|
تحقق ۷۵ درصدی نسخه الکترونیک در کشور
سازمان بیمه سلامت از تحقق ۷۵ درصدی نسخه الکترونیک در کشور تا ۲۳ آذرماه خبر داد و گفت: نسخهنویسی الکترونیک در ۱۲ استان بین ۹۰ تا ۱۰۰ درصد و در ۱۰ استان بین ۸۰ تا ۹۰ درصد در حال اجراست. بنا بر اعلام روابط عمومی سازمان بیمه سلامت، شاخص درصد تحقق نسخه الکترونیک به صورت تجمعی در آذرماه به ۷۵ درصد رسیده است. در حال حاضر ۲۲ استان بیش از ۸۰ درصد تحقق نسخه الکترونیک دارند که از این بین، ۱۲ استان بین ۹۰ تا ۱۰۰ درصد و ۱۰ استان بین ۸۰ تا ۹۰ درصد این طرح را اجرایی کردهاند.
ارسال به دوستان
داشتن کارت واکسن برای ورود به ادارات الزامی است
آمادهباش برای مقابله با اُمیکرون
از آنجاکه ویروس جهش یافته موسوم به اٌمیکرون در حوالی کشور مشاهده شده و این ویروس از قدرت سرایتپذیری بالایی برخوردار است بنابراین توجه به واکسیناسیون واکسن نزدهها و رعایت پروتکلهای بهداشتی برای همه الزامی است. معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه پوشش واکسیناسیون را باید با رعایت پروتکلها گره بزنیم، گفت: طرح هوشمند ۲ محور اصلی دارد که شامل واکسیناسیون و رعایت پروتکلها و کنترل سامانهای است. محسن فرهادی ادامه داد: خدمتدهنده در هر بخشی اعم از دولتی و خصوصی، باید کارت واکسن داشته باشد. وی هدف از اجرای طرح هوشمند را تاکید بر اقناع کسانی دانست که واکسن نزدهاند. از همین رو، از ۲۱ آذر کسانی که در محل کار خودشان حاضر میشوند، باید کارت واکسن داشته باشند. وی گفت: بتدریج ارباب رجوع ادارات هم باید کارت واکسن ارائه دهند و از همه مهمتر نباید در قرنطینه به دلیل بیماری باشند. وی افزود: در واقع، کسانی میتوانند خدمات بگیرند که واکسن زدهاند و بیمار هم نباشند. معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در ادامه با عنوان این مطلب که واکسن شدت بیماری را در مقابل هر سویه جدیدی کاهش میدهد، گفت: بالاخره اُمیکرون به کشور ما هم میرسد و ما باید با افزایش پوشش واکسیناسیون و رعایت پروتکلها، آمادگی مقابله با این سویه جدید را داشته باشیم. همچنین عضو کمیته علمی کشوری «کووید-۱۹» گفت: در حال حاضر حدود ۸۷ درصد از جمعیت هدف، دوز اول واکسن کرونا را تزریق کردهاند و واکسن نیز به مقدار کافی برای ۱۳ درصد باقیمانده وجود دارد که البته این افراد ممکن است تمایلی به تزریق واکسن نداشته باشند. مسعود یونسیان افزود: بهرهمندی از خدمات با شرط رعایت اصول بهداشتی و واکسیناسیون، به معنی اجباری بودن آن نیست، بلکه یک فرد میتواند واکسن تزریق نکند اما باید در منزل خود بماند و با حضور در وسایل حملونقل عمومی و اماکنی مانند رستوران، سلامت جامعه را به مخاطره نیندازد. وی تصریح کرد: ورود ویروس جهشیافته اُمیکرون به ایران اجتنابناپذیر است. در این شرایط، تنها راهی که میتوانیم در حال حاضر سلامت خود و اطرافیانمان را تضمین کنیم، این است که بیش از این فریب شایعات گروههای ضدواکسن را نخوریم و به واقعیتها توجه کنیم.
