|
واکسن «فخرا» مجوز مصرف اضطراری گرفت
سازمان غذا و دارو مجوز مصرف اضطراری واکسن «فخرا» را صادر کرد. چندی پیش محمدرضا شانهساز، رئیس سابق سازمان غذا و دارو درباره پیشخرید واکسنهای رازی و فخرا گفته بود: پیشنهاد پیشخرید واکسنهای فخرا و رازی از سوی سازمان غذا و دارو ارائه شده و در صورت تصویب اعتبار و مصوبه این کار انجام میشود. به گفته احمد کریمی، مدیر پروژه واکسن فخرا، در تولید واکسن فخرا تمام استانداردهای لازم با ایمنی کامل انجام شده است.
ارسال به دوستان
اجرای طرح «جوانی جمعیت» ازدواج، فرزندآوری و درمان ناباروری را تسهیل میکند
امید متولد میشود
اسدالله خسروی: بر اساس تازهترین گزارش مرکز آمار، نرخ شاخص باروری در کشور از 1/2 در سال ۹۶ به 7/1 در سال ۹۹ رسیده، یعنی حدود ۱۹ درصد کاهش یافته است؛ کاهشی که زنگ خطر پیری کشور در آیندهای نهچندان دور را به صدا درآورده است. به گزارش «وطنامروز»، موضوع توجه به افزایش نرخ رشد جمعیت کشور در پی کاهش میزان فرزندآوری همچنان مورد تاکید مقام معظم رهبری و کارشناسان است، چرا که کمتوجهی به این مساله تبعات منفی اجتماعی، فرهنگی و امنیتی زیادی به دنبال دارد. طبق گزارشهای موجود، میانگین فرزندآوری خانوارها در دهههای 50 و 60 بین 5 تا 7 نفر بوده است اما طی 3 دهه اخیر این رقم روند کاهشی پیموده، تا جایی که در سالهای پایانی دهه 90 میزان نرخ باروری در کشور بشدت کاهش یافته است به طوری که آمارها از کاهش 19 درصدی نرخ باروری در کشور در یک فاصله زمانی 3 ساله یعنی از سال 96 تا 99 حکایت دارد. ضرورت توجه به افزایش نرخ رشد جمعیت کشور تا جایی است که مجلس شورای اسلامی تلاش زیادی برای تصویب طرح جوانی جمعیت کشور کرده است. این طرح که مشوقها و حمایتهای لازم را برای فرزندآوری، تسهیل ازدواج، درمان ناباروری و... در نظر گرفته است توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شده و هماکنون منتظر تایید نهایی از سوی شورای نگهبان برای ابلاغ به دستگاههای اجرایی است. طی یکی، دو دهه اخیر مسائلی چون هزینههای بالای باروری و زایمان و درمان ناباروری در کنار فقدان پوشش بیمهای همراه با هزینههای معیشت خانوارها و فشارهای اقتصادی مانع از تسهیل فرزندآوری شده است. چنین موانعی باعث شده است تا بهرغم تمایل و نگرش مثبت مردم به داشتن فرزند، میزان ولادتها در سالیان اخیر با کاهش 20 درصدی مواجه شود و رشد جمعیت به کمترین میزان خود در یک قرن اخیر برسد. از طرفی طبق برآوردهای موجود در صورت تداوم روند فعلی نرخ رشد جمعیت کشور، بیتردید تا 20 سال آینده ایران جزو پیرترین کشورهای جهان میشود.
