|
قانون موافقتنامه بین دولت ایران و افغانستان درباره ارتباط بینالمللی راهآهن ابلاغ شد
رئیسجمهور «قانون موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری اسلامی افغانستان درباره ارتباط بینالمللی راهآهن» را جهت اجرا به وزارت راهوشهرسازی ابلاغ کرد. حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی در اجرای اصل یکصدوبیستوسوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، «قانون موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری اسلامی افغانستان درباره ارتباط بینالمللی راهآهن» را جهت اجرا به وزارت راهوشهرسازی ابلاغ کرد.
ارسال به دوستان
روایت سرپرست سفارت افغانستان در ایران از دیدار اخیر احمد مسعود و امیرخان متقی، وزیرخارجه طالبان
مسعود گفت دنبال جنگ نیست
احمدمسعود در دیدار وزیر خارجه طالبان: دنبال جنگ نیستیم، چرا که 40 سال در افغانستان جنگ بوده و نتیجهاش را میبینیم
گروه سیاسی: سرپرست سفارت افغانستان در تهران در تشریح جزئیات دیدار وزیر خارجه طالبان با احمد مسعود و اسماعیل خان، اظهار داشت: در این نشست اسماعیل خان تاکید کرد برای حل مشکلات افغانستان باید یک حکومت فراگیر داشته باشیم و همچنین درباره قانون اساسی، حقوق زنان و سایر مسائل به توافق برسیم تا در یک چارچوب ما را به عدالت اجتماعی برساند. احمد مسعود هم به این شیوه حرفهای خوبی را مطرح کرد و گفت طرفدار جنگ نیستیم چرا که 40 سال در افغانستان جنگ بوده و نتیجهاش را میبینیم، بلکه همه طرفدار صلح هستیم و باید بالاخره از طریق مذاکره به یک نتیجه رسید. امیرخان متقی و همراهانش نیز بحثهای مختلفی را مطرح کردند و صحبتها به شکل خوب ادامه پیدا کرد.
به گزارش «وطنامروز»، یکی از پرسروصداترین خبرهای هفته جاری را میتوان سفر هیات اعزامی از سوی وزارت خارجه طالبان به تهران دانست؛ خبری که در ابتدای امر با موجسواری رسانههای ضدانقلاب و برخی جریانات داخلی برای طرح کردن پیشفرض حمایت و همسویی ایران و طالبان همراه شد. با این حال 24 ساعت بعد با انتشار خبر دیدار و مذاکره وزیر خارجه طالبان با احمد مسعود در تهران بسیاری از پیشفرضهایی که رسانههای ضدایرانی پی گرفته بودند با تردید جدی مواجه شد، تا جایی که بسیاری از اصلاحطلبانی که در ماههای گذشته کشورمان را به علت عدم همراهی با احمد مسعود مورد سرزنش قرار میدادند با این واقعیت روبهرو شدند که مسعود نه در ارتفاعات پنجشیر که در تهران سکونت دارد و گفتوگوهای خود را با طالبان آغاز کرده است.
میزبانی تهران از این مذاکرات در شرایطی بود که دستگاه سیاست خارجی جمهوری اسلامی در همین هفته بار دیگر اعلام کرد کماکان طالبان را به عنوان دولت رسمی افغانستان به رسمیت نشناخته است. از سوی دیگر موضع ثابت تهران پس از آغاز بحران افغانستان و سقوط دولت مرکزی این کشور همواره بر لزوم مذاکره میان گروههای مختلف افغان و تشکیل یک دولت فراگیر با حضور همه اقوام استوار بوده است. از همین رو پس از شرکت در چند دور از اجلاس کشورهای همسایه افغانستان و تاکید بر ضرورت تشکیل دولت فراگیر، تهران میزبان گفتوگوهایی شد که میتواند چراغ اول را برای تشکیل چنین دولتی و انتخاب میز مذاکره به جای درگیریهای داخلی روشن کند.
