|
هرمزگان مقصد بعدی سفر استانی رئیسجمهور
حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری اسلامی ایران در چهاردهمین سفر استانی خود قرار است پنجشنبه این هفته (23 دیماه) به استان هرمزگان سفر کند. گفتنی است این سفر 2 روزه است و رئیسجمهور قرار است از مناطق سیلزده این استان بازدید داشته باشد.
ارسال به دوستان
اعتراف تأملبرانگیز ایهود اولمرت نخستوزیر اسبق رژیمصهیونیستی:
حمله به ایران لاف بیجاست
بهتر است بنشینیم و منتظر دستیابی به توافق هستهای جدیدی با ایران باشیم
گروه سیاسی: شاید هیچ عبارتی نظیر «مخمصه»، «تنگنا» یا «کلاف سردرگم» نتواند به روشنی وضعیتی را که رژیم صهیونیستی در مواجهه با شرایط فعلی برنامه هستهای ایران با آن روبهرو است، توصیف کند.
به گزارش «وطنامروز»، در روزهایی که مذاکرات کمیسیون برجام در وین در حال برگزاری است و با توجه به پیشروی سریع برنامه غنیسازی ایران با اورانیوم با خلوص 60 درصدی، گزاره «زمان علیه آمریکاست» این روزها پربسامدترین کلیدواژه در رسانههای این کشور و در زبان سیاستمداران غربی است. این وضعیت حتی برای شریک راهبردی واشنگتن؛ رژیم صهیونیستی وخیمتر است. چیزی که امروز مقابل دیدگان مقامات آمریکایی و اسرائیلی قرار دارد طیفی از «گزینههای بد» در تقابل با توسعه برنامه هستهای کشورمان و غنیسازی سطح بالا با سانتریفیوژهای پیشرفته است. از همین رو است که دولت بایدن هر روز این هشدار را میدهد که با پیشرفت هستهای ایران مزایای برجام در حال از دست رفتن است و بازگشت به آن دیگر کارساز نخواهد بود. در توصیف شرایط دردناک واشنگتن و تلآویو همین بس که در 2 پایتخت سیاسی به طور مشترک و هر روزه این زوج ترامپ و نتانیاهو هستند که نکوهش میشوند که چرا موجب خروج آمریکا از توافق شدهاند.
بر این اساس در تلآویو موجی از برجامخواهی به راه افتاده و روزی نیست که یکی از مقامات ارشد کنونی یا سابق این رژیم درباره ناچاری اسرائیل برای قبول احیای برجام موضع نگیرد، بویژه در ایامی که سران این رژیم عملیات نظامی علیه تاسیسات ایرانی را به سخره میگیرند. از این منظر با شتاببخشی به توسعه برنامه هستهای از سوی ایران تنها دغدغه صهیونیستها توقف غنیسازی فعلی ایران به هر قیمت است. شرایط فعلی به حدی برای صهیونیستها بغرنج است که آنها که هیچ گزینهای برای فشار بر ایران در اختیار واشنگتن نمیبینند، پالسهای زیادی در موافقت با احیای برجام و بازگشت آمریکا به توافق صادر کردهاند.
در این باره مرور آنچه سران تلآویو درباره ناتوانی این رژیم در ضربه نظامی به ایران و مضحک بودن گزینه نظامی و همچنین ضرورت احیای توافق با هدف توقف وضعیت «آستانه هستهای» ایران گفتهاند بسیار ضروری به نظر میرسد.
شبکه 12 تلویزیون اسرائیل به نقل از «ایهود اولمرت» نوشت: این ادعا که ما قادر به تهاجم به ایران هستیم یک لاف بیجاست. نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی گفت: چنین رفتارها و لافهایی بیش از آنکه نشانگر قدرت باشد بیانگر ضعف ما است. اولمرت ابراز کرد: شرایط توافق هستهای سابق از وضعیت فعلی که در آن هستیم بسیار بهتر است، این صرفا نظر شخصی من نیست، بلکه بسیاری از اعضای عالیرتبه سابق مؤسسه نظامی اسرائیل هم همین نظر را دارند. وی افزود: پس بهتر است بنشینیم و منتظر دستیابی قدرتهای بزرگ به توافق هستهای جدیدی با ایران باشیم، توافقی که بتواند پاسخگوی خواستهای اسرائیل باشد. اولمرت پیش از این هم در یک سخنرانی، هدف لفاظی مقامات این رژیم علیه ایران را فاش کرده و گفته بود تمام آمادگیها و اقداماتی که اسرائیل مدعی است برای حمله به ایران انجام میدهد با هدف ترساندن آمریکاییها به جای ایجاد قابلیتهایی برای آسیب رساندن به برنامه هستهای تهران است. مقام سابق رژیم صهیونیستی گفت که اسرائیل هرگز به تاسیسات هستهای ایران حمله نخواهد کرد و وی از 10 سال پیش به این نتیجه رسیده که تخصیص بودجه و آمادهسازی ارتش برای حمله به تاسیسات هستهای ایران، تنها هدر دادن میلیاردها دلار است.
