|
رئیس قوه قضائیه رئیس کل دادگستری تهران و دادستان تهران را منصوب کرد
طی احکامی از سوی حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنیاژهای رئیس قوه قضائیه، علی القاصی مهر به عنوان رئیس کل دادگستری تهران و علی صالحی به عنوان دادستان تهران منصوب شدند. به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، علی القاصی مهر پیش از این دادستان تهران بود و علی صالحی نیز ریاست دادگستری استان هرمزگان را بر عهده داشت.
ارسال به دوستان
امضای قرارداد سهجانبه انتقال گاز با همسایگان شمالی به عنوان نمونه موفق بهرهگیری حداکثری از ظرفیتهای منطقه و گسترده شدن سبد دیپلماسی میتواند موجب تحول در رویه سیاست خارجی کشور شود
مواهب همسایهگرایی
گروه سیاسی: امضای قرارداد سهجانبه انتقال گاز با حضور روسای جمهوری ایران، ترکمنستان و آذربایجان در حاشیه اجلاس سران اکو میتواند نمادی از تغییر ریل سیاست خارجی دولت سیزدهم، در پیش گرفتن سیاست همسایهگرایی و سرمایهگذاری حداکثری روی ظرفیتهای منطقهای باشد؛ سیاستی که علاوه بر آوردههای اقتصادی میتواند به تقویت موضع سیاسی کشورمان نیز در میانمدت و بلندمدت منتهی شود.
به گزارش «وطنامروز»، دومین سفر خارجی رئیسجمهور به عشقآباد برای شرکت در اجلاس سران اکو بیش از آنچه گمانهزنی میشد بازخورد داشت. امضای قرارداد سهجانبه سوآپ (انتقال) گاز با حضور روسای جمهوری ایران، ترکمنستان و آذربایجان فراتر از اهمیت و آوردههای اقتصادی و سیاسی برای کشورمان، نشان از عزم دولت سیزدهم برای افزایش نقشآفرینی در معادلات منطقه فارغ از نتایج مذاکرات ایران و 1+4 که از روز گذشته در وین آغاز شده، داشت. همسایهگرایی و آغاز تحول در رویه سیاست خارجی دولت با اولویت قرار دادن کشورهای همسایه از جمله مهمترین وعدههایی بود که حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی در ایام تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری بر آن تاکید داشت. او در یکی از برنامههای انتخاباتی خود با یادآوری این مساله که نمیتوان اقتصاد را معطل یک توافق قرار داد، گفته بود: ایران میتواند مناسبات گستردهای با کشورهای جهان داشته باشد و قطعا کشورهای همسایه در اولویت تعامل سیاسی، اقتصادی و فرهنگی قرار دارند. رد این وعده را البته تا حد زیادی میتوان در رویکرد دولت و دستگاه دیپلماسیاش در 100 روزی که از تشکیل هیات دولت گذشته مشاهده کرد. رئیسی که در نخستین سفر خارجی خود در دوره ریاستجمهوریاش راهی دوشنبه، پایتخت تاجیکستان برای شرکت در نشست سازمان همکاری شانگهای و آغاز عضویت دائم جمهوری اسلامی ایران در آن سازمان شده بود، در دومین سفر خارجی خود نیز با امضای این قرارداد سهجانبه نشان داد تحرک دیپلماسی تهران تنها محدود به یک گزینه نخواهد بود. ارسال این پیام آن هم در آستانه آغاز گفتوگوهای ایران و ۱+۴در پایتخت اتریش گویای تغییر رویه دولت جدید در مواجهه با تهدیدهای غرب از طریق تقویت مناسبات با همسایهها و شرق است. افزایش نقشآفرینی منطقهای ایران در زمینه انتقال انرژی به عنوان یک امتیاز اقتصادی و سیاسی و تقویت مناسبات با همسایگان حکایت از در پیش گرفتن یک دیپلماسی پویای منطقهای و استراتژی بهرهبرداری حداکثری از ظرفیتهای موجود در منطقه داشت.
