|
انگلیس پشت اوکراین را خالی کرد
به رغم اینکه انگلیسیها به همراه شرکای آمریکاییشان بر طبل جنگ با روسیه در شرق اروپا میکوبند اما لندن پشت اوکراین را خالی کرد. ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین اخیرا به حضور نیروهای ناتو در خاک کشورش چراغ سبز نشان داده اما بن والاس، وزیر دفاع انگلیس با ذکر اینکه اوکراین عضو ناتو نیست، بعید دانست در صورت حمله روسیه نیرویی به اوکراین اعزام شود.
ارسال به دوستان
سقوط لیر به پایینترین نرخ برابری در مقابل دلار، با تعطیلی بورس ترکیه و افزایش بیسابقه قیمت بنزین همراه شد
جمعه سیاه اقتصاد ترکیه
گروه بینالملل: مطبوعات ترکیه دیروز با تیتر کردن دلار 17 لیری و بنزین 70 سنتی (11 لیر و 59 قوروش) به پیشواز مواجههای تمامعیار با حزب حاکم در کشاکش یک بحران اقتصادی و سیاسی تمامعیار رفتند. جمهوریت، قدیمیترین روزنامه ترکیه و مهمترین مطبوعه مستقل این کشور، روی جلد شماره صبح شنبه خود از «ادامه بحران اقتصادی» خبر داد و تیتر زد: «صنایع ترکیه از دست میرود». در مقابل روزنامه ینی آسیا که مورد حمایت تیم اردوغان است، با خط و نشان کشیدن برای مخالفان سیاسی دولت تیتر زد: «بحران ترکیه سیاسی است، اقتصادی نیست». رسانههای همسو با حزب عدالت و توسعه کماکان وضعیت فعلی را با عناوینی چون «جنگ اقتصادی» صورتبندی میکنند اما مخالفان این موضع را ریاکارانه میدانند، چرا که نه رئیسجمهور و نه هیچیک از همحزبیهایش تاکنون تعریف مشخصی از دشمن ترکیه در این جنگ اقتصادی ارائه ندادهاند و تمام هموغمشان روابط هر چه بهتر با آمریکا، اتحادیه اروپایی، رژیم صهیونیستی و شیوخ عربی است.
اما در چنین شرایطی نیز غرب به آنکارا روی خوش نشان نمیدهد و نهتنها اتحادیه اروپایی حاضر به پذیرش عضویت ترکیه نیست، بلکه دولت بایدن نیز همانند سلف جمهوریخواهش ترامپ، به خاطر خرید سامانههای پدافندی روسی، بر اعمال تحریمهای اقتصادی علیه ترکیه اصرار دارد.
به گزارش یکی از نشریات عامهپسند به نام قرار، لیر ترکیه در 35 روز اخیر سقوطی بیسابقه را تجربه کرده و سرانجام در جمعه سیاه 17 دسامبر، نرخ برابری پول ملی ترکیه از یک دلار در برابر هر 10 لیر به 17 لیر رسید. در عین حال لیر از ابتدای سال میلادی بیش از نیمی از ارزش خود را از دست داده است. این در حالی است که هر واحد پول آمریکایی در آغاز سال 2021 میلادی، تنها 7 لیر و 35 قوروش در بازار ترکیه خرید و فروش میشد. تحلیلگران اقتصادی معتقدند کنترل بازار ارز به تمام از دست دولت و بانک مرکزی ترکیه خارج شده و روانه کردن 2 میلیارد دلار ارز ارزان به بازار، هیچ تاثیر مثبتی بر جا ننهاده و وضع را بدتر هم کرده است. جمعه سیاه اقتصاد ترکیه پیامدهای دیگری هم داشت. به گزارش آرتی، بورس ترکیه پس از سقوط ارزش لیر، انجام معاملات را متوقف کرد. روز جمعه گذشته شرکت بورس ترکیه در بیانیهای اعلام کرد: «از ساعت 16:24 