|
تمامیت ارضی ایران از جهاتی مدیون رشادتهای ارتش است
علی بهادریجهرمی، سخنگوی دولت در یادداشتی با عنوان «ارتش کنار ملت» نوشت: بر کسی پوشیده نیست عزت، استقلال و تمامیت ارضی امروز ایران، از جهات متعدد مدیون رشادتهای ارتش است. زندگی و شهادت امیرانی چون شهیدان سیدمحمدولی قرنی، عباس دوران و علی صیادشیرازی و دهها امیر سرافراز دیگر عبارت «ارتش فدای ملت» را در عمل ثابت کرده است. عزت ارتشیهای مکتبی مستدام، یاد و خاطره ۴۸ هزار شهید ارتش گرامی.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور در مراسم رژه یگانهای ارتش از پاسخ پشیمانکننده ایران به هرگونه تعرض گفت
صهیونیستها تحت نظرند
پهپاد پهنپیکر «کمان 22» برای نخستین بار به نمایش عمومی درآمد
گروه سیاسی: رئیسجمهور در مراسم رژه یگانهای ارتش خطاب به سران رژیم صهیونیستی گفت: کسانی که سودای رویارویی با جمهوری اسلامی ایران را دارند باید از سرنوشت صدامیان عبرت بگیرند و اعتراف سردمداران کاخ سفید را ببینند که صراحتاً معترفند در مقابل جمهوری اسلامی ایران متحمل شکست شدهاند. به گزارش «وطنامروز»، روز گذشته مراسم رژه ۲۹ فروردین، روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در جوار مرقد مطهر امام خمینی(ره) و با حضور یگانهای محمول و خودرویی ارتش برگزار شد. طی این رزمایش که با حضور و سخنرانی رئیسجمهور سیدابراهیم رئیسی برگزار شد، از جدیدترین دستاوردها و تجهیزات ارتش جمهوری اسلامی ایران رونمایی شد.
* بصیرت ارتش در بیعت با امام جلوهگر شد
حجتالاسلام رئیسی پیش از برگزاری رژه یگانهای ارتش، در سخنانی با بیان اینکه امام راحل ما حکیمانه امروز را به عنوان «روز ارتش» نامگذاری کردند، گفت: ارتش جمهوری اسلامی ایران نیرویی خداخواه، مردمدوست، مکتبی، دارای روحیه انقلابی و بابصیرت است که بهترین جلوه بصیرت خود را بهمن ۵۷ و در بیعت با امام راحل، همراهی با مردم و دفاع از ارزشهای انقلاب به یادگار گذاشت. رئیسجمهور با بیان اینکه ارتش جمهوری اسلامی ایران در دفاعمقدس نیز بسیار خوش درخشید، افزود: ارتش جمهوری اسلامی ایران چهرههای نامداری نیز از خود در میان شهدا به یادگار گذاشته است که مایه افتخار همه ما هستند و آنچه از ارتش در اذهان باقی مانده و برای عصرها و نسلها به الگویی ماندگار تبدیل شده و هیچگاه از یادها نمیرود، روحیه حماسهآفرینی، اخلاص، مردمداری، شهامت، شجاعت، صلابت و ایستادگی در برابر دشمن است. رئیسی با اشاره به یکپارچگی همه قوای نظامی تحت لوای رهبر انقلاب اسلامی، اظهار داشت: همدلی، پیوستگی و صمیمیت ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ما به عنوان ۲ بازوی توانمند فرمانده معظم کل قوا و همکاری این دو و دیگر اجزای نیروهای مسلح ما در عرصههای مختلف در کشور مثالزدنی است. وی با اعلام اینکه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران توانمندیهای چشمگیر و بسیاری دارند، تصریح کرد: محوریترین توانمندی نیروهای مسلح کشورمان، دارا بودن نیروهایی مخلص، خداخواه، معنویتمحور و خطرپذیر در میدان مواجهه با دشمن است. نیروهای مسلح ما کارآزموده، دارای مهارت، منضبط، انقلابی، مکتبی و دارای روحیه ارزشمند دفاع از نظام مقدس جمهوری اسلامی و اطاعت از فرامین فرماندهی معظم کل قوا هستند.