* ۵۲ فوتی جدید کرونا در کشور
آمار فوتیها و مبتلایان ناشی از بیماری «کووید-19» در کشور همچنان پایین است. به گفته کارشناسان بهداشت، این فرآیند نزولی نباید به کاهش میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی منجر شود. وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد طی شبانهروز گذشته متاسفانه ۵۲ بیمار «کووید-۱۹» در کشور جان خود را از دست دادند. بر این اساس از ظهر روز سهشنبه تا ظهر روز چهارشنبه ۲۴ آذر، ۲ هزار و ۶۵۱ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که ۳۸۸ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در این مدت، ۵۲ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۱۳۰ هزار و ۸۸۳ نفر رسید. در شبانهروز گذشته در ۱۱ استان شامل سیستانوبلوچستان، خراسان جنوبی، سمنان، بوشهر، ایلام، هرمزگان، مرکزی، اردبیل، قم، گلستان و کرمانشاه، هیچ موردی از فوت بیماران کرونایی گزارش نشده است. خوشبختانه تاکنون ۵ میلیون و ۹۸۵ هزار و ۷۳۵ نفر از بیماران کرونایی بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. از سویی در حال حاضر ۳ هزار و ۴ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. همچنین تاکنون ۴۰ میلیون و ۳۶۲ هزار و ۲۶۹ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. گفتنی است در حال حاضر هیچ شهر قرمزی در کشور نداریم در عین حال ۸ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۱۹ شهر در وضعیت زرد و ۳۲۱ شهر در وضعیت آبی «کووید-19» قرار دارند. همچنین بر اساس اعلام وزارت بهداشت، در شبانهروز گذشته ۳۲۳ هزار و ۲۵۱ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است لازم به ذکر است تاکنون ۵۸ میلیون و ۹۱۴ هزار و ۶۶۰ نفر دوز اول، ۴۹ میلیون و ۸۴۷ هزار و ۸۷۳ نفر دوز دوم و ۳ میلیون و ۱۱۹ هزار و ۳۸۱ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند. بر اساس این گزارش، مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۱۱۱ میلیون و ۸۸۱ هزار و ۹۱۴ دوز رسید.
ارسال به دوستان
اخبار
ورود یک «پشه» خطرناک انتقالدهنده ویروس به کشور
کارشناس بیماریهای منتقله وزارت بهداشت ضمن تشریح اقدامات کنترلی وزارت بهداشت برای مقابله با تکثیر پشه آئدس که در استان هرمزگان دیده شده، بر لزوم بهسازی محیط و مدیریت پسماند در این منطقه تاکید کرد. دکتر عبدالرضا میراولیایی در گفتوگو با ایسنا گفت: پشه آئدس میتواند ناقل برخی بیماریهای ویروسی باشد. در حال حاضر بیماریهایی که برای ما مهم است و دنیا هم نگران آنهاست بیمارهای زیکا، تب دنگی و چیکن گونیا است؛ البته تب دنگی به علت مرگومیری که دارد مهمتر از ۲ بیماری دیگر است و در واقع میتواند در درصد بسیار کمی حدود ۲ تا ۳ درصد باعث مرگ شود. وی افزود: بیماری چیکون گونیا نیز میتواند سبب دردهای شدید مفصلی شود که شدیدا ناتوانکننده بوده و بیمار را از زندگی طبیعی خود دور میکند. بیماری زیکا نیز ثابت شده است حتی از طریق جنسی هم منتقل شود و یک خطری که این بیماری دارد این است که در خانمهای باردار میتواند سبب تولد نوزادانی با مغز کوچک شود که دچار عقبماندگی ذهنی هستند. وی افزود: میدانیم که چون این پشه بومی کشور ما نیست، قطعا از طریق جابهجاییها و تبادلات کالایی ممکن است وارد شده باشد. این کارشناس درباره اقدامات صورتگرفته در استان هرمزگان برای جلوگیری از گسترش این پشه مهاجم تصریح کرد: نکته بسیار مهم درباره کنترل پشه آئدس این است که این پشه تمایل زیادی دارد در جاهایی که از نظر بهداشتی دچار مشکل هستند، رشد و تکثیر یابد. وی افزود: برای مقابله با تکثیر این پشه باید از سمپاشی استفاده کرد تا پشه آئدس قدرت رشد و تکثیر خود را از دست بدهد. او ادامه داد: طبق بررسیهای تیمهای ما، پشه آئدس فقط در ۲ شهرستان بندر لنگه و بندرعباس صید شده است و تیمهای مراقبتی در استانهای همجوار و مرزی نیز باید برای مقابله با تکثیر این پشه آمادگی لازم را داشته باشند.