به وقت استانبول، مبادلات به صورت موقت در تمام بازارهای سهام متوقف خواهد شد». یک روز جلوتر بانک مرکزی ترکیه اعلام کرده بود نرخ بهره را از 15 درصد به 14 درصد کاهش داده است. این اقدام در حالی انجام شد که نرخ تورم این کشور 21 درصد است اما رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور کشور با مداخله مستقیم اصرار بر کاهش نرخ بهره دارد، چرا که معتقد است بهره بانکی مخالف شرع اسلام است و در عین حال بهره زیاد باعث توقف چرخه واگذاری اعتبارات و اخلال در تولید میشود. به دستور او از ماه سپتامبر، بانک مرکزی نرخ بهره بین بانکی را کاهش داده است. در واکنش، موسسه رتبهبندی اس اند پی گلوبال، رتبه اعتباری ترکیه را منفی و اعلام کرده سیاستهای پولی آنکارا به همراه سقوط چشمگیر ارزش لیر، نرخ تورم این کشور را تا اوایل سال 2022 به 30 درصد افزایش میدهد. به نظر میرسد اما آنچه رسانهها ترمز بریدن کامیون دلار میخوانند و باعث وحشت عمومی شده، تنها یک بعد از بحران فراگیر این کشور باشد. در واقع نحوه مدیریت باند حاکم اردوغانی، بحرانهای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، دیپلماتیک و حتی ژئوپلیتیک را به شکل درهم تنیدهای در ترکیه و پیرامون آن به وجود آورده است به طوری که میتوان گفت سقوط لیر جزو پیامدهای این مدیریت بحرانساز است. اصرار سلطان- پرزیدنت کاخ آکسارای بر تنشآفرینی در سیاست خارجی آن هم در حالی که لیر (واحد پول ترکیه) بیسابقهترین سقوط خود را تجربه میکند، وضعیت آینده ترکیه را در هالهای از ترس و ابهام فرو برده است. مثلا جمعه شب گذشته در پی افزایش شدید قیمت بنزین در ترکیه که یک واردکننده نفت است، مردم قبل از ساعت ۱۲ شب به پمپبنزینها هجوم بردند که این کار باعث تشکیل صفهای طولانی شد. مردم میخواستند باک خودروهایشان را با بنزین ارزانتر مصوب روز جمعه پر کنند نه بنزین لیتری 11 لیر و 59 قوروش شنبه (معادل 21 هزار تومان).
* هشدار صنعتگران
با آنکه اردوغان دلیل عدم افزایش نرخ بهره را کمک به چرخش صنایع کشور عنوان کرده اما بحران موجود باعث شده «اتحادیه کارآفرینان و صنعتگران ترکیه» (TÜSİAD) به تیم اقتصادی دولت هشدار دهد به قواعد و اصول علمی اقتصاد بازگردد. به گفته رئیس این اتحادیه، آنچه هم اکنون در ترکیه روی میدهد، نه یک وضعیت ناگزیر، بلکه یک مسیر انتخاب شده از سوی دولت اردوغان است. به این دلیل که به قول «مهمت موش» وزیر بازرگانی ترکیه، در میزان صادرات این کشور یک انقلاب واقعی رخ داده و ممکن است میزان صادرات تا پایان سال جاری از مرز 225 میلیارد دلار فراتر برود. در نتیجه دولت تمایل دارد دلار بیشتری به چنگ آورد و علاوه بر بازپرداخت بدهیهای کلان، نیازهای داخلی را نیز پاسخ دهد. اما به چه قیمتی؟ به قیمت اعمال فشار بسیار سنگین بر میلیونها خانوار ترکیه که برای تامین کوچکترین نیازهای روزانه، در تنگنای شدید قرار گرفتهاند.
