|
ارسال به دوستان
درباره انتخاب درست و ارزشمند سیدشهاب حسینی به عنوان یکی از داوران جشنواره فیلم فجر
درست برای داوری
گروه فرهنگ و هنر: پیش از برگزاری سیوهشتمین دوره جشنواره فیلم فجر بود که مسعود کیمیایی درخواست کرد به خاطر مسائل سیاسی - اجتماعی فیلم «خون شد» در آن دوره جشنواره اکران نشود و از هیات داوران جشنواره فیلم فجر خواست در مسند کارگردان مورد قضاوت قرار نگیرد که این مساله از ۲ جهت قابل توجه بود؛ نخست اینکه با اعلام تهیهکننده فیلم «خون شد» تنها شخص مسعود کیمیایی در جشنواره حضور نداشت و ضمن اکران فیلم در جشنواره، سایر عوامل از حضور در رقابت با سایر هنرمندان انصراف ندادند، دوم این رفتار غیرحرفهای کارگردان قدیمی سینما با کمترین حمایت ممکن از سوی اهالی هنر و رسانه مواجه شد. اگر چه حتی ادعای عدم اکران فیلم «خون شد» در جشنواره نیز رنگ واقعیت به خود نگرفت و این فیلم در یکی از روزهای جشنواره اکران شد. از سویی اکران «خون شد» با واکنشهای منفی حاضران در جشنواره فیلم فجر مواجه شد. این واکنشها بعدتر در اکران آنلاین این فیلم نیز تکرار شد. در همان ایام یکی از تحلیلهای منتقدان این بود که کیفیت پایین فیلم دلیل اصلی انصراف کیمیایی بوده است. تا اینکه شهاب حسینی که در نشست خبری شبانگاهی فیلم «شین» به عنوان تهیهکننده در کاخ جشنواره فیلم فجر حضور پیدا کرده بود، انتقادات صریحی را در نقد رفتار غیرحرفهای این فیلمساز به زبان آورد. او در بخشی از سخنانش گفته بود: «من برنمیتابم و نمیتوانم ساکت بشینم که یک استاد پیشکسوت سینما که هر سال برخورد ناراحتکننده با آثارش شده است، امسال فیلمی میسازد که میداند نسبت به آن هم واکنش منفی نشان خواهند داد و برای همین روغن ریخته را نذر امامزاده میکند و سنگ بنایی میگذارد که نتیجه آن جز تفرقهافکنی نیست و بقیه را در آمپاس اخلاقی میگذارد، اگر هنرمندیم و ادعا داریم صدای مردم باشیم و هزینهها را کم کنیم، قهر کردن راه چاره نیست. نمیخواهید بیایید، نیایید. با نیامدن شما چه میشود، من نوعی بمیرم دنیا آخ نمیگوید، در ضمن مشکلات ما با هیچ دستی از خارج از کشور حل نمیشود، مشکل را در درون خودمان باید حل کنیم. هیچکس از خارج کشور نمیآید مشکلات ما را حل کند».
واکنش منطقی و درخور تامل شهاب حسینی که با تایید چهرههای مهم سینما نیز همراه شد، پرده از بخش مهمی از این سیاسیکاری برداشت.
