|
آغاز فاز بالینی واکسن برکت بر روی کودکان ۱۲ تا ۱۸ سال
واکسن «کوو ایران برکت» ستاد اجرایی حضرت امام (ره) با دریافت مجوز از سازمان غذا و دارو، فاز یک و ۲ مطالعاتی روی کودکان را آغاز کرد. این کار با تزریق واکسن به ۶ کودک آغاز شد. واکسن «کوو ایران برکت»، نخستین و کمعارضهترین واکسن ایرانی است که سازمان غذا و دارو ۲۳ آبان مجوز شروع فاز بالینی آن را برای کودکان صادر کرد و از دیروز این فاز شروع شد.
ارسال به دوستان
وزیر کشور: حرفهای غیرعلمی درباره واکسیناسیون در کف خیابان درست نیست؛ میان کاهش آمار مرگ با واکسیناسیون پیوستگی وجود دارد
جهل و هیاهو!
معاون وزیر بهداشت: به دلیل واکسنهراسیای که در کشور ایجاد شده است، متأسفانه واکسیناسیون زنان باردار با میانگین جامعه بسیار فاصله دارد
گروه اجتماعی: با آنکه 68 درصد جمعیت هدف کشور در مقابل بیماری کرونا واکسینه شدهاند اما هنوز خیلیها از روی ناآگاهی از تزریق واکسن هراس دارند و طبق گزارشهای موجود 15 درصد جمعیت کشور همچنان واکسن کرونا را تزریق نکردهاند. این در حالی است افرادی که به کرونا مبتلا میشوند و جان خود را از دست میدهند اکثرا کسانی هستند که واکسن نزدهاند.
به گزارش «وطنامروز»، واکسنگریزان نهتنها با ممانعت از تزریق واکسن کرونا جان خود و همنوعان خود را به خطر میاندازند، بلکه از خدمات عمومی نیز محروم میشوند و دریافت هر نوعی خدمتی برای آنها منوط به داشتن تست منفی پیسیآر خواهد بود که این موضوع هزینه سنگینی را برای آنها رقم خواهد زد. بر این اساس معاون حملونقل وزیر راهوشهرسازی اعلام کرده است با اجرای طرح هوشمند سفر از ابتدای آذرماه سال جاری، هرگونه مسافرت در کشور تنها با ارائه کارت واکسن کرونا یا تست منفی پیسیآر با ۷۲ ساعت اعتبار امکانپذیر است. از طرفی طبق اظهارات معاون درمان وزارت بهداشت، متاسفانه به دلیل واکسنهراسیای که در کشور بویژه برای زنان باردار ایجاد کردند، پوشش واکسیناسیون زنان باردار با میانگین جامعه بسیار فاصله دارد.
قاسم جانبابایی با اشاره به روند افزایشی ابتلا به کرونا در میان افراد واکسینه نشده در اروپا، بر اهمیت واکسیناسیون تاکید کرد و گفت: متاسفانه به دلیل واکسنهراسیای که در کشور بویژه برای زنان باردار ایجاد کردند، پوشش واکسیناسیون زنان باردار با میانگین جامعه بسیار فاصله دارد. وی در حاشیه جلسه کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا، به تصمیمات و بحثهای این جلسه اشاره کرد و گفت: مهمترین موضوع، بحث واکسیناسیون در حوزه مدیریت کروناست. با توجه به اینکه طی چند ماه اخیر سرعت بسیار خوبی در واکسیناسیون گروه هدف داشتیم، هم دوز اول واکسیناسیون و هم دوز دوم واکسیناسیون انجام شد و عقبماندگی واکسیناسیون را به سرعت جبران کردیم. البته درصدی از افراد را داریم که هنوز واکسن تزریق نکردهاند.
وی افزود: خواهشمان این است کسانی که واکسن تزریق نکردهاند، حتما این کار را انجام دهند، زیرا متاسفانه در اروپا شاهدیم روزانه در آلمان، اتریش، هلند و... جامعه واکسینهنشده به سرعت مبتلا میشوند. روسیه روز گذشته بالغ بر ۱۲۰۰ فوتی داشت و قاطبه فوتیهایشان، افرادی بودند که واکسن تزریق نکرده بودند. بر همین اساس از مردم میخواهیم همراهی کنند. مقداری سرعت واکسیناسیونمان کاهش یافته است.