***
تبلیغات مجرمان سایبری با عنوان فروش ویژه به مناسبت شب یلدا
نیروی انتظامی نسبت به تبلیغات فریبنده با عنوان فروش ویژه شب یلدا توسط مجرمان سایبری، به هموطنان هشدار داد. سرهنگ علیمحمد رجبی، رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتای ناجا در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: با توجه به نزدیکی شب یلدا، کلاهبرداران با سوءاستفاده از این موقعیت و درج آگهیهای فریبنده مانند جشنوارههای فروش ویژه و تخفیفی در شبکههای اجتماعی، دست به کلاهبرداری از شهروندان میزنند. وی افزود: مجرمان پس از جلب اعتماد کاربران، آنها را به خرید کالا و واریز وجه ترغیب میکنند. سرهنگ رجبی تصریح کرد: هموطنان همواره برای انجام خریدهای اینترنتی از یک کارت بانکی مجزا با موجودی محدود استفاده کنند. وی با بیان اینکه در زمان خرید آنلاین به نماد الکترونیک توسط کاربران توجه شود، گفت: قبل از دیدن و اطمینان از اصالت و مدارک کالا، اقدام به پرداخت بیعانه نکنید. به گفته رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتای ناجا، کاربران برای مشخص شدن صحت هویت فرد آگهیدهنده، بررسیهای لازم را انجام دهند.
***
ورود سامانه بارشی به کشور از جمعه
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ضمن اشاره به پایداری جوی طی ۲ روز آینده در اکثر نقاط کشور، از ورود سامانه بارشی طی روز جمعه (۲۶ آذر) به کشور خبر داد. صادق ضیاییان در گفتوگو با ایسنا افزود: جمعه (۲۶ آذر) با ورود سامانه بارشی، در نیمه غربی کشور، ارتفاعات زاگرس مرکزی، ارتفاعات و دامنههای جنوبی البرز در استانهای قزوین، البرز و تهران بارش باران، گاهی رعدوبرق، وزش باد شدید موقت و در ارتفاعات بارش برف پیشبینی میشود. وی در ادامه گفت: این شرایط شنبه (۲۷ آذر) در نواحی ذکر شده ادامه دارد و شدت بارش در ارتفاعات و دامنههای زاگرس مرکزی افزایش خواهد یافت. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا اضافه کرد: یکشنبه (۲۸ آذر) از شدت بارش در نواحی شمال غرب کاسته میشود و گستره فعالیت سامانه بارشی به نواحی غرب، جنوب غرب و ارتفاعات و دامنههای جنوبی البرز مرکزی محدود خواهد شد. به گفته ضیاییان، غرب خلیجفارس از اواخر وقت پنجشنبه (۲۵ آذر) تا یکشنبه (۲۸ آذر) مواج پیشبینی میشود.
***
دستور رئیسجمهور برای پیگیری فوری کمبود دارو و گرانی آن
رئیسجمهور از ستاد تنظیم بازار و وزارتخانههای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت خواست به صورت مستمر، نظارت بر زنجیره تامین و قیمتگذاری و عرضه کالاهای مورد نیاز مردم را در دستور کار خود قرار دهند. سیدابراهیم رئیسی در جلسه هیاتدولت با اشاره به مباحث مربوط به کمبود برخی داروها گفت: وزارت بهداشت با فوریت هر گونه کمبود دارو و افزایش احتمالی قیمت آن را پیگیری کرده و اجازه ندهد هیچگونه نگرانی برای مردم ایجاد شود. رئیسی همچنین اظهار داشت: حوزه فعالیت معاونت امور زنان و خانواده از محوریترین و اساسیترین موضوعات مورد توجه دولت و نظام جمهوری اسلامی است و بودجه و اعتبار مورد نیاز این معاونت باید در ردیفهای مربوطه تامین شود. رئیسی به موضوع آلودگی هوای تهران و شهرهای بزرگ هم اشاره کرد و اظهار داشت: حداقل ۱۸ دستگاه در زمینه مقابله با آلودگی هوای شهرها مسؤولیت دارند و هر ساله بویژه در ایام سرد سال که آلودگی هوا شدت میگیرد، مباحثی در این رابطه مطرح میشود اما باید اقدامات عملی و اثرگذار انجام شود. رئیسی در ادامه به موضوع انتشار اخبار پرداخت حقوقهای نجومی در برخی دستگاهها اشاره کرد و اظهار داشت: دولت در برخورد با حقوقهای نجومی قاطع و مصمم است و در هر جا با ارائه مستندات موضوع به اثبات برسد در جهت اصلاح آن با فوریت اقدام میشود.
