|
طالبان: امنیت مساجد شیعیان تأمین میشود
به دنبال حملات تروریستی اخیر به مساجد شیعیان در قندوز و قندهار، طالبان اعلام کرد امنیت مساجد را تامین خواهد کرد. در انفجار روز جمعه هنگام برگزاری نماز در مسجد فاطمیه قندهار، ۴۷ نفر شهید و ۷۰ نفر زخمی شدند. مسؤولیت این حمله را داعش بر عهده گرفت. پس از این حملات، عبدالغفار محمدی، فرمانده پلیس طالبان در قندهار گفت افراد بیشتری برای تامین امنیت مساجد شیعیان مستقر میشوند. هفته گذشته نیز در حمله به مسجدی در قندوز بیش از 150 تن از نمازگزاران شهید شدند.
ارسال به دوستان
آیا ارتش ترکیه واقعا قصد خودکشی با ورود به معرکه ادلب را دارد؟
جنگ اصلی اردوغان داخل ترکیه است
گروه بینالملل: ۳ هفته پیش بود که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در نخستین دیدار رو در رو با یکی از رهبران کشورها پس از ملاقات جو بایدن در سوییس، در عمارت کاپه ایدوکوپاس نزدیک نوو راسیسک، پذیرای همتای ترک خود بود. رجب طیب اردوغان در حالی برای حلوفصل اختلافات آنکارا با مسکو در ۳ جبهه سوریه، قفقاز و لیبی به قصر تزار جدید در شمال سوچی و بر کرانه دریای سیاه رفت که بنا به گزارشهای محرمانه، این بار علاوه بر پارانویایش که خود را سلطان جدید عثمانی تصور میکند، سرطان امعا و احشایش هم عود کرده بود. در آن دیدار جدای همه تعارفاتی که بین ۲ طرف رد و بدل شد، میزبان خیلی صریح به میهمان گفت باید بساطش را جمع کند و برود؛ البته از سوریه. رهبر کاخ کرملین به سلطان کاخ آکسارای یادآوری کرد زمان اجرای تعهدات فرارسیده و طبق توافقات منعقد شده درباره ضرورت پاکسازی استان ادلب در شمال غرب سوریه از وجود مسلحانی که متحدان سوریه آنها را تروریست میدانند، ترکیه باید نیروهای خود و مزدورانش را از آنجا جمع کند و به پشت مرز بازگردد.
حتی العربیه، شبکه بینالمللی سعودیها هم تعارف را با مسلحان تکفیری مورد حمایت ترکیه در شمال سوریه کنار گذاشت و تیتر زد: «پوتین و اردوغان در سوچی درباره ادلب بدون تروریست توافق کردند!»
آن روز سلطان پرزیدنت خود را از تک و تا نینداخت و در حالی که گفته میشود حال مزاجی و احوال سیاسیاش در داخل همزمان با بحرانیتر شدن اقتصاد ترکیه، وخیمتر میشود، منتظر ماند تا بلکه از تنشهای قفقاز جنوبی طرفی ببندد، شاید بتواند آنجا یقه پوتین را بگیرد. وقتی نخستین مراحل طرح مشترک باکو، آنکارا، واشنگتن و تلآویو برای دور زدن ایران و روسیه با کریدور زنگزور به موازات رود ارس، با هوشیاری ایران و ارمنستان عقیم ماند، اردوغان دوباره سرش را به سوی سوریه چرخاند تا زخم زیرپای ترکیه را بلیسد.
در شرایطی که هر یک دلار آمریکا در ترکیه از مرز 9 لیره و 20 قروش گذشته و اعضای ارشد حزب حاکم عدالت و توسعه و اکثریت جامعه ترکیه از هر زمان دیگری نسبت به سلطان پرزیدنت مایوستر شدهاند، یک بار دیگر رجب پاشا از جنگ سخن گفت. اردوغان پس از نماز جمعه اخیر استانبول در پاسخ به سوالات خبرنگاران، یک بار دیگر اعلام کرد کاسه صبرش درباره تحرکات «پکک» در شمال سوریه لبریز شده است. ظاهرا او فراموش کرده بود چند روز جلوتر علاوه بر «پکک»، نیروهای آمریکایی و ارتش سوریه را هم به عنوان طرفهای متخاصم در مرزهای آناتولی با شام نام برده است.
