|
فوکویاما: هژمونی آمریکا حتی 20 سال هم طول نکشید
نشریه «فوکوس» آلمان در مطلبی با عنوان پایان دوران هژمونی آمریکا به قلم «فرانسیس فوکویاما» از اساتید دانشگاه «استنفورد» آمریکا نوشت: بزرگترین چالش برای آمریکا مساله دوقطبی شدن در داخل این کشور است. دوران شکوفایی هژمونی آمریکا حتی 20 سال هم طول نکشید. این دوران از فروپاشی دیوار برلین در سال 1989 تا بحران مالی سالهای 2007 تا 2009 بود. او همچنین افزوده است دلایل درازمدت ضعف و افول ایالات متحده آمریکا بیشتر داخلی است تا بینالمللی.
ارسال به دوستان
تجمع مردم عراق در مخالفت با برداشتن بنای یادبود شهید ابومهدی المهندس
دفاع مردمی از مقاومت
گروه بینالملل: مردم عراق بامداد دیروز با تجمع در میدان الفردوس بغداد، بر مخالفت خود با برداشتن بنای یادبود شهید ابومهدی المهندس، نایب رئیس سابق سازمان حشدالشعبی در نزدیکی فرودگاه بغداد و دیوارنگاره نصبشده در این میدان تأکید کردند. بر اساس گزارش پایگاه اطلاعرسانی «موازین نیوز»، شماری از مردم عراق جمعهشب و بامداد شنبه در میدان الفردوس واقع در مرکز بغداد تجمع و مخالفت خود را با هرگونه اقدام برای برداشتن بنای یادبود شهدای مقاومت اعلام کردند. یک منبع امنیتی عراق به موازین نیوز گفت معترضان با سر دادن شعارهایی اعلام کردند اجازه برداشتن بنای یادبود شهید ابومهدی المهندس، نایب رئیس سابق سازمان حشدالشعبی را نخواهند داد. وی اظهار داشت شرکتکنندگان در این تجمع با ارسال نامهای به مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق با برداشتن بنای یادبود شهید المهندس مخالفت کردند. در همین حال منابع امنیتی عراقی در گفتوگو با روزنامه العربی الجدید اعلام کردند یک تیم از نیروهای امنیتی عراق جمعه شب در میدان فردوس بغداد مستقر شده و درصدد برداشتن دیوارنگارهای از شهید ابومهدی المهندس، نایبرئیس حشدالشعبی بودند. این منابع گفتند نیروهای امنیتی پس از استقرار نیروهای وابسته به گروههای مقاومت در محل نصب این دیوارنگاره و حضور حامیان این گروهها و اعلام مخالفت آنها با این اقدام، از اجرای این تصمیم چشمپوشی کردند. طبق این گزارش، دهها تن از جوانان عراقی شبانه در کنار این دیوارنگاره تجمع کردند که تعداد آنها پس از درخواست رسانهها از حامیان حشدالشعبی برای حضور در میدان فردوس بیشتر شد. برخی حاضران در این تجمع با در دست داشتن سلاح و با حضور در نزدیکی دیوارنگاره المهندس، نسبت به برداشتن آن هشدار دادند.
* بیانیه عراقیها در جمعه بصیرت خطاب به دستگاه قضایی
هزاران نفر از مردم عراق روز جمعه برای تجدید پیمان با شهیدان حاجقاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس و درخواست از دستگاه قضایی کشورشان برای شفافیت در رسیدگی به اعتراضها علیه نتیجه انتخابات به خیابانها آمدند. کمیته ساماندهی تظاهرات و تحصنها در اعتراض به نتیجه این انتخابات بیانیهای را خطاب به دستگاه قضایی این کشور صادر کرد. در این بیانیه آمده است: تظاهراتکنندگان و تحصنکنندگان مسالمتجو در جمعه بصیرت و پس از هفتههایی که روزها و شبهایش را با حزن و دشواری سپری کردند، برای تجدید پیمان با خون پاک شهدایی که در راه بازپسگیری حق و مقابله با متقلبان و توطئهگران علیه آینده نسلهای ما جانشان را فدا کردند، به خیابانها آمدند. این تظاهراتکنندگان مخالف عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی و تسلیم شدن در برابر اشغالگران جنایتکار آمریکایی هستند. بر اساس این بیانیه، در ایام شهادت شهدای کتائب حزبالله و شهدای حادثه نزدیک فرودگاه بغداد که در آن دو، جمعی از نخبگان عزیز خود را از جمله فرماندهان پیروزی بر داعش را در بمبارانهای اشغالگران آمریکایی و با همکاری برخی خائنان در داخل از دست دادیم، ما دستگاه قضایی شجاع عراق را خطاب قرار میدهیم و میگوییم ما از ابتدا به شما خوشبین بودهایم و بعد از خدا به شما امید داریم و از همین رو از شما میخواهیم تسلیم فشارها نشوید و یار مظلومان و سد محکمی در برابر متقلبان و ظالمان باشید. در پایان این بیانیه آمده است: چیزی مقدستر از جان و خون نیست اما ما آن را در راه دفاع از کشور و ملتمان فدا میکنیم و بر موضع خود در حمایت از عدالت و انصاف دستگاه قضایی ثابت قدم میمانیم.