* توان نظامی ایران زبانزد جهان است
رئیسی مردم دلداده به خدا و نیروهای مسلح آموزشدیده، مخلص و انقلابی را مهمترین مؤلفههای قدرت و قوت نظام جمهوری اسلامی ایران برشمرد و اظهار کرد: نیروهای مسلح کشور بعد از جنگ تحمیلی به بازسازی خود پرداختند به نحوی که امروز توانایی نظامی جمهوری اسلامی ایران نهتنها در منطقه، بلکه در سطح جهان زبانزد است. وی افزود: امروز ارتش جمهوری اسلامی ایران نه فقط در میدان مواجهه با دشمن، بلکه در همه عرصهها با مردم، از مردم و در میان مردم است. عملکرد ارتش در خدمت به مردم کاملا درخشان و شایسته قدردانی است.
رئیس جمهور در ادامه سخنانش آمادگی ارتش جمهوری اسلامی ایران را حاوی ۲ پیام مهم برای دوستداران انقلاب اسلامی و دشمنان این نظام و انقلاب دانست و تصریح کرد: آمادگی ارتش سرافراز کشورمان برای دوستداران انقلاب اسلامی پیام امید و برای دشمنان، پیام بازدارندگی و پشیمانی از هرگونه اقدام و حرکتی علیه مردم و نظام جمهوری اسلامی ایران دارد.
* هر گونه تعرضی با پاسخی محکم همراه خواهد بود
رئیسی با تاکید بر اینکه ایران هیچگاه آغازگر جنگی نخواهد بود اما هر گونه تعرض را با پاسخی پشیمانکننده و قاطع مواجه خواهد کرد، از آمادگی بالای قوای نظامی کشور و اشراف اطلاعاتی بالای این نیروها نسبت به تحولات منطقهای و بینالمللی خبر داد. وی با بیان اینکه کوچکترین تحرک دشمن از چشمان تیزبین نیروهای مسلح کشورمان مخفی نخواهد ماند، خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی که به دنبال عادیسازی روابط با برخی کشورهای منطقه است بداند کوچکترین حرکت او هرگز از چشمان تیزبین و اشراف اطلاعاتی نیروهای مسلح و امنیتی جمهوری اسلامی مخفی نخواهد ماند.
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه هرگونه تحرک رژیم صهیونیستی علیه کشورمان، پاسخ قاطع نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران را به دنبال خواهد داشت، به سران این رژیم گوشزد کرد: بدانید قدرت عظیم و مهیب نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران لحظهای شما را آرام نخواهد گذاشت.
رئیسی ادامه داد: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در جنگ با صدامیان در واقع با تمام جبهه کفر میجنگیدند، چرا که همه جبهه کفر به پشتیبانی از صدامیان برخاسته بودند. کسانی که سودای رویارویی با نظام جمهوری اسلامی ایران را دارند باید از سرنوشت صدامیان عبرت بگیرند و از سوی دیگر اعتراف سردمداران کاخ سفید را ببینند که صراحتاً معترف هستند در مقابل نظام جمهوری اسلامی ایران متحمل شکست مفتضحانه شدهاند.
* قدرت نیروهای مسلح ایران متعلق به همه مستضعفان است
رئیسجمهور قدرت نیروهای مسلح و صلابت نظام جمهوری اسلامی ایران را متعلق به همه محرومان و مستضعفان عالم دانست و خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران نقطه امید مظلومان جهان است، چرا که حمایت از مظلومان عالم یکی از اصول اساسی سیاستهای ما در سالهای پس از انقلاب بوده است. رئیسی در پایان سخنان خود، با سپاسگزاری و قدردانی از فرماندهان و نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: امروز ارتش در دل مردم جای داشته و تحت فرمان فرماندهی معظم کل قوا آماده انجام ماموریتهای محوله بوده و این آمادگی توفیقی بزرگ برای نظام جمهوری اسلامی ایران به حساب میآید. پیمانی که امروز ارتش جمهوری اسلامی ایران در این جایگاه با امام راحل، شهدا و رهبر معظم انقلاب میبندد پیمانی همیشگی و میثاقی پایدار است. پس از سخنان رئیسجمهور، یگانهای برگزیده نیروهای زمینی، دریایی و هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از مقابل جایگاه رژه رفتند.
