|
شاخص بورس منفی شد
شاخص کل بازار بورس دیروز با 7 هزار و ۶۷۵ واحد کاهش، در ارتفاع یک میلیون و ۴۶۳ هزار واحدی قرار گرفت. در معاملات دیروز بیش از ۱۶ میلیارد و ۸۷۴ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار به ارزش ۸۳ هزار و ۷۰۲ میلیارد ریال در بیش از ۹۰۰ هزار و ۵۵۷ نوبت معامله شد.
ارسال به دوستان
گزارش «وطنامروز» از آثار راهاندازی «درگاه ملی مجوزهای کسبوکار» بر اقتصاد کشور
درگاه رونق تولید
رئیسی روز گذشته ضمن بازدید از درگاه ملی مجوزهای کسبوکار در وزارت اقتصاد، دستور صدور استعلام مجوزها به صورت الکترونیک را صادر کرد
گروه اقتصادی: درگاه ملی مجوزهای کسبوکار مرجع رسمی اعلام شرایط صدور مجوزهای کسبوکار است و کارکرد اصلی این درگاه شفافسازی شرایط و مدارک برای صدور مجوز همه کسبوکارها، معرفی مرجع اصلی صادرکننده مجوز هر کسبوکار، سهل کردن شرایط، مدارک، زمان و هزینه لازم برای صدور مجوز همه کسبوکارها، ثبتنام از متقاضیان دریافت مجوز و راهنمایی و هدایت آنها به درگاه تخصصی صادرکننده مجوز است.
به گزارش «وطنامروز»، رئیسجمهور از فعالیتهای «درگاه ملی مجوزهای کسبوکار» بازدید و ابراز امیدواری کرد این اقدامات به تسهیل آغاز فعالیتهای اقتصادی و رونق کسبوکار، تولید و افزایش اشتغال منتهی شود. سیدابراهیم رئیسی دیروز در جریان دیدار معاونان و مدیران وزارت امور اقتصادی و دارایی، از فعالیتهای «درگاه ملی مجوزهای کسبوکار» نیز بازدید و با توضیحات دستاندرکاران آن، از جزئیات فعالیتها و اقدامات این مجموعه مطلع شد.
رئیسی در جریان این بازدید با تشکر از تلاشهای انجام شده در این مرکز با طرح سوالاتی درباره جزئیات فرآیند ثبت آییننامهها، میزان اقبال در روزهای اخیر و پایداری درگاه ملی، اظهار امیدواری کرد این اقدامات به تسهیل آغاز فعالیتهای اقتصادی و رونق کسبوکار، تولید و افزایش اشتغال بینجامد.
* شفافسازی؛ اصلیترین آورده درگاه مجوزها
«درگاه ملی مجوزهای کسبوکار» بستری اینترنتی تحت مدیریت دبیرخانه «هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسبوکار» است که برای همه کسبوکارهای موجود در کشور، شرایط، مدارک، مجوزهای پیشنیاز، هزینه و زمان صدور مجوز را شفاف، غیرقابل تفسیر و قابل فهم ارائه میکند.
این درگاه تنها مرجع رسمی اعلام شرایط صدور مجوزهای کسبوکار و معرفی مرجع قانونی صادرکننده همه مجوزهای کسبوکارها در کشور محسوب میشود.
بر اساس ماده ۷ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و اصلاحات بعدی، «هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسبوکار»، به ریاست وزیر امور اقتصادی و دارایی موظف است شرایط، مراحل و هزینههای صدور مجوزهای کسبوکار را شفاف و سهل کند تا هر شهروند بتواند در این سایت براحتی از شرایط و مراحل دریافت مجوز کسبوکار مورد نظرش مطلع شود و در صورت درخواست، از درگاه تخصصی، مجوز مورد نظرش را به سهولت و در کوتاهترین زمان ممکن دریافت کند.
دبیرخانه «هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسبوکار» در مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسبوکار وزارت امور اقتصادی و دارایی مستقر است و راهبری و مدیریت «درگاه ملی مجوزهای کسبوکار کشور» را به عهده دارد.
