|
گسترش برنامه «سپر شمالی» رژیم صهیونیستی در مرزهای لبنان
روزنامه عبریزبان اورشلیمپست نوشت وزارت جنگ رژیم صهیونیستی از ترس حملات خمپارهای حزبالله، برنامه «سپر شمالی» خود را در مناطق «میتولا»، «شلومی» و «شتولا» گسترش داد. رژیم صهیونیستی طرح «سپر شمال» را از نوامبر در منطقه «کفار یووال» واقع در مرزهای لبنان کلید زد.
ارسال به دوستان
«هادی العامری» رأی دادگاه فدرال مبنی بر «تأیید نتایج قبلی انتخابات» را پذیرفت
تمکین الفتح به قانون
گروه بینالملل: سرانجام دادگاه فدرال عراق دیروز پس از آنکه ۳ نوبت برگزاری نشست رسیدگی به مطالبه ابطال انتخابات پارلمانی اخیر را به تأخیر انداخت، این نشست را برگزار کرد. دادگاه فدرال عراق در این نشست، ضمن رد درخواست لغو و ابطال نتایج انتخابات تاکید کرد که شورای عالی قضایی کشور، صلاحیت انحصاری حل مشکلات مربوط به روند انتخابات را دارد و هر حزب سیاسی حق دارد ظرف ۳ روز پس از اعلام رسمی نتایج، به تصمیم این شورا اعتراض کند. بنا بر این گزارش، در حکم دادگاه فدرال عراق آمده است: طبق قانون انتخابات، اگر نتایج اعلام شده تا 5 درصد با فرآیند انتخاباتی تفاوت داشته باشد، شمارش آرا به صورت دستی در دستور کار قرار میگیرد. این دادگاه درباره درخواست شاکیان مبنی بر بررسی مراحل فنی شرکت بررسیکننده نتایج انتخابات اعلام کرد که این امر خارج از صلاحیت دادگاه است. همچنین اعلام شد اقدام کمیساریای عالی انتخابات در اعلام جزئی نتایج انتخابات، نقض و تخلف قانونی محسوب میشود و شمارش آرا در انتخابات آینده باید به صورت دستی انجام شود، نه الکترونیکی. پارلمان آینده نیز باید قانون انتخابات کنونی را اصلاح کند. دادگاه فدرال سپس نتایج اعلامی انتخابات پارلمانی اخیر را که ۱۸ مهرماه گذشته برگزار شده بود را تایید کرد. این رای دادگاه فدرال در پی شکایت «هادی العامری» رهبر ائتلاف فتح نسبت به نتایج انتخابات پارلمانی عراق و دیگر گروهها صادر شد. ائتلاف فتح شکایات خود را در قالب ۲۰ پرونده شامل اسناد و شواهد مختلف مبنی بر تقلب در انتخابات به دادگاه ارائه کرده و خواستار ابطال نتایج آرا شده بود. خاطرنشان میشود دادگاه فدرال مرجع و داور پایانی رسیدگی به شکایات انتخاباتی در عراق است.
پس از اعلام نتایج اولیه انتخابات بسیاری از گروههای سیاسی معتقد به تقلب گسترده بودند تا جایی که در ورودیهای منطقه سبز بغداد تحصن کرده و درگیریهایی رخ داد. کمیته هماهنگی شیعیان عراق موسوم به «الاطار التنسیقی» شامل احزاب و گروههای شیعه، شامل ائتلاف الفتح، «دوله القانون»، «عصائب اهل الحق» به اضافه «کتائب حزبالله» و دیگر جریانهای شیعی است که بیشترین انتقاد و اعتراض را به این نتایج داشتند. شمارش آرا در انتخابات عراق به صورت الکترونیک انجام شد اما کمیساریای عالی مستقل انتخابات در روز انتخابات نیز اعلام کرد به منظور اطمینان از نتایج شمارش الکترونیک، آرای برخی مراکز را به قید قرعه به صورت دستی شمارش و با شمارش الکترونیک آرا مقایسه خواهد کرد. پس از شمارش دستی آرا در این شعب اخذ رأی، کمیساریا از انطباق کامل شمارش آرای دستی و الکترونیک خبر داد؛ مسألهای که با اعتراض مجدد ائتلافهای سیاسی و طرفداران آنها همراه شد. برخی سیاستمداران عراقی نیز با تایید نفوذ امارات، انگلیس و آمریکا در انتخابات اخیر این کشور، فرضیه دستکاری و دخالت این طرفهای خارجی در نتایج انتخابات پارلمانی را تأیید کردند.
