|
ارسال به دوستان
نگاهی به چند سریال صدا وسیما که با توجه به شرایط سخت کرونایی در حال آمادهسازی است
هنرمندان مشغول کارند
گروه فرهنگ و هنر: بدون شک سریالها و مجموعههای جدید تلویزیونی از پرمخاطبترین برنامههای تلویزیون محسوب میشوند. سریالهای جدید، بسیاری مواقع حکم برگ برنده یک شبکه را در جذب مخاطب ایفا کردهاند. طی چند سال اخیر مخاطبان رسانه ملی عادت کردهاند بهترین سریالهای تلویزیون را در فصل تابستان تماشا کنند اما در یکی، دو سال اخیر که کشور درگیر مشکلات شیوع ویروس کرونا شده است، برنامهسازان صداوسیما هم همانند سایر هنرمندان برای تولید آثارشان با مشکلات عدیدهای مواجه شدهاند که در نتیجه شاهد نیمهکاره ماندن برخی سریالها و کند شدن روند تولید مجموعههای تلویزیونی هستیم. این مساله کار را برای مدیران شبکهها بسیار سخت کرده است و مدیران به همین خاطر در یکی، دو سال اخیر با مشکلات بسیاری برای بستن کنداکتور پخش سریالها روبهرو شدهاند اما سختی کار سریالسازان تلویزیون در این ایام به مشکلات و محدودیتهای ایجادشده توسط ویروس کرونا محدود نمیشود، زیرا طی یکی، دو سال اخیر تولید سریالهای نمایش خانگی توسط ۲ پلتفرم «نماوا» و «فیلیمو» به اوج خود رسیده است بهطوری که هماکنون 10 سریال و مجموعه نمایشی به طور هفتگی و روتین از این پلتفرمها به نمایش درمیآید و همچنین چندین سریال هم در مرحله پیشتولید قرار دارد که با نگاهی کوتاه به سریالهای نمایش خانگی به یک نکته پی خواهیم برد و آن هم حضور اغلب ستارههای سینما و تلویزیون در این سریالهاست. از سوی دیگر در حاشیه این اتفاق نمیتوان مسائلی چون دستمزدهای نجومی برخی بازیگران را برای ایفای نقش در سریالها نادیده گرفت؛ دستمزدهایی که منجر میشود اغلب بازیگران مطرح، پیشنهادات ایفای نقش در سریالهای تلویزیونی را جدی نگیرند، البته پرداختن به حواشی حضور چهرههای سرشناس تلویزیون و سینما در نمایش خانگی موضوعی است که در این مقال نمیگنجد و میطلبد در گزارشی جامع به آن پرداخته شود.
به هر حال با وجود همه این شرایط، برخی برنامهسازان صداوسیما با رعایت پروتکلهای بهداشتی مشغول تولید سریالها و مجموعههای جدید تلویزیونی هستند و هنرمندان هم با وجود شرایط دشوار تولید، با تمام وجود جلوی دوربین میروند تا کنداکتور شبکههای رسانه ملی از سریالهای جدید خالی نباشد. شبکههایی که روزگاری پرمخاطبترین و بهترین سریالهای تلویزیون را روی آنتن میبردند، چند سالی است جز یکی، دو سریال، مابقی آثارشان از کممخاطبترین سریالهای تلویزیون به شمار میرود که امیدواریم با حضور رئیس جدید سازمان، سریالسازی در صداوسیما به لحاظ کیفیت به ریل سابق خود بازگردد. با همه این اوصاف در این گزارش به چند پروژه جدید سیما که قرار است پس از اتمام مراحل آمادهسازی از شبکههای مختلف سیما روی آنتن برود، میپردازیم.