در این میان پیشینه تمدنی، زبان مشترک، میزبانی 4 میلیون مهاجر افغان و عوامل عدیده دیگر میتواند نقش ایران را برای بازیگری و میانجیگری در راستای تشکیل دولت فراگیر در همسایه شرقی کشورمان تثبیت کند. وجود مرز مشترک 900 کیلومتری میان ایران و افغانستان و تاثیرپذیری گریزناپذیر مناطق مرزی کشورمان از سرنوشت افغانستان و تجربه بحرانهای عدیده در این کشور و فقدان دولت مرکزی قدرتمند باعث شده ایران بیش از هر زمان دیگر حضور و ائتلاف اقوام و مذاهب مختلف را در دولت جدید افغانستان ضروری بداند. در این میان در پیش گرفتن موضع محتاطانه در مواجهه با طالبان و در عین حال بازیگری فعال در فراهمسازی شرایط مذاکره میان گروهها و نمایندگان اقوام و مذاهب افغانستان میتواند به خنثی شدن بسیاری از سناریوهای خطرناک در شرق ایران کمک کند. بر همین مبنا مذاکره مسعود و اسماعیل خان با وزیر خارجه طالبان را میتوان گامی تعیینکننده در راستای جلوگیری از تشدید بحران افغانستان دانست که با ابتکار تهران در حال پیگیری است.
* راه مساعد مذاکرات میان طرفهای افغان در تهران
سهشنبهشب عبدالقیوم سلیمانی، سرپرست سفارت افغانستان در ایران در یک نشست خبری به تشریح سفر امیرخان متقی، وزیر خارجه دولت موقت طالبان به تهران و مذاکره وی با محمد اسماعیل خان، از رهبران جهادی و احمد مسعود، فرمانده جبهه پنجشیر پرداخت. سلیمانی در این نشست خبری در مقر سفارت افغانستان در تهران گفت که وی نیز در مذاکره بین وزیر خارجه طالبان با محمد اسماعیل خان و احمد مسعود حضور داشته و آنچه را که بیان میکند، به عنوان یک عضو حاضر بیطرف است و از هیچ یک از طرفین نمایندگی نمیکند. وی افزود: مشکلات افغانستان را همه ما درک میکنیم و باید متوجه این قضیه باشیم که مردم ما وضع خوبی ندارند و از سویی به تعداد مهاجران ما در ایران هر روز افزوده میشود که مشکلات گوناگونی دارند و باید به آنها رسیدگی شود. سرپرست سفارت افغانستان ادامه داد: نشستی که بین متقی و شماری از سیاسیون افغانستان در تهران برگزار شد، نشست خوبی بود که نخستین نشست حدودا ۵ ساعت به طول انجامید و طرفین روی مسائل کلیدی صحبت کردند. هر ۲ طرف نظرات و مسائلی را که از دید آنها برای حل مشکل افغانستان مهم بودند، بسیار بیپرده و در فضایی کاملا آرام و صمیمانه مطرح کردند. وی یادآور شد: در این نشست اسماعیل خان تاکید کرد برای حل مشکلات افغانستان باید یک حکومت فراگیر داشته باشیم و همچنین درباره قانون اساسی، حقوق زنان و سایر مسائل به توافق برسیم تا در یک چارچوب ما را به عدالت اجتماعی برساند. همچنین احمد مسعود هم به این شیوه حرفهای خوبی را مطرح کرد و گفت طرفدار جنگ نیستیم چرا که 40 سال در افغانستان جنگ بوده و نتیجهاش را میبینیم، بلکه همه طرفدار صلح هستیم و باید بالاخره از طریق مذاکره به یک نتیجه رسید.