ارسال به دوستان
آلودگی هوای تهران تا جمعه ادامه دارد
تردد ۶۰۰۰ اتوبوس و 41 هزار تاکسی فرسوده در پایتخت
طبق گزارش اداره کل هواشناسی استان تهران، آلودگی هوای تهران تا جمعه ۲۶ آذر ادامه دارد. به گزارش «وطنامروز»، علاوه بر پیشبینی هواشناسی، شرکت کنترل کیفیت هوای تهران نیز روز گذشته اعلام کرد امروز در بیشتر مناطق کیفیت هوا در محدوده ناسالم و ناسالم برای گروههای حساس قرار خواهد گرفت. در این باره سردار محمدحسین حمیدی، رئیس پلیس راهور تهران با بیان اینکه اتوبوسها و کامیونها که دیزل هستند، سهم زیادی در آلودگی هوا دارند و به صورت کاملا مشهودی مردم این آلودگیها را میبینند، گفت: ۶ هزار دستگاه اتوبوس شخصی و دولتی در سطح شهر تهران فعالیت دارند که میانگین عمر آنها ۱۳ سال است، در حالی که ۱۰ سال حداکثر عمر استاندارد آنهاست و تمام اتوبوسهای دیزلی ما در شهر تهران فرسوده هستند. حمیدی با بیان اینکه اکثر کامیونهای پیمانکاران و بخشهای دولتی فرسوده هستند، گفت: تعداد زیادی از این خودروها را که دارای نقص فنی هستند همکاران بنده متوقف و با اخذ پلاک و فک آنها به پارکینگ منتقل کردهاند ولی ما نمیتوانیم تاکسی را مدام متوقف و به پارکینگ منتقل کنیم چرا که باید سرویس بدهد و مسافران را جابهجا کند. رئیس پلیس راهور تهران در ادامه از تردد ۴ میلیون دستگاه موتوسیکلت در پایتخت خبر داد و گفت: موتوسیکلتها به تنهایی ۳ برابر و اگر دچار نقص باشند تا ۷ برابر بیشتر از خودروها آلایندگی ایجاد میکنند. رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با بیان اینکه آلودگی هوا ارتباط خیلی نزدیکی با ترافیک دارد، از سهم ۶۵ درصدی آلایندگی منابع متحرک مانند تاکسی، سواری، وانتها و موتوسیکلتها خبر داد و گفت: ۳۵ درصد از کل مجموع آلایندههای محیطزیست در بحث آلودگی هوا مربوط به منابع ساکن مانند خانهها و کارخانجات است و ۶۵ درصد یا به نوعی تا ۸۰ درصد آلودگی مربوط به منابع متحرک و وسایل نقلیه متحرک مانند موتوسیکلتها، سواریها و کامیونهاست که در سطح شهر در حال ترددند. وی ادامه داد: در شهر تهران ۸۲ هزار دستگاه تاکسی داریم که ۴۱ هزار دستگاه از آنها فرسوده هستند که این یعنی حدود نصف این ناوگان فرسوده است. وی در ادامه با بیان اینکه برگه معاینه فنی خودروهای دودزا باطل میشود، گفت: پلیس با سیستمی که در اختیار دارد خودروهای دودزای دارای برگه معاینه فنی را بررسی میکند و در صورت نقص، برگه معاینه فنی آنها باطل میشود. ارسال به دوستان
پس از سالها انتظار، لایحه نظام رتبهبندی معلمان به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید
گام به سمت معلمان
وزیر آموزش و پرورش: به محض ابلاغ قانون رتبهبندی معلمان، آییننامه اجرایی آن را آماده میکنیم
مجلس شورای اسلامی روز گذشته نظام رتبهبندی معلمان را پس از کشوقوسهای فراوان به تصویب رساند تا نقطه پایانی بر 10 سال انتظار و بلاتکلیفی باشد. به گزارش «وطنامروز»، نمایندگان مجلس شورای اسلامی که یک ماه قبل 3 ماده از نظام رتبهبندی معلمان را به تصویب رسانده بودند، در جلسه دیروز چهارشنبه 5 ماده باقیمانده از این لایحه را بررسی و در نهایت با 4 ماده از آن موافقت کردند و این لایحه را به تصویب رساندند.
