|
شبکه اجتماعی همیاران سایبری راهاندازی میشود
رئیس پلیس فتای ناجا اعلام کرد راهاندازی شبکه اجتماعی همیاران سایبری برای تعامل بیشتر در فضای مجازی با همیاران سایبری در دستور پلیس قرار گرفته و بزودی راهاندازی میشود. سردار وحید مجید افزود: استفاده از ظرفیت همیاران سایبری برای ارتقای امنیت در فضای مجازی و مشارکت افراد متخصص، اصحاب رسانه، دانشآموزان و عامه مردم در راستای ایجاد فرهنگ خودحفاظتی عمومی در برابر تهدیدات فضای مجازی و ارتقای فرهنگ سایبری جامعه از اولویتهای پلیس فتا در ناجا است.
ارسال به دوستان
وزیر کشور: 90 درصد تریاک و 72 درصد مرفین جهان توسط ایران کشف میشود
ایران پیشتاز مبار زه با مواد مخدر
چند روز پیش «الهام علیاف» رئیسجمهور آذربایجان در ادامه رویکردهای ضدایرانی خود، این بار ایران را به کمک به ارمنستان برای قاچاق مواد مخدر به اروپا متهم کرد(!) وی در ادعای جدید خود اظهار داشت: ارمنستان به مدت ۳۰ سال با کمک ایران مواد مخدر به اروپا قاچاق میکرد.
این ادعا از سوی رئیس دولت باکو در حالی مطرح میشود که به گواه سازمانهای بینالمللی، ایران در پیشانی مبارزه با مواد مخدر در جهان قرار دارد و با درگیر کردن 24 دستگاه و وزارتخانه، به کنوانسیونهای ۱۹۶۱، ۱۹۷۱ و ۱۹۸۸ که طی آنها از کشورها خواسته شده با تولید و قاچاق مواد مخدر مقابله کنند، متعهدانه عمل کرده و در انجام این وظیفه شرعی و قانونی، بیش از 4 هزار شهید تقدیم کرده است.
به گزارش «وطنامروز»، ایران به لحاظ موقعیت جغرافیایی در مجاورت افغانستان به عنوان تولیدکننده 90 درصد مواد افیونی جهان قرار دارد و همین موضوع باعث شده تا کارتلهای مواد مخدر به دنبال ترانزیت بخشی از مواد مخدر از مرزهای کشورمان باشند. بر همین اساس مبارزه با مواد مخدر در ایران از بعد ملی فراتر رفته و کارکرد ایران در این بخش در جهان دارای اهمیت بالایی است.
این نقش فراملی زمانی مشخصتر میشود که به آمار دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم ملل متحد (UNODC) توجه کنیم. در این آمار که سال 98 منتشر شد، جمهوری اسلامی ایران بهتنهایی ۷۶ درصد تریاک، ۶۷ درصد مرفین و ۱۷ درصد هرویین جهان را کشف کرده است.
در جدیدترین آمار ارائهشده از سوی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، طی ۲ سال گذشته این ارقام رشد قابل توجهی داشته و ایران ضریب تاثیرگذاری خود در مبارزه با مواد مخدر را افزایش داده است به گونهای که هماکنون ۹۰درصد کشفیات تریاک جهان، ۷۲ درصد مرفین جهان و ۲۰درصد هرویین جهان مربوط به جمهوری اسلامی است.
در همین زمینه سردار اسکندر مؤمنی، دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر روز گذشته در نشست تخصصی روند برنامه تحول راهبردی مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: جمهوری اسلامی بر اساس احکام شرع و اصول پایدار کشور با توزیع و تهیه مواد مخدر مقابله میکند و برای ما هم فرقی نمیکند که هدف این مواد مخدر قاچاق شده چه کشوری است و با آن قطعا مقابله میکنیم.