نکته قابل توجه اینکه در ادامه اعتراضهای خیابانی به نتایج انتخابات از صبح دیروز شمار قابل توجهی از مخالفان نتایج انتخابات با تجمع در مقابل شورای عالی قضایی و دادگاه فدرال خواستار ابطال نتایج شدند. همزمان با نشست دادگاه فدرال، دروازههای منطقه سبز در مرکز بغداد و بیشتر خیابانهای پایتخت از جمله پلهای مهم بسته شد و نیروهای امنیتی در آنها مستقر شدند.
* گمانهها درباره تشکیل مجلس جدید و دولت عراق
با تایید نتایج انتخابات پارلمانی از سوی دادگاه فدرال، نتایج اعلام شده بدون تغییر باقی ماند. بر این اساس بلوک صدر به رهبری مقتدا صدر 73 کرسی به دست آورد و پس از آن ائتلاف «پیشرفت» به رهبری محمد الحلبوسی با 37 کرسی و سپس ائتلاف دولت قانون به رهبری نوری المالکی نخستوزیر سابق با 33 کرسی و سپس حزب دموکرات کردستان به رهبری مسعود بارزانی با 31 کرسی قرار گرفتند. ائتلاف الفتح با کسب 17 کرسی، پس از آنکه با 48 کرسی در انتخابات 2018 دوم شد، بیشترین کرسی را در این دور از انتخابات از دست داد با این حال کارشناسان معتقدند تشکیل دولت بر پایه جریان اکثریت در پارلمان بعید است، چراکه هیچ گروهی امکان تشکیل ائتلاف 165 کرسی را بدون در نظر گرفتن نظر گروههای رقیب نخواهد داشت. از این رو به نظر میرسد دولت آینده در عراق توافقی خواهد بود. یک منبع سیاسی آگاه روز دوشنبه اعلام کرد پارلمان جدید عراق نخستین جلسه خود را روز دوشنبه 10 ژانویه 2022 برگزار میکند.
* العامری: به تصمیم دادگاه درباره تأیید نتایج انتخابات پایبندیم
هادی العامری، رئیس ائتلاف فتح تأکید کرد که برای حفظ ثبات عراق به تصمیم دادگاه فدرال مبنی بر تأیید نتایج انتخابات پایبند است. العامری در بیانیهای که خبرگزاری عراقی «شفق» آن را منتشر کرد، اعلام کرد: به دلیل تمایل ما به رعایت قانون اساسی و نگرانی از بابت امنیت و ثبات سیاسی عراق و اعتقاد ما به حل اختلافات سیاسی از راههای مسالمتآمیز و قانونی و چرخش قدرت از طریق صندوقهای رأی به تصمیم دادگاه تمکین میکنیم. ما به رغم اعتقاد عمیق خود و اعتقاد راسخمان به اینکه روند انتخابات با تقلب و دستکاری فراوان خدشهدار شده است، به تصمیم دادگاه فدرال پایبند هستیم. وی افزود: درخواستهایی که ما به دادگاه فدرال ارائه کردیم مؤدبانه، منطقی و قابل قبول بود و اگر به دادگاه قانون اساسی در هر کشوری که به دموکراسی احترام میگذارد ارائه میشد، برای ابطال نتایج انتخابات کافی بود و با همه اینها تعهد ما به تصمیم دادگاه فدرال که تحت فشارهای خارجی و داخلی شدیدی قرار گرفت، پابرجاست».
* واکنش نوری المالکی به رأی دادگاه
«نوری المالکی» رئیس ائتلاف «دولت قانون» و هیأت هماهنگی گروههای سیاسی شیعی موسوم به «چارچوب هماهنگی» نیز طی پستی در توئیتر به رای دادگاه فدرال واکنش نشان داد. وی در چند جمله کوتاه درباره عدم رعایت انصاف و عدالت در حق فهرستها و نامزدهای انتخاباتی متضرر در انتخابات اخیر، به این حکم دادگاه انتقاد کرد و نوشت: «انتظار میرفت با توجه به دلایلی که به وضعیت کشور مربوط میشود، با وجود نقضهای آشکار و اسناد و مدارک موجود، امکان لغو و [ابطال] انتخابات و برگزاری مجدد آن وجود نداشته باشد اما امیدوار بودیم دادگاه فدرال درباره فراکسیونها و فهرستهای متضرر عدالت را برقرار و نیز درباره مشکل سهمیه زنان عدالت را رعایت کند». جنبش عصائب اهل حق نیز نسبت به رأی دادگاه موضع انتقادی گرفت.
