|
حضور حسن یزدانی در آسایشگاه معلولان ذهنی شهید بهشتی مشهد
حسن یزدانی صبح دیروز یکشنبه ۹ آبان با حضور در آسایشگاه معلولان شهید بهشتی مشهد به پاس قدردانی از زحمات کارکنان و پرسنل موسسات توانبخشی از این آسایشگاه بازدید کرد و به جهت همدردی با ورزشکاران معلول به صورت نمادین روی تشک رفته و با آنان کشتی گرفت. این برای چندمین بار است که حسن یزدانی پا به چنین اماکنی برای خوشحالی حال معلولان میگذارد.
ارسال به دوستان
مجوز حرفهای استقلال و پرسپولیس با دخالت و کمک وزارت ورزش صادر شد
عبور از پیچ حرفهای
در شرایطی که تا شنبهشب حذف ۲ تیم استقلال و پرسپولیس از رقابتهای این فصل لیگ قهرمانان آسیا قطعی به نظر میرسید، ظهر دیروز یکشنبه در جلسهای با حضور تصمیمگیران به مدیریت شخص وزیر ورزش و مدیران فدراسیون فوتبال، در نهایت تصمیم بر این شد مجوز حرفهای باشگاههای استقلال و پرسپولیس صادر شود و این ۲ باشگاه به عنوان باشگاههای تایید شده از نظر مجوز حرفهای، به کنفدراسیون فوتبال آسیا معرفی شوند. این در حالی است که هر ۲ باشگاه مسائلی جدی بویژه در بحثهای مالی و همچنین موضوع مالکیت دارند که این مساله میتواند باعث حذف آنها از گردونه تایید صلاحیت برای شرکت در فصل جدید لیگ قهرمانان شود. این اتفاق در فوتبال ایران مسبوق به سابقه است و هر ۲ باشگاه پیشتر با دخالت و تضمین وزیر ورزش و حضور جدی او، توانسته بودند به حضور خود در مسابقات آسیایی ادامه دهند. این مساله در سالهای گذشته برای استقلال رخ داده و مسعود سلطانیفر در گفتوگوهای خود به آن اذعان داشته و این بار نیز با آنکه پرسپولیس درگیری بیشتری در این قضیه داشت، در نهایت با تضمینهای وزارت تصمیم بر این شد فدراسیون ریسک معرفی این ۲ باشگاه به عنوان باشگاههای دارای صلاحیت را به جان بخرد.
در مرتبه قبلی این اقدام فدراسیون فوتبال با تصمیم «ایافسی» مواجه شد و جریمهای را متوجه نهاد اصلی مدیریت فوتبال در ایران کرد. با آنکه فدراسیون قصد نداشت این دوره زیر بار این قضیه برود، در نهایت با داغ شدن کلیدواژه حذف استقلال و پرسپولیس از آسیا، وزارت ورزش دوباره پا به عرصه گذاشت و فدراسیون را مجاب به صدور مدرک حرفهایگری کرد. در این میان همه تقصیرها هم متوجه این ۲ باشگاه نیست و مسائل مربوط به تحریم و همچنین مشکلات مربوط به پرداخت بدهی نیز تاثیرگذار است.
در پرسپولیس اگرچه موضوع پرداخت بدهی کالدرون بیجهت مدتها به طول انجامیده اما این باشگاه ادعا میکند تمام تلاش خود را برای پرداخت پول کالدرون از طریق دریافتیهای این تیم از «ایافسی» که حاصل موفقیتهای این تیم در لیگ قهرمانان آسیاست، کرده اما این اتفاق رخ نداده است. درباره استقلال هم اوضاع چندان متفاوت نیست و بخشی از مسائل مالی از گذشته، ناشی از نقد نشدن پاداشهایی است که آنها از حضور در رقابتهای آسیایی از «ایافسی» طلبکارند و میتوانستند برخی بدهیهای خود را سادهتر و با فوت وقت کمتر پرداخت کنند. این همان چیزی است که احتمالا به عنوان توجیهات بعدی از طرف فدراسیون فوتبال ایران به «ایافسی» ارائه خواهد شد. البته تصمیمی که اتخاذ شده با توجه به بازتاب فراوان و حضور برخی هواداران تند و تیز در صفحات اجتماعی «ایافسی» به نظر میرسد همچنان حاد باقی بماند.