در این باره عضو کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت مجلس شورای اسلامی گفت: طرح جوانی جمعیت و تعالی خانواده با تلاش مجلس و دولت در آستانه تایید نهایی از سوی شورای نگهبان است تا پس از تایید برای اجرا به دستگاههای اجرایی ابلاغ شود. تسهیل امور ازدواج و فرزندآوری و درمان ناباروری در کنار حمایتهای ویژه از کسانی که صاحب فرزند میشوند از پارامترهای این طرح است. بهروز محبی نجمآبادی در گفتوگو با «وطنامروز» با بیان اینکه اجرای بند بند طرح جوانی جمعیت با هدف جوان شدن جمعیت کشور لازم و ضروری به نظر میرسد اما کافی نیست، گفت: با توجه به حساسیت موضوع، مشوقهای حمایتی برای فرزندآوری و تسهیل امور ازدواج و... در این طرح ناکافی است. بنابراین ترسیم نقشه راه افزایش جمعیت کشور نیازمند چشمانداز درست با جریانسازی مباحث علمی، فرهنگی و اجتماعی است تا بتوان زمینه رشد جمعیت کشور را فراهم آورد. بنابراین باید فضایی مناسب مهیا شود تا با احساس خطر مسؤولان نسبت به پیری جمعیت کشور، اقدامات لازم در راستای زمینهسازی تسهیل ازدواج جوانان و تلاش برای رفع موانع سد راه فرزندآوری بخوبی انجام شود تا کشور با بحران پیری در آینده مواجه نشود. وی افزود: طرح جوانی جمعیت کشور در کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت مجلس مورد موشکافی دقیق قرار گرفته است و چندی پیش به شورای نگهبان ارائه شد اما شورای نگهبان اعلام کرد ابهاماتی دارد که به مجلس برگشت داده شد، بنابراین طرح مذکور در این کمیسیون رفع ابهام شد و دوباره به شورای نگهبان رفت که شورای نگهبان هماکنون در حال تایید نهایی این طرح است تا خیلی سریع این طرح شکل اجرایی به خود گیرد. وی افزود: بحث تامین بودجه و پوشش هزینههای ناباوری در کنار تشویق جوانان به ازدواج و فرزندآوری در این طرح آمده و مورد موافقت مجلس و دولت نیز قرار گرفته است. امیدواریم پارامترهای متعددی که در طرح برای تشویق ازدواج و فرزندآوری دیده شده تاثیر مناسب خود را در ازدواج جوانان و فرزندآوری داشته باشد؛ تمام مسائل مربوط به حوزه فرزندآوری و جمعیت در این طرح دنبال میشود.
ضرورت جوان سازی جمعیت علاوه بر مجلس مورد تأکید دولت نیز هست طوری که وزیر بهداشت و درمان نیز اعلام کرده است جمعیت سالمندان ایران تا چند سال دیگر به ۳۰ درصد میرسد. بهرام عیناللهی اخیرا در جلسه تودیع و معارفه رؤسای کل سازمان نظام پزشکی گفت: بحث کاهش جمعیت که امروز یک تهدید بسیار بزرگ برای نظام است، بسیار مهم است. امروز نزدیک به 12 درصد مردم مسن هستند و تا چند سال آینده این میزان به 30 درصد خواهد رسید. انشاءالله همگی بتوانیم به حرکت انقلابیای که مجلس شروع کرده، کمک کنیم.
* پنجره جمعیتی تا 1420 بسته میشود
همچنین محمد میرزایی، رئیس انجمن جمعیتشناسی ایران در این باره گفته است: «کاهش میزان باروری یک چالش جدی برای کشور محسوب میشود. باروری باید به بالای سطح جانشینی برسد اما ازدواج الزاماتی دارد. در حال حاضر بسیاری از افراد شرایط ازدواج از جمله شغل و مسکن را ندارند؛ بنابراین تمایلی هم به ازدواج ندارند». آنطور که میرزایی گفته است تا سال ۱۴۲۰ پنجره جمعیتی بسته میشود و ما قدر این فرصت را بخوبی ندانستهایم. این موضوع زنگ خطری است که به صدا درآمده و تبعات زیادی همچون مشکلات اقتصادی و فرهنگی را در آینده در پی دارد. طبق آخرین گزارشها استانهای گیلان، مازندران، تهران، البرز و سمنان میزان باروری بسیار پایینی دارند. این در حالی است که بارها کارشناسان جمعیتشناسی درباره وضعیت هرم سنی جمعیت ایران گفتهاند اکنون در پنجره جمعیتی هستیم و آنطور که باید از این فرصت استفاده نکردهایم.