* رتبهبندی علاوه بر بعد مالی، ابعاد معنوی و اجتماعی دارد
آنچه درباره رتبهبندی معلمان تا امروز شنیدهایم فقط مربوط به موضوعات مالی و حقوق و مزایا بوده است اما این نظام رتبهبندی ابعاد دیگری شامل عناوین و امتیازات، جایگاه معنوی و اجتماعی معلمان و نیز خلاقیتها و نوآوریهای پژوهشی آنان را دربر میگیرد. حجتالاسلام علیرضا سلیمی، عضو هیأترئیسه مجلس شورای اسلامی به «وطنامروز» گفت: مجلس همه تلاش خود را به کار گرفت تا با در نظر گرفتن همه ابعاد و همچنین با توجه به مطالبات فرهنگیان و شرایط اقتصادی کشور، بهترین نتیجه حاصل شود. وی افزود: در زمینه رتبهبندی با چند بخش مواجه هستیم. بخش اول مربوط به عناوین و امتیازات معلمان و بخش دوم شامل جایگاه معنوی، اجتماعی و حقوقی معلمان است. بخش سوم رویکرد عدالتمحوری دارد تا معلمانی که با تلاش و زحمت خود، دستاوردهایی در حوزه پژوهش، تحقیق، نوآوری و خلاقیت داشتهاند، از دیگر معلمان متمایز شوند و براساس نظام رتبهبندی از حقوق و مزایای مرتبط بهرهمند شوند. بخش چهارم نیز جنبههای مالی و اقتصادی را شامل میشود.
* معیارها و شاخصهای مؤثر در فرآیند رتبهبندی معلمان
مطابق ماده ۴ این لایحه، معیارها و شاخصهای موثر در فرآیند رتبهبندی تعیین شده است. بر این اساس، فرآیند رتبهبندی برای همه معلمان بر مبنای امتیازات ناشی از دورههای ضمن خدمت، سنوات تحصیلی در دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر و شهید رجایی، شایستگیهای عمومی، تخصصی و حرفهای، عملکرد رقابتی، دانش تخصصی- تربیتی، پژوهشی، خلاقیت و نوآوری، سنوات تجربه معلمی، سوابق مدیریتی در آموزشوپرورش، آخرین مدرک تحصیلی و کسب امتیازات لازم در نظام رتبهبندی معلمان در یکی از رتبههای ماده ۳ این قانون و مطابق آییننامه اجرایی این قانون، حداکثر تا پایان سال ۱۴۰۰ انجام میشود.
در تبصره این ماده آمده است: طبق این ماده افرادی که با عناوین شغلی مندرج در بند یک ماده ۲ این قانون، در پستهای اداری وزارت آموزشوپرورش اشتغال دارند، کماکان معلم هستند.
* تعیین میزان سنوات خدمت برای افزایش رتبه
در ماده ۵ نظام رتبهبندی معلمان، کسب رتبههای بالاتر مستلزم حداقل ۵ سال خدمت در هر یک از رتبهها و کسب سایر شرایط لازم تعیینشده در آییننامه اجرایی این قانون خواهد بود.
بر اساس تبصره یک این ماده دوره خدمت در هر رتبه برای معلمان شاغل در دوره ابتدایی، مدارس استثنایی و مناطق محروم، مرزی و عشایری، به ازای هر سال خدمت ۳ ماه از سقف رتبه کاهش مییابد.
در تبصره ۲ همین ماده آمده است: دوره خدمت در هر رتبه برای نخبگان موضوع آییننامه احراز استعدادهای برتر و نخبگی مصوب 14/۶/1385 شورای عالی انقلاب فرهنگی، صرفا برای یک بار حداقل ۳ سال است.
تبصره ۳ نیز میگوید: حداقل سابقه خدمت معلمی برای کسب رتبههای دانشیار معلم و استادمعلم به ترتیب ۱۵ و ۲۱ سال است و ارفاقات مذکور در تبصرههای ۱ و ۲ این ماده، از این مدت کسر میشود.
* میزان افزایش حقوق معلمان
ماده ششم این لایحه به تعیین میزان افزایش حقوق معلمان بر اساس نظام رتبهبندی اشاره دارد.