وی افزود: در 6 ماهه امسال بیش از ۳ هزار درگیری با قاچاقچیان مواد مخدر داشتهایم که ۴ نفر به شهادت رسیده و بیش از ۱۰ نفر هم تاکنون مجروح شدهاند.
مؤمنی در ادامه بیان کرد: سال گذشته بالاترین میزان کشفیات مواد مخدر در تاریخ جهان مربوط به ایران بود؛ هزار و 177 تن انواع مواد مخدر در ایران کشف شد. همچنین بیش از ۴ هزار شهید و 12 هزار جانباز در راه مبارزه با مواد مخدر بعد از انقلاب جمهوری اسلامی تا به امروز داشتهایم.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: چطور میشود جمهوری اسلامی ایران هزار و 177 تن مواد مخدر کشف کند اما کشور دیگری که در مسیر ترانزیت مواد قرار دارد کمتر از ۲ دهم درصد کشفیات داشته باشد، آیا مواد از این کشورها پرواز میکند؟
وی ادامه داد: برخی قاچاقچیان بینالمللی بعد از دستگیری به ما میگفتند چرا ایرانیها تا پای جان در برابر قاچاق مواد مخدر ایستادگی میکنند؟ ما در کشورهای دیگر به راحتی قاچاق میکنیم و ایران سد بزرگی در برابر ما است.
دکتر مؤمنی گفت: بهرغم اینکه تحریمهای ظالمانه را متحمل میشویم و در شرایط کرونایی هم هستیم، به اذعان سازمان ملل تلاش جمهوری اسلامی در راه مبارزه با مواد مخدر کم نشده است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: نیازی به تقدیر و تشکر زبانی نداریم، سازمانهای بینالمللی به ایران کمک کنند تا جوانان خودشان از شر مواد مخدر در امان باشند.
وی در ادامه افزود: جمهوری اسلامی ایران تمام سازمانها را برای مبارزه با مواد مخدر بسیج کرده است و در حوزه مقابله، برخورد با معتادان متجاهر، درمان و توانمندسازی، سرفصل اقدامات ما در زمینه مواد مخدر است.
دکتر مؤمنی از عدم کارایی قوانین در حوزه مواد مخدر گلایه کرد و گفت: قانون باید اصلاح شود، به عنوان مثال معتاد را نمیشود ۳ ماه درمان کرد. باید حداقل ۲ سال و در صورت تکرار ۳ سال یک معتاد متجاهر نگهداری شود اما قانون ما میگوید این معتاد باید یک تا ۳ ماه نگهداری شود!
دبیر کل ستاد مبارزه با مخدر با تاکید بر ضربه زدن به بنیانهای مالی قاچاقچیان گفت: در این زمینه ۲ کار انجام شد؛ یکی کمیته ملی شناسایی بنیانهای مالی و دومی راهاندازی اداره کل پولشویی مبارزه با بنیانهای مالی قاچاقچیان. در نتیجه این کارها، از ضربه زدن به ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان رسیدیم به ضربه زدن به ۱۴ هزار میلیارد تومان بنیانهای اقتصادی قاچاقچیان.
* بحرانآفرینی رئیسجمهور آذربایجان
با توجه به سابقه درخشان ایران در مبارزه با مواد مخدر که مورد تایید اکثر کشورهای جهان بویژه کشورهای اروپایی است، اظهارنظر اخیر رئیسجمهور آذربایجان را باید تنها یک بلوف سیاسی برای رهایی از وضعیت وخیم گرفتارشده در آن دانست. در همین رابطه وزیر کشور با بیان اینکه نقش ایران در مبارزه با مواد مخدر غیرقابل انکار است، گفت: یک آقایی که معلوم نیست تحت تأثیر چه چیزی قرار گرفته است جمهوری اسلامی را متهم میکند.