***
اتحادیه اروپایی ترکیه را جواب کرد
روز گذشته اعضای شورای وزیران اتحادیه اروپایی در آخرین نشست سال ۲۰۲۱ به اتفاق آرا توافق کردند به دلیل عدم پایبندی ترکیه به معیارها و اولویتهای اروپا، مذاکرات عضویت این کشور در اتحادیه همچنان مسدود بماند. در حال حاضر روند مذاکرات عضویت ترکیه در اتحادیه اروپایی که از سال ۲۰۰۵ آغاز شده، به طور رسمی متوقف شده است. در بیانیه پایانی این شورا ضمن اشاره به دوری فزاینده آنکارا از اتحادیه اروپایی آمده است: متاسفانه در چنین شرایطی بررسی باز یا بسته شدن سرفصلهای مذاکراتی عضویت ترکیه در اتحادیه اروپایی غیرممکن است و شورا با آرای موافق تمام اعضا به این نتیجه رسیده است که توقف روند مذاکرات با ترکیه باید همچنان ادامه یابد. در این بیانیه به تداخل و تضاد سیاستهای خارجی ترکیه با اتحادیه در مسائل منطقهای از جمله لیبی اشاره و نقض پیمانهای گمرکی از سوی آنکارا مورد انتقاد اعضای شورا واقع شده است.
ارسال به دوستان
بار دیگر سلامتروان رئیسجمهور کهنسال آمریکا به چالش کشیده شد
گاف جدید بایدن؛ «هریس» رئیسجمهور شد!
«جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا روز جمعه در جدیدترین سخنرانی خود، باز هم گاف داد و به دستمایه تمسخر رسانههای جهان تبدیل شد. خبرگزاری روسی اسپوتنیک در این باره گزارش کرد، بایدن در سخنرانی خود «کاملا هریس»، معاونش را به عنوان رئیسجمهور آمریکا خطاب کرد. این خبرگزاری روسی نوشت: رئیسجمهور ایالات متحده با توصیف نادرست سمت معاونش، باز هم گاف دیگری داد. این اشتباه رئیسجمهور آمریکا در حین سخنرانی روز گذشته وی در دانشگاه دولتی «کارولینای جنوبی» به وقوع پیوست و او گفت: «قطعا، رئیسجمهور هریس یک فارغالتحصیل پرافتخار هاروارد است». گزارشها نشان میدهد رئیسجمهور ایالاتمتحده به رغم آنکه هریس را رئیسجمهور خطاب کرد، در ادامه نیز این اشتباه را اصلاح نکرد. وبسایت آمریکایی «بریت بارت» در این باره گزارش کرد ظاهرا بایدن هنگام محکوم کردن اعتراضات در «شارلوتسویل» که ۴ سال پیش رخ داد، به اشتباه اسم این شهر را «چارلستون» و «شارلوت» خطاب کرد و سپس در نهایت نام درست این شهر یا همان شارلوتسویل را بیان کرد. بایدن از زمانیکه به عنوان رئیسجمهور آمریکا روی کار آمده است، در مناسبات مختلف گافهای متعددی داده و کار تا جایی پیش رفته است که چندی پیش نشریه «نشنال اینترست» در این باره گزارش کرد: «چنین اشتباهات اساسی، آغاز سخت دولت آمریکا در عرصه سیاست خارجی را نشان میدهد. علاوه بر آن، به نظر میرسد رئیسجمهور و مشاورانش حتی نمیتوانند بیانیههای عمومی خود را درباره جنبههای مهم سیاسی مستقیم بیان کنند و چنین شکستی حاکی از بیکفایتی فراگیرتر است». بایدن 79 ساله، چهلوششمین رئیسجمهور ایالات متحده و پیرترین فرد در تاریخ آمریکاست که تاکنون رئیسجمهور این کشور شده است. بایدن در یکی از گافهای جنجالی گفته بود به مدت ۳۶ سال به عنوان معاون رئیسجمهور درباره رفتوآمد بوده است.
