|
واکنش معاون رئیسجمهور به اظهارات مقامات انگلیسی
معاون پارلمانی رئیسجمهور در واکنش به اظهارات وزیر خارجه انگلیس درباره استفاده ایران از موشکهای بالستیک در رزمایش پیامبر اعظم 17 سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در توئیتی تاکید کرد: عصبانیت انگلیس از اقتدار ایران، قابل درک است. در متن توئیت سیدمحمد حسینی آمده است: عصبانیت انگلیس که روزگاری در منطقه مطلقالعنان بود از اقتدار جمهوری اسلامی ایران، قابل درک است اما ناگزیر باید بپذیرند که: گذشت آن زمانی که آنسان گذشت.
ارسال به دوستان
تقدیر دولت از رزمایش اخیر سپاه با توجه به همزمانی با مذاکرات وین، نشان از تفاوت نگاه دولت سیزدهم با دولت سابق نسبت به اهرمهای قدرتساز دارد
دیپلماسی به توان میدان
رئیسجمهور: هرگونه تحرک خصمانه از سوی دشمنان با پاسخ فراگیر و قاطع نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهد شد
گروه سیاسی: رئیسجمهور با اشاره به برگزاری رزمایش پیامبراعظم ۱۷ اظهار داشت: هرگونه تحرک خصمانه از سوی دشمنان با پاسخ فراگیر و قاطع نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهد شد و معادلات راهبردی را به صورت معناداری تغییر خواهد داد.
به گزارش «وطنامروز»، برگزاری رزمایش پیامبر اعظم 17 توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مهمترین خبر کشورمان در هفته گذشته بود؛ رزمایشی که به استناد سخنان روز جمعه رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با توجه به تهدیدهای اخیر رژیم صهیونیستی مبنی بر حمله نظامی به تاسیسات هستهای کشورمان زودتر از موعد برنامهریزی شده برگزار شد. همزمانی این رزمایش و رونمایی از قابلیتهای دفاعی ایران به طور اعم و توانمندیهای موشکی به طور اخص با آغاز مجدد گفتوگوها میان ایران و 1+4 در وین نشان از همسویی منابع قدرت کشورمان برای صیانت از منافع ملی داشت بهگونهای که رجزهای رژیم اشغالگر قدس مبنی بر حمله به تاسیسات هستهای ایران به عنوان یک تهدید امنیتی میتوانست به تضعیف موضع جمهوری اسلامی در مذاکره با غرب منتهی شود اما خط و نشان روشن سپاه پاسداران در مواجهه با این تهدید عملا به تقویت موضع ایران در میدان دیپلماسی ختم شد. شبیهسازی تأسیسات اتمی دیمونای رژیم صهیونیستی به عنوان مقصد موشکهای شلیک شده ایرانی بخوبی حامل پیامی هجومی در مواجهه با تهدیدات توخالی مقامات اسرائیل بود تا بار دیگر همسویی منابع قدرت در کنار یکدیگر به چشم آید.