* ثریا قاسمی در «حکم رشد»
تصویربرداری سریال «حکم رشد» به کارگردانی حسن لفافیان و تهیهکنندگی مهدی فرجی در خیابانهای تهران ادامه دارد. مجموعه تلویزیونی «حکم رشد» به کارگردانی حسن لفافیان براساس فیلمنامهای نوشته سعید نعمتالله و با رعایت پروتکلهای بهداشتی در تهران آغاز شده و تاکنون 35 درصد از سریال تصویربرداری شده است؛ سریالی که با حواشی ابتداییاش باعث شد سعید نعمتالله را به عنوان کارگردان جلوی دوربین نداشته باشد. همزمان با تصویربرداری، تدوین آن نیز توأمان پیش میرود و بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته، تصویربرداری این سریال تا بهمنماه امسال ادامه خواهد داشت. مجموعه تلویزیونی حکم رشد یک ملودرام پلیسی و خانوادگی است که با همکاری نیروی انتظامی و برای پخش از شبکه 3 سیما تولید میشود. در این سریال هنرمندانی چون ثریا قاسمی، مهلقا باقری، پیام احمدینیا، شهین تسلیمی، علیرضا مهران، حمید ابراهیمی، مهرداد ضیایی، فقیه سلطانی، نیلوفر شهیدی، مجید سعیدی، مجتبی فلاح، ندا قاسمی، هدی استواری، ارشیا توکلی و حسن ولیخانی ایفای نقش میکنند.
* «آقای قاضی» روی آنتن
سریال «آقای قاضی» به تهیهکنندگی احمد شفیعی و سفارش سازمان صداوسیما که در استودیوی فیلم و سریال بادبان تولید میشود، بزودی روانه آنتن تلویزیون میشود. «آقای قاضی» درامی دادگاهی است که تمام اتفاقات آن در دادگاه رقم میخورد و همه قسمتهای آن از موضوعات واقعی اقتباس شده است. فیلمنامه این سریال که قرار است در ۵۲ قسمت تولید شود، توسط ۱۲ نویسنده جوان و زیرنظر سیدمحمد حسینی به رشته تحریر درآمده و در هر قسمت، شاهد ۲ اپیزود خواهیم بود. در سریال «آقای قاضی» بیش از ۳۰۰ بازیگر نقشآفرینی میکنند که همه آنها برای نخستینبار جلوی قاب تلویزیون میروند.
* «مستوران» روی میز تدوین حسن حسندوست
همزمان با ادامه تصویربرداری سریال تاریخی «مستوران» در شهرک سینمایی نور، تدوین این اثر به نیمه رسید. بیش از 70 درصد از تصویربرداری سریال «مستوران» به کارگردانی مسعود آبپرور و تهیهکنندگی عطا پناهی سپری شده و حسن حسندوست تدوین این سریال را به نیمه رسانده است. براساس این گزارش، با پایان مراحل تولید و آغاز صداگذاری و ساخت موسیقی، «مستوران» برای پخش از رسانه ملی آماده خواهد شد. حمیدرضا آذرنگ، نازنین فراهانی، رویا میرعلمی، بیژن بنفشهخواه، علی دهکردی، الهام جعفرنژاد، عیسی یوسفیپور، رابعه اسکویی، صفا آقاجانی، مزدک رستمی، رسول نقوی، حامد محمودی و جواد انصافی از جمله بازیگرانی هستند که مقابل دوربین «مستوران» قرار گرفتهاند. فصل اول سریال «مستوران» که برگرفته از قصههای کهن ایرانی است در ۲۶ قسمت تولید خواهد شد و مجری طرح این مجموعه «استودیو بادبان» است. سازمان هنری- رسانهای اوج سریال «مستوران» را برای پخش از رسانه ملی میسازد.
* «بینشان» به اسفند میرسد؟
نیوشا ضیغمی، بازیگر شناخته شده سینما و تلویزیون در حالی به سریال «بینشان» شبکه ۳ سیما پیوسته که قرار است این مجموعه تلویزیونی برای اسفندماه آماده شود. سریال «بینشان» به کارگردانی راما قویدل و تهیهکنندگی مرتضی رزاقکریمی از تولیدات شبکه ۳ سیما است که درحال تصویربرداری است. این سریال به مسائل اجتماعی روز جامعه توجه دارد و در آن از بازیگران مطرح سینما و تلویزیون استفاده شده است. نیوشا ضیغمی، مجید واشقانی، نیلوفر پارسا، پرویز فلاحیپور، سعید زارعی و هلن نقیلو از جمله بازیگرانیاند که تاکنون رسانهای شدند.