دادگاه فدرال عراق قرار است حکم خود درباره رسیدگی به مطالبه ابطال انتخابات را امروز اعلام کند.
* استعفای سیاسی استانداران عراق
در حالی که کمتر از 10 روز به دومین سالروز شهادت فرماندهان مقاومت (شهید سپهبد قاسم سلیمانی و سهید ابومهدی المهندس) باقی مانده و عراقیها آماده برگزاری مراسم بزرگداشت شهدای مقاومت میشوند، منابع خبری عراق گزارش دادند طی چند روز گذشته استانداران نجف اشرف و ذیقار از سمت خود استعفا کردهاند. به گزارش خبرگزاری عراق (واع)، «لؤی الیاسری» استاندار نجف اشرف در کنفرانسی مطبوعاتی در این شهر اعلام کرد از مقام خود کنارهگیری میکند. بر پایه این گزارش، الیاسری علت استعفای خود را «فشارها و تهدیدها علیه خود و خانوادهاش» عنوان کرد اما در عین حال گفت این فشارها از طرف «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر نبوده است. استاندار مستعفی نجف اشرف خاطرنشان کرد قبل از تقدیم استعفای خود با «مقتدا صدر» رهبر جریان صدر دیداری داشته و در آن تمام موضوعات و مسائل را با وی مطرح کرده است. بر پایه این گزارش، الیاسری در عین حال گفت مقتدا صدر از وی نخواسته است استعفا کند. وی این مطلب را در حالی اعلام کرد که چهارشنبه هفته گذشته یعنی ۲ روز قبل از استعفایش مقتدا صدر گفته بود روند برکناری الیاسری را از مجاری قانونی دنبال خواهد کرد. بر پایه این گزارش، شهر نجف اشرف از چند روز پیش شاهد تظاهرات اعتراضی نسبت به ضعف خدمات و فساد و درخواست برکناری استاندار بود. چهارشنبه هفته گذشته نیز «احمد غنی الخفاجی» استاندار ذیقار به علت اعتراضات در این شهر به بیکاری و ضعف خدماترسانی و زخمی شدن ۳ نفر در جریان تیراندازی در تظاهرات شهر ناصریه (مرکز این استان) استعفای خود را تقدیم کرد که نخستوزیر عراق با آن موافقت کرد. در همین حال ائتلاف دولت قانون عراق استعفای استانداران ذیقار و نجف اشرف را ترفند سیاسی برای اعمال فشار علیه گروههای معترض به نتیجه انتخابات دانست. «محمد الزیادی» عضو ائتلاف دولت قانون و نامزد پیروز در انتخابات اخیر عراق در گفتوگو با موازیننیوز گفت: استعفاهای استانداران اهرم فشاری است که علیه گروههای معترض به نتیجه انتخابات به کار گرفته شده است. وی با بیان اینکه این اقدامات هرگز بر فرآیند سیاسی عراق تاثیرگذار نخواهد بود، گفت: اینها اقداماتی بیفایده است و چنین ترفندهایی پایان یا محدودیتی برای روند دموکراتیک در عراق محسوب نمیشود.
***
آیا آمریکا در حال خروج از عراق است؟
در حالی که آمریکا تلاش دارد با انتشار اخباری درباره عقبنشینی یگانهای رزمی خود از عراق، افکار عمومی این کشور را فریب دهد، تحلیلگران سیاسی میگویند آمریکا هرگز با زبان خوش، عراق را ترک نمیکند.