با این حال قابل توجهترین نکتهای که ارزش راهبردی این رزمایش را افزایش میداد همسویی دولت جدید با چنین اقدامی در میانه مذاکرات هستهای با 1+4 بود. ماههای پایانی دولت سابق بود که انتشار فایل صوتی گفتوگوی محمدجواد ظریف و طرح دوگانه «دیپلماسی/ میدان» پرده از نگاه غیرملی دولتمردان وقت نسبت به اهرمهای قدرت ایران برداشت، بهگونهای که وزیر سابق امور خارجه صراحتا قدرت و فعالیت نظامی ایران را به عنوان مانعی در پیشبرد دیپلماسی به حساب میآورد. با این حال مشهورترین و البته پرهزینهترین حمله مقامات دولتی سابق، به مواضع ضدملی حسن روحانی در جریان مناظرات انتخاباتی سال96 برمیگشت که وی در جواب به چرایی بیثمری برجام گفت: «برخی آمدند و تصویری از شهرهای زیرزمینی نشان دادند که برجام را برهم بزنند، روی موشک شعارهایی نوشتند تا برجام را برهم بزنند». این موضع البته پیش و پس از مناظره مذکور نیز بارها از سوی دولتمردان و چهرههای همسو با دولت یازدهم و دوازدهم تکرار شده بود اما بیان صریح روحانی به عنوان رئیس دولت عملا اقرار به نگاه منفی دولت وقت نسبت به قدرت دفاعی کشور بود. توصیف قدرت دفاعی و مانور این قدرت به عنوان یک مانع در مسیر دیپلماسی و پیشرفت تا جایی پیش رفت که مرحوم هاشمیرفسنجانی به عنوان پدر معنوی دولت روحانی از پایان عصر موشکها صحبت کرد و علت پیشرفت آلمان و ژاپن را به تعطیل شدن ارتشهایشان نسبت داد. بازخوانی مواضع ضدملی دولتمردان سابق و قیاس آن با همراهی و استقبال مقامات دولت جدید از واکنش قاطع سپاه پاسداران به تهدیدات اخیر رژیم صهیونیستی نشان از یک تغییر رویه ملموس در تنظیم مناسبات سیاسی کشورمان و تغییر نگاه دولتمردان به چگونگی پیشبرد اهداف ایران در مناسبات بینالمللی دارد.
در همین زمینه روز گذشته حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی با تقدیر از تلاشهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پاسداری همزمان از امنیت ملت ایران و ملتهای منطقه، رزمایش پیامبراعظم ۱۷ را نشانهای آشکار از اراده و توانمندی جمهوری اسلامی ایران در دفاع از منافع و امنیت ملت ایران برشمرد و تصریح کرد: هرگونه تحرک خصمانه از سوی دشمنان با پاسخ فراگیر و قاطع نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهد شد و معادلات راهبردی را به صورت معناداری تغییر خواهد داد. پیش از این روز جمعه همزمان با آخرین روز برگزاری رزمایش پیامبر اعظم 17 حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان نیز در موضعی حمایتی با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود با بیان اینکه امروز سازمانهای نیروهای مسلح - ارتش، سپاه، نیروی انتظامی، بسیج- به معنای واقعی کلمه، سپر دفاعی در برابر تهدیدهای سخت دشمنان بیرونی و درونی هستند، نوشت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری مقتدر، همواره منادی صلح و ثبات منطقهای بوده است و رزمایش پیامبر اعظم(ص) علاوه بر آنکه جلوهای از عزم خدشهناپذیر ما برای دفاع مستحکم از میهن اسلامی و پاسخ کوبنده به دشمنان این آب و خاک است، حاوی پیام برادری و امنیت به کشورهای دوست و همسایه است.
با این اوصاف عبور از شکافآفرینی میان دیپلماسی و قدرت نظامی در دولت گذشته و نیل به همسو دیدن این ۲ ابزار در دولت جدید را میتوان یکی از عوامل امیدوارکننده در مسیر مذاکرات هستهای دانست. تاکید ایران بر لغو واقعی تحریمها و عبور از توافق تشریفاتی بدون آورده اقتصادی در شرایطی محقق میشود که ابزار مواجهه با تهدیدها بدرستی فهمیده شود و اهرمهای قدرت ملی نه در مقابل هم که در کنار یکدیگر فهم شوند. واقعیت آن است که نگاه دولت سابق به مذاکرات و تبدیل کردن آن به محور اصلی رقابتهای سیاسی دولت در مناسبات داخلی باعث شد در بسیاری از موارد دولت تضعیف اهرمهای قدرت ملی را به عنوان پیشنیاز پیگیری اهداف خود در داخل به حساب آورد. نمونه اظهارات روحانی در این زمینه و توصیف قدرت دفاعی کشور به مانعی در برابر به ثمر رسیدن دیپلماسی مشتی از نمونه این خروار بود.