جانبابایی گفت: همچنین وزارت بهداشت اعلام کرد افراد بالای ۶۰ سالی که زمان از تزریق واکسن دومشان 4 ماه گذشته، ضرورت دارد واکسن دوز سوم یا اگر بیش از ۶ ماه گذشته واکسن یادآور را تزریق کنند، زیرا ضرورت دارد ایمنی بدن این افراد را در سطح بالایی نگه داریم. کشورهایی که واکسن تزریق کردهاند و بین تزریق دوزهای دوم و سومشان فاصله افتاده، مقداری افزایش ابتلا داشتند. بر همین اساس از آنجا که اکنون در کشور شرایط خوبی داریم به طوری که هم میزان فوتیها در حال کاهش است و هم میزان بستری کاهشی است، مهم است که گروههایی که واکسن نزدهاند، هر چه زودتر واکسن را تزریق کنند.
وی گفت: موضوع مهم دیگر بحث واکسیناسیون مادران باردار بود. اکنون توصیه شده هر نوع واکسنی را که مجوز دارد، میتوان برای زنان باردار استفاده کرد، البته ما پروتکل کشوری در این زمینه داریم. متاسفانه به دلیل واکسنهراسیای که در کشور بویژه برای زنان باردار ایجاد کردند، پوشش واکسیناسیون زنان باردار با میانگین جامعه بسیار فاصله دارد. خواهش میکنیم همه کسانی که میتوانند کمک کنند تا خانمهای باردار به هدف مورد انتظار واکسیناسیون بالای ۸۰ درصد و حتی ۱۰۰ درصد برسند.
معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: ما تعداد قابل توجهی از مادران باردار را به دلیل ابتلا به کرونا از دست دادیم که برای کشور ضایعهای غیرقابل جبران است. استدعای ما این است که این گروه هدف -که بسیار مهم هستند- هر چه زودتر واکسینه شود. برنامهای برای ایجاد کمپین واکسیناسیون مادران باردار داریم که با روش اقناعی و آگاهی که به مادران باردار داده میشود و آموزشهایی که به همکاران خودمان ارائه میکنیم، انشاءالله بتوانیم عقبماندگی در حوزه واکسیناسیون مادران باردار را جبران کنیم.
* بازنگری پروتکلهای بهداشتی کرونا در هفتههای آتی
به منظور حفظ سلامت جامعه و جلوگیری از شیوع دوباره کرونا قرار است در پروتکلهای بهداشتی بازنگری شود. وزیر کشور با اشاره به واکسیناسیون گسترده و دانستههای جدید علمی، از بازنگری و نوسازی برخی پروتکلهای بهداشتی طی هفتههای آینده خبر داد.
احمد وحیدی در پایان جلسه دیروز قرارگاه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: بررسی نوسازی پروتکلهای بهداشتی در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت. با توجه به مبانی علمی و دانستههای جدید پزشکی و همچنین با توجه به واکسیناسیون گسترده، ممکن است در پروتکلها ظرف هفتههای آینده در مواردی که لازم است بازنگری صورت گیرد.
وحیدی تاکید کرد: با وجود لغو برخی محدودیتها انجام شده اما تذکر جدی درباره اعمال پروتکلهای بهداشتی از جمله استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی در این جلسه مورد تاکید قرار گرفت و این تاکید بویژه در حوزه مدارس از اهمیت بیشتری برخوردار است.
وزیر کشور افزود: آمارها نشان میدهد پیوستگی میان واکسیناسیون و کاهش آمارهای ابتلا، بستری و مرگومیر وجود دارد؛ به شکلی که هر کجا که واکسن بیشتر تزریق شده آمارها کاهش یافته است.
بر همین اساس وزارت بهداشت بررسیهای گستردهای را در این زمینه انجام داده و به این کار ادامه میدهد. عزیزانی که غیر از این نظر دارند باید با وزارت بهداشت بحث و تبادل نظر کنند اما اینکه این حرف و نظر از مبانی غیرعلمی و در کف خیابان بیان شود درست نیست. امروز نیز آمارهای تجربی به ما نشان میدهد که میزان مرگومیر با موضوع واکسیناسیون پیوستگی دارد.