امیرخان متقی و همراهانش نیز بحثهای مختلفی را مطرح کردند و صحبتها به شکل خوب ادامه پیدا کرد. سرپرست سفارت افغانستان ادامه داد: این نشست اول بود و طبیعتا وقتی بخواهیم برای حل مشکل یک کشور 2 طرف را کنار هم بنشانیم تا روی نقاط اختلافی با هم صحبت کنند و در چارچوبی وارد شوند که بتواند منتج به یک مذاکره بینالافغانی شود هم زمانبر است و هم مباحث آن طولانی خواهد بود. پس توقع اینکه چرا در یک مذاکره در تهران نتیجه حاصل نشد، منطقی نیست و شما در قطر دیدید که مذاکرات ۲ سال طول کشید. وی اظهار داشت: این مذاکره برای آغاز مذاکرات بینالافغانی خوب بود و جمهوری اسلامی ایران هم اعلام آمادگی کرد از هر مذاکره و نشستی که برای حل مشکلات افغانستان و نزدیکی بین حکومت طالبان و سایر گروههای سیاسی، در بیرون یا داخل افغانستان برگزار شود، استقبال و حمایت میکند.
سلیمانی با اشاره به اینکه نتیجه مذاکره مثبت بود، تاکید کرد: با توجه به اینکه مذاکره ابتدایی بود صحبت روی این شد که طرفین دوباره با بزرگان، مردم و تیم خودشان مشورت کنند و بعد از مشورت، مسیر بعدی را با همدیگر پیگیری کنند. وی افزود: اگر واقعا این باور را داشته باشیم که مشکلات افغانستان و حل آنها نیاز به گفتوگو و مذاکره بینالافغانی دارد، باید واقعیتها را بگوییم و من از جانب خود به عنوان سرپرست سفارت افغانستان که در حقیقت در شرایط فعلی نماینده مردم افغانستان هستم، حاشیههای مطرح شده در فضای مجازی در ارتباط با مذاکره اخیر مبنی بر اینکه گویا در بین سیاسیون افغانستان و متقی اختلاف ایجاد شده را تکذیب میکنم، بلکه فضا کاملا صمیمانه بود و هیچ اختلافی در طول مذاکره به وجود نیامد. دیپلمات ارشد افغانستان تاکید کرد: بحثهای خیلی جدی روی ساختار نظام، قانون اساسی و ایجاد یک نظام که منتج به یک حکومت فراگیر و مردمسالار شود، صورت گرفت و همچنین صحبتهای آقای متقی نیز خوب بود و در برابر صحبتهای طرف مقابل، موضعگیری منفی نداشت. وی گفت: ۲ طرف به این نتیجه رسیدند که با تیمها و طیفهای مختلف مردم افغانستان صحبت کنند و بعد از یک بررسی، مجددا با میانجیگری جمهوری اسلامی ایران مذاکرات بینالافغانی را دوباره آغاز کنند. عضو ناظر در مذاکره تهران اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران نیز تلاش داشت طرفین با هم صحبت کنند و علاقهمند است زمینه مذاکره بعدی را هم فراهم کند. نقش جمهوری اسلامی در مذاکرات آینده بینالافغانی مثبت خواهد بود.
سلیمانی همچنین درباره اهداف سفر وزیر خارجه دولت طالبان به تهران گفت: در این سفر صحبتهایی بین طرفین درباره مسائل اقتصادی و حل مشکلات مهاجران انجام و چندین کمیسیون اقتصادی تشکیل شد که در آن مسائل مختلف از جمله ترانزیت، تجارت و راهآهن مورد بحث قرار گرفت که هم به نفع مردم افغانستان و هم به نفع مردم ایران است. وی در پایان با تشکر از ایران برای 4 دهه میزبانی از مهاجران افغانستان گفت: جمهوری اسلامی در طول این دوره، میزبان خوبی بوده و باید متشکر باشیم. اینکه اکنون بیش از 400 هزار دانشآموز و بیش از 20 هزار دانشجو و هزاران تاجر در ایران داریم، به این معنی است که این کشور میزبان خوبی بوده است، مشکلاتی هم که وجود دارد، قابل حل است و دولت میزبان نیز همیشه در صدد حل مشکلات مهاجران بوده است.