* انتقاد از غلبه احساسات بر عقل و منطق
شهاب حسینی در متنی که منتشر کرد پس از اشاره به آزردگی روحی، به احساسی بودن اقدامات برخی چهرهها اشاره کرد و نوشت: «روزگار امروز محصول غلبه همیشگی احساسات بر عقل و منطق ما در همه ادوار تاریخ و در همه سطوح اجتماعی و فرهنگی است». او در ادامه تاکید کرده است: «برخورد احساسی ما درباره آینده شخصی و اجتماعیمان مانع از درخشش آفتاب آگاهی و عقلانیت در زندگیمان شده؛ تا آنجا که اول عمل میکنیم، بعد فکر میکنیم و چه بسیار که فکر نکرده عمل میکنیم. فرمانی در دست احساسات برخاسته از عجله در همه چیز؛ در تصمیمگیری، قضاوت، اظهارنظر، گرایش و واکنش. وقت آن نرسیده که بیش از پیش از چاشنی تأمل و تفکر و تعقل بهره ببریم؟» به نظر میرسد همین واکنشهای منطقی و حرف حساب شهاب حسینی در قضیه انصراف نمایشی کیمیایی در جشنواره سال 98، موجب شده تا اعلام نام او در میان هیات داوران جشنواره چهلم فیلم فجر، به مذاق مسعود کیمیایی و پسرش خوش نیاید. آنچنان که ساعاتی پس از اعلام اسامی هیات داوران جشنواره فیلم فجر و حضور شهاب حسینی در میان داوران، مسعود کیمیایی و فرزندش پولاد کیمیایی با انتشار یادداشتی از حضور در جشنواره فیلم فجر انصراف دادند. البته در این یادداشتها اسمی از شهاب حسینی نیاوردهاند اما متن کنایی هر دوی آنها در این فضا و واکنش منفی نسبت به هیات داوران نمیتواند بیارتباط با انتخاب درست شهاب حسینی به عنوان تنها عضو بازیگر هیات داوران باشد. این در حالی است که در کنار نقدهای وارده به مجموعه جشنواره امسال، اتفاقا ترکیب هیات داوری یکی از درستترین انتخابها در طول سالهای اخیر بوده است. حضور مجید انتظامی و مسعود جعفریجوزانی از نسل طلایی جریان فیلمسازی پس از انقلاب از وجوه مثبت این هیات داوری است. همچنین حضور محمد داوودی یکی از چهرههای خوشنام فیلمبرداری و محمدعلی باشه آهنگر به عنوان چهرهای از سینمای دفاعمقدس در کنار انتخاب ارزشمند و درست شهاب حسینی ترکیب خوبی را برای هیات داوران به وجود آورده است.
* چرا شهاب حسینی گزینه مناسبی برای داوری است؟
بدون شک حضور شهاب حسینی به عنوان بازیگر سینمای ایران در میان هیات داوران چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر یکی از نکات امیدوارکننده جشنواره چهلم محسوب میشود که با اقبال حداکثری اهالی سینما و رسانه مواجه شده است اما حضور چهرهای چون شهاب حسینی در هیات داوران جشنواره فیلم فجر از چند جهت حائز اهمیت است؛ نخست اینکه شهاب حسینی از آن دسته هنرمندانی است که ضمن برخورداری از توانایی بالای بازیگری، به لحاظ اخلاقی هم از محبوبیت خاصی میان مردم و همکارانش برخوردار است به طوری که استاد پیشکسوتی چون علی نصیریان درباره شخصیت شهاب حسینی اینچنین گفته بود: «بدون هیچگونه تعارف، میگویم شهاب حسینی یکی از شریفتترین انسانها و استعدادهای درخشان هنر ایرانزمین است و به همبازی بودن با شهاب بسیار افتخار میکنم». اما نکته دوم، تواناییهای شهاب حسینی در عالم بازیگری است که اگر بگوییم شهاب حسینی یکی از ۳ بازیگر توانای سینمای ایران است، بیراه نگفتهایم و اینکه پرافتخارترین بازیگر سینمای ایران در جشنوارههای بینالمللی قرار است بازیگران آثار جشنوراه چهلم را مورد ارزیابی قرار دهد، خود نکته ویژهای برای اعتبار هیات داوران جشنواره فیلم فجر محسوب میشود. در آخر هم باید گفت جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن و جایزه خرس نقرهای بهترین بازیگر مرد جشنواره بینالمللی فیلم برلین تنها بخشی از افتخارات بینالمللی شهاب حسینی در سینما محسوب میشود.