در واقع مساله استقلال و پرسپولیس به واسطه همین مطالبات هواداری گسترده است که هرگز به حل نهایی نزدیک نمیشود. جالب اینکه حالا سرنوشت انضباطی هر ۲ باشگاه جز ایران، در «ایافسی» هم به هم گره خورده است.
در نهایت اگرچه فدراسیون فوتبال مسؤولیت حقوقی معرفی این ۲ باشگاه مبتلا به مشکلات فوتبال ایران را پذیرفته اما علاوه بر سختگیری به این ۲ باشگاه که موتور محرکه فوتبال ایران به حساب میآیند، اصلاح ساختارهای مالی و انضباطی و بهبود شرایط اداره و همچنین مسیر دادن به حرکت کلی فوتبال باشگاهی در ایران چیزی است که قبل از چنین تصمیماتی باید به عنوان راهبرد اصلی مورد نظر مدیران فوتبال قرار گیرد تا دوباره فوتبال ایران در شرایطی مثل امروز گرفتار نشود که احتمالا با پنهانکاری بخواهد سرپوشی موقت بر مشکلات و مسائل بگذارد. در حال حاضر سوال مهم این است: آیا این تصمیم فدراسیون فوتبال تا شروع فصل جدید لیگ قهرمانان آسیا، تضمینی بر حضور این ۲ باشگاه در رقابتهای آتی هست یا نه؟ در واقع هیچ کس نمیتواند مطمئن باشد تصمیم امروز فدراسیون فوتبال، تضمینی بر عبور این ۲ باشگاه از این پیچ سخت خواهد بود.
***
اگر وزیر دخالت نمیکرد چه میشد؟
آنچه شنبهشب برای اهالی رسانه مسجل بود و حتی بعضی مدیران فدراسیون آن را تایید کردند، حذف تقریبا قطعی سرخابیها از لیگ قهرمانان آسیا بود اما از آنجایی که این موضوع میتوانست عواقب بسیار بدی برای جامعه فوتبال ایران داشته باشد، وزیر ورزش شخصا روز یکشنبه به موضوع ورود کرد و با دخالت و تضمینهای او بود که فعلا دستکم تا این لحظه میدانیم استقلال و پرسپولیس در آسیا حضور دارند. اگرچه بخش دیگری از این موضوع مربوط به کنفدراسیون فوتبال آسیاست اما آن چیزی که اهمیت دارد، تلاشی بود که از سوی وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال شد. شاید عدهای خرده بگیرند که چرا اجازه ندادیم تیمهای ما همانند آنچه در امارات و عربستان رخ میدهد، بدون کمک دولت مجوز حرفهای را بگیرند اما چه کسی باور میکند تیمهای متمول عربی بدون کمک شاهزادههای سلطنتی کشورشان، قادر به تیمداری حرفهای هستند؟ مگر الهلال و العین چه درآمدی بیشتر از استقلال و پرسپولیس دارند؟ آنها به صورت تمام و کمال از سوی دولتهای خود و اشخاص حقیقی و حقوقی کشورشان حمایت میشوند و نباید تصور کنیم در آنجا همانند فوتبال اروپا همه چیز به صورت واقعی و شفاف، خصوصی است. در این برهه فوتبال باشگاهی ما محتاج حمایت تمام قد دولت است اما باید بپذیریم برای بهتر شدن در آینده مجبوریم چرخهای کمکی را از روی این دوچرخه باز کنیم تا در آینده نه چندان دور تیمهای باشگاهی ما به صورت کامل حرفهای شوند.