«سیدعمار حکیم» رهبر جریان حکمت ملی عراق هم در بیانیهای اعلام کرد: با وجود همه ملاحظههای جدی درباره انتخابات، نظر به ایمان عمیقمان به حاکمیت قانون، بر پایبندی خود به حکم دادگاه فدرال درباره نتایج انتخابات تأکید میکنیم اما در دولت آینده مشارکت نخواهیم داشت.
* استقبال صدر از تصمیم دادگاه فدرال
مقتدا صدر، رهبر جنبش صدر، روز دوشنبه از تایید نتایج انتخابات توسط دادگاه عالی فدرال استقبال کرد و خواستار تشکیل سریع دولت اکثریت ملی شد. صدر در توئیتی نوشت: الحمدلله که به عهد خود وفا کرد، بنده و عزیزترین سربازش را یاری کرد و به تنهایی طرفین را شکست داد، او همان گونه که شایسته ستایش است، شایسته ستایش است. وی افزود: «از همه کسانی که در این جشن دموکراتیک ملی مشارکت داشتند، بویژه دادگاه عالی فدرال تشکر میکنم».
***
ابتکار هیأت هماهنگی گروههای شیعی عراق
همزمان با اعلام رای دادگاه فدرال عراق درباره نتایج انتخابات عراق، هیات هماهنگی گروههای شیعی ابتکاری جدید برای رفع بنبست سیاسی کنونی عراق مطرح کرد. در بیانیه هیات هماهنگی آمده است: در راستای منافع مردم عراق و با هدف پاسخگویی به مطالبات مردم در زمینه اصلاحات، خدمات، مبارزه با فساد و پیشرفت عراق در همه سطوح و حوزهها و تلاش برای فراهمسازی زندگی عزتمندانه برای همه شهروندان و تحقق ثبات سیاسی، امنیتی و اجتماعی در کشور و گذر از بنبست سیاسی کنونی و برونرفت از بحران و حرکت به سمت تفاهم ملی همه گروههای سیاسی، بندهای اصلی ابتکارمان به عنوان پایه و اساس گفتوگو و تفاهم را ذکر میکنیم.
نخست: لزوم توجه به همه شکایتها و اعتراضات با توجه به قوانین جاری و قانون اساسی بویژه درباره نتایج انتخابات توسط نهادهای مربوط قضایی و حمایت از روندهای قانونی
دوم: به جای تمرکز بر شکل دولت و حضور در آن، باید بر برنامههای دولت در تحقق حاکمیت کامل، مبارزه با فساد، رفع مشکل بیکاری، خدماتدهی، ارتقای سطح اقتصادی شهروندان و یافتن راهکارهایی برای بحران افزایش قیمت دلار، فعالسازی کشاورزی، صنعت، تشویق به سرمایهگذاری، حمایت از بخش خصوصی، رفع بحران آب و دیگر پروندههای فوری مرتبط با زندگی روزانه شهروندان تمرکز شود.
سوم: توافق بر سر حمایت از قانونگذاریهایی که مشکلات اساسی شهروندان را حل میکند و ضمن ارتقای سطح اقتصادی، هویت فرهنگی مردم عراق را حفظ میکند.
چهارم: ارتقای سطح رزمی نیروهای مسلح عراق اعم از ارتش، پلیس فدرال، دستگاه مبارزه با تروریسم، حشدالشعبی و پیشمرگه
پنجم: حفظ حشدالشعبی و افزایش توان و نهادمندی آن و تکمیل ساختار آن بر اساس قانون
ششم: رفع اختلال در توازن پارلمان که ناشی از اختلال در نتایج انتخابات است و این امر از طریق راهکارهای دقیق برای تضمین عدم تکروی در تصویب قوانین و تغییر قوانین تصویب شده یا ابطال آن شکل میگیرد.
هفتم: برای تحقق شراکت واقعی در اداره دولت ضروری میدانیم شورای سیاستها به عنوان شورایی مشورتی هنگام تصویب قانون پارلمان فدرال تشکیل شود.