* افغانستان؛ تهدید یا فرصت
آنچنان که مشاهده حوادث افغانستان در چند ماه گذشته نشان داد، همسایه شرقی ایران بستر تهدیدهای بالقوه زیادی است. بحران تشکیل دولت در کابل آن هم در شرایطی که بافت اجتماعی این کشور با ساختار یکدست قدرت نمیتواند همراهی داشته باشد، در کنار مشکلات نهادینه شده عدیده در این کشور زنگ خطر را برای آینده آسیای مرکزی به صدا درآورده است. در این میان عدم سنجش دقیق و بازیگری هدفمند میتواند ایران را نیز در باتلاق این بحران فرو ببرد. حاکم شدن تحلیلهای هیجانی در بستر رسانههای مجازی در ماههای گذشته باعث شد بخشی از نیروهای سیاسی خواهان ورود نظامی ایران به این کشور شوند؛ امری که حالا میتوان شدت خامی و نتایج خسارتبارش را در صورت عملیاتی شدن، بهتر مشاهده کرد.
با این حال حرکت ایران به سمت ایفای نقش میانجی برای حل بحران افغانستان در عین اینکه میتواند تا حد زیادی مانع جنگ داخلی در این کشور شود، بسترساز افزایش نفوذ کشورمان در مناسبات همسایه شرقی نیز خواهد بود و بر همین اساس موجب تهدیدزدایی از بحران افغانستان و جلوگیری از سرریز درگیریها به مرزهای ایران شده و میتواند در عین حال فرصت بازیگری ایران را در این کشور افزایش دهد.
ارسال به دوستان
اخبار
آیتالله جنتی:
رسانهها برای شناخت صحیح نسل جوان از تاریخ انقلاب برنامهریزی کنند
دبیر شورای نگهبان گفت: رسانهها و سازمانهای فرهنگی باید برای شناخت صحیح نسل جوان از تاریخ انقلاب برنامهریزی کنند. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای نگهبان، آیتالله احمد جنتی روز گذشته طی سخنانی در جلسه شورای نگهبان درباره ضرورت آشنایی نسل جوان با ارزشهای انقلاب گفت: رسانهها و سازمانهای فرهنگی باید برای شناخت صحیح نسل جوان از تاریخ انقلاب برنامهریزی کنند. آیتالله جنتی با بیان اینکه انقلاب ۵۷ همیشه زنده است و باید زنده بماند، تاکید کرد: این حرکت باید طوری به نسل جوان منتقل شود که انگار در صحنه حاضر بودهاند و برای رسیدن به این هدف باید از ابزارهای هنری استفاده شود. وی گفت: امام راحل حق بزرگی بر گردن اسلام و مسلمین، مردم ایران و بچههای انقلاب داشتند، خداوند روح ایشان را شاد فرماید. دبیر شورای نگهبان با تاکید بر ضرورت زنده نگه داشتن یاد و نام امام خمینی(ره) اظهار داشت: خداوند ما را قدردان وجود شریف امام خمینی(ره) قرار دهد تا بتوانیم راهشان را ادامه دهیم. آیتالله جنتی در پایان با بیان اینکه جوان در فطرت خود ضد ظلم است، گفت: باید از فطرت و روحیه ضد ظلم جوانان ضد ظالم و در حمایت از مظلوم استفاده کرد.