* سیاوش چراغیپور به «خوشنام» پیوست
سیاوش چراغیپور بتازگی به بازیگران سریال «خوشنام» پیوست و اخیرا جلوی دوربین علیرضا نجفزاده رفته است. به گزارش مهر به نقل از روابط عمومی سریال، سریال «خوشنام» به تهیهکنندگی احمد زالی و کارگردانی علیرضا نجفزاده که فیلمنامه اولیهاش توسط محسن کیایی نوشته شده است و فهیمه سلیمانی این روزها مشغول نگارش فیلمنامه نهایی آن است به نیمههای راه رسید. احمد زالی، تهیهکننده این سریال تلویزیونی گفت: این روزها مشغول کار در لوکیشن خانه اصلی سریال «خوشنام» در خانه اوستا شفیع با بازی حمید لولایی واقع در حوالی میدان قیام هستیم و تصویربرداری سریال با حضور همه بازیگران اصلی ادامه دارد.
تهیهکننده این سریال تلویزیونی افزود: در حالی به نیمه راه رسیدهایم که جدا از لوکیشن خانه اصلی، در لوکیشنهایی چون قهوهخانه، گاراژ، کارواش، بیمارستان و چند لوکیشن خارجی در شرق تهران، سعادتآباد و... کار تصویربرداری پیش رفته است. احمد زالی گفت: محوریت در سریال «خوشنام» اخلاق و خانواده است و تلاش کردهایم با استناد به آموزههای دینی در طراحی شخصیتها و اتفاقات درام، داستان را به شکلی پیش ببریم که در فضای مفرح و گاهی طنازانه حوادث برای شخصیت اصلی و دیگر کاراکترهای داستان، پیام کار را به شکلی غیرمستقیم به مخاطب منتقل کنیم. فیلمنامه کماکان در حال نگارش است و قطعا با پیشرفت داستان، بازیگران دیگری نیز به سریال ما اضافه خواهند شد. احمد زالی با اشاره به حضور سیاوش چراغیپور عنوان کرد: درباره زمان پخش سریال مدیران تصمیمگیرنده هستند و ما هم بر اساس زمانبندی و برنامهریزی انجامشده تصویربرداری را پیش میبریم.
ارسال به دوستان
معرفی اعضای جدید شورای پروانه نمایش
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در احکام جداگانهای ۹ عضو شورای پروانه نمایش آثار سینمایی را منصوب کرد. به گزارش «وطنامروز»، بنا به پیشنهاد رئیس سازمان سینمایی و با حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجتالاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، محمدحسین نیرومند مشاور هنری و سینمایی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بیژن نوباوه نایبرئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، پژمان لشگریپور تهیهکننده سینما و نماینده شورای پروانه ساخت، پرویز شیخ طادی کارگردان سینما، سعید مستغاثی منتقد، نویسنده و نماینده شورای پروانه ساخت، رضا شاکری از مدیران سازمان صداوسیما، جواد رمضاننژاد رئیس مرکز سیما فیلم و سهیلا صادقی استاد علوم اجتماعی دانشگاه تهران به عنوان اعضای جدید شورای پروانه ساخت آثار سینمایی منصوب شدند.
ارسال به دوستان
اکران آنلاین «سیاه باز»
فیلم سینمایی «سیاه باز» در سامانههای اینترنتی به صورت آنلاین اکران شد. به گزارش «وطنامروز»، فیلم سینمایی «سیاه باز» به کارگردانی حمید همتی و تهیهکنندگی علی قائممقامی از دوشنبه ۲۴ آبانماه ساعت ۲۰ در سامانههای «فیلیمو» و «نماوا» اکران آنلاین شد. این فیلم معمایی در رابطه با فردی است که در زمینه بیتکوین فعالیت میکند که ناخواسته درگیر ماجراهایی میشود. «سیاه باز» که پاییز سال گذشته تولید شد، تیرماه امسال در سینماهای کشور اکران شد و طی یک ماه و نیم، ۱۰۰ میلیون تومان فروخت. بازیگران این فیلم عبارتند از: سام قریبیان، افسانه بایگان، شاهد احمدلو، مهدی کوشکی، علی رهبری، المیرا دهقانی، حامد بیسادی، مصطفی حبیبیمنش، نوید کوهفلاح، پیمان صفا، صدیقه تقیزاده و آتیلا پسیانی.