«ایهود باراک» نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی نیز از رویکرد «نفتالی بنت» نخستوزیر کنونی این رژیم در قبال ایران و آمریکا انتقاد کرده است. وی در یادداشتی در روزنامه «یدیعوت آحارانوت» نوشت: «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر سابق نیز در فراهم کردن طرح جایگزین در صورت شکست دیپلماسی با ایران ناکام بود. وی در ادامه مقاله خود مدعی شد ایران تنها چند ماه با آستانه هستهای فاصله داشته و بنت تنها به لفاظی علیه ایران میپردازد. باراک نوشت: «اسرائیل باید بهترین را در بدترین شرایط اتخاذ کرده و ضرورتی فوری برای همکاری قدرتمند با واشنگتن برای دستیابی به اهداف مشترک نظیر جلوگیری از تبدیل شدن ایران به کشوری در آستانه هستهای وجود دارد». نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی گفت: «هیچ زمانی برای اختلافات آشکار و بازی مقصرنمایی دوجانبه وجود ندارد». وی گفت: «گستاخی و لفاظیهای توخالی، راهی برای ادامه نبوده و تنها اسرائیل را ضعیفتر کرده و تواناییاش برای دفاع از خود را به حداقل میرساند».
«بنیگانتس» وزیر جنگ اسرائیل هم با آغاز ازسرگیری مذاکرات وین در واکنش به دور هفتم مذاکرات ایران و 1+4 در پیامی توئیتری نوشت: «ما با مذاکرات مخالف نیستیم اما نباید به بدنامان کمک کنیم».
«یائیر لاپید» وزیر خارجه صهیونیستها همزمان با مذاکرات وین 8 طی نشست خبری گفت: «ما مخالف هیچ توافقی نیستیم اما باید مطمئن شویم توافق خوبی است». به نوشته وبگاه نشریه عبریزبان «واللا نیوز»، وی اظهار داشت: «اسرائیل در حال مذاکره با آمریکا و دیگر قدرتهاست تا بر متن توافق نوظهور [احتمالی] تأثیر بگذارد و اطمینان حاصل کند که این توافق تا حد امکان خوب است». وزیر خارجه کابینه بنت بار دیگر تاکید کرد: «ما مخالف هیچ توافقی نیستیم. ما بر سر میز مذاکره با ابرقدرتها هستیم و درباره اینکه توافق خوب چیست، گفتوگو میکنیم». لاپید با ادعای اینکه در پی فشارهای تلآویو است که جهان مساله ایران را جدیتر پیگیری میکند، افزود: ما اکنون در تلاش برای دستیابی به دستاوردهای کوچک برای بهبود توافق هستیم.
«آهارون حالیوا» فرمانده اطلاعات ارتش اسرائیل به سیاستمداران ارشد کابینه امنیتی این رژیم گفته است برای اسرائیل بهتر خواهد بود اگر مذاکرات وین به محدود کردن برنامه هستهای ایران در قبال لغو تحریمها بینجامد. تایمز اسرائیل به نقل از ۲ وزیر که در جلسه کابینه امنیتی شرکت کردهاند و نامشان فاش نشده است، نوشت: از نظر این ژنرال بلندپایه، با بازگشت ایران و آمریکا به توافق اتمی، با اطمینان بیشتری میتوان محدودیتهای برنامه هستهای ایران را زیر نظر داشت. این ۲ وزیر با استناد به نظر فرمانده سازمان اطلاعات نظامی ارتش گفتهاند اگر فرصت بازگشت به برجام از دست برود، آخرین امکان نظارت بر برنامه هستهای ایران از میان خواهد رفت. عالیترین مقام سازمان اطلاعاتی ارتش صهیونیستی گفته است احیای برجام، فرصت زمانی بیشتری نیز برای اسرائیل فراهم میکند تا خود را برای سناریوهای مختلف در برهههای بالا گرفتن تنش با ایران آماده کند. او گفته است، به این صورت اسرائیل میتواند بدون فشار زمانی امکانات خود را برای یک تقابل احتمالی تدارک ببیند.