آنکارا بارها از آمریکا گلایه و انتقاد کرده و معتقد است حمایت واشنگتن از شبهنظامیان کرد در شمال سوریه، از مصادیق حمایت از تروریسم و همدستی با دشمنان آمریکاست. اما مساله اینجاست که در جغرافیای شرق فرات در شمال سوریه، ترکیه فقط با آمریکا مشکل ندارد و در عین حال، از مواضع روسیه نیز گلهمند است، چرا که حزب اتحاد دموکراتیک کردهای سوریه که به عنوان مهمترین نهاد اقماری سیاسی «پکک» در شمال سوریه شناخته میشود، در مسکو دفتر دارد و سران آن حزب بارها به طور رسمی به روسیه سفر کرده و با افرادی همچون سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه و میخائیل بوگدانف مشاور پوتین دیدار کردهاند.
نظامیان ترکیه از سال ٢٠١۶ به این طرف در ۲ عملیات سپر فرات و شاخه زیتون، 4 هزار کیلومتر از خاک شمال سوریه از جمله عفرین و شهرهای الباب، اعزاز و جرابلس را تصرف کردهاند و در شمال غرب نیز همچنان ادلب را که دهها هزار تروریست القاعده با خانوادههایشان آنجا سکنی گزیدهاند، تحت حمایت خود دارند. در روزهای اخیر رسانههای ترکی و غربی تلاش داشتهاند وانمود کنند سخنان اردوغان، سیگنال حمله و جنگ مجدد در شمال سوریه است. خبرگزاری رویترز از قول ۲ مقام دفاعی- امنیتی ترکیه، از اعزام چند گروهان کماندو و انتقال چندین نفربر و ادوات نظامی به مرز سوریه خبر داده و آن را نشانهای از جدی بودن تهدیدات اردوغان دانسته است.
البته مقامات نام نبرده تاکید کردهاند انجام این حمله کذایی بستگی به شکست مذاکرات میان روسیه و آمریکا در این زمینه دارد. مذاکراتی که قرار است ۲ هفته دیگر در رم، در حاشیه اجلاس 2021 رهبران گروه 20 انجام شود.
شبکههای تلویزیونی ترکیه در راستای همین تبلیغات نظامی، هر روز تصاویر صف تانکها و نفربرها و تجهیزات سنگین ارتش را در پشت مرزهای جنوبی نشان میدهند. اردوغان هم روز جمعه تاکید کرد: «ترکیه، به شکلی دیگر در شمال سوریه مبارزه خواهد کرد. ما اقدامات لازم را برای حل این مشکلات در اسرع وقت انجام خواهیم داد».
ظاهرا بهانه مقطعی لشکرکشی دوباره نوعثمانیها به شمال سوریه هم فراهم شده است؛ نیروهای کرد مورد حمایت آمریکا، شرط آتشبس آنکارا برای عقبنشینی 32 کیلومتری از مرز با ترکیه را رعایت نکردهاند و البته حجم حملات به واحدهای نظامی و لجستیکی ارتش ترکیه در ۲ سوی مرز، حتی در خاک ترکیه فزونی گرفته است. همان روز رئیسجمهور ترکیه در دیدار غیرمنتظره با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان که در جریان تور خداحافظیاش به استانبول رسیده بود، دوباره بحث سوریه را باز کرد. این در حالی است که بحث اصلی اردوغان و مرکل در16 سال گذشته همواره درباره عضویت ترکیه در اتحادیه اروپایی بود که حالا تبدیل به رویای سوخته ترکها شده است.
