|
ارسال به دوستان
نگاهی به سریالهای پلیسی فاخر و مستندهای جدید این ژانر همزمان با هفته نیروی انتظامی
جای خالی پر مخاطبها
گروه فرهنگ و هنر: این روزها که با هفته نیروی انتظامی مصادف است، بد نیست نگاهی اجمالی به وضعیت سریالهای تلویزیونی و تولیدات جدید مستند با محوریت پلیس در کشور داشته باشیم. اگر بخواهیم در همین ابتدا به وضعیت سریالهای پلیسی در صداوسیما نگاهی گذار داشته باشیم، باید بگوییم در قالب ژانر پلیسی- رمعمایی آثار مهمی در صداوسیما پس از انقلاب تولید شده است که از جهات مختلف قابل توجه است؛ آنچنان که این آثار بارها بازپخش شده و در بازپخش نیز از آنها استقبال شده است. اگر بخواهیم از این کارها نام ببریم، مزد ترس1 و 2، کارآگاه علوی 1 و 2، سرنخ، شلیک نهایی، فصول متخلف کلانتر، پلیس جوان و خواب و بیدار سریالهایی هستند که از دوره تولید و نمایششان بیش از 15 سال میگذرد اما هنوز بازپخش آنها در شبکه آیفیلم مورد توجه مخاطبان قرار میگیرد که این مساله میتواند این نکته را گوشزد کند که طی این 15 سال تولید آثار پلیسی- معمایی بشدت محدود شده و جای این ژانر در تلویزیون خالی است، البته در ژانرهای دیگر هم وضعیت مشابهی حکمفرماست. تأسفبار اینکه تلویزیون بشدت از مسأله «نقد اجتماعی» فاصله گرفته و در این بین مانند گذشته سریالی در این حوزه ساخته نمیشود. در واقع تلویزیون، دستکم در یک دهه گذشته با هزینههای فراوانی که برای تولید سریال در ژانر ملودرام کرده، نتوانسته اثر ماندگاری حتی در همین ژانر تولید کند. این محدودیت ژانر هزینههای زیادی برای تلویزیون ایجاد میکند که تنها یکی از آنان کاهش مخاطب است و باید منتظر ماند و دید صداوسیما در مدیریت جدید، برنامه مدونی برای تولید سریالهای پلیسی فاخر و جذاب دارد یا خیر.
در این میان طی چند سال اخیر با افزایش تولید مستندهای مختلف، برخی مستندسازان با پیدا کردن سوژههای بکر سراغ تولید مستندهای جذابی رفتهاند که بارها از شبکههای مختلف روی آنتن رفته است. در ادامه چند اثر جدید که همزمان با هفته نیروی انتظامی در قالب پلتفرم «عماریار» در شبکه نمایش خانگی عرضه شده، معرفی شده است.
کلانتر
هادی محمدینسب، مستندسازی است که بتازگی به تولید آثار مستند با محوریت پلیس و نیروی انتظامی رو آورده است. وی سعی کرده در آثارش به زوایای پنهان شخصیت نیروی پلیس بپردازد و از دریچه پلیس و خانوادهاش مستند را برای مخاطب روایت میکند. از میان آثار این مستندساز میتوان به مستندهای «کلانتر»، «مرثیه میثم» و «راهنما» اشاره کرد که این روزها در پلتفرم عماریار راهی شبکه نمایش خانگی شده است.
هادی محمدینسب در مستند «کلانتر» سعی کرده نگاه متفاوتی به شخصیت ماموران شاغل در کلانتری داشته باشد و از زاویهای متفاوت و ناآشنا برای مردم به زندگی یک پلیس پرداخته است.
در معرفی این مستند کوتاه آمده است: نگاه مردم به مامور کلانتری، شخصی عصبی، اهل زدوخورد و بیاعتنا به احساسات است اما در این فیلم به تماشای زندگی واقعی یک مامور مینشینیم...
مرثیه میثم
مستند «مرثیه میثم» برخلاف تفکر و نظر برخی مردم راجع به مأموران زحمتکش نیروی انتظامی است، زیرا برخیها تصور میکنند مأموران پلیس باید مثل ماشین کار کنند و احساس خستگی و عصبانیت و... نداشته باشند و در این میان شاید خیلیها ندانند که به طور میانگین هر ماه مأموران نیروی انتظامی شهید میدهند و آثار این رشادتها و از خودگذشتگیها همین نظم و امنیت شهرهای مختلف کشور است؛ امنیتی که مثل هوایی که نفس میکشیم دیده نمیشود اما برای جامعه ضروری است.