***
مشکل مجوز حرفهای باشگاههای بدهکار فوتبال چگونه چند ساعته حل شد؟
تیمهایی که تا صبح روز یکشنبه به علت بدهیهای سنگین و مشکلات دیگر، نتوانسته بودند مجوز لازم را از کمیته حرفهایسازی دریافت کنند، پس از برگزاری یک جلسه مهم این مجوز را دریافت کردند! در شرایطی که کمیته حرفهایسازی باشگاههای فوتبال ایران پس از بررسی مدارک و مستندات تیمهای حاضر در لیگ برتر مجوز حرفهای را برای ۳ تیم صادر کرده بود و مدارک تیمهایی مثل استقلال و پرسپولیس را تایید نکرد، پس از جلسهای که صبح یکشنبه در وزارت ورزش و جوانان برگزار شد، مجوز چند تیم پرطرفدار صادر شد. از چند روز قبل عنوان شده بود باشگاههای استقلال و پرسپولیس به علت پروندههای سنگین مالی و همچنین داشتن یک مالک مشترک، مجوز حرفهای برای حضور در لیگ قهرمانان آسیا را دریافت نخواهند کرد. این موضوع روز یکشنبه در آستانه پایان مهلت قانونی و اعلام رای کنفدراسیون فوتبال آسیا گستردهتر از قبل در رسانهها منتشر شد. بازتاب گسترده این خبر باعث شد مدیران استقلال و پرسپولیس با دستور مستقیم شخص وزیر ورزش بلافاصله راهی وزارت ورزش و جوانان شوند تا با حمید سجادی جلسه داشته باشند. نشست مدیران استقلال و پرسپولیس با وزیر ورزش و رئیس فدراسیون فوتبال منجر به این شد که ساعاتی بعد هم باشگاه پرسپولیس و هم باشگاه استقلال با انتشار نقل قولهایی از مسؤولان خود روی خروجی رسانههای ۲ باشگاه اعلام کردند مجوز حرفهای صادر شده است. جمشید نظمی، مدیرعامل تراکتور قبل از جلسه سرخابیها در وزارت ورزش اعلام کرد مجوز حرفهای برای باشگاه تراکتور هم صادر نشده است اما بعد از اینکه استقلال و پرسپولیس بیانیه دادند و صدور مجوز را تایید کردند، باشگاه تراکتور هم اعلام کرد مجوز حرفهایاش صادر شده است. خبرنگار ورزشی «وطنامروز» اطلاع پیدا کرد جلسه با وزیر ورزش با تاکید به مسؤولان فدراسیون فوتبال برای حل مشکل باشگاههای حاضر در لیگ قهرمانان آسیا همراه بوده و حمید سجادی در این راستا تلاش کرده و در نهایت مجوز باشگاههای در آستانه حذف ناگهان صادر شده است. یکی دیگر از ایرادهایی که به ۲ باشگاه استقلال و پرسپولیس وارد شده، مالکیت مشترک ۲ باشگاه است که از سوی وزارت ورزش اداره میشوند. به همین خاطر توافق شده است برای حل این مشکل به کنفدراسیون فوتبال آسیا تعهد داده شود با گرفتن زمان این مشکل هم حل شود. ارسال به دوستان
شبی که تیم داوری و وار خطاهای پنالتی روی ستاره پورتو را ندیدند
زدن طارمی مانعی ندارد
مهدی طارمی شب عجیبی را برابر یاران بیرانوند تجربه کرد. او 2 پاس گل داد اما داور این مسابقه 3 خطای پنالتی روی بازیکن ایرانی پورتو را اعلام نکرد. مهدی طارمی مقابل بوآویشتا شب خوب اما پرحاشیهای را پشت سر گذاشت. ملیپوش ایرانی در این دیدار 2 پاس گل به اوانیلسون داد و نقش مهمی در پیروزی 4 بر یک تیمش داشت اما نکته مهم این دیدار، 3 صحنه بسیار مشکوکی بود که روی مهاجم بوشهری پورتو در محوطه جریمه میهمان رخ داد ولی داور مسابقه هیچکدام را پنالتی تشخیص نداد. «تیاگو مارتینس» داور مسابقه که در طول بازی مورد اعتراض شدید قرار گرفت، در فضای مجازی هم مورد هجمه شدید بازیکنان، کادرفنی و هواداران پورتو قرار گرفته است. در طول بازی چند صحنه مشکوک به پنالتی روی مهدی طارمی وجود داشت اما این داور در هیچکدام از صحنهها اعتقادی به خطای پنالتی نداشت. برخورد اول در دقیقه 52 رخ داد؛ پاس دیدنی اوانیلسون درون محوطه جریمه به طارمی رسید و در حالی که بازیکن ایرانی پورتو میتوانست در موقعیتی تک به تک با علیرضا بیرانوند قرار بگیرد اما «رودریگو آباسکال» مدافع بوآویشتا با قرار دادن دست چپ روی شانه طارمی و همچنین برخورد پایش با ران این مهاجم بوشهری، باعث سرنگونی او شد اما داور مسابقه هیچ اعتقادی به پنالتی نداشت. این صحنه دقایقی بعد نیز دوباره تکرار شد. باز هم یک پاس زیبا و پشت مدافعان از اوانیلسون نصیب طارمی شد و مجددا رودریگو آباسکال در کورس با مهدی طارمی قرار گرفت و پس از اینکه با دست چپ باعث ایجاد مزاحمت برای مهاجم پورتو شد، تعادل طارمی را بر هم زد و این بازیکن روی زمین افتاد که باز هم تیاگو مارتینس اعتقادی به خطای پنالتی نداشت. چهره درمانده طارمی از تصمیمات داور مسابقه کاملا مشهود بود که البته با خشم شدیدی نیز همراه شد. مهدی طارمی که معمولا کم عصبانی میشود، در آن دقایق کاملا از تصمیمات داور مسابقه خشمگین شده بود. این عصبانیت در دقیقه 60 به اوج خود رسید؛ جایی که او برای سومینبار درون محوطه جریمه سرنگون شد و داور باز هم پنالتی نگرفت. این بار پاس در عمق «ویتور فریرا» نصیب طارمی شد و «خاوی گارسیا» مدافع بوآویشتا با فشار دست راستی که بر طارمی وارد کرد، تعادل او را بر هم زد و این بازیکن پس از اینکه روی زمین افتاد، برخوردی هم با علیرضا بیرانوند داشت و در کمال تعجب داور این صحنه را نیز پنالتی اعلام نکرد. چهره بهتزده طارمی و خنده تلخ او پس از عدم اعلام پنالتی، عصبانیت بالای این مهاجم بوشهری را نشان میداد. طارمی باور نمیکرد تیاگو مارتینس 3 صحنه مشکوک به پنالتی روی او را خطا تشخیص نداده است. خشم طارمی باعث شد سرجیو کونسیسائو بلافاصله دستور تعویض طارمی را صادر کند تا او کارت زرد دوم را دریافت نکند و «فرانسیسکو کونسیسائو» جایگزین این مهاجم بوشهری شد. طارمی که در لحظات تعویض و بیرون رفتن از زمین مسابقه، بشدت عصبانی بود، با داور مسابقه به بگو مگو پرداخت که توسط پهپه و سایر همتیمیهایش به بیرون هدایت شد تا مبادا کارت زرد دوم را بگیرد. نکته جالب اینکه در لحظه تعویض طارمی، تمام هواداران حاضر در استادیوم دراگائو سرپا ایستاده و برای طارمی دست زدند که این بازیکن ایرانی نیز به ابراز احساسات آنها پاسخ داد. ارسال به دوستان
اخبار
حذف یک باشگاه عربستانی از لیگ قهرمانان آسیا
باشگاه الاتحاد عربستان که جواز حضور در پلیآف لیگ قهرمانان آسیا را به دست آورد، مجوز حضور در این بازیها را کسب نکرد. به گزارش گل، باشگاه الاتحاد عربستان بعد از مدتها توانست هواداران خود را با کسب سهمیه لیگ قهرمانان آسیا خوشحال کند اما خبر حذف تیم از این رقابتها به خاطر دریافت نکردن مجوز حرفهای از سوی AFC کام هوادارانش را بسیار تلخ کرد. کمیته استیناف کنفدراسیون فوتبال آسیا هم درخواست این باشگاه را رد کرد و به این ترتیب الاتحاد نمیتواند در پلیآف آسیا به میدان برود. گل عربی تاکید کرد الاتحاد تنها باشگاهی نیست که از فصل بعد لیگ قهرمانان آسیا حذف خواهد شد و چند باشگاه دیگر هم این تیم را همراهی خواهند کرد. البته النصر و الاهلی عربستان هم مجوز حرفهای AFC را دریافت نکردهاند اما آنها توانستهاند جواز حضور در فصل پیش روی لیگ قهرمانان آسیا را کسب کنند. به این ترتیب الهلال، الشباب و الفیصلی نمایندههای قطعی عربستان در فصل پیش روی لیگ قهرمانان آسیا هستند.