البته اردوغان همان روز پاسخ سختی از آن سوی مرز دریافت کرد. جمعهشب انفجار بمب کنار جادهای در مسیر حرکت یک کاروان نظامی ترکیه در بخشهای اشغالی ادلب باعث شد دستکم ۲ نظامی ترکیهای کشته و 5 نظامی دیگر مجروح شوند. فردای آن روز هم ضربات سنگین به تروریستهای وابسته به ترکیه در شمال غرب سوریه ادامه یافت. ارتش سوریه، سرکرده گروهک تروریستی جبههالنصره (القاعده) را در جریان یک نشست امنیتی در ساختمان مورد استفاده گروهک تروریستی کلاهسفیدها در نزدیکی شهر سرمدا نزدیک مرز - که تحت کنترل اردوغان و مزدورانش قرار دارد- هدف گلولههای هوشمند هدایتشونده لیزری روسی (کراسنوپل) قرار داد. این نشانهای قدرتمند از سوی سوریه و متحدانش است که کاملا تحرکات مخفیانه مزدوران ترکیه را هم زیر نظر دارند، چه رسد به اینکه ارتش ترکیه بخواهد مانند سالهای آخر جنگ سوریه، ستونهای ادوات و تجهیزات را از مرز به سوی ادلب حرکت دهد.
علاوه بر آمادگی کامل ارتش سوریه و روسیه در هوا و زمین برای استقبال از ورود تجاوزگران از محور ریحانلی برای هر گونه پیشروی به سوی ادلب، نیروهای داوطلب مقاومت هم آمادهتر از همیشه در جبهه شمالی شام موضع گرفتهاند. در چنین شرایطی شمارش معکوس برای آزادسازی ادلب، طبق هشداری که پوتین ۳ هفته پیش در سوچی به اردوغان داده بود، آغاز شده است. در حالی که اردوغان و مقامات امنیتی آنکارا، آغاز حمله را منوط به شکست دیپلماسی در اجلاس «جی 20» در رم کردهاند که ۲ هفته دیگر برگزار میشود، استاندار ادلب سوریه، همین دیروز با تروریستهای ساکن ادلب اتمام حجت کرده و گفته است یا آنها باید راهکار سیاسی مشخص شده از سوی دمشق برای زمین گذاشتن سلاح و بیرون آمدن از زیر یوغ نوعثمانیها و القاعده را بپذیرند یا ارتش سوریه با حمایت سنگین متحدان بزرگش وارد شهر خواهد شد.
«محمد نتوف» به خبرگزاری تسنیم گفته است دمشق تمام تلاش خود را برای بازگرداندن ساکنان اصلی ادلب به مناطق سکونت خود و بازگرداندن زندگی عادی و طبیعی در مناطق آزادشده استان ادلب به کار میبرد اما به خاطر اقدامات گروههای تروریستی مسلح و تروریسم بینالمللی، منطقه در معرض آسیبها و خساراتی قرار گرفته که تاکنون هیچ شهری در دنیا حتی طی ۲ جنگ جهانی آن را تجربه نکرده است.
به گفته او استانداری با پشتکار به وظیفه خود در کمک به آنها جهت سازگاری مجدد با شرایط حاکم بر استان با وجود برخی نواقص و کاستیهای ناشی از حملات مکرر گروههای تروریستی به مناطق غیرنظامی و مسکونی عمل میکند. او همچنین از درخواستهای کمک مردم مناطق تحت اشغال مزدوران ترکیه میگوید که از ارتش سوریه خواستهاند برای نجات آنها از دست تروریستها که زندگی را برایشان جهنم کردهاند، وارد عمل شوند.