پایگاه خبری «العهد» با انتشار یادداشتی با این مضمون نوشت: «دولت آمریکا بر اساس توافق با دولت عراق پایان سال جاری میلادی را به عنوان تاریخ نهایی خروج نیروهای رزمی از عراق تعیین کرد اما در عین حال ترفندهای جدیدی را در پیش گرفت و اعلام کرد تعدادی از نیروها برای آموزش و مشاوره نظامی در داخل عراق باقی میمانند و شمار این عناصر را ۲۵۰۰ نفر اعلام کرد». «محمود الربیعی» سخنگوی جنبش الصادقون درباره ارائه مشاوره نظامی به نیروهای عراقی گفت: صحبت آمریکاییها درباره آموزش و مشاوره مضحک است، آن هم در حالی که آنچه در افغانستان اتفاق افتاد، الگویی برای چنین مشاورهای است. وی در این باره به پایگاه خبری «العهد» گفت: «تغییر ماموریت نیروهای آمریکایی، تلاشی برای تعلل و نگه داشتن نیروهای اشغالگر در خاک عراق است و بقای آنها برخلاف خواست مردم عراق، تصمیم پارلمان عراق و حملات مردان مقاومت است». «سعد السعدی» عضو دفتر سیاسی جنبش عصائب اهلالحق نیز در این باره گفت: «دولت آمریکا در خروج از عراق جدی نیست و ما منتظر پایان این ماه هستیم و پاسخ مقاومت خشونتآمیز خواهد بود». وی افزود: «در صورت عدم عقبنشینی آمریکاییها، گروههای مقاومت، تمام منافع آمریکا اعم از پایگاهها، پادگانها و کاروانها در خاک عراق راهدف قرار خواهند داد». در همین راستا، «حسین الکنانی» تحلیلگر سیاسی عراق نیز به صراحت گفت: ایالات متحده آمریکا میخواهد دولت عراق را درباره عقبنشینی فریب دهد اما واقعیت موجود به وضوح با سیاست آمریکا در عراق در تضاد است.
ارسال به دوستان
اعتراض سراسری علیه صهیونیستها
روز خشم فلسطین در حمایت از زندانیان در بند
شهرهای فلسطین روز جمعه شاهد مشارکت گسترده اعتراضی در حمایت از زندانیان، بویژه زنان در بند رژیم صهیونیستی بود که از خشونتهای شدید زندانبانان رژیم غاصب رنج میبرند. به گزارش روز شنبه پایگاه خبری «عربی۲۱»، به دنبال فراخوان فعالیتهای ملی و مردمی و جناحهای فلسطینی با تاکید بر بسیج عمومی با شعار «زندانیان، خط قرمز» که خواستار مشارکت گسترده مردمی روز جمعه در کرانه باختری، نوار غزه، سرزمینهای اشغالی و خارج از این کشور شده بودند، بسیاری از فلسطینیها در مرکز شهر رامالله در حمایت از زندانیان راهپیمایی کردند. معترضان در این راهپیمایی بر لزوم اعلام خشم نسبت به سرکوب شدید در زندانهای اشغالگران که حدود ۵ هزار و ۵۰۰ اسیر زن و مرد فلسطینی در آنها نگهداری میشوند، تاکید کردند. همزمان با این فراخوان، یک کاربر در توئیتی نوشت: سازمان زندانیان درباره زندانیای به نام «هشام ابو هواش» که ۱۳۰ روز در اعتصاب به سر میبرد، هشدار داده است که به دلیل آسیب به عملکرد اندامهای حیاتی وی چون قلب، کبد، کلیهها و ریهها ممکن است منجر به مرگ یا آسیب سیستم عصبی وی شود. جنبش جوانان «الحراک الشبابی» در «الخلیل» و «طولکرم» نیز در توئیتی با عنوان «کتلتنا عزنا» با دعوت عمومی از مردم نوشت: جنبش جوانان در شهر الخلیل و طولکرم از شما دعوت میکند تا در فعالیتهای حمایتی و پشتیبانی از زندانیان در زندانهای اشغالی شرکت کنید؛ تجمع بعد از نماز جمعه در میدان ابن رشد و جمال عبدالناصر. «هشام ابومحفوظ» معاون دبیر کنفرانس فلسطینیان خارج از کشور نیز در توئیتی از فلسطینیان خارج از کشور و مردم آزاده جهان خواست در حمایت از زندانیان زن و مرد در بند رژیم اشغالگر قدس راهپیمایی کنند و جمعه را روز خشم گسترده عمومی بدانند. پیش از این نیز گروههای مقاومت فلسطین