«موشه یعلون» طی سخنرانی در کنفرانس امنیتی روزنامه هاآرتص گفت: «با نگاهی به سیاست دهه گذشته درباره ایران درمییابیم اشتباه اصلی خروج از توافق بود. این توافق به خودی خود یک اشتباه تاریخی بود اما خروج از آن بهانهای برای ادامه [غنیسازی] به آنها داد. ترامپ تصمیم خروج از توافق در سال ۲۰۱۸ را با تشویق و تمجید نتانیاهو اتخاذ کرد. وزیر سابق جنگ اسرائیل گفت: «این به دولت آمریکا بستگی دارد. توصیه من به کابینه کنونی اسرائیل این است که از نزدیک و بیسروصدا با دولت بایدن همکاری کند و از درگیریهای عمومی مانند سخنرانی نتانیاهو در کنگره در سال ۲۰۱۵ خودداری کند».
«آحارون زیوی» رئیس سابق دستگاه اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی هم گفته توافق هستهای جدید میان ایران و قدرتهای جهانی احتمالا از برجام بدتر خواهد بود اما گفت حتی چنین توافقی که ضعیفتر از برجام است از نبود هیچ توافقی بهتر است. مقام سابق رژیم صهیونیستی در مصاحبهای با روزنامه صهیونیستی اورشلیمپست گفته بود حتی یک توافق بد به اسرائیل فرصت خواهد داد «تهدید هستهای تهران» را تا سال ۲۰۳۱ به عقب بیندازد، در حالی که ایران در حال حاضر در آستانه هستهای شدن است. زیوی گفته انتظار دارد توافق جدید بر سر برجام ظرف چند ماه آینده حاصل شود.
«دان حالوتس» فرمانده پیشین ستاد کل فرماندهی و عملیات ارتش رژیم صهیونیستی گفت تلآویو تنها یک قدرت منطقهای است و توانایی مقابله با ایران را ندارد و «توافق بد با ایران بهتر از شکست نظامی از آن است».
یاکوف عمیدرور، مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در کابینه بنیامین نتانیاهو هم طی یادداشتی برای اندیشکده «بنیاد اورشلیم برای استراتژی و امنیت» نوشت: ایرانیها ازسرگیری مذاکرات را به تعویق انداختند، زیرا متوجه شدند گزینه نظامی نه در دولت فعلی (جو بایدن) و نه در دولت قبلی (دونالد ترامپ) وجود ندارد. فقدان گزینه نظامی، اصلیترین نقطه ضعفی بود که ایرانیها هنگام خروج دولت قبلی آمریکا از توافق هستهای احساس کردند. وی افزود: «تصور و درک ایران مبنی بر اینکه گزینه نظامی روی میز وجود ندارد نیز فرض اصلی آنها در مذاکرات آینده خواهد بود. بنابراین ایرانیها میدانند ایالات متحده چارهای جز بازگشت به توافق ندارد، در نتیجه عجله نخواهند کرد و شاید اول تلاش کنند تحریمها را برچینند و منافع اقتصادی دیگری کسب کنند». یاکوف عمیدرور تصریح کرد: ایالات متحده تاکید میکند بازگشت به توافق هستهای تنها گام اول است و پس از آن قصد دارد وارد گفتوگوهایی با هدف یک توافق بهتر و طولانیتر شود. با این حال، شانس دستیابی به چنین توافقی صفر است، برای اینکه ایالات متحده هیچ اهرم فشاری روی ایران نخواهد داشت.
* گزینه پوچ نظامی!