***
بازدید سرلشکر رشید و سرلشکر موسوی از مناطق یکم و دوم نداجا
فرمانده قرارگاه مرکزی خاتمالانبیا(ص) و فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور در مناطق یکم و دوم نیروی دریایی ارتش، توان یگانهای عملیاتی این مناطق را مورد ارزیابی قرار دادند. به گزارش روابط عمومی ارتش، در راستای بررسی توان و آمادگیهای رزمی و عملیاتی، ارزیابی آموزشی و آمادگیهای فنی و پشتیبانی یگانهای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران مستقر در استان هرمزگان، سردار سرلشکر پاسدار غلامعلی رشید فرمانده قرارگاه مرکزی حضرت خاتمالانبیا(ص) و امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش، با حضور در مناطق یکم و دوم این نیرو، از بخشهای مختلف این یگانها بازدید کردند. سردار سرلشکر رشید و امیر سرلشکر موسوی همچنین با حضور در مجموعه صنعتی کارخانجات نیروی دریایی ارتش، توانمندیها و دستاوردهای این نیرو در ساخت، تعمیر، نگهداری و بازسازی تجهیزات رزمی دفاعی در حوزه سطح و زیرسطح را مورد ارزیابی قرار دادند و با حضور روی عرشه شناور اطلاعاتی طلاییه، از پیشرفتهای حاصل در ساخت این شناور بومی به دست متخصصان نیروی دریایی ارتش بازدید کردند. همچنین با حضور فرمانده قرارگاه مرکزی خاتمالانبیا(ص) و فرمانده کل ارتش، تولید تجهیزات و پیشرفت طرحهای در حال ساخت یگانهای دریایی در صنایع دریایی شهید درویشی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح مورد ارزیابی قرار گرفت. بنا بر این گزارش، حضور در منطقه دوم ولایت نیروی دریایی ارتش در شهرستان جاسک و ارزیابی توان رزمی و عملیاتی یگانهای مستقر در این منطقه، روند پیشرفت طرحهای در حال احداث منطقه جدید ولایت و راهکارهای رفع برخی موانع و مشکلات، بخشهای دیگری از بازدید سردار سرلشکر رشید و امیر سرلشکر موسوی بود.
***
رئیس سابق ستاد ارتش انگلیس:
اقدام نظامی علیه ایران به معنای شکست است
«نیک کارتر» ژنرال بازنشسته انگلیسی با اشاره به مذاکرات وین گفت: آنچه باید رخ دهد به دست آمدن توافق از طریق مذاکره است و استفاده از ابزار نظامی به معنای شکست خواهد بود. به گزارش فارس، رئیس سابق نیروهای مسلح انگلیس گفت: جنگ علیه ایران به دلیل برنامه هستهای «بحثبرانگیز» این کشور شکست دیپلماسی خواهد بود. ژنرال بازنشسته سِر «نیک کارتر» ۲ ماه پس از بازنشستگی خود از سمت رئیس ستاد ارتش انگلیس در مصاحبه اختصاصی با وبگاه «نشنال» با این ادعا که «گزینه نظامی باید در پسزمینه به عنوان ابزاری برای بازدارندگی در مذاکرات دیپلماتیک باشد»، تاکید کرد «باید از استفاده از زور علیه ایران اجتناب شود». طبق این گزارش، کارتر که قرار است هفته آینده به عنوان سخنران اصلی در «اینترسک» نمایشگاه ایمنی و امنیت دوبی شرکت کند، دیدگاه خود را پس از ۴۴ سال سابقه نظامی به اشتراک گذاشت و گفت: آنچه باید در اینجا اتفاق بیفتد این است که دیپلماتها دور میز بنشینند و توافقات انجام شود. ما نمیخواهیم شاهد استفاده از ابزار نظامی باشیم. این یک شکست خواهد بود. وی افزود: آنها (ایرانیها) نمیخواهند این منطقه زیر و رو شود. نظر من این است که این موضوع کنترل خواهد شد، زیرا در نهایت به نفع ایران نیست که مانند کره شمالی به یک طردشده تبدیل شود. حرکت به سمت رویارویی نظامی به نفع هیچکس از جمله ایران و شرکای تجاری نزدیک منطقه مانند چین نیست. بر اساس این گزارش، کارتر در پاسخ به این سوال که آیا انگلیس در رزمایشهای شبیهسازی علیه تاسیسات هستهای ایران شرکت کرده است یا خیر، پاسخ داد: «خیر».
