|
سازمان بدر: آمریکاییها با تابوت از عراق خارج میشوند
محمد الجویبراوی، از رهبران سازمان بدر عراق در سخنانی در مراسم یادبود سرداران شهید حاجقاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس و همراهانشان اظهار کرد: خروج کامل نیروهای آمریکا از کشور تنها بخش کوچکی از انتقام شهدا و فرماندهانی است که در راه میهن و عراق جان خود را فدا کردند. الجویبراوی ادامه داد: آمریکاییها با تابوت از عراق خارج خواهند شد.
ارسال به دوستان
تجمع دهها هزار نفر در بغداد برای بزرگداشت سالگرد شهادت حاجقاسم و المهندس
عراقیها خونخواه شهدای مقاومت
گروه بینالملل: بامداد دیروز مهلت توافق شده بین دولت مصطفی الکاظمی و جو بایدن برای پایان دادن به حضور نظامی آمریکا و نیروهای ائتلاف در عراق به سر رسید. ساعاتی پس از این اتفاق شهر بغداد شاهد آمادهسازی خیابانها و معابر برای تجمع سراسری به مناسبت دومین سالگرد شهادت فرماندهان پیروزی بر داعش بود. تا ظهر دیروز هزاران نفر از مردم عراق خود را به میدان «الحریه» در منطقه «الکراده» واقع در مرکز بغداد رساندند تا در راهپیمایی بزرگداشت دومین سالگرد شهادت فرماندهان پیروزی بر داعش در نزدیکی فرودگاه بغداد شرکت کنند. به گزارش رسانههای عراقی، از صبح دیروز، مانند سال گذشته همه ورودیهای شهر بغداد به دلیل رسیدن شمار زیادی از خودروهای حامل افرادی که میخواهند از استانهای دیگر وارد پایتخت شوند و در این مراسم شرکت کنند، شاهد ترافیک و ازدحام شدید بود. به گزارش «المعلومه»، تقاطع الکراده - مسبح در مرکز بغداد و تقاطع الجادریه به سمت دانشگاه بغداد و پل «الطابقین» به منظور تدارک برای برگزاری این تظاهرات مسدود شده بود. روز جمعه هم برخی مردم عراق با برگزاری تظاهرات در مقابل ورودیهای منطقه سبز بغداد، ماکت سفارت آمریکا را که بر بالای آن پرچمهای آمریکا و رژیم صهیونیستی قرار داشت، به آتش کشیدند و خواستار پایان دادن به اشغالگری آمریکاییها شدند.در همین حال کاربران عراقی شبکههای مجازی در فضای مجازی هشتگهایی را ترند کرده و خواستار خروج کامل اشغالگران آمریکایی از عراق شدند و مردم را به شرکت در تجمع میلیونی در منطقه الجادریه ترغیب کردند. هشتگ «#نحن- قاسم» رتبه اول ترند صفحات مجازی عراقی را در روز جمعه به خود اختصاص داد و عراقیها به شکل گسترده با استفاده از این هشتگ ارادت و وفاداری خود را به راه مقاومت و مسیر شهید قاسم سلیمانی اعلام کردند. آنها همچنین با ترند کردن هشتگ «#اخراج_المحتل_مطلب_وطنی» (اخراج اشغالگر خواسته ملی است) اعلام کردند ادامه حضور هر نیروی آمریکایی در عراق به هر بهانهای قابل تحمل نیست. هشتگ «#ثارکم_خروج_المحتل» (خونخواهی شما اخراج اشغالگران است) هم به طور وسیع میان کاربران عراقی استفاده شد. کانال تلگرامی «صابرین نیوز» نیز نوشت: صاحبان مراکز تجاری در منطقه الکراده به مناسبت سالگرد شهادت فرماندهان مقاومت، تصاویر بزرگی از آنها را روی ساختمانهای خود نصب کردهاند و مردم استانهای مختلف عراق همچنان در تلاشند خود را به محل برگزاری این تجمع میلیونی برسانند. بنا بر این گزارش، علاوه بر مردم استانهای مختلف عراق، شماری از ایزدیهای ساکن «خانصور» و «سیبه شیخ خضر» در «بعشیقه و بحزانی» نیز خود را به بغداد رساندند تا در این مراسم بزرگداشت شرکت کنند.