لحاظ کردن گزینه نظامی در رویارویی تلآویو با برنامه هستهای ایران اگر چه آنقدر که در رسانههای غربی بازتاب داشته در میدان عمل آنقدر فاقد کارآیی است که بشود دلایل متعددی برای نفی آن برشمرد؛ با این وصف با شدت گرفتن تهدیدات و لفاظیهای اخیر، تهران در بالاترین سطح هشدار قرار گرفت و تهدید را کوچک نشمرد که برگزاری رزمایش معنادار پیامبر اعظم 17 در این راستا بود. مساله این است که به فرض تلآویو بتواند از سد موانع عملیات نظامی بگذرد و تاسیسات ایران را هدف قرار دهد اما این اقدام شروع گرفتار آمدن اسرائیل در یک بحران بیپایان است. عملیات نظامی رژیم صهیونیستی به فرض موقعیت نمیتواند برنامه هستهای ایران را از کار بیندازد و چیزی که تلآویو را از این انتحار بازمیدارد، پیامدهای چنین اقدامی است. نخستین پیامد پاسخ متقابل ایران است که در رزمایش اخیر گوشههایی از آن شبیهسازی شد. دومین پیامد این است که ایران در صورت وقوع اقدام نظامی علیه خود، بهسرعت یک برنامه کامل هستهای بازدارنده را در دستور کار قرار خواهد داد و در این صورت دیگر نه خبری از بازرسیهای آژانس خواهد بود و نه دیگر کاری از متحدان غربی تلآویو برای مقابله با آن برخواهد آمد.
از همین رو با در نظر گرفتن اینکه هیچ اهرم و گزینه ادعایی نظامی علیه ایران مطرح نیست و از دستور کار خارج است، تیم ایرانی در وین نباید اجازه دهد غربیها ترفند قدیمی خود را که اگر توافق نشود شاید مقابله نظامی از سوی تلآویو یا حتی واشنگتن صورت خواهد گرفت، به عنوان امتیاز به ایران بفروشند.
ارسال به دوستان
اخبار
واقعیتهای دفاعمقدس بدون تحریف به جامعه ارائه شود
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح تاکید کرد: واقعیات دفاعمقدس باید عیناً و بدون تحریف به جامعه مخاطب ارائه شود تا مشخص شود ابهامی در واقعیات دوران دفاعمقدس وجود ندارد. سردار سرلشکر محمد باقری در همایش سراسری مدیران بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاعمقدس که در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاعمقدس برگزار شد، اظهار داشت: ملتها بر اساس اتفاقات بزرگ تاریخیشان رشد میکنند، ساخته میشوند و افقهای جدیدی برایشان ایجاد میشود و بالعکس، چنانچه نتوانند از تاریخ خود بهره لازم را ببرند، آیندهای تاریک برای خود رقم زدهاند. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با تأکید بر اهمیت تثبیت و تبیین حقایق دوران دفاعمقدس گفت: طبیعتا با گذر زمان و شکلگیری نسلهای بعدی، میتواند بستر فراموشی، غبارگرفتگی و زنگارزدگی نسبت به اتفاق بزرگ دفاعمقدس ایجاد شود و از طرفی توطئهها و دروغپراکنی دشمنان نیز میتواند واقعیت درخشان دفاعمقدس را به شکل دیگری برای نسلهای بعدی به نمایش بگذارد.
***
انتظاری جز دشمنی از آمریکا نداریم
عضو هیاترئیسه مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه آمریکا شر مطلق است، گفت: تجربه نشان داده است هر راهی که منتهی به آمریکا شود بنبست است و از دشمنان نباید انتظاری جز دشمنی داشت. آیتالله عباس کعبی در گفتوگو با مهر با اشاره به مذاکرات هستهای در وین اظهار داشت: آمریکا برجام را نقض کرد و از آن بیرون آمد و راهحل برخورد با این شرایط این است که آمریکا به برجام برگردد و به جای تاکید بر جایگاه و نقش آمریکا در برجام، راهحل ساده رفع تحریم از سوی آمریکاست. وی تاکید کرد: البته ما به مذاکرات دلخوش نیستیم و به آمریکا نیز اعتماد نداریم. آمریکا نشان داده است از هر راهی که میتواند به امنیت، اقتصاد و ملت ایران ضربه میزند و دشمنی میکند. عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه ما همزمان با رفع تحریمها از طریق مذاکرات وین دنبال خنثی کردن تحریمها نیز هستیم، تصریح کرد: تجربه نشان داده است هر راهی که منتهی به آمریکا شود بنبست است. آمریکا شر مطلق است و طبق فرموده امام خمینی(ره)، شیطان بزرگ و طاغوت اکبر است و از دشمنان نباید انتظاری جز دشمنی داشت. آیتالله کعبی خاطرنشان کرد: اگر آمریکا رفع تحریمها را در دستور کار خود قرار دهد مذاکرات وین نتیجهبخش خواهد بود اما مذاکرات وین متوقف به آمریکا نیست و کشورهای مختلف نباید مسیر خود و مسیر برجام را به آمریکا گره بزنند. وی در پایان اضافه کرد: آمریکاییها تاکنون در محاسبات خود بسیار غلط عمل کردهاند و در آینده نیز انتظار نداریم درست عمل کنند.