***
دستگیری عوامل تیراندازی منجر به مرگ شهردار دهدز
رئیس شورای تامین شهرستان ایذه از دستگیری عوامل درگیری مسلحانه با نیروی انتظامی که منجر به مرگ شهردار دهدز شد خبر داد. به گزارش ایرنا، وی افزود: از همان روز حادثه، رسیدگی به این پرونده توسط نیروهای انتظامی آغاز شد و پیش از ظهر امروز (دیروز) عوامل این درگیری مسلحانه در مخفیگاه خود دستگیر و تحویل مراجع قضایی شدند. سرپرست فرمانداری ایذه با بیان اینکه افراد دستگیر شده 4 نفر هستند، ادامه داد: تعدادی از این افراد سابقه کیفری دارند و قطعا دستگاه قضایی برخورد شدیدی با آنها خواهد کرد. ظهر یکشنبه هفته جاری در جریان عملیات تعقیب و گریز نیروی انتظامی با سارقان مسلح در خیابان محمد رسولالله ایذه، فرشاد نقدی شهردار دهدز به صورت تصادفی مورد اصابت گلوله قرار گرفت و پس از انتقال به بیمارستان جان خود را از دست داد. دهدز مرکز شهرستان تازهتاسیس دزپارت در ۲۵۰ کیلومتری شمال شرق اهواز قرار دارد.
ارسال به دوستان
در آستانه سفر امیرعبداللهیان به پکن، چین میگوید آماده است شراکت راهبردی با ایران را بیش از پیش تعمیق کند
فصل تازه همکاری
سخنگوی ریاستجمهوری روسیه: اقدامات مربوط به سفر رئیسجمهور ایران به مسکو در حال انجام است
گروه سیاسی: قطار دیپلماسی ایران طی روزهای آینده روزهای شلوغی در مسیر پکن و مسکو خواهد داشت. به دعوت رسمی ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه قرار است رئیسجمهور ایران به این کشور سفر کند و از طرفی حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه پس از تور منطقهای خود در غرب آسیا و رایزنی با همسایگان، عازم چین خواهد شد.
به گزارش «وطنامروز»، در شرایطی که کارشناسان و اندیشمندان سیاست جهانی حال حاضر را دوران گذار در نظام بینالملل ارزیابی میکنند، اتحاد تهران، مسکو و پکن به عنوان بازیگران منطقهای و جهانی، اهمیت بیشتری در موازنهسازی برابر واشنگتن پیدا کرده است. بر این اساس پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم و در دستور کار قرار گرفتن مجدد راهبرد «نگاه به شرق» در دستگاه سیاست خارجی کشور، هماهنگی میان این ۳ کشور در طیفی از موضوعات مختلف در مسیر همواری قرار گرفته است.
در این راستا «دمیتری پسکوف» سخنگوی ریاستجمهوری روسیه روز گذشته گفت اقدامات مربوط به سفر آیتالله «سیدابراهیم رئیسی» رئیسجمهور ایران به مسکو در حال انجام است. به گزارش خبرگزاری تاس، پسکوف در جمع خبرنگاران گفت: «حقیقت دارد که در حال تلاش درباره انجام این سفر احتمالی هستیم».
هفته گذشته شبکه خبری «تیآرتی» گزارش داد انتظار میرود در سفر رئیسجمهور ایران به مسکو، روسیه یک توافق ۲۰ ساله برای همکاریهای نظامی و دفاعی به ارزش ۱۰ میلیارد دلار را با ایران به امضا برساند. این قرارداد ممکن است خرید ماهواره را نیز پوشش دهد. در این گزارش ادعایی آمده است روسیه دستکم ۲۴ فروند جنگنده «سوخو ۳۵» به ایران میفروشد. این جنگندهها ابتدا قرار بود به مصر فروخته شوند اما آمریکا، مصر را تهدید به تحریم کرد. بنابراین ۱۵ فروند از این نوع جنگندهها که اینک آماده شده ممکن است تا اوایل سال آینده میلادی بر اساس قرارداد دوجانبه تحویل ایران شوند.