عبور از مدل «مذاکره برای مذاکره» به سمت «مذاکره هدفمند» و تغییر جایگاه دیپلماسی از «هدف» به «وسیله» نیازمند فهم صحیح از عوامل اقتدارآفرین و نگرش ملی در مواجهه با تهدیدات خارجی است. از این رو تغییر و ارتقای جایگاه خارجی ایران نیازمند فاصله گرفتن از رویه ضدملی دولت سابق و حرکت به سمت دیپلماسی مقتدر و همسو با اهرمهای قدرت ملی است.
* واکنش ایران به گزافهگویی لندن
جمعهشب پس از انتشار خبر و تصاویر مرحله نهایی رزمایش پیامبر اعظم 17 بود که وزارت خارجه انگلیس با انتشار بیانیهای ضمن محکوم کردن ایران بابت آزمایش موشکهای بالستیک مدعی شد: « این پرتابها نقض آشکار قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد محسوب میشود که از ایران میخواهد هیچگونه فعالیتی در رابطه با موشکهای بالستیک قادر به حمل تسلیحات اتمی از جمله انجام پرتاب موشک با استفاده از فناوری موشکهای بالستیک را انجام ندهد».
در همین زمینه روز گذشته سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن رد موضعگیری مداخلهجویانه وزارت خارجه انگلیس درباره توانمندی دفاعی کشورمان اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در چارچوب قوانین و مقررات بینالمللی و مطابق نیازهای دفاعی خود عمل میکند و لذا نهتنها اینگونه موضعگیریها و اظهارات، مداخله در امور داخلی ایران به حساب میآید، بلکه حاکی از ادامه سیاست یک بام و دو هوای لندن است. سعید خطیبزاده افزود: این کشور در حالی که در یک رقابت بیپایان برای فروش مخربترین سلاحها به منطقه غرب آسیا و دیگر مناطق بحرانزده جهان است و بدون توجه به مقررات عدم اشاعه، پیمانهای نظامی مانند اوکاس را منعقد میکند، در همان حال درباره تمرینهای نظامی معمول ایران اظهار نگرانی میکند. محسن بهاروند، سفیر جمهوری اسلامی ایران در لندن نیز در صفحه اینستاگرامش در واکنش به مواضع مداخلهجویانه برخی کشورها از جمله انگلیس در پی پرتاب موشکهای بالستیک در رزمایش پیامبر اعظم نوشت: بعضی کشورها به مانور نظامی ایران که متعارف است و جنبه دفاعی دارد اعتراض کرده و بعضی آن را مغایر قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت دانستهاند. وی نوشت: باید به این کشورها برای چندمین بار گوشزد کرد که قطعنامه ۲۲۳۱ درباره موشکهایی صحبت میکند که برای حمل سلاح هستهای طراحی شدهاند. بهاروند خاطرنشان کرد: موشکهای ایران برای این کار طراحی نشدهاند، بلکه طراحی شدهاند که از خاک ایران دفاع کنند و پاسخ کوبندهای به متجاوزان بدهند. سفیر ایران اضافه کرد: قطعنامه ۲۲۳۱ مفاد زیادی دارد که شما اجرا نکردید و بیتفاوت از کنار آن گذشتید. توانایی و صداقت شما برای تشخیص موارد تهدید صلح و امنیت بینالمللی زیر سوال است، کما اینکه ۲ جنگ بزرگ به منطقه با این بهانه تحمیل کردید که پس از کشتار هزاران غیرنظامی اعتراف کردید اشتباه بوده است. وی افزود: اگر صداقت دارید فقط یک بار رژیم صهیونیستی را که برخلاف نص صریح منشور ملل متحد به صورت روزمره ایران را تهدید به استفاده از زور میکند، محکوم کنید تا صداقت شما بر همگان روشن شود.