***
فرمانده نیروی زمینی ارتش:
نزاجا به گلولههای هوشمند زرهی و توپخانه دست یافته است
فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: در حوزههای زرهی، توپخانه و بالگردی به گلولههای هوشمند دست یافتهایم.
امیر کیومرث حیدری اظهار داشت: در حوزه تولید قطعات، کارخانجات شهید «زرهرن» و در حوزه ارتقای سطح کیفی بالگردها صنایع «یا علی» را راهاندازی کردهایم که امروز به معنای واقعی شاهد خودکفایی در عرصه تولید قطعات در حوزههای زرهی، توپخانه، بالگرد و... هستیم. وی با اشاره به اینکه در حوزه مهمات، کنسرواسیون و بازآماد برخی تجهیزات نیز به دستاوردهای مهمی دست یافتهایم، گفت: تولید و نگهداری مهمات یک علم به شمار میرود و نیروی زمینی ارتش در این حوزه با یک حرکت جهادی و مؤمنانه توانسته است در زمینه هوشمندسازی و نگهداری، کارهای بزرگی انجام دهد و تمام مهمات خود را از حالت سنتی خارج کند تا جایی که بنا بر فرمایش امیر سرلشکر موسوی، فرمانده کل ارتش، جابهجایی مهمات از فضای باز به زاغههای سرپوشیده شبیه به یک معجزه تلقی شد؛ علاوه بر این در حوزه زرهی، توپخانه و بالگردی نیز به گلولههای هوشمند دست یافتهایم.
***
آمریکا باید الواح هخامنشی را به صورت کامل بازگرداند
مجید تختروانچی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل با یادآوری اینکه الواح هخامنشی بخشی از فرهنگ و تاریخ کشور و متعلق به مردم ایران است، خاطرنشان کرد: آمریکا هر بار به بهانهای این کار را به تعویق میاندازد در حالی که خود آمریکاییها هم قبول دارند این الواح به صورت امانت به آمریکا آمده ولی به طور کامل بازگردانده نشده است. بر اساس گزارش خبرگزاری صداوسیما، حدود ۹۰ سال پیش لوحهایی در تخت جمشید یافت میشود و قرار میگذارند آمریکاییها ۳ سال آنها را به امانت ببرند و بازگردانند اما این الواح هنوز به طور کامل بازگردانده نشده است. تختروانچی خواست ایران در بازگرداندن این الواح را «روشن» خواند و تاکید کرد: امانت باید به صورت کامل، مرتب و سالم برگردد و تحویل دولت ایران شود.
***
دبیر ستاد حقوق بشر:
جنایت ترور دانشمندان هستهای بیکیفر نخواهد ماند
کاظم غریبآبادی، معاون امور بینالملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، با انتشار توئیتی نوشت: امروز دهمین سالگرد شهادت یکی از مفاخر کشورم، شهید دکتر مصطفی احمدیروشن است، دانشمندی که در مسیر ارتقا و بومیسازی دانش صلحآمیز هستهای، مجاهدی خستگیناپذیر بود. جنایت ترور دانشمندان هستهای به عنوان یکی از مصادیق نقض فاحش حقوق بشر، بیکیفر نخواهد ماند.
ارسال به دوستان
امیرعبداللهیان پس از عزیمت به عمان، در جریان سفر یکروزه به دوحه با همتای خود و امیر قطر دیدار و گفتوگو کرد
دیپلماسی فعال با همسایگان
گروه سیاسی: وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه سفرهای منطقهای پس از عمان راهی قطر شد.