* هادی العامری: بهای خون شهدای پیروزی، خروج تمام اشغالگران از عراق است
«هادی العامری» رئیس ائتلاف عراقی «الفتح» بعدازظهر دیروز در جریان مراسم بزرگداشت شهدای مقاومت طی سخنانی گفت: فتوای مرجعیت، نقشآفرینی ایران و قهرمانیهای فرماندهان نصر (سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس) عراق را از خطر داعش حفظ کرد. فرماندهان شهید حاج ابومهدی المهندس و سردار سلیمانی و دوستان آنها در یاد امت جاودان خواهند بود. بر اساس گزارش شبکههای عراقی «العهد» و «النجبا»، هادی العامری در ابتدای این مراسم اظهار کرد: «کسانی که فکر میکنند [با شهادت] قاسم سلیمانی و المهندس به پایان خواهند رسید، در توهم به سر میبرند. این فرماندهان شهید نصر بودند که عراق را از چنگال گروههای تروریستی آزاد کردند. آنها همه چیز را فدا کردند تا عراق آزاد شود. بهای خون فرماندهان نصر، خروج تمام نیروهای اشغالگر از خاک عراق است». العامری اضافه کرد: «فرقی نمیکند چقدر جانفشانی شود یا خونها نثار شود، حشدالشعبی در راه مقاومت قوی و عزتمند باقی خواهد ماند. ما هرگز بر سر این سازمان با کسی تعارف نداریم. ما در راه عزت و کرامت نه آتشبس میکنیم و نه انعطاف نشان میدهیم». وی در بخش پایانی اظهاراتش تأکید کرد: «ما به هیچ عنوان حضور نیروهای آمریکایی در عراق را تحت هر عنوانی نمیپذیریم».
* فالح الفیاض: عزت عراقیها نیازمند اخراج نظامیان آمریکایی است
«فالح الفیاض» رئیس سازمان حشدالشعبی عراق دیگر سخنران این تجمع از دولت این کشور خواست به وظیفه خود در اجرای مصوبه پارلمان در خروج نیروهای بیگانه از خاک عراق عمل کند. وی افزود: امروز روز وفا به شهدای پیروزی است. فیاض گفت: ما با فرماندهان شهید پیروزی عهد میبندیم در مسیر پیروزی و شهادت حرکت کنیم و خروج نیروهای آمریکایی و خارجی از عراق تضمینی است بر اینکه عراق زندگی با عزتی داشته باشد. رئیس سازمان حشدالشعبی با بیان اینکه حضور نیروهای اجنبی هرگز به نفع عراقیها نخواهد بود، بویژه در زمینه همزیستی مسالمتآمیز، گفت: «از دولت عراق میخواهیم به وظایف خود در اجرای خروج نظامیان آمریکایی و خارجی و خالی شدن عراق از نیروهای بیگانه عمل کند». فیاض گفت: وجدان امت با مرجعیت عالی دینی عراق است و ما به این مرجعیت بویژه شخص آیتالله سیدعلی سیستانی احترام گذاشته و پایبند رهنمودهایشان هستیم.
* الخزعلی: مقاومت، اشغالگران را به خروج حقیرانه مجبور خواهد کرد
دبیرکل جنبش عصائب اهلالحق عراق نیز که از جمله سخنرانان این مراسم بود در راهپیمایی روز شنبه تاکید کرد مقاومت، اشغالگران را به خروج حقیرانه و ناامیدانه از عراق مجبور خواهد کرد. قیس الخزعلی در این سخنرانی تاکید کرد: اشغالگران آمریکایی سعی در حیلهگری داشته و تلاش میکنند حضور نظامی خود در عراق را توجیه کنند اما مقاومت آنها را مجبور خواهد کرد با حقارت و ناامیدی از کشور خارج شوند. وی همچنین تاکید کرد: فرزندان مقاومت آماده هستند تا درسهای بیشتری به شما بدهند و اشغالگران آمریکایی را به خروج از عراق مجبور خواهند کرد. الخزعلی اظهار کرد: ما نمیتوانیم اشغالگری را بپذیریم، شما باید درسهایی را که قهرمانان مقاومت به شما دادند، خوب یاد بگیرید و پیامهایی را که دلاوران مقاومت با موشکها و پهپادهای خود برای شما فرستادند، بفهمید و اگر به درسهای دیگری نیاز دارید، مقاومت شما را مجبور خواهد کرد همانند سال ۲۰۱۲ با حقارت و ناامیدی از عراق خارج شوید. دبیرکل جنبش عصائب اهل الحق عراق در ادامه گفت: اشغالگران فریب میدهند و تلاش میکنند حضور خود را توجیه کنند. برخی هم کاسه داغتر از آش شده و تلاش میکنند آمریکاییها را توجیه کنند، ما به آنها میگوییم: خجالت بکشید، تریبون آنها نباشید و به خواست و اراده خودتان احترام بگذارید. او ضمن تقدیر از ایران اسلامی و شهید قاسم سلیمانی بابت خدماتشان به عراق، گفت: شهید ابومهدی المهندس و شهید سلیمانی (نهال) مقاومت را کاشتند و در طول زندگی خود توانستند تروریسم داعش را شکست دهند.