محمدرضا عباسی، جامعهشناس نیز درباره سالخوردگی جمعیت در کشور میگوید: وارد فاز اول سالخوردگی جمعیت شدهایم و تا چند سال آینده جزو کشورهای سالخورده دنیا خواهیم بود، طی چند سال آینده نیروی کار در ایران بشدت کاهش مییابد و در این شرایط باید بهرهوری نیروی کار تا ۸۰ درصد افزایش یابد اما با توجه به وضعیت اقتصادی و اجتماعیای که در کشور داریم بعید است بتوانیم به این بهرهوری برسیم، فرصت جبران پیری جمعیت در کشور ما بسیار کم است. وی ادامه میدهد: کاهش جمعیت یک بحث جهانی است و بر اساس بررسیهای انجام شده عوامل مستقیم و غیرمستقیم بر کاهش باروری اثرگذار است. در این زمینه چند مانع جدی وجود دارد از جمله بالا رفتن سن ازدواج، فراهم نبودن امکانات اقتصادی و معیشتی، ادامه تحصیل، کاهش درآمدها، سیاستهای جمعیتی نادرست، افزایش ناباروری زوجها و هزاران علت دیگر که در نهایت کاهش جمعیت را به دنبال دارد. این جامعهشناس خاطرنشان میکند: بیش از ۳ میلیون زوج نابارور در کشور داریم که هزینههای درمانی آنها بسیار بالاست. وی با بیان اینکه در کشور نهتنها با کاهش جمعیت مواجهیم که با پیری جمعیت نیز روبهرو هستیم، میگوید: مساله تهدید کاهش جمعیت برای کشورهای در حال توسعه بیشتر از کشورهای توسعه یافته است، پس باید درباره کاهش و پیری جمعیت حساسیت زیادی داشته باشیم تا بتوانیم طی چند سال آینده با تغییر سیاستهای جمعیتی و برنامهریزیهای مؤثر و کارآمد از این بحران عبور کنیم.
***
کاهش ۲۵ درصدی زاد و ولد طی ۴ سال گذشته
در 4 سال اخیر میزان زاد و ولد در کشور 25 درصد کاهش یافته است؛ این را فرزانهسادات فرود، رئیس گروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشتی استان اصفهان مطرح کرده است. وی درباره کاهش جمعیت و چالشهایی که در این زمینه وجود دارد، میگوید: وضعیت جمعیت کشور در چند سال گذشته کاهشی بوده و در ۴ سال اخیر میزان زاد و ولد در کشور حدود ۲۵ درصد کاهش داشته است. وی با اشاره به رسیدن نرخ رشد جمعیت کشور برای نخستین بار در تاریخ ایران به زیر یک درصد خاطرنشان میکند: افزایش زوجین نابارور، افزایش سن ازدواج، افزایش میزان طلاق، کاهش ۴۰ درصدی ازدواجها، کاهش ۲۵ درصدی زاد و ولد در ۴ سال اخیر و وقوع ۱۷ درصد موالید کشور در زنان بالای ۳۵ سال طی سالهای اخیر از دلایل کاهش نرخ رشد جمعیت کشور است و از چالشهای جمعیتی به شمار میرود که باید با آن مقابله شود. وی میگوید: ۱۷ درصد موالید کشور در زنان بالای ۳۵ سال در سالهای اخیر رخ داده و این در حالی است که اوج سنین باروری در کشور ما و بر اساس آمارهای رسمی مرکز آمار ایران در سنین ۲۰ تا ۳۵ سالگی بانوان است، هر چند حدود ۱۷ درصد موالید کشور در خانمهای بالای ۳۵ سال است اما به هر حال اوج باروری خانمهای کشور و بیشترین میزان فرزندآوری در سنین ۲۰ تا ۳۵ سالگی بانوان کشور است. فرود با اشاره به وجود ۲۳ میلیون زن ایرانی در سن باروری خاطرنشان میکند: میزان باروری به ازای تعداد خانمها نزدیک یکچهارم کاهش پیدا کرده که این موضوع بسیار نگرانکننده است، بویژه که ما از سطح جایگزینی هم پایینتر هستیم. به طور کلی باید به ازای هر خانم در سن باروری حداقل 1/2 کودک متولد شود که جمعیت جایگزین شود. این عدد به ازای خانمهای متأهل حدود ۳ فرزند است که در حال حاضر این وضعیت را نداریم و چنانکه گفته شد، مادران ایرانی در حال حاضر حدود ۲ فرزند دارند.