ارسال به دوستان
خبرهای وزیر درباره کاغذ و جشنواره فیلم فجر
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از ستاد برگزاری نمایشگاه کتاب تهران گفت: پیشخریدهایی برای کاغذ انجام شده و خبرهای خوبی در راه است. به گزارش «وطنامروز»، محمدمهدی اسماعیلی دیروز در حاشیه بازدید از نمایشگاه مجازی کتاب تهران در جمع خبرنگاران افزود: نمایشگاه مجازی فرصتی برای ما پدید آورد تا بحث عدالت فرهنگی و دسترسی همگانی به کتاب را در همه جای کشور به نحوی مساوی تأمین کنیم. امروز مردان و زنان و کودکان و نوجوانان ما در اقصی نقاط کشور میتوانند از ناشران استانهای دیگر کتاب بخرند؛ دوستان در نمایشهای گرافیکی که امروز به تصویر کشیدند، یک فرزند ایرانی از چابهار از ناشری در ارومیه کتاب خریده بود، این امکان و اتفاق خوبی است که در استانهای محروم که مشکل دسترسی دارند، مشکلشان حل شده است و بیش از ۲ هزار و خردهای نفر در روستاهایی که آدرس و پلاکی نداشتند و آدرسشان «رنگ در خانه»شان است، توانستند محمولههای کتابی خود را دریافت کنند. این موضوع جای تشکر دارد، با تسهیلاتی که پیشبینیکردهایم این محمولههای پستی را داریم به صورت رایگان به دست مخاطبان میرسانیم. وی خاطرنشان کرد: بعد از کرونا این تجریه خوب (نمایشگاه مجازی کتاب) را رها نخواهیم کرد و در کنار کارهای عادی و نمایشگاههای حضوری، این رویداد را گسترش خواهیم داد زیرا به تقویت نهضت کتابخوانی در کشور کمک میکند. با توجه به استقبال خوبی که شده بوده، همکاران ما در دبیرخانه تصمیم گرفتند این نمایشگاه را یک روز دیگر تمدید کنیم تا کسانی که به هر نحوی نتوانستند از این سامانه استفاده کنند، بتوانند وارد این سامانه شوند و کتابهای مورد نظر خود را بخرند. اسماعیلی در پاسخ به اینکه «یکی از رویکردهای دولت جدید ایجاد تحول بوده است و برگزاری این نمایشگاه چقدر میتواند در تحول صنعت نشر موثر باشد؟» گفت: عدالت فرهنگی را به عنوان یکی از شعارهای حوزه دولت اعلام کردیم تا دسترسی همگانی به محصولات فرهنگی را فراهم کنیم، دسترسی به کتاب هم کار مهمی است و در فرآیند دقیقی که جلو میبریم میخواهیم مردم به کتاب دسترسی داشته باشند، درباره سایر تولیدات فرهنگی هم همینطور است؛ مثلا با برنامهریزیهای صورتگرفته برای جشنواره فجر، قرار است همزمان با تهران در ۳۱ مرکز استان نمایش فیلمها را داشته باشیم تا افراد بیشتری بتوانند فیلمها را ببینند؛ همانطور که در تهران دسترسی وجود دارد. این سیاست را در همه بخشهای تولیدات فرهنگی با قوت ادامه خواهیم داد تا انشاءالله مردم در همه جای کشور به تولیدات فرهنگی دسترسی داشته باشند. وزیر ارشاد درباره وضعیت بازار کاغذ هم گفت: اقداماتی داشتیم و پیشخریدهای لازم را انجام دادیم که تولیدکنندگان بتوانند نشر داخلی را توسعه دهند؛ خبرهای خوبی در راه است. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره «نمایشگاه فیزیکی کتاب» هم بیان کرد: در پی آن هستیم که نمایشگاه حضوری را در اردیبهشتماه در برنامههایمان داشته باشیم. نگرانی ما درباره کروناست که با ستاد ملی مبارزه با کرونا رایزنی میکنیم تا با سناریوهایی وارد این موضوع شویم. اسماعیلی همچنین درباره تغییرات احتمالی برگزاری جشنواره فیلم فجر با توجه به افزایش کرونا توضیح داد: از ابتدا به گونهای پیشبینی کرده بودیم که با کمترین تأثیرپذیری از شرایط جدید، بتوانیم این جشنواره را داشته باشیم، پیشبینی ما در سالنها ۵۰ درصد ظرفیت بوده و امروز صبح هم در ستاد ملی کرونا به آن اشاره کردیم و قرار شد بهرغم شرایط به صورت حداقلی بتوانیم نمایشگاههای فرهنگی را برگزار کنیم. ارسال به دوستان