هشتم: اپوزیسیون سیاسی، حقی تضمین شده برای گروههای مایل به پیوستن به آن است و گروههایی که بر سر تشکیل دولت تفاهم میکنند، باید آن را اعلام کنند و مسؤولیت کامل عملکرد نمایندگان خود در قوه مجریه را در برابر ملت بر عهده گیرند.
نهم: معرفی رؤسای سهگانه نیاز به توافق گروههای سیاسی و رعایت عرف رایج در قانون اساسی دارد.
ارسال به دوستان
بر اساس یافتههای نظرسنجی مؤسسه «یوگاو» تنها ۲۰ درصد انگلیسیها برگزیت را موفقیتآمیز میدانند
نارضایتی در سالگرد اجرای برگزیت
یک سال پس از اجرای برگزیت در انگلیس، آمارها و تحولات داخلی این کشور نشان از وضعیت ناامیدکننده این طرح و پشیمانی بخش قابل توجهی از مردم از اجرای آن دارد. 5 سال پیش همهپرسی برگزیت در ژوئن 2016 برگزار شد و در آن انگلیسیها با اختلاف 52 به 48 درصد به خروج از اتحادیه اروپایی رأی دادند. اکنون در آستانه نخستین سالگرد اجرایی شدن برگزیت تحقیقات جدید ارقام متفاوتی را نشان میدهند. بر اساس نظرسنجی «موسسه ساوانتا کامرس»، 52 درصد مردم انگلیس معتقدند که «برگزیت» نتایج کمی داشته است، در حالی که 36 درصد معتقدند برگزیت موفقیتآمیز بوده است. علاوه بر این از هر 5 رأیدهنده به حزب «بوریس جانسون»، یک نفر میگوید سیاست پیوستن مجدد به اتحادیه اروپایی، شانس محافظهکاران را در انتخابات بعدی افزایش میدهد. بر اساس نظرسنجی انجام شده توسط آژانس تحقیقاتی و بینش استراتژیک «آپینیوم»، در آستانه نخستین سالروز اجرای رسمی برگزیت، ۴۲ درصد از مردمی که در سال ۲۰۱۶ میلادی به خروج انگلیس از اتحادیه اروپایی رأی داده بودند، در حال حاضر دیدگاه منفی نسبت به نحوه تحقق برگزیت دارند. یافتههای نظرسنجی مؤسسه «یوگاو» (yougov) هم نشان میدهد به طور میانگین کمتر از یک نفر از هر 5 انگلیسی معتقد است که برگزیت موفقیتآمیز بوده است. به گفته «آژانس خبری آپینیوم»، تنها 7 درصد از افرادی که به ماندن انگلیس در اتحادیه اروپایی رای دادند معتقدند که برگزیت بهتر از انتظار پیش رفته است. بر اساس یافتههای نظرسنجی «مؤسسه ایپسوس موری» که ماه گذشته انجام شد، رأیدهندگان انگلیسی اکنون معتقدند برگزیت بزرگترین مشکلی است که انگلیس با آن مواجه است. این نظرسنجیها در حالی منتشر شده است که انگلیس نخستین سالگرد خروج رسمیاش از اتحادیه اروپایی پس از ۴۰ سال را در حالی جشن میگیرد که وزیر برگزیت این کشور هم هفته گذشته با افزایش انتقادات به دولت از سمت خود استعفا داد. در پی یک همهپرسی در سال ۲۰۱۶ برای خروج از اتحادیه اروپایی، دولت بریتانیا اعلام کرد در ۲۹ مارس ۲۰۱۷ رویه رسمی برای خروج را آغاز خواهد کرد و در نهایت روز جمعه ۳۱ ژانویه سال ۲۰۲۰ میلادی ساعت ۱۱ شب به وقت محلی از اتحادیه اروپایی جدا شد. «لرد فراست» وزیر اسبق برگزیت این کشور، در هفتههای اخیر درباره نگرانیهایش درباره افزایش مالیات و شورش محافظهکاران علیه افزایش بیمه ملی برای پرداخت هزینههای بهداشت و مراقبتهای اجتماعی صحبت کرده بود.