***
پایان پرونده حضور در انتخابات هیأترئیسه اتحادیه جهانی
علیرضا دبیر و حمید سوریان همراه تیم کشتی به مسابقات امیدهای جهان نمیروند و به این ترتیب پرونده حضور نایب رئیس فدراسیون کشتی در انتخابات هیاترئیسه اتحادیه جهانی رسما بسته شد. به گزارش تسنیم، مسابقات کشتی زیر 23 سال جهان از 10 تا 16 آبان ماه در بلگراد صربستان برگزار خواهد شد. تیم ملی کشتی فرنگی امید راهی این رقابتها شده و از امروز رقابتهایش را در اوزان 55، 63، 77، 87 و 130 کیلوگرم آغاز خواهد کرد. صربستان میزبان آخرین مسابقه جهانی در سال 2021 است که علاوه بر کشتی زیر 23 سال جهان، کنگره انتخاباتی UWW برای انتخاب اعضای هیاترئیسه اتحادیه جهانی را نیز برگزار خواهد کرد. پیش از این فدراسیون کشتی ایران، حمید سوریان را برای عضویت در هیاترئیسه معرفی کرده بود اما به دلیل شیوع کرونا و مشکلات اقتصادی موجود برای انجام رایزنی با کشورها و عدم حمایت لازم از سوی نهادهای مربوط، قهرمان پیشین کشتی جهان و المپیک از چندی پیش اعلام کرد قصد شرکت در انتخابات را ندارد، چرا که فضا را برای موفقیت در این عرصه مساعد نمیبیند. هر چند فدراسیون کشتی دوست داشت در انتخابات پیش رو نماینده داشته باشد اما حمید سوریان که میدانست با توجه به شرایط موجود شانسی برای رای آوردن در انتخابات ندارد، علاقهمند به حضور در صربستان نبود و در نهایت نه حمید سوریان و نه علیرضا دبیر هیچکدام به صربستان نرفتند تا عملا پرونده حضور نماینده ایران در انتخابات هیاترئیسه اتحادیه جهانی بسته شود.
***
بدترین شروع یوونتوس در سری A بعد از نیم قرن
بانوی پیر با قبول شکست خارج از خانه برابر هلاس ورونا، ضعیفترین شروع خود در ۵۰ سال اخیر را به ثبت رساند. شکست 2 بر یک شنبهشب تیم فوتبال یوونتوس در خانه تیم هلاس ورونا که در نتیجه دریافت ۲ گل در همان 15 دقیقه ابتدایی بازی بود، سبب شد بدترین شروع این تیم در سری A از فصل 71-1970 به ثبت برسد. در 50 سال اخیر نداشت یوونتوس در 11 هفته نخست سری A متحمل 4 شکست شده باشد اما آمار نگرانکنندهتر برای هواداران یووه این است که هیچگاه سابقه نداشته یوونتوس در 11 هفته اول شکست بخورد و آن فصل را در جایگاهی بالاتر از چهارم به پایان رسانده باشد. یوونتوس که پیش از این بازی هم با نتیجه 2 بر یک در خانه به ساسولو باخته بود، در این فصل 4 پیروزی، 4 شکست و 3 تساوی داشته است. پیش از این ۳ بار در فصلهای 71-1970، 69-1968 و 42-1941 نیز راهراهپوشان تورین فصل را با آماری مشابه آغاز کرده بودند. با این وجود این هنوز بدترین شروع تاریخ بانوی پیر در سری A نیست، چرا که این تیم در فصل 62-1961 در 10 هفته نخست متحمل 4 شکست شده بود و قبل از آن در فصول 39-1938 و 88-1987 در 9 هفته اول رقابتها 4 بار باخت. بدترین شروع تاریخ باشگاه یوونتوس اما به فصل 49-1948 بازمیگردد که در 8 هفته اول فصل 4 بار باختند اما در ادامه فصل نتایج ضعیفشان را جبران کرده و فصل را در جایگاه چهارم به پایان رساندند.