در این رژه که پس از وقفهای ۲ ساله برگزار شد، یگانهای پیاده حضور نداشتند و فقط جدیدترین تجهیزات نیروهای چهارگانه ارتش جمهوری اسلامی ایران به نمایش درآمد.
از تجهیزات و دستاوردهای ارتش جمهوری اسلامی ایران که در رژه روز 29 فروردین به نمایش درآمد، میتوان به پهپاد مهاجر ۶، پهپاد کرار، پهپاد ناصر، پهپاد کیان یک، پهپاد کیان ۲، پهپاد آرش، پهپاد امید، پهپاد مهاجر ۴، سامانه مجید، سامانه کاشف، سامانه سی پی سی سیار فاوا، سامانه سیاواس فاوا، خودروی تیام، سامانه دماوند، سامانه لودر اس 300، موشکانداز اس ۲۰۰، موشک اس ۲۰۰، موشک دامی صیاد ۳ و ۴ لانچر، سامانه موشکی تلاش، سکوی پرتاب سامانه جوشن، سامانه راداری ۱۵ خرداد، سامانه کنترل فرماندهی، سامانه باور ۳۷۳ و سکوی پرتاپ فایر از کن اشاره کرد. نیروی دریایی ارتش نیز تنها با پهپاد صادق در رژه 29 فروردین حاضر شده بود.
* رونمایی از یک پهپاد پهنپیکر
نکته جالب توجه در رژه امسال، رونمایی نیروی هوایی ارتش از پهپاد پهنپیکر کمان 22 بود که برای نخستین بار به نمایش عمومی درآمد. «کمان ۲۲» که برای نخستین بار ششم اسفندماه سال 1399 رونمایی شد، نخستین پهپاد پهنپیکر ارتش جمهوری اسلامی ایران به شمار میرود که از قابلیتهایی مثل حمل انواع محموله برخوردار است. این پهپاد پهنپیکر قادر است بیش از 24 ساعت در آسمان پرواز کند. از جمله ویژگیهای کمان 22 میتوان به حمل انواع مهمات و موشکهای لیزری و هوشمند، همچنین شناسایی، مراقبت و جمعآوری اطلاعات و عکسبرداری از اهداف با فاصله دور اشاره کرد.
کمان 22 بیش از یک تن و 500 کیلوگرم وزن دارد و نزدیک به 300 کیلوگرم سلاح را نیز میتواند با خود حمل کند.
در ارتباط با اندازه کمان22 نیز باید گفت که طول این پهپاد 6.5 متر، ارتفاع آن 2.5 متر و طول بالهای آن بیش از ۱۷ متر است. علاوه بر کمان 22، در رژه روز گذشته ارتش جمهوری اسلامی ایران از نسل جدید پهپادهای ابابیل با اسم ابابیل 5 نیز رونمایی کرد. پهپاد انتحاری امید نیز از دیگر دستاوردهای ارتش بود که روز گذشته در حضور رئیسجمهور و فرمانده ستادکل نیروهای مسلح به نمایش در آمد. اما رونمایی از دستاوردها محدود به پهپادها نبود و ارتش جمهوری اسلامی ایران برای نخستینبار 3 سامانه موشکی جدید را نیز به نمایش عموم گذاشت. سامانه موشکی زمین به زمین فتح 360 که با وزن 790 کیلوگرم قادر است سرجنگی 150 کیلویی را تا برد 120 کیلومتری و با سرعت 4 ماخ حمل کند، نخستین سامانه موشکی جدید بود که از مقابل جایگاه رژه رفت. پس از فتح 360، سامانه جدید صیاد تاکتیکی نیز که نسخه جدید سامانه پدافند هوایی صیاد است در رژه حاضر شد.
همچنین سامانه پدافندی دزفول هم که نمونه ایرانی ساختهشده بر اساس سامانه روسی «تور» است، به همراه ۲ سامانه دیگر به نمایش در آمد. همزمان با رژه تجهیزات پدافندی ارتش، جنگندههای نیروی هوایی ارتش نیز به همراه بالگردهای هوانیروز، بر فراز حرم مطهر امام خمینی(ره) پرواز کردند.