* دستهای خالی تلآویو
گزافهگوییهای تلآویو در تهدید به حمله نظامی به ایران کماکان با بازخوردهای منفی زیادی در رسانههای برونمرزی همراه است. در جدیدترین مورد روزنامه الاهرام مصر با اشاره به این تهدیدات و سخنان اخیر «دنیس راس» مبنی بر ناتوانی رژیم صهیونیستی در حمله به ایران نوشت: این موضوع را بسیاری از کارشناسان سیاسی و نظامی اسرائیل تاکید میکنند که اسرائیل قادر به تخریب تاسیسات هستهای ایران نیست و دوستان اسرائیل دستاندرکار سیاست آمریکا نیز به این امر واقف هستند. اما برخی از این افراد معتقدند مسؤولیت بزرگی بر دوش آمریکاست و باید اسرائیل را قادر ساخت علیه تاسیسات هستهای ایران دست به اقدام بزند و باید آمریکا را به سمت به شکست کشاندن مذاکرات وین و ضرورت بازگرداندن «گزینه نظامی» یا دستکم نشان دادن این گزینه برای وادار کردن ایران به دادن امتیازات، حرکت داد.
در ادامه این یادداشت آمده است: بسیاری در اسرائیل به غیرواقعی بودن تهدیدات اسرائیل پی بردهاند و برخی از آنها معتقدند اسرائیل تنها ۲ گزینه برای رهایی از «خطر ایران» در اختیار دارد؛ گزینه اول به شکست کشاندن گفتوگوهای هستهای وین و سپس حرکت دادن آمریکا به سمت تشکیل یک ائتلاف بینالمللی نظامی علیه ایران و گزینه دوم پذیرش واقعیت موجود. در این یادداشت تاکید شده است: معضل اسرائیل این است که از تحقق هر ۲ گزینه ناتوان است؛ اولا، قادر به اقناع آمریکا درباره تکیه بر گزینه نظامی نیست و ثانیا نمیتواند ایران هستهای را بپذیرد، چرا که مایل است قدرت برتر منطقه باشد. این ناتوانی دوگانه از یک سو نشاندهنده پوچ بودن ادعاهای اسرائیلیها درباره قدرت برتر منطقهای بودن است و از سوی دیگر ناکامی آنها در انجام هر اقدامی بدون تکیه بر حمایت آمریکاست. چه بسا همه این موارد رسیدن به عصر افول اسرائیل را به تعجیل بیندازد.
ارسال به دوستان
اخبار
قالیباف:
تعامل سازنده پیروان ادیان الهی منجر به تحقق عدالت میشود
رئیس مجلس شورای اسلامی با صدور پیامی خطاب به رؤسای مجالس کشورهای مسیحی، میلاد حضرت عیسی مسیح (علیهالسلام) را تبریک گفت. محمدباقر قالیباف، با صدور پیامی خطاب به رؤسای مجالس کشورهای مسیحی، میلاد حضرت عیسی مسیح (علیهالسلام) را تبریک گفت و آمادگی مجلس جهت گسترش و تقویت مراودات پارلمانی فیمابین، رایزنی و تبادل نظر درباره موضوعات مورد علاقه طرفین را اعلام کرد. متن پیام تبریک رئیس مجلس شورای اسلامی به رؤسای مجالس کشورهای مسیحی به مناسبت میلاد حضرت عیسی مسیح علیهالسلام به این شرح است: خرسندم صمیمانهترین تبریکات و تهنیتهای خود را به مناسبت زادروز خجسته و مبارک حضرت عیسی مسیح (علیهالسلام) پیامبر بزرگ الهی و فرا رسیدن سال جدید میلادی ابراز نمایم. بر این باورم همانگونه که حضرت عیسی مسیح (علیهالسلام) نیکبختی انسانها را در تقویت صلح، محبت و دوستی بشارت داده است؛ تعامل سازنده پیروان ادیان الهی به تحقق عدالت و پیشرفت جامعه بشری منجر خواهد شد. در همین راستا مایلم بر اراده و آمادگی مجلس شورای اسلامی جهت گسترش و تقویت مراودات پارلمانی فیمابین و رایزنی و تبادل نظر درباره موضوعات مورد علاقه طرفین تأکید نمایم. با اغتنام از فرصت؛ از درگاه خداوند متعال، سعادت و موفقیت روزافزون جنابعالی و نمایندگان محترم پارلمان را خواستارم.
