحدهای صنفی مذکور به علت تخلفات صنفی پلمب شدند. وی با اشاره به اینکه متصدیان این واحدهای صنفی برای سیر مراحل قضایی به دادسرا معرفی شدند، خاطرنشان کرد: از شهروندان درخواست میشود در صورت مشاهده اینگونه موارد سریعا از طریق سامانه 110 آن را با پلیس در میان بگذارند.
ارسال به دوستان
۳۴۴ نفر دیگر از هموطنان بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند
واکسیناسیون، مرگومیر پرستاران را به صفر رساند
با توجه به آنکه روند تزریق واکسن در کشور سرعت بالایی گرفته است، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در کشور نیز نسبت به روزهای گذشته نزولی شده است. روابط عمومی وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد: طی شبانهروز گذشته (ظهر یکشنبه تا ظهر دوشنبه) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۷ هزار و ۳۹۷ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۲ هزار و ۵۹۳ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در طول این مدت زمانی، ۳۴۴ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و بدین ترتیب مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۱۱۷ هزار و ۵۲۶ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۴ میلیون و ۷۹۲ هزار و ۱۱۷ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
۶ هزار و ۷۰۷ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» هم در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
گفتنی است تاکنون ۳۱ میلیون و ۱۱۳ هزار و ۹۲۹ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است.
در حال حاضر ۵۷ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۳۸ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۳۶ شهر در وضعیت زرد و ۱۷ شهر در وضعیت آبی کرونایی قرار دارند.
* برنامه هلالاحمر برای واردات ۶۰ میلیون دوز واکسن کرونا طی یک ماه
طبق وعده مسؤولان از دهم مهر به مدت یک ماه هر هفته 15 میلیون دوز واکسن وارد کشور میشود. رئیس جمعیت هلالاحمر با اشاره به تشکیل جلسات مستمر با حضور معاون اول رئیس جمهوری، تامینکنندگان و تولیدکنندگان واکسن کرونا، از واردات ۶۰ میلیون دوز واکسن جدید توسط جمعیت هلالاحمر از تاریخ ۱۰ مهر تا ۱۰ آبان خبر داد. دکتر کریم همتی در جلسه شورای معاونان هلالاحمر گفت: از دهم مهرماه سال جاری تا ۱۰ آبانماه، هر هفته ۱۵ میلیون دوز واکسن وارد کشور میشود که مجموعا ۶۰ میلیون دوز وارد خواهد شد. امید است با این تلاشها و با تزریق واکسن به تمام مردم، گام بزرگی در راستای ایمنسازی کشور در مقابل این بیماری برداشته شود. وی افزود: یکی از دلایل تسریع واردات واکسن، مساعدت معاون اول رئیسجمهوری است که با تشکیل مستمر جلسات و حضور همه طرفها، مجوزها به سرعت صادر میشود. هلالاحمر نیز به واسطه این همکاری داخلی و ارتباطاتی که در عرصه بینالمللی داشته، تا به این لحظه به قولهایی که داده عمل کرده و در ادامه نیز تلاش میشود تا به موقع، محمولههای واکسن وارد کشور شود. رئیس جمعیت هلالاحمر خاطرنشان کرد: به علت اینکه حجم زیادی واکسن وارد کشور میشود، ضرورت دارد تا تمام ارگانها و نهادهایی که واحدی تحت عنوان بهداشت و درمان دارند، در امر واکسیناسیون مشارکت کنند و در این عرصه نیروهای مسلح و هلالاحمر اعلام آمادگی کردهاند و مشخصا میتوانند بار سنگینی از دوش وزارت بهداشت بردارند و به واکسیناسیون سراسری سرعت بخشند.