***
وزیر بهداشت:۶۸ درصد جمعیت هدف علیه کرونا واکسینه شدهاند
ایران به نسبت کشورهای پیشرفته در امر واکسیناسیون موفقتر عمل کرده است. وزیر بهداشت اعلام کرد اکنون که واکسیناسیون در کشور روند قابل توجهی را سپری میکند نباید از رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی تا ریشهکن شدن کرونا غافل ماند. وزیر بهداشت از ورود ۱۵۰ میلیون دوز واکسن به کشور خبر داد و گفت: تاکنون ۶۸ درصد جمعیت هدف علیه کرونا واکسینه شدهاند. بهرام عیناللهی اظهار داشت: هفته بسیج بیش از هر چیز یادآور حماسههای دفاعمقدس است، بویژه در رابطه با مسائل پزشکی کارهای بسیار بزرگی در دفاعمقدس انجام شد که لازم است بیشتر به آنها پرداخته شود. وی در ادامه گفت: متأسفانه در اپیدمی کرونا تعداد زیادی از هموطنان را از دست دادیم. همه دیدیم بسیجیان در این امتحان درخشیدند و حدود ۲۰۵ شهید سلامت در گروههای پزشکی داشتیم که نشاندهنده روحیه ایثارگرانه و بسیجی آنهاست. وی تاکید کرد: تا تیرماه حدود ۵ میلیون واکسیناسیون در کشور انجام شده بود. ما در پیک پنجم روزانه حدود ۵۰ هزار بیمار، ۱۵ هزار بستری، ۸۰۰۰ بستری آیسییو و حدود ۷۰۰ مرگ داشتیم که فاجعه ملی بود ولی با لطف خداوند و با شروع دولت جدید و تلاشهای انجامشده - در حالی که در هفته اول دولت هیچ واکسنی نداشتیم- توانستیم با کار بسیجی و جهادی در تمام وزارتخانههای مرتبط، هلال احمر، بانک مرکزی شخص رئیسجمهور و... کار بزرگی کنیم. وی ادامه داد: تا امروز ۱۵۰ میلیون دوز واکسن وارد کردهایم و حدود ۲۰ میلیون دوز هم تولید داخلی صورت گرفته است و باز این استعداد وجود دارد که تولید داخل افزایش یابد و از این نظر هیچ کمبودی در کشور نداریم و در صدمین روز دولت به تزریق ۱۰۰ میلیون دوز واکسن رسیدیم. در حال حاضر ۸۴ درصد جمعیت هدف یک دوز واکسن و ۶۸ درصد هم ۲ دوز واکسن را زدهاند و تا چند هفته آینده این درصد افزایش مییابد. وزیر بهداشت همچنین در چهارمین جلسه کمیسیون دائمی ذیل شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور گفت: ایران در برنامه واکسیناسیون موفقتر از کشورهای پیشرفته بود. وی افزود: در موضوع واکسیناسیون بسیاری از کشورهای دیگر از ما پیشرفتهتر بودند اما موفقیت ما بیشتر بود، چراکه ما از بحث معنویت استفاده کردیم و این در حالی است که اگر تنها میخواستیم از امکانات خود استفاده کنیم به بیش از یک سال زمان احتیاج داشتیم.
***
آمار جانباختگان کرونا باز هم ۳ رقمی شد
با آنکه پس از 234 روز آمار جانباختگان ناشی از بیماری «کووید-19» در نخستین روز آذرماه ۲ رقمی شد و به زیر 100 نفر در یک شبانهروز رسید اما دیروز این آمار تغییر کرد و روند صعودی به خود گرفت و شمار فوتیها به 132 نفر رسید.