درباره مستند «مرثیه میثم» آمده است: امنیتی که در کشور حاکم است، حاصل تلاشهای شبانهروزی کسانی است که میخواهیم یکی از آنها را به نظاره بنشینیم...
راهنما
هادی محمدینسب در مستند «راهنما» دوربین را به خانه یکی از ماموران وظیفهشناس راهنمایی و رانندگی برده است و سختی و مشقتهای این شغل را از زبان همسر و خانواده این مامور نیروی انتظامی روایت کرده است.
در خلاصه این مستند اینچنین آمده است: آیا زندگی یک مامور را از دید خانوادهاش میدانید؟
جان لیلی
مستند «جان لیلی» از کرامت شهسواری یکی از آثاری است که به معرفی یکی از شهدای مرزبانی نیروی انتظامی پرداخته است.
درباره این مستند آمده است: «ننه آقا» پیرزنی مهربان و دوستداشتنی است که محبوبیت زیادی بین اهالی روستا دارد. او مدتی میشود که از «یحیی»، تنها پسر مرزبان خود، خبری ندارد. در این شرایط، همرزم یحیی خبر میآورد که او شهید شده و پیکرش در دست اشرار مانده است. اهالی میکوشند مانع رسیدن این خبر به ننهآقا شوند، زیرا معتقدند پیرزن که در جوانی شوهر خود را در دفاعمقدس از دست داده است، توان تحمل این غم را ندارد اما قصه، مسیر جدیدی پیدا میکند.
***
بازگشت پلیسها به آنتن تلویزیون
ناجی هنر فیلمهایی را برای هفته نیروی انتظامی در تلویزیون تدارک دیده است که میتوان به «مواجهه» و «پس از فروش» اشاره کرد. به گزارش «وطنامروز»، همزمان با هفته نیروی انتظامی شاهد جشنوارهای از تولیدات نمایشی و مستند پلیسی از شبکههای مختلف رسانه ملی خواهیم بود. در این هفته علاقهمندان فیلمهای پلیسی میتوانند جدیدترین فیلم محمدحمزهای با نام «آخر بازی»، فیلم «پس از فروش» به کارگردانی مجید توکلی، «مواجهه» ساخته رضا دادویی و «اسکیمر» به کارگردانی پیمان شیرخانی از مجموعه تولیدات مؤسسه ناجیهنر و فیلم «کدر» ساخته محمدیاسر پارسا از تولیدات اداره کل امور هنری معاونت اجتماعی ناجا را در طول هفته از شبکه سوم سیما تماشا کنند.
«در این میان» نام فیلم جدید مجید توکلی و تهیهکنندگی سیدعلی احمدی درباره قاچاق بزرگ لوازم خانگی است؛ فیلمی که وحید آقاپور، شهرزاد کمالزاده، میثاق زارع، محمدرسول صفری، هومن رهنمون، حمیدرضا معدنکن، صابر ناصری، فاطمه درباری، امیر تبریزی و مسعود چوبین در آن ایفای نقش میکنند. فیلم دیگری که با حضور متفاوت کمدین خندوانه همراه است، به ورود اراذل و اوباش میپردازد. میثم درویشانپور بعد از اجرای تلویزیونی و روی صحنه تئاتر، حالا در کنار رحیم نوروزی و حمید ابراهیمی و همچنین الهه حسینی و هومن رستگار، تجربه حضور جلوی دوربین فیلم تلویزیونی را نیز در کارنامه خودش دارد. «مواجهه» روایتگر نقش یک مامور پلیس راهنمایی و رانندگی در کشف راز یک پرونده کلاهبرداری و قتل است. ناجیهنر در جدیدترین آثار خود، روز جمعه 23 مهر همزمان با آخرین روز هفته ناجا فیلم سینمایی «خوره» را به عنوان جدیدترین فیلم سینمایی خود به کارگردانی سعید زمانیان پخش میکند. «خوره» داستان زندگی یک کارآگاه پلیس به نام احمد ناصحی را روایت میکند که در زندگی شخصی دچار مشکلاتی است و درگیر حل معمای پیچیده یک پرونده قتل میشود. علیرضا ثانیفر، کیوان ساکتاف، محمد اشکانفر، مهدی حسامالذاکرین، سجاد حمیدیان، کوروش شادابفر، شیرین آقاکاشی، پردیس منوچهری، شهروز شهبازی، سوسن دینمحمد، سامان مهکویه، مهرداد حسنی و ندا قاسمی بازیگران این فیلم سینماییاند. این فیلم سینمایی از شبکه اول سیما پخش خواهد شد. همچنین سالار عقیلی و حجت اشرفزاده در جدیدترین نماهنگهای خود به پاسداشت زحمات پرسنل نیروی انتظامی خواندهاند که این هفته از تلویزیون