اخبار
«علیرضا معاف» معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی علیرضا معاف را به عنوان معاون قرآن و عترت این وزارتخانه منصوب کرد. به گزارش «وطنامروز»، علیرضا معاف، دانشآموخته مقطع دکترای علوم قرآن و حدیث است و از جمله سوابق مدیریتی و اجرایی وی میتوان به قائممقامی و عضویت در شورای سیاستگذاری و برنامهریزی نمایشگاه بینالمللی قرآن، مسؤولیت کمیته قرآن مشاوران وزیر فرهنگ، نمایندگی وزیر فرهنگ در تدوین طرح جامع قرآنی کشور در شورای عالی انقلاب فرهنگی و مسؤولیت ارزشیابی و نظارت محتوایی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران اشاره کرد. از دیگر سوابق مدیریتی و اجرایی معاون جدید قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عضویت در کمیته علمی اداره کتاب وزارت فرهنگ، عضویت در شورای سیاستگذاری و دبیری ستاد عاشوراییان فجرآفرین وزارت فرهنگ، مسؤولیت کارگروه قرآنی قرارگاه قرب بقیهالله، عضویت در شورای راهبردی قرآن و نهجالبلاغه نهاد نمایندگی رهبر انقلاب در دانشگاهها، مدیرعاملی مجمع سازماندهنده مؤسسات و تشکلهای قرآنی کشور، معاونت پژوهشی مؤسسه سیاست پژوهی تمدن اسلامی، ریاست اندیشگاه و مرکز مطالعات راهبردی ژرفا و... است. علیرضا معاف همچنین سابقه تدریس در مباحث اندیشهای و دینی و فلسفی و قرآنی در دانشگاههای مختلف، نوشتن دهها مقاله در مباحث فرهنگی و دینی و قرآنی، تألیف چندین کتاب و همچنین دریافت رتبههای برتر در مسابقات کشوری حفظ و مفاهیم قرآن را در کارنامه دارد. پیش از این اصغر امیرنیا، مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سرپرستی این معاونت را عهدهدار بود.
***
عرضه کتابهای جدید در وصف مدافعان حرم در نمایشگاه مجازی کتاب
کتابهای «تو زودتر بکش»، «به من دست نزن»، «وتن دادم وطن» و «همسایههای خانم جان» از جمله کتابهای جدید انتشارات شهید کاظمی است که در نمایشگاه مجازی کتاب عرضه میشوند. به گزارش «وطنامروز»، انتشارات شهید کاظمی در مجموع با بیش از 450 عنوان کتاب در دومین نمایشگاه مجازی کتاب حضور دارد که از این تعداد، حدود 80 عنوان آن در سال 1400 تولید شده است. از جمله آثار جدید که در قالب داستان و رمان از سوی این انتشارات عرضه میشود، کتابهایی از محمدعلی جعفری، سیدمحسن امامیان، فائضه غفارحدادی، بهزاد دانشگر، زینب عرفانیان، زهرا قربانی، وحید خضاب، حمید داوودآبادی، شهلا پناهی، مریم بصیری و... است. کتاب «سعی هشتم» روایتی جدید از زندگی حضرت هاجر و نوشته سیدمحسن امامیان است. همچنین کتاب «دل پلاس» نوشته محمدعلی جعفری دربردارنده جهادگرانههایی علیه کرونا است که پیش روی مخاطبان قرار گرفته است. کتاب «وتن دادم وطن»، رمانی با محوریت مدافعان حرم و جنگ سوریه به قلم مریم بصیری است. علاوه بر این، کتاب «تو زودتر بکش»، روایت 60 سال ترور فرماندهان مقاومت توسط موساد به ترجمه وحید خضاب است. در بخش مدافعان حرم نیز میتوان به کتابهای «ماه کامل»، روایت زندگی شهید مدافع حرم مرتضی حسینپور (فرمانده نابغه مدافعان حرم) به قلم شهلا پناهی، «همسایههای خانم جان» روایت پرستار احسان جاویدی در سوریه به قلم زینب عرفانیان، «بی بردار» روایت زندگی شهید مدافع حرم جواد محمد اثری از بهزاد دانشگر، «هوای این روزهای من» مجموعه خاطرات جانباز امیرحسین نصیری از سوریه و «شهدای مدافع حرم» به قلم رقیه کریم اشاره کرد.