بر این اساس همکاری گستردهای بین مردم مناطق تحت اشغال با ارتش سوریه در زمینه ارائه اطلاعات با شگردهای خاص خودشان، از اماکن حضور و تجمع عناصر مسلح و سرکردگان آنها وجود دارد. اعلام آمادگی قاطع ارتش سوریه و هشدار صریح پوتین به اردوغان، تفاوتی آشکار با ژست مردد ترکیه برای آغاز جنگی دارد که از همین حالا محکوم به شکست است. حالا بر همگان روشن شده ادوات سنگین و تانکها و توپهای ارتش ترکیه برای وارد شدن به معرکه ادلب، باید از دهانه تنگ جاده مواصلاتی ریحانلی- سرمدا عبور کنند که متر به متر آن توسط جنگندههای روسی و سامانههای آتش هوشمند ارتش سوریه و مقاومت زیر نظر است.
قطعا اردوغان هنوز آنقدر دچار مالیخولیا نشده که وارد چنین جهنمی شود. او فعلا میخواهد حواس مردم ترکیه را از سقوط اقتصادی، شکستهای پیاپی دیپلماتیک و انزوای منطقهای که باعث درگیری آنکارا با همه کشورهای اطرافش شده، به سوی یک جنگ ظاهرا حماسی و ملی معطوف کند. البته جنگهای پانترکی دیگر مثل قبل خریداری در جامعه ترکها ندارد. حتی بعید است همراهی دیگر احزاب پارلمان، مثلا حزب بشدت پانترکیست «حرکت ملی» به رهبری معاون نخستوزیر، «دولت باغچهلی» باعث شود تغییری در روحیه جامعهای زخم خورده و چند پاره به لحاظ قومی ایجاد شود که از جنگ و تروریسم خسته و نگران معیشت خود است. شاید اردوغان بتواند با چانهزنی در رم، از بایدن و پوتین مهلتی بیشتر برای تمدید امتیازات قبلی بگیرد اما حتی در این صورت بعید است مردم کشورش، فرصت بیشتری به او و حزب حاکم «آک پارتی» بدهند. اردوغان باید آماده جنگ شود اما در داخل، نه آن سوی مرزها.
ارسال به دوستان
پس از اعلام نتایج شمارش آرای انتخابات پارلمانی از سوی کمیساریای عالی انتخابات عراق شهرهای مختلف این کشور شاهد حضور معترضان به نتایج اعلام شده بود
اعتراض مردم عراق به تخلف در انتخابات
گروه بینالملل: پس از آنکه کمیساریای عالی انتخابات عراق، نتایج شمارش آرای انتخابات پنجم پارلمانی عراق و اسامی نمایندگان پیروز را شنبه شب اعلام کرد، رسانههای عراقی نیز با استناد به گرایشهای هر یک از نمایندگان پیروز در این انتخابات و حضور آنها در فهرستهای مختلف انتخاباتی، جزئیاتی از شمار کرسیهایی که به هر یک از ائتلافها و احزاب سیاسی رسیده است، منتشر کردند که اغلب، به صورت دقیق نحوه توزیع ۳۲۹ کرسی پارلمانی میان ائتلافها و احزاب سیاسی و افراد مستقل را نشان نمیدهد. جزئیات نحوه توزیع کرسیهای پارلمان جدید عراق میان گروههای سیاسی و قومی مختلف عراق یا افراد مستقل در ادامه میآید، هر چند کمیساریای عالی انتخابات عراق اعلام کرده این نتیجه نهایی نیست و احتمال تجدیدنظر در آن وجود دارد.