ارسال به دوستان
«تیتی» از تماشاگران جشنواره فرانسوی جایزه گرفت
فیلم سینمایی «تیتی» به کارگردانی و تهیهکنندگی آیدا پناهنده، بهترین فیلم از نگاه تماشاگران جشنواره «تصاویر نو پارسی» فرانسه شد. به گزارش «وطنامروز»، فیلم سینمایی «تیتی» به کارگردانی و تهیهکنندگی آیدا پناهنده که در بخش مسابقه فستیوال فرانسوی «تصاویر نو پارسی» Nouvelles Images Persanes حضور داشت، جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران این فستیوال را از آن خود کرد. این فستیوال که وجه تسمیه آن رمان «نامههای پارسی» شارل مونتسکیو، فیلسوف دوران روشنگری است از ۱۰ تا ۱۴ نوامبر ۲۰۲۱ برابر با ۱۹ تا ۲۳ آبانماه در شهر ویتره فرانسه برگزار شد. ریاست هیات داوران این فستیوال را که با هدف نمایش فیلمهای سینمایی داستانی، مستند و فیلمهای کوتاه از تمام کشورهای فارسیزبان برگزار شد، «انیس دو ویکتور» بر عهده داشت. فستیوال «تصاویر نو پارسی» در کنار نمایش فیلمهای بخش مسابقه، ۲ بخش ویژه را به مرور آثار عباس کیارستمی و یک بخش دیگر را به ژان کلود کریر، فیلمنامهنویس فقید فرانسه اختصاص داده بود. همچنین فیلم سینمایی «تیتی» به نویسندگی ارسلان امیری و آیدا پناهنده با بازی الناز شاکردوست، پارسا پیروزفر و هوتن شکیبا، از 15 تا 22 نوامبر در بخش سینمای جهان هشتمین دوره فستیوال بینالمللی فیلم دهوک در اقلیم کردستان عراق نیز به نمایش درخواهد آمد.
ارسال به دوستان
علامه طباطبایی بر قله تهذیب
ویدئوکلیپ «قله تهذیب» به مناسبت چهلمین سالگرد رحلت علامه طباطبایی(ره) منتشر شد.
به گزارش «وطنامروز»، همزمان با 24 آبان چهلمین سالگرد رحلت مفسر بزرگ شیعه، علامه سیدمحمدحسین طباطبایی رحمهالله تعالی علیه، ویدئوکلیپ «قله تهذیب» توسط فرهنگسرای ارسباران تولید و منتشر شد.
این ویدئو با بازخوانی بیانات حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای، رهبر حکیم انقلاب اسلامی و علامه شهید مرتضی مطهری پیرامون این شخصیت بینظیر علمی و فقهی، سعی دارد به طور خلاصه نقاط مهم شخصیت حضرت علامه را مرور کند. این ویدئو در صفحات مجازی فرهنگسرای ارسباران در دسترس است.
ارسال به دوستان
اختصاص هزینه به سینماهای فعال
رئیس سازمان سینمایی گفت: از تمام سینماداران درخواست کردهایم به فعالیت خود همراه با اجرای پروتکلهای بهداشتی ادامه دهند.
به گزارش «وطنامروز»، محمد خزاعی با بیان اینکه سالنهای سینماها از مهمترین مراکز تفریحی و فرهنگی خانوادهها است، گفت: در پی درخواست سینماداران و بررسی آسیبهای ناشی از کرونا، در جلسهای که با محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره بررسی مشکلات حوزه سینماداری داشتیم، موافقت شد به سینماهایی که فعالیت مستمر دارند کمک شود.
وی ادامه داد: خوشبختانه طی هفتههای اخیر سالنهای سینما از رونق خوبی برخوردار شدند و استقبال خوبی از سوی مردم و خانوادهها شده است. این تصمیم هم جهت تشویق بیشتر و رونق سالنهای سینما و کمک به سالنهای کمتوان گرفته شده که مشروط به استمرار فعالیت آنهاست.