***
«اورکت» خواندنی شد
کتاب «اورکت» نوشته عاطفهسادات موسوی به عنوان نخستین کتاب خاطرات شهدا با واقعیت افزوده توسط انتشارات جمال منتشر و راهی بازار نشر شد. به گزارش «وطن امروز» کتاب «اورکت» رمانگونهای بر بال واقعیت، کتابی است که با استفاده از واقعیت افزوده، سرگذشت شهیدان اربابی را روایت میکند. این کتاب، خاطرات بیش از ۲۵۰ نفر از ۲۰ شهر مختلف ایران را گردآوری کرده است که ماجرای شنیدنی ۳ برادر شهید را که از همرزمان شهید احمد کاظمی بودهاند، حکایت میکنند. کتاب «اورکت» دارای بارکدی است که خواننده با استفاده از آن میتواند حدود ۱۲۰ فیلم مربوط به هر بخش را با استفاده از گوشی همراه و اسکن بارکد روی کتاب مشاهده کند. کتاب «اورکت» به سرگذشت ۳ برادر شهید علی آقا، علیمحمد و علیاصغر اربابی میپردازد که هر ۳ برادر شهید، از شهدای گرانقدر دفاعمقدس و همرزم شهید احمد کاظمی بودهاند. نویسنده در مقدمه کتاب مینویسد: «بر این باوریم برای شهدا کار کردن، از شهدا گفتن و از شهدا نوشتن متصل به ۲ عامل است؛ توفیق یافتن و لیاقت داشتن. و اکنون در برابر عزیزانی که لیاقت و توفیق الهی شامل حالشان شد تا از سرداران شهید اربابی بگویند، سر تعظیم فرود میآوریم. «اورکت» رمانگونهای است نشسته بر بستر خاطرات از زبان بیش از ۲۵۰ نفر که در طول ۲ سال و نیم و با سفر به بیش از ۲۰ شهر به پهنای ۵ استان اصفهان، چهارمحالوبختیاری، قزوین، زنجان و تهران ضبط و ثبت شده است». ادبیات داستانی و مستند بودن کتاب به روایتهای واقعی، همراه با مشاهده فیلم افراد مختلف در ۱۸ فصل جا داده شده است. «سیب گلاب»، «نان آجرپزی»، «پاسگاه»، «چادر گل شیشهای»، «اورکت»، «معجون عشق»، «اکراه او و اصرار فرمانده»، «بزرگترین مرخصی من»، «زیر باران»، «سرّ میان آن دو»، «مدیریت علوی»، «یک صبح پاییزی»، «سبدی پر از سیب»، «در امتداد جاده» و «سر دلبران!» از جمله عناوین بخشهایی از این کتاب هستند.
ارسال به دوستان
ساندنس ۲۰۲۲ برندگانش را شناخت
جایزه اصلی برای «نانی»
جشنواره فیلم ساندنس که به صورت مجازی برگزار شد، برندگانش را معرفی کرد.
به گزارش «وطنامروز»، جشنواره فیلم ساندنس که به صورت غیرفیزیکی برگزار شد با نمایش مراسم مجازی اهدای جوایز به کارش خاتمه داد. این مراسم بدون حضور مجری، فقط با نمایش مجموعهای از بیانیهها و ویدئوهای از پیش تهیهشده در ۲ ساعت از طریق توئیتر پخش شد.
در این مراسم جایزه اصلی در بخش سینمای آمریکا به فیلم «نانی» ساخته نیکیاتو جوسو اهدا شد که فیلمی درباره یک مهاجر غیرقانونی است که از فرزند مادری دیگر مراقبت میکند تا پول لازم برای آوردن پسرش از سنگال را به دست آورد. در همین بخش برنده جایزه تماشاگران هم «چا چا صاف واقعی» شد که کوپر رایف، نویسنده و کارگردانش بود. جیمی داک هم برای فیلم «درختان نخل و خطوطف برق» عنوان بهترین کارگردان را از آن خود کرد. جایزه فیلم برگزیده مردم از همه بخشها هم به «ناوالنی» رسید که مستندی از رهبر مخالفان روسیه است. این فیلم را دانیل روهر ساخته است.
با این حال هیات داوران در بخش بهترین مستند جایزه بهترین فیلم را به فیلمی از ویولت کلمبوس و بن کلاین با عنوان «تبعیدیها» اهدا کرد که مروری دوباره از قتل عام در میدان تیانآنمن در سال ۱۹۸۹ در چین است و به گفتوگو با شاهدان عینی پرداخته است.