از تودههای مردم خواسته بودند تا رویارویی با دشمن صهیونیستی را تشدید کنند و کرانه باختری اشغالی را در مقابل اشغالگران به آتش بکشند. اداره زندانهای اشغالی در بحبوحه ترس از سرنوشت دهها نفر از زندانیان فلسطینی به سرکوب گسترده، وحشیانه و شدید خود علیه زندانیان فلسطینی ادامه میدهد. نیروهای سرکوبگر در زندان «الدامون» زنان زندانی را مورد ضرب و جرح قرار دادند که یکی از زندانیان زن بر اثر این ضرب و جرح وحشیانه بیهوش شد و سربازان اشغالگر در جریان حمله به تعدادی از زندانیان زن، حجاب آنها را برداشتند. بر اساس گزارش باشگاه اسرای فلسطینی، زندانیان زن در زندانهای رژیم صهیونیستی مورد انواع آزار و شکنجهها قرار میگیرند، بویژه اینکه هنگام دستگیری هدف گلوله قرار میگیرند و با روشهای مختلف شکنجه جسمی و روحی، تحت بازجویی قرار میگیرند. مقامها و گروههای فلسطینی بارها در مناسبتهای مختلف بویژه در شرایط شیوع کرونا خواستار آزادی زندانیان فلسطینی از جمله زندانیان زن، بیمار و مسن شدند. نایب رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس تاکید کرد جنبش متبوعش پیامی شدیداللحن درباره اسرا برای رژیم صهیونیستی ارسال و تاکید کرده که هرگونه اعمال فشار بر اسرای فلسطینی، ممکن است به انفجار اوضاع در خارج از زندانها منجر شود. صالح العاروری در گفتوگو با شبکه ماهوارهای الاقصی تصریح کرد که ما اکنون در یک نبرد همهجانبه با دشمن صهیونیستی قرار داریم و ممکن است تنش و درگیریها در داخل زندانهای رژیم صهیونیستی به خارج از آن منتقل شود.
ارسال به دوستان
سازمان ملل قطعنامه پیشنهادی پکن در زمینه کنترل تسلیحاتی را تصویب کرد
چین به دنبال تسهیل کنترل صادرات
مجمع عمومی سازمان ملل متحد طرح پیشنهادی دولت چین در زمینه کنترل تسلیحاتی را تصویب کرد. به نوشته وبگاه شبکه «سیجیتیان»، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت این قطعنامه از حقوق مشروع تمام کشورها در زمینه استفاده صلحآمیز از دانش و فناوری و مشارکت در همکاریهای بینالمللی محافظت میکند. «ژائو لیجیان» درباره این قطعنامه که «تقویت همکاریهای بینالمللی در زمینه مصارف صلحآمیز در بستر امنیت جهانی» نام دارد، گفت: «این قطعنامه همچنین از کشورهای مربوط میخواهد محدودیتهای مفرط و کنترل تبعیضآمیز صادرات را که علیه استفاده صلحآمیز از علم و فناوری در کشورهای در حال توسعه وضع شده است، بردارند». به گفته این دیپلمات چینی، این قطعنامه از دبیرکل سازمان ملل میخواهد در مجمع عمومی بعدی، گزارشی را در این زمینه ارائه کند تا رایزنیهای بیشتری میان کشورهای عضو شکل گیرد. سخنگوی وزارت خارجه چین افزود چین به عنوان مبتکر این قطعنامه، آمادگی دارد با تمام طرفها در زمینه پیشبرد روند طرح و اطمینان از اجرای موثر آن همکاری کند. تلاشهای چین در زمینه کنترل تسلیحاتی در سطح بینالمللی در حالی است که دولت آمریکا اواخر سال گذشته کارگروه ویژه مقابله با چین را تشکیل داده است. وزارت بازرگانی آمریکا اواخر آذرماه هم ۳۷ شرکت را به انجام فعالیتهای مغایر با سیاست خارجی یا امنیت ملی آمریکا متهم کرد و برای آنها محدودیتهای صادراتی در نظر گرفت. وزارت بازرگانی آمریکا در بیانیهای اعلام کرد این شرکتها در فهرست موسوم به «Entity list» قرار گرفتهاند. در این میان نام چند شرکت چینی دیده میشود که به بهانههایی همچون تلاش برای ساخت دستگاه کنترل مغز انسانها (هوش مصنوعی) در این فهرست قرار گرفتهاند.