پخش خواهد شد. امسال گروه مستند مؤسسه ناجی هنر هم با ساخت بیش از 20 مستند تخصصی تلاش کرده تصویر کاملی از مأموریتهای متنوع پلیس را برای مخاطبان به نمایش درآورد. این مستندها از شبکههای مختلف سیما در طول هفته نیروی انتظامی پخش خواهند شد. همچنین فیلم ویدئویی «آخر بازی» به کارگردانی محمد حمزهای و نویسندگی حمیدرضا بابابیگی و به تهیهکنندگی محمد نجفیزاده آماده نمایش شد. «آخر بازی» سومین قسمت از سهگانه فیلمهای پلیسی- معمایی محمد حمزهای بعد از فیلمهای «مرتضا» و «زخم کاری» است که شهریور گذشته با حضور جمعی از بازیگران تئاتر مقابل دوربین رفت و هماکنون با پایان مراحل فنی، آماده پخش از یکی از پلتفرمها و تلویزیون است. محمد حاتمی، حمیدرضا نعیمی، مرتضا آقاحسینی و سجاد تابش بازیگران «آخر بازی» هستند.
ارسال به دوستان
اخبار
مهدی صباغی به «خاک سفید» پیوست
مهدی صباغی به عنوان جدیدترین بازیگر نمایش «خاک سفید» به کارگردانی محمدرضا هلالزاده معرفی شد که از ۱۸ مهرماه اجرای مجدد خود را آغاز میکند. به گزارش «وطنامروز»، مهدی صباغی، بازیگر سینما و تئاتر به عنوان جدیدترین بازیگر نمایش «خاک سفید» به کارگردانی محمدرضا هلالزاده، نویسندگی محمود احدینیا و تهیهکنندگی سیدحمید علما معرفی شد. از تجربههای اخیر مهدی صباغی بازی در سریال «میخواهم زنده بمانم» بوده است. در خلاصه داستان این نمایش آمده است: «خانواده مهمه، تو دنیایی که همه غریبن، خانواده خیلی مهمه...» مهدی صباغی، فرید رحمتی، میلاد معیری، مهدی یگانه، تیما تقیزاده، حسین کریمی، محسن رضوینیا، امیرارسلان عابدی، سحر بهرامی، علی پویا قاسمی، المیرا صارمی و سهیل ناجی به ترتیب حضور در صحنه، بازیگران این نمایش هستند. این اثر نمایشی که چندی پیش در پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه رفته بود، اجرای مجدد خود را از ۱۸ مهرماه ساعت ۱۹:۳۰ آغاز کرد.
***
مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی تغییر کرد
یزدان عشیری، مشاور رئیس سازمان سینمایی و مدیرکل روابط عمومی این سازمان شد. به گزارش «وطنامروز» به نقل از روابط عمومی سازمان سینمایی، یزدان عشیری مشاور رئیس سازمان سینمایی و مدیرکل روابط عمومی سازمان سینمایی و امور سمعی و بصری شد. یزدان عشیری نویسنده، منتقد و مدیر فرهنگی، عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی و عضو جامعه صنفی تهیهکنندگان سینما پیش از این مدیریت روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، مرکز هنرهای نمایشی، محافل سازمان سینمایی حوزه هنری، جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت، جشنواره بینالمللی فیلم فجر، جشنواره بینالمللی فیلم کوثر و جشنواره بینالمللی تئاتر فجر و... را عهدهدار بوده است.
***
سازندگان «افرا» سراغ «سوره خانم» رفتند
مجموعه تلویزیونی «سوره خانم» برای پخش از شبکه یک سیما وارد مرحله پیشتولید شد. به گزارش «وطنامروز»، سریال «سوره خانم» به تهیهکنندگی محمدکامبیز دارابی، نویسندگی سعید نعمتالله و کارگردانی بهرنگ توفیقی وارد مرحله پیشتولید شد. دارابی و توفیقی به ترتیب در مقام تهیهکننده و کارگردان این شبها سریال «افرا» را روی آنتن شبکه اول سیما دارند. سازندگان «سوره خانم» این روزها مشغول بازبینی لوکیشنهای سریال و انتخاب بازیگران و دیگر عوامل تولید هستند. براساس برنامهریزیها، تصویربرداری در مناطقی از تهران و بوشهر انجام خواهد شد. این سریال مناسبتی در گروه فیلم و سریال شبکه یک تولید میشود و قرار است در باکس ماه رمضان سال ۱۴۰۱ روی آنتن برود.