در این رژه تکاوران تیپ ۶۵ نوهد نیروی زمینی ارتش با اجرای عملیات چتربازی بر فراز حرم مطهر امام خمینی(ره) از بالگرد شینوک فرود آمدند. همزمان با تهران، در دیگر استانها نیز به مناسبت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران، یگانهای ارتش رژه رفتند و تجهیزات نظامی خود را به نمایش گذاشتند.
ارسال به دوستان
اخبار
دستور رئیس دستگاه قضا برای کوتاه کردن فرآیندهای دادرسی
رئیس قوه قضائیه در جریان نشست شورای عالی قوه قضائیه که روز گذشته برگزار شد، به معاونت راهبردی قوه قضائیه دستور داد در راستای تسهیل و تسریع دسترسی مردم به عدالت نسبت به اتخاذ تدابیر برای کاهش فرآیند رسیدگی به پروندههای قضایی، اقدامات بیشتری را در دستور کار قرار دهد. حجتالاسلام والمسلمین اژهای در همین زمینه مشخصا به بازدید اخیر خود از دادگستری و داسرای شهرستان اسلامشهر اشاره کرد و نسبت به معطل ماندن فرآیند پروندهها در یک مرجع قضایی و عدم ارجاع بهموقع آنها به مراجع بعدی تذکر داد و این موضوع را از عوامل اطاله دادرسی دانست. رئیس قوه قضائیه همچنین بر ضرورت تقویت شعب اجرای احکام نیز تاکید کرد و واحدهای اجرای احکام را بخشهایی دانست که تلاشهای صورت گرفته در مراجع قضایی اعم از دادسرا، دادگاه بدوی و تجدیدنظر و دیوانعالی را به ثمر مینشانند، لذا نیازمند پشتیبانی و حمایت بیشتر هستند تا در اجرا و پیادهسازی عدالت هیچگونه خللی ایجاد نشود.
محسنیاژهای همچنین به مسؤولان عالی قضایی دستور داد بر نظارتهای خود بر زیرمجموعهها چه به صورت میدانی و چه به صورت سیستمی بیفزایند تا در خلال این نظارتها، روندها و فرآیندها مورد آسیبشناسی قرار گیرند و مشکلات و موانع برای هرچه مطلوبتر شدن ارائه خدمات قضایی به مردم، برطرف شوند.
***
قرار نیست در برجام تغییری ایجاد شود
روز گذشته سعید خطیبزاده در نشست خبری با خبرنگاران، درباره موضوعات باقیمانده گفتوگوهای وین گفت: موضوعات گفتوگوهای وین برای همه عزیزان بخوبی روشن شده است، ما تا زمانی که به کلیت توافق نکنیم، درباره هیچ چیز توافق نخواهیم کرد. موضوعاتی هنوز باقی مانده است و قرار نیست در برجام تغییری انجام شود و موضوعات باقیمانده زمانی که تمام شود، میتوانیم بگوییم توافق در دسترس است.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: آنچه در وین در حال گفتوگو است با رعایت تمام مفاد برجام است و ۲ سند برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد معیار حرکت است و تبادل پیامها بین تهران و واشنگتن از طریق مورا در حال انجام است.
خطیبزاده ادامه داد: در حال حاضر جو وین منفی نیست، چرا که ایران و ۱+۴ همه کارهای خود را انجام دادهاند و منتظر پاسخ مناسب از سمت واشنگتن هستند تا نگرانیها را برطرف کنند، واشنگتن سیاست تاخیر را در پیش گرفته و وین همچنان جو مناسبی برای احیای برجام است. خطیبزاده درباره آزادسازی منابع ارزی جمهوری اسلامی ایران نیز گفت: آزادسازی منابع جمهوری اسلامی ایران، بازگشت پولهای حاصل از صادرات کالا و خدمات است و ربطی به کشورهای ثالث ندارد، آمریکا تلاش میکند درباره هر موضوعی مداخله کند که با ادعاهای آقای بایدن فاصله دارد. ایران هرچه صادر کرده است، پولش را دریافت میکند. درباره آزادسازی منابع، توضیحاتی ارائه دادیم و سفری انجام شد و هیاتی به ایران آمد و همه چیز در مسیر خودش در حال پیگیری است و به آمریکا اجازه نمیدهیم در آن دخالت کند.