احمد وحیدی در نشست تخصصی روند برنامه تحول راهبردی مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: موضوع مواد مخدر از اهم مسائل موجود هم در سطح جهانی و هم در سطح کشور است. وزیر کشور ادامه داد: جمهوری اسلامی در عالیترین سطح به این موضوع توجه دارد و این نشان از اهمیت این موضوع برای کشور ما دارد.
وحیدی با بیان اینکه اقتصاد مواد مخدر از جمله اقتصادهای مهم در دنیاست، ادامه داد: براحتی و به سادگی این اقتصاد توسط افرادی که از آن منتفع میشوند کنار گذاشته نخواهند شد و مافیای جهانی که براحتی جریان پولشویی را در این حوزه در دنیا اداره میکند و یک اقتصاد پررونق را سامان میدهد، نمیگذارد براحتی این موضوع مورد نفی و انکار و رد قرار گیرد. البته این سوال وجود دارد که بانکهای بینالمللی که ادعای شفافیت دارند و میگویند برای همه نظامات پولشویی پیشبینی لازم را دارند، چطور ممکن است مبارزهای علیه این اتفاق نداشته باشند؟ مگر میشود یک اقتصاد پررونق در حوزه مواد مخدر وجود داشته باشد و در بانکهای بینالمللی در گردش باشد و بعد این بانکها ادعای شفافیت و سلامت داشته باشند اما جلوی پولشوییهای عمده که از طریق تبادل مواد مخدر است، گرفته نشود؛ آیا این معقول است؟ مگر کسی این درآمد را به صورت دستی و در گونی جابهجا میکند؟! این پولها کجاست؟
وزیر کشور در ادامه گفت: همین آقایانی که FATF را درست کردند و میگویند ما ناظر بانکهای بینالمللی هستیم، پس چرا مانع اقتصاد مواد مخدر نمیشوند. ما حق داریم بدبین باشیم. کسانی که این اقتصاد را اداره میکنند همین کسانی هستند که در بانکها نفوذ دارند و در سازمانهایی که تحت عنوان مبارزه با پولشویی تشکیل شده نیز حضور دارند و ظاهرا به کنوانسیون پالرمو هم پیوستهاند اما به آن عمل نمیکنند و این از انتقادات جدی ما است.
وحیدی بیان کرد: طبیعتا آنهایی که این اقتصاد را میچرخانند و براحتی از زیر تیغ نظارتهای بانکی خارج میشوند از این اقتصاد دست نمیکشند و این مساله مهمی است.
وی ادامه داد: آمریکاییها ۲۰ سال در افغانستان بودند و با تمام قدرت نظامی و امنیتی حضور داشتند. متأسفانه هیچ اقدام مؤثری در این زمینه نداشتند و یک آقایی که معلوم نیست تحت تأثیر چه چیزی قرار گرفته است جمهوری اسلامی را متهم میکند.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: این موارد مانع نمیشود جمهوری اسلامی با تمام توان در این حوزه ورود نداشته باشد. در تروریسم نیز میبینیم که نفر اول که در دنیا با تروریسم مبارزه میکند ایران است، این را همه میدانند و کاملا روشن و شفاف است اما نحوه نگاه برخی قدرتهای جهانی به این پدیده را میبینید که چطور در روز روشن انکار میکنند و به جای آنکه به کسی که در خط مقدم مبارزه با تروریسم سرکش و لجامگسیخته قرار دارد کمک کنند، بعضا خودشان باعث شکلگیری تروریسم میشوند.
وی در پایان تاکید کرد: هیچ کس این صحبتها را در دنیا تأیید نمیکند و طبق آمارهای رسمی که وجود دارد ۹۰ درصد کشفیات مواد مخدر در دنیا توسط ایران اتفاق میافتد و برخی کشورهای مدعی کمتر از یک درصد این کشفیات دارند. این ادعا، ادعای خوبی نیست؛ نه با حسن همجواری میسازد و نه با همسایگی و نه با یک سیاستورزی درست تطابق دارد. این یک نوع بحرانآفرینی است و بیشتر ما نگران این هستیم که دستهای دیگری به دنبال بر هم زدن روابط کشورهای همسایه باشند و از این منظر میخواهند چنین کاری را شکل دهند.