***
امیرعبداللهیان:
ایران پایبند به گفتوگو برای مشکلات منطقهای است
شیخ خلیفه الحارثی، معاون امور دیپلماتیک وزارت خارجه عمان که برای شرکت در نشست کمیته مشترک مشورتهای راهبردی در تهران به سر میبرد، دیروز با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و گفتوگو کرد. به گزارش تسنیم، وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار، بهبود و گسترش روابط با همسایگان را اولویت سیاست خارجی دولت آقای رئیسی دانست و در این میان جایگاه ویژه عمان در میان همسایگان را مورد تأکید قرار داد. امیرعبداللهیان در این دیدار بر ضرورت تلاش ۲ طرف برای ارتقای حجم روابط تجاری میان ۲ کشور در سطح روابط دوستانه فیمابین تاکید کرد. وزیر امور خارجه کشورمان، جمهوری اسلامی را پایبند به گفتوگو و اتخاذ راهحلهای سیاسی برای حل مشکلات دوجانبه و منطقهای دانست و بر آمادگی کشورمان برای گفتوگو با کشورهای منطقه در راه ارتقای روابط دوجانبه تصریح کرد. امیرعبداللهیان ابراز امیدواری کرد با تلاشهای همه کشورهای منطقه بویژه ایران و عمان، زمینه لازم برای پایان بحران یمن فراهم شود. الحارثی، معاون وزارت خارجه عمان نیز در این دیدار ضمن ابراز امیدواری برای پایان هر چه سریعتر بحران یمن، اعلام کرد کشورش از مسیرهای صلحآمیز و مذاکره برای کاهش مشکلات منطقهای استقبال و حمایت میکند.
***
پایگاه خبری دولتی چین:
آمریکا همچنان مانع پیشرفت مذاکرات وین است
پایگاه خبری دولتی چین با بررسی اظهارنظرهای منفی طرفهای غربی بویژه آمریکایی بعد از آخرین دور مذاکرات وین بهرغم پیشرفت حاصلشده در این دور، چنین مواضعی را مانعتراشی در مسیر احیای برجام تعبیر کرد. به گزارش فارس، «چاینا میلیتری» در ابتدای گزارشی درباره مواضع طرفهای غربی در مذاکرات اخیر وین، به سفر مشاور امنیت ملی کاخ سفید به فلسطین اشغالی در روزهای گذشته و دیدار و رایزنی وی با مقامات رژیم صهیونیستی با محور ایران اشاره کرد و نوشت: «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه با نفتالی بنت، نخستوزیر اسرائیل در زمانی که تلاشهای بینالمللی در حال انجام برای احیای توافق هستهای سال ۲۰۱۵ ایران به گفته او به یک «نقطه حساس» رسیده، گفتوگو کرد. این رسانه دولتی چین در ادامه نوشت: آخرین دور گفتوگوها در وین اتریش که ۲۹ نوامبر آغاز شد، با نظرات مثبت اتحادیه اروپایی، ایران، چین و روسیه به پایان رسید، در حالی که ایالاتمتحده، انگلیس، فرانسه و آلمان ابراز بدبینی کردند. طبق این گزارش، در حالی که انگلیس، فرانسه و آلمان اذعان داشتند پیشرفتهای فنی در مذاکرات صورت گرفته است، ایالاتمتحده تاکید کرد هیچ «مسیری برای بازگشت» به توافق هستهای با ایران نمیبیند و سالیوان گفت که «بازگرداندن پایبندی متقابل به توافق در طول این سال نسبت به آنچه ما دوست داشتیم ببینیم دشوارتر شده است». این گزارش میافزاید سالیوان در سفر هفته جاری خود به فلسطین اشغالی حتی گفت ممکن است تنها چند هفته تا زمانی که گفتوگوهای هستهای با ایران امکان موفقیت داشته باشد، باقی مانده باشد.