***
ولایتی در گفتوگو با رهبران حماس و جهاد اسلامی:
ایران همواره در کنار مردم فلسطین است
علیاکبر ولایتی، دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی در تماس تلفنی با زیاد نخاله، دبیر کل جنبش اسلامی فلسطین پیرامون مسائل اخیر در فلسطین گفتوگو کرد.
ولایتی با اعلام اینکه خداوند ارواح شهدای عزیز فلسطین را با انبیا و اولیای الهی محشور گرداند، به نخاله گفت: نقش شما و جنبش جهاد اسلامی در هدایت مبارزات افتخارآفرین سرزمین اسلامی فلسطین مورد تقدیر مسلمانان جهان است و جمهوری اسلامی ایران همواره در کنار مردم مظلوم فلسطین خواهد ایستاد.
ولایتی در بخش دیگری از گفتوگوی خود تصریح کرد: آنچه مردم ایران را نجات داد تمسک به اسلام بود و در لبنان، سوریه، عراق، یمن و فلسطین باز اسلام است که تنها مکتب نجاتبخش و دستیابی به آرمانها و پیروزیهاست.
زیاد نخاله، دبیر کل جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز با تبریک ماه مبارک رمضان به مقام معظم رهبری و ملت ایران، ضمن قدردانی از مواضع محکم و استوار جمهوری اسلامی ایران در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و آرمانهای آنها، گفت: ما در خط مقدم دفاع از آرمانهای فلسطین حضور داریم و از اینکه شما در کنار ما هستید قدردانی و تشکر میکنیم و شما حامی قدرتمند ما در این مسیر هستید. وی ادامه داد: ملت فلسطین و همه مبارزان و برادران ما در حماس در خط مقدم مبارزه با صهیونیسم قرار دارند و اگر حمایت جمهوری اسلامی ایران، رهبر معظم انقلاب و مردم ایران نبود ما نمیتوانستیم به این پیروزی برسیم و باور داریم که جهاد و مقاومت تنها راه آزادسازی فلسطین و عاملی است که همه فلسطینیان را متحد میکند. ولایتی در تماس جداگانه دیگری که با اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس داشت، پیروزیهای بزرگ مردم فلسطین به رهبری افراد مبارز، شناختهشده، شجاع و با سابقه درخشان همچون اسماعیل هنیه را تبریک گفت. وی در گفتوگو با هنیه گفت: امیدواریم و اطمینان داریم که این مبارزات ارزشمند در جهت نجات ملت مظلوم فلسطین از سیطره یکی از سفاکترین رژیمهای تاریخ بشر هر چه زودتر به نتیجه خواهد رسید و بر اساس وعده خداوند تبارک و تعالی که میفرماید «انتنصرالله ینصرکم و یثبت اقدامکم» قطعا پیروزی نهایی برای مردم فلسطین به دست خواهد آمد.
ارسال به دوستان
رؤسای قوای مجریه و مقننه در نشست مشترک دولت و مجلس بر لزوم انسجام و همدلی 2 قوه در مسیر حل مشکلات کشور تأکید کردند
دولت به توان مجلس
قالیباف: جبهه انقلاب که در مسند مسؤولیت قرار گرفته محکوم به موفقیت است رئیسی: به همه وزرا بارها تأکید کردهام نهایت تعامل را با مجلس داشته باشند
گروه سیاسی: رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروز نیازمند جهاد تصمیم در مجلس و دولت هستیم، گفت: جهاد تصمیم به این معناست که پس از مشورت، کارشناسی و بحث و جدل، جمعبندی کنیم و سپس با اراده و محکم، کار را بر اساس جمعبندی صورتگرفته انجام دهیم و از تهدید داخلی و خارجی و جوسازیهای رسانهای احساس نگرانی نکنیم.
به گزارش «وطنامروز»، یکشنبهشب سالن سازمان اجلاس سران میزبان دولتمردان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی بود. افطاری صمیمی قوای مجریه و مقننه، دومین نشست مشترک دولت سیزدهم و مجلس یازدهم بود. پیش از این در آذر سال گذشته نیز چنین نشستی به میزبانی مجلس شورای اسلامی برگزار شده بود.