همچنین «وانگ ونبین» سخنگوی وزارت خارجه چین در کنفرانس خبری روز سهشنبه خود گفت پکن آماده است شراکت راهبردی با ایران را بیش از پیش تعمیق کند. به گفته وی، وزیر خارجه چین قرار است روز جمعه (۱۴ ژانویه) میزبان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران باشد. دیپلمات چینی در پاسخ به سوالی درباره جزئیات سفر وزیر امور خارجه ایران به چین و انتظارات پکن از این سفر و همچنین روابط ۲ کشور گفت: وانگ یی، مشاور دولتی و وزیر خارجه با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران دیدار و گفتوگو خواهد کرد. وی افزود: چین و ایران از دوستی دیرینه و عمیقی برخوردارند. تحت هدایت سران ۲ کشور، روابط در سالهای اخیر پیشرفت چشمگیری داشته است. ما قاطعانه از یکدیگر درباره مسائل مربوط به منافع اصلی خود حمایت میکنیم، همکاری عملی را به طور کلی به شیوهای ثابت ارتقا میدهیم و ارتباطات و هماهنگی نزدیک خود را در امور بینالمللی و منطقهای حفظ میکنیم. سخنگوی وزارت خارجه چین در ادامه گفت: در مواجهه با تأثیر کرونا، چین و ایران با کمک به یکدیگر در مواقع ضروری، بر استحکام روابط عمیق تأکید کردند. سال ۲۰۲۱، دو کشور به طور مشترک پنجاهمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک را جشن گرفتند و فصل جدیدی را در دوستی ما گشودند. وی سپس تاکید کرد: چین با قرار گرفتن در یک نقطه شروع تاریخی جدید، آماده همکاری با ایران برای تعمیق بیشتر شراکت راهبردی جامع به نفع ۲ کشور و ۲ ملت است.
در همین حال خبرگزاری رویترز درباره سفر قریبالوقوع وزرای امور خارجه کشورهای منطقه به چین نوشت: وزارت خارجه چین اعلام کرده است وزرای امور خارجه کشورهای حاشیه خلیجفارس، ایران و ترکیه قرار است این هفته به طور جداگانه برای مذاکرات رسمی به چین سفر کنند؛ این در حالی است که دور هشتم مذاکرات احیای توافق هستهای نیز در وین در جریان است.
رویترز ادامه داد: طبق اعلام وزارت خارجه چین، وزرای خارجه عربستان سعودی، کویت، عمان، بحرین و دبیرکل شورای همکاری خلیجفارس نیز قرار است از دوشنبه تا جمعه به چین سفر کنند. وزیر خارجه ترکیه نیز طبق برنامه چهارشنبه (دیروز) و حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران جمعه (فردا) عازم چین شده و میشوند.
در گزارش این خبرگزاری درباره سفر وزرای خارجه منطقه به چین آمده است: وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین روز سهشنبه در یک کنفرانس خبری گفت: چین و ایران در حمایت از یکدیگر در زمینه مسائل راهبردی مصمم هستند. این خبرگزاری ادامه میدهد: وزارت امور خارجه ایران گفته است امیرعبداللهیان قرار است درباره قرارداد همکاری ۲۵ ساله میان ۲ کشور[چین و ایران] صحبت کند. چین پس از خروج آمریکا از توافق هستهای در سال ۲۰۱۸، تبدیل به رگ حیات اقتصاد ایران شد.
به نوشته رویترز، بر اساس بیانیه وزارت خارجه چین، وانگ یی، وزیر خارجه این کشور دوشنبه و سهشنبه این هفته با همتایان سعودی و بحرینیاش دیدار کرده و درباره مسائل مربوط به مذاکرات وین تبادل نظر کردهاند. کشورهای حاشیه خلیجفارس از جمله عربستان سعودی اگر چه عضو توافق هستهای نیستند اما درباره آنچه«بلندپروازیهای هستهای» ایران، برنامه موشکی آن و نیروهای نیابتیاش در منطقه میخوانند، ابراز نگرانی کردهاند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|