***
دبیر سومین دوره جشنواره تئاتر «سردار آسمانی» معرفی شد
دبیر سومین دوره جشنواره تئاتر «سردار آسمانی» ویژه پاسداشت سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی و سرداران شهید جبهه مقاومت معرفی و منصوب شد. به گزارش «وطنامروز»، طی حکم مشترک حمید نیلی مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاعمقدس و محمد علیزاده احمدآبادی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، سیدوحید فخرموسوی به عنوان دبیر سومین دوره جشنواره تئاتر «سردار آسمانی» معرفی و منصوب شد. سومین دوره جشنواره تئاتر «سردار آسمانی» به همت انجمن تئاتر انقلاب و دفاعمقدس، بنیاد فرهنگی روایت فتح و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان دیماه سال جاری برگزار میشود.
***
«قهرمان» از ۵ آبان به سینماها میآید
فیلم سینمایی «قهرمان» ساخته اصغر فرهادی از ۵ آبان ماه اکران میشود. به گزارش «وطنامروز»، فیلم سینمایی «قهرمان» تازهترین ساخته اصغر فرهادی از پنجم آبان در سینماهای سراسر کشور اکران میشود. خانه فیلم پخشکننده داخلی فیلم «قهرمان» زمان اکران را پنجم آبان اعلام کرد. «قهرمان» نخستینبار در جشنواره بینالمللی فیلم کن ۲۰۲۱ به نمایش درآمد و جایزه بزرگ این جشنواره را به خود اختصاص داد. بازیگران این فیلم عبارتند از امیر جدیدی، محسن تنابنده، سحر گلدوست، فرشته صدرعرفایی، احسان گودرزی، مریم شاه داعی، علیرضا جهاندیده، فرخ نوربخت، محمد عاقبتی، صالح کریمایی و سارینا فرهادی. در فیلم «قهرمان» رحیم با بازی امیر جدیدی در واقع قهرمان داستان است که به دلیل عدم پرداخت بدهیاش در زندان است. در حالی که او به مرخصی میآید، زنی که او را خیلی دوست دارد، رحیم را متقاعد میکند بدهیاش را از محل کیف پر از پولی که او پیدا کرده است، پرداخت کند. تصمیم رحیم پیامدهایی را به همراه دارد که او را به قهرمان داستان تبدیل میکند.
ارسال به دوستان
جزئیاتی درباره سریال امنیتی «سرجوخه»
شاخهای مجازی سوژه شدند
نویسنده سریال امنیتی - اجتماعی «سرجوخه» از ویژگیهای این قصه و ۲ شخصیت اصلی آن که یکی از اراذل کف خیابان و دیگری یک شاخ اینستاگرامی است، گفت. به گزارش «وطنامروز»، سیدحسین امیرجهانی درباره سریال سرجوخه که این روزها در حال تصویربرداری است، بیان کرد: نگارش این سریال از اوایل سال پیش شروع شد و ابتدای امسال به پایان رسید. فیلمنامه در ۳۰ قسمت طراحی شده است اما ممکن است یکی دو قسمت تغییرات داشته باشد. وی درباره تیم این سریال که کارگردان و تهیهکنندهاش پیش از این پروژههای دیگری را هم به تولید رساندهاند، یادآور شد: سازندگان این سریال همان تیم «خانه امن» و «ترور خاموش» هستند. ابوالفضل صفری تهیهکننده و احمد معظمی کارگردان این مجموعه پیش از این هم با یکدیگر همکاری داشتهاند و خط محتوایی سریال نیز به مسائل امنیتی نزدیک است. امیرجهانی درباره اینکه چقدر مسائل امنیتی محور سریال قرار گرفته است، توضیح داد: یکی از علتهایی که من علاقه داشتم فیلمنامه سریال «سرجوخه» را بنویسم، این بود که در این قصه صرفاً با یک کار امنیتی مواجه نیستیم، بلکه یک موقعیت امنیتی در دل چندین قصه اجتماعی در هم پیچیده روایت میشود که جذابیت و کشش کار را مضاعف خواهد کرد. نویسنده سریال «پدر» افزود: اساسا موضوعات و پدیدههای اجتماعی و مسائل