* ترکشهای برگزیت دامن ایرلند و انگلیس را گرفت
برگزیت چالشها و مشکلات فراوانی برای این کشور به وجود آورده است که تا این لحظه هم بسیاری از آنها حل نشده باقی مانده است. بخش خصوصی انگلیس اعتراضات بسیاری انجام داده است مبنی بر اینکه «وعدههای زیادی به آنها داده شده است و تقریبا هیچ چیز دریافت نکردهاند». به عنوان نمونه ماهیگیران «ایرلندی» و «اسکاتلندی» احساس میکنند به آنها خیانت شده است. کشاورزان مطمئن نیستند که «رژیم جایگزین یارانه» سودی به حال آنها داشته باشد. کسبوکارهای کوچکی که به اتحادیه اروپایی صادرات داشتند هم تحت تأثیر هزینههای اضافی و کاغذبازی قرار گرفتهاند. انگلیس هنوز با اتحادیه اروپایی بر سر پروتکل ایرلند شمالی که «فراست» و «جانسون» بر سر آن مذاکره کرده بودند و به عنوان بخشی از توافقنامه خروج از آن به عنوان راهی خوب برای حل مشکلات مرزی دشوار مدنظر داشتند اختلاف نظر دارد. در پی تغییر نظام مهاجرتی انگلیس به شیوه امتیازی هم بسیاری از شهروندان اروپایی در سردرگمی به سر میبرند. نکته جالب اینکه مساله بحران سوخت و تامین کالاهای خوراکی و اساسی در انگلیس که طی ماههای گذشته در این کشور خبرساز شده بود نیز ناشی از تبعات برگزیت برای انگلیس بود.
ارسال به دوستان
دور دنیا
استمداد سعودی از آمریکا و تکفیریها برای فرار از شکست در مأرب
«ضیفالله الشامی» وزیر اطلاعرسانی دولت نجات ملی یمن گفت: عربستان از آمریکا و گروههای تکفیری برای نقشآفرینی در نبرد مأرب بهره برده است. وی افزود: «نبرد ما در مأرب با ائتلاف متجاوز تحت پوشش هوایی آمریکا و مشارکت گروههای افراطی ادامه دارد». این مقام یمنی ادامه داد: «ائتلاف سعودی با اهدافی که در عمق خاک خود هدف قرار میگیرد، غافلگیر میشود و عربستان سعودی دیگر برای توجیه حملات خود به یمن هیچ دستاویزی ندارد». شامی درباره چرایی ورود آمریکا به جنگ یمن گفت: «بمباران فرودگاه صنعا از سوی ائتلاف سعودی برای این است که راه را برای فشار جهانی به خود برای بازگشایی این فرودگاه ببندد و آمریکا مستقیما با فشارها برای توقف نبرد مأرب بعد از پیروزیهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن وارد این جنگ شد». او ادامه داد: «ایالات متحده آمریکا دهانها را میبندد تا کسی با یمنیها و مساله فلسطین که مساله اصلی و اول مسلمانان است، همبستگی نکند و حملاتی که به ما میشود، برای این است که ما از توجه به این مساله مهم منصرف شویم». روز یکشنبه ائتلاف سعودی طی کنفرانس خبری طولانی خود برای توجیه حملاتش به زیرساختهای یمن از جمله فرودگاه صنعا و ورزشگاه الثوره مدعی شد در این مناطق سلاح و موشک و پهپاد انبار میشود و ایرانیها و لبنانیها در یمن حضور دارند؛ ادعایی که با گفته این ائتلاف که کسی نمیتواند بدون اجازه ریاض وارد یمن شده و این کشور در محاصره است، در تضاد است.
***
پمپبنزین تگزاس به رگبار بسته شد
خشونتهای مسلحانه در آمریکا همچنان خبرساز است و این بار تیراندازی در یک پمپبنزین در ایالت تگزاس از آمریکاییها تلفات گرفت. به گفته پلیس شهر گارلند تگزاس، بامداد دیروز (به وقت ایران) به دنبال دریافت گزارشی درباره تیراندازی در یکی از پمپبنزینهای این شهر، ماموران پلیس به محل حادثه رفتند و با جسد ۳ مرد مواجه شدند. مقامهای پلیس آمریکا هویت کشتهشدگان و همچنین زخمیهای این خشونت مسلحانه را منتشر نکردهاند و از ادامه تحقیقات درباره انگیزه ضارب مسلح از تیراندازی خبر دادند. بنا بر اعلام پلیس، تصاویر دوربین مدار بسته موجود در پمپبنزین نشان میدهد یک مرد مسلح که لباس هم به تن نداشت، عامل این تیراندازی است. به گفته پلیس «تگزاس»، این فرد ابتدا از خودروی خود پیاده شده و بعد از ورود به فروشگاه موجود در پمپبنزین، حاضران را به رگبار بست و سپس با خودرو از محل متواری شد. موضوع درگیری مسلحانه بین شهروندان در آمریکا دهههاست در محافل علمی و رسانهای محل بحث است و گروههای سیاسی در کنگره پیرامون حمایت یا لغو قانون آزادی حمل سلاح اختلاف نظر دارند.