به گزارش «وطن امروز» وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد در یک شبانهروز ۵ هزار و ۱۴۴ مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شدند. بر این اساس از ظهر روز دوشنبه تا ظهر روز سهشنبه ۲ آذر بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۵ هزار و ۱۴۴ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و ۷۶۲ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در طول این مدت ۱۳۲ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۲۹ هزار و ۱۸۵ نفر رسید. همچنین خوشبختانه تاکنون ۵ میلیون و ۸۰۷ هزار و ۸۹ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. از سویی ۳ هزار و ۳۸۶ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
همچنین تاکنون ۳۷ میلیون و ۹۹۶ هزار و ۹۰۴ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. از سویی در حال حاضر ۸ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۵۸ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۳۶ شهر در وضعیت زرد و ۱۴۶ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
همچنین وزارت بهداشت اعلام کرد مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۱۰۳ میلیون و ۱۶۰ هزار و ۴۵۲ دوز رسید و تاکنون ۵۶ میلیون و ۹۴۴ هزار و ۷۷۴ نفر دوز اول، ۴۵ میلیون و ۳۸۲ هزار و ۷۳ نفر دوز دوم و ۸۳۳ هزار و ۶۰۵ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند. بر اساس این گزارش، مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۱۰۳ میلیون و ۱۶۰ هزار و ۴۵۲ دوز رسیده است.
ارسال به دوستان
اخبار
افزایش 20 درصدی ترافیک پایتخت با بازگشایی مدارس
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه تعداد واگنهای مترو از هزار دستگاه در دوره چهارم شورا به 400 دستگاه رسیده است، گفت: مدیریت شهری سابق با نخریدن واگن مترو باعث بدتر شدن اوضاع حملونقل عمومی شده است. مهدی چمران در حاشیه صحن دیروز شورای شهر در جمع خبرنگاران درباره وضعیت ترافیک و شلوغی حملونقل عمومی اظهار داشت: نخریدن واگن در مدیریت شهری گذشته سبب شده وضعیت حملونقل عمومی نهتنها بهبود نیابد، بلکه بدتر هم شود. وی افزود: از 6 هزار اتوبوس فعال تهران در دوره چهارم شورا اکنون فقط 2200 اتوبوس فعال است، همچنین تعداد هزار واگن به 400 مورد رسیده و مسلما این موضوعات سبب میشود مردم سراغ استفاده از خودروهای شخصی بروند. رئیس شورای شهر تهران اظهار داشت: نتیجه این موضوع افزایش ترافیک در پایتخت است، البته هنوز مدارس و دانشگاهها باز نشده و اگر این موضوع محقق شود، حداقل 20 درصد دیگر هم به ترافیک تهران افزوده خواهد شد. چمران درباره سیاست بودجه سال 1400 شهرداری گفت: من موضوع خاصی که گرهگشا در زمینه مشکلات باشد، ندیدم. یک بودجه معمولی بوده و به صورتی آن را تنظیم کردهاند که دستشان باز باشد و به نوعی ممکن است اصلا محقق نشود، چرا که آن را دست بالا گرفتهاند.
***
اجرای طرح ویژه مقابله با سرقت در تهران
فرمانده انتظامی تهران بزرگ از اجرای طرح ویژه مقابله با سرقت در تهران خبر داد. سردار حسین رحیمی درباره توصیه اخیر مقام معظم رهبری پیرامون حل علمی مشکل ترافیک در کلانشهرها بویژه تهران اظهار کرد: ما تمام توان خود را میگذاریم تا راهی برای روانسازی ترافیک و عمل به مواردی که از سوی رهبر معظم انقلاب تاکید شد، بیابیم، البته درباره ترافیک همانطور که بارها گفته شده، دستگاههای مختلفی دارای مسؤولیت هستند. وی با بیان اینکه در روزهای اخیر حدود ۴۰۰ نفر از مأموران پلیس پیشگیری و دیگر پلیسهای تخصصی به حوزه مدیریت ترافیکی ورود کرده و از ساعت ۱۵ تا ۲۱ به ماموران راهور کمک میکنند، گفت: طی این روزها با اقدامات انجام شده، حدود ۱۰ درصد از بار ترافیکی صبحگاهی و حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از بار ترافیکی عصرگاهی کاسته شده است که البته امیدواریم مردم نیز همکاری بیشتری با ما داشته باشند و دیگر دستگاهها نیز به وظایف خود عمل کنند. فرمانده انتظامی تهران بزرگ به ساماندهی معتادان متجاهر در تهران نیز اشاره کرد و گفت: بین ۷ تا ۱۰ هزار معتاد متجاهر در سطح پایتخت داریم که باید ظرفیت برای پذیرش و نگهداری از آنها و همچنین بازپروریشان فراهم شود. رحیمی درباره مقابله با سرقت در تهران نیز گفت: بیش از ۲ هفته است طرح ویژهای برای مقابله با سرقت در تهران آغاز شده و ۱۴۰ اکیپ ویژه از سوی پلیس پیشگیری برای همین امر اختصاص یافته و فعال است. وی ادامه داد: در نتیجه اقدامات انجام شده در این طرح، سرقت منزل در هفته گذشته نسبت به هفته قبلتر از آن ۳۳ درصد کمتر شده که این نشان میدهد طرح نتیجهبخش بوده است.