* تقویت سیاست همسایگی، استراتژی دولت سیزدهم
در همین زمینه رئیسی پس از بازگشت از سفر یک روزه به عشقآباد در تشریح نتایج این سفر گفت: حضور جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از موسسان سازمان اکو پیامهای مختلفی داشت و در این نشست همه اعضای این سازمان منطقهای بر افزایش روابط اقتصادی کشورهای عضو تاکید داشتند. رئیسجمهور گفت: دستاوردها و موفقیتهایی که سازمان همکاری اقتصادی اکو تاکنون داشته، کافی نیست و باید گامهای بلندتری در مسیر توسعه همکاریهای اقتصادی برداشته شود. وی با اشاره به دیدارهای دوجانبه با سران کشورهای شرکتکننده در اجلاس اکو اظهار داشت: مهمترین محور گفتوگو با روسایجمهور استفاده از ظرفیتهای موجود برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری بود.
رئیسی تحولات افغانستان را از دیگر محورهای گفتوگو با سران کشورها دانست و گفت: در گفتوگوهای خود بر استقرار حکومت فراگیری که بتواند همه اقوام و گروههای سیاسی افغانستان را نمایندگی کند، تاکید کردیم، چرا که استقرار چنین حکومتی، میتواند هم برای افغانستان امنیتساز باشد و هم نگرانی کشورهای همسایه افغانستان را برطرف کند. رئیسجمهور با اشاره به دیدار و گفتوگو با رئیسجمهور ترکمنستان اظهار داشت: موضوع محوری در این دیدار توسعه روابط اقتصادی و رفع مشکل ترانزیت و گاز بود که این موضوعات حلوفصل شد و قرار شد مساله ترانزیت بهگونهای حل شود که ارتباط با کشورهای مختلف تسهیل شود. وی خاطرنشان کرد: موضوع گاز هم که دچار وقفه شده بود مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت به انعقاد قرارداد منتهی شد و امیدواریم پس از این هیچ گونه نگرانی در این زمینه وجود نداشته باشد.
رئیسی با بیان اینکه احساس ما در نشست با سران کشورها این بود که بین جمهوری اسلامی ایران و برخی کشورها مسائلی وجود دارد که در جریان دیدارها و گفتوگوها بسیاری از این مسائل براحتی حلوفصل شد، ادامه داد: به عنوان مثال پس از سفر به تاجیکستان و دیدار و گفتوگو با رئیسجمهور این کشور، سطح تبادلات و روابط تجاری و اقتصادی ایران با تاجیکستان ۳ برابر افزایش یافته است.
رئیسی با بیان اینکه سیاست همسایگی دولت جواب داده است، ادامه داد: باید همچنان بر تداوم توسعه روابط با کشورهای همسایه پافشاری کرده و زمینه فعالیت تجار و فعالان اقتصادی را با این کشورها از نظر سیاسی تسهیل کنیم. وی با اشاره به دیدار با بازرگانان، تجار و فعالان اقتصادی در ترکمنستان اظهار داشت: در این نشست فعالان اقتصادی مشکلات جدی خود را مطرح کردند و برای رفع این مشکلات انعقاد قرارداد گازی و رفع مشکل ترانزیت، میتواند شرایط مناسبی برای فعالیت تجار و بازرگانان در ترکمنستان فراهم کند و دستگاههای دیگر نیز باید مشکلات تجار و بازرگانان را پیگیری و برطرف کنند.
علی بهادریجهرمی، سخنگوی دولت نیز با انتشار توئیتی با موضوع امضای قرارداد سهجانبه ایران، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان، آن را نشان نگاه متفاوت دیپلماسی دولت سیزدهم نسبت به ظرفیتهای منطقهای دانست و نوشت: «دیپلماسی در دولت مردمی در خدمت منافع ملی است. با قرارداد گازی سهجانبه بین ایران، ترکمنستان و آذربایجان که نتیجه نگاه متوازن به همه ظرفیتها در سیاست خارجی است، معادل گاز 5 استان ایران تامین خواهد شد. با نگاه ویژه به همسایگان، میدان روابط خارجی دیگر محدود به چند کشور خاص نیست».