* صدر همچنان در صدر
جریان صدر به رهبری «مقتدا الصدر»: ۷۳ کرسی، افراد مستقل: ۳۸ کرسی، ائتلاف تقدم به ریاست «محمد الحلبوسی»: ۳۸ کرسی، ائتلاف دولهالقانون به ریاست «نوری المالکی»: ۳۵ کرسی، حزب دموکرات کردستان عراق به ریاست «مسعود بارزانی»: ۳۳ کرسی، ائتلاف الفتح به ریاست «هادی العامری»: ۱۶ کرسی، تحالف کردستان (حاصل همپیمانی حزب اتحادیه میهنی کردستان و حرکهالتغییر (گوران)): ۱۶ کرسی، ائتلاف عزم به ریاست «خمیس الخنجر»: ۱۲ کرسی، حرکه امتداد به ریاست «علاء الرکابی» برخاسته از تظاهراتهای اکتبر سال ۲۰19: ۹ کرسی، حرکهالجیلالجدید به ریاست «شاسوار عبدالواحد»: ۹ کرسی، اشراقه کانون: ۶ کرسی، ائتلاف العقدالوطنی به ریاست «فالح الفیاض»: ۵ کرسی، تحالف قُوی الدوله (جریان حکمت ملی به ریاست «عمار الحکیم»+ ائتلاف النصر به ریاست «حیدر العبادی»): ۵ کرسی، مسیحیان - کوتا: ۵ کرسی، تحالف التصمیم به ریاست «عامر الفایز»: ۴ کرسی، جماهیرنا هویتنا: ۳ کرسی، المشروع الوطنی: ۲ کرسی و احزاب و جریانهای سیاسی «حرکه حسم للاصلاح»، «تحالف النهج»، «تجمع اهالی واسط المستقل»، «التحالف العربی فی کرکوک»، «کردهای فیلی»، «قادمون»، «الجماهیر الوطنیه»، «تحالف الامال الوطنی»، «الشبک»، «المنتج الوطنی»، «الصابئه»، «حرکه بلادی»، «حرکه حقوق»، «الایزدیون»، «اقتدار»، «تیار الفراتین»، «الوفاء والتغییر»، «جبهه ترکمان العراق»، «السند الوطنی» و «جماعه العدل الکردستانیه» هرکدام یک کرسی را به دست آوردند.
* واکنش بیت شیعی به نتایج انتخابات
«چارچوب هماهنگی نیروهای سیاسی شیعه» موسوم به «بیت شیعی» با صدور بیانیهای نسبت به روند برگزاری انتخابات در عراق و عملکرد کمیساریای مستقل انتخابات واکنش نشان داد. این مجموعه در این بیانیه به روند اعلام نتایج و مدیریت فرآیند انتخابات واکنش نشان داده شده و مسؤولیت کامل ناکامی در انتخابات و سوءمدیریت آن را متوجه کمیساریای انتخابات دانسته است. در این بیانیه آمده است: «دستان خارجی» نتیجه انتخابات را ملعبه خود قرار دادند و این در حالی بود که دولت مصطفی الکاظمی نیز بر این روند اشراف داشت و باعث شد کمیساریای عالی انتخابات نتواند در مقابل دولتهای خارجی بایستد. این بیانیه افزوده است: امیدوار بودیم کمیسیون انتخابات، تخلفات بزرگ در انتخابات را تصحیح کند و بعد از اصرار این کمیسیون بر نتایج اعلام میکنیم این نتایج کاملا مردود است. بیت شیعی عراق در این بیانیه تاکید کرده است با نتایج اعلامی انتخابات کاملا مخالف است. این بیانیه آورده است: از کمیسیون انتخابات انتظار میرفت بینظمیهای گسترده حین و پس از شمارش آرا و اعلام نتایج را اصلاح کند. بر این اساس ما پس از اصرار کمیسیون انتخابات بر نتایج مورد اعتراض، مخالفت کامل خود را نسبت به این نتایج اعلام میکنیم. چارچوب هماهنگی شیعه عراق شامل سیدعمار حکیم، نوری المالکی، هادی العامری، حیدر العبادی، قیس الخزعلی، فالح الفیاض، همام حمودی، احمد الاسدی وعبدالحسین الموسوی به نمایندگی از جریانها و گروههای سیاسی شیعی است.