* شیخ خالد الملا: عراقیها با فتوای مرجعیت و خون شهیدان بر داعش پیروز شدند
شیخ «خالد الملا» از رهبران اهل سنت عراق نیز در این مراسم گفت عراقیها با فتوای مرجعیت و خون شهیدان بر داعش پیروز شدند و کمک جمهوری اسلامی ایران در این پیروزی نقش بسزایی داشت. او از عراقیها خواست شکافی را که بعد از شهادت شهدای مقاومت به وجود آمده پر کرده و جای این شهدا را پر کنند. «ریان الکلدانی» فرمانده تیپ مسیحیان عراق (بابلیون) نیز گفت: ما در هر میدانی چه نظامی و چه سیاسی، آمادهایم و امروز روز ما است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
استاندار شبوه: رهبر انصارالله در پی ساخت کشوری به دور از قیمومت است
استاندار شبوه یمن گفت امارات از طریق مزدوران خود قصد دارد بنادر نفتی راهبردی «بلحاف» و «النشیمه» را اشغال کند. سرلشکر «عوض العولقی» استاندار شبوه یمن در نشست مقامات محلی این استان گفت هدف امارات در شبوه، تسلط بر بنادر نفتی راهبردی «بلحاف» و «النشیمه» است. شبکه خبری المسیره به نقل از العولقی گزارش داد امارات از طریق مزدوران خود در پی تحقق این مساله است ولی مردم شبوه با ارتش و کمیتههای مردمی در حال پیشروی هستند و از میهن و استان خود دفاع میکنند. وی ادامه داد: از رهبر، ارتش و کمیتههای مردمی، با قدرت و صداقت حمایت میکنیم، زیرا آنها برای ساخت [میهن] مستقل خارج از قیمومت، یک پروژه ملی دارند» . این مسؤول یمنی خاطرنشان کرد مشکلات عربستان سعودی با یمن از سال ۱۹۳۴ تاکنون حل نشده است و آنها نمیخواهند مردم یمن، کشور خود را بسازند و در این کشور، یک حکومت مستقل بر سر کار باشد. استاندار شبوه تصریح کرد: جنایاتی که ائتلاف متجاوز سعودی- اماراتی و مزدوران آن در عدن و شهرهای جنوبی و شرقی مرتکب میشوند، گواه این است که این ائتلاف در پی مرگ ملت یمن است، نه زندگی آنان.
***
مشارکت چین در بازسازی اقتصاد افغانستان
وزارت خارجه چین اعلام کرد نشست اقتصادی میان مقامات این کشور و طالبان برگزار شده و طرفین درباره ارائه کمکهای بشردوستانه و بازسازی اقتصاد افغانستان تبادل نظر کردند. ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت مقامات این کشور و ذاکر جلالی، نماینده وزارت خارجه دولت موقت طالبان درباره ارائه کمکهای بشردوستانه و بازسازی اقتصاد افغانستان گفتوگو کردهاند. به گفته وی، این نشست به منظور اجرای توافقی که میان وانگ یی، وزیر خارجه چین و ملا عبدالغنی برادر، معاون اول نخستوزیر طالبان سال گذشته در دوحه به امضا رسیده بود، برگزار شده است. وی افزود ۲ طرف درباره وضعیت انسانی در افغانستان، بازسازی اقتصادی و پیشرفت در کمکهای بشردوستانه چین به افغانستان و همکاریهای دوجانبه گفتوگو کردهاند. به گزارش GVS، ۲ طرف توافق کردهاند در زمینه تقویت حکومتداری محلی تجربههای خود را با هم شریک شوند. طرف چینی در این گفتوگو برای ارائه کمکهای بشردوستانه بیشتر به مردم افغانستان و نیز بازسازی اقتصاد این کشور اعلام آمادگی کرده است. دولت موقت طالبان با تأیید این خبر گفته است رئیس اداره سیاسی وزارت خارجه با رئیس بخش آسیای وزارت خارجه چین روی موضوعات مختلف، از جمله بازسازی اقتصادی افغانستان و مسائل بازرگانی به صورت آنلاین گفتوگو کرده است.