خانواده از مقولههای مورد علاقه من بوده و دوست دارم در قالب یک درام اجتماعی برای مخاطب در این حوزهها قصه بگویم. از این جهت ترغیب به نگارش فیلمنامه این سریال شدم. دغدغههای مهمی در بحثهای اجتماعی در این سریال مطرح میشود که برخی از آنها تاکنون دراماتیزه نشده است. برای همین میتوانم این قول را به مخاطب بدهم که در تماشای این سریال با قصهای جذاب و پرهیجان و پرماجرا روبهرو خواهد شد. امیرجهانی با اشاره به ۲ نقش اصلی سریال عنوان کرد: ۲ کاراکتر اصلی سریال از ۲ طبقه مختلف اجتماعی هستند ولی با وجود اینکه زندگیشان فرسنگها از هم دور است، اشتراکاتی دارند. یکی از آنها از اراذل و اوباش است که از کف خیابان برمیخیزد و دیگری یک شاخ اینستاگرامی است که از فضای مجازی وارد میشود. اینچنین ۲ قصه به موازات هم پیش میرود که جاهایی هم حرکت روی خط قرمز است. ارسال به دوستان
مستند «شهر موشها» به سبک ماکیومنتری ساخته شد
خاطرات یک موش از زندگی در تهران!
مستند «شهر موشها» از زبان یک موش به سبک ماکیومنتری ساخته شده و خاطراتی از حضور آنها در شهر تهران را روایت میکند.
به گزارش «وطنامروز»، «شهر موشها» به تهیهکنندگی و کارگردانی «فرید پناهنژاد» تولید جدید شبکه مستند سیماست که دوشنبه ۱۹ مهر از شبکه مستند پخش میشود.
پناهنژاد درباره سوژه این فیلم مستند گفت: این فیلم درباره موشهای شهر تهران است و نگاهی متفاوت به تمام اتفاقاتی دارد که پیرامون این موجود زنده در سالیان اخیر رخ داده است. همانطور که میدانید موشهایی که در شهر تهران میبینیم از گونه موشهای «رت» هستند که سالها پیش از طریقی وارد شهر تهران شدند و با تکثیر فراوان امروز تبدیل به یکی از چالشهای شهری شدهاند.
وی با اشاره به شیوه روایت متفاوت این فیلم از موشها عنوان کرد: راوی این فیلم مستند، یک موش از نسل موشهای صحرایی (رت) است و تقریبا تمام چیزهایی را که درباره موش باید بدانیم از زبان او میشنویم. برای مثال برای ما نقل میکند که در روزگاران گذشته همراه با پدر و مادرش به ایران مهاجرت کرده و با عبور از بنادر جنوبی وارد تهران میشود. او با زبانی جذاب برای مخاطب فیلم تعریف میکند که در ابتدا جمعیتشان چقدر بوده و اکنون چقدر است، چه بیماریهایی همراه خود دارند، چرا براحتی نمیتوان آنها را از بین برد و... . او خود مردم را مقصر ازدیاد جمعیت موشها در شهر تهران میداند و میگوید: «اگر شما آشغال نریزید و به ما غذا ندهید جمعیت ما زیاد نمیشود!»
این کارگردان افزود: مستند «شهر موشها» فیلمی است که بین مرز واقعیت و خیال حرکت میکند و نوعی مستند به سبک ماکیومنتری است. در این سبک، مستندهای کمی در ایران ساخته شده است. از دوربینهای کوچکی استفاده کردیم که تهران را از نگاه موشها نشان میدهد. در حقیقت در این مستند ۲ دوربین داریم؛ یکی از زاویه نگاه موش است و دیگری دوربینی است که آدمها را نشان میدهد.
ارسال به دوستان
نگاهی به فعالیتهای خانه کتاب ایران در نمایشگاه بینالمللی کتاب باکو
هفتمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب باکو چهاردهم مهر ۱۴۰۰ با حضور خانه کتاب و ادبیات ایران (به نمایندگی از صنعت نشر کشورمان) و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان با محدودیتهای سخت کرونایی آغاز به کار کرد و یکشنبه هجدهم مهر به کار خود خاتمه داد.