***
نیاز اورژانس به آمبولانسهای جدید
رئیس سازمان اورژانس بر لزوم وارد کردن آمبولانسهای جدید به چرخه عملیات تأکید کرد. دکتر محمدجعفر میعادفر در گفتوگو با ایسنا، درباره وضعیت تجهیزات و لجستیک سازمان اورژانس اظهار کرد: کمبود اورژانس ناوگان آمبولانس است. وی با بیان اینکه البته نمیتوان گفت درباره آمبولانسها کمبودی داریم که بر کیفیت عملیات تاثیر گذاشته است، ادامه داد: بخشی از آمبولانسهای اورژانس دوره فرسودگی خود را طی میکنند و باید آمبولانسهای جدید جایگزین آمبولانسهای فرسوده شود. رئیس سازمان اورژانس گفت: در تلاش هستیم تا بتوانیم با وارد کردن و خرید آمبولانسهای جدید، ناوگان آمبولانسهای فرسوده را از چرخه عملیات خارج کنیم، بویژه اینکه نزدیک به بودجه سال ۱۴۰۱ هستیم که امیدواریم هم مجلس و هم دولت نگاه جدی به بحث تامین اعتبار آمبولانس داشته باشند.
***
تشییع پیکر فرمانده یگان حفاظت شهرداری تهران
مراسم وداع و تشییع پیکر فرمانده یگان حفاظت شهرداری تهران برگزار شد. مراسم وداع و تشییع پیکر سردار محمدکریم بیات، فرمانده یگان حفاظت شهرداری تهران دیروز با حضور فرمانده ناجا و شهردار تهران در ستاد ناجا برگزار شد. پیکر سردار بیات، فرمانده یگان حفاظت شهرداری تهران پس از وداع و تشییع در قطعه ۶۶ بهشتزهرا(س) به خاک سپرده شد. براساس گزارش پایگاه خبری شهر، سردار محمدکریم بیات، فرمانده یگان حفاظت شهرداری تهران دوشنبه یکم آذر بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت.
***
شبکه سازمانیافته اخلالگران ارزی متلاشی شد
نیروی انتظامی طی اطلاعیهای از شناسایی و انهدام یک شبکه سازمانیافته اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق فروش رمز ارزهای دیجیتال خبر داد. در اطلاعیه نیروی انتظامی آمده است: «پلیس با رصد و پایش اطلاعاتی فضای مجازی یک شبکه سازمانیافته را که با فروش رمزارز غیرقانونی «دریک» اقدام به اخلال در نظام اقتصادی و ارزی کشور کرده بودند شناسایی، اعضای اصلی آن را دستگیر و این شبکه را متلاشی کردند. کارآگاهان پلیس امنیت اقتصادی ناجا با انجام این مأموریت مهم که با هماهنگی دادسرای ویژه رسیدگی به جرائم اقتصادی صورت گرفت، ضمن دستگیری اعضای اصلی شبکه، بیش از یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال وجوه دریافتی از مردم را در حسابهای متهمان کشف و برای جلوگیری از خروج وجوه مذکور به خارج از کشور حسابهای آنها را مسدود کردند.