***
کشتار بیسابقه زنان فلسطینی به دست صهیونیستها در سال ۲۰۲۱
گزارش سالانه «التجمع الوطنی لأسر شهداء فلسطین» (انجمن ملی خانوادههای شهدای فلسطین) نشان میدهد سال گذشته میلادی ۳۵۷ فلسطینی به ضرب گلوله نظامیان رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدهاند. «محمد صبیحات» دبیرکل این انجمن میگوید بر اساس تحقیقات میدانی و بررسیهای انجام شده در استانهای مختلف، همه این شهدا از تاریخ ۱/۱/۲۰۲۱ تا ۳۱/۱۲/۲۰۲۱ به شهادت رسیدهاند. بنا بر گزارش وبگاه «عرب ۴۸»، ۱۹ درصد شهدا را زنان فلسطینی تشکیل میدهند که از زمان اشغال فلسطین در سال ۱۹۴۸، این رقم بیسابقه است. در این گزارش آمده است ۲۲ درصد شهدا را کودکان تشکیل میدهند، علاوه بر این مؤسسات و نهادهای فلسطینی همزمان با آغاز سال جدید میلادی گزارش دادند ارتش رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۱ نزدیک به 8 هزار فلسطینی از جمله ۱۳۰۰ کودک و ۱۸۴ زن را به اسارت گرفته است. به نوشته پایگاه خبری شبکه «الجزیره»، موسسات اسرا و حقوق بشر در گزارش سالانه مشترک خود اعلام کردند شمار اسرا و بازداشتیهای فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی در پایان دسامبر ۲۰۲۱ به ۴۶۰۰ نفر از جمله ۳۴ زن میرسد. همچنین حدود ۵۰۰ فلسطینی تحت بازداشت موقت و اداری و ۹ نماینده پارلمان فلسطین هم هنوز در بند اسارت هستند. بازداشت اداری در واقع حبس به دستور نظامی برای مدت 6 ماه و قابل تمدید به بهانه تهدید امنیتی است و متهمان بدون محاکمه یا تفهیم اتهام بازداشت میشوند.
***
ابتلای روزانه به کرونا در آمریکا به 200 هزار نفر رسید
جدیدترین آمار دانشگاه «جانز هاپکینز» حاکی از آن است ابتلا به ویروس کرونا و فوتیهای کرونا در ایالات متحده آمریکا با سرعت بسیار بالا رو به افزایش است. آمار و ارقام دانشگاه جانز هاپکینز نشان میدهد در ۲۴ ساعت، دستکم ۱۹۸ هزار و ۴۰۴ نفر از مردم سراسر آمریکا به ویروس کرونا آلوده شدهاند و مجموع مبتلایان به این ویروس مرگبار را در این کشور به ۵۲ میلیون و ۷۹۴ هزار و ۷۹۱ نفر افزایش دادهاند. این آمار همچنین نشان میدهد در یک شبانهروز با مرگ دستکم یکهزار و ۴۰۸ نفر در سراسر آمریکا، شمار کلی قربانیان «کووید-۱۹» در ایالات متحده به ۸۱۸ هزار و ۳۷۱ نفر رسیده است. آمار ابتلا به کرونا و فوتیهای مرتبط با این ویروس در شرایطی است که طبق آخرین گزارشهای منتشر شده، 62 درصد مردم آمریکا به طور کامل واکسینه شدهاند. از طرف دیگر، پایگاه اطلاعرسانی «ورلد اُ میترز» نیز گزارش کرده است تاکنون 53 میلیون و 791 هزار و 852 نفر از مردم آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شدهاند که از آن میان 839 هزار و 605 نفر جان خود را از دست دادهاند. روزنامه آمریکایی «واشنگتنتایمز» اخیرا با اشاره به روند صعودی ابتلا به کرونا و فوتیهای این ویروس در ایالات متحده آمریکا گزارش کرد «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا با وعده شکست ویروس کرونا از طریق واکسیناسیون گسترده در سراسر آمریکا وارد کاخ سفید شد اما همه چیز طبق برنامه پیش نرفت.