* مرگومیر پرستاران به علت کرونا، بعد از واکسیناسیون به صفر رسید
واکسیناسیون مرگومیر پرستاران را به صفر رساند. رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: بعد از واکسیناسیون کرونا برای پرستاران، تاکنون حتی یک مورد فوت ناشی از کرونا در پرستارانی که هر ۲ دوز واکسن را زدهاند، نداشتهایم و مرگومیر پرستاران بر اثر این بیماری در کشور به صفر رسیده است. محمد میرزابیگی گفت: یکی از اقدامات مهمی که بعد از شیوع کرونا با پیگیری سازمان نظام پرستاری انجام شد، واکسیناسیون پرستاران بود. وی ادامه داد: در فاصله کمتر از یک ماه از ورود واکسن کرونا به کشور تقریبا همه مدافعان سلامت واکسن زدند و خوشبختانه از روزی که هر ۲ دوز واکسن برای پرستاران تزریق شد تا امروز هیچ موردی از مرگومیر پرستارانی که واکسن زدهاند به علت کرونا نداشتهایم. میرزابیگی افزود: مواردی از ابتلا به کرونا بعد از دوز دوم بوده اما خفیف و در حد سرماخوردگی بوده است. موارد انگشتشماری از مرگ پرستاران نیز داشتهایم؛ حدود ۳ مورد، که هیچکدام واکسن نزده بودند. وی تاکید کرد: در مجموع متاسفانه در ماههای اخیر ۳ مورد فوت پرستار داشتیم که هیچکدام واکسن نزده بودند و شهید شدند. واکسن قطعا در پیشگیری از مرگ کرونا موثر است، بنابراین از همه مردم میخواهیم الگویشان را جامعه پرستاری قرار دهند و حتما واکسن بزنند. وی درباره تزریق دوز سوم واکسن کرونا به مدافعان سلامت، اظهار کرد: اکنون بحث تزریق دوز سوم واکسن کرونا برای پرستاران مطرح است. در این مورد با وزیر بهداشت و رئیسجمهوری صحبت کردهایم. آنان هم موضوع را در ستاد ملی کرونا مطرح کردهاند و قرار شد بزودی دوز سوم واکسن کرونا به مدافعان سلامت زده شود. میرزابیگی ادامه داد: با فعالیت ستاد صحت آمار روزانه مبتلایان پرستار را به طور منظم به قوای سهگانه، دفتر مقام معظم رهبری و وزارت بهداشت اعلام میکنیم. آخرین آمار از مبتلایان پرستار به کرونا ۱۳۶ هزار نفر است و تعداد ۱۳۰ شهید خدمت نیز در گروه پرستاری داشتیم. وی گفت: در گروه پرستاری حدود ۸ هزار و ۲۰۰ نفر پرستار نیز به دلیل کرونا از گردونه خدمت خارج و میتوان گفت جانباز دفاعمقدس دوران کرونا شدند و نتوانستند کار پرستاری را ادامه دهند. این افراد از شغل پرستاری خارج شدهاند، زیرا توانایی کار در بخش پرستاری را از دست دادند و به مشاغل دیگر میپردازند.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری افزود: در این مدت بحث استخدام نیروهای پرستار را پیگیری کردیم و توانستیم از وزارت بهداشت مجوز استخدام ۵۱ هزار و ۲۰۰ نفر را بگیریم اما متاسفانه مسؤولان وزارت بهداشت اعلام کردند فقط ۱۷ هزار نفر استخدام شدهاند.
* تزریق بیش از یک میلیون و ۵۱ هزار دوز واکسن کرونا در یک شبانهروز
تاکنون ۴۴ میلیون و ۴۲۳ هزار و ۹۴۸ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است. بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۳۰ میلیون و ۳۰۲ هزار و ۹۸۳ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۱۴ میلیون و ۱۲۰ هزار و ۹۶۵ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۴۴ میلیون و ۴۲۳ هزار و ۹۴۸ دوز رسید. در شبانهروز گذشته یک میلیون و ۵۱ هزار و ۶۷۸ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است. افراد واجد شرایط برای تزریق واکسن حتما در سامانه salamat.gov.ir ثبتنام کنند.