ارسال به دوستان
مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۸۷ میلیون و ۱۸۶ هزار و ۶۲۳ دوز رسید
کاهش 48 درصدی رعایت پروتکلهای بهداشتی
در شرایطی که بسیاری از شهرستانها به رنگ قرمز و نارنجی کرونایی درآمدهاند، گزارشها حاکی است میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی در کشور سیری نزولی به خود گرفته است به طوری که در تهران این میزان به 48 درصد رسیده است. به گزارش «وطنامروز»، اگر چه واکسیناسیون در کشور با سرعت بالایی در حال انجام است و تاکنون بیش از ۳۴ میلیون و ۴۸۲ هزار نفر ۲ دوز واکسن کرونا را تزریق کردهاند اما تا رسیدن به ایمنی کامل فاصله زیادی وجود دارد و چنانچه مردم نسبت به رعایت دستورالعملهای بهداشتی بیتوجهی کنند، کرونا دوباره در کشور شعلهور خواهد شد. در چنین شرایطی آمارهای روزانه وزارت بهداشت نشان میدهد که تا روز گذشته (یکشنبه) بیش از ۳۴ میلیون و ۴۸۲ هزار و 617 نفر ۲ دوز واکسن کرونا را تزریق کردهاند. همچنین تاکنون ۵۲ میلیون و ۶۱۵ هزار و ۹۳۷ نفر دوز اول و ۸۸ هزار و ۶۹ نفر نیز دوز سوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۸۷ میلیون و ۱۸۶ هزار و ۶۲۳ دوز رسیده است. در این باره فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به اثربخشی واکسیناسیون در کاهش ابتلا و مرگ ناشی از کرونا گفت: طبق مطالعات میزان بستری در آیسییو و مرگومیر افرادی که واکسن را تزریق نکردهاند نسبت به افرادی که این واکسن را دریافت کردند، حدود ۹ برابر بیشتر بوده است. علیرضا زالی درباره وضعیت رعایت پروتکلهای بهداشتی در تهران گفت: همواره ارتباط مستقیمی بین کاهش میزان رعایت شیوهنامههای بهداشتی و شکلگیری امواج بیماری وجود دارد. وی افزود: بر اساس مطالعات میدانی، در حال حاضر میزان رعایت شیوهنامههای بهداشتی در تهران ۴۸ درصد و در برخی مناطق کشور تا ۶۶ درصد است. وی ادامه داد: بنابراین مهمترین فاکتوری که اکنون باید به عنوان یک استراتژی موثر در نظر گرفته شود، رعایت شیوهنامههای بهداشتی است. مهمترین آفتی که در این زمینه وجود دارد، بحث عادیانگاری است که بسیار خطرناک است. زالی گفت: مساله دیگر سرعت بخشیدن به واکسیناسیون است، زیرا مطالعات تکمیلی ما در پایان موج پنجم حاکی از این است که میزان فوتیها، بستری بیماران در بخش مراقبتهای ویژه و درصد ابتلای شدید در بین افرادی که واکسینه نشده بودند نسبت به افرادی که هر ۲ دوز واکسن را دریافت کردند، به صورت چشمگیری بیشتر است، بنابراین اثربخشی واکسن در کاهش مرگومیر قطعی است. وی درباره تعداد افرادی که در تهران ۲ دوز واکسن کرونا را دریافت کردهاند، گفت: سرعت واکسیناسیون در تهران نسبتا خوب است. اکنون در تهران به پوشش ۷۸ درصدی واکسیناسیون علیه کرونا رسیدهایم و ۵۱ درصد افراد ۲ دوز واکسن دریافت کردهاند. در حال حاضر در استان تهران بیش از ۱۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر واکسن دریافت کردهاند. اکنون در تهران حدود ۶۰ درصد مراجعان ما را دوزدومیها و ۴۰ درصد را دوزاولیها تشکیل میدهند. زالی با اشاره به وضعیت بازگشاییها در شرایط فعلی گفت: بازگشاییها باید به صورت تدریجی و انعطافپذیر باشد. طبیعتا بهترین مدل این است که بازگشاییها متناسب با شرایط بیماری، بویژه عدد مولد پایه که در اکثر شهرها قابلیت پیگیری دارد و میزان حدت بیماری را نشان میدهد و شاخص خوبی است، انجام شود. در عین حال میزان رعایت شیوهنامههای