* تردید بیش از نیمی از آمریکاییها درباره سلامت روانی و جسمی بایدن
اخیرا نتایج یک نظرسنجی جدید از رأیدهندگان آمریکایی نشان داد کمتر از نیمی از آنها به تواناییهای جو بایدن برای انجام وظایفش به عنوان رئیسجمهورشان باور دارند. نظرسنجی جدید «پالتیکو/ مورنینگ کانسالت» که ماه گذشته نتایج آن منتشر شد، نشان داد کمتر از نیمی از افراد مورد پرسش واقعا به تواناییهای بایدن باور دارند. نتایج این نظرسنجی نشان داد تنها ۴۰ درصد پاسخدهندگان معتقدند بایدن - مسنترین رئیسجمهور تاریخ ایالاتمتحده- از سلامتی خوبی برخوردار است، ۴۶ درصد فکر میکنند او از نظر روانی وضعیت مناسبی دارد و ۴۴ درصد هم معتقدند وضعیت او باثبات است. این نظرسنجی همچنین نشان داد تنها ۴۱ درصد رأیدهندگان معتقدند بایدن در مجموع قادر به هدایت ایالات متحده است.
این نتایج نشاندهنده تغییر ۲۹ درصدی در افکار عمومی درباره وضعیت سلامت روانی و جسمی بایدن نسبت به آخرین نظرسنجی مورنینگ کانسالت در اکتبر ۲۰۲۰ است. این نظرسنجی همچنین نشان داد ۴۴درصد شرکتکنندگان آمریکایی عملکرد بایدن به عنوان رئیسجمهور را تایید میکنند. در تفکیک موضوع به موضوع، نتایج نظرسنجی نشان داد تنها ۳۲ درصد پاسخدهندگان با مدیریت بایدن با مشکل مهاجرت غیرقانونی و ۳۸ درصد با مدیریت او در موضوع سیاست خارجی موافق هستند.
«رانی جکسون» پزشک سابق کاخ سفید که هماکنون یکی از نمایندگان کنگره آمریکاست، پیشتر ضمن ابراز نگرانی از سلامت روانی رئیسجمهور ایالات متحده، پیشبینی کرد بایدن قبل از پایان دوران ریاستجمهوری خود مجبور به استعفا شود.
فاکسنیوز نیز اخیرا گزارش داد در کتاب جدید «باب وودوارد» و «رابرت کاستا» - خبرنگاران واشنگتنپست - با عنوان «خطر» (Peril) گفته شده دستیاران بایدن عمداً رئیسجمهور را برای ممانعت از گاف دادن او، از رویدادهای بدون متن یا مصاحبههای طولانی دور نگه میدارند. این دستیاران شامل «ران کلاین» رئیس کارکنان کاخ سفید و «آنیتا دان» مشاور بایدن میشوند.
ارسال به دوستان
همزمان با تحرکات بنسلمان برای رسیدن به پادشاهی، نظرسنجیها حاکی از نارضایتی افکار عمومی از او است
ولیعهد در تدارک تاج و تخت
گزارشهای مطبوعاتی حاکی از آن است مقدمات و هماهنگیهای دربار سلطنتی عربستان به «محمد بنسلمان» ولیعهد سعودی واگذار شده است. خبرگزاری فرانسه به نقل از یک دیپلمات غربی در ریاض گفت: «هماکنون هماهنگیها با دربار سلطنتی از طریق دفتر شاهزاده محمد انجام میشود». محمد بنسلمان هفته گذشته با انجام سفرهای منطقهای به دنبال رایزنی و بازسازی وجهه خود در بین سران منطقه برآمد تا آخرین هماهنگیها را در این زمینه با حکام کشورهای حاشیه جنوب خلیجفارس انجام دهد. پایگاه خبری عربی 21 نیز به نقل از یک دیپلمات غربی نوشت: «ملک سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان برای مدت طولانی نزدیک به ۲ سال است که در انظار و اجلاس ظاهر نشده است. این دیپلمات که ترجیح داد نامش فاش نشود، افزود: ولیعهد سعودی فراتر از این ایده که او یک ولیعهد است، به این ایده میپردازد که او یک پادشاه (بدون تاج) است. این خبرگزاری اعلام کرد بنسلمان گمان میکند رهبر واقعی عربستان سعودی و «پادشاه بیتاج و تخت» است، زیرا او میزبان