* کنترل صادرات؛ ابزار دوگانه آمریکا
رژیمهای چندجانبه کنترل صادرات مجموعه رژیمهایی هستند که با توافق و اجماع قدرتهای بزرگ در زمینه تسلیحات شکل گرفته اما دامنه آن با پیوستی به نام کالاهای چندمنظوره به حوزههای تکنولوژیک و صنایع سنگین و در برخی وارد صنایع غذایی نیز رسیده است. پایه شکلگیری رژیمهای چند جانبه کنترل صادرات محدود کردن دستیابی کشورهای خارج از بلوک غرب بویژه کشورهای همسو با شوروی پس از جنگ دوم جهانی به فناوریهای نوین و نظامی بود. این محدودیتها بویژه در حوزه موشکی و سلاحهای کشتار جمعی وضع شد. رژیمهای کنترل صادرات برای کشورهایی همچون ایالات متحده به عنوان ابزاری برای دستیابی به اهداف استراتژیک است. نکته جالب توجه اینکه استاندارد دوگانه آمریکا در این زمینه نیز بارها مشخص شده است. پایگاه خبری هیل، سال گذشته با اشاره به تصمیم دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا نوشت: آمریکا در صدد است یکی از بخشهای «رژیم کنترل فناوری موشکی (MTCR)» را دور بزند تا به شرکتهای آمریکایی اجازه دهد پهپادهای مورد نظر خود را به دولتهای خارجی که قبلتر از خرید این پهپادها منع شده بودند، بفروشد. علاوه بر این صادرات تسلیحات اورانیومی به رژیم صهیونیستی و استفاده آن علیه مردم بیگناه فلسطین نیز بخشی از این استاندارد دوگانه است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
حمله بالستیکی یمن به عربستان
سخنگوی نیروهای مسلح یمن روز شنبه از حمله به مواضع «مهم» و «حساس» در جیزان در جنوب عربستان با ۳ موشک بالستیک خبر داد. به گزارش تارنمای «رایالیوم»، سرتیپ «یحیی سریع» تاکید کرد این موشکها که به گفته او «دقیق و دارای تکنولوژی پیشرفته» بوده، به اهداف مورد نظر اصابت کردهاند. وی این حملات را پاسخ مشروع به جنایات و تجاوزات عربستان سعودی و محاصره یمن خواند.
سخنگوی نیروهای مسلح یمن همچنین بعدازظهر دیروز از سرنگونی یک پهپاد ساخت آمریکا حین انجام عملیات خصمانه در آسمان استان «الجوف» در شمال شرق یمن خبر داد. او در حساب توئیتری خود نوشت این پهپاد، شب گذشته با سلاح مناسب حین انجام مأموریت خصمانه در منطقه «الیتمه» شهرستان «خب و الشعف» در استان الجوف رهگیری و سرنگون شده است. این نهمین پهپاد از این نوع است که ارتش یمن طی یک سال اخیر در مناطق عملیاتی مختلف رهگیری و سرنگون میکند. پهپاد مذکور در حالی در منطقه «الیتمه» سرنگون شده است که رسانهها روز جمعه خبر دادند ارتش یمن توانسته این منطقه را که در مجاورت مرزهای عربستان سعودی قرار دارد، تحت کنترل خود درآورد.
***
دیدار سران ارمنستان و آذربایجان در آینده نزدیک
خبرگزاری «پان آرمینیا» ارمنستان نوشت: «نیکول پاشینیان» نخستوزیر ارمنستان در یک کنفرانس مطبوعاتی مجازی فاش کرد که او و «الهام علیاف» رئیسجمهور آذربایجان در اجلاس غیررسمی «کشورهای مستقل مشترکالمنافع» (CIS) که 28 دسامبر در «سنپترزبورگ» برگزار میشود، دیداری غیررسمی خواهند داشت. به گفته نخستوزیر ارمنستان، از آنجا که این اجلاس یک نشست غیررسمی است، همه تماسها نیز غیررسمی خواهد بود. «پاشینیان» و«علیاف» آخرین بار 14 و 15 دسامبر در «بروکسل» و 26 نوامبر در سوچی دیدار کردند. دیدار سران آذربایجان و ارمنستان در حالی صورت میگیرد که همچنان درگیریها بر سر منطقه کوهستانی قرهباغ ادامه دارد.