* برگ برنده عشقآباد قبل از شروع گفتوگوهای وین
سفر رئیسجمهور به عشقآباد و انعقاد قرارداد سهجانبه میان ایران، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان در رسانههای خارجی نیز بازخورد داشت. دویچه وله در گزارشی با بیان اینکه این گاز از مسیر ایران به جمهوری آذربایجان ترانزیت خواهد شد و ایران گاز مصرفی مورد نیاز خود در 5 استان کشور را نیز از حق انتقال این گاز برداشت خواهد کرد، نوشت: ترانزیت گاز ترکمنستان به آذربایجان میتواند برای اقتصاد ایران سودمند و پردرآمد باشد و تمایل ایران برای بهرهبرداری از امکانات جغرافیایی و استراتژیک برای انتقال انرژی منطقه را بیشتر کند. العربیه نیز با اشاره به توافق سهجانبه مذکور به همزمانی این اتفاق با گفتوگوهای ایران و 1+4 پرداخت و نوشت: در آستانه ازسرگیری مذاکرات وین، رئیسی از تعامل با همسایگان سخن گفته است.
در این میان نکتهای که نباید نسبت به آن غافل بود تغییر وجهه ایران به عنوان یک بازیگر در عرصه بینالمللی است. میراث روحانی و سیاست تغییرناپذیر دولتهای یازدهم و دوازدهم در عرصه بینالمللی عملا ایران را تبدیل به بازیگری واکنشی در مواجهه با فشارهای طرف غربی و در رأس آنها آمریکا کرده بود. مصادیق متعددی همانند مخالفت علنی رئیسجمهور سابق با تغییر رویه ایران در عرصه برجام و خروج آمریکا از این تعهد که در قالب قانون هستهای مجلس تجسم یافته بود باعث شد روحانی حتی در روزهای پایانی دولتش نیز علت عدم رفع تحریمها را نه در رفتار طرف مقابل که در سیاستهای نظام جستوجو کند و به آن بتازد. در چنین فضایی تغییر ریل سیاست خارجی دولت سیزدهم و تقویت سیاست همسایهگرایی و افزایش گزینههای خارجی برای تعامل، آن هم در ایامی که دور جدید مذاکرات میان ایران و ۱+۴ آغاز شده است میتواند به عنوان دستاوردی مهم از سوی دولت جدید پی گرفته شود. از یک سو افزایش بازدارندگی در سایه اقدامات ماههای اخیر در زمینه غنیسازی که باعث تحریک طرف غربی به یافتن راهی برای کسب رضایت ایران برای بازگشت به تعهدات برجامی شده و از سوی دیگر دیپلماسی فعال در تقویت مناسبات و تفاهمات اقتصادی با همسایگان و شرق به عنوان راهکاری برای کاهش فشار تحریمی غرب باعث میشود دست ایران نیز در مذاکرات هستهای باز باشد.
ارسال به دوستان
دور جدید گفتوگوهای ایران و 1+4 روز گذشته در وین آغاز شد
اولویت ایران: لغو تحریمها
گروه سیاسی: سرانجام پس از وقفه چندماهه دور جدید گفتوگوها بین نمایندگان جمهوری اسلامی ایران و گروه ۱+۴ با هدف رفع تحریمها دقایقی پس از ظهر روز گذشته در هتل کوبورگ شهر وین، پایتخت اتریش آغاز شد. این دور از گفتوگوها در شرایطی به ریاست مشترک «علی باقری» رئیس هیأت مذاکرهکننده ایران و «انریکه مورا» معاون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی با حضور هیأتهای ایران، روسیه، چین، فرانسه، انگلیس، آلمان و اتحادیه اروپایی آغاز شد.