***
تکرار بدترین شروع تاریخ بارسلونا در لالیگا
بارسلونا با تساوی برابر آلاوس رکورد بدترین شروع تاریخ خود در لالیگا را تکرار کرد. به گزارش اسپورت، نتایج کابوسوار بارسلونا در فصل جاری ادامه دارد. آبیواناریها در هفته دوازدهم لالیگا شنبهشب به مصاف آلاوس رفتند. با وجود آنکه ممفیس دپای این تیم را پیش انداخت اما آبیواناریها در نهایت گل تساوی را دریافت کردند تا ۲ امتیاز دیگر را هم از دست بدهند. بارسلونا در ۱۱ بازیای که در فصل جاری به میدان رفته، تنها ۱۶ امتیاز کسب کرده است. شبکه آماری اوبتا اعلام کرد بدترین شروع تاریخ بارسلونا در لالیگا به فصلهای ۲۰۰2-۲۰۰1 و ۲۰۰3-۲۰۰2 بازمیگردد که تیم بعد از ۱۱ بازی تنها ۱۶ امتیاز کسب کرد و آبیواناریها در فصل جاری هم این رکورد بد را تکرار کردند تا ثابت شود تیم در بحران واقعی به سر میبرد. بارسلونا در ۱۱ بازی خود در فصل جاری ۴ پیروزی، ۴ تساوی و ۳ شکست داشته و یک بازی عقب افتاده هم دارد. آبیواناریها با ۱۶ امتیاز در رده نهم جدول ردهبندی قرار دارند و با تیم صدرنشین، ۸ امتیاز اختلاف دارند.
ارسال به دوستان
تئوریسینهای کودتا در دام کودتا!
حنیف غفاری*: طی روزهای اخیر، اخبار قابل تاملی درباره وقوع کودتا در فرانسه منتشر شده است. روزنامه فرانسوی «لو پاریزین» به نقل از برخی منابع امنیتی مدعی شده است «رمی دیه» معاون سابق حزب جنبش دموکراتیک قصد داشته است با کمک افسران فعلی و بازنشسته پلیس، ژاندارمری و ارتش، یک کودتای نظامی در فرانسه ترتیب دهد و حتی یک شبکه گسترده در سراسر این کشور نیز ایجاد کرده بود. برخی اعضای این شبکه هنوز دستگیر نشده و حتی ممکن است در آینده نزدیک دست به اقدامات غیرقابل پیشبینی بزنند. هر چند «رمی دیه» این اتهام را تکذیب کرده است اما طی ماههای گذشته، برخی افسران و ژنرالهای بازنشسته ارتش فرانسه نیز آمادگی ضمنی خود را جهت انجام کودتایی نژادپرستانه در این کشور اعلام کرده بودند. در ظاهر امر، خنثی شدن کودتای نژادپرستان و ملیگرایان افراطی در فرانسه خبر خوبی محسوب میشود اما زمانی که بر مصادر و منابع رشد امواج نئونازیستی و نئوفاشیستی در این کشور متمرکز شویم، به وضوح متوجه میشویم احزاب سنتی و ظاهرا میانهرو در پاریس چه نقش بارزی در تقویت ملیگرایی افراطی و رشد اسلامستیزی سیستماتیک در فرانسه داشتهاند.
در تحلیل امنیتی کودتای اخیر در فرانسه، به صورت ناخودآگاه باید به بررسی نقش خواهران دوقلوی اطلاعاتی پاریس بپردازیم: فرانسه که سازمانهای امنیت داخلی (DGSI) و امنیت برونمرزی (DGSE ) را در رأس خود دارد، یکی از فرصتطلبترین کشورهای جهان در بحث سرویسهای اطلاعاتی محسوب میشود. بیدلیل نیست که به فرانسویها، لقب «کفتار اطلاعاتی اروپا» را دادهاند. سازمانهای امنیت داخلی و برون مرزی فرانسه همواره مدعی هستند «تهدیدات» را در «نطفه» رصد و خفه میکنند و به دلیل تمرکز خاصی که در حوزه آیندهپژوهی تهدیدات داخلی و خارجی دارند، هیچ گاه مدیریت صحنه را از دست نمیدهند.