میهمانان خارجی و رئیس اجلاسهای منطقهای در کشورش است. شیوع ویروس کرونا و ترس از سلامتی پادشاه 85 ساله عربستان به پسر جوان 36 ساله او اجازه داد مسؤولیت جلسات و پذیراییهای عمومی را برعهده بگیرد، در حالی که پادشاه مشارکت خود را در اجتماعات کاهش داد. محمد بنسلمان از زمان انتصابش به عنوان ولیعهد در ژوئن 2017 همواره به عنوان حاکم واقعی عربستان سعودی در نظر گرفته شده است اما او اوایل ماه جاری زمانی که پذیرای «امانوئل مکرون» رئیسجمهور فرانسه بود و ریاست اجلاس سران کشورهای خلیجفارس را برعهده داشت، کانون توجه رسانهها قرار گرفت. مقامات سعودی دلیل عدم حضور پادشاه عربستان در نشست خلیجفارس را که روز سهشنبه در ریاض برگزار شد توضیح ندادند، بویژه که وی 2 روز قبل به مناسبت تصویب بودجه سخنرانی تلویزیونی داشت. «کریستین دیوان» محقق مؤسسه کشورهای عربی خلیجفارس در واشنگتن، معتقد است ولیعهد سعودی از کهولت سن پادشاه منتفع شده است.
* نارضایتی افکار عمومی عربستان از ولیعهد
نتایج نظرسنجی موسسه واشنگتن از افکار عمومی عربستان سعودی درباره پادشاهی «محمد بنسلمان» ولیعهد عربستان خشم مردم را از واقعیت فزاینده فساد در عربستان و مخالفت با عادیسازی روابط با اسرائیل نشان داد. این در حالی است که ولیعهد سعودیها سکاندار اصلی اقتصاد کشورش لقب گرفته و در روابط خارجی نیز بارها اخبار مربوط به دیدارهای مخفیانه او با مقامات اسرائیلی رسانهای شده است. در همین رابطه وبسایت سعودی لیکس نوشت: نتایج این نظرسنجی که توسط موسسه واشنگتن انجام شد، نشان میدهد: «سعودیها نگران افزایش فساد نهادهای دولتی و وخامت اوضاع اقتصادی هستند»؛ مسالهای که نشان از مخالفت افکار عمومی با تداوم ریاست بنسلمان بر شریانهای اقتصادی و نهادهای مرتباط با حکمرانی در سیاست خارجی است. بر اساس گزارش این موسسه، سعودیها معتقدند دولت آلسعود علاقهای به کاهش فساد اقتصادی و سیاسی ندارد و با مشکلات اقتصادی فزایندهای که زندگی مردم را تحت تأثیر قرار میدهد، مقابله نمیکند. بر اساس این گزارش، 38 درصد مردم عربستان معتقدند مقامات سعودی برای مقابله با مشکلات اقتصادی فزاینده و سختیهای روزمره آنها تلاشی نمیکنند. این نظرسنجی نشان داد بیش از نیمی از مردم عربستان از برقراری ارتباط دوستانه با ترکیه حمایت میکنند، در حالی که اکثریت سعودیها هنوز عادیسازی روابط با اسرائیل را رد میکنند. افکار عمومی عربستان عمدتا مخالف عادیسازی رسمی کامل روابط با رژیم اسرائیل است. تنها 16 درصد نظر مثبتی درباره «توافقنامههای بین اسرائیل، امارات، بحرین، مراکش و سودان» دارند. هفته گذشته با افزایش گمانهزنیها پیرامون پادشاهی بنسلمان، منابع معارض سعودی خبر دادند عدهای از منتقدان اقدامات ولیعهد سعودی تصاویری از او را بر روی برخی خودروها ترسیم کردهاند که از دست داشتن وی در ترور روزنامهنگار سعودی «جمال خاشقجی» ستوننویس روزنامه «واشنگتن پست» که در ترکیه ناپدید شد، حکایت داشت. «عبدالله العوده» دبیرکل حزب معارض «تجمع ملی سعودی» با انتشار تصاویری در حساب کاربری خود در شبکه توئیتر نوشت: «خیابانهای واشنگتن، امروز شاهد خودروهایی بود که از خیابانها عبور میکردند و میگفتند: ما مستحق دموکراسی هستیم نه آقای ارّه».