علی باقری در این نشست ضمن تشریح مواضع جمهوری اسلامی ایران، بر لزوم لغو تمام تحریمهای غیرانسانی و قهرآمیز آمریکا علیه ملت ایران تأکید و تصریح کرد ضروری است مساله رفع تحریمها در اولویت نخست گفتوگوها قرار گیرد. رئیس هیأت ایرانی در این مذاکرات با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در عمل پایبندی خود را به تعهداتش در برجام نشان داده، بر عزم و اراده ایران برای رسیدن به تفاهمی عادلانه که تأمینکننده منافع مشروع ایران باشد، تأکید کرد. این دیپلمات ایرانی با اشاره به ادعای برخی طرفهای غربی برای احیای برجام تأکید کرد: تا زمانی که کارزار فشار حداکثری آمریکا نفس میکشد، احیای برجام سخن گزافی بیش نیست. مذاکرهکننده ارشد ایران در این نشست همچنین با یادآوری سالگرد شهادت شهیدان شهریاری و فخریزاده، یاد و خاطره تمام شهدای هستهای ایران را گرامی داشت.
باقری پس از پایان این نشست در اظهاراتی بیان کرد: شرکتکنندگان در این نشست دیدگاه خود را درباره ۲ موضوع بیان کردند؛ یکی وضعیت اجرای برجام و دیگری درباره چشمانداز آتی، بویژه نگاه هر یک از اعضا نسبت به مذاکرات در روند پیش رو. معاون وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: در این نشست بر این نکته تأکید داشتیم عامل اصلی شرایط کنونی، اقدام کشوری است که با نقض توافق و قطعنامه شورای امنیت (۲۲۳۱) از توافق خارج شد و برخلاف قانون و مقررات بینالمللی، تحریمهای گذشته را مجددا بازگرداند و همچنین تحریمهای جدیدی را علیه ملت ایران وضع کرد. رئیس هیأت مذاکرهکننده ایرانی ادامه داد: در نهایت قرار بر این شد موضوع لغو تحریمها به عنوان دستورکار اولیه کمیسیون مشترک برجام قرار بگیرد و بر همین اساس، قرار شد فردا صبح (امروز سهشنبه نهم آذر) کارگروه بررسی لغو تحریمهای غیرقانونی و ظالمانه علیه ملت ایران آغاز به کار کند. علی باقری بیان کرد: به نظر من این خودش یک دستاورد قابل توجه است که همه کشورهای عضو گروه ۱+۴ به مطالبه بحق جمهوری اسلامی ایران تن دادند و بر آن تأکید و تصریح کردند که ابتدا باید وضعیت تحریمهای غیرقانونی رژیم آمریکا علیه ملت ما روشن شود و بعد نسبت به سایر موارد بحث، بررسی و تصمیمگیری شود.
میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در مذاکرات رفع تحریمهای ایران در وین اتریش هم گفت نشست نخست، دور هفتم مذاکرات وین بسیار موفقیتآمیز آغاز شد. وی در ادامه گفت: شرکتکنندگان در نشست بر سر برداشتن گامهای فوری بیشتر توافق کردند.
معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپایی نیز از ادامه مذاکرات طی ۲ روز آینده در ۲ کارگروه رفع تحریمها و هستهای خبر داد. «انریکه مورا» در بخشی از سخنانش گفت: از اینکه به وین بازگشتیم خوشحالم. حس فوریتی برای بازگرداندن برجام به جایگاه خود وجود دارد اما هیچ بازه زمانی مقطوعی برای آن وجود ندارد. مورا همچنین تاکید کرد: کارگروه رفع تحریمها از فردا (امروز) و کارگروه هستهای از پسفردا (فردا) کار خود را آغاز خواهد کرد. به گفته وی ایران موافقت کرده مذاکرات این دور بر پایه ۶ دور مذاکرات قبلی ادامه یابد اما تاکید کرده میخواهد «حساسیتهای سیاسی» دولت جدید ضمیمه مذاکرات شود. انریکه مورا در سخنان خود اشاره کرد اخیرا دیداری با «رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران داشته است. وی ادامه داد: من نسبت به مذاکرات نه خوشبینم و نه بدبین. من دیدگاه مثبتی نسبت به این دارم که تمام هیاتها عزم خود برای تعامل ابراز کردند. مورا تاکید کرد در آیندهای نزدیک نشستی در سطح وزرا اتفاق نخواهد افتاد. معاون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی تاکید کرد رفع تحریمها اولویت اصلی ایران است. وی در ادامه گفت: آنها درک میکنند رفع تحریمها در ازای تعهدات میسر خواهد شد و آنها (ایران) موافقند به گفتوگو درباره تعهدات هستهای ادامه دهند.