کارکردهای اصلی این درگاه شفافسازی شرایط، مدارک، زمان و هزینه لازم برای صدور مجوز همه کسبوکارها، معرفی مرجع اصلی صادرکننده مجوز هر کسبوکار، سهل کردن شرایط، مدارک، زمان و هزینه لازم برای صدور مجوز همه کسبوکارها، ثبتنام از متقاضیان دریافت مجوز، راهنمایی و هدایت آنها به درگاه تخصصی صادرکننده مجوز، پشتیبانی و پیگیری دریافت مجوز مورد نظر متقاضی در زمان اعلام شده و پیگیری قضایی در صورت عدم صدور مجوز بدون دلیل موجه است. پیش از این، صدور مجوز سالها زیر سایه سنگین تعارض منافع و امضاهای طلایی نمیتوانست باعث بالندگی اقتصاد کشور شود. مجوز گرفتن برای متقاضیان به امری محال تبدیل شده بود، به نحوی که یک باغدار برای داشتن یک گلخانه در زمین خود، نمیتوانست اقدام کند اما با تلاشهای هیات مقرراتزدایی قدمهای مثبتی در جهت رفع این نواقص و کمبودها برداشته شد.
* موانعی که برداشته شد
یکی از اصلیترین موانع ایفای نقش مردم در اقتصاد، مجوزهایی است که به دستوپای کارآفرینان غل و زنجیر شده است. این موضوع به نحوی است که پیشتر یک کارآفرین برای راهاندازی یک کسبوکار ساده، باید ۴۰ تا ۵۰ مجوز مختلف، انواع استعلامها، موافقت اصولی و موارد متعدد مشابه را اخذ میکرد. از سوی دیگر فرآیند اخذ این مجوزها به قدری طولانی بوده و با اعمال سلیقههای گوناگون توأم میشود که یا کارآفرین از راهاندازی کسبوکار خود پشیمان شده یا ناگزیر به سمت مفسدههای اقتصادی کشیده میشود.
* رتبه 178 ایران در شاخص «شروع کسبوکار» در میان 190 کشور
بانک جهانی سالانه شاخص «سهولت کسبوکار» را در 190 کشور محاسبه میکند. این شاخص از 10 زیرشاخص تشکیل شده است که در این بین زیرشاخصهایی مانند «شروع کسبوکار»، «سهولت پرداخت مالیات»، «اخذ اعتبارات» و «تجارت فرامرزی» وجود دارد. در ارزیابی سال 2020 شاخص سهولت کسبوکار، ایران رتبه 127 را از میان 190 کشور کسب کرده است اما در زیرشاخص «شروع کسبوکار» که عمدتا مربوط به مجوزهای شروع کسبوکار است، رتبه بسیار ضعیف 178 را به خود اختصاص داده است. به عبارت دیگر، ایران در زیرشاخص «شروع کسبوکار» از آخر رتبه سیزدهم را کسب کرده است. عملکرد ایران در زیرشاخص فوق از دیگر زیرشاخصها حتی زیرشاخصهای مربوط به مالیات و تجارت خارجی نیز بسیار ضعیفتر است. امید است با اقدامات انجام شده جایگاه کشورمان بهتر شود.
* در اجرای برنامهها عقب هستیم اما جبران میکنیم
رئیس مرکز پایش و بهبود فضای کسبوکار وزارت اقتصاد گفت: رئیسجمهور دستور جدی دادند تا استعلام صدور مجوزهای کسبوکار به صورت الکترونیک انجام شود. امیر سیاح درباره اجرای طرح صدور مجوزهای کسبوکار به صورت الکترونیک گفت: قرار بود این طرح در ۳ گام اجرایی شود که گام نخست راهاندازی درگاه و گام دوم صدور مجوزهای آنی بود.