* تظاهرات در شهرهای عراق در اعتراض به نتایج انتخابات
شهرهای عراق دیروز شاهد تظاهرات در اعتراض به نتایج اخیر انتخابات پارلمانی این کشور بود. شهرهای بغداد، بصره، موصل و ذیقار روز یکشنبه شاهد تظاهرات در اعتراض به نتایج انتخابات پارلمانی بود. در شمال بغداد، معترضان با سر دادن شعار «کلا کلا بالتزویر» (نه به تقلب) در خیابانهای منطقه الحسینیه این شهر حاضر شدند. نیروهای امنیتی مانع گسترش تظاهرات هستند. میدان عدن در بغداد نیز شاهد تظاهرات مشابهی بود. معترضان به نتایج انتخابات همچنین جاده الاعظمیه - بغداد را مسدود کردند. معترضان مسیر بابل- محمودیه در جنوب بغداد را نیز بستند. تظاهراتکنندگان در میدان سعد در مرکز استان بصره هم در اعتراض به نتایج انتخابات تظاهرات کردند. همچنین در استان ذیقار معترضان به نتایج انتخابات پارلمانی با آتش زدن لاستیک خودروها اقدام به بستن خیابانها کردند. در منطقه ایمن در موصل نیز عدهای در اعتراض به نتایج انتخابات تظاهرات کردند.
* فرصت ۳ روزه برای دریافت شکایتها
کمیساریای عالی انتخابات عراق اعلام کرد این کمیساریا آماده دریافت شکایات ظرف ۳ روز پس از اعلام نتایج انتخابات است. سیاسیون عراقی بر شکست تجربه دموکراسی در عراق پس از اعلام نتایج رایگیری، اجماع و تاکید دارند دخالت خارجی نتیجه انتخابات را به نفع دیگری رقم زده است. این کمیساریا بیان کرد: ما با دقت به همه شکایات بررسی خواهیم کرد. ما نتایجی را مورد شمارش دستی قرار دادیم که نتایج الکترونیک آنها ارسال نشده بود. «جلیل عدنان خلف» رئیس کمیساریا شامگاه شنبه ضمن اعلام نتایج، آن را اولیه و قابل شکایت دانست و گفت: 3681 صندوق دستی شمارش شده است. ما موضع یکسانی در قبال همه گروههای سیاسی داریم.
* دیدار چهرههای سیاسی برای ائتلافهای انتخاباتی
«هادی العامری» رئیس ائتلاف الفتح با «محمد الحلبوسی» رئیس ائتلاف تقدم دیدار کرد. دفتر حلبوسی در بیانیهای اعلام کرد: محمد الحلبوسی و هادی العامری، تحولات سیاسی عراق و نتایج انتخابات پارلمانی را مورد رایزنی قرار دادند و به تبادل دیدگاههای خود درباره راهکارهای بحران مرحله آتی پرداختند. در این بیانیه آمده است: در این دیدار بر اهمیت توجه به شکایات مطرح شده از سوی گروههای سیاسی درباره نتایج انتخابات به منظور شفافیت در روند انتخابات و اطمینانبخشی به شرکتکنندگان در انتخابات تاکید شد. از سوی دیگر «احمد الربیعی» نماینده عضو جریان صدر تأکید کرد این تشکل سیاسی مذاکرات خوبی با تشکلهای سیاسی درباره تشکیل دولت آینده داشته است. او در مصاحبه با نشریه عراقی «المدی» گفت جریان صدر در پی ساخت حکومت و جامعهای صلحمدار با مشارکت همه طیفهای ملت است. الربیعی گفت تاکنون بحثی درباره اسامی نامزدهای مقام نخستوزیری مطرح نشده و افزود به موجب قانون و نتایج انتخابات، «حق تشکیل دولت با جریان صدر است». وی تأکید