***
درگیری صهیونیستها با جوانان فلسطینی
حمله نظامیان صهیونیست به تظاهرات فلسطینیان بعد از نماز جمعه این هفته در مناطق مختلف کرانه باختری به آسیب دیدن دهها فلسطینی منجر شد. در این راهپیمایی دستکم ۲ شهروند فلسطینی زخمی و دهها نفر دیگر بر اثر استنشاق گاز اشکآور دچار حالت خفگی شدند. نظامیان صهیونیست همچنین ۳ جوان فلسطینی را هم از شهرک «عزون» در شرق «قلقیلیه» ربودند. جوانان فلسطینی که جمعهشب در اعتراض به این اقدامات دست به اعتراض زدند در ورودی روستای «عنزه» واقع در غرب «جنین» با نیروهای اشغالگر مقابله کردند و درگیری بین آنها و نیروهای صهیونیست در خیابان «جنین نابلس» توسط نیروهای صهیونیستی به خشونت کشیده شد. منابع فلسطینی گزارش دادند در این درگیریها 7 فلسطینی هدف اصابت گلوله قرار گرفتند. از سوی دیگر نیروهای اشغالگر اقدام به خاکبرداری اراضی زراعی فلسطینیان کردند و به گفته کارشناسان، اشغالگران به دنبال تغییرات غیرقانونی در قدس اشغالی از لحاظ جغرافیایی و جمعیتی و اشغال املاک و اراضی فلسطینیان برای اجرای پروژههای شهرکسازی هستند.
***
بازگشت 10 هزار سرباز روس از مرز اوکراین
خبرگزاری «اینترفاکس» روز شنبه به نقل از ارتش روسیه گزارش داد بیش از 10 هزار سرباز روس پس از رزمایشهای یک ماهه در نزدیکی اوکراین به پایگاههای دائمی خود بازگشتند. «اینترفاکس» اعلام کرده است این رزمایش در چندین منطقه نزدیک اوکراین از جمله «کریمه» که روسیه سال 2014 آن را ضمیمه خاک خود کرد و همچنین در جنوب روسیه در مناطق «روستوف» و «کوبان» برگزار شده بود. تخمین زده میشود طی ماههای اخیر و در جریان جنگ لفظی با آمریکا، ۶۰ تا ۹۰ هزار نیروی روس در نزدیکی اوکراین مستقر شده باشند. استقرار دهها هزار نیروی نظامی روسیه در شمال، شرق و جنوب اوکراین به نگرانیها در «کییف» و پایتختهای غربی مبنی بر برنامهریزی مسکو برای اقدام نظامی دامن زده بود که حالا با بازگشت بخشی از این نیروها و تاکید مقامات روس مبنی بر عدم حمله به اوکراین، پالس مثبتی به طرفهای مقابل مخابره میشود.
***
تهدید شدیداللحن لیتوانی از سوی چین
پس از گشایش دفتر نمایندگی تایوان در لیتوانی، چین تهدید کرد این کشور کوچک اروپایی را به «زبالهدان تاریخ» خواهد سپرد. لیتوانی که 3 میلیون نفر جمعیت دارد، بر خلاف همسایگان اروپاییاش، جزیره خودمختار «تایوان» را به رسمیت شناخته است؛ جزیرهای که چین آن را بخشی از «سرزمین اصلی» خود میداند. به گزارش پایگاه خبری «بیزنس اینسایدر»، «ژائو لیجیان»، سخنگوی وزارت خارجه چین گفته است: لیتوانی در مقابل قوانین جهانی ایستاده است و این هرگز عاقبت خوبی برای آن نخواهد داشت. این کشور اروپایی، در ماه آگوست امسال هم گفت به تایوان اجازه گشایش دفتری را در این کشور داده که همین موضوع خشم چین را برانگیخت. پکن نیز در واکنش به این اقدام، سفیر خود در لیتوانی را فراخواند و روابط دیپلماتیک خود را با این کشور منطقه بالتیک کاهش داد. در سالهای اخیر، پیشبینی حمله احتمالی چین به تایوان و تصرف آن تقویت و موجب وخامت مناقشات شده است.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|