اکنون منابع خبری میگویند شاهد شکلگیری یک شبکه مخوف داخلی در فرانسه هستیم که هنوز برخی اجزای آن شناسایی نشدهاند! به عبارت بهتر، اکنون ما در فرانسه از انتزاعیات و احتمالات سخن نمیگوییم، از واقعیتی عینی میگوییم که هنوز ابعاد آن از سوی دستگاههای اطلاعاتی پرادعای این کشور محاسبه و ترسیم نشده است! مساله دیگر اینکه سازمان امنیت برونمرزی فرانسه طی دهههای اخیر، مولد کودتا در بسیاری از کشورها بوده است.
رد پای دستگاه اطلاعاتی فرانسه در وقوع انواع کودتاهایی که مهرههای کاخ الیزه در کشورهای مختلف آفریقایی انجام میدهند، قابل مشاهده است. همچنین در برخی موارد، سازمان امنیت برونمرزی فرانسه، در کنار سازمانهای جاسوسی سیا و موساد به تکمیلکننده پازل کودتا و بحران در کشورهای منطقه غرب آسیا تبدیل شده است؛ یکی از اصلیترین دلایل استمرار بحرانهای داخلی و امنیتی در بیروت، خصوصا پس از شکست رژیم اشغالگر قدس از حزبالله در جنگ 33 روزه، بحرانسازی پنهان فرانسویها در امور داخلی لبنان بوده است. فراموش نکنیم که این بحرانسازیها، منبعث از رویکرد امنیتی فرانسویها نسبت به تحولات جاری در حوزه روابط بینالملل است و دولتهای فرانسه صرفا وظیفه دارند با این روند همراه شوند.
در حال حاضر، تئوریسینهای کودتا خود در حال تبدیل شدن به قربانیان کودتا هستند! زمانی که مقامات سازمان امنیت داخلی فرانسه به ترویج آنچه ارزشهای ملیگرایانه افراطی و نژادپرستی در بطن جامعه این کشور میخوانند، پرداخته و مهاجران و خصوصا مسلمانان را قربانی این بازی وقیح خود میساختند، تصور میکردند میتوان در مدت زمانی اندک، «نژادپرستی» را از یک ضد ارزش به یک ارزش یا یک اعتقاد شخصی در فرانسه تبدیل کرد و سپس نژادپرستان را در معادلات سیاسی و اجتماعی این کشور ادغام کرد اما دستگاههای جاسوسی و امنیتی فرانسه بسیار بیشتر از آنچه تصور میشود به خود اطمینان داشتهاند! نژادپرستی سیستماتیک و وقیحی که در ظاهر مکرون و در واقع، دستگاههای جاسوسی فرانسه مشغول راهبری آن هستند، در حال تبدیل شدن به نوعی نژادپرستی افسارگسیخته است که ساختار سیاسی و امنیتی حاکم بر فرانسه را نیز هدف قرار میدهد. طی سالهای گذشته، بسیاری از تحلیلگران مسائل امنیتی به سرویسهای اطلاعاتی فرانسه، آلمان و دیگر کشورهای اروپایی هشدار دادند هضم نژادپرستان در ساختارهای اجتماعی و سیاسی جاری در این کشورها و شناسنامهدار کردن آنها در قالب احزاب ملیگرای افراطی منجر به کنترلپذیری آنها نخواهد شد اما غربیها همان اشتباهی را که در قبال داعش و تروریستهای تکفیری انجام دادند، در قبال ملیگرایان و نژادپرستان افراطی نیز تکرار کردند. آنها دست به خلق، تکثیر و حمایت از افراد متوحشی زدند که تصور میکردند شر آنها هرگز متوجه نظام فکری، سیاسی، امنیتی و اجتماعی غرب نمیشود! در هر حال، کسب اطلاعات جزئی و واقعی درباره کوتای خنثیشده اخیر در فرانسه عبث و بیفایده است، زیرا دستگاههای امنیتی این کشور اجازه شفافسازی در این باره را نخواهند داد. با این حال، وحشتزدگی و سردرگمی مقامات فرانسوی در قبال آنچه در لایههای زیرین و عمیق اجتماعی- امنیتی در این کشور میگذرد غیرقابل انکار است.
* دکترای روابط بینالملل
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|