ارسال به دوستان
نزاع درونی دستگاه جاسوسی اسرائیل گریبان رئیس سابق موساد را گرفت
ابعاد رسوایی کوهن، دست راست نتانیاهو
هر روز ابعاد تازهای از رسوایی رئیس سابق موساد (دستگاه اطلاعات و عملیات خارجی رژیم صهیونیستی) رسانهای میشود. در ابتدا این رسوایی در حد افشای رابطه یوسی کوهن با یکی از مهمانداران هواپیمای شرکت هواپیمایی اسرائیل (العال) بود ولی حالا کوهن متهم به پرحرفی و فاش کردن برخی عملیات جاسوسی موساد نیز شده است. از طرف دیگر هفته گذشته برنامه تحقیقی هاماکور از شبکه تلویزیونی ۱۳ اسرائیل تیر خلاص را هم به شخصیت رئیس پیشین موساد شلیک و فاش کرد نهتنها او با مهماندار یاد شده رابطه غیرمشروع داشته، بلکه متعاقب آن با «گای شکیر» همسر آن زن که یک بازرگان سرشناس است نیز دیدار میکند. کوهن که تا اوایل تابستان (ژوئن 2021) با تمدید 6 ماهه حکمش توسط نتانیاهو، در جایگاه ریاست موساد قرار داشت، حالا با گذشت 6 ماه از کنار رفتن از آن سمت با یک داستان رسوایی اخلاقی به انزوا و خروج همیشگی از حاکمیت نزدیک میشود. یکی از ویژگیهای اصلی کوهن این بود که این متخصص پیشین ترور، نخستین رئیس موساد بود که از دل خود این سازمان برآمده بود و وقتی سال 2013 به ریاست شورای امنیت رژیم صهیونیستی گمارده شد، عملا تبدیل به قدرتمندترین چهره امنیتی اسرائیلیها شد. اخیرا برخی مقامات موساد به نقش اسرائیل در کمک به آمریکاییها در ترور سردار شهید حاجقاسم سلیمانی اشاره کردهاند که در کنار ترور دیگر فرماندهان مقاومت همچون «بهاء ابوالعطاء»، «حسان اللقیس»، «مصطفی بدرالدین» و «سمیر قنطار» در دوره ریاست کوهن بر موساد انجام شد. به گزارش تسنیم، اجرای ترور و ربایش دانشمندان هستهای ایران نیز در دوره ریاست او بر میز اروپای موساد انجام شد که خود او مجری این ترورها و ربایشها بود. یوسی کوهن به زعم تمام محافل داخلی رژیم صهیونیستی، مجری دستورات نتانیاهو بود. او در مسیر عادیسازی روابط، همه روابطی که لازم بود در این زمینه شکل بگیرد را شکل داد. این در حالی بود که به طور معمول پروژه «عادیسازی روابط» از وظایف وزارت خارجه رژیم صهیونیستی محسوب میشود. در پرونده نوار غزه و اسیران رژیم صهیونیستی، او به عنوان واسطه با طرفهای مختلف مثل مصر، قطر و کشورهای اروپایی گفتوگو میکرد و به یک معنا دست راست نتانیاهو بود.