رئیس سازمان سینمایی در ادامه با بیان اینکه فعالیت این مراکز نیاز است مستمر و بیوقفه باشد، اضافه کرد: مدیران سینماها از استقبال مردم از فیلمها راضی هستند و این اتفاق پویشی را در جامعه رقم زده است. از همکاران سینمایی میخواهیم که به فعالیت خود همراه با اجرای پروتکلهای بهداشتی ادامه دهند و از زحماتشان نیز سپاسگزاریم.
به گفته وی، برخی سینماها به دلیل درآمد پایین و ناتوانی در تامین هزینهها با مشکلاتی مواجه هستند که این کمک اندک برای آنها پیشبینی شده است.
رئیس سازمان سینمایی ادامه داد: سینماها به عنوان سرگرمی فرهنگی مهم خانوادهها باید در جذب مخاطب تلاش کنند. سعی کنیم نمایش فیلمها در سینماها متنوع باشد تا مخاطب بر اساس علاقهمندیهای خود فیلمها را انتخاب کند. برنامهریزی میکنیم تا پاسخگوی همه سلایق و علایق مخاطبان باشیم.
خزاعی ادامه داد: باید تلاش کنیم حضور خانوادهها در سالنهای سینما مستمر و پررنگتر از قبل شود.
ارسال به دوستان
وزیر ارشاد در مراسم هفته کتاب:
به دنبال ملی شدن صنعت نشر هستیم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اگر در بحث کاغذ به نرخ ارز وابسته باشیم، کتاب گران در سبد کالایی مردم قرار نمیگیرد. به گزارش «وطنامروز»، محمدمهدی اسماعیلی، در مراسم هفته کتاب به رویکرد دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: دولت مردمی رویکردش نسبت به فرهنگ مشخص است. این رویکرد ایجابی است؛ به این معنا که همه تلاشش را میکند تا به نهضت تولید فرهنگی دامن بزند.
وی افزود: در حوزه کتاب، نشر، رسانه، هنرهای نمایشی، همچنین حوزه موسیقی اصیل ایرانی و همه بخشهای فرهنگ و هنر، رویکرد دولت ایجابی است، البته این نهضت اجزاء و اضلاعی دارد که باید توأمان در یک فرآیند منطقی کار کنند تا خروجی به هدفگذاری منتهی شود.
وزیر فرهنگ دولت سیزدهم با بیان اینکه ما در حوزه سیاستگذاری، مدیریت و نظارت باید فضای کار فرهنگی در کشور را به وجود آوریم، گفت: گفتمان غالب در حوزه مدیریتی کشور باید تبدیل به گفتمان فرهنگی شود که این امر با کار جمعی محقق میشود.
وزیر ارشاد با پذیرش اینکه مسأله مهم امروز مردم معیشت و اقتصاد است، ابراز داشت: من قبول دارم که مسأله مهم کشور امروز معیشت و اقتصاد است اما همه باید اذعان کنیم که حل مسائل معیشتی و اقتصادی جز از طریق فرهنگ امکانپذیر نیست. این در حکم رهبر انقلاب برای اعضای شورای انقلاب فرهنگی به صراحت بارز بود. ایشان به این نکته اشاره کردند که نباید به موضوع فرهنگسازی و فرهنگ عمومی به عنوان کار تزئینی و حاشیهای نگریست، بلکه باید اصل و متن کار باشد، چون انقلاب ما بر پایه آموزههای فرهنگی بنا شده است.
اسماعیلی با بیان اینکه برنامههای دولت در بخشهای مختلف بر این اساس استوار شده است، گفت: در حوزه کتاب و نشر ما با مسأله مهمی چون کاغذ مواجهیم. حتی روز گذشته آیتالله سبحانی و امروز حجتالاسلام دعایی بر موضوع کاغذ تاکید داشتند. ما در جلسه روز گذشته دولت با آقای رئیسجمهور هم نکاتی را در اینباره مطرح کردیم تا در حوزه کاغذ در دورنمایی نزدیک به حدود یک سال و نیم تا ۲ سال به نقطه مطلوب برسیم. حداقل این کار را در کاغذ کتاب خواهیم کرد تا به خودکفایی برسیم.