ارسال به دوستان
دور دنیا
بازگشت محدودیتهای کرونایی اروپا در پی شیوع اُمیکرون
سیر صعودی آمار مبتلایان به کرونا در اروپا و افزایش نگرانکننده موارد ابتلا به اُمیکرون، بسیاری از کشورهای اروپایی را به اعمال محدودیتهای جدید در آستانه سال نو واداشته است. در همین حال، مدیر مرکز اروپایی کنترل و پیشگیری بیماریها هشدار داد برای مقابله با گسترش سریع گونه جهشیافته تازه کرونا موسوم به اُمیکرون، واکسیناسیون به تنهایی کافی نیست و دولتها باید اقدامات جدی و فوری برای مهار این سویه اتخاذ کنند. رئیس کمیسیون اروپا نیز با ابراز تأسف از اینکه همهگیری «کووید-۱۹» دوباره جشنهای پایان سال را مختل میکند، اعلام کرد انتظار میرود سویه اُمیکرون تا اواسط ژانویه (دی/ بهمن) به نوع غالب ویروس کرونا در ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپایی تبدیل شود. به گفته مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، موارد ابتلا به اُمیکرون تاکنون در ۷۷ کشور جهان گزارش شده است. وی همچنین از اینکه برخی اُمیکرون را سویهای ضعیفتر از گونههای پیشین ویروس کرونا میدانند، ابراز نگرانی کرد.
***
ارتش یمن بر مواضع جدیدی در مجاورت مرز عربستان مسلط شد
ارتش و کمیتههای مردمی یمن بر مواضع جدیدی در منطقه مرزی «الیتمه» (شمال شرق یمن و هممرز با عربستان) مسلط شدند. خبرنگار شبکه «المیادین» در یمن در این باره گزارش داد نیروهای صنعا مناطق جنوبی و شرقی «الیتمه» مرکز شهر «خب الشعف» از توابع استان الجوف را تحت کنترل خود درآوردهاند. این عملیات پس از آن انجام شده است که منابع یمنی خبر دادند ارتش و کمیتههای مردمی یمن در منطقه جیزان (جنوب عربستان سعودی) پیشروی داشتهاند؛ عملیاتی که در پی آن، یکی از نیروهای ائتلاف سعودی از پا درآمد و ۳۰ مزدور سودانی مجروح شدند. این در حالی است که المیادین هفته گذشته نیز خبر داده بود ارتش صنعا توانسته مواضعی را در کوههای «قشعان» و «وادی سلبه» در استان الجوف یمن تحت کنترل خود در آورد. ارتش یمن در شرایطی بر مواضع مذکور تسلط پیدا کرده است که طی هفتههای گذشته، میان این نیروها و نیروهای دولت مستعفی یمن درگیریهای شدیدی در اطراف شهر مأرب (مرکز یمن) آغاز شده است. نبرد آزادسازی استان مهم مأرب در شرق استان صنعا از سال گذشته میلادی آغاز شده و بیشتر مناطق و شهرهای آن تحت کنترل نیروهای صنعا درآمده است.