***
ترامپ 20 سال به زندان میرود؟
در صورتی که کمیته تحقیق کنگره درباره حمله سال گذشته به ساختمان گنگره به این نتیجه برسد که ترامپ مانع از انجام تحقیقات کنگره درباره این حمله شده، این امکان وجود دارد که رئیسجمهور سابق آمریکا با 20 سال زندان روبهرو شود. «پایگاه خبری هیل» (وابسته به کنگره آمریکا) در گزارشی عنوان کرده است در صورتی که این اتهام ثابت شود، ممکن است وی با حداکثر مجازات که ۲ دهه زندان است، مواجه شود. کمیته تحقیقات معتقد است دستکم میزانی هماهنگی بین کاخ سفید ترامپ و سازماندهندگان حمله مرگبار ۶ ژانویه به کنگره وجود داشته است. ششم ژانویه (۱۷ دی سال گذشته) کنگره آمریکا در حال شمارش آرای مجمع گزینندگان (الکترال کالج) برای تایید نتیجه انتخابات ریاستجمهوری سوم نوامبر بود که بعد از اعتراض چند قانونگذار آمریکایی به نتیجه رأیگیری در ایالت «آریزونا»، ترامپ از هوادارانش خواست تظاهرات برگزار کنند. حامیان ترامپ هم در جمعیت بسیار گسترده به کنگره حمله کرده و بعد از درگیر شدن با نیروهای امنیتی، راه خود را به درون ساختمان و اتاقهای مختلف آن باز کردند. در جریان این حمله، ۵ نفر از جمله یک نیروی پلیس کشته شدند.
***
قرنطینه مقامات ارشد رژیم صهیونیستی
رادیو ارتش رژیم صهیونیستی در خبری اعلام کرد «نفتالی بنت» نخستوزیر رژیم صهیونیستی بعد از مثبت شدن آزمایش کرونای دخترش مجبور شد نشست کابینه را که در «جولان» برگزار شده بود نیمهکاره رها کرده و به قرنطینه برود. «شبکه 13 تلویزیون اسرائیل» هم خبر داد با وجود آنکه تست «پیسیآر» «بنت» برخلاف دختر 14سالهاش منفی شد اما او مجبور است به قرنطینه برود. به گفته پزشکان، ممکن است ابتلا به کرونا تا ۲ هفته قابل تشخیص نباشد. خروج «بنت» از نشست کابینه که برای سومین بار در تاریخ رژیم صهیونیستی در «بلندیهای جولان» برگزار میشد باعث شد ریاست این جلسه به عهده معاونش «گدعون ساعر» قرار بگیرد. «یفتال شاشا بیتون» وزیر آموزش رژیم اسرائیل نیز به دنبال ابتلای دخترش به کرونا راهی قرنطینه شده است. بنا بر اعلام پارلمان رژیم صهیونیستی، ۴ نفر از پرسنل پارلمان هم به ویروس کرونا مبتلا شدهاند که نوع کرونای یکی از آنها، «اُمیکرون» بوده است.
***
عربستان درگیر اُمیکرون
عربستان سعودی شاهد افزایش مداوم و قابل توجه موارد ابتلای روزانه به ویروس کروناست؛ بهطوری که این شاخص روز یکشنبه این هفته به 389 مورد رسیده که در عرض یک هفته حدود 5/3 برابر افزایش یافته است. «محمد العبد العالی» سخنگوی وزارت بهداشت عربستان در نشست خبری روز یکشنبه خود گفت: درصدی از سویه جدید ویروس کرونا را در کشور داریم و در حال افزایش است و پیشبینی میشود تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در هفتههای آتی افزایش یابد. مقامات عربستان سعودی اول دسامبر اعلام کردند یک مسافر از شمال آفریقا پس از ورود به این کشور ناقل اُمیکرون تشخیص داده شده است. عربستان نخستین کشور حوزه خلیجفارس بود که ورود اُمیکرون به آن مخابره شده است.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|