ارسال به دوستان
اخبار
220 گود رهاشده در تهران وجود دارد
عضو شورای اسلامی شهر تهران بر لزوم توجه شهرداری تهران به گودهای رهاشده در سطح شهر تاکید کرد. مهدی عباسی در هفدهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در تذکری بر لزوم توجه به گودهای رها شده در سطح شهر تهران اشاره کرد و افزود: ۲۲۰ گود رها شده در تهران وجود دارد که در سنوات گذشته شاهد بروز حوادثی در این گودها بودهایم. برای نمونه در منطقه ۱۷ گودی که زمین بزرگی نبود دچار ریزش شد و ساختمانهای اطراف آن آسیب دیدند. وی ادامه داد: در این موارد لازم است شهرداری تهران به صورت خاص موضوع گودها را دنبال کند. عباسی اضافه کرد بیتردید قوانین به حد نیاز وجود دارد اما اگر شهرداری لازم میداند قوانین اصلاح شود، میتواند در قالب لایحه موارد را به شورا ارائه دهد و شورا نیز آمادگی دارد این موضوع را به صورت فوری رسیدگی کند.
***
۵۰ درصد دانشآموزان استثنایی حضوری مدرسه میروند
معاون وزیر آموزشوپرورش گفت: از ابتدای مهرماه مدارس استثناییای که حداکثر ۵۰ دانشآموز دارند به صورت حضوری بازگشایی شدند. با توجه به جمعیت پایین اکثر مدارس استثنایی، ۵۰ درصد کل دانشآموزان استثنایی به صورت حضوری در مدارس مشغول تحصیل هستند و برای بازگشایی بهتر مدارس تاکنون ۴۰ میلیارد تومان اعتبار به مدارس استثنایی اختصاص یافته است. دکتر سیدجواد حسینی گفت: در سال جاری و بهرغم مشکلات سامانه سیما بیش از ۸۰ درصد دانشآموزان استثنایی در شبکه شاد عضو هستند و علاوه بر آموزشهای حضوری از آموزشهای مجازی نیز بهرهمند میشوند. وی ضمن تقدیر از زحمات تمام ادارات در شروع باشکوه سال تحصیلی جدید گفت: گزارش استانها نشان میدهد استقبال دانشآموزان استثنایی و خانوادههای آنان از بازگشایی مدارس خوب بوده و باید به مرور مقدمات آموزش حضوری باقیمانده دانشآموزان استثنایی را نیز فراهم کنیم.
***
ادامه تجهیز لباس مأموران پلیس به دوربین
رئیس پلیس پیشگیری ناجا از ادامه اجرای طرح تجهیز مأموران عملیاتی و میدانی پلیس به دوربین البسه خبر داد. سردار مهدی معصومبیگی در گفتوگو با ایسنا درباره بررسیهای صورتگرفته برای تجهیز البسه پلیس به دوربین اظهار کرد: در راستای تجهیز پلیس به فناوری، اقداماتی باید انجام میشد و در همین راستا طرحی تحت عنوان مجهز کردن مأموران به دوربین البسه در دستور کار نیروی انتظامی قرار گرفت و بخش اول آن که واگذاری حدود ۴۰۰۰ دوربین بود، انجام شد. معصومبیگی گفت: بررسیهای میدانی صورت گرفت و بازخوردگیری انجام شد که ببینیم تاثیر این دوربین بر مأموریت، صیانت از کارکنان، استانداردسازی رفتار و نظارت میدانی به چه شکل بوده است که بازخورد آن مثبت بود. بخش دوم عملیاتی شد و در حال انجام است. رئیس پلیس پیشگیری ناجا ادامه داد: البته این طرح مرحله به مرحله انجام خواهد شد و طبیعی است که تا انتهای کار که همه ماموران عملیاتی و میدانی مجهز به دوربین البسه شوند، ادامه پیدا میکند تا نهایی شود.