بهداشتی، تغییر در الگوی بیماری، وضعیت رعایت شیوهنامهها از سوی بخشهای مختلف و دوایری که در حال بازگشایی هستند و میزان پوشش واکسیناسیون در جایی که قرار است تصمیم به بازگشایی گرفته شود، از شاخصهای دیگری است که باید مدنظر قرار گیرد. با این حال مهمترین نکته در بازگشاییها که باید مورد توجه قرار گیرد، انعطافپذیری است. به این معنا که اگر به نوعی مشخص شود مثلا عدد مولد پایه در حال تغییر است، باید با بررسی و تأمل بیشتر نسبت به بازگشاییها اقدام شود. وی درباره احتمال بروز پیک ششم در کشور نیز گفت: پارامترهای مختلفی در بروز پیک ششم موثرند؛ مهمترین پارامتر در بروز یا عدم بروز موج ششم، رعایت شیوهنامههای بهداشتی است. همچنین میزان پوشش واکسیناسیون بویژه کسانی که هر ۲ دوز واکسن را دریافت کردهاند، مهم است. بنابراین عوامل مختلفی میتواند در بروز یا عدم بروز موج ششم اثر داشته باشد. ***
۱۷۷ نفر دیگر از هموطنان بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند
آمار جانباختگان ناشی از بیماری «کووید-19» همچنان زیر 200 نفر طی یک شبانهروز در کشور در نوسان است. روابط عمومی وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد: طی شبانهروز گذشته متاسفانه ۱۷۷ بیمار کرونا در کشور جان خود را از دست دادند. بر این اساس از ظهر روز شنبه تا ظهر یکشنبه ۹ آبان ۱۴۰۰ براساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۸ هزار و ۴۲۷ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که یکهزار و ۱۰۸ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در طول این مدت، ۱۷۷ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند تا مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۲۶ هزار و ۳۰۳ نفر برسد. خوشبختانه تاکنون ۵ میلیون و ۵۰۸ هزار و ۸۱۵ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۳ هزار و ۸۸۸ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. از سویی تاکنون ۳۵ میلیون و ۵۱۶ هزار و ۳۹۹ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. همچنین در حال حاضر ۲۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۴ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۰۱ شهر در وضعیت زرد و ۱۱۱ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
ارسال به دوستان
اخبار
موافقت دولت و مجلس با اعتبار ۲۵ هزار میلیاردتومانی رتبهبندی معلمان
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: دولت و مجلس با رقم ۲۵ هزار میلیارد تومان برای رتبهبندی معلمان موافقت کردند. علیرضا منادی درباره لایحه رتبهبندی معلمان اظهار کرد: پس از تصویب رتبهبندی در مجلس، دولت یک ماه فرصت دارد تا آییننامه رتبهبندی معلمان را تدوین کند و پس از آن نیاز است رتبههای معلمان مشخص شود که این مرحله زمانبر است. وی با اشاره به اینکه لایحه رتبهبندی معلمان تا پایان هفته آینده در مجلس نهایی میشود، گفت: دولت با اعتبار 25 هزار میلیاردتومانی موافقت و آقای قالیباف آن را در صحن علنی مجلس اعلام کرد. همچنین کمیسیون آموزش بعد از شنیدن این رقم با آن موافقت کرد. وی گفت: با بازگشت لایحه رتبهبندی به این کمیسیون برای رفع ابهام از ماده 4 موافقت کردیم تا پس از بررسی، سهشنبه برای بارگذاری تقدیم صحن علنی مجلس شود. منادی متذکر شد: رتبهبندی معلمان هر زمان که به تصویب برسد، از 31 شهریورماه 1400 برای معلمان اعمال خواهد شد.