در سالهای اخیر فیلم منتخب در بخش بینالمللی ساندنس به سکوی پرشی برای دیده شدن بدل شده است که «کندو» و «فرار کن» از جمله آنها بودهاند. انتظار میرود برنده جایزه بزرگ بخش بینالملل امسال یعنی «اوتاما» ساخته آلخاندرو لویازا گریسی باشد که تصویرگر یک زوج بولیویایی سالخورده است که تصمیم میگیرند خانه خود را که در معرض تغییرات آب و هوایی است، رها کنند. این فیلم از همین حالا موقعیت خوبی برای اسکار آینده دارد.
در بخش بینالمللی، جایزه مخاطبان نصیب «عکس دختر» شد و جایزه بهترین کارگردان به مارینا ار گورباخ برای «کلوندیک» رسید. جایزه ویژه هیات داوران هم به فیلم «لئونور هرگز نمیمیرد» تعلق گرفت.
ارسال به دوستان
«سکه تقدیر» به چاپ دوم رسید
تحلیلی بر سریال «روزی روزگاری»
چاپ دوم کتاب «سکه تقدیر»؛ تحلیلی بر سریال «روزی روزگاری» براساس مبانی زیباییشناسی سینمای دینی، نوشته نعمتالله سعیدی، توسط انتشارات «راه یار» منتشر و راهی بازار نشر شد. به گزارش «وطنامروز» در بخشی از این کتاب به عنوان نخستین جلد از مجموعه کتابهای ناشر در رده «سینماوتلویزیون» چنین آمده است: «آثاری مثل «روزی روزگاری» را میتوان از نظر کارکرد مثل شاهنامه فردوسی یا رباعیات خیام و غزلیات حافظ دانست. مثلا همانطور که شاهنامه زبان فارسی را حفظ کرد، سریالهایی مثل روزی روزگاری نیز میتوانند فرهنگ ایرانی را حفظ کنند. ضمن اینکه نباید فراموش کنیم، در دوران فردوسی، خطری که فرهنگ ایرانی را تهدید میکرد، عمدتا فقط متوجه زبان فارسی بود و اگر امثال فردوسی و حافظ نبودند، شاید زبان ما نیز امروز مثل خیلی از کشورهای منطقه عربی شده بود اما امروز کل فرهنگ ایرانی و شرقی ماست که از طرف فرهنگ غربی و هالیوودی تهدید میشود، یعنی مشکل این نیست که احتمال دارد ما هم چند سال دیگر انگلیسی حرف بزنیم بلکه خطر اینجاست که انگلیسی هم فکر کنیم! سریال «روزی روزگاری» پیش از آنکه شاهکاری در سریالسازی ما باشد یا نباشد، یک سریال مهم است. اهمیت این سریال پیش از هر چیز به ایرانی بودن آن بازمیگردد».
«روزی روزگاری» مجموعهای تلویزیونی به کارگردانی و نویسندگی امرالله احمدجو ساخته شده در سال ۱۳۷۱-۱۳۷0 است که از شبکه اول ایران پخش شده است. داستان این سریال درباره راهزنی معروف به نام مرادبیگ است که مرحوم خسرو شکیبایی نقش آن را ایفا میکند.
بنا بر این گزارش، چاپ دوم کتاب 176صفحهای «سکه تقدیر» با شمارگان 1000جلد و قیمت 40 هزار تومان توسط انتشارات «راه یار» منتشر شده است و علاقهمندان علاوه بر کتابفروشیها میتوانند از طریق صفحات مجازی ناشر یا سایت vaketab.ir نسبت به تهیه کتاب اقدام کنند.
گفتنی است چندی پیش نیز کتاب «دکوپاژهای برزخی»؛ تحلیلی بر سریال وضعیت سفید براساس مبانی معرفتشناسی سینمای دینی به قلم نعمتالله سعیدی، به عنوان دومین جلد از مجموعه «سینماوتلویزیون» توسط انتشارات «راه یار» منتشر شد.
ارسال به دوستان
پوستر سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر رونمایی شد
برپایی جشنواره موسیقی فجر در 9 روز
پوستر سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر با حضور مسوؤلان وزارت ارشاد و این جشنواره رونمایی شد.