کرد مذاکرات و تماسهای جریان صدر با دیگر نیروهای سیاسی بسیار خوب پیش میرود و چون جریان صدر اکثریت را دارد، میتواند درباره نخستوزیری از درون جریان صدر مذاکره کند. الربیعی پیشبینی کرد مذاکرات جریان صدر ثمربخش باشد و به تشکیل دولت جدید بینجامد و افزود هدف اصلی چنین دولتی مبارزه با فساد و تلاش برای ساخت حکومت مقتدر است. او گفت جریان صدر پیغامهای مثبتی از گروههای سیاسی مختلف دریافت کرده و دیگران هم به ائتلاف با این جریان تمایل دارند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
آغاز تحقیقات ارتش لبنان از عامل تیراندازی به معترضان در «الطیونه»
ارتش لبنان اعلام کرد تحقیق و بازجویی از یک نظامی مظنون به تیراندازی به سمت معترضان در جریان درگیریهای روز پنجشنبه در شهر بیروت تحت نظارت دستگاه قضایی آغاز شده است. به گزارش اسکای نیوز عربی، ارتش لبنان با صدور بیانیهای اعلام کرد، کلیپهای ویدئویی منتشر شده در رسانههای شبکههای اجتماعی نشان میدهد یک نظامی در حال تیراندازی به سمت معترضان در جریان درگیریهای روز پنجشنبه در منطقه «الطیونه» است. در بیانیه ارتش لبنان همچنین آمده است، برای فرماندهی ارتش مهم است که توضیح دهد این نظامی شلیککننده با نظارت دستگاه قضایی ذیربط تحت تحقیق و بازجویی قرار گرفته است. اوایل روز پنجشنبه درگیریهای مسلحانهای که در آن از مسلسلهای سبک و آرپیجی استفاده شد، در منطقه «الطیونه» رخ داد. این درگیری در جریان تجمع طرفداران جنبش «حزبالله لبنان» و «جنبش أمل» علیه قاضی بیطار، بازپرس پرونده انفجار مهیب بندر بیروت و در اطراف مقر دادگستری بویژه منطقه الطیونه صورت گرفت و به دنبال آن ارتش لبنان وارد عمل شده و از دستگیری ۹ تن در ارتباط با درگیریهایی که در بیروت، پایتخت رخ داد و منجر به شهادت ۷ تن و زخمی شدن ۳۳ تن دیگر شد، خبر داد. قاضی بیطار ماه ژوئیه ۱۰ مسؤول و افسر از جمله ۲ نماینده از جنبش امل را به دادگاه فراخواند اما برخی از گروههای سیاسی لبنان از جمله حزبالله با این تصمیم قاضی مخالفت کرده و هدف از آن را سیاسی دانستند نه قضایی.
***
دولت ونزوئلا مذاکره با مخالفان را تعلیق کرد
دولت ونزوئلا اعلام کرد مذاکرات با مخالفان را که قرار بود اواخر هفته جاری از سرگرفته شود، به حالت تعلیق درآورده است. به گزارش رویترز، پس از آنکه کیپ ورد اقدام به استرداد الکس ساب تاجر کلمبیایی که یک فرستاده ونزوئلایی بود، به ایالات متحده به اتهام پولشویی کرد، دولت ونزوئلا اعلام کرد مذاکرات با مخالفان را تعلیق کرده است. این مذاکرات قرار بود اواخر هفته جاری از سرگرفته شود. بر اساس این گزارش، خورخه رودریگز از مقامهای ارشد حزب سوسیالیست ونزوئلا که ریاست تیم مذاکرهکننده کاراکاس با مخالفان را برعهده دارد، این مطلب را اعلام کرده است که دولت ونزوئلا مذاکرات با مخالفان را به حالت تعلیق درآورده است.