***
ورود اتوبوسهای جدید در آستانه بازگشایی مدارس و دانشگاههای تهران
رئیس شورای اسلامی شهر تهران از ورود اتوبوسهای جدید و همچنین اورهال کردن واگنهای مترو و ورود آنها به چرخه حملونقل عمومی در آستانه بازگشایی مدارس و دانشگاهها توسط شهرداری خبر داد. مهدی چمران در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به تصمیم ستاد ملی کرونا مبنی بر بازگشایی مدارس و دانشگاهها، مدیریت شهری بنا دارد تمهیداتی را در آستانه بازگشایی مدارس و مراکز علمی در حوزه حملونقل داشته باشد. وی افزود: شهرداری تهران مکلف شده است اولویتبندیهایی را در حوزه حملونقل و ورود اتوبوسهای جدید، نوسازی و اورهال کردن اتوبوسهای فرسوده و واگنهای مترو انجام دهد. رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: با گذشت 7 ماه از سال 52 درصد از بودجه در حوزه حملونقل محقق شده که نگرانیهایی در ارتباط با عدم تحقق این بودجه در آینده وجود دارد اما با این همه شهرداری در بازگشایی مدارس و مراکز علمی تمهیداتی را در حوزه حملونقل اتخاذ خواهد کرد.
***
مصدومیت ۵ نفر در پی انفجار آبگرمکن در مهدکودک
سرپرست مرکز اورژانس تهران از مصدومیت ۴ کودک و یک خانم در پی انفجار آبگرمکن در مهدکودک خبر داد. دکتر یحیی صالحطبری در گفتوگو با ایسنا درباره جزئیات این حادثه گفت: ساعت ۸:۴۶ یکشنبه یک مورد حادثه انفجار آبگرمکن در مهدکودک به سامانه ۱۱۵ اورژانس تهران اطلاع داده شد که بلافاصله پس از آن ۳ دستگاه آمبولانس به محل حادثه اعزام شدند. وی با بیان اینکه این مهدکودک در خیابان فرجام غربی قرار دارد، گفت: تکنیسینهای اورژانس با حضور در محل بلافاصله وضعیت افراد حاضر در محل را بررسی کردند تا به مصدومان این حادثه رسیدگی کنند. در این حادثه ۴ کودک و یک خانم ۲۱ ساله دچار مصدومیت شدند که اقدامات اولیه برای آنها انجام شد. به گفته وی، مصدومان پس از اقدامات اولیه به مرکز درمانی منتقل شدند.
***
صدور ۵ ماهه کارتهای ملی با تأمین مواد اولیه
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور گفت: بیش از ۶۲ میلیون نفر برای کارت ملی هوشمند ثبتنام کردهاند که ۵۱ میلیون و ۷۵۰ هزار کارت را تاکنون صادر کردهایم. حد فاصل بین صدور کارت که تحویل شده و درخواستی که دادند، اگر از سمت چاپخانه تامین شود، ما ظرف ۶-۵ ماه کارتها را تحویل میدهیم. سیفالله ابوترابی درباره وضعیت کارتهای ملی گفت: کارتهایی که از سال ۹۷ یا ۹۸ برای آنها ثبتنام انجام گرفته تا الان به دست صاحبانشان نرسیده است. ما تا قبل از پایان سال ۹۶ و آغاز سال ۹۷، بدنه کارت را وارد میکردیم و زمان صدور را تا ۱۵ روز کاهش داده بودیم. یعنی 5/2 میلیون کارت را صادر میکردیم اما به دلیل مشکلاتی مثل تحریم و تامین اعتبار ارزی برای انتقال وجه به خارج از کشور که کل کشور را درگیر خود کرده است، دوستان به تولید داخل رو آوردند. وی در ادامه افزود: در تولید داخل هم مواد اولیه کارت هوشمند که پلیکربنات است، همچنان وارداتی بوده که داخل کشور نداریم و تراشه آن هم در کشور تولید نمیشود. بنابراین دوستان ما در چاپخانه دولتی ناگزیرند که مواد اولیه را وارد و در داخل کشور تولید بدنه کنند. تلاش زیادی هم کردهاند که معادل خارجی تولید کنند. بنا بود ماهانه حداقل یک میلیون کارت را به ما تحویل دهند؛ ما ظرفیت تولید 5/2 میلیون کارت را داریم.