***
قانونی شدن موتورسواری بانوان در اختیار پلیس راهور نیست
رئیس پلیس راهور گفت: به دلیل آمدن قید آقایان در گواهینامه موتوسیکلت، بانوان نمیتوانند از موتوسیکلت استفاده کنند؛ اگر هم بخواهند بانوان از گواهینامه موتوسیکلت استفاده کنند، این موضوع باید در قانون اصلاح شود و دست پلیس راهور نیست. سردار سیدکمال هادیانفر با بیان اینکه در آییننامه راهنمایی و رانندگی برای گواهینامه موتوسیکلت تنها قید آقایان آمده است، اظهار کرد: در گواهینامه پایه ۳ و سایر گواهینامهها قید آقایان و خانمها عنوان نشده یعنی همه میتوانند مشمول بهرهمندی از این نوع گواهینامهها شوند. رئیس پلیس راهور افزود: به دلیل آمدن قید آقایان در گواهینامه موتوسیکلت، بانوان نمیتوانند از موتوسیکلت استفاده کنند، اگر هم بخواهند بانوان از گواهینامه موتوسیکلت استفاده کنند، این موضوع باید در قانون اصلاح شود و دست پلیس راهور نیست. وی تصریح کرد: اگر هم در این رابطه (اصلاح قانون) پیشنهادی نیز بخواهد مطرح شود، باید وزارت کشور این کار را انجام دهد. این مقام انتظامی درباره موتورسواری برخی بانوان هم گفت: این کار خلاف مقررات است، زیرا گواهینامه ندارند و قطعا با آنها برخورد میشود.
***
کاهش ۵ تا ۱۰ درجهای دما در نوار شمالی کشور
امروز و فردا با نفوذ جریانات سرد شمالی، کاهش ۵ تا ۱۰ درجهای دما در نوار شمالی کشور و تشدید بارش در استانهای ساحلی خزر و شمال شرق رخ میدهد. به گزارش مهر، بر اساس پیشبینیهای کلی نقشههای همدیدی و آیندهنگری تا فردا پنجشنبه در استانهای آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی، اردبیل، استانهای ساحلی خزر، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی بارندگی، گاهی رعد و برق و وزش باد شدید موقت پیشبینی میشود. چهارشنبه و پنجشنبه با نفوذ جریانات سرد شمالی، کاهش ۵ تا ۱۰ درجهای دما در نوار شمالی کشور و تشدید بارش در استانهای ساحلی خزر و شمال شرق رخ میدهد، دریای خزر نیز طی این مدت مواج خواهد بود. امروز و فردا در بخشهایی از استانهای کردستان، زنجان، قزوین، البرز و تهران نیز بارش مورد انتظار است و طی این مدت در ارتفاعات و نقاط سردسیر استانهای واقع در نوار شمالی کشور بارش برف رخ خواهد داد. روز جمعه هم در برخی نقاط استانهای واقع در شرق، جنوب شرق و مرکز کشور بارش پراکنده پیشبینی میشود. همچنین روز شنبه با ورود سامانه بارشی جدید به کشور در شمال غرب، غرب، سواحل غربی خزر و استانهای قزوین، البرز و تهران بارش رخ خواهد داد.