به گزارش «وطنامروز»، مراسم رونمایی از پوستر این جشنواره با حضور محمود سالاری معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد اللهیاری سرپرست دفتر موسیقی و رئیس جشنواره، حسن ریاحی دبیر جشنواره، اعضای شورای سیاستگذاری، هیات انتخاب آثار و گروهها، مدیران و دبیران بخشهای مختلف این جشنواره برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، محمد اللهیاری با ارائه گزارشهایی از روند امور اجرایی جشنواره، در سخنانی مطرح کرد: امروز در جلسه مشترکی با حضور اعضای شورای سیاستگذاری، هیات انتخاب آثار و مدیران بخشهای مختلف هستیم که کار خود را از خردادماه آغاز و جلسات مختلفی هم برگزار کردهاند.
اللهیاری همچنین از برگزاری جلسات بخشهای تخصصی جشنواره همچون جایزه باربد، موسیقی و رسانه و جایزه ترانه نیز خبر داد و اعلام کرد که برگزیدگان این بخشها در آیین اختتامیه معرفی و تجلیل خواهند شد.
سرپرست دفتر موسیقی افزود: اجراهای صحنهای جشنواره سیوهفتم به این شکل خواهد بود که از ٢٠ تا ٢٦ بهمنماه اجراهای پاپ روی صحنه خواهند رفت و بخش غیرپاپ ٢٢ تا ۲۶ بهمنماه برگزار خواهد شد. ٢٧ و ٢٨ بهمنماه نیز به مناسبت وفات حضرت زینب(س) برنامهای نخواهیم داشت و ٢٩ بهمنماه آیین اختتامیه جشنواره خواهد بود.
در ادامه این مراسم، اردوان جعفریان، دبیر بخش بینالملل ضمن ارائه گزارشی از روند فعالیتهای این کمیته گفت: در بخش بینالملل جشنواره امسال، گروهها را به سمت موسیقی کلاسیک تغییر مسیر دادیم.
مسعود اللهیاری، مدیر کمیته روابط عمومی نیز در گزارشی اعلام کرد: پس از اتمام فراخوان دعوت از رسانهها و جمعبندی نهایی، بیش از ٨٠ رسانه داخلی و خارجی درخواست حضور در جشنواره دادهاند و همچنین میزبان رسانههایی از کشورهای ایتالیا، آلمان، ژاپن، چین، ترکیه، آذربایجان، روسیه، عراق و لبنان خواهیم بود که مراحل صدور کارت عکاسان و هماهنگی نحوه حضور اصحاب محترم رسانه در سالنها با ستاد اجرایی صورت گرفته است.
سعید میرمحمدصادق، دبیر جایزه موسیقی و رسانه و مسلم نادعلیزاده، دبیر جایزه ترانه نیز گزارشی از فعالیتها، هیات داوران و نحوه برگزاری این ۲ جایزه ارائه دادند و در ادامه امیرعباس ستایشگر، مشاور اجرایی جشنواره به ارائه گزارشی از روند امور اجرایی بخشهای مختلف جشنواره پرداخت.
در ادامه شاهین فرهت، داوود گنجهای و احمد صدری، اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره با تقدیر از تلاشهای ستاد اجرایی جشنواره به بیان نقطه نظرات و دیدگاههای خود پرداختند. همچنین حسن ریاحی، دبیر جشنواره با اشاره به اهمیت برگزاری جشنواره موسیقی فجر و تأثیر آن بر هنرمندان جوان گفت: با توجه به تعطیلی ۲ ساله اجراهای صحنهای، دوست دارم جشنواره بهانهای باشد که گرد و غباری از سازها گرفته شود و حرکتی ایجاد شود. وی در پایان در بیان عملکرد ستاد اجرایی جشنواره گفت: فکر میکنم جشنواره با شرایط فعلی بسیار قابل دفاع است.
در ادامه محمود سالاری، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از شنیدن صحبتهای حاضران، با ابراز امیدواری برای برگزاری جشنوارهای باشکوه در سخنانی مطرح کرد: از همه دستاندرکاران که این موکب را سرپا نگه داشتهاند، تشکر میکنم. امیدوارم کارمان برکت داشته باشد و با یک وفاق ملی، همه ما باید زیر پرچمی با گفتمانی که هویت ملی ما را رقم میزند، احیا کنیم.
در بخش پایانی نیز از پوستر سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر با طراحی امید عسگری رونمایی شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|