وی افزود: گام سوم استعلام الکترونیکی مجوزها بود که گام سختی است و در هفته آخر اسفندماه از دستگاهها خواستیم صدور مجوز استعلامها نیز به صورت الکترونیکی انجام شود. رئیس مرکز پایش بهبود محیط کسبوکار گفت: اگرچه دستگاهها در اجرای گام سوم عقب هستند اما تلاش میکنند این کار را انجام دهند. رئیسجمهوری هم دستور جدی دادند که استعلامها به صورت الکترونیکی انجام شود. وی درباره ثبت شکایت مراجعان به سامانه صدور مجوزهای الکترونیکی کسبوکار بیان کرد: در درگاه ملی صدور مجوزها، ذیل هر مجوز شرایط، مدارک، هزینه و زمان لازم برای اخذ مجوز اعلام شده و اگر موردی خارج از موارد مذکور بود، مراجعان میتوانند گزینه اعلام مغایرت را انتخاب کنند و دستگاههای نظارتی به صورت خودکار به موارد اعلامی رسیدگی میکنند.
ارسال به دوستان
اخبار
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی :
14 میلیون نفر از شغل شایستهای برخوردار نیستند
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست شورای اداری استان تهران با اشاره به نقش نیروی اشتغال در جامعه بیان کرد: در هر جامعه نیروی انسانی از موارد حائز اهمیت است که باید به منظور اشتغال این افراد برنامهریزیهایی از جمله تعیین و شناسایی جامعه هدف انجام شود. حجتالله عبدالملکی با بیان اینکه نیروی کار اولویت یک مجموعه است، افزود: در کشور ۱۴ میلیون نفر از شغل شایستهای برخوردار نیستند، ۶ تا ۷ میلیون شغل غیررسمی و ۲ میلیون اشتغال ناقص وجود دارد، همچنین افرادی نیز هستند که از درآمد مکفی برخوردار نیستند. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره توسعه اشتغال در کشور ادامه داد: به منظور توسعه اشتغال باید در مرحله اول شناسایی جامعه هدف و آموزش به منظور ارتقای مهارتها در دستور کار قرار گیرد. عبدالملکی با اشاره به فرهنگسازی در حوزه اشتغال گفت: باید برنامهریزی مناسبی به منظور فرهنگسازی در حوزه اشتغال صورت گیرد، همچنین در قالب ۷۱ دستگاه اجرایی مشخص شده همچون وزارتخانه، بخشهای مردمی و دیگر دستگاهها، ۲۲۲ طرح اشتغالزایی در قالب تفاهمنامه تصویب شده است. وی در پایان اظهار داشت: سامانه رصد بستری برای ایجاد اشتغال است، همچنین دستگاههای اجرایی در تعامل با یکدیگر به منظور تحقق شعار سال فعالیت میکنند.
***
تأمین۷۰ درصد اراضی اجرای طرح نهضت ملی مسکن
وزیر راهوشهرسازی با اعلام اینکه ۷۰ درصد اراضی اجرای طرح نهضت ملی مسکن تامین شده است، از عملیاتی شدن ۲ میلیون واحد مسکونی این طرح در ۶ ماه نخست امسال خبر داد.
رستم قاسمی در نشست با اعضای کمیسیون عمران، ضمن تشکر از نمایندگان مجلس برای اصلاح و تصویب بودجه ۱۴۰۱ در جهت تقویت وزارت راهوشهرسازی، با تشریح فعالیتهای حوزه مسکن ادامه داد: هماکنون حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد زمین آماده آغاز عملیات اجرایی است که با این میزان زمینی که آماده شده است به همراه آغاز عملیات اجرایی بیش از ۸۸۰ هزار واحد مسکونی، بیش از ۷۰ درصد اراضی اجرای طرح نهضت ملی مسکن تامین شده است. قاسمی توضیح داد: بر اساس آمار عملیات اجرایی ۸۸۰ هزار واحد طرح نهضت ملی مسکن آغاز شده است، همچنین حدود ۳۲۰ هزار واحد نیز وارد عملیات اجرایی شده که مجموع آنها بالای یک میلیون واحد در سطح کشور است. وی تصریح کرد: با برنامهریزیهای وزارت راهوشهرسازی در ۶ ماهه اول سال جاری سهم اجرای طرح نهضت ملی مسکن به ۲ میلیون واحد مسکونی میرسد و با این احتساب، تلاش خواهد شد در زمانبندی اعلام شده واحدهای مسکونی طرح نهضت ملی احداث و تکمیل شود.