ارسال به دوستان
سالمندان، کودکان و افراد با سابقه بیماری از ترددهای غیر ضرور پرهیز کنند
آلودگی هوا در تهران و 6 کلانشهر
آلودگی هوا چند روز است نفس پایتختنشینان را به شماره انداخته است. این آلودگیها که ناشی از وارونه شدن هوا در فصول سرد، همچنین دود حاصل از خودروهای فرسوده، بویژه ناوگان حملونقل عمومی است، سلامت شهروندان تهرانی را با مخاطره مواجه کرده است. در این میان سازمان هواشناسی نسبت به آلودگی هوای ۷ کلانشهر طی روزهای آینده هشدار داد و اعلام کرد افزایش غلظت آلایندهها در شهرهای تهران، کرج و اصفهان بیشتر خواهد بود. سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجیرنگ با اشاره به تشدید پایداری هوا آورده است: انباشت و افزایش غلظت آلایندهها همراه با کاهش کیفیت هوا پنجشنبه (۴ آذرماه) برای شهرهای اصفهان، کرج و تهران پیشبینی میشود. در پی حاکمیت این شرایط جوی، افزایش محسوس شاخص کیفیت هوا توام با رشد پتانسیل غلظت آلایندهها تا شرایط ناسالم برای تمام گروههای سنی و در صورت عدم رعایت و کنترل منابع آلاینده، احتمال شرایط بسیار ناسالم بویژه در مناطق پرتردد و صنعتی وجود دارد. همچنین سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ آورده است: پایداری در جو از امروز (۳ آذرماه) در شهرهای اراک، ارومیه، اصفهان، تبریز، تهران، کرج و مشهد و پنجشنبه (۴ آذرماه) در شهرهای اراک، ارومیه، تبریز و مشهد موجب افزایش غلطت آلایندهها و کاهش کیفیت هوا میشود. افزایش شاخص کیفیت هوا در حد ناسالم برای گروههای حساس و احتمال رشد آن تا ناسالم برای تمام گروهها در مناطق صنعتی و پرتردد در صورت عدم کنترل منابع آلاینده ثابت و متحرک دور از انتظار نیست و نسبت به پرهیز از ترددهای غیرضرور بویژه سالمندان، کودکان و افراد با سابقه بیماری، عدم فعالیت فیزیکی و ورزشی در فضای باز، مدیریت سوخت و زمان فعالیت واحدهای صنعتی در سطح و حومه کلانشهرها توصیه میشود.
* تردد و تنفس مردم دچار اختلال شده است
آلودگی هوا داد اعضای شورای شهر را نیز درآورده است. عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران از وضعیت ترافیک و آلودگی هوا در تهران گلایه کرد و گفت: تردد و تنفس مردم دچار اختلال شده است. ناصر امانی دیروز در تذکر پیش از دستور خود در جلسه شورای شهر تهران با اشاره به وضعیت آلودگی هوا در پایتخت گفت: متأسفانه کسانی که ۸ سال در اختیار داشتند و هیچ کاری نکردند به ما انتقاد میکنند که آلودگی هوا در محرمانگی شورای ششم است و ما را متهم میکنند که درباره آلودگی هوا پشت درهای بسته هستیم اما اینگونه نیست و باید آنها پاسخگو باشند. وی با بیان اینکه ما مسؤول هستیم چرا که حالا تردد و تنفس مردم دچار اختلال شده و به وضعیت هشدار نزدیک میشویم، گفت: ما مسؤول هستیم و باید درباره کارهایی که انجام میدهیم مردم را توجیه کنیم. عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه ما وارث کارهای انجامنشده در گذشته هستیم، گفت: مساله آلودگی هوا در تهران با جلسه و تشکیل ستاد حل نمیشود و جالب است بدانید آلودگی هوای تهران عمدتا ناشی از ترافیک و تحرک وسایل نقلیه است. ۴۰ میلیون موتوسیکلت آلاینده و ۱۰۰ هزار کامیون در تهران تردد میکند و با جلسه و هشدار و نصیحت کار پیش نمیرود.
* هوای پایتخت در شرایط ناسالم برای گروههای حساس
براساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، دیروز هوای تهران در محدوده ناسالم برای گروههای حساس قرار گرفت که ناشی از شرایط پایدار جو و عدم وزش باد موثر بود. همچنین امروز نیز با افزایش ترافیک و غلظت ذرات معلق، کاهش کیفیت هوا در مناطق پرتردد دور از ذهن نیست.