***
کمبود ۱۰۰۰ نیرو در آتشنشانی تهران
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران از کمبود ۱۰۰۰ نیروی آتشنشان در شهرداری تهران خبر داد. علیرضا نادعلی با اشاره به کمبود نیروی انسانی در شهرداری تهران گفت: سازمان آتشنشانی شهرداری تهران روزانه حدود ۳۰۰ عملیات (حریق و حادثه) در پایتخت انجام میدهد. یکی از مشکلات اساسی سازمان آتشنشانی کمبود نیروی انسانی است. وی با بیان اینکه ۱۳۳ ایستگاه آتشنشانی در تهران وجود دارد و باید به طور متوسط در هر ایستگاه ۴۵ نیروی عملیاتی حضور داشته باشند و این در حالی است که هماکنون در هر ایستگاه حدود ۳۱ نفر حضور دارند، بیان کرد: در حال حاضر سازمان آتشنشانی شهرداری تهران ۵۲۵۳ نفر نیروی عملیاتی دارد، این در حالی است که باید این سازمان بیش از ۶۰۰۰ نفر نیرو داشته باشد. نادعلی با بیان اینکه سازمان آتشنشانی در حال حاضر ۱۱۶ نیروی جدید (شامل ۱۰۰ مرد و ۱۶ زن که جذب آتشنشان زن برای نخستینبار رخ داد) تا یک ماه آینده جذب خواهد کرد که این تعداد پاسخگوی کمبود نیروی انسانی نیست، گفت: از شهردار تهران میخواهم در این دوره مدیریت شهری به گونهای برنامهریزی کنند تا این کمبود با افزودن حداقل ۱۰۰۰ نیروی انسانی برای آتشنشانی برطرف شود.
ارسال به دوستان
توسط «بنیاد برکت» انجام میشود
به بازسازی 400 خانه و ۵۴ مدرسه در«اندیکا»
وقوع زلزله در اندیکا، خانه و کاشانه بسیاری از ساکنان این منطقه محروم را آوار کرد. در چنین شرایطی رئیسجمهور در بازدید اخیر خود از این منطقه دستور رسیدگی و بازسازی فوری خانههای ویرانشده و آسیبدیده از زلزله را صادر و با تقسیم کار بین وزارتخانهها و نهادها و دستگاهها، بر تامین مسکن و نیازهای اولیه زلزلهزدگان تاکید کرد. به گزارش «وطنامروز»، در همین حال مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام از تعمیر و بازسازی ۵۴ مدرسه و ۴۰۰ واحد مسکونی آسیبدیده در زلزله اندیکا خبر داد. محمد ترکمانه افزود: حسب موافقت رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام و بر اساس گزارشهای ارائهشده، به ۵۴ مدرسه و ۴۰۰ واحد مسکونی آسیبدیده و دچار سانحه شده در زلزله شهرستان اندیکا در استان خوزستان کمکهزینه تعمیر و بازسازی پرداخت میشود. وی اظهار داشت: منازل و خانههای آسیبدیده با کمک بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و مدرسههای دچار خسارت شده با مشارکت سازمان نوسازی مدارس تعمیر و بازسازی میشوند. ترکمانه تایید کرد: همچنین ۱۵۰ طرح اشتغالزایی اجتماعمحور برای کسانی که کسبوکارشان در جریان زلزله دچار آسیب شده است راهاندازی میشود. به گفته مدیرعامل بنیاد برکت، راهاندازی این ۱۵۰ طرح اجتماعمحور، زمینه اشتغال مستقیم و غیرمستقیم را برای ۴۵۰ نفر فراهم خواهد کرد. وی همچنین از پرداخت خسارت به خانههای روستایی آسیبدیده در زلزله اخیر اندیکا خبر داد و افزود: شرکت بیمه برکت وابسته به بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام با هماهنگی مسؤولان امور روستایی استانداری خوزستان نسبت به بازدید از مناطق زلزلهزده و شروع فرآیند کارشناسی و ارزیابی خسارت اقدام کرده است. ترکمانه تصریح کرد: ۱۵۰ هزار باب منزل مسکونی روستایی استان خوزستان تحت بیمه آتشسوزی و حوادث طبیعی هستند. مدیرعامل بنیاد برکت تاکید کرد: با حمایت بیمه برکت هر باب منزل روستایی در خوزستان تا سقف ۲۰۰ میلیون ریال در قبال خطرات آتشسوزی، صاعقه، انفجار، سیل، زلزله، آتشفشان، طغیان آب رودخانهها و آبگرفتگی