***
13 گروه کالایی مشمول درج قیمت نمیشود
در مرحله پنجم اجرای طرح «خرید شفاف» تمام کالاها به استثنای برخی محصولات مشمول پروژه شفافسازی قیمت از طریق درج قیمت تولیدکننده میشود. بر این اساس تمام کالاها به استثنای محصولات ذیل مشمول پروژه شفافسازی قیمت از طریق درج قیمت تولیدکننده از تاریخ 1/2/1401 خواهد بود. کالاهایی که در مرحله پنجم اجرای طرح، مشمول درج قیمت تولیدکننده نمیشود به شرح ذیل است:
اقلام دارویی و پزشکی، مواد اولیه و کالاهای واسطهای غیر قابل عرضه به مصرفکننده نهایی، انواع البسه، پارچه و پوشاک، انواع طلا، جواهر و زیورآلات، انواع صنایع دستی، محصولات کشاورزی غیربستهبندی، محصولات بورسی و کالاهای عرضه شده در بورس، انواع قطعات، ابزار و لوازم غیربستهبندی، انواع مصالح ساختمانی غیرقابل بستهبندی، محصولاتی که امکان بستهبندی ندارند، انواع لوازمالتحریر غیرقابل بستهبندی، گوشت، مرغ، تخممرغ، شکر، برنج، کالاهای صنفی که در محل تولید عرضه میشوند از قبیل آش، حلیم، قنادی و...
***
شرکتهای دانشبنیان در کنار وزارت نفت برای افزایش تولید نفت و گاز
وزیر نفت گفت: استفاده از توان شرکتهای دانشبنیان با هدف افزایش تولید و بالا بردن ارزشافزوده محصولات تولیدی در حوزه نفت، گاز، فرآوردههای نفتی و پتروشیمی در دستور کار وزارت نفت قرار دارد. جواد اوجی دیروز پس از حضور در کمیسیون انرژی مجلس گفت: امروز به همراه معاونان و مدیران عامل وزارتخانه در کمیسیون انرژی حضور یافتیم و گزارشی از عملکرد سال 1400 خدمت اعضای کمیسیون ارائه شد، همچنین برنامههای خود را در سال جاری با توجه به نامگذاری شعار سال توسط مقام معظم رهبری در این حوزه ارائه کردیم که برنامههای حوزه وزارت نفت در راستای دانشبنیان کردن این صنعت در زمینه افزایش تولید نفت، گاز، فرآوردههای نفتی و محصولات پتروشیمی مطرح شد. وی با بیان اینکه در زمینه کاهش واردات مرتبط با نیازهای صنعت برای ساخت کالا اتفاقات خوبی در وزارتخانه نفت رقم خواهد خورد، افزود: استفاده از توان شرکتهای دانشبنیان در این مسیر با هدف افزایش تولید و بالا بردن ارزشافزوده محصولات تولیدی در این حوزه و افزایش سرمایهگذاری در پاییندست و بالادست صنعت نفت و گاز از دیگر برنامههای وزارت نفت است که در کمیسیون انرژی به تفصیل تشریح شد.
ارسال به دوستان
اسفند 1400 همزمان با اوج تحریمهای اقتصادی، میزان ارزش تجارت غیرنفتی در طول یک ماه به بالاترین میزان در ۴ سال اخیر رسید
رکورد تجارت شکست
تجارت غیرنفتی کشور اسفندماه با 40 درصد افزایش نسبت به سال 99 به 11میلیارد و 538 میلیون دلار رسید
سخنگوی گمرک با اشاره به رکوردزنی تجارت خارجی گفت: تجارت غیرنفتی کشور با ثبت حدنصاب 11میلیارد و 538 میلیون دلار در آخرین ماه سال 1400 به بالاترین میزان ارزش تجاری در طول یک ماه طی چند سال اخیر بویژه در زمان تشدید تحریم حداکثری در ۴ سال اخیر رسید.