ارسال به دوستان
وزیر بهداشت: پیک ششم کرونا در آبان ماه نهتنها در ایران، بلکه در جهان ایجاد خواهد شد
سیر صعودی آمار ابتلا به کرونا در 3 استان کشور
با آنکه آمار جانباختگان ناشی از کرونا نزولی شده و چند روز است به زیر 200 نفر در یک شبانهروز رسیده است اما مدیران بهداشتی و اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا به دلیل کاهش 50 درصدی رعایت پروتکلهای بهداشتی و بازگشاییها نگران موج ششم بیماری «کووید-19» هستند؛ بیماریای که این روزها در ۳ استان کرمانشاه، یزد و آذربایجان شرقی در حال افزایش است. در این باره رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت از روند صعودی بیماری کرونا در برخی استانهای کشور خبر داد. مصطفی رضایی اظهار داشت: خیلی خوشحال بودیم که روند نزولی پیک پنجم به سرعت پیش میرود اما متأسفانه طی یکی دو هفته اخیر شیب نزولی کاهش یافته در بعضی جاها متوقف شده و در ۳ استان آذربایجان غربی، کرمانشاه و یزد، این روند صعودی شده است. وی افزود: تیمهایی از وزارت بهداشت در این ۳ استان حضور دارند و مشغول بررسی شرایط کرونایی در این استانها هستند. رضایی با عنوان این مطلب که نگران روند موجود هستیم، ادامه داد: شرایط نگرانکنندهای در حال رقم خوردن است و رعایت پروتکلها باید جدی گرفته شود. وی افزود: ما ۵ پیک را تجربه کردهایم و هر کدام از این پیکها از پیک قبلی سختتر بوده است لذا نگران پیک ششم هستیم که مبادا خطرناکتر از پیک پنجم باشد. رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت ادامه داد: در پیک پنجم شاهد اوضاع بدی بودیم و نگران هستیم که این شرایط در پیک ششم تکرار شود. وی گفت: زمانی بود که رعایت پروتکلها تا سطح ۸۰ تا ۹۰ درصد بود اما این عدد الان به ۴۵ تا ۵۰ درصد رسیده است. وی در واکنش به بازگشاییهایی که در پیش است، گفت: مشکل متأسفانه در عدم دستیابی به اهدافی است که در راهبردهای کنترل «کووید-۱۹» پیشبینی کرده بودیم به طوری که پیشبینی شده است مدارس در آبانماه به صورت حضوری بازگشایی شود، در حالی که انتظار داشتیم ۸۰ درصد جمعیت واکسینه شوند که اینگونه نشد.
.
* کرونا با واکسن نابود نمیشود
ضرورت توجه مردم به رعایت پروتکلهای بهداشتی تا جایی است که وزیر بهداشت تأکید کرد کرونا باواکسیناسیون کامل هم خطرآفرین است بنابراین نباید نسبت به رعایت دستورالعملهای بهداشتی بیتوجه بود. بهرام عیناللهی با بیان اینکه کرونا همچنان در کشورها وجود خواهد داشت، گفت: باید عادت کنیم با این ویروس زندگی کنیم. وی با اشاره به سرعت بالای واکسیناسیون در کشور یادآور شد: امروز این آمار به ۷۵ میلیون دوز رسیده که این سرعت غربیها را شگفتزده کرده است. وی با بیان اینکه هفته گذشته بیش از ۸ میلیون و ۴۰۰ هزار دوز واکسن در کشور تزریق شده است، گفت: این آمار به اندازه جمعیت مردم امارات است و چنین توفیقی تنها با حمایت مردم ممکن شد. وی یادآور شد: در بسیاری از مراکز واکسیناسیون شاهد تلاش شبانهروزی دانشجویان بدون هیچ چشمداشتی بودیم که مشتاقانه خدمت میکردند و امیدواریم واکسیناسیون هر چه سریعتر دردها و مرگومیر مردم را کاهش دهد. وزیر بهداشت با بیان اینکه بیماری کرونا همچنان در کشورها وجود خواهد داشت، افزود: ما باید عادت کنیم با این ویروس زندگی کنیم؛ واکسیناسیون راه پیشگیری از بیماری است اما کرونا را به طور کامل از بین نمیبرد و تنها دفاع بدن را تقویت میکند.