در متن این ماده آمده است: در اجرای بند ۶ سیاستهای کلی نظام اداری ابلاغی مقام معظم رهبری و تبصره ۳ ماده ۲۹ قانون برنامه 5 ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، حقوق و مزایای معلمان پس از اعمال رتبههای مندرج در ماده ۳ این قانون، به شکل زیر است:
برای معلمان با رتبه آموزشیار معلم 10 درصد، مربی معلم 15 درصد علاوه بر افزایش رتبه قبلی، استادیار معلم 12 درصد علاوه بر افزایش رتبههای قبلی، دانشیار معلم 10 درصد علاوه بر افزایش رتبههای قبلی و استاد معلم 5 درصد علاوه بر افزایش رتبههای قبلی، به مجموع حقوق، مزایا و فوقالعادههای مستمر و ارقام مندرج در احکام کارگزینی معلمان افزوده میشود.
پس از اعمال بند یک این ماده، چنانچه حقوق و فوقالعادههای هر یک از معلمان از 80 درصد مجموع حقوق و فوقالعادههای هیات علمی مربی پایه یک دانشگاه تهران کمتر باشد، مابهالتفاوت تا سقف مذکور تحت عنوان «تفاوت تطبیق» در احکام کارگزینی آنان درج خواهد شد.
تبصره یک- افزایش پرداختی ناشی از اجرای این قانون، تحت عنوان «فوقالعاده رتبهبندی» و «تفاوت تطبیق» همه ساله متناسب با تغییرات حقوق و فوقالعادههای هیات علمی مربی پایه یک دانشگاه تهران محاسبه میشود و مشمول کسور بازنشستگی نیز میشود.
تبصره ۲- دولت مکلف است همه امتیازات و درصدهای موضوع فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری را برابر سایر کارکنان دولت، به مشمولان این قانون اختصاص دهد و فوقالعاده رتبهبندی موضوع این ماده علاوه بر امتیازات و درصدهای مزبور است.
تبصره ۳- افزایش پرداختی ناشی از اجرای این قانون، از تاریخ ۳۱/۰۶/۱۴۰۰ در سقف یکصدوبیستوپنج هزار میلیارد ریال (۱۲۵.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) پرداخت میشود و از ابتدای سال ۱۴۰۱ منوط به پیشبینی بار مالی در قوانین بودجه سنواتی، به صورت کامل اعمال خواهد شد.
* اعضای هیأت ممیزه رتبهبندی معلمان
ماده ۸ به تعیین اعضای هیات ممیزه رتبهبندی معلمان اختصاص دارد. در متن این ماده آمده است: آییننامه اجرایی این قانون درباره نحوه تشکیل هیاتهای ممیزه مرکزی، استانی، شهرستانی و منطقهای، چگونگی تعیین امتیاز معلمان برای رتبهبندی، شرایط کسب، ارتقا، توقف و تنزل رتبه و جزئیات تعیین میزان فوقالعاده رتبهبندی حسب امتیازات حاصله، حداکثر ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این قانون، توسط وزارت آموزشوپرورش و ۲ نفر از اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی به انتخاب کمیسیون (به عنوان ناظر) با همکاری سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی تهیه میشود و به تصویب هیات وزیران میرسد.
* نماینده معلمان: این چیزی نیست که ما دنبالش بودیم
درباره این موضوع که آیا تصویب نظام رتبهبندی معلمان در مجلس، مورد تایید فرهنگیان کشور است یا نه، سراغ محمدباقر احمدی، عضو تشکل کشوری پیگیری مطالبات فرهنگیان و مدیرگروه پیگیری این تشکل در استان قم رفتیم.
وی با گلایه از مصوبه مجلس به «وطنامروز» گفت: از نظر ما این مصوبه نمیتواند رتبهبندی باشد. انتظار ما از مجلس بیش از این بود و بارها گفته بودیم قانون باید اجرا شود اما امروز شاهد اجرای ماده قانونی مرتبط با حقوق و مزایای مشاغل مشابه نیستیم.
احمدی افزود: مطابق این ماده قانونی که به بیش از 10 سال قبل بازمیگردد، حقوق معلمان نباید کمتر از 80 درصد حداقل حقوق و مزایای مشاغل مشابه از جمله استادان دانشگاه باشد اما آنچه مجلس مصوب کرد، حقوق ما را با حداقل حقوق مربی پایه یک دانشگاه سنجیده است که به هیچ وجه قابل قبول نیست و با رقم مورد انتظارمان فاصله زیادی دارد. عضو تشکل کشوری پیگیری مطالبات فرهنگیان ادامه داد: ای کاش نمایندگان محترم مجلس، قدم به قدم پیش میرفتند و به مرور زمان، آن چیزی را تصویب میکردند که مورد انتظار و تایید معلمان باشد.