ارسال به دوستان
اخبار
در حکمی از سوی رهبر انقلاب انجام شد
انتصاب حجتالاسلام موسیپور به مدیریت شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی
در پی استعفای آیتالله جنتی از ریاست شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای در حکمی با تشکر از خدمات ایشان، حجتالاسلام محمدحسین موسیپور را به مدیریت این شورا منصوب کردند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری متن حکم رهبر حکیم انقلاب به این شرح است:
بسماللهالرحمنالرحیم
شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در شمار نهادهای قانونی فعال و اثرگذار در طول چند دهه و منشأ بصیرتافزایی و آرمانگرایی در بزرگداشت یادبودها و مناسبتهای انقلاب اسلامی بوده و در سایه مدیریت موفق جناب آیتالله آقای جنتی دامت برکاته خدمات ارزشمندی به کشور کرده است. اکنون با عنایت به استعفای جناب آقای جنتی و با تشکر و تقدیر از زحمات فراوان ایشان، جناب حجتالاسلام آقای حاج شیخ محمدحسین موسیپور دام توفیقه را به مدیریت این شورا منصوب میکنم.
انتظار میرود مشی این شورا به تبعیت از شیوه راهنمایان بزرگ دینی، بر اساس تبیین و عمقبخشی به شعارها و رساندن پیام صادقانه و صمیمی به دلهای مخاطبان باشد. این شورا از آغاز بر این اساس شکل گرفته و حرکت کرده و باید هر چه بیشتر به آن اهتمام ورزد.
توصیه اینجانب مردمی کردن بزرگداشتها، و فعال کردن مساجد و نهادهای مردمی، و بهکارگیری ابتکارات و خلاقیتهای جوانان انقلابی، و طراوت و تازگی بخشیدن به مراسم دینی و انقلابی است. توصیه دیگر چابک و سبک کردن تشکیلات و زدودن زائدهها و فرسودگیهای آن است.
از خداوند متعال توفیقات ایشان را مسألت میکنم و مجدداً از آیتالله آقای جنتی تشکر مینمایم.
سیدعلی خامنهای
8 آذر ۱۴۰۰
* انتشار تقریظ رهبر انقلاب بر گزارش ناوگروه 75 نیروی دریایی
تقریظ حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای بر گزارش عملکرد ناوگروه 75 نیروی دریایی ارتش منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی ارتش، آیین رونمایی از تقریظ فرمانده معظم کل قوا بر گزارش عملکرد ناوگروه 75 نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اعزامی به اقیانوس اطلس، روز گذشته با حضور مسؤولان لشکری و کشوری در سازمان عقیدتی- سیاسی ارتش برگزار شد.
متن تقریظ فرمانده معظم کل قوا مدظله العالی به شرح زیر است:
امیر فرماندهی کل ارتش جمهوری اسلامی ایران؛ اجرای ماموریت اقیانوسپیمای ناوگروه 75، همراه با موفقیت کامل، مایه افتخار است. این اقدام شایسته، به نداجا، به ارتش و به کشور عزت بخشید. از فرماندهان، کارکنان و همه دستاندرکاران این ماموریت به گونه شایسته تقدیر کنید. نداجا آمادگیهای حرفهای و فنی و علمی خود را باز هم افزایش دهد. موفق باشید.