***
هیأت مذاکرهکننده ایران فردا وارد وین میشود
دور هشتم گفتوگوهای نمایندگان ایران و ۱+۴ دوشنبه (فردا) در وین آغاز میشود. به گزارش ایرنا، علی باقریکنی، مذاکرهکننده ارشد جمهوری اسلامی ایران به همراه بقیه اعضای این هیات، صبح فردا برای حضور در هشتمین دور مذاکرات هستهای وارد وین میشود. قرار است هشتمین دور مذاکرات احیای برجام و لغو تحریمها دوشنبه این هفته در وین در سطح معاونان وزیران خارجه ایران و ۱+۴ آغاز شود. حسین امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه پنجشنبه گذشته در نشست خبری مشترک با فواد حسین، وزیر خارجه عراق خطاب به طرفهای غربی گفت: اگر میخواهید نگرانی شما در موضوع هستهای صلحآمیز ایران برطرف شود تمام تحریمهای برجامی باید برطرف شود. وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران با منطق قوی خود مذاکرات را تا رسیدن به توافق خوب ادامه میدهد، گفت: زمانی که طرفهای مقابل اراده جدی خودشان را نشان دهند، روزی است که میتوانیم از بازگشت همه طرفها به تعهداتشان در برجام سخن بگوییم.
ارسال به دوستان
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه بزودی سوخت تولید ایران را در نیروگاه بوشهر مورد استفاده قرار میدهیم، اعلام کرد طی روزهای آینده واحد شماره یک نیروگاه اتمی بوشهر به مدار خواهد آمد
سوخت ایرانی در نیروگاه بوشهر
اسلامی: به هیچوجه بازرسانی را که سابقه مشخص همکاری با سرویسهای بیگانه داشتهاند، نمیپذیریم
گروه سیاسی: معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در آستانه شروع دور هشتم مذاکرات وین در گفتوگو با خبرگزاریهای روسیه به تشریح برنامه هستهای کشورمان پرداخت.
به گزارش «وطنامروز»، بر این اساس «محمد اسلامی» در مصاحبه با خبرگزاری ریانووستی تصریح کرد جمهوری اسلامی قادر به تولید سوخت هستهای است و انتظار میرود در آینده نزدیک این سوخت را در نیروگاه هستهای بوشهر مورد استفاده قرار دهد.
معاون رئیسجمهور گفت: «ایران قادر به تولید سوخت هستهای است. ما گفتوگوهایی را با روس اتم داشتیم و امیدواریم در چارچوب تعاملات خود بر اساس طرحها و قراردادهایی که به نتیجه میرسانیم، بتوانیم استفاده از سوخت ایران را در رآکتور بوشهر آغاز کنیم».
اسلامی همچنین اعلام کرد ایران تمام بدهیها به روسیه مرتبط با نیروگاه بوشهر را پرداخت کرده است.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در ارتباط با تکمیل فازهای ۲ و ۳ نیروگاه بوشهر هم گفت: «ساخت فازهای دوم و سوم نیروگاه 23 ماه تعویق داشته است، ما از روساتم انتظار داریم اجرای این پروژه را با طرح مورد توافق برای جبران تمام تأخیرها تسریع بخشد. میتوانم به شما بگویم که خاک در حال تقویت است و در حال حاضر مقدمات برای بتنریزی فوندانسیون در حال انجام است».