وزیر ارشاد با بیان اینکه در مسیر خودکفایی، دوستان مشکلاتی را که از گذشته باقی مانده مطرح میکنند اما با ظرفیتهای موجود و با مدیریت قوی میان ۲ وزارتخانه صمت و ارشاد این مشکل تا ۲ سال آینده حل خواهد شد، گفت: اگر این کار را نکنیم و به نرخ ارز وابسته باشیم، کتاب گران در سبد کالایی مردم قرار نمیگیرد. ما در پی ملی شدن صنعت نشر هستیم تا فضای کتاب و کتابخوانی را در جامعه تسهیل کنیم.
وی به نقش کتابداران و کتابخانهها در فضای کنونی اشاره کرد و گفت: بخش اصلی کار این است که مردم کتابخوان شوند و من از کتابداران تشکر میکنم، چراکه اینها جریانسازان اصلی فرهنگ ما هستند. این میزان کتابخانه بسترهای اصلی و نیروهای فرهنگی در صف ما محسوب میشوند. باید تلاش کنیم نهضت کتابخوانی را که از تعبیرات مهم رهبری است از طریق این افراد محقق کنیم. من به عنوان یک مقام مسؤول وقتی مینگرم، در قیاس با سایر حوزههای فرهنگی و هنری، وضعیت کتاب را خوب ارزیابی میکنم که این مهم محصول کار دوستان ما در صف کار است. اسماعیلی سخنان خود را اینگونه پایان داد: ما بحث تسهیل کار، حمایت و نظارت را عهدهدار خواهیم بود اما ترویج فضای کتابخوانی و کتابخوان شدن مردم بر عهده فعالان فرهنگی و رسانهای و بویژه کتابداران است. کاری که در کتابخانههای عمومی صورت گرفته کیفیسازی خدمات بوده است. تلاش داریم با تمام مشکلات موجود به نهضت تولید برسیم. انشاءالله در دولت مردمی اتفاقات خوبی در حوزه فرهنگ رخ میدهد.
ارسال به دوستان
«پیرمردها نمیمیرند» اکران آنلاین میشود
فیلم سینمایی «پیرمردها نمیمیرند» از این هفته به صورت آنلاین اکران میشود.
به گزارش «وطنامروز»، فیلم سینمایی «پیرمردها نمیمیرند» از چهارشنبه ۲۶ آبان در صفحه ویژه «هنر و تجربه» در سایت هاشور به صورت آنلاین اکران میشود. این فیلم ساخته رضا جمالی چندی پیش در سینماهای «هنر و تجربه» روی پرده رفته بود که مورد استقبال مخاطبان و منتقدان نیز قرار گرفت. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: در روستایی بکر و خوش آب و هوا ۴۵ سال است کسی نمیمیرد. پیرمردان روستا در تلاشند که مرگ را به این روستا بازگردانند. رضا جمالی، نویسنده و کارگردان فیلم سینمایی «پیرمردها نمیمیرند» درباره فیلمش نوشت: «فیلم حال و هوای ناامیدانهای ندارد. شخصیتهای فیلم مدام از مرگ حرف میزنند و در ناامیدی به سر میبرند ولی با این حال در کنار هم از زندگیشان نیز لذت میبرند. شخصیتهای این فیلم با وجود داشتن درونی سرکش و عصیانگر با تمام زر و زیور و تعلقات دنیوی مبارزه میکنند و حاضرند عزیزترین سرمایهشان را که جانشان است، از دست بدهند ولی روح آنها در آرامش باشد. بهرغم رفتارهای نامناسبی که از آنها سر میزند اما دوباره چرخه روزگار آنها را به ذات اصلی انسان که برای زیستن خلق شده میچرخاند تا فکر مرگ را از ذهنشان دور کنند». نادر مهدیلو، حمدالله سلیمی، ولایت خوبدل، سلمان عباسی، ندا حقشناس، صفت آهاری، رسول علینژاد، جعفر اکبری و احمد پروستان بازیگران «پیرمردها نمیمیرند» هستند.
این فیلم در کارنامه خود جایزه روح آسیا از سیودومین جشنواره بینالمللی فیلم توکیو ژاپن و جایزه ویژه هیات داوران در پنجمین دوره جشنواره فیلمهای ایرانی تورنتو کانادا را دارد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|