***
ولایتی در دیدار خانواده شهید مصطفی بدرالدین:
شهدای مقاومت، الگوی ایثار و ایستادگی هستند
علیاکبر ولایتی، مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل با خانواده شهید والامقام سیدمصطفی بدرالدین ملقب به «سید ذوالفقار» فرمانده شاخه نظامی حزبالله لبنان دیدار و گفتوگو کرد. ولایتی در این دیدار ضمن خوشامدگویی به خانواده شهید بدرالدین به مقام شامخ این شهید بزرگوار و فرمانده شجاع جبهه مقاومت ادای احترام کرد و گفت: شهید سیدمصطفی بدرالدین و شهید حاجقاسم سلیمانی و تمام شهدای مقاومت الگوی ایثار و ایستادگی هستند و راه شهیدان جبهه مقاومت ادامه دارد. دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی در این دیدار به رسم یادبود یک جلد قرآن کریم را به خانواده شهید بدرالدین اهدا کرد. در ادامه همسر شهید بدرالدین ضمن ابراز خرسندی از این دیدار گفت: سیدمصطفی بدرالدین همواره بر پیروی از خط امام(ره)، انقلاب و رهبری تاکید داشت و همین ایستادگیها و دیدگاهها باعث شد جامعه لبنان نیز به تحول برسد.
***
معاون پارلمانی رئیسجمهور:
سند همکاری ۲۵ ساله در دولت پیگیری میشود
معاون پارلمانی رئیسجمهور گفت: سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین از سوی دولت دنبال میشود و وقفهای در آن ایجاد نخواهد شد. سیدمحمد حسینی در گفتوگو با مهر، با اشاره به سرنوشت سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین، اظهار داشت: جلسات اقتصادی دولت به طور منظم برگزار میشود و محمد مخبر که رئیس قرارگاه اقتصادی دولت است، فرصت مناسبی را برای این کار در نظر میگیرد. وی با اشاره به عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای گفت: بر اساس عضویت ایران در سازمان شانگهای شرایط بهتری ایجاد شده که ما با کشورهای مختلف از جمله روسیه قرارداد و کارهای بزرگی را انجام دهیم. معاون پارلمانی رئیسجمهور تصریح کرد: تبادل تجاری ایران و چین جزو سیاستهای دیپلماتیک دولت است بنابراین سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین از سوی دولت دنبال میشود و وقفهای در آن ایجاد نخواهد شد.
ارسال به دوستان
معاون حقوقی سپاه درباره آخرین وضعیت حقوقی پرونده ترور شهید سلیمانی عنوان کرد
در آستانه صدور کیفرخواست
گروه سیاسی: معاون حقوقی سپاه درباره آخرین وضعیت حقوقی پرونده ترور شهید سلیمانی گفت این پرونده به قدری کامل و جامع است که در آستانه صدور کیفرخواست است و انشاءالله بزودی به نتیجه میرسد. سردار شمخانی، معاون حقوقی سپاه پاسداران روز گذشته در نشست تخصصی آخرین وضعیت حقوقی پرونده ترور سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی گفت: در انقلاب شخصیت و مجاهدین زیادی داشتیم اما شهید سلیمانی یک شخصیت ویژه بودند؛ امیدواریم با ظهور امام زمان(عج) شهید سلیمانی رجعت کنند و به میان ما بازگردند. وی افزود: مطالبه حقوقی این موضوع از جهت اینکه سردار سلیمانی یکی از شخصیتهای مؤثر در سپاه بود بر عهده ما است چراکه وظیفه دفاع از کارکنان سپاه را ما بر عهده داریم. شمخانی بیان کرد: در چند بعد ما با قوه قضائیه همکاری داشتیم، هم به عنوان ضابط و هم مرتبط و شاکی؛ اطلاعات و اسنادی برای اثبات جنایات در اختیار قوه قضائیه قرار داده شده است. معاون حقوقی سپاه پاسداران گفت: هزاران برگ سند و اسناد جامع تهیه و در اختیار قوه قضائیه قرار داده شده است که امیدواریم هرچه زودتر پیگیری این موضوع به نتیجه برسد. البته در این پرونده خیلی نیازی به اسناد نیست چون افراد رسما به این جنایت اعتراف کردهاند. وی ادامه داد: پرونده ترور شهید سلیمانی به قدری کامل و جامع است که در آستانه صدور کیفرخواست است و انشاءالله بزودی به نتیجه میرسد. شمخانی اظهار کرد: هزاران نفر در دادگاه شعبه ۵۵ دادخواست حقوقی دادهاند که انتقام خون سردار سلیمانی را از قاتلان ایشان بگیریم که انشاءالله دادگاه در سالروز ترور این شهید بزرگوار برگزار میشود. معاون حقوقی سپاه تاکید کرد: البته متأسفانه اقدامات جدی و ملموسی در زمینه پیگیری بینالملل پرونده سردار سلیمانی انجام نشده است.