روحالله لطیفی اظهار داشت: تجارت غیرنفتی کشور با ثبت حدنصاب 11میلیارد و 538 میلیون دلار در آخرین ماه سال 1400 به بالاترین میزان ارزش تجاری در طول یک ماه طی چند سال اخیر بویژه در زمان تشدید تحریم و فشارهای حداکثری نظام سلطه در ۴ سال اخیر رسید که این میزان از لحاظ ارزش نسبت به مدت مشابه (اسفندماه 1399) 40درصد و نسبت به بهمنماه 17 درصد رشد داشته است.
سخنگوی گمرک درباره تجارت غیرنفتی کشور در ماه دوازدهم سال 1400 اظهار داشت: در اسفندماه 14میلیون و 539 هزار تن کالا به ارزش 11 میلیارد و538 میلیون دلار بین ایران و سایر کشورها تبادل شد که سهم صادرات 10میلیون و 117 هزار تن به ارزش ۵ میلیارد و 102 میلیون دلار و سهم واردات ۴ میلیون و 422 هزار تن کالا به ارزش 6 میلیارد و 436 میلیون دلار بود.
وی درباره تغییرات میزان صادرات غیرنفتی گفت: با صادرات 10 میلیون و 117 هزار تن کالای ایرانی به ارزش ۵ میلیارد و 102 میلیون دلار در این ماه، نسبت به اسفند سال قبل، کاهش ۲ درصدی در وزن و افزایش 37 درصدی در ارزش را شاهد بودیم که نسبت به ماه قبل از آن یعنی بهمن، با وجود کاهش 17درصدی در وزن، ۷ درصد ارزش صادرات با رشد همراه بوده است.
لطیفی افزود: اسفندماه چین با خرید ۳ میلیون و 348 هزار تن کالای ایرانی به ارزش یک میلیارد و 689 میلیون دلار و رشد 76 درصدی نسبت به مدت مشابه و 43 درصدی نسبت به بهمنماه در جایگاه نخست، امارات با رشد 53 درصدی نسبت به اسفند 1399 و 63 درصدی نسبت به ماه قبل از آن با خرید 923 هزار تن کالا به ارزش 699 میلیون دلار، عراق با رشد 22 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل و کاهش 25 درصدی نسبت به بهمنماه با خرید یک میلیون و 864 هزار تن کالا به ارزش 694 میلیون دلار، ترکیه با 434 هزار تن کالا به ارزش 480 میلیون دلار و رشد 61 درصدی نسبت به مدت مشابه و کاهش 55 درصدی نسبت به بهمنماه و افغانستان با خرید 342 هزار تن کالا به ارزش 184 میلیون دلار با کاهش 11 درصدی نسبت به مدت مشابه و رشد 59 درصدی نسبت به بهمنماه، ۵ مقصد نخست صادرات کالاهای ایرانی در اسفند 1400 بودند.
سخنگوی گمرک همچنین درباره میزان واردات به کشور در اسفندماه گفت: ۴ میلیون و 422 هزار تن کالای وارده به ارزش 6 میلیارد و 436 میلیون دلار در ماه اسفند از گمرکات اجرایی ترخیص شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل 52درصد در وزن و 42 درصد در ارزش رشد داشته و نسبت به ماه قبل از آن 24 درصد در وزن و 26 درصد در ارزش، با افزایش همراه بوده است.