به گزارش «وطنامروز»، حسین امیرعبداللهیان در بدو ورود به دوحه درباره دیدارهایش با مقامات قطری گفت: برخی موضوعات دوجانبه، منطقهای و بینالمللی در این سفر مورد توجه ما است ولی در مجموع سفر به عمان و قطر در راستای تقویت و تحکیم سیاست همسایگی دولت سیزدهم شکل میگیرد. وی یادآور شد: فرصتهایی در قطر وجود دارد از جمله بازیهای جامجهانی که گفتوگوهایی در گذشته انجام شده و ما درباره ظرفیتهای جمهوری اسلامی ایران بویژه در حوزه خدمات فنی و مهندسی و امکانات جمهوری اسلامی ایران که میتواند برای کمک به قطر استفاده شود گفتوگو خواهیم کرد. وزیر امور خارجه گفت که درباره توسعه همکاریهای دوجانبه بویژه در حوزه تجاری در کنار سایر تحولات منطقهای و بینالمللی نیز با مقامات قطری گفتوگو خواهیم کرد.
امیرعبداللهیان در دیدار با «شیخ تمیم بن حمد آلثانی» با ابلاغ سلام رئیسجمهور کشورمان، آخرین تحولات روابط ۲ کشور در حوزههای مختلف سیاسی، امنیتی، تجاری و اقتصادی را مورد بررسی قرار داد و زمینهها و ظرفیتهای موجود برای گسترش مناسبات ۲ کشور در حوزه تعاملات اقتصادی را مورد تأکید قرار داد. وی بر ضرورت شکلگیری همکاریهای فیمابین در حوزه اقتصادی با توجه به مزیتهای موجود در کشورمان تأکید کرد. رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین با تشریح رویکرد دولت سیزدهم در حوزه روابط با همسایگان، تبادل هیأتها در سطوح عالی ۲ کشور به منظور رایزنیهای فیمابین را مورد اشاره قرار داد. وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار دیدگاه منطقهای و آمادگی جمهوری اسلامی ایران در زمینه توسعه تعاملات با کشورهای منطقه در فرمتهای ۲ یا چندجانبه را مورد تأکید قرار داد. شیخ تمیم بن حمد آلثانی، امیر قطر نیز در این دیدار با تأکید بر اهمیت روابط فیمابین و همچنین همکاریهای ۲ طرف در حوزه مسائل منطقه، علاقهمندی کشورش برای گسترش همکاریها را مورد تأکید قرار داد.
وزیر امور خارجه همچنین در دیدار «شیخ محمد بن عبدالرحمن آلثانی» وزیر خارجه قطر با اشاره به اهمیت روابط ۲ کشور بر پایه همکاریهای دوجانبه و منطقهای، بر ضرورت گسترش ابعاد همکاریها بویژه در حوزههای تجاری، اقتصادی و سرمایهگذاری با توجه به ظرفیتها و مزیتهای جمهوری اسلامی ایران و هماهنگی در زمینه تبادل هیأتهای عالیرتبه تأکید کرد. امیرعبداللهیان با تأکید بر اولویت همسایگی از نگاه دولت سیزدهم، به رویکرد ایران برای توسعه مناسبات با کشورهای منطقه و انجام گفتوگوهای منطقهای در جهت ثبات و استقرار منطقه اشاره و آن را مهم ارزیابی کرد.
وزیر خارجه قطر نیز در این دیدار با تشریح دیدگاه امیر این کشور در زمینه تحکیم و توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران، علاقهمندی قطر برای گسترش همکاریها، بویژه در حوزه فعالیتهای اقتصادی را مورد تأکید قرار داد. همکاری در حوزه مسائل منطقهای و بینالمللی، بویژه تحولات افغانستان و یمن از جمله دیگر موضوعات مطرح شده در گفتوگوهای وزرای خارجه ۲ کشور بود.
* دیدار با اسماعیل هنیه
دیدار با اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس دیگر برنامه وزیر امور خارجه کشورمان بود. امیرعبداللهیان در این دیدار پشتیبانی جمهوری اسلامی ایران از دفاع مشروع مردم و مقاومت فلسطین در برابر اشغالگری رژیم صهیونیستی را مورد تاکید قرار داد. اسماعیل هنیه نیز در این دیدار با قدردانی از حمایت و پشتیبانی جمهوری اسلامی ایران از مبارزه مردم فلسطین در مسیر مبارزه با تجاوزات مستمر رژیم صهیونیستی، خواستار تحرک و بسیج مواضع اسلامی، عربی و بینالمللی به منظور اتخاذ مواضع قاطع علیه سرکشیهای این رژیم شد.