* نیابت به ۵ کشور برای پیگیری پرونده
علیرضا ساعدی، مدیرکل امور بینالملل قوه قضائیه نیز در این نشست گفت: چند پرونده در زمینه ترور شهید سردار سلیمانی تشکیل شده است و از جوانب مختلف در حال رسیدگی به این موضوع هستیم. وی افزود: در این پرونده تحقیقات گستردهای انجام و نیابتهایی به کشورهای خارجی ارسال شده و در حال حاضر به ۵ کشور نیابت داده شده است و نیابتهای جدید دیگری هم تنظیم شده که در حال ارسال به کشورهای جدید است. ساعدی ادامه داد: هیأت قضایی برای تحقیقات مشترک با دولت عراق که محل وقوع جرم است، اعزام شده است و بتازگی تحقیقات مشترک برای جلسه اول شروع شده است. مدیرکل امور بینالملل قوه قضائیه اظهار کرد: غیر از بخش کیفری پرونده که به مجازات مرتکبان و مجرمان میپردازد، یک پرونده حقوقی هم برای رسیدگی و صدور حکم برای خسارات ناشی از چنین اقدامی در شعبه ۵۵ تهران تشکیل شده است و بسیاری از افراد چه خانواده شهدا و چه مردم دیگر در این پرونده ادعای خسارت کردهاند. وی بیان کرد: در این پروندهها (ترور سردار سلیمانی) از ضابطان خاص استفاده شده است، چراکه ضابطان نقش مهمی در پروندههای قضایی دارند.
* شناسایی ۱۲۴ متهم
فرهادینیا، بازپرس ویژه دادسرای امور بینالملل هم در این نشست گفت: در بخش جرائمی که رخ داده است از لحاظ قوانین داخل کشور باید بگویم قتل عمد به صورت معاونت و مشارکت و اقدام علیه امنیت جمهوری اسلامی را در پرونده سردار سلیمانی داریم و در بعد بینالمللی نقض کنوانسیون تروریسم و قطعنامه ۱۵۵۶ را داریم و همچنین معاهده مودت بین ایران و ایالات متحده را هم در این پرونده داریم. وی افزود: در پرونده ترور سردار شهید سلیمانی ۱۲۴ متهم شناسایی شدهاند و این پرونده در ۱۳۰۰ صفحه تنظیم شده که باید بگویم هنوز تکمیل نشده است. فرهادینیا گفت: در این پرونده برای ۴۳ نفر حکم جلب صادر شده و همچنین ۱۳ نشست تخصصی و ۷۰۰ مکاتبه هم انجام شده است، البته به ۹ کشور نیابت قضایی برای پیگیری این پرونده داده شده است. فرهادینیا با اشاره به اینکه حکم جلب برای ۴۳ نفر چرا منجر به نتیجه نشده است، گفت: ما حکم جلب را صادر کردهایم و متهمان باید در مراجع قضایی حاضر شوند اما باید از طریق پلیس اینترپل برای جلب این افراد کمک گرفته شود و ارادههای بینالمللی در این باره نیاز است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|