عیناللهی بیان کرد: طبق برآورد دانشمندان نه تنها در ایران بلکه در جهان موج ششم کرونا ایجاد خواهد شد و این بیماری همچنان در کشورها خواهد ماند. عیناللهی همچنین از برگزاری نماز جمعه در این هفته خبر داد و گفت: امیدواریم بتوانیم هر چه سریعتر این مراسمها را برگزار کنیم.
* بیش از ۲۶ میلیون نفر در کشور ۲ دوز واکسن کرونا را تزریق کردهاند
روابط عمومی وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد در شبانهروز گذشته، یک میلیون و ۲۶۶ هزار و ۶۳۷ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شد. بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۴۹ میلیون و ۳۷۴ هزار و ۲۰۸ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۲۶ میلیون و ۶ هزار و ۱۰۹ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند. مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور نیز به ۷۵ میلیون و ۳۸۰ هزار و ۳۱۷ دوز رسیده است.
***
آمار جانباختگان کرونا به 167 نفر در شبانهروز رسید
آمار جانباختگان کرونا در کشور چند روز است زیر 200 نفر در یک شبانهروز گزارش میشود. روابط عمومی وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد: طی شبانهروز گذشته ۱۳ هزار و ۳۰۸ مبتلای جدید کرونا در کشور شناسایی شدند که متاسفانه ۱۶۷ تن به دلیل این بیماری جان خود را از دست دادند. بر این اساس از ظهر روز دوشنبه تا ظهر سهشنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۰ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۳ هزار و ۳۰۸ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی و هزار و ۷۸۳ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه طی این مدت، ۱۶۷ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند تا مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۲۴ هزار و ۴۲۳ نفر برسد. خوشبختانه تاکنون ۵ میلیون ۳۴۷ هزار و ۴۸۳ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۴ هزار و ۶۲۲ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. از سویی تاکنون ۳۴ میلیون و ۲۲۴ هزار و ۸۲۳ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است. در حال حاضر ۹ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۰۶ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۲۸ شهر در وضعیت زرد و ۱۰۵ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
ارسال به دوستان
بازگشایی حضوری یا ترکیبی مدارس تا آخر آبان
اگر چه بازگشایی مدارس و مراکز آموزشی و دانشگاهها از مهر به طور رسمی آغاز شده است اما با توجه به وجود ویروس کرونا و عدم اتمام واکسیناسیون عمومی، دانشآموزان هنوز به طور کامل سر کلاسهای درس حاضر نمیشوند و آموزش را از راه دور فرامیگیرند. اکنون که بیش از 75 درصد دانشآموزان 12 تا 18 سال واکسینه شدهاند، بنابراین تا اتمام واکسیناسیون عمومی قرار است آبانماه نیز کلاسها به صورت ترکیبی برگزار شود. در این باره علیرضا کاظمی، سرپرست وزارت آموزشوپرورش دیروز با حضور در آیین «هفته بزرگداشت پیوند اولیا و مربیان» که در ساختمان شهیدرجایی برگزار شد، با اشاره به بازگشایی مدارس گفت: امسال تصمیمگیری درباره بازگشایی مدارس در آغاز سال تحصیلی را صد درصد به انجمن اولیا و مربیان مدارس واگذار کردیم. امروز ۱۱۷ کشور دنیا آموزش حضوری را به طور کامل آغاز کردهاند