لطیفی درباره کشورهای نخست طرف معامله در این ماه توضیح داد: امارات با فروش یک میلیون و 258 هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و 968 میلیون دلار و رشد 78 درصدی نسبت به مدت مشابه سال پیش و 29 درصدی نسبت به بهمنماه، چین با 468 هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و 639 میلیون دلار و رشد 58 درصدی نسبت به اسفند سال 99 و رشد ۴ درصدی نسبت به ماه قبل از آن، ترکیه با 254 هزارتن کالا به ارزش 596 میلیون دلار و رشد ۷ درصدی نسبت به اسفند 99 و 26 درصدی نسبت به بهمنماه، آلمان با فروش 161 هزار تن کالا به ارزش 282 میلیون دلار و رشد 58 درصدی نسبت به مدت مشابه سال پیش و 117 درصدی نسبت به ماه قبل از آن و روسیه با 515 هزار تن کالا به ارزش 214 میلیون دلار و رشد 84 درصدی نسبت به مدت مشابه و 75 درصدی نسبت به بهمنماه، به ترتیب ۵ شریک اول جمهوری اسلامی ایران در تامین کالاهای مورد نیاز کشور در اسفند 1400 بودند.
سخنگوی گمرک درباره کالاهای عبوری و ترانزیتی کشور در ماه آخر سال 1400 گفت: بیش از یک میلیون و 171 هزار تن کالای خارجی در اسفندماه از قلمرو کشورمان عبور کرد که نسبت به مدت مشابه سال پیش، 52 درصد افزایش داشته و نسبت به بهمنماه نیز با 9 درصد رشد همراه بوده است که این حجم تراتزیت خارجی در طول یک ماه حد نصاب دیگری است که در اسفندماه کشور به دست آورده است.
ارسال به دوستان
در جلسه ستاد تنظیم بازار به ریاست مخبر مقرر شد
هر کیلو گوشت منجمد گوسفندی ۸۵ هزار تومان
جلسه ستاد تنظیم بازار ظهر دیروز به ریاست معاون اول رئیسجمهور برگزار شد. معاون اول رئیسجمهور در این جلسه با اشاره به نوسان قیمت برخی اقلام در روزهای ابتدایی ماه مبارک رمضان، بر نظارت دقیق بر بازار تاکید کرد و خواستار پیگیری و حساسیت بیشتر در این زمینه شد.
محمد مخبر گفت: افزایش قیمت سالانه محصولات و کالاهای مختلف ساز و کار مشخصی دارد و نباید اجازه دهیم کالایی خارج از چارچوبهای قانونی افزایش قیمت داشته باشد.
وی از دستگاهها و وزارتخانههای مربوط خواست تا در اسرع وقت راهکارهای لازم را برای کنترل نوسان قیمت در برخی کالاهای اساسی مرتبط با ماه مبارک رمضان به کار بسته و گزارش آن را ارائه کنند.
معاون اول رئیسجمهور همچنین با اشاره به گزارشهای مطرح شده در جلسه مبنی بر تخلف برخی شرکتهای تولید قند و شکر، از وزرای دادگستری و جهاد کشاورزی خواست شرکتهای متخلف را که تولیدات سال گذشته را در بازار عرضه نکرده و به دنبال فروش آن با قیمت سال جدید هستند شناسایی کنند و با آنان برخورد شود.
در این جلسه که وزرای صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، راهوشهرسازی، دادگستری، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سخنگوی دولت حضور داشتند، گزارشی از آخرین وضعیت بازار و قیمت ۱۰۰ قلم کالاهای منتخب در کشور ارائه شد و دلایل افزایش قیمت برخی اقلام در روزهای اخیر مورد بررسی قرار گرفت.
در این نشست همچنین مسائل مرتبط با حملونقل و تاثیر آن بر قیمت کالاها مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و تصمیمات لازم برای حل مشکلات موجود اتخاذ شد.
همچنین در این جلسه درباره قیمت گوشت منجمد گوسفندی و گوساله بحث و تبادل نظر شد و مقرر شد هر کیلو گوشت منجمد گوساله با قیمت ۹۵ هزار تومان و گوشت منجمد گوسفندی با قیمت ۸۵ هزار تومان در بازار عرضه شود. در ادامه این جلسه گزارشی از قیمت فرآوردههای نفتی و محصولات پتروشیمی با توجه به نوسان قیمت جهانی نفت ارائه و تاکید شد هر گونه تغییر قیمت نیازمند کسب مجوز از ستاد تنظیم بازار است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|