لزوم همدلی و انسجام قوا، احیای امید در جامعه، اصلاحات اقتصادی و اولویتسنجی مشکلات، محوریترین مباحثی بود که در این جلسه طرح شد. رئیس مجلس شورای اسلامی در ابتدای این نشست با اشاره به غیرقابل تکرار بودن فرصتها، گفت: روزی در این کشور 119 میلیارد دلار در سال درآمد داشتیم و در دورهای هم به جهت تحریمها برای 10 میلیارد دلار درآمد در سال تلاش میکردیم. امروز میفهمیم که با 119 میلیارد دلار چه کارها و اقداماتی میتوانستیم بکنیم که نکردیم. ما باید توجه داشته باشیم که این اتفاقات تکرار شدنی نیستند. محمدباقر قالیباف ادامه داد: در دولت گذشته در دورهای منتظر مذاکرات، احیای برجام و اجرای آن ماندیم، وقتی هم که خروج از برجام اتفاق افتاد ما مسائل مختلف حتی آب خوردنمان را هم به برجام گره زدیم. آن دوران باید برای ما درس عبرت شود و در کنار پیگیری مذاکرات و رفع تحریمها که دغدغه ما است، مسائل کشور را بدون توجه به برجام دنبال کنیم. وی یادآور شد: مسائل مذکور سبب شده کوچکترین بحثی در مذاکرات در نرخ ارز یا خودرو تاثیراتی ایجاد کند، لذا برای پرهیز از تخلفات و اشتباهات گذشته و شرایطی که اقتصادمان را شرطی کرده بودند باید از تکرار مجدد آنها جلوگیری کنیم و در واقع ما فرصت خطا کردن نداریم. مجموعه جبهه انقلاب که در مسند مسؤولیت و قدرت قرار گرفته محکوم به موفقیت است، بنابراین مجلس، دولت و قوه قضائیه مجزا از یکدیگر نیستند و ما یکپارچه هستیم و مردم از ما چنین انتظار دارند.
قالیباف ساخت ایران را نیازمند تصمیمات مهم خواند و ادامه داد: در چنین شرایطی تاخیر در تصمیم باعث تردید میشود و تردید موجب تغییر در تصمیم قبل خواهد شد، بنابراین تاخیر و تردید و تغییر نباید دامن جبهه انقلاب را در تصمیمات شجاعانه بگیرد. رئیس قوه مقننه یادآور شد: امروز نیازمند جهاد تصمیم در مجلس و دولت هستیم تا بر مشکلات فائق آییم؛ در غیر این صورت مشمول تذکر رهبری خواهیم شد. جهاد تصمیم به این معناست که پس از مشورت، کار کارشناسی و بحث و جدل جمعبندی کنیم و سپس با اراده و محکم کار را بر اساس جمعبندی صورتگرفته انجام دهیم و از تهدید داخلی و خارجی و جوسازیهای رسانهای احساس نگرانی نکنیم. ما باید کار را با اخلاص و طبق سنتهای الهی آغاز کنیم. قالیباف با بیان اینکه جهاد تصمیم رمز تبدیل فرصتهای با ریسک به تحولات بزرگ در کشور است، گفت: سال 1401 در آستانه تنظیم برنامه هفتم توسعه هستیم، لذا باید اجازه دهیم تصمیمات شجاعانه گرفته شود، چرا که با تصمیمهای بزرگ میتوانیم جراحیهای بزرگ و تحولات بزرگی را ایجاد کنیم. ما در مجلس برای رقم زدن این حرکت مهم کمر همت بستیم تا به دور از اختلافات تصمیم بگیریم و با رویکرد مشخص حرکت کنیم. اختلافات سلیقهای طبیعی است و اختلافاتی که منافع مردم و قانون را در نظر نگیرد ناپسند خواهد بود.