***
آزمایش اتمی جدید هند
با گذشت بیش از یک ماه از آزمایش موشک بالستیک «آگنی ۵» دارای برد ۵ هزار کیلومتر در هند، رسانههای این کشور دیروز از آزمایش موفقتآمیز یک موشک بالستیک دیگر با نام «آگنی پی» در این کشور خبر دادند. طبق گزارشها، این موشک بالستیک با قابلیت اتمی روز شنبه از ساحل ایالت شرقی «اودیسا» شلیک شد و با موفقیت به هدف تعیین شده برخورد کرد. به گفته مقامهای هند، موشک بالستیک «آگنی پی» دارای برد هزار تا ۲ هزار کیلومتر است و در آزمایش موفق، با دقت بالا به هدف اصابت کرده است. اوایل آبانماه بود که وزارت دفاع هند موشک بالستیک با قابلیت اتمی «آگنی ۵» را با موفقیت شلیک کرده بود؛ موشکی که برد آن ۵ هزار کیلومتر اعلام شد. آزمایشهای موشکی هند در شرایطی انجام شده است که تنشها بین این کشور با پاکستان از یک سو و تنشها بین این کشور و چین از سوی دیگر همچنان خبرساز است. اواسط ماه گذشته رسانهها از شکست مذاکرات هند و چین برای حل اختلافات در منطقه مرزی «لداخ» خبر دادند. طبق گزارشها، سیزدهمین دور مذاکرات بین فرماندهان نظامی هند و چین شکست خورد و هر ۲ طرف دیگری را متهم به اخلال در روند مذاکرات کردند.
***
استعفای نامزد آفریقایی جانشینی پاپ
یک پایگاه آمریکایی به نقل از منابع آگاه نوشت: کاردینال پیتر تُرکسان، نخستین نامزد آفریقاییتبار جانشینی پاپ فرانسیس در اقدامی ناگهانی استعفای خود را از ریاست یکی از ادارات کلیدی واتیکان ارائه داده است. تارنمای «مترو» به نقل از افراد مطلع از این تصمیم این خبر را منتشر کرد و نوشت در صورتی که ترکسان جانشین پاپ فرانسیس شود، نخستین پاپ آفریقاییتبار در حدود ۱۵۰۰ سال گذشته در واتیکان خواهد بود. ترکسان ۷۳ ساله از کشور غنا، مشاور ارشد پاپ فرانسیس در مسائل مربوط به تغییرات آب و هوایی و عدالت اجتماعی است و نخستین عضو آفریقاییتبار اداره واتیکان است. منابع واتیکان که خواستند نامشان فاش نشود گفتند پاپ هنوز درباره پذیرش استعفای ترکسان تصمیمی نگرفته است. یکی از منابع آگاه گفت ترکسان که تا ۲ سال دیگر اجبارا بازنشسته میشود، از اختلافات داخلی در واتیکان خسته شده است. با خروج ترکسان از واتیکان، دیگر هیچ آفریقاییتباری ریاست ادارات مهم واتیکان را نخواهد داشت. رابرت سارا، کاردینال از کشور گینه بود که ابتدای سال جاری میلادی بازنشسته شد.
***
اتحادیه اروپایی اقدامات علیه مهاجران را تشدید میکند
سران کشورهای اروپایی در نشست اخیر خود در بروکسل توافق کردند اقدامات خود علیه مهاجرتهای غیرقانونی را در همکاریهای بیشتر با کشورهای مبدا تشدید کنند. روزنامه اتریشی «استاندارد» نوشت اتحادیه اروپایی قصد دارد سال آینده اقدامات خود علیه مهاجرتهای غیرقانونی را تشدید کند. بر اساس توافقات انجام شده بین سران کشورهای اروپایی افراد بدون حق اقامت باید سریعتر و به صورت مداومتر به کشورهای ثالثی که از آن به اروپا آمدهاند بازگردند، اگر هیچ چشماندازی برای دریافت حق پناهندگی وجود نداشته باشد. این توافقات در نشست سران اروپا در بروکسل انجام شده است. سران کشورهای اروپایی توافق کردند اتحادیه اروپایی از همه امکانات نفوذ خود بر کشورهای ثالث و مبدا استفاده کند تا مهاجرتهای غیرقانونی را کاهش دهد. قرار است قراردادهای تجاری و کمکهای توسعهای به عنوان اهرمی برای اجرای سریع برنامههای موجود برای مقابله با مهاجران به کار گرفته شود. همچنین مقرر شد توافقنامههای موجود برای بازگرداندن مهاجران به صورت موثر اجرایی شده و توافقات جدید توسط کمیسیون اروپا منعقد شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|