اسلامی چندی پیش در گفتوگویی در جمع خبرنگاران درباره وضعیت نیروگاه بوشهر گفت: تا تاریخ ۱۰ مهر ۱۴۰۰ حدود ۵۲ میلیارد کیلووات برق از نیروگاه به شبکه برق انتقال داده شد و از ۱۰ مهر برای اورهال و تعویض سوخت رفته و انشاءالله طبق برنامه پیشبینی شده دهم دیماه دوباره در مدار قرار خواهد گرفت.
اسلامی درباره روند ساخت ۲ نیروگاه دیگر در بوشهر هم گفت: ما عقبماندگی داریم و از زمانبندی عقب هستیم. امیدواریم با توجه به رایزنیها، بتوانیم منابع مالی آن را تامین کنیم تا ساخت ۲ نیروگاه نیز سرعت بگیرد.
گفتنی است بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی دیماه ۱۳۹۹ در اظهاراتی گفته بود: یادداشتتفاهمی با روسیه در این زمینه امضا کردیم و یک نقشه راه ۱۰ ساله را که الان 5 سال آن گذاشته، ترسیم کردهایم تا بتوانیم سازنده سوخت نیروگاه بوشهر باشیم.
وی همچنین در گفتوگو با خبرگزاری روسی اسپوتنیک درباره تلاش برخی برای مانعتراشی در مسیر مذاکرات وین برای رفع تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: «جو روانی و سیاسیای که علیه ایران برقرار میکنند و رژیم صهیونیستی به آن دامن میزند همگی دشمنی علیه مردم ایران است».
رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر تداوم فعالیتهای هستهای ایران تحت توافقات پادمانی و انپیتی گفت: «مذاکرات برجام که ایران در آن از حقوق مسلم هستهای خود عقبنشینی کرده است، صرفا برای رد این اتهامات و اعتمادسازی بوده است و فعالیتهای هستهای ایران همگی تحت نظارت آژانس است و هیچ فعالیتی در صنایع هستهای ایران خارج از چارچوب پادمان و انپیتی انجام نشده است و نخواهد شد». محمد اسلامی با تأکید بر لزوم لغو تحریمها علیه ایران گفت: «تفاهمات صورتگرفته برای لغو تحریمها بوده است و در صورت عدم لغو تحریمها، ایران تفاهمات را نمیپذیرد. سند تفاهم برجام فقط برای اعتمادسازی و رفع اتهام بوده است. تعهداتی که ایران اضافه بر برجام انجام داده برای لغو تحریمها بوده است و اگر قرار باشد لغو تحریمها عملی نشود و بخواهند صنعت هستهای ما را متوقف کنند، هرگز این را نمیپذیریم».
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران درباره نیروگاه بوشهر تصریح کرد: «طی روزهای آینده واحد شماره یک نیروگاه اتمی بوشهر به مدار خواهد آمد. هدفگذاری برای ایجاد نیروگاههای جدید ۱۰ هزار مگاوات است که آن را برنامهریزی کردهایم، توسعه نیروگاههای اتمی یکی از راهبردهای اساسی ایران است». اسلامی در ارتباط با بازرسیهای آژانس از تأسیسات هستهای ایران گفت: «به هیچ وجه بازرسانی را که سابقه مشخص همکاری با سرویسهای بیگانه داشتهاند به عنوان بازرس نمیپذیریم».
رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین در مصاحبه با اسپوتنیک گفت تهران قصد ندارد از سطح ۶۰ درصد غنیسازی اورانیوم فراتر رود. اسلامی در پاسخ به این سوال که «اگر طرفها نتوانند به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بازگردند، آیا ایران از ۶۰ درصد غنیسازی اورانیوم فراتر خواهد رفت»، پاسخ داد: «خیر». وی تاکید کرد هدف برنامه هستهای تهران حمایت از نیازهای تولید صنعتی کشور و همچنین نیاز مصرفکنندگان ایرانی به کالاهای خاص است. رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: تمام فعالیتهای هستهای ما بر اساس توافقات، اساسنامه و مقررات آژانس بینالمللی انرژی اتمی انجام میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|