* استقبال دولت از نظارت و پیگیریهای مجلس
رئیسجمهور نیز در این جلسه با ابراز امیدواری نسبت به اینکه استمرار برگزاری نشستهای مشترک بین دولت و مجلس منشأ آثار و برکات فراوانی در مسیر اداره امور کشور باشد، گفت: مجموعه مطالب و دیدگاههایی که در چنین نشستهایی مطرح میشود قطعا برای کشور راهگشاست، برای ادامه مسیر رفع مشکلات کشور، همکاری و هماهنگی بین دولت و مجلس ضروری است. حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی با ضروری شمردن انسجام و همدلی قوای سهگانه برای غلبه بر مشکلات کشور، گفت: دولت با فعالیتهای خود نشان داده که برای حل مسائل و مشکلات مصمم است و در چند ماه گذشته اقدامات خوبی انجام شده است. رئیسجمهور ایجاد امید در جامعه را مهمترین اولویت دولت دانست و گفت: ایجاد امید با اقدام و عمل امکانپذیر است و در این مسیر یکپارچگی همه ارکان نظام حکمرانی در کشور، از جمله دولت و مجلس یک ضرورت انکارناپذیر است. وی تعامل و هماهنگی کامل با مجلس را ضروری برشمرد و ادامه داد: دولت از نظارت و پیگیریهای مجلس استقبال میکند و از همین رو به همه وزرا بارها تأکید کردهام که نهایت تعامل و مساعدت را با مجلس داشته باشند. در عین حال لازم است نمایندگان محترم هم نسبت به الزامات و فرآیندهای امور اجرایی توجه داشته باشند.
رئیسجمهور با بیان اینکه نمایندگان در تقویت عملکرد وزارتخانهها و روحیه دادن به وزرا نقش مهمی دارند، افزود: اگر وزیری به خاطر برخی سخنان روحیه خود را از دست بدهد، آن وزیر نمیتواند فعالیت مؤثری داشته باشد و در این صورت این کشور است که از این ناحیه خسارت میبیند. رئیسی سوال از وزرا یا توضیح خواستن از آنان را خالی از هر گونه اشکالی دانست اما در عین حال اظهار داشت: همه این موارد میتواند در عین حفظ احترام، همدلی و یکپارچگی انجام شود و نباید موجب تضعیف و تخریب و از سویی شادی دل بدخواهان شود. وی تحول در شناخت، تحول در فرآیندها و تحول نهادی را اجزای رویکرد تحولگرایانه دولت مردمی خواند و اضافه کرد: دولت برای تحولآفرینی عزم راسخ دارد. امروز تحول در رویکردها با اقداماتی که دولتمردان در عرصههای مختلف آغاز کردهاند با جدیت پیگیری میشود، روند تحول در فرآیندها نیز در همه وزارتخانهها آغاز شده است تا زمینه تحول واقعی فراهم شود. رئیسجمهور با تأکید بر اینکه دولت با اراده و تصمیم جدی به دنبال انجام اقدامات شجاعانه بویژه در حوزه اصلاحات اقتصادی است، گفت: مصمم هستیم اصلاحات ساختاری را در حوزههای مختلف از جمله نظام بانکی، مالیاتی، اجتماعی و فرهنگی انجام دهیم و در روند اجرای آن آمادگی داریم از آبروی خود هزینه کنیم. رئیسی با تأکید بر اینکه دولت هرگز گرفتار حاشیه نخواهد شد، تصریح کرد: امروز مردم از همه ما انتظار دارند که مشکلات کشور را برطرف کنیم، لذا کوچکترین حرف و اقدامی که مردم را ناامید کند، گناهی نابخشودنی است.
* پیشنهادات نمایندگان به رئیسجمهور
در جریان این نشست همچنین جمعی از روسای کمیسیونهای تخصصی مجلس به ارائه نظرات و پیشنهاداتشان برای بهبود اوضاع کشور پرداختند. لزوم تصمیمگیری برای استفاده از 5 درصد درآمدهای نفتی در حوزه آب، برق و گاز در برنامه هفتم توسعه، ضرورت توجه وزارت امور خارجه بر دیپلماسی اقتصادی، پیگیری طرح تعالی جمعیت خانواده، کارگروهی برای بازآفرینی نظام تامین مالی، قاطعیت در اجرای تصمیمات کلان و... از مهمترین مباحث مورد تاکید نمایندگان خطاب به رئیسجمهور بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|