پس از اختلاف میان اعضای سابق حزب لیکود با نتانیاهو، کوهن از هیچ تلاشی برای دفاع از نتانیاهو کوتاهی نکرد. حتی برخی محافل نام او را به عنوان جایگزین نتانیاهو در لیکود به عنوان گزینه نخستوزیری معرفی میکردند. همین گمانهها کافی بود تا تیغ تیز مخالفان به سمت پروندههای مخفی کوهن نشانه رفته و او را به سمت سقوط بکشانند. نخستین پرونده سوءاستفاده اقتصادی کوهن از جایگاهش در موساد با رشوه گرفتن از شرکتهای ذینفع در روند عادیسازی بویژه در کشورهای عربی مطرح شد. وی با گرفتن پست مشاوره در برخی شرکتها از آنها دستمزد هم دریافت میکرده است. برخی اخبار دیگر حکایت از آن داشت که کوهن به واسطه شرکتهایی که واسطه رابطه با کشورهای عربی بودهاند در ازای تجارت با کشورهای عربی سودهای کلان از این شرکتها دریافت کرده است. بعد پرونده فساد اخلاقی او باز شد، در حالی که این روابط پنهان و رسوایی اخلاقی امری عادی در میان مقامات صهیونیست است. رسوایی کوهن امری جدید نیست، بلکه علنی کردن یک رسوایی مخفی از عموم است که برای بازداشتن این شخصیت مهم امنیتی رژیم صهیونیستی از ورود به عرصه سیاسی رسانهای میشود. با این تحلیل باید گفت رسوایی یوسی کوهن با استدلالی از جنس سیاست ماکیاولی در این مقطع رقم خورده است. این رسوایی در عین حال نشان از درگیریها و کشمکشهای درون دستگاه جاسوسی رژیم و سازمان موساد دارد؛ نزاعی درونی که بویژه پس از کنار رفتن نتانیاهو از قدرت، باعث آشفتگی روزافزون اوضاع امنیتی در فلسطین اشغالی شده است.
***
3 مو به تلآویو و حیفا
برخی منابع عربی و عبری دیروز از شنیده شدن صدای چند انفجار مهیب در تلآویو، پایتخت رژیم صهیونیستی و بندر حیفا واقع در شمال اراضی اشغالی خبر دادند. بر اساس این گزارشها، چند فروند راکت از باریکه غزه به سمت منطقه بیت یام در شمال فلسطین اشغالی شلیک شده که دستکم یک فروند از آنها به ساحل اصابت کرده است. رسانههای اسرائیلی هم خبر دادند که ۳ انفجار مهیب در تلآویو و بندر یافا به وقوع پیوسته است. روزنامه جروزالمپست شلیک ۲ راکت از نوار غزه به سمت تلآویو و منطقه ریشون لزیون در مرکز فلسطین اشغالی را تایید کرد. ارتش رژیم صهیونیستی نیز دریافت گزارشهایی در این باره را تایید کرد. همچنین پلیس این رژیم نیز اعلام کرد دستکم یک انفجار در مجاورت سواحل تلآویو رخ داده است. برخی رسانههای فلسطینی هم اعلام کردند این موشکها پیامی از سوی گروههای فلسطینی در غزه در رابطه با اسارت هشام ابوهواش، مجاهد جنبش جهاد اسلامی است که از ۱۳۸ روز پیش دست به اعتصاب غذا زده و وضعیت خطرناکی دارد.
ارسال به دوستان
نگرانی فزاینده آمریکاییها از 2022
بر اساس یک نظرسنجی جدید، آمریکاییها نسبت به آنچه در سال ۲۰۲۲ پیش روی جهان قرار دارد در مقایسه با زمانی که به استقبال سال ۲۰۲۱ میرفتند، کمتر خوشبین و بیشتر نگران هستند. نظرسنجی «آکسیوس/ مومِنتیو» Axios/Momentive نشان داد امسال دموکراسی در میان مسائلی که پاسخدهندگان در نظرسنجی گفتند که بیشترین اهمیت را برای آنها دارد، پس از مشاغل و اقتصاد و درست پیش از مراقبتهای بهداشتی، در رتبه دوم قرار گرفت. نتایج این نظرسنجی همچنین نشان داد «کووید» و «ترامپ» ۲ کلمه اصلی بودند که مردم گفتند دوست دارند کمتر در سال ۲۰۲۲ به گوششان بخورد. به گزارش وبگاه خبری «آکسیوس»، یافتههای این نظرسنجی با نظرسنجیهای اخیر پیش از همهگیری که توسط شرکت تحقیقاتی مومنتیو سابقاً (SurveyMonkey ) انجام شده، قابل مقایسه است. نتایج جدید در مقایسه با نظرسنجی سال گذشته که یک دیدگاه خوشبینانه غیرمعمول از آنچه که سال ۲۰۲۱ میتواند باشد را نشان میداد، روحیه ملی را در آمریکا متشنج نشان میدهد. «لورا ورونسکی» مدیر ارشد علوم تحقیقاتی در مومنتیو گفت: پایان سال گذشته زمان بسیار امیدوارکنندهای بود، به این دلیل که تغییری در ریاستجمهوری رخ داد اما همچنین به این دلیل که ما به تازگی نخستین سال شیوع «کووید-19» را پشت سر گذاشته بودیم و همه فکر میکردند اوضاع بعد از سال ۲۰۲۰ بهتر میشود. فکر میکنم بعد از این یک سال متوجه شدیم که شرایط به شکل جادویی بهتر نمیشود و باید برای مدتی با این ویروس زندگی کنیم. در نظرسنجی مذکور، بیش از نیمی از افراد شرکتکننده (۵۴ درصد) گفتند بیشتر از آنچه در انتظار جهان در سال ۲۰۲۲ است در هراسند تا امیدوار، در حالی که ۴۴ درصد گفتهاند امیدوار هستند. این یک چرخش شدید نسبت به نظرسنجی سال گذشته بود که ۶۳ درصد نسبت به جهان در سال ۲۰۲۱ امیدوار بودند تا هراسان و ۳۶ درصد گفتند که بیشتر میترسند. در حالی که جمهوریخواهان در هر ۲ سال بدبینتر از دموکراتها و مستقلها بودند. هر ۳ گروه در نظرسنجی امسال نظرشان منفیتر بود، به طوری که ۶۹ درصد از جمهوریخواهان، ۴۵ درصد از دموکراتها و ۴۷ درصد از مستقلها گفتند بیشتر میترسند تا امیدوار باشند. علاوه بر این، ۵۱ درصد گفتند بیشتر از آنچه انتظار ایالات متحده در سال ۲۰۲۲ است میترسند تا به آن امیدوار باشند، از جمله ۶۶ درصد از جمهوریخواهان، ۴۱ درصد از دموکراتها و ۴۶ درصد از مستقلها. با این حال این نظرسنجی نشان داد حتی با گسترش نوع اُمیکرون کرونا در سراسر آمریکا، ۶۱ درصد از آمریکاییها گفتند نسبت به آنچه درباره همهگیری در سال ۲۰۲۲ در پیش است امیدوار هستند تا بترسند و ۳۷ درصد گفتند بیشتر ترسیدهاند.
با این حال، خوشبینی نسبت به سال گذشته افزایش یافته، زمانی که ۷۶ درصد گفتند نسبت به «کووید» بیشتر امیدوار هستند تا در هراس. همچنین ۱۷درصد آمریکاییهای شرکتکننده در نظرسنجی گفتند دموکراسی موضوعی است که در حال حاضر برای آنها اهمیت بیشتری دارد که بعد از مشاغل و اقتصاد با ۳۱ درصد در رتبه دوم قرار گرفت. به نوشته آکسیوس، خستگی ناشی از همهگیری آمریکاییها از پاسخهای آنها آشکار بود زیرا وقتی از آنها پرسیده شد دوست دارند در سال ۲۰۲۲ کمتر درباره چه چیزی بشنوند، از «کووید» و رئیسجمهور سابقشان دونالد ترامپ نام بردند. بایدن نیز در میان جمهوریخواهان انتخاب اول بود. انتخاب آنها درباره بهترین کلمات برای توصیف سال ۲۰۲۱ نیز حاکی از خستگیشان بود؛ «خستهکننده» (۴۳ درصد)، «نگرانکننده» (۴۳ درصد) و «آشفته» (۳۱ درصد) بیشترین طرفدار را داشتند. ورونسکی گفت این شبیه کلماتی است که مردم برای توصیف سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ استفاده کردند اما آن زمان بیشتر دلیل سیاست بود تا کووید. نظرسنجی آنلاین مومنتیو از ۱۴ تا ۱۶ دسامبر (۲۳ تا ۲۵ آذرماه) با شرکت ۲هزار و ۶۰۲ بزرگسال آمریکایی انجام شد و حاشیه خطای این نظرسنجی نیز مثبت یا منفی ۲ درصد بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|