* ما معلمان عاشق نظام و رهبری هستیم
احمدی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به این سوال که آیا تجمعات صنفی شما همچنان ادامه خواهد داشت، گفت: خیر! به هیچ وجه ادامه نمیدهیم، چون متاسفانه در روزهای اخیر عدهای که ارتباطی با فرهنگیان نداشتند، اعتراضات صنفی ما را به حاشیه کشاندند و بعضا شعارهای هنجارشکنانه دادند که به هیچ وجه مورد تایید ما نیست.
وی افزود: برخی اتفاقاتی که در تهران و فارس افتاد جای تأسف دارد و به هیچ وجه از سوی معلمان اتفاق نیفتاده است، چون خط قرمز ما نظام و رهبری عزیز است. ما عاشق نظام اسلامی و گوش به فرمان رهبرمان هستیم بنابراین به خاطر اینکه دست بیگانگان را کوتاه کنیم و آب به آسیاب آنها ریخته نشود، به اعتراضات صنفی پایان میدهیم. عضو تشکل کشوری پیگیری مطالبات فرهنگیان ادامه داد: ما این مصوبه را مثل استخوان در گلو تحمل میکنیم و همچنان با مقامات مرتبط با آموزشوپرورش مذاکراتی خواهیم داشت اما تجمعات را پایان دادهایم و دیگر مجال سوءاستفاده به عناصر بیگانه و دشمنان نظام نمیدهیم.
* آنچه تصویب شده، دقیقاً رتبهبندی معلمان است
با توجه به اینکه برخی اظهارنظرها حاکی از این است که نام این مصوبه را نمیتوان رتبهبندی معلمان گذاشت، نظر یکی از اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی را در این باره جویا شدیم. مهرداد ویسکرمی به «وطنامروز» گفت: آنچه ما تصویب کردیم دقیقا نظام رتبهبندی معلمان است و تنها موضوعی که در این مصوبه مطابق انتظار قبلی برخی معلمان نیست، میزان حقوق دریافتی آنها بر اساس 80درصد حقوق و مزایای استادان دانشگاه است. ما این را به آن شکلی که مورد انتظار آنها بود تصویب نکردیم، چون از نظر نمایندگان و کارشناسان، چنین چیزی قابلیت تصویب و اجرا نداشت. وی اظهار کرد: مطابق این نظام رتبهبندی، هر معلم بر اساس امتیازاتی که کسب میکند در رتبه خاص خودش قرار میگیرد و از حقوق و مزایای مربوطه بهرهمند میشود.
***
رئیس مجلس: بار مالی پیشبینی شده است
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه رتبهبندی اظهار داشت: برای سال 1400 وقتی اعلام میکنیم 12 هزار و 500 میلیارد تومان برای رتبهبندی معلمان در نظر گرفته شده است به این دلیل است که بر اساس تعهد دولت احکام از 31 شهریور 1400 است و با همین حساب و کتاب رقم اعتبار لازم برای اجرای رتبهبندی معلمان نصف شده است. وی افزود: برای اجرای رتبهبندی معلمان در سال آینده 25 هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده و بار مالی این قانون پیشبینی شده است و از آنجا که افزایش حقوق برای همه کارکنان طبق قانون خدمات کشوری است آن درصد و رقم به اعتبار و بودجه رتبهبندی معلمان اضافه میشود.
***
بستر اجرای «قانون رتبهبندی» در آموزشوپرورش فراهم است
وزارت آموزشوپرورش برای اجرای قانون رتبهبندی معلمان آمادگی کامل دارد و بسترهای لازم را فراهم کرده است. یوسف نوری، وزیر آموزشوپرورش در این باره گفت: به محض ابلاغ این لایحه برای اجرا، هیاتهای ممیزی برای رتبهبندی معلمان تشکیل و آییننامه اجرایی آن تدوین خواهد شد. وی اظهار داشت: معلم نقش محوری را در حوزه تعلیم و تربیت ایفا میکند که توجه به تربیت معلم بویژه با تأکید بر دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه شهید رجایی از برنامههای وزارت آموزشوپرورش است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|