ارسال به دوستان
سورپرایز موشکی چین برای آمریکا
آزمایش موشکی جدید چین تا اندازهای موفقیتآمیز بوده که باعث شگفتی مقامات و نهادهای اطلاعاتی آمریکا شده است. در همین رابطه فایننشالتایمز به نقل از 5 منبع ناشناس گزارش داد که چین در ماه آگوست یک موشک فراصوت با قابلیت حمل کلاهک هستهای آزمایش کرده که قابلیت آن باعث شگفتی نهادهای اطلاعاتی آمریکا شده است. طبق این گزارش، ارتش چین یک راکت حامل موشک فراصوت را پرتاب کرده که در مدار پایین در حال حرکت بوده و پیش از برخورد به هدف مورد نظر گردشی در اطراف کره زمین داشته است. در این گزارش آمده است: این آزمایش نشان داد که چین پیشرفت فوقالعادهای در تسلیحات فراصوت داشته و بسیار پیشرفتهتر از چیزی است که مقامات آمریکایی تصور داشتهاند. به دنبال آزمایش موفق این موشک ابرفراصوت از سوی چین، پنتاگون به این آزمایش موشکی واکنش نشان داد و آن را نگرانکننده خواند. «جان کربی» سخنگوی پنتاگون به شبکه خبری «فاکسنیوز» گفت: «ما نگرانیهای خود را درباره تواناییهای نظامی که چین به دنبال آن میرود، روشن کردهایم، تواناییهایی که تنها تنشها را در منطقه و فراتر از آن افزایش میدهد. این یکی از دلایلی است که ما چین را یک چالش به شمار میآوریم». فایننشالتایمز در ادامه به نقل از منابع خود آورده است: این آزمایش نشان میدهد چین پیشرفت شگفتانگیزی در زمینه سلاحهای ابرفراصوت داشته است و بسیار پیشرفتهتر از آن چیزی است که مقامات آمریکایی تصور میکردند. فایننشالتایمز در اینباره نوشت: «این آزمایش سوالات جدیدی را درباره اینکه چرا ایالات متحده معمولا نوسازی نظامی چین را دستکم میگیرد، ایجاد کرده است». منبع چهارم به این نشریه گفت: «ما هیچ نظری نداریم که آنها چگونه این کار را کردند». «تیلور فراوِل» کارشناس سیاستهای چین در حوزه سلاحهای اتمی که او نیز از این آزمایش بیاطلاع بود، گفت: یک موشک ابرفراصوت مجهز به کلاهک اتمی میتواند به چین کمک کند تا سامانههای دفاع موشکی آمریکا را که برای نابودی موشکهای بالستیک جدید طراحی شده است، جا بگذارد. چندی قبل نیز یک وبگاه تحلیلی در مطلبی به تحلیل موشک جدید ساخت چین که قابلیت ایجاد خاموشیهای سراسری شهرهای آمریکا را دارد، پرداخت. وبگاه «آسیاتایمز» در این زمینه نوشت، موشک جدید ساخت چین که با سرعت 6 ماخ حرکت میکند، میتواند یک انفجار در یک شهر بزرگ ایجاد و یک پالس الکترومغناطیسی به وجود بیاورد و خطوط ارتباطی و برق را فوراً از بین برده و عملا امکان زندگی در آن منطقه را ناممکن کند. وزارت دفاع چین واکنشی به این گزارش نداشته است. آمریکا و روسیه نیز در حال تولید و آزمایش موشکهای فراصوت هستند. کرهشمالی نیز در ماه گذشته میلادی اعلام کرد یک موشک جدید فراصوت را آزمایش کرده است. طی ماههای گذشته و در پی افزایش تنشها در دریای چین جنوبی و اختلافات پیش آمده پیرامون تایوان بین آمریکا و چین، اقدامات و مانورهای نظامی در شرق آسیا تشدید شده است تا جایی که ماه گذشته میلادی آمریکا، انگلیس و استرالیا در قالب قراردادی سهجانبه توافق کردند استرالیا را به زیردریایی اتمی مجهز کنند؛ اقدامی که به منزله زیر پا گذاشتن موازین عدم اشاعه اتمی و تشدید تنشهای هستهای در جهان قلمداد شد. در مقابل جمهوری خلق چین نیز با تهدیدآمیز خواندن این اقدامات، مانورهای دریایی و آزمایش موشکهای بالستیک را در دستور کار قرار داده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|