* تضمین و راستیآزمایی محور اختلافی مذاکرات
امیرعبداللهیان در حاشیه سفر به دوحه در گفتوگویی تفصیلی با شبکه الجزیره به تشریح مواضع ایران در چارچوب مذاکرات وین پرداخت. امیرعبداللهیان با بیان اینکه ما وقتى از لغو تحریمها یا برطرف شدن تحریمها صحبت میکنیم منظورمان بازگشت کامل به سند برجام است، گفت: هر آنچه در متن برجام پیشبینی شده و مورد تایید قرار گرفته و آن توافق تبدیل به قطعنامه شده است؛ همه آن موضوعات از نظر جمهوری اسلامی ایران باید مورد توجه طرفهای مختلف قرار گیرد. پس در این مرحله سقفى که ما در مذاکرات فعلی وین دنبال میکنیم، لغو تحریمهای برجامى است اما حتما در ادامه، لغو کامل تحریمها مورد توجه ما خواهد بود. امیرعبداللهیان در پاسخ به سوالی درباره سرنوشت تحریمهای برجامی که در دوره ترامپ در پوششهای دیگر مجددا تحمیل شده است، گفت: ما معتقد هستیم هر تحریمی که پس از خروج آمریکا از برجام وضع شده، باید برداشته شود. این بستگی به روند مذاکرات ما دارد ولی فکر میکنیم هدف همان بازگشت کامل به برجام و عبور از تحریمهای ترامپ است که بارها مقامات آمریکایی حتی جو بایدن در مواردى اعلام کردهاند رفتار ترامپ را در موضوع برجام مورد تایید قرار نداده و نمیدهند. وی در ادامه با اشاره به موضوع لزوم تضمین طرف آمریکایی گفت: ما وقتى از تضمین صحبت مىکنیم، مصادیقى را داریم. عمده مصادیق به اقداماتی برمىگردد که ایران در حوزه اقتصادی و تجارت خارجی خود باید انجام دهد. در رأس آنها فروش راحت و روان نفت و دریافت ارز حاصل از محل فروش نفت در سیستم بانکهای جمهوری اسلامی ایران است و در کنار آن همه تحریمهایی که در برجام، ایران از آن معاف شد و عبور کرد؛ از جمله در حوزه کشتیرانی، بنادر، پتروشیمی، بیمه و بسیاری از موضوعات دیگر. وزیر امور خارجه ادامه داد: ما وقتى از تضمین صحبت مىکنیم یعنى اولا تحریم جدیدی علیه ایران اعمال نشود؛ ثانیا تحریمهایی که برداشته میشود و لغو میشود، مجددا به بهانه دیگری از جمله بهانه قانونی که در کنگره تصویب شده یا قانونی که توسط رئیسجمهور آمریکا امضا میشود، بازگردانده نشود.
امیرعبداللهیان درباره مساله راستیآزمایی نیز اظهار داشت: یکی از شاخصها برای ما فروش نفت و دریافت مبلغ ارزی آن در سیستم بانکی کشور است. وقتى از راستیآزمایی صحبت میکنیم یعنی در یک بازه زمانی قابل قبول باید مطمئن شویم این اتفاق رخ خواهد داد. ما در پایان دور ششم مذاکرات وین در این موضوع با یک بنبست مواجه شدیم. وی در ادامه گفت: در ارتباط با رفتار آمریکاییها در وین، ما در سطح کمیتهها و مذاکرات فنی از جمله در موضوع رفع تحریمها، از آمریکاییها به واسطه هماهنگکننده اتحادیه اروپایی مطالبی را به صورت non-paper دریافت میکنیم و پاسخها را هم از همان طریق میدهیم. همزمان با ۳ کشور اروپایی به اضافه چین و روسیه هم در میز مذاکرات درباره چگونگی رفع تحریمها گفتوگو میکنیم. این در واقع یک سطح از مناسباتی است که وجود دارد و نسبتی است که آقای رابرت مالی با مذاکره فعلی در وین دارد.
* چین و هند مقصد سفرهای بعدی امیرعبداللهیان
پس از سفر ۲ روزه وزیر امور خارجه کشورمان به مسقط و دوحه، روز گذشته سخنگوی وزارت خارجه چین از سفر امیرعبداللهیان به پکن در روز جمعه خبر داد. رسانههای هندی نیز ضمن اعلام سفر قریبالوقوع وزیر امور خارجه ایران به دهلی نو، از پیگیری مساله ارسال گندم به افغانستان در جریان این سفر خبر دادند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|