ارسال به دوستان
دریافت مجوز از سوی مدارس به معنای بازگشایی کامل آنها نیست
بازنگری در روند بازگشایی مدارس و دانشگاهها
با آنکه مدارس و دانشگاههای کشور از ابتدای ماه جاری بازگشایی شده و دانشآموزان باید حضوری سر کلاسهای درس حاضر شوند اما هنوز دغدغه ابتلا به کرونا و شیوع دوباره این بیماری مرگبار وجود دارد، چرا که کرونا همچنان در کمین بوده و خیلیها نیز واکسن نزدهاند. در چنین شرایطی علیرضا کمرئی، سخنگوی آموزشوپرورش گفت: تاکنون ۱۰۵ هزار مدرسه «مجوز بازگشایی» دریافت کردهاند و تا آخر هفته همه مدارس مجوز بازگشایی دریافت میکنند. حسن محمدی، معاون تربیت بدنی و سلامت آموزشوپرورش شهر تهران نیز درباره اینکه تاکنون چه تعداد از مدارس شهر تهران مجوز بازگشایی را دریافت کردهاند، به مهر گفت: نکته مهم و مغفول این است که مفهوم دریافت مجوز این نیست که لزوما قرار است همه مدارس کلاس حضوری برگزار کنند، بلکه معنای این مجوز آن است که هر مدرسه لازم است مجوزی دریافت کند تا فرآیند آموزش دانشآموزانش مشخص شود که با توجه به شرایط فیزیکی مدرسه آیا میتواند آموزش را به صورت ترکیبی از آموزش حضوری و مجازی آغاز کند یا به خاطر نداشتن استانداردهای لازم باید آموزشها را به صورت غیرحضوری دنبال کند. این مقام مسؤول ادامه داد: البته شرایط اکثر مدارس در تهران بهگونهای است که با این مجوز میتوانند شیوه ترکیبی را انتخاب کنند.
* روند بازگشایی مدارس و دانشگاهها بازنگری شود
توجه به سلامت مردم و بیم شیوع پیک جدید کرونا با بازگشایی مدارس و افزایش میزان ترددها، موجب شد تا ستاد ملی مقابله با کرونا در این باره تصمیمگیری کند. دبیر کمیته علمی مقابله با کرونا در کشور با اشاره به شروط این کمیته برای بازگشایی مدارس، دانشگاهها، سینماها و... و همچنین هشدار نسبت به پیک ششم بیماری در کشور، گفت: نظر جمعی کمیته علمی درباره این بازگشاییها به ستاد ملی کرونا اعلام میشود. دکتر حمیدرضا جماعتی در حاشیه جلسه کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا تاکید کرد: توصیه کمیته علمی این است که درباره بازگشایی مدارس، دانشگاهها و مجامع با توجه به اینکه شیوع روند کرونا در کشورمان نزولی شده، حتما دقت و بازبینی مجدد شود، چرا که از یک طرف افراد زیر ۱۸ سال ما در کشور هنوز به طور کامل واکسینه نشدهاند و از طرفی برای بچههای زیر ۱۲ سال با آنکه در برخی کشورها مانند چین (۳ سال به بالا) و آمریکا (بالای ۵ سال) واکسیناسیونشان را شروع کردهاند اما ما هنوز پروتکل برای این سنین نداریم. وی گفت: بنابراین بازگشاییهای بیمحابای مدارس، دانشگاهها و مجامع، رستورانها، سینماها و... با توجه به اینکه هنوز هم به ایمنی جمعی نرسیدهایم و با توجه به اینکه کودکان ما از واکسیناسیون کافی برخوردار نیستند، میتواند باعث ایجاد پیک ششم کرونا در کشور شود که باید این را مدنظر قرار داد. وی در پاسخ به این سوال که آیا کمیته علمی با بازگشاییهای انجام شده، مخالف است، گفت: ما بارها و حتی از یک ماه قبل اعلام کردیم در صورتی با بازگشایی مدارس، دانشگاهها و... موافقیم که به ایمنی جمعی ناشی از واکسیناسیون کافی در کشور رسیده باشیم و بهعلاوه پروتکلهای بهداشتی را در مدارس به طور کامل رعایت کنیم. با توجه با شرایطی که وجود دارد، هنوز به ایمنی جمعی نرسیدهایم، هنوز واکسیناسیون زیر ۱۸ سالهها کافی نیست، بنابراین بازگشایی مدارس، دانشگاهها و مجامع میتواند خطرناک بوده و منجر به بروز پیک بعدی برای ما باشد. جماعتی گفت: نظر جمعی کمیته علمی در این باره تا چهارشنبه (امروز) به ستاد ملی کرونا اعلام میشود. به نظر میرسد رعایت پروتکلها برای پیشگیری از تشدید پاندمی در کشور هنوز مناسب نیست.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|