به مدت یک سال تحت پوشش بیمه قرار گرفته است. وی با تاکید بر بیمه آتشسوزی و حوادث خانههای روستایی در مناطق محروم کشور تصریح کرد: بیمه برکت با هدف توسعه فرهنگ بیمهای در مناطق روستایی و کمتربرخوردار و ایجاد چتر حمایتی برای ساکنان آسیبپذیر این مناطق، اقدام به پوشش بیمهای منازل روستایی استانهای مختلف از جمله خراسان شمالی، کهگیلویهوبویراحمد، لرستان و گلستان کرده است. به گفته مدیرعامل بنیاد برکت، تا امروز یک میلیون و ۳۵۰ هزار خانه روستایی تحت پوشش بیمه حوادث طبیعی شامل سیل، زلزله، آتشسوزی و دیگر حوادث قرار گرفته است. ارسال به دوستان
رئیس شورای شهر تهران عنوان کرد
تحویل شهرداری تهران با 73 هزار میلیارد تومان بدهی
مدیران شهری دوره پنجم در حالی خیابان بهشت را ترک کردند که بدهی سنگین 73 هزار میلیارد تومانی را بر دوش مدیران جدید گذاشتند. به گزارش «وطنامروز»، رئیس شورای شهر تهران گفت: در پایان دوره چهارم مدیریت شهری، شهرداری را با ۱۵۵۰۰ میلیارد تومان بدهی تحویل دادیم ولی اکنون با ۷۳ هزار میلیارد تومان بدهی آن را تحویل گرفتیم و این نشان میدهد وضعیت بحرانی است اما میتوانیم با سلامت از این وضعیت عبور کنیم. مهدی چمران در نوزدهمین جلسه شورا و پس از ارائه گزارش معاون مالی شهرداری تهران اظهار کرد: همه از جهش سرمایهگذاری در شهر تهران استقبال میکنیم، چرا که میزان بدهی شهرداری تهران در حال حاضر بسیار زیاد است و همانگونه که از ابتدای ورود و حضور ما به مدیریت شهری مطرح شد، بدهی شهرداری بالغ بر 65 هزار میلیارد تومان بود که بنا بر گزارش امروز 73 هزار میلیارد تومان بدهی شهرداری احصا شده است و ممکن است اضافه هم شود. البته بخش اعظمی از بدهیها به بانکهاست و سالی 10 هزار میلیارد تومان تنها باید برای پرداخت سود بانکها هزینه شود و این کمر بودجه شهرداری را میشکند. وی افزود: ما وقتی در پایان دوره چهارم شهرداری را تحویل دادیم، براساس حسابرسی رسمی که شده بود 15500 میلیارد تومان بدهی داشتیم و این پرداخت نشده و سال به سال به آن اضافه شده تا امروز که به بیش از 70 هزار میلیارد تومان رسیده و برای دوره جدید به ارث گذاشته شده است که این اداره دوره جدید را خیلی سخت میکند. چمران ادامه داد: این در حالی است که هزینهها بالا رفته و درآمدها کم شده، البته به صورت ریالی درآمدها افزایش یافته اما همه نیک میدانیم که ارزش ریالی امروز با سال 96 و سال 92 بسیار متفاوت است و ارزش واقعی درآمدها به واسطه تورم کاهش داشته است. این هشدارهایی است که باید بدهیم و سختیهایی که شهرداری دارد، بویژه مدیریت بدهیها و طلبها. رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: در بحث طلب شهرداری نیز این طلبها باید احصا شود و زمانی که ما در مدیریت شهری بودیم و با جلساتی که با وزارت دارایی داشتیم، میزان طلب شهرداری 15 هزار میلیارد تومان احصا شد که امروز به 50 هزار میلیارد تومان رسیده؛ این طلبها مربوط به عوارض ساختمانهایی است که توسط ادارات دولتی ساخته شد عوارض را در طول سالیان ندادهاند. چه خوب است وقتی دستگاههای دولتی بدهیهای شهرداری را طلب میکنند درباره پرداخت طلب شهرداری نیز همینگونه رفتار کنند. چمران گفت: شرایط بحرانی وجود دارد ولی میتوانیم از این شرایط عبور کنیم و باید هم عبور کنیم تا برای کارهای عمرانی توان داشته باشیم و برای مترو، حملونقل و ترافیک و پروژههایی که نیمهکاره باقی مانده است، هزینه کنیم. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|