ارسال به دوستان
رئیس سازمان حج و زیارت: ثبتنام اربعین تا روز چهارشنبه ادامه دارد
وعده کاهش هزینه پروازهای اربعین
با نزدیک شدن به ایام اربعین حسینی، هنوز چند و چون اعزام برای مسافران این سفر معنوی مشخص نیست. برخلاف وعدههای دادهشده در زمینه هزینه سفر هوایی به عراق که در نهایت 5 میلیون تومان تعیین شده بود، مشاهدات میدانی از قیمتگذاری پرواز یکطرفه تا 40 میلیون تومان نیز حکایت دارد. به گفته رئیس سازمان حج و زیارت، در شرایطی که ۴۲ هزار نفر واجد شرایط اعزام به زیارت اربعین شدهاند رایزنیها برای تسهیل سفر ادامه دارد.
علیرضا رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت در نشست خبری کمیته اعزام ستاد اربعین که دوشنبه ٢٩ شهریورماه در سازمان حج و زیارت برگزار شد، با اشاره به شروط عراق برای ورود زائران خارجی به این کشور گفت: ویزای معتبر، کارت واکسیناسیون و داشتن گواهی نامه منفی کرونا از جمله شروط عراق است.
رئیس کمیته اعزام ستاد اربعین گفت: پس از آغاز نامنویسی علاقهمندان برای حضور در این سفر معنوی، در مرحله نخست ۴۲ هزار نفر واجد شرایط اعزام زیارت اربعین شدند. پس از آن دوباره سامانه سماح برای پیش ثبتنام و تکمیل ظرفیت باز شد که تاکنون ۵۲ هزار و ۸۱۷ نفر ثبتنام قطعی کردهاند.
رشیدیان همچنین از صدور ۳۴ هزار ویزا با همکاری سفارت عراق و کنسولگریهای آن در تهران، مشهد و اهواز خبر داد و افزود: به دلیل استعلام از سامانه واکسیناسیون برخی افراد اجازه ثبتنام نداشتند که با برنامهریزی صورتگرفته 4 هزار سهمیه را برای اعزام گروهی بویژه زوجها پیشبینی کردیم که بتوانند ثبتنامخود را در سامانه تکمیل کنند.
او اظهار کرد: با توجه به ۶٠ هزار سهمیهای که برای ایران در نظر گرفته شده است، حداکثر تا ۴۸ ساعت آینده این ثبتنام و ظرفیت تکمیل میشود و پس از ثبتنام قطعی زائران و دریافت ویزا و صدور کارت واکسن، مشخصات افراد واجد شرایط در سازمان هواپیمایی بارگذاری میشود تا بتوانند بلیت تهیه کنند.
او همچنین گفت: از تعدادی که ثبتنام قطعی داشتهاند ٧٠ درصد آقا و ٣٠ درصد خانم بودهاند که برای اسکان این زائران با توجه به محدودیتها و مشکلاتی که طی سالهای گذشته برای اسکان زائران پیش آمد، با کمیته اسکان و موکبها هماهنگ شده است.
به گفته رشیدیان، با توجه به ثبتنام اولیه، ۵۵ درصد متقاضیان سفر اربعین زیر ۵٠ سال و ۴۵ درصد بالای ۵٠ سال هستند.
وی افزود: ۵٠٠ موکب برای اسکان زائران در شهرهای نجف، کربلا و کاظمین پیشبینی شده است که البته به زائران توصیه میشود سریعتر برگردند و فقط کربلا و نجف را زیارت کنند.
رئیس سازمان حج و زیارت همچنین درباره مشکلاتی که در فروش بلیت پرواز اربعین پیش آمده است، اظهار کرد: برخی دفاتر فروش بلیت پرواز هزینه بالایی از زائران دریافت کردهاند و برخی دیگر هم فقط بلیت رفت را فروختهاند که خلاف دستورالعمل سازمان هواپیمایی است که سامانه رسیدگی به مشکلات سازمان هواپیمایی پاسخگو خواهد بود.
رشیدیان بیان کرد: دفاتر و آژانسهای هواپیمایی در زمان پیک پروازی قیمت را معمولا بالا میبرند اما برای اربعین شرکتهای هواپیمایی هماهنگی کردهاند که هزینه پروازهای اربعین از نرخ عادی هم پایینتر برود که امیدواریم رضایتی برای زوار باشد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|