و تنها ۲۷ کشور، آموزشهای خود را به صورت ترکیبی (مجازی و حضوری) و باقی کشورها به صورت مجازی دنبال میکنند. وی افزود: در مطالعاتی که از سوی سازمان جهانی بهداشت و یونسکو انجام شده، آخرین جایی که در بحرانها باید تعطیل شود و نخستین جایی که باید بازگشایی شود، مدرسه است. چون آسیبهای ناشی از تعطیل شدن فرآیند تعلیم و تربیت، در حدود ۵۰ سال کشور را درگیر خواهد کرد، آسیبهای فرهنگی، آسیبهای اجتماعی بیحد و اندازه، آسیبهای فضای مجازی، افزایش آمار خودکشیها و... خانواده را متلاشی خواهد کرد که این خسارات در حد چند صد میلیون دلار نبوده و اصلا در این بحث نمیگنجد و قابل جبران نخواهد بود. وی با تأکید بر اینکه امروز حرکت به سمت بازگشایی مدارس، یک الزام است و نه یک اختیار، بیان کرد: اگر نگران سلامتی دانشآموزان هستیم - که قطعا همینطور است - باید مهارتهای «مراقبت از سلامتی» را به دانشآموز یاد دهیم نه اینکه او را از یک بحران جدا کنیم و در فضای محدود نگهداری کنیم. بحران، تهدید نیست و باید به آن به عنوان یک «فرصت» نگاه کنیم. سرپرست وزارت آموزشوپرورش گفت: ما در آموزشوپرورش با توجه به دستور رئیسجمهور و درنظر گرفتن تمام ملاحظات ستاد ملی کرونا و وزارت بهداشت، در تلاشیم تا بتوانیم مدارس را به صورت حضوری بازگشایی کنیم و البته بر سلامت دانشآموزان تأکید داریم و سلامت دانشآموزان برای ما مهم است. کاظمی گفت: خوشبختانه واکسیناسیون دانشآموزان ۱۲ تا ۱۸ ساله، در دستور کار قرار گرفته و امروز ۷۰ درصد دانشآموزان و ۸۵ درصد معلمان و افرادی که با دانشآموزان در ارتباط هستند، واکسینه شدهاند. آموزشوپرورش تمام پروتکلها و دستورالعملهای بهداشتی را به مدارس ارسال کرده است و سرانه بهداشتی مدارس را نیز به استانها واریز کردهایم. کاظمی گفت: از اول مهر ۴۵ درصد مدارس روستایی و عشایری و با جمعیت کم، به صورت حضوری بازگشایی شدند و مدارس شهری و پرجمعیت نیز از نیمه آبان تا آخر آبان بازگشایی حضوری یا ترکیبی خواهند داشت. سرپرست وزارت آموزشوپرورش گفت: نقش صداوسیما و خبرگزاریها و کمک آنها در اقناع افکار عمومی و اطمینان خاطر به خانوادهها در بازگشایی حضوری مدارس، برای ما بسیار حائز اهمیت است و درصدد هستیم با حفظ و تضمین سلامتی بچهها و آموزش «مهارتهای خودمراقبتی» به دانشآموزان، بازگشایی آرام، تدریجی و با اطمینان مدارس را داشته باشیم. وی گفت: بر اساس آمار حدود ۵۶ درصد مدارس، ۳۷ درصد کلاسها و ۳۱ درصد دانشآموزان (حدود ۴ و نیم میلیون دانشآموز)، از اول مهرماه به صورت حضوری در مدارس آموزش دیدهاند. کاظمی گفت: استمرار جلسات انجمن اولیا و مربیان با مدارس بسیار مهم است و پیشنهاد میکنم این جلسات را به صورت ماهانه از طریق شبکه شاد برگزار کنیم و من هم در این جلسات حضور خواهم داشت. همچنین علیرضا منادیسفیدان، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز درباره بازگشایی مدارس از آبانماه گفت: تعطیلی مدارس به موضوع آموزش آسیبهای زیادی زده و به دلیل نداشتن تجهیزات، ۳ و نیم میلیون دانشآموز از تحصیل بازماندهاند و بسیاری از خانوادهها درخواست حضوری شدن مدارس را دارند. به موازات این موارد، ستاد ملی کرونا به دلیل رعایت پروتکلها و اینکه در پیک پنجم مشکلی ایجاد نشود، اعلام کرده دانشآموزان از آبانماه به صورت اختیاری در مدارس حاضر شوند. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|