به گزارش «وطنامروز»، هفتمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب باکو که از ششم اکتبر ۲۰۲۱ (چهاردهم مهر ۱۴۰۰) شروع به کار کرده بود، پس از ۵ روز کاری، یکشنبه دهم اکتبر ۲۰۲۱ (هجدهم مهر ۱۴۰۰) همراه با پیامی از طرف وزیر فرهنگ جمهوری آذربایجان مبنی بر اینکه از امسال این نمایشگاه به صورت سالانه برپا خواهد شد، به کار خود خاتمه داد. شایان ذکر است قدمت نمایشگاه کتاب باکو به ۱۴ سال پیش بازمیگردد و تاکنون به صورت دوسالانه برگزار میشد.
هفتمین دوره این نمایشگاه با حضور ۱۲ کشور جهان شروع به فعالیت کرد. همچنین خانه کتاب و ادبیات ایران (به نمایندگی از صنعت نشر کشورمان) و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان در این دوره از نمایشگاه بینالمللی کتاب باکو در غرفه ملی جمهوری اسلامی ایران با فضای ۳۶ مترمربع حضور داشتند. این دوره از نمایشگاه کتاب باکو به نام «نظامیگنجوی» شاعر پارسیگوی پرآوازه مزین بود و جمهوری اسلامی ایران نیز در این نمایشگاه با بیش از ۳۰۰ عنوان کتاب در مباحث متنوع و عمدتا با کتابهایی با موضوع «نظامی گنجوی» حضور پیدا کرد.
از جمله اقدامات انجامشده توسط خانه کتاب و ادبیات ایران میتوان به معرفی صنعت نشر ایران، برپایی «گنج نظامی» در غرفه ملی جمهوری اسلامی ایران، ارائه کتابشناسی نظامی گنجوی (معرفی بیش از ۹۰۰ عنوان کتاب)، معرفی کتابهای ایرانی با موضوع نظامی گنجوی به زبان ترکی آذری (بیش از ۳۰۰ عنوان)، معرفی طرح گرنت و تاپ، معرفی کتابهای ایرانی که بیش از ۲ جایزه داخلی و خارجی را کسب کردهاند، معرفی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، معرفی نمایشگاه مجازی کتاب تهران، دیدار و ملاقات با مقامات رسمی و فعالان صنعت نشر آذربایجانی و خارجی اشاره کرد.
علاوه بر موارد ذکرشده، برنامههای جنبی متنوعی نیز در این نمایشگاه توسط غرفه جمهوری اسلامی ایران (خانه کتاب و ادبیات ایران و رایزنی فرهنگی) دیده شد که از جمله این فعالیتها برگزاری مسابقات ادبی نظامیشناسی و شهریارشناسی و اهدای جوایز بود که بسیار مورد توجه رسانههای آذربایجانی قرار گرفت و روزنامه معروف «حریت» صفحهای را به این برنامه اختصاص داد. مسابقه شعرخوانی از دیوان «شهریار» و «خمسه» نظامی گنجوی نیز برنامه دیگری بود که در غرفه ملی ایران اجرا شد و به افرادی که توانستند از روی متون یا از حفظ شعری از این ۲ شاعر پارسیگوی بخوانند، جوایزی اهدا شد. اکثر استقبالکنندگان این مسابقه اشخاصی بودند که یا ریشه ایرانی داشتند یا در دانشگاهها و موسسات آکادمیک آذربایجان، زبان فارسی یا ایرانشناسی خواندهاند.
سخنرانی نماینده خانه کتاب و ادبیات ایران در محل سالن اجتماعات وزارت فرهنگ باکو و رونمایی از ترجمه آذری کتاب «یک چیز سیاه» با نویسندگی و تصویرگری رضا دالوند که توسط مسؤولان نمایشگاه کتاب باکو تدارک دیده شد، برنامه دیگری بود که با استقبال بسیاری مواجه شد. این کتاب که با ترجمه «آرزو جعفر اوا» به ترکی آذری برگردانده و توسط انتشارات «سه سیب» به زیور طبع آراسته شده، در سوییس نیز چاپ و منتشر شده است.
گفتنی است در روز آغازین هفتمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب باکو با حضور معاون نخستوزیر و وزرای فرهنگ و تحصیل جمهوری آذربایجان به همراه چندین تن از شخصیتهای فرهنگی و سیاسی این کشور و سفیر کشورمان در جمهوری آذربایجان از کتاب «هفت پیکر» نظامی گنجوی که توسط رایزنی فرهنگی ایران ترجمه و چاپ شده بود، رونمایی شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|