|
ترامپ: ارتش آمریکا بیاعتبار شده و دولت شکست خورده است!
رئیسجمهور پیشین آمریکا که به عنوان رهبر اصلی جمهوریخواهان برای کارزار انتخاباتی 2024 آماده میشود، اعتراف کرد نحوه خروج آمریکا از افغانستان ارتش آن را بیاعتبار کرده و دولت ایالات متحده نیز دولتی شکستخورده است. دونالد ترامپ در مصاحبه با فاکسنیوز ادعا کرد به دولت جو بایدن نمره رفوزگی میدهد و او را بدترین رئیسجمهور تاریخ آمریکا حتی بدتر از کارتر، رئیسجمهور دموکرات ایالات متحده هنگام وقوع انقلاب اسلامی 1979 ایران دانست.
ارسال به دوستان
دستور کار اصلی اجلاس «جی۲۰» مسائل اقلیمی و کرونا بود اما اختلافات سیاسی و نظامی بر این اجلاس سایه انداخت
جنگ و تخاصم، دستاورد جی20
گروه بینالملل: اجلاس سران گروه 20 به فرصتی برای احیای مناقشات گذشته کشورهای شرکتکننده تبدیل شده است. از روز جمعه تاکنون نهتنها رم، پایتخت ایتالیا و میزبان رهبران 20 اقتصاد برتر جهان، شاهد نخستین دیدار جو بایدن، رئیسجمهور در حال سقوط آمریکا با همتای فرانسویاش امانوئل مکرون، پس از بحران روابط واشنگتن و پاریس متعاقب قرارداد نظامی اوکاس بوده که بدون هیچ دستاورد خاصی برای ۲ طرف انجام شد، بلکه رئیسجمهور ترکیه، رئیسجمهور تایوان و نخستوزیر استرالیا نیز از این فرصت برای مقاصد خاص نظامی خود بهرهبرداری کردند.
این در حالی است که اجلاس گروه 20 در سال 2021 به خاطر حساسیتهای اقلیمی و بحران همهگیری کرونا که بر وضعیت اقتصاد جهانی نیز اثر منفی گذاشته است به طور کلی به این ۳ موضوع حیاتی اختصاص داشت.
در این اجلاس که نخستین اجلاس جی 20 پس از جهانگیری کرونا با حضور رهبران جهان بود، مقامات حاضر به همراه پرسنل بهداشتی عکس یادگاری انداختند.
رهبران 19 کشور عضو گروه 20 به همراه رؤسای کمیسیون اتحادیه اروپایی و پارلمان اروپا و همچنین 6 کشور میهمان اجلاس امسال، طی روزهای شنبه و یکشنبه اخیر این امکان را داشتند تا علاوه بر نشست عمومی به میزبانی ماریو دراگی، نخستوزیر ایتالیا، در نشستهایی با موضوعات اقتصاد جهانی، بهداشت جهانی و تغییرات اقلیمی نیز حضور پیدا کنند.
بایدن در رم تلاش کرد در دیدار رودررو با مکرون تا حدی روابط دوجانبه را سر و سامان ببخشد اما اسکات موریسون، نخستوزیر استرالیا نگذاشت. او گفتههای رئیسجمهور آمریکا درباره نحوه تعامل کشورش با فرانسه در غائله فسخ قرارداد ساخت زیردریاییهای هستهای را تکذیب کرد. جو بایدن در دیدار اخیر خود با مکرون در رم مدعی شده بود او گمان میکرده استرالیاییها درباره فسخ قرارداد مزبور با فرانسه و عقد توافقنامه جایگزین موسوم به اوکاس با آمریکا و انگلیس به طرفشان در پاریس اطلاعرسانی کردهاند. موریسون اما در حاشیه اجلاس جی20 حرفهای بایدن را نقض و تلویحا به این موضوع اشاره کرد که واشنگتن و کانبرا به اتفاق هم جایگزینی قرارداد 90 میلیارد دلاری برای ساخت زیردریاییهای دیزل الکتریکی و هستهای با فرانسه را از چشم پاریس مخفی نگاه داشتهاند. او گفت: «ما اطلاعات دولت ایالات متحده را درباره وضعیت مذاکراتمان با دولت فرانسه بهروز میکردیم. ما از نزدیک با آمریکا و بریتانیا برای بهروز کردن دادهها کار میکردیم که در چه مباحث مختلفی با فرانسه هستیم». موریسون در عین حال با دفاع از تصمیم کانبرا برای خیانت به طرف فرانسوی و عقد قرارداد جایگزین با آمریکاییها و انگلیسیها، بار دیگر داغ دل مکرون را تازه کرد. این موضوع که از سوی پاریس به تحقیر توسط متحدانش تعبیر شد، ۲ ماه پیش به بحران در روابط خارجی این کشور با کانبرا، لندن و واشنگتن انجامید.
از طرف دیگر تایوانیها هم تلاش کردند از این آب گلآلود ماهی بگیرند. پس از آنکه تسای اینگ ون، رئیسجمهور تایوان چند روز قبل از آغاز اجلاس 20 از حضور نظامیان آمریکایی در این جزیره دفاع کرد، وزیر خارجه این کشور نیز در اقدامی بیسابقه، به دور اروپا سفر کرد. در همان حال که هیات چینی در غیاب شی جین پینگ، رئیسجمهور و با هدایت وانگ یی، وزیر خارجه این کشور در اجلاس جی۲۰ با هیاتهای اروپایی دیدار میکرد، جوزف وو، وزیر خارجه تایوان در بروکسل به سر میبرد تا در نشستی با حضور مقامات ارشد اتحادیه اروپایی با موضوع دفاع نظامی و دیپلماتیک از تایوان شرکت کند. حال احتمال آن میرود که اروپا به دلیل نشان دادن روابط نزدیکتر با تایوان، که چین ادعای حاکمیت بر آن را دارد، با عواقبی از سوی چین مواجه شود. به گفته بانی گلاسر، مدیر برنامه آسیا در «صندوق مارشال» آمریکا، اکنون با سفرهای جوزف وو به چک، اسلواکی، لیتوانی و بلژیک، ممکن است چینیها چنان عصبانی شوند که همانند ماجرای حمایت اروپا از جداییطلبان اویغور، دست به تحریم نمایندگان پارلمان اتحادیه اروپایی بزنند. رجب طیب اردوغان اما مطمئنا مترصدترین فرد برای بهرهبرداری جنگافروزانه از اجلاس جی 20 بود. رئیسجمهوری ترکیه از یک ماه قبل اعلام کرده بود به رم میرود تا برای لشکرکشی مجدد به شمال سوریه، از رئیسجمهور آمریکا چراغ سبز بگیرد.
او در حاشیه این اجلاس علاوه بر جو بایدن با بوریس جانسون نخستوزیر انگلیس، آنگلا مرکل صدراعظم در حال خداحافظی آلمان، نارندرا مودی نخستوزیر هندوستان، مارک روته نخستوزیر هلند و آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد گفتوگوهای جداگانهای انجام داد.
با این حال مهمترین برنامه او دیدار با رئیسجمهور سالخورده آمریکا بود، چرا که اردوغان این روزها در اوج بحرانهای داخلی، اقتصادی و سیاسی ترکیه بشدت به یک جنگ خارجی برای تغییر نگاه افکار عمومی نیاز دارد. او دیروز پیش از پرواز بایدن به گلاسکو به مدت یک ساعت با او گفتوگو کرد.
آخرین دیدار ۲ طرف خرداد ماه در جریان اجلاس سازمان ناتو در بروکسل صورت گرفته بود. این در حالی است که کاخ سفید از قبل اعلام کرده بود برای این نشست با موضوعات بحث متعدد، بایدن تنها 20 دقیقه وقت دارد.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، پروندههای زیادی بین طرفین از جمله اخراج ترکیه از پروژه جنگنده «اف 35»، تحریم بخشی از صنعت نظامی ترکیه از سوی آمریکا، درخواست خرید جنگنده «اف 16» از سوی ترکیه، حضور نیروهای ترک در افغانستان تحت کنترل طالبان و بررسی حمله احتمالی ترکیه به شمال سوریه و روابط اقتصادی بین ۲ کشور وجود داشت.
منابع نزدیک به دولت آنکارا مدعی شدهاند ۲ طرف برای تشکیل سازوکاری به منظور تقویت مناسبات دوجانبه به توافق رسیدهاند اما به طور مشخص به دستاورد خاصی جز رویکرد مشترک ترکیه و آمریکا به منظور افزایش حجم تجارت میان ۲ کشور اشاره نشده است.
کاخ سفید در مقابل با صدور متن چکیدهای از گفتوگوهای بایدن و اردوغان اعلام کرد: «بایدن از نزدیک به ۲ دهه کمک ترکیه به ماموریت ناتو در افغانستان تقدیر کرد. ۲ رئیسجمهوری همچنین درباره فرآیند سیاسی در سوریه، اعطای کمکهای بشردوستانه به افغانستان، انتخابات لیبی، اوضاع در شرق مدیترانه و تلاشهای دیپلماتیک در قفقاز جنوبی گفتوگو کردند».
رئیسجمهوری آمریکا، شراکت دفاعی واشنگتن با آنکارا را مورد تایید دوباره قرار داد و از اهمیت ترکیه به عنوان متحد ناتو یاد کرد اما در عین حال نسبت به خرید سامانه موشکی «اس ۴۰۰» روسیه توسط ترکیه ابراز نگرانی کرد و بر اهمیت نهادهای دموکراتیک قوی در ترکیه، احترام به حقوق بشر و حاکمیت قانون برای صلح و رفاه در این کشور تاکید ورزید.
حال پرسش اینجاست: آیا بایدن با مطرح کردن موضوع شراکت دفاعی واشنگتن با آنکارا با ماجراجویی مجدد اردوغان در شمال شام و عراق اعلام موافقت کرده است یا مطرح کردن انتقاد از گرایش اردوغان به سوی شرکای شرقی، به منزله پاسخ منفی واشنگتن به آنکارا در این زمینه است؟ پاسخ بایدن هر چه بوده باشد، بعید است اردوغان از کارزار آتشافروزی پیرامون ترکیه برای نجات از بحران داخلی به عنوان آخرین راه نجات خود در رأس قدرت کوتاه بیاید.
***
دیدار وانگ یی و بلینکن
وزیر خارجه چین دیروز در حاشیه اجلاس گروه 20 در رم دیداری یک ساعته با آنتونی بلینکن همتای آمریکایی خود داشت. ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای درباره این دیدار اعلام کرد بلینکن در این دیدار مدعی شده آمریکا با آنچه اقدامات تنشزای چین در تایوان نامید، مخالف است. به گفته پرایس، بلینکن همچنین در دیدار با وانگیی به زمینههایی که ۲ طرف میتوانند همکاری داشته باشند، از جمله کرهشمالی، برمه، ایران، افغانستان و بحران اقلیمی اشاره کرده است. با این حال خبرگزاری رویترز به نقل از یک دیپلمات آمریکایی صحبتهای بلینکن در این دیدار را در مخالفت با هرگونه تغییر یکجانبه چین در وضع موجود تایوان دانست. این دیدار در حالی انجام شد که وزارت خارجه چین در واکنش به اظهارات «تسای اینگ ون» رئیسجمهور تایوان درباره حضور نظامیان آمریکایی در این جزیره، تصریح کرده بود پکن بشدت مخالف هر نوع تعاملات رسمی و تماسهای نظامی میان ایالات متحده و منطقه تایوان است. وانگ یی در حاشیه نشست تغییرات اقلیمی اجلاس «جی 20» همچنین با همتایان مکزیکی و آرژانتینی خود دیدار کرد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
نیروهای روسیه پشت مرز اوکراین
روسیه در پی قوت گرفتن شواهدی مبنی بر واگذاری پهپادهای پیشرفته انگلیسی مونتاژ ترکیه به ارتش اوکراین، نیروهایش را نزدیک مرز با این کشور به حالت آمادهباش درآورده است. اواسط هفته گذشته، ارتش اوکراین تأیید کرد از یک پهپاد ساخت ترکیه علیه موضعی در مناطق شرقی درگیر جنگ داخلی بویژه دونباس استفاده کرده است. این نخستینبار بود که کییف از این فناوری در نبرد استفاده میکرد؛ این موضوع اعتراض مسکو را برانگیخت. به گزارش روزنامه واشنگتنپست، بر اساس تصاویر ماهوارهای، نیروهای ارتش روسیه که معمولا در شهر نووسیبیرسک در سیبری مستقر هستند، پس از تمرینات اخیر خود به سیبری بازنگشته و در عوض همراه 80 تا 90 هزار نیروی نزدیک مرز اوکراین مستقر شدهاند. همچنین به نظر میرسد ارتش روسیه، یک واحد از نیروهای ویژه خود را همراه با تجهیزات به سمت اوکراین منتقلکند. برخی مقامات آمریکایی که خواستهاند نامشان فاش نشود، از این موضوع ابراز نگرانی کردهاند. مقامات روسیه و اوکراین از جمله رؤسایجمهور ۲ کشور، در ماههای اخیر حملات لفظی علیه یکدیگر را تشدید کردهاند. پوتین هشدار داده هر گونه گسترش زیرساختهای نظامی ناتو در خاک اوکراین «خط قرمز» مسکو است.
چندی قبل نیز دیپلماتهای اوکراینی مدعی استقرار انوع سلاحهای اتمی روسیه و برخی هواپیماهای این کشور از جمله جنگنده «سوخو ۳۴» و بمب افکن «توپولف ۲۲» با قابلیت حمل سلاح اتمی در شبهجزیره کریمه شدند. بنا بر ادعای این دیپلماتها، روسیه آماده استقرار مجدد سامانه موشک بالستیک متحرک کوتاه برد «اسکندر- ام» در این منطقه است. دیپلماتهای اوکراینی در وین مدعی شدند روسیه به بازسازی زیرساختهای نظامی برای ذخیره سلاحهای اتمی در کریمه ادامه میدهد.
این در حالی است که درگیری 5/7 ساله بین نیروهای اوکراینی و جداییطلبان مورد حمایت روسیه در شرق دونباس وارد مرحله جدیدی شده است. همزمان روابط بین مسکو و ناتو پرتنش است. روسیه ماموریت خود را در مقر ناتو در بروکسل در ۱۸ اکتبر پس از اخراج ۸ عضو هیات روسیه به اتهام جاسوسی به حالت تعلیق درآورد.
***
تصادف مرگبار قطار در کارولینای جنوبی
برخورد روز شنبه یک قطار شرکت راهآهن آمریکایی امترک با یک خودرو در کارولینای جنوبی، ۳ کشته و یک زخمی بر جا گذاشت. به گزارش انبیسی نیوز به نقل از اداره آتشنشانی شمال چارلستون، یک خودرو منحرف شده از جاده با خسارت سنگین در نزدیکی قطار متوقف شده توسط پلیس و آتشنشانان شناسایی شد. ۳ نفر از قربانیان در صحنه حادثه فوت شدند، در حالی که نفر چهارم پس از نجات توسط آتشنشانان به بیمارستان منتقل شد. طبق این گزارش، علت این برخورد در حال حاضر مشخص نیست و هیچیک از ۵۰۰ مسافر قطار آسیب ندیدهاند. ۲ ماه پیش نیز یک تصادف قطار دیگر شرکت امترک در مونتانا ۳ کشته و دهها زخمی بر جا گذاشته بود.
***
15 مجروح در حمله مسلحانه متروی توکیو
یک مرد مسلح به چاقو در قطار متروی توکیو، پایتخت ژاپن دستکم 15 نفر را زخمی کرد و سپس با پاشیدن بنزین واگن را به آتش کشید. به گزارش خبرگزاری کیودو، این واقعه ساعت 20 به وقت توکیو در قطار خط کیوی این شهر رخ داد و نیروهای امنیتی بلافاصله مهاجم مسلح به چاقو را بازداشت کردند. تصاویر ویدئویی منتشره در شبکههای اجتماعی مسافران قطار مزبور را در حالی نشان میدهد که با ترس و وحشت تلاش میکنند از پنجرههای قطار زیرزمینی خود را به بیرون از قطار برسانند. پلیس ژاپن در حال بررسی گزارشهایی مبنی بر پاشیده شدن اسید هیدروکلریک در یکی از واگنهای قطار است.
***
احتمال اخراج 12 هزار پرسنل نیروی هوایی آمریکا
نیروی هوایی آمریکا با بحران احتمالی از دست دادن 12 هزار پرسنل نظامی خود به خاطر امتناع از تزریق واکسن کرونا مواجه است. این در حالی است که اجباری شدن واکسیناسیون در بخشهای غیرنظامی در برخی شرکتها و ایالتها نیز با مقاومتهایی روبهرو شده است و نگرانیهای جدی به دلیل کمبود پرسنل واجد شرایط بویژه در نهادهای عمومی وجود دارد. روزنامه واشنگتنپست در گزارشی فاش کرد تا اوایل اکتبر تقریبا 60 هزار نفر از اعضای نیروی هوایی آمریکا تمایلی به واکسینه شدن نداشتهاند. در همین حال، به گفته «جان کربی» سخنگوی پنتاگون، ۹۷ درصد از کل نظامیان آمریکایی تاکنون حداقل یک دوز واکسن دریافت کرده و ۸۷ درصد به طور کامل واکسینه شدهاند. به گفته او، تعداد سربازانی که درخواست معافیت مذهبی میکنند بسیار کم است. بر اساس این گزارش، یوساف (نیروی هوایی ایالات متحده) حادترین وضع را در این مورد در میان سایر بخشهای DOD دستگاه نظامی این کشور دارد. تا ماه گذشته میلادی، ۹۴ درصد نیروی هوایی واکسینه شده بودند اما این میزان در هفتههای اخیر کاهش یافته است. به گزارش نیوزویک، افرادی که تا ضربالاجل تعیین شده واکسینه نشوند، ممکن است از سمت خود برکنار شوند یا توسط سیستم قضایی نظامی متهم شوند اما مجازات دقیق هنوز مشخص نیست. اواسط تابستان، وزارت دفاع دولت بایدن اعلام کرد واکسیناسیون کرونا برای 3/1 میلیون نفر در حال انجام وظیفه اجباری خواهد شد، در غیر این صورت سربازان جریمه خواهند شد. ۲۵ آگوست، لوید آستین، وزیر دفاع به همه پرسنل نظامی دستور داد تا دوم نوامبر حداقل باید یک دوز واکسن را دریافت کرده باشند، به استثنای اعضای گارد ملی و اعضای ذخیره که در عوض باید گواهی واکسیناسیون را تا دوم دسامبر ارائه کنند. در این بین، تنها کسانی مستثنی شدند که در پایان خدمت به مرخصی میروند و از ذخیره خارج میشوند و دیگر در محل کار خود در وزارت دفاع آمریکا حضور فیزیکی نخواهند داشت.
ارسال به دوستان
در پی افزایش تنش در مرز سوریه با ترکیه رخ داد
پیام آتشین پوتین و اسد به اردوغان
ارتشهای سوریه و روسیه با بمباران هدفمند نقطهای نزدیک مرز ترکیه، پیام هشداری جدی برای اردوغان فرستادند.
پس از آنکه نیروهای ترکیه به دستور رئیسجمهور این کشور ضمن ورود به مناطق شمالی ادلب، برخی روستاهای این منطقه را گلولهباران کردند، ارتش سوریه و متحدانش مجبور به اقدام متقابل شدهاند؛ حملاتی که احتمالا برای جلوگیری از تجاوز هر چه بیشتر ترکیه و تروریستهای مورد حمایتش به شمال سوریه، بر حجم آن طی روزهای آتی افزوده میشود.
کارشناسان نظامی در این مورد به روزنامه الوطن سوریه اعلام کردند حملات جنگندهها به اهداف آنکارا در مناطق مختلف ادلب و شمال حلب بویژه نزدیکی مرز با ترکیه بهمثابه پیام هشدار به رژیم ترکیه است تا از محاسبات غلط خود در حمله نظامی برای توسعه دامنه اشغالگری خود در مناطق مختلف شمال و شمال شرق سوریه به بهانههای واهی دست بردارد.
منابع سوری از حملات توپخانهای و راکتی ارتش به مواضع تروریستها در حومه جنوب، شرق و غرب حلب خبر دادند. بر اساس این گزارش مواضع تروریستها در «النیرب» و «سان» در غرب شهر «سراقب» در حومه شرقی ادلب زیر آتش سنگین قرار گرفت. این گلولهباران به دنبال حملات تروریستها به شهر «سراقب» انجام شد. همچنین مواضع تروریستها در مناطق «الروحیه»، «کنصفره»، «الباره»، «سفوهن»، «فلیفل» و «جبل الزاویه» هم زیر آتش قرار گرفت.
نیروهای ارتش سوریه علاوه بر این در حومه غربی حلب هم مواضع تروریستهای وابسته به آنکارا را در «کفرتعال» و «کفرعمه» هدف قرار دادند. از سوی دیگر ارتش سوریه با توپخانه و راکت مواضع تروریستها را در «العنکاوی» در حومه شمال غربی حماه هدف قرار داد. علاوه بر اینها نیروی هوایی روسیه مستقر در پایگاه هوایی حمیمیم در حومه لاذقیه، مواضع تروریستها را در حومه شمالی ادلب و نزدیکی مرز با ترکیه بمباران کرد. جنگندههای روسی 10 مورد حمله به مواضع تروریستهای وابسته به آنکارا انجام دادند. در همین حال نیروهای سوری و متحدانشان به عملیات زمینی علیه بازماندههای تروریستهای داعشی در صحرای شرق و شمال شرق «تدمر» و نیز منطقه «جبل المعمور» ادامه میدهند.
* ادامه حملات ترکیه و تروریستها
به گزارش منابع سوری، نیروهای ارتش ترکیه روستای «الدبس» واقع در جاده «حلب به حسکه» (جاده ام4) در حومه «عین عیسی» در شمال استان الرقه را گلولهباران کردند.
این گلولهباران به دنبال انتقال تروریستهای وابسته به ترکیه از مناطق موسوم به عملیاتهای «سپر فرات» و «شاخه زیتون» به منطقه موسوم به عملیات «چشمه صلح» است.
همزمان تروریستهای تحت حمایت اردوغان به منطقه «الغاب» در حومه شمالی حماه حمله کردند که منجر به جان باختن یک جوان و زخمی شدن یک کودک شد.
مسلحان همچنین با عبور از گذرگاه «کلس» در شمال شرق حلب به اراضی ترکیه وارد شده و از آنجا عازم منطقه عملیات «چشمه صلح» در حومه الرقه و حسکه میشوند.
این در حالی است که منابع وابسته به مخالفان سوری از تحرکات گسترده نظامیان ترکیه در حومه شرقی شهر ادلب همزمان با تحرکات گروههای وابسته به آن موسوم به «اتاق عملیات الفتح المبین» خبر دادند. همزمان جابهجایی خودروهای نظامی مجهز به موشکهای حرارتی ضد زره به اطراف شهر «سراقب» تا شرق «جبل الزاویه» ادامه دارد.
ترکیه همچنین در حال تقویت مواضع نظامی خود در روستای «بینین» است و تانک و نفربر و خودروهای زرهی در آنجا مستقر کرده است. همچنین 25 نظامی جدید به این منطقه وارد کرده است. نیروهای ترکیه در شرق شهرک «تفتناز» به منظور ایجاد مرکز نظامی جدید مشرف بر «جاده ام5» و روستاهای حومه جنوبی حلب گشتزنی میکنند. نیروهای ترکیه در طول جاده حلب به لاذقیه یا همان «ام4» در نزدیکی شهرک بداما مستقر شدهاند.
* سوریه: ترکیه تهدیدی برای ثبات منطقه و جهان
دولت سوریه در نخستین واکنش رسمی به ماجراجوییهای جدید اردوغان در شمال این کشور، سیاستهای آنکارا را تهدیدی علیه ثبات منطقه و جهان خواند. دیروز یک مقام مسؤول وزارت خارجه سوریه در گفتوگو با «سانا» خبرگزاری رسمی سوریه ضمن انتقاد از صدور مجوز رئیسجمهور ترکیه و پارلمان این کشور برای تمدید حضور نیروهای نظامیشان در سوریه و عراق، تمدید ۲ ساله اعزام نیروهای ترکیه به همسایه عربی جنوبیاش را بشدت محکوم کرد.
این مقام سوری تصریح کرد: «سیاستهای اردوغان که بر اساس آن، حملات نظامی ترکیه به خاک سوریه و نقض قطعنامههای شورای امنیت مربوط به وضعیت سوریه ادامه دارد، به تهدیدی مستقیم علیه صلح و ثبات منطقه و جهان تبدیل شده است. دولت سوریه تأکید میکند وضعیت منطقه و جهان دیگر تاب اقدامات تهدیدآمیز ترکیه علیه صلح و امنیت بینالمللی را ندارد و دیگر نمیتواند در برابر آن سکوت کند. سوریه بر اساس قوانین بینالمللی، حق مطلق خود را برای دفاع از استقلال، تمامیت ارضی و حاکمیت خود و تمام اقدامات عملی و قانونی تضمین شده بر اساس مشروعیت بینالمللی را برای مقابله با تجاوزات ترکیه و آزادی کامل اراضی محفوظ میدارد». سهشنبه هفته گذشته بود که رجب طیب اردوغان از پارلمان ترکیه تقاضا کرد مجوز حضور نیروهای نظامی ترکیه در ۲ کشور عراق و سوریه را به مدت ۲ سال دیگر تمدید کند. هر چند حزب جمهوری خلق به رهبری «کمال قلیچداراوغلو» که مهمترین حزب مخالف دولت اردوغان محسوب میشود، این لایحه را رد کرد و آن را برخلاف مصالح ملی کشور دانست اما در نهایت با همراهی حزب حرکت ملی، متحد حزب حاکم عدالت و توسعه، این لایحه تصویب شد.
ارسال به دوستان
ابراز نگرانی چین، روسیه و اندونزی از اوکاس
وزیر خارجه چین در دیدار با همتای روس خود بر لزوم برافراشتن چندجانبهگرایی در جامعه جهانی تأکید کرد. به گزارش تارنمای شبکه «سیجیتیان»، وانگ یی در دیدار با لاوروف، ضمن اعلام اینکه پکن قابل اتکاترین شریک جامع راهبردی برای مسکو محسوب میشود، آمادگی کشورش در زمینه توسعه نوع جدیدی از روابط بینالمللی و ایجاد جامعهای بر اساس آینده مشترک بشریت در همکاری با روسیه را اعلام کرد. او گفت چین به اتخاذ راه درست و مخالفت با «حلقههای کوچک» تصمیمگیری جهانی، «دموکراسی جعلی» و «جنگ سرد جدید» متعهد است. وانگیی همچنین اجبار دیگر کشورها برای پذیرش نوعی از دموکراسی را که به صورت یکجانبه تأیید شده باشد، محکوم به شکست دانست و تصریح کرد: زدن برچسب اقتدارگرایی به کشورهایی که نوع متفاوتی از دموکراسی را تجربه میکنند، اقدامی مغایر دموکراسی است. موضوع مهم دیگری که وانگ و لاوروف در جریان گفتوگوی روز شنبه خود به آن اشاره داشتند، ابراز نگرانی از پیمان اوکاس (همکاری نظامی میان استرالیا، انگلیس و آمریکا در زمینه تولید زیردریایی اتمی) بود. وزرای خارجه چین و روسیه این اقدام را به حلقه کوچکی تشبیه کردند که خلاف جهت روند فعلی برای حصول صلح و تقویت همکاری و توسعه کشورهای منطقه حرکت میکند. یک روز پیش از این نیز «رنتو مارسودی» وزیر خارجه اندونزی در گفتوگو با همتای چینیاش ضمن تاکید بر توسعه همکاریها، نگرانی خود از همکاری هستهای استرالیا، آمریکا